Ειδήσεις

20 Ιουν 2009

Νίκος Κουνταρδάς - Ποιος είναι και για τι έχει κατηγορηθεί

Πριν πέντε χρόνια, ο 32χρονος σήμερα Νίκος Κουνταρδάς ήρθε στην Αθήνα από την Ξάνθη.
Είχε ενταχθεί στους Original της ΑΕΚ.
Είχε τελειώσει μια ιδιωτική σχολή και το 2005 είχε προσληφθεί σε ασφαλιστικό ταμείο.
Ο Νίκος Κουνταρδάς είχε συλληφθεί το 1996 και το 1998 σε επεισόδια που είχαν δημιουργήσει οπαδοί της AEK και η υπόθεσή του εκκρεμεί ακόμη δικαστικά.
……
Συνεχίζεται…

Κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου, στα Εξάρχεια το Φεβρουάριο του 2006. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε για 18 μήνες, όσο είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης και αφέθηκε ελεύθερος αφού το όριο αυτό έληξε χωρίς να γίνει δίκη.
Τον Οκτώβριο του 2007 κατηγορήθηκε για εμπρησμό ΑΤΜ σε τράπεζα της Ξάνθης. Συνελήφθη και του επιβάλλονται περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.
Το 2008, συνελήφθη σε γήπεδο όπου είχε σηκώσει πανό με αντιεξουσιαστικά συνθήματα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών για παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού.
Ο Νίκος Κουνταρδάς προφυλακίστηκε στις 15 του περασμένου Μαΐου στην αστυνομική διεύθυνση της Ξάνθης για την υπόθεση συμμετοχής στον εμπρησμό του ΑΤΜ το 2007, με την κατηγορία ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Κι αυτό γιατί ενώ παρουσιάστηκε κανονικά στο αστυνομικό τμήμα που όφειλε να παρουσιαστεί, δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα.
Από εκείνη την ημέρα έκανε απεργία πείνας και αργότερα και δίψας.
Αποφυλακίστηκε χθες με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Κομοτηνής και ακολούθησε η ομολογία – σοκ για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Αμανατίδη.