Ειδήσεις

11 Φεβ 2009

Πέτρος Τατούλης: Αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης μετά την ενδεχόμενη παραίτηση Μανώλη, δεν θα αποτελέσω σωσίβιο της κυβέρνησης

Ο Γιάννης Μανώλης παραιτούμενος, δε θα πάρει την έδρα από τη Νέα Δημοκρατία και έτσι, αυτή θα αναπληρωθεί από τον πρώτο αναπληρωματικό από τις τελευταίες εκλογές.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος στο δελτίο ειδήσεων του Antenna είχε καλεσμένο τον Πέτρο Τατούλη και τον ρώτησε αν θα στηρίξει την κυβέρνηση στην περίπτωση που θα τεθεί θέμα "δεδηλωμένης" στη Βουλή.
Η απάντηση;
Είχα πει ότι εγώ θα στηρίζω την κυβέρνηση όσο εμμένει στο κυβερνητικό, προεκλογικό της πρόγραμμα αλλά δεν βλέπω να κάνει κάτι τέτοιο.
Εάν επομένως γίνει αυτό που λέτε, δεν θα μπορέσω σε καμία περίπτωση να αποτελέσω σωσίβιο μιας λογικής η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ευαισθησία του πολίτη που στήριξε τη Νέα Δημοκρατία.

Σχολιάζοντας επικείμενη παραίτηση του Γιάννη Μανώλη, ο Πέτρος Τατούλης είπε ότι εκτιμά ότι ο τρόπος που χειρίστηκαν το θέμα του ήταν ατυχής και ότι γενικότερα, δεν φταίνε οι βουλευτές, οι υπουργοί, το κόμμα, η ευθύνη είναι κεντρική, του πρωθυπουργού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο μόνος λόγος που κάνει το Γιάννη Μανώλη να μη θέλει να παραιτηθεί, τουλάχιστον άμεσα, είναι τα νερά του Αναβάλου

Ο Γιάννης Μανώλης λέει μεταξύ άλλων στη σημερινή Ελευθεροτυπία:


«Στην πατρίδα μου, στην Αργολίδα, υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα με τα νερά του Αναβάλου που χύνονται στη θάλασσα και δεν ποτίζουν χωράφια. Η αντιπρόεδρος της Βουλής και συνυποψήφιά μου στην ίδια περιοχή Έλσα Παπαδημητρίου - η οποία έχει τις ίδιες νεοφιλελεύθερες απόψεις με την οικογένεια Μητσοτάκη - πρότεινε το έργο να αναλάβει μια γαλλική εταιρεία. Ύστερα από μεγάλες μάχες, το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης "Αλέξανδρος Μπαλτατζής".
Δεν έχουν μπει υπογραφές, όμως, ακόμα. Αυτό θα κρίνει και αν θα είμαι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Το να πάει ένα κοινωνικό αγαθό, όπως το νερό σε ιδιώτες ξένους, αυτές είναι οι αντιλήψεις της κ. Μπακογιάννη. Δεν θέλω η κυρίαρχη αντίληψη στη Νέα Δημοκρατία να είναι ο νεοφιλελευθερισμός. Βέβαια, αυτή η αντίληψη δεν αλλοιώνει την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος, πρέπει να υπάρχουν και αυτές οι απόψεις, εγώ όμως διαφωνώ».

Μετά τις σημερινές εξελίξεις αυτό που τον κάνει να μη θέλει να παραιτηθεί άμεσα, είναι οι υπογραφές για το συγκεκριμένο έργο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέτρος Τατούλης για το Γιάννη Πρετεντέρη: Η πρετεντέρειος «επιστροφή στην πολιτική»…

Η πρετεντέρειος «επιστροφή στην πολιτική»…


Το διάβασα σε ένα blog, διότι ως συνειρμός ομολογώ ότι μου είχε διαφύγει. Λίγες ημέρες αφότου ο κ. Πρετεντέρης από τις σελίδες του «Βήματος» έγραφε στο γνωστό του ύφος την ανάγκη για εδώ και τώρα αλλαγή του εκλογικού νόμου, προκειμένου να μην υπάρξει ακυβερνησία στη χώρα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, ο υπουργός εσωτερικών άνοιξε το ίδιο ζήτημα, καλώντας το ΠΑΣΟΚ να αποδεχτεί την πρότασή του για εφαρμογή του νέου νόμου όχι από τις μεθεπόμενες εκλογές, αλλά από τις επόμενες. Η κυβέρνηση στην υπηρεσία της πρετεντέρειας λογικής. Ή το αντίστροφο. ……….

Συνεχίζεται…

Ακούγοντας λοιπόν τις συνήθεις αγωνιώδεις εκκλήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Mega Channel» προκειμένου να επιστρέψουμε εμείς οι πολιτικοί …στην πολιτική, μου γεννήθηκε ένα μεγάλο ερώτημα. Εμείς να επιστρέψουμε, όπως λέει ο τηλεσχολιαστής. Εκεί όμως ποιον θα βρούμε; Σίγουρα όχι την πλειοψηφία των επιφανών δημοσιογράφων που με περισπούδαστο ύφος περιφέρουν την αλαζονεία και την πληρωμένη τους πένα δεξιά και αριστερά, υπηρετώντας το κάθε αφεντικό: εκδοτικό συγκρότημα ή πολιτική πατρωνία.
Για τον τρόπο που διατυπώνει τις απόψεις του ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, είχα πάντοτε άποψη. Μέχρι που κάποια στιγμή, σε συζήτηση με άλλον αρθρογράφο- ανοικτό μυαλό και ανεξάρτητη κατά το δυνατόν φωνή- μου δημιουργήθηκε η εικόνα ότι ο εν λόγω αρθρογράφος του «Βήματος» γράφει ως αυτό που λέμε «intellectual arrogant». Από τότε πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να ξαναβρεθώ με τον φίλο που σας ανέφερα παραπάνω. Σε σχετική συζήτηση για την σήψη του μιντιακού κατεστημένου, του υπενθύμισα εκείνην την άποψη περί «υπεροψίας χάριν διανοητικής ανωτερότητας» που είχε αναγνωρίσει στην πένα του τηλεσχολιαστή. Όπως μου ομολόγησε είχε κι εκείνος παραπλανηθεί, κυρίως από τη θετική στάση του κ. Πρετεντέρη απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Σημίτη, σε μια περίοδο, που (επειδή δεν γνωρίζαμε ότι τα χειρότερα έπονταν) όλοι τον λοιδορούσαν. «Πέτρο, συγνώμη, δεν είχα καταλάβει, ότι η αγάπη για τη σημιτική πολιτεία, ήταν τελικώς αγάπη για κάθε εξουσία»…
Αυτά θυμήθηκα χθες που παρακολούθησα άλλη μια πρετεντέρειο «εξαλλότητα» (έξαλλη μεγαλειότητα) να βρυχάται εκ του παραθύρου του, καλώντας επιτέλους τους πολιτικούς «να δουν δελτία» για να καταλάβουν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Άλλωστε, ανέφερε ο ίδιος εμφανώς θυμωμένος, δεν είναι δυνατόν ο τόπος να «ασχολείται με τον κάθε βουλευτή που άγει και φέρει την “παρόλα” του», προκειμένου να διοχετεύσει την «πικρία» του για την διάψευση των ταπεινