Ειδήσεις

19 Ιουν 2009

Ομολογία - σοκ για τη δολοφονία Αμανατίδη

Φέρεται να είπε, ότι σκόπευαν απλά να πάρουν τον οπλισμό του αστυνομικού και όχι να τον σκοτώσουν. Εξαιτίας του θανάτου, ματαιώθηκε η βούληση για συγκρότηση ομάδας.

Ομολογία - σοκ και ανάληψη πολιτικής ευθύνης, ατομικά, για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, το 2005, φέρεται να έχει κάνει, από το μεσημέρι ο 32χρονος Νικόλαος Κουνταρδάς, που είχε αποφυλακιστεί χθες, μετά από απεργία πείνας. Ταυτοχρόνως, είχε υπαινιχθεί με επιστολή του σε δικτυακό τόπο ότι απειλείται η ζωή του από το παρακράτος.
......
Συνεχίζεται...

Ο νεαρός, που είχε κατηγορηθεί και δικαστεί στο παρελθόν για επίθεση κατά του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου, καθώς και για επεισόδια σε χώρους γηπέδων, φέρεται να είπε, ότι σκόπευαν απλά να πάρουν τον οπλισμό του αστυνομικού και όχι να τον σκοτώσουν. Εξαιτίας του θανάτου, ματαιώθηκε η βούληση για συγκρότηση ομάδας.
Τα όσα είπε -ανεπίσημα σε πρώτη φάση-, σε αξιωματικούς της Αστυνομίας, παρουσία του αρμόδιου εισαγγελέα, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, επαναλαμβάνονται αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσία του συνηγόρου του. Όσα ενδεχομένως κατατεθούν και επισήμως θα υπαγορεύσουν εάν θα δρομολογηθούν άλλες αστυνομικές κινήσεις. Πάντως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εκτιμάται ότι θα συλληφθεί για όσα φέρεται να έχει ομολογήσει.
Από: "Ελευθεροτυπία".
Εκτέλεση με πολλά ερωτηματικά
Επιθέσεις σε ένοπλους φρουρούς