Ειδήσεις

22 Ιαν 2009

Βρήκαμε τον ετεροθαλή αδελφό του Ομπάμα σε μια τρώγλη του Ναϊρόμπι - Βίντεο

Η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με την οικογένειά του στην Κένυα ήταν μια "επίπονη υπόθεση"



Ο Τζορτζ Ομπάμα, του οποίου το πιστοποιητικό γέννησης δείχνει ότι είναι ετεροθαλής αδελφός Μπαράκ Ομπάμα, ζει σε ένα μικρό σπίτι στην περιοχή Huruma του Ναϊρόμπι, που μοιράζεται με τη πολυμελή οικογένεια της μητέρας του.
Στα απομνημονεύματά του, «Όνειρα για τον πατέρα μου» ο Ομπάμα περιγράφει τη συνάντηση με τον Τζορτζ ως «επίπονη υπόθεση.» Το ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στην Κένυα σήμανε μια συνάντηση με μια οικογένεια που δεν ήξερε ποτέ.
Στο βιβλίο, που είναι δημοφιλές στο Ναϊρόμπι και μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ, ο Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει πίσω την προσωπική ιστορία του και τις προσπάθειές του να συμφιλιωθεί με έναν Κενυάτη πατέρα που άφησε αυτόν και τη μητέρα του όταν ήταν παιδί.
Ο πατέρας των Ομπάμα σκοτώθηκε σε ένα τροχαίο όταν Τζορτζ ήταν έξι μηνών. Και όπως ο Μπαράκ έτσι και ο Τζορτζ δε γνώρισε τον πατέρα του.
Ο Τζορτζ ήταν το τελευταίο του παιδί του παιδί.

Περισσότερα: CNN

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αφγανιστάν - Μια έφηβη γεμάτη ελπίδες, τώρα έχει ένα παραμορφωμένο πρόσωπο - Βίντεο

Αφγανιστάν - Μια έφηβη γεμάτη ελπίδες, τώρα έχει ένα παραμορφωμένο πρόσωπο. Το έγκλημά της; Πήγαινε στο σχολείο και για αυτό της επιτέθηκαν με οξύ.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Oι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2009

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη τελετή απονομής των Όσκαρ στις 22 Φεβρουαρίου άρχισε, με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων από την Ακαδημία Κινηματογράφου και Επιστημών.

Τα αποτελέσματα αναμενόμενα, χωρίς να λείπουν όπως κάθε χρόνο και οι μικρές ή μεγαλύτερες εκπλήξεις, με υποψηφιότητες που «τρύπωσαν» από το πουθενά στις πεντάδες!
Διαβάστε τις υποψηφιότητες αναλυτικά στο "Σινεμά".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στον Μπράλο γιατί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις παροχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Τη συγκεκριμένη ανακοίνωση την έκαναν μισή ώρα μετά τις εξαγγελίες σχετικά με τις παροχές ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη.

Διαβάστε και: Δίνει 500 εκατομμύρια ευρώ ο Χατζηγάκης στους αγρότες – Τι αναφέρεται ακριβώς στο πακέτο στήριξης του υπουργείου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δίνει 500 εκατομμύρια ευρώ ο Χατζηγάκης στους αγρότες – Τι αναφέρεται ακριβώς στο πακέτο στήριξης του υπουργείου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 22-01-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το πακέτο στήριξης και ενίσχυσης του εισοδήματος του αγροτικού κόσμουΜετά από επανειλημμένες συσκέψεις με κοινοβουλευτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες και εκπροσώπους των συλλογικών φορέων των αγροτών απ’ όλη τη χώρα, στις οποίες κυριάρχησε ο ειλικρινής και γόνιμος διάλογος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή και τη συνεργασία που είχε με τους συναδέλφους του της Διυπουργικής Οικονομικής Επιτροπής, ανακοινώνει σήμερα το τελικό πακέτο των μέτρων στήριξης και ενίσχυσης του εισοδήματος του αγροτικού κόσμου, συνολικού ύψους πεντακοσίων (500) εκατομμυρίων ευρώ.
……
Συνεχίζεται…


Συγκεκριμένα, μέσω του ΕΛΓΑ θα καταβληθούν αποζημιώσεις στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους συνολικού ύψους 425 εκ. ευρώ, ως ακολούθως:


1. Βαμβάκι

Στους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς θα καταβληθούν 75 εκ. ευρώ, μέσω της διαδικασίας αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. 75€ εκ.

2. Αραβόσιτος και σιτηρά

Στους καλλιεργητές αραβοσίτου και σίτου θα καταβληθούν αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ ύψους 100 εκ. ευρώ. 100€ εκ.

3. Ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές

Στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς και στις περιοχές που διαπιστώθηκε σημαντική μείωση παραγωγής, θα καταβληθούν άμεσα 50 εκ. ευρώ, με προσδιορισμό μετά την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων, του ύψους της αποζημίωσης ανά στρέμμα. 50€ εκ.

4. Οπωροφόρα


Στους καλλιεργητές οπωροφόρων δέντρων (κερασιάς, βερικοκιάς, δαμασκηνιάς, αχλαδιάς, μηλιάς), καθώς και στους καλλιεργητές σπαραγγιών, πατάτας και καπνών, θα καταβληθούν αποζημιώσεις ύψους 100 εκ. ευρώ. 100€ εκ.

5. Κάλυψη λοιπών κινδύνων από ΕΛΓΑ


Για αγροτικά προϊόντα και κτηνοτροφία100€ εκ.


6. Έκτακτη ενίσχυση


Στους παραγωγούς βαμβακιού, καπνού, δημητριακών και ελαιοκομικών προϊόντων, θα καταβληθεί έκτακτη ενίσχυση με ταμειακή διευκόλυνση μέσω ΑΤΕ, ύψους 75 εκ. ευρώ. 75€ εκ.

Σύνολο: 500€ εκ.


7. Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ύψους 120 εκ. ευρώ, θα καταβληθεί φέτος στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι σε σχέση με πέρσι θα πάρουν αυξημένες επιστροφές κατά 40% περίπου.



8. Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι ήδη έχει εγκριθεί χορήγηση ατόκου δανεισμού ύψους 150 εκ. ευρώ προς τις συνεταιριστικές οργανώσεις για αγορά δημητριακών καλλιεργητικής περιόδου 2008, προκειμένου να πληρώσουν άμεσα τους αγρότες-μέλη τους, ενώ την προηγούμενη περίοδο χορηγήθηκαν απευθείας άτοκα δάνεια πενταετούς διάρκειας ύψους 300 εκ. ευρώ στους Έλληνες κτηνοτρόφους.


Σύμφωνα με τα παραπάνω, η συνολική στήριξη που παρέχεται στον αγροτικό κόσμο της χώρας ξεπερνά το ένα (1) δις ευρώ.


Με τις ενισχύσεις αυτές, η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε δυνατότητα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, στο πλαίσιο της διεθνούς κρίσης και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, των ανελαστικών υποχρεώσεών μας τήρησης των προβλεπομένων στην κοινοτική νομοθεσία και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του νέου προϋπολογισμού. Σε δηλώσεις του ο Υπουργός κ. Χατζηγάκης επεσήμανε ότι το σύνολο των μέτρων αυτών είναι αποτέλεσμα μακράς μελέτης, εξαντλητικού διαλόγου και αποτελεσματικής συνεργασίας με τους συναρμόδιους υπουργούς και αποτελούν, αναμφισβήτητα, μια «γενναία στήριξη του εισοδήματος του αγροτικού κόσμου της χώρας». Εκφράζει δε τη βεβαιότητα, ότι οι αγρότες θα ανταποκριθούν με καλή πίστη και θα επιδείξουν εμπιστοσύνη πέραν της επίλυσης των βραχυπρόθεσμων προβλημάτων και για την αντιμετώπιση των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων διαρθρωτικών προβλημάτων τους.


«Ξεκινάω μαζί με όλους τους αγρότες μια νέα πορεία ανοιχτού διαλόγου και συνεχούς συνεργασίας, για την επίλυση όλων των προβλημάτων και αιτημάτων τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγάκης.




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

“Μιλάτε Σομπολικά”!

ΤΑ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΔΑΣΗ! ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ...

Ορισμός αντιδημάρχων Δήμου Αθηναίων για την περίοδο 22.1.2009 έως 22.1.2010

Η εξομολόγηση ενός πατέρα (μέρος 2ον)

Να που η ανάρτηση έπιασε τόπο

Το Ισραήλ πρέπει να δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο – Παγκόσμια αίτηση

Η εξέλιξη

Γεια σου Δημήτρη Ιατρίδη...

Κάτι δεν μας κάθεται καλά...

ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Οι μεγάλες "δεσμεύσεις" Καραμανλή για την αγροτιά

Το DentNEWS στην εκπομπή Blog In του TVXS.gr

Παπαθεμελής προς Πόντιους: Ημέρα «Ολοκαυτώματος» για όλους τους λαούς που σφαγιάσθηκαν

Να μας πουν τι ετοιμάζουν για το FIR Αθηνών

Sobolicious!!!

Αποκαλυπτική έρευνα του Newcastle University: "Οι γυναικείοι οργασμοί εξαρτώνται και απ' το... μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού του συντρόφου τους"

Πόσο «φυσιολογική» είναι η σεξουαλική σας ζωή;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποκλειστικό - Το εικονομήνυμα των απαγωγέων στην Κατερίνα Παναγοπούλου

Μήνυμα αναγνώστη

................
Σύμφωνα με τα media που είχαν πολλές πληροφορίες (όλα τους εκ διαμέτρου αντίθετες), όχι όμως κι από επίσημες πηγές, η σύζυγος του απαχθέντα έλαβε MMS για να βεβαιωθεί ότι ο Περικλής Παναγόπουλος ήταν καλά κατά την ομηρία του.
Μετά την απελευθέρωση του δήλωσε ότι έβλεπε μόνο Mega.
To... MMS που καταφέραμε να βρούμε μέσω των πηγών μας (τις ίδιες πηγές που έχουν και οι... αστυνομικοί ρεπόρτερ) επιβεβαιώνει τα πάντα!
Σύμφωνα δε, με πολύ έγκυρες πληροφορίες από...
.......
Η συνέχεια στο panic-gr.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σωτήρης Χατζηγάκης, 2 Δεκεμβρίου 2001: «Προτιμώ τα τρακτέρ από τους «κουραμπιέδες»

Έλεγε το Δεκέμβριο του 2001 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος":

  • «Χρειάζεται να ανεβούμε στο τρακτέρ μαζί με τον Αριστερό, να συγχρωτιστούμε μαζί του».
  • «Η «πολιτική των τρακτέρ» είναι μια πολιτική η οποία θέλει να δημιουργήσει αλληλεγγύη μεταξύ των κοινωνικών ομάδων…».
  • «Ερώτηση: Πώς συνάδει, όμως, η πολιτική του μεσαίου χώρου που είναι κατά βάση μία πολιτική ήπιων τόνων με τη συμπαράσταση στις λαϊκές εξεγέρσεις; Δεν είναι οξύμωρο; Απάντηση: Καθόλου».
  • «…πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την «πολιτική των τρακτέρ» από την πολιτική του κουραμπιέ. Και βεβαίως, η δυναμική συμπαράσταση στους αγρότες ενοχλεί τους «χοντρούς γάτους του εκσυγχρονισμού». Και τους ενοχλεί διότι πράγματι αναδεικνύει ένα ζήτημα το οποίο αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία της πολιτικής Σημίτη στον κοινωνικό χώρο».

Φωτογραφία από τις αγροτικές κινητοποιήσεις στο Τέμπη

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Συνεχίζεται...

Σωτήρης Χατζηγάκης, 2 Δεμκεμβρίου 2001: «Προτιμώ τα τρακτέρ από τους «κουραμπιέδες»

«Χρειάζεται να ανεβούμε στο τρακτέρ μαζί με τον Αριστερό, να συγχρωτιστούμε μαζί του».
«Η «πολιτική των τρακτέρ» είναι μια πολιτική η οποία θέλει να δημιουργήσει αλληλεγγύη μεταξύ των κοινωνικών ομάδων…».


«Ερώτηση: Πώς συνάδει, όμως, η πολιτική του μεσαίου χώρου που είναι κατά βάση μία πολιτική ήπιων τόνων με τη συμπαράσταση στις λαϊκές εξεγέρσεις; Δεν είναι οξύμωρο; Απάντηση: Καθόλου».

