Ειδήσεις

19 Ιουν 2009

Ας θυμηθούμε πώς δολοφονήθηκε ο ειδικός φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης στην οικία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων είχε πέσει στις 3:15 τα ξημερώματα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου του 2004 ο ειδικός φρουρός του στρατιωτικού ακολούθου της πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας, ο 32χρονος Χαράλαμπος Αμανατίδης.
Δολοφονήθηκε στο φυλάκιο έξω από την κατοικία του στρατιωτικού ακολούθου, συνταγματάρχη Μαρκ Μπλάδεργουικ, του ανθρώπου που αντικατέστησε τον δολοφονημένο από τη «17Ν» Στίβεν Σόντερς, στην οδό Καρπάθου 47Α, στην Κηφισιά.
…..
Συνεχίζεται…
«Ο άτυχος αστυνομικός εδέχθη καταιγισμό πυρών. Έχει βληθεί τουλάχιστον οκτώ φορές από μικρή απόσταση. Από τη θέση που βρέθηκε ο νεκρός και από τη στάση του συμπεραίνουμε ότι κάτι αντελήφθη και προσπάθησε να αντιδράσει. Συγκεκριμένα, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό περίστροφο, ενώ οι δράστες τού άρπαξαν το οπλοπολυβόλο που έχουν οι ειδικοί φρουροί-σκοποί» είχε δηλώσει ο τότε γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, Βασίλης Τσιατούρας.
Την ώρα της δολοφονίας ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί και όπως περιέγραψαν κάποιοι αυτήκοοι μάρτυρες ένα αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από το σημείο όπου βρισκόταν η μη θωρακισμένη σκοπιά έξω από το σπίτι του στρατιωτικού ακολούθου της Βρετανίας.
Ο 32χρονος βρέθηκε πεσμένος, χτυπημένος από 8-9 σφαίρες. Οι άγνωστοι τον πυροβόλησαν σε σημεία πάνω από το λαιμό καθώς ή γνώριζαν ή είδαν ότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Οι δράστες άρπαξαν το αυτόματο όπλο του Αμανατίδη, ένα αυτόματο ΜΡ5, ενώ ο ίδιος βρέθηκε με το περίστροφο στο χέρι, κάτι που δηλώνει ότι δεν υπήρχε απόλυτος αιφνιδιασμός, αλλά οι άγνωστοι έδειξαν κάποιο σημάδι των προθέσεών τους.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Αμανατίδη.