Ειδήσεις

3 Ιαν 2009

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία - Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ινδονησία, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της χώρας.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο πόλεμος ξεκίνησε!

Μήνυμα αναγνώστη
......

Ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις έχουν αρχίσει να εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που επιβεβαιώνουν ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα SKY NEWS, CNN, BBC, AL JAJEERA, μία εβδομάδα μετά τις αεροπορικές επιθέσεις κατά των Παλαιστίνιων.
Σύμφωνα με τα portal των παραπάνω δικτύων, η ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πρόθεσή τους ήταν να «αναλάβουν τον έλεγχο» των περιοχών όπου βρίσκονται οι Παλαιστίνιοι μαχητές.
Ένας δημοσιογράφος του BBC στη Γάζα επιβεβαιώνει την επιχείρηση, βλέποντας αυτήν την στιγμή 10 έως 15 στρατιωτικά οχήματα να διέρχονται από τα βόρεια σύνορα. Ο πόλεμος ξεκίνησε!... ..........



Περισσότερα: http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/01/blog-post_03.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άρχισαν οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα - Το επιβεβαιώνει ο ισραηλινός στρατός

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις με την υποστήριξη μαχητικών ελικοπτέρων, εισέβαλαν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με απαγωγές απειλεί η Χαμάς αν αρχίσουν χερσαίες επιχειρήσεις

H Χαμάς απείλησε σήμερα να απαγάγει ισραηλινούς στρατιώτες σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με μήνυμα του που μεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό του κινήματος.
"Αν αυτοί (οι Ισραηλινοί) εισέλθουν στη Γάζα, ο Γκιλάντ Σαλίτ (ο Ισραηλινός στρατιώτης που συνελήφθη στις 25 Ιουνίου του 2006 και κρατείται από τότε στην Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από την Χαμάς) θα έχει νέους φίλους", αναφέρεται στο μήνυμα.

Εντωμεταξύ, το ισραηλινό πυροβολικό άνοιξε πυρ σήμερα το απόγευμα κατά της Λωρίδας της Γάζας, για πρώτη φορά από την επίθεσή του κατά της Χαμάς στις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πολλαπλές καραμπόλες στην Εθνική Οδό

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι επιστρέφουν στην Αθήνα μέσω της εθνικής Αθηνών – Λαμίας, καθώς από τις 4 το απόγευμα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 95ο χιλιόμετρο κοντά στη διασταύρωση Θηβών, επειδή στο σημείο έχουν γίνει πολλαπλές καραμπόλες.
..........
Συνεχίζεται...

Σύμφωνα με την αστυνομία, βασικές αιτίες είναι η κακή κατάσταση του οδοστρώματος, αλλά και η συνεχής βροχόπτωση στο συγκεκριμένο σημείο.
Αρχικά συγκρούστηκαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα που κινούνταν στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, ενώ μέχρις ότου αποσυρθούν τα αυτοκίνητα και αποκατασταθεί η κυκλοφορία, υπήρξαν και άλλες πολλαπλές συγκρούσεις.
……….
Από: www.skai.gr


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για τα 160.000 ευρώ - δώρο του Παπανδρέου στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, στους βουλευτές και τους δημοσιογράφους

Αναρτήσαμε το μήνυμα 160.000 ευρώ το δώρο του Παπανδρέου στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου – Στους βουλευτές και τους δημοσιογράφους και αναγνώστες μας έστειλαν τα παρακάτω σχόλια: ……

................…
Συνεχίζεται…

Πριν αναρτήσουμε το κείμενο πάντως, δεν κρίναμε αποστομωτική την ερώτηση: "ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ;".Γιατί με αυτήν τη λογική ίσως δε θα έπρεπε κανείς μας να κάνει δώρα...



Ο/Η krogias είπε...

Νομίζω ότι το ζήτημα αυτό το εξαντλήσαμε και αποκαλύψαμε το ανεύθυνο ρεπορτάζ των "άνεργων δημοσιογράφων..."
http://krogias.blogspot.com/2008/12/blackberry-edit.html

και εδώ:
http://aratepylas.blogspot.com/2009/01/2.html


Ο/Η PanagiotisP είπε...
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ - ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗΣΗ!
Η διάδοση αυτής της είδησης ξεκίνησε από το Blog των “άνεργων δημοσιογράφων” http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2008/12/blog-post_9264.html

και όπως εξελίσσεται θέτει πολλά ερωτηματικά για τον ρόλο τους αλλά και για την σχολή δημοσιογραφίας που εκπροσωπούν.
Υπήρξαν τεκμηριωμένες απαντήσεις στο blog τους στις οποίες αποδεικνύεται ότι ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε ούτε ευρώ! Ακολούθησε συζήτηση με τους “άνεργους δημοσιογράφους” και μια υποσημείωση στον άρθρο τους προσπαθώντας να μπαλώσουν αυτά που είχαν γράψει προηγουμένως.
Προς έκπληξη όλων, λίγο πριν την αλλαγή του έτους αφαίρεσαν την υποσημείωση μαζί με όσα σχόλια των αναγνωστών ήταν αρνητικά (!) αφήνοντας άθικτο το αρχικό άρθρο τους και όλα τα ευνοϊκά για εκείνους σχόλια.
Τέτοιες τακτικές Γκεμπελικής λογοκρισίας είναι προκλητικές αλλά και αντιδεοντολογικές, ειδικά από ανθρώπους που επικαλούνται αρχές κοινωνικής δικαιοσύνης και υποτίθεται ότι υπηρετήσουν την ενημέρωση του κόσμου.
Έχετε το δικαίωμα να πιστεύετε και να ψηφίζετε ότι θέλετε. Η προσπάθεια όμως σπίλωσης προσώπων με μεταφορά ψευδών ειδήσεων είναι το πιο βρώμικο είδος πολέμου ανεξάρτητα από το αν αναφερόμαστε για τον Παπανδρέου, την Παπαρήγα ή τον Μητσοτάκη.
Φιλικά,
Παναγιώτης Πετεινάτος

e-pasok.forumotion.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σύζυγος αστυνομικού που σκότωσε τον Αλέξανδρο στο "Πρώτο Θέμα": Ο 15χρονος είχε φάκελο, προκαλούσε φασαρίες

Γνωρίζω ότι υπάρχει φάκελος για το παιδί. Γνωρίζω ότι είχε προκαλέσει αναταραχές στο κέντρο της Αθήνας. Πήγαινε σε διάφορα καταστήματα και έκανε φασαρίες, λέει η σύζυγος του αστυνομικού που σκότωσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια, στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα"

ΠΑΣΟΚ: 28,8%
ΝΔ: 15,4%
ΚΚΕ: 11,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,65%
ΛΑΟΣ: 4,4%
Οικολόγοι Πράσινοι: 4,2%
Άλλο: 3,2%
Λευκό: 9,7%
Δεν ξέρω - Δεν απαντώ: 12,6%

Το γκάλοπ διενεργήθηκε σε 39 δήμους της Β΄ Αθήνας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το αεροπλανοφόρο που θα πραγματοποιήσει ασκήσεις Ελλάδα σήμερα - Βίντεο

Πρόκειται για το "Κουζνέτσοφ".
Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3-4 Ιανουαρίου και στις 8-10 Ιανουαρίου στο νοτιοανατολικό σημείο του νησιού της Ρόδου και στις 11 Ιανουαρίου νότια της Κρήτης.
Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στα διεθνή νερά αλλά τα αεροσκάφη θα πετάξουν στον εναέριο χώρο της Αθήνας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια μακάβρια φωτογραφία μπας και συνέλθουμε...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τουλάχιστον 435 Παλαιστίνιοι νεκροί

Τουλάχιστον 435 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον της Λωρίδας της Γάζας την τελευταία εβδομάδα, από τους οποίους οι 75 είναι παιδιά και 21 γυναίκες.
Οι ισραηλινοί έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 700 επιδρομές εναντίον της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και πηγές του ισραηλινού στρατού.
Οι τραυματίες Παλαιστίνιοι ανέρχονται σε 2.285.
Στο ίδιο διάστημα έχουν εκτοξευθεί περίπου 500 ρουκέτες από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ, που έχουν προκαλέσει το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, από τους οποίους ο ένας ήταν στρατιώτης.
Από τις παλαιστινιακές ρουκέτες τραυματίστηκαν 12 άνθρωποι, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γέννησε η Γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης

Ένα κοριτσάκι έφερε στον κόσμο η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Ρασίντα Ντατί, η οποία είχε προκαλέσει με την εγκυμοσύνη της την κοινή γνώμη της χώρας, μην αποκαλύπτοντας το όνομα του πατέρα.

Το κοριτσάκι, το οποίο ήρθε στον κόσμο 15 ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία τοκετού, είναι το πρώτο παιδί της 43χρονης Ντατί και θα ονομαστεί Ζόχρα.....

Από: www.skai.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέθανε ο γιος του Τραβόλτα

Ο 16χρονος Τζετ Τραβόλτα έπαθε ανακοπή στη σουίτα της οικογένειας στο ξενοδοχείο Old Bahama Bay, στις Μπαχάμες, όπου η οικογένεια περνούσε τις διακοπές της.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, ο νεαρός είχε υποστεί και στο παρελθόν ανακοπή ενώ στο ιατρικό του ιστορικό αναφέρονται και κρίσεις επιληψίας.
Ο Τζον Τραβόλτα και η σύζυγός του επίσης ηθοποιός Κέλι Πρέστον έχουν και μια 8χρονη κόρη.
...
Στη φωτογραφία ο Τραβόλτα με τη σύζυγό του και τον Τζετ, χρόνια πριν

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανώτερο στέλεχος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς σκοτώθηκε από Ισραηλινό βομβαρδισμό, ανακοινώνει η ισλαμιστική παράταξη

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας είχε ως αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ένα ανώτερο στέλεχος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ανακοίνωσε η Ισλαμιστική παράταξη νωρίς σήμερα Σάββατο.
Η Χαμάς ανέφερε ότι ο Άμπου Ζακαρία αλ Τζαμάλ υπέκυψε νωρίς σήμερα Σάββατο στα τραύματα που είχε υποστεί από Ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό στην διάρκεια της νύκτας.
……
Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

75 εκατομμύρια δολάρια η ορκωμοσία του Ομπάμα

Η οργάνωση των εκδηλώσεων για την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα στις 20 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον θα στοιχίσει 75 εκατομμύρια δολάρια για την κάλυψη των θεμάτων ασφαλείας και των μέσων μεταφοράς, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής πρωτεύουσας και ζήτησε την οικονομική ενίσχυση του Κογκρέσου.
…..
Συνεχίζεται…


"Η οργάνωση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή. Όμως τα θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε στην προετοιμασία αυτού του ιστορικού γεγονότος είναι μια πρόκληση που δεν έχει ξαναζήσει η περιοχή", επισημαίνει σε επιστολή του σε αντιπροσωπεία του Κογκρέσου ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον Αντριαν Φέντι.

Ο Φέντι ζητεί οικονομική βοήθεια για να καλύψει "τα έξοδα που είναι πιθανόν να ξεπεράσουν τα 75 εκατομμύρια δολάρια" για την πόλη της Ουάσινγκτον και τις δύο γειτονικές πολιτείες, το Μέριλαντ και την Βιρτζίνια.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα φτάσουν στην Ουάσινγκτον για την ορκωμοσία και για τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, καθώς και εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες εκπρόσωποι αντιπροσωπειών κυβερνήσεων και ξένοι ηγέτες.

Στα δύο αεροδρόμια της Ουάσινγκτον θα διακινηθούν 300.000 επιβάτες από τις 16 ως τις 19 Ιανουαρίου και στη Βαλτιμόρη, όπου ο Ομπάμα θα κάνει έναν σταθμό πριν φτάσει στην πρωτεύουσα, οι αρχές αναμένουν 150.000 άτομα.


Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Μπους επιρρίπτει στην Χαμάς όλη την ευθύνη

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, στις πρώτες του δηλώσεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή, προέτρεψε σήμερα όλους εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν πίεση στην Χαμάς ώστε να σταματήσει τις εκτοξεύσεις πυραύλων κατά του Ισραήλ και να επιτρέψει μια εκεχειρία που "θα σημαίνει κάτι".
Στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική του ομιλία που θα μεταδοθεί σήμερα Σάββατο, ο Μπους επιρρίπτει στην Χαμάς όλη την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση και απορρίπτει μια "μονομερή εκεχειρία" που δεν θα συνοδεύεται από μηχανισμούς επιτήρησης και θα επιτρέπει στην Χαμάς να συνεχίζει τις επιθέσεις με πυραύλους στο νότιο Ισραήλ.
….
Συνεχίζεται…

"Η Χαμάς, μια παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν και τη Συρία και ζητεί την καταστροφή του Ισραήλ ευθύνεται για την σημερινή κλιμάκωση της βίας", επισήμανε ο Μπους.

"Οι υποσχέσεις από την Χαμάς δεν αρκούν--πρέπει να υπάρξουν μηχανισμοί ελέγχου επί τόπου που να διασφαλίζουν ότι θα σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γάζα", πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

"Απευθύνω έκκληση σε όλες τις πλευρές να ασκήσουν πίεση στη Χαμάς και να στηρίξουν τους νόμιμους παλαιστίνιους ηγέτες που εργάζονται για την ειρήνη", τόνισε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν "μια εκεχειρία που να σημαίνει κάτι και να είναι απολύτως σεβαστή", κατέληξε.

Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ισραήλ - Παλαιστινιακά Εδάφη: Συνεχίσθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές στην διάρκεια της νύχτας

Η Ισραηλινή αεροπορία συνέχισε τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο τις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας καθώς η επιχείρηση εναντίον της Χαμάς που εξαπολύθηκε την 27η Δεκεμβρίου εισήλθε στην δεύτερη εβδομάδα της, ενώ ο εξόριστος ηγέτης της οργάνωσης Χάλεντ Μεσάαλ δήλωσε πως εάν "ανοήτως" ο Ισραηλινός στρατός αρχίσει χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα, τον περιμένει "μαύρη μοίρα". Εκπρόσωπος των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονταν το πρωί του Σαββάτου, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
…….

Συνεχίζεται…

"Οι απώλειες της Χαμάς είναι μικρές, πολύ μικρές", δήλωσε εντωμεταξύ ο Χάλεντ Μεσάαλ, επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Ισλαμιστικής παράταξης, χθες Παρασκευή στο τηλεοπτικό δίκτυο al-Jazeera.

Στην δεύτερη τηλεοπτική του εμφάνιση από την έναρξη της επιχείρησης επτά ημέρες πριν, ο Μεσάαλ υποστήριξε ότι το Ισραήλ δεν κατάφερε να πλήξει σημαντικούς στρατιωτικούς στόχους. Την εβδομάδα που πέρασε πάνω από 700 "στόχοι" στη Γάζα επλήγησαν, σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό. "Ο εχθρός πέτυχε να καταστρέψει τις υποδομές της Λωρίδας, αλλά θα ήθελα να πω στο λαό μας σε όλο τον κόσμο ότι η αντίσταση στη Γάζα είναι μια χαρά", δήλωσε ο Μεσάαλ, ο οποίος ζει στη Συρία.

"Γνωρίζουμε ότι οι πόροι που διαθέτουμε είναι περιορισμένη, αλλά η θέλησή μας δεν είναι. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση σε αυτήν την μάχη που μας επιβλήθηκε", πρόσθεσε.


Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συναρπαστικές φωτογραφίες σπηλαίων

Μήνυμα αναγνώστη


Συνεχίζεται...



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σήμερα το συλλαλητήριο στα Προπύλαια...

Μήνυμα αναγνώστη
..
Διεκδικούμε: Να σταματήσει τώρα το Ισραήλ τις επιθέσεις στη Γάζα.
Να αρθεί το εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας.
Λευτεριά στη Παλαιστίνη και ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, δίχως εποικισμούς και τείχη.
Μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 3/1/2009 στα Προπύλαια, στις 3:00 μμ.
Να είμαστε όλοι εκεί.

ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
...
Από: stoxasmos-politikh.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι πρωτομάστορες του ρεπορτάζ

Μήνυμα αναγνώστη
......
Η εφημερίδα του Σπύρου Καρατζαφέρη στην οποία εργάζονται... 100 πρωτομάστορες του ρεπορτάζ (σύμφωνα με τηλεσπότ) πρέπει να είναι λίγο... αλλού.

Λένε ότι τα κόμματα θέλουν να πλησιάσουν πρόσωπα της Showbiz για να τα έχουν στα ψηφοδέλτια τους. Ας ενημερώσουμε λοιπόν του 100+1 πρωτομάστορες του ρεπορτάζ ότι:
1. Η Άννα Καραμανλή είχε κατέβει και στις τελευταίες εκλογές με την ΝΔ
2. Ο Γιώργος Λιάγκας είχε κατέβει και στις τελευταίες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ.
3. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι λίγο ηλίθιο να προσεγγίσει τον εαυτό του για να τον πείσει να μπει στο ψηφοδέλτιο.
4. Ο Γκλέτσος είναι εδώ και χρόνια μέλος του ΚΚΕ, έχει εργαστεί ακόμα και στον 902.
5. Ο Τσίπρας είναι πολιτικός, οι Στάη, Καραμανλή, Θεοδωράκης, Μακρή, Τράγκας, Αυτιάς είναι δημοσιογράφοι και ο Νικολαΐδης πρώην ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ. Δεν είναι καλλιτέχνες, δεν ασχολούνται με καλλιτεχνικά θέματα (καλά για τον Αυτιά μετά τα παρατράγουδα με Μπεζαντάκου και Θώδη κρατάμε μία επιφύλαξη) , συνεπώς δεν είναι και πρόσωπα της showbiz.

Α, ρε πρωτομάστορες...

Από: http://panic-gr.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πονηροί καιροί ΙΙ

Με το σημείωμα αυτό θέλω πολύ σοβαρά να επισημάνω σε όλους, πολίτες και πολιτικές δυνάμεις, να συνέλθουν γρήγορα από την πρωτοχρονιάτικη ευφορία και να παρακολουθήσουν με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις των επόμενων ωρών του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, για την εγκυρότητα των οποίων δεν διατηρούμε ίχνος αμφιβολίας, το ζήτημα αυτών των ωρών δεν είναι κανενός είδους ανασχηματισμός, αλλά μια κίνηση σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο για την ανύψωση του καταβαραθρωμένου κύρους του Κ. Καραμανλή.
Οι πληροφορίες που βρίσκονται στη διάθεσή μας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε κανέναν.
Αυτό όμως που μας επιτρέπεται να πούμε είναι ότι ο κ. Καραμανλής έχει συζητήσει με τουλάχιστον έναν ξένο παράγοντα για την «εξαγωγή» της εσωτερικής κρίσης που πλήττει την κυβέρνησή του και γενικότερα το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.
……..
Συνεχίζεται…


Τέτοιες κινήσεις δεν είναι άγνωστες στην πολιτική, αλλά κρίνουμε ότι στην περίπτωσή μας και σε αυτή την φάση θα αποτελούσαν κοινό τυχοδιωκτισμό, με αμφίβολα οφέλη για τον ίδιο και τη ΝΔ σε αυτή την συγκυρία.
Τίποτε άλλο και ευχόμαστε ολόψυχα τίποτα απ' όσα μάθαμε να μη συμβεί τελικά.

Ο κ. Καραμανλής μπορεί να αποδείχθηκε «λίγος» για τους καιρούς μας και κάτω του μετρίου κυβερνήτης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για να ανατρέψει τις εις βάρος του εντυπώσεις θα πρέπει να δοκιμάσει το ρόλο του «μεγάλου παίχτη».
Οι μεγάλοι παίχτες στην πολιτική, εκτός από αντίστοιχη ιδιοσυγκρασία, διέθεταν και αξιόλογα επιτελεία και έμπιστους συμμάχους και υποστηριχτές.
Με το συμπάθιο, αλλά δεν νομίζω ότι οι παραπάνω προϋποθέσεις συντρέχουν στην περίπτωση του πρωθυπουργού μας.

Αυτά και εύχομαι να μη χρειαστεί να επανέλθω.




Από: http://grbloopers.blogspot.com/2009/01/blog-post_7843.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το παιδάκι χωρίς πιτζάμα-Γάζα (Λογοκρίθηκε από την κομμουνιστική εφημερίδα “Liberazione”) Il bambino senza pigiama - Gaza- da Enzo Apicella, censurato

Μήνυμα αναγνώστη

......
Όταν η ευρωπαϊκή αριστερά υποφέρει από το «σύνδρομο ερωτομανίας» προς τον Ομπάμα, τον νέο μακελάρη των λαών, συμβαίνουν κι αυτά!
Η εφημερίδα “Liberazione”, όργανο της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας (Rifondazione Comunista), το αδελφό κόμμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (κάντε κάτι σύντροφοι, γιατί δεν είναι ο γιαλός στραβός), λογόκρινε και δεν επέτρεψε τη δημοσίευση του καθιερωμένου σκίτσου (24 Δεκέμβρη 2008), του μεγάλου καλλιτέχνη και κομμουνιστή Vincenzo Apicella, που θα τον ήθελαν συνεργάτη πολλά ΜΜΕ σ’ ολόκληρο τον κόσμο.Έτσι, ο Enzo Apicella απευθύνθηκε στα μπλογκ… με την εξής σημείωση:
....
Συνεχίζεται...

Αγαπητοί σύντροφοι
σας στέλνω αυτό το σκίτσο, που ΔΕΝ θα βρείτε αύριο στην εφημερίδα μας, γιατί ο διευθυντής μου γνωστοποίησε ότι “δεν δημοσιεύει ένα σκίτσο με αναφορά στον φασισμό”.
Έμεινα άφωνος και θα παρακαλούσα να μου πείτε πως το σκέφτεστε.
Μια ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ αγκαλιά,
Enzo Apicella

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Vincenzo Apicella
Γεννήθηκε στη Νάπολη το 1922, είναι ζωγράφος, δημιουργός κόμικς, σχεδιαστής και δημοσιογράφος.Από το 1954 ζει στο Λονδίνο. Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με τα διεθνούς φήμης ΜΜΕ (περιοδικά και εφημερίδες), όπως «Guardian», «Observer», «il manifesto», «Punch», «Economist», «Private Eye» και «Harpers & Queen».
Ως Αρχιτέκτονας και ντεκορατέρ, έχει σχεδιάσει εκατοντάδες έργα και κινούμενα σχέδια.Καλλιτέχνης, διανοούμενος, αλλά ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ και αριστερός, που διάλεξε να είναι στο πλευρό των αδυνάτων: από την Κούβα ως την Παλαιστίνη!
** Το ιταλικό κείμενο:
cari compagni,vi invio questa vignetta che NON troverete sul nostro giornale domani perche' il direttore mi ha fatto sapere che "non pubblica una vignetta che fa riferimento al fascismo".sono rimasto senza parole e mi farebbe piacere sapere cosa ne pensate.un abbraccio COMUNISTA,Enzo Apicella



Από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/01/liberazione-il-bambino-senza-pigiama.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκοτώνουν παιδιά και αμάχους στην Γάζα και κανένας δεν μιλάει...

Mήνυμα αναγνώστη


Σκοτώνουν παιδιά και αμάχους στην Γάζα και κανένας δεν μιλάει. Φασίστες δολοφόνοι. Η ενότητα του λαού της Παλαιστίνης θα γκρεμίσει την ναζιστική κατοχή!
Ναι, σε μια 3η Ιντιφάντα! Η Παλαιστίνη Αντιστέκεται!
L'unità del popolo palestinese abbatterà l'occupazione
Sì a una terza intifada! Palestina resiste!
.......
Περισσότερα: piazzadelpopolo.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέο ρεκόρ κατέγραψαν φέτος τις μέρες των εορτών οι κλήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων αλλά και τα sms

Μόνο από μία εταιρία κινητής τηλεφωνίας στο διάστημα από 24 Δεκεμβρίου έως και 1η Ιανουαρίου έγιναν περισσότερες από 497 εκατομμύρια κλήσεις και εστάλησαν 128 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...