«…πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την «πολιτική των τρακτέρ» από την πολιτική του κουραμπιέ. Και βεβαίως, η δυναμική συμπαράσταση στους αγρότες ενοχλεί τους «χοντρούς γάτους του εκσυγχρονισμού». Και τους ενοχλεί διότι πράγματι αναδεικνύει ένα ζήτημα το οποίο αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία της πολιτικής Σημίτη στον κοινωνικό χώρο».





Συνέντευξη στον Τύπο της Κυριακής και στη δημοσιογράφο Ευτυχία Αδηλίνη



Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων, διοργανώνοντας, μάλιστα, περιοδείες σε αγροτικούς νομούς δείχνοντας τη συμπαράσταση του στον αγώνα των αγροτών.


Ως οπαδός της πολιτικής των ρήξεων, υποστηρίζει τη άποψη ότι η ΝΔ σήμερα πρέπει να κάνει μία «αριστερή» στροφή, μία στροφή προς την κοινωνία όπως τη χαρακτηρίζει.


Και υπογραμμίζει ότι εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η ΝΔ χρειάζεται να συνεργαστεί με τις δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά για να επιτευχθεί αυτή η συνεργασία δεν αρκεί μόνο ένα πολιτικό άνοιγμα, αλλά χρειάζεται να ανεβεί στα τρακτέρ μαζί με τον αγρότη.



Ερώτηση: Ήσασταν ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που ταχθήκατε ανοικτά υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών, διοργανώνοντας μάλιστα και περιοδείες στους αγροτικούς νομούς με αρχή τη Θεσσαλία. Γιατί διαφοροποιηθήκατε από την επίσημη γραμμή του κόμματος που κρατά αποστάσεις από τις αγροτικές κινητοποιήσεις;



Απάντηση: Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος βουλευτής που τάχθηκε υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων. Και άλλοι βουλευτές της ΝΔ έχουν ταχθεί υπέρ της «πολιτικής των τρακτέρ». Η πολιτική αυτή, όπως εγώ τη χαρακτηρίζω, δεν είναι μία τυφλή πράξη βίας ή μπλόκων.


Η «πολιτική των τρακτέρ» είναι μια πολιτική η οποία θέλει να δημιουργήσει αλληλεγγύη μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, έχει στόχο την πολιτική αφύπνιση της κοινωνίας και βεβαίως έχει ως σκοπό την ενεργοποίηση της κοινωνίας απέναντι σε μεγάλα ζητήματα τα οποία αφορούν ασθενέστερες τάξεις. Και βεβαίως δεν αποτελεί λαϊκισμό, καθώς το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Λαϊκισμός ήταν αυτός που έκανε το ΠΑΣΟΚ ευρισκόμενο είτε στην αντιπολίτευση είτε στην κυβέρνηση όταν έκλεινε νομαρχίες ή προκαλούσε εξεγέρσεις. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της «πολιτικής των τρακτέρ»;



Είναι μία πολιτική η οποία συμπορεύεται με την πένα και το λόγο, αλλά και με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ. Πιστεύετε ότι το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων δεν το χειρίστηκε σωστά η ΝΔ;



Το θέμα των κινητοποιήσεων είναι θέμα τακτικής, δεν αποτελεί ιδεολογικό ζήτημα. Επομένως, πιστεύω ότι σε τέτοια θέματα μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. Η άποψη η δική μου είναι ξεκαθαρισμένη. Πιστεύω ότι πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να σταθούμε πλάι στον αγρότη. Διότι αυτή τη στιγμή ο αγρότης έχει δίκιο, είναι στη γωνία, αποτελεί το 20% του ελληνικού λαού και η αγροτική οικονομία είναι μία οικονομία η οποία επηρεάζει πολλά επαγγέλματα στην περιφέρεια και συνεπώς ο θάνατος αυτής της τάξης σημαίνει ένα μαρασμό της υπαίθρου, της περιφέρειας και πολλών άλλων επαγγελμάτων. Και γι’ αυτό εκτιμώ ότι η πολιτική μας δεν πρέπει να πατά σε δύο βάρκες. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει και κυρίως να υπάρξει και κάποιο στίγμα.



