Ειδήσεις

12 Ιουν 2009

Ανωνυμία τέλος για τους κατόχους τηλεφώνων χωρίς σύνδεση

Καρτοκινητά με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση θα έχουν υποχρεωτικά οι συνδρομητές στη χώρα μας. Στο πλαίσιο των αυστηρότερων ελέγχων για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης και των εγκληματικών ενεργειών, οι Ελληνες αλλά και οι αλλοδαποί που κατοικούν στη χώρα μας θα καλούνται να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους προκειμένου να έχουν σύνδεση καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Το νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση άμεσα στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι περίπου 13,5 εκατ. συνδρομητές καρτοκινητού θα πρέπει να δηλώσουν στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας τον αριθμό σύνδεσής τους, το ονοματεπώνυμό τους και να προσκομίσουν στοιχεία που το πιστοποιούν, όπως δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, ακόμη και… πράσινη κάρτα για τους μετανάστες.
Η μεταβατική περίοδος για την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2010. Μετά το τέλος της προθεσμίας, όσες συνδέσεις δεν έχουν αποκτήσει… ταυτότητα θα πρέπει να διακοπούν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

..........
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος