Ειδήσεις

3 Ιουν 2009

Κόντρα μεταξύ διπλωματικών υπαλλήλων και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών

Όλη η φασαρία γίνεται για τις ευθύνες της καθυστέρησης του επίμαχου τηλεγραφήματος, που επέτρεψε τη διαφυγή του Χρήστου Καραβέλα. Οι διπλωματικοί υπάλληλοι αποδίδουν με ανακοίνωσή τους, στην πολιτική ηγεσία την καθυστέρηση.
Η πολιτική ηγεσία από την πλευρά της έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε "ψευδή και χωρίς βάση" την ανακοίνωση των διπλωματικών υπαλλήλων. Είπε χαρακτηριστικά ότι «στερείται βάσης, ουσιαστικά ψεύδεται και προσπαθεί να προκαταλάβει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση».
«Θα πρέπει να αντιληφθούν και οι διπλωματικοί υπάλληλοι και το όργανο που τους εκπροσωπεί ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Εάν έχουν ολιγωρήσει θα υποστούν κυρώσεις», πρόσθεσε.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο άλλα δύο δισ. δολάρια για την λήψη μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του H1N1 στη χώρα.

Σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι, ο Ομπάμα ανέφερε ότι ζητά την επιπρόσθετη χρηματοδότηση προληπτικά.

Ο Ομπάμα έχει ήδη ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει δαπάνες ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για την αγορά επιπλέον φαρμάκων και εξοπλισμού καθώς και την ανάπτυξη ενός εμβολίου για την ασθένεια.

Πρόσθεσε ότι...


η κυβέρνησή του γνωρίζει πλέον αρκετά για το ξέσπασμα της επιδημίας και τις ανάγκες που δημιουργούνται προκειμένου να υπάρξει αντίδραση σε εθνικό επίπεδο τους προσεχείς μήνες.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την επιδημία και τις προοπτικές επανεμφάνισής της την ερχόμενη περίοδο της γρίπης στις Ηνωμένες Πολιτείες», σημείωσε ο Ομπάμα στην επιστολή του.

Κρούσματα του H1N1 έχουν διαπιστωθεί και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και εξετάσεις έχουν δείξει ότι ο ιός έχει προσβάλει πάνω από 10.000 ανθρώπους στη χώρα, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Δευτέρα.


Αναρτήθηκε από royfianos στις 7:40 μμ