Ερώτηση: Τι εννοείτε;



Απάντηση: Εννοώ ότι επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή, τη δεκαετία ’50-’60, υπήρξε ένα στίγμα το οποίο έδειχνε την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.


Στη συνέχεια ο Γεώργιος Παπανδρέου, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, εξέφραζε τότε την πολιτική δημοκρατία. Το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξέφραζε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και την εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στη χώρα, ο Ανδρέας Παπανδρέου, καλώς ή κακώς, έδειχνε έναν κοινωνικό μετασχηματισμό, ανεξάρτητα αν πέτυχε ή όχι, ο Ευάγγελος Αβέρωφ από την πλευρά του έδειχνε την επανάσταση των νοικοκυραίων απέναντι στον οδοστρωτήρα του ΠΑΣΟΚ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδειχνε τη φιλελεύθερη ΝΔ, ο Κώστας Σημίτης έστω και αν δεν είναι αυτό που δείχνει, εντούτοις δείχνει έναν εκσυγχρονισμό, η ΝΔ σήμερα τι δείχνει.




Συνεπώς, ποια πολιτική εκτιμάτε ότι πρέπει να ακολουθηθεί για τους αγρότες;




Η πολιτική πρέπει να έχει δύο κατευθύνσεις: η μία πρέπει να αφορά στην καλή διαπραγμάτευση των αγροτικών προϊόντων και η άλλη θα πρέπει να έχει ως στόχο την ανανέωση και την αναβάθμιση της ελληνικής γεωργίας. Το κυριότερο όμως είναι να υπάρξει ένα σχέδιο εθνικής αγροτικής πολιτικής. Ένα σχέδιο το οποίο εγώ, ως υπουργός, το έκανα νόμο του κράτους.



Ερώτηση: Τελικά που συμφωνείτε και που διαφωνείτε, αν διαφωνείτε, με τις θέσεις της ΝΔ για το Αγροτικό;



Απάντηση: Εγώ πιστεύω σε μία πολιτική ρήξεων. Η πολιτική των ρήξεων σημαίνει ότι σε διάφορα πολιτικά ζητήματα, όπως είναι το αγροτικό, το ασφαλιστικό, το εργασιακό κλπ, η ΝΔ πρέπει να κάνει μια «αριστερή» στροφή.



Με άλλα λόγια, πρέπει να κάνει μια στροφή προς την κοινωνία. Και προσδιορίζω την πολιτική των ρήξεων γιατί θέλω να την ξεκαθαρίσω από τις ρήξεις τυχόν άλλων στελεχών της ΝΔ. Ξέρετε, πολλές φορές με αυτά τα στελέχη «κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι, αλλά βλέπουμε διαφορετικά όνειρα».



Ωστόσο, αν η ΝΔ εντάσσετο ανοικτά υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων θα μπορούσε ίσως να κατηγορηθεί από το ΠΑΣΟΚ για λαϊκισμό ή ακόμα και για παρακίνηση λαϊκών εξεγέρσεων.



Δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι παρακινεί λαϊκές εξεγέρσεις διότι η πρωτοβουλία ανήκει στους αγρότες. Η ΝΔ θα έπρεπε να είναι στο πλάι τους. Τελικά όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την «πολιτική των τρακτέρ» από την πολιτική του κουραμπιέ. Και βεβαίως, η δυναμική συμπαράσταση στους αγρότες ενοχλεί τους «χοντρούς γάτους του εκσυγχρονισμού». Και τους ενοχλεί διότι πράγματι αναδεικνύει ένα ζήτημα το οποίο αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία της πολιτικής Σημίτη στον κοινωνικό χώρο.




Ερώτηση: Εκτιμάτε ότι οι αγρότες αποτελούν καθοριστικό κομμάτι ψηφοφόρων για τη νίκη ενός κόμματος;



Απάντηση: Εγώ είμαι ίσως ο εμπνευστής της θεωρίας του μεσαίου χώρου. Και μέσα στον κοινωνικό αυτό χώρο που καλύπτει αυτή η ιδεολογία, κεντρικό ρόλο έχει και ο αγρότης. Επομένως, εφόσον θέλουμε να πούμε ότι υποστηρίζουμε το μεσαίο χώρο θα πρέπει να στηρίξουμε και ορισμένες τέτοιες κοινωνικές τάξεις, όσο και αν αυτό φαίνεται από ορισμένους αθηνοκεντρικούς κύκλους περίεργο.



