Ειδήσεις

6 Μαΐ 2009

Ντοκουμέντο σοκ για το σκάνδαλο της Siemens

Μία ομολογία-σοκ του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens Ελλάδος Πρόδρομου Μαυρίδη προς τα στελέχη εσωτερικού ελέγχου του γερμανικού κολοσσού ότι ο ΟΤΕ «λαδωνόταν» για να πληρώνει ακριβότερα τις υπηρεσίες που του παρείχε η γερμανική εταιρία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο ΕΤ. Σε απόρρητο έγγραφο που τιτλοφορείται «Σημειώσεις συζήτησης» -η οποία έγινε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου 2006, ένα μήνα πριν από την απομάκρυνσή του από την εταιρία, και διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες- ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» είναι αποκαλυπτικός. Ενώπιον των εσωτερικών ελεγκτών της μητρικής Siemens κ. Burgard, Hafner και Huppert μιλάει με ονόματα εταιριών, αριθμούς και τραπεζικούς λογαριασμούς, «καίγοντας κόσμο» για την περίοδο 1997-2004, καθώς παραδέχεται, μεταξύ άλλων, ότι:


Συνεχίζεται…

α) Οι διοικήσεις του ΟΤΕ δεν έκαναν χρήση των ευνοϊκών όρων που προβλέπονταν στις συμβάσεις με τη Siemens και δεν ασκούσαν τα συμβατικά δικαιώματα που προβλέπονταν, ζημιώνοντας τον ΟΤΕ και κατ’ επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ προς όφελος της γερμανικής εταιρίας.

β) Για να γίνει αυτό η Siemens «αιμοδοτούσε» με εκατομμύρια μάρκα στελέχη του Οργανισμού, που έτσι «ξεχνούσαν» να ενεργοποιήσουν τις ρήτρες, οι οποίες ήταν συμφέρουσες για τον ΟΤΕ κι έκαιγαν τη Siemens. Κι αυτό ακριβώς είναι το σημείο-κλειδί πάνω στο οποίο στήθηκε η πυραμίδα της μίζας από το γερμανικό όμιλο.

γ) Περιγράφει με λεπτομέρειες το πώς λειτουργούσε ο λαβύρινθος του «λαδώματος», αναφέροντας γνωστά αλλά κι άγνωστα ονόματα εταιριών, που χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτόν το σκοπό, ενώ

δ) Αποκαλύπτει ότι ακόμα και το 2005 χρησιμοποιούσε αυτούς τους λογαριασμούς για να πληρώσει «ληξιπρόθεσμες οφειλές». Οφειλές δηλαδή του παρελθόντος...


Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=88289