Ερώτηση: Πώς συνάδει, όμως, η πολιτική του μεσαίου χώρου που είναι κατά βάση μία πολιτική ήπιων τόνων με τη συμπαράσταση στις λαϊκές εξεγέρσεις; Δεν είναι οξύμωρο;



Απάντηση: Καθόλου. Και γι’ αυτό νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Πρώτα-πρώτα αν νομιμοποιείται ένα κόμμα που χαρακτηρίζεται Κεντροδεξιό όπως είναι η ΝΔ να επιδιώκει στόχους που ευλογούν και στηρίζουν ένα κίνημα καθαρά κοινωνικό. Άλλοι το λένε αριστερό.


Εγώ, λοιπόν, λέω ότι μπορεί, γιατί βρισκόμαστε σε μία μεταμοντέρνα εποχή που πλέον δεν υπάρχουν διαχωριστικά τείχη και γραμμές και επομένως και από απόψεως ιδεολογικής φιλοσοφίας σημαίνει ότι απέναντι στα νέα ρεύματα πρέπει να στηθούν ορισμένα τείχη ώστε να προστατευθούν ορισμένες κοινωνικές ομάδες για να επιβιώσουν. Αυτό σημαίνει μεσαίος χώρος.



Ερώτηση: Και όταν λέμε μεσαίο χώρο τι εννοούμε;



Απάντηση: Εννοούμε ένα χώρο ο οποίος βρίσκεται μεταξύ της δογματικής και αρνητικής πτέρυγας της άκρα Αριστεράς και του μονοδρόμου της παγκοσμιοποίησης, όπως εκφράζεται από την Κεντροαριστερά και τον υπερφιλελεύθερο εκσυγχρονισμό. Ο μεσαίος χώρος, που είναι κοινωνικός χώρος, σημαίνει υποστήριξη ορισμένων κοινωνικών ομάδων και προτύπων.



Ερώτηση: Ωστόσο, πολλές φορές έχει κατηγορηθεί η ΝΔ ότι εγκαταλείπει τη φιλελεύθερη ιδεολογία της και διολισθαίνει προς τα Αριστερά.


Απάντηση: Εγώ δεν βλέπω να διολισθαίνει καθόλου. Και οφείλω να ομολογήσω ότι ως στέλεχος της ΝΔ αισθάνομαι ολίγον ηλίθιος. Διότι ενώ το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει την παγκοσμιοποίηση, διότι εκσυγχρονισμός σημαίνει η πιο σκληρή μορφή της παγκοσμιοποίησης, χρεώνει σε μας, στη ΝΔ, πολιτική νεοφιλελευθερισμού. Ποιοι, αυτοί που εφαρμόζουν υπερφιλελεύθερες και δεξιές θέσεις σε όλα τα ζητήματα… Όλα αυτά δείχνουν ότι ζούμε σε έναν κόσμο του παραλόγου.



Ερώτηση: Εν πάση περιπτώσει, η ΝΔ δεν πρέπει να υπερασπιστεί τη δική της πολιτική την οποία εφαρμόζει κακέκτυπα το ΠΑΣΟΚ;


Απάντηση: Το ΠΑΣΟΚ ούτε έχει κλέψει την πολιτική της ΝΔ, ούτε την εφαρμόζει κακέκτυπα. Το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει την πολιτική που του επιβάλλουν μεγάλα οικονομικά κέντρα. Και γι’ αυτό η ΝΔ έπρεπε ήδη να έχει αναμορφώσει την πολιτική της και να έχει οδηγηθεί στην πολιτική του μεσαίου χώρου.


Ερώτηση: Θα θεωρούσατε απαραίτητη τη συνεργασία της ΝΔ με την Αριστερά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές;


Απάντηση: Βεβαίως χρειάζεται η συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά για να το επιτύχουμε αυτό δεν αρκεί μόνο ένα πολιτικό άνοιγμα. Χρειάζεται να ανεβούμε στο τρακτέρ μαζί με τον Αριστερό, να συγχρωτιστούμε μαζί του. Γι’ αυτό θα αποτύχει και η πολιτική Λαλιώτη που επιδιώκει άνοιγμα με την Αριστερά. Γιατί η πολιτική του είναι πολιτική του διχασμού.


Ερώτηση: Πως κρίνετε λοιπόν, τη συζήτηση που έχει ανοίξει τελευταία περί αλλαγής του εκλογικού νόμου;


Απάντηση: Νομίζω ότι είναι ένας αντιπερισπασμός της κυβέρνησης. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι η ΝΔ δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα.





Κυριακή, 02 Δεκέμβριος 2001


Από: http://www.hatzigakis.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=262&catid=45&Itemid=103

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δηλώσεις του Σωτήρη Χατζηγάκη το 2001 κατά τη διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων στο Μώλο Φθιώτιδας το 2001: "Εμένα η ψυχή μου είναι στα μπλόκα..."

Από: 4epohes.blogspot.com


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σωτήρης Χατζηγάκης (27 Ιανουαρίου 2002) και Σωτήρης Χατζηγάκης (19 Ιανουαρίου 2009)

Σωτήρης Χατζηγάκης, 27 Ιανουαρίου 2002 (για τις αγροτικές κινητοποιήσεις):
"...αν χρειαστεί θα ανέβω ακόμα και στα τρακτέρ μαζί τους".

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης, 19 Ιανουαρίου 2009 δηλώνει μεταξύ άλλων:

Εκείνο που πρέπει να πω και να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση, επειδή αγαπώ τους αγρότες, επειδή αγωνίστηκα στο πλευρό των αγροτών για πολλά χρόνια και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, θα πρέπει να μην φτάσουν σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων. Δεν πρέπει να χάσουν το δίκαιό τους.

Και ερωτώμενος αν οι αποκλεισμοί των δρόμων είναι ακραία μορφή κινητοποίησης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε καταφατικά και υπογράμμισε:
«Τη θεωρώ ακραία μορφή και όταν ανέβηκα στο τρακτέρ η κίνησή μου ήταν συμβολική, ήταν μια κίνηση σημειολογική για να δείξω ότι υπήρχε πρόβλημα, υπάρχει πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο και πρέπει να γίνου ριζικές, βαθιές μεταβολές. Ποτέ, όμως, ποτέ και το λέω σε εκείνους που κάνουν ότι δεν ξέρουν ή κάνουν ότι δεν θυμούνται ότι ποτέ δεν είπα εγώ “όλα τα κιλά όλα τα λεφτά” και ποτέ δεν προέτρεψα εγώ τους αγρότες να κλείσουν τους δρόμους. Αντίθετα ήθελα να δημιουργήσω μια ευαισθησία στο ευρύτερο κοινωνικό σώμα και στην αστική τάξη ότι υπάρχει μια ομάδα, μια κοινωνική ομάδα, όπως είναι οι αγρότες που έχουν προβλήματα και πρέπει να σταθούμε δίπλα τους.

Φωτογραφία από την εφημερίδα Ριζοσπάστης.
Ολόκληρη το Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις από το 1994

Από την εφημερίδα "Καθημερινή"


("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα μπλόκα των αγροτών χθες και οι τιμές των προϊόντων τους ανά κιλό

Από την εφημερίδα "Καθημερινή"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δύο ψαράδες σώθηκαν παλεύοντας 25 μερόνυχτα με τα κύματα στον Ειρηνικό Ωκεανό - Επέζησαν τρώγοντας αποφάγια των γλάρων

Ναυαγοί με βάρκα ένα μεγάλο ισοθερμικό ψυγείο κατάφεραν να επιζήσουν παλεύοντας 25 μερόνυχτα με τα κύματα του Ειρηνικού με μοναδική τροφή κάτι μικρά ψαράκια και πίνοντας το νερό της βροχής.
.....
Περισσότερα: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα κέντρα των αγροτικών κινητοποιήσεων - 8.500 τρακτέρ σε ολόκληρη τη χώρα

Από: Το Βήμα


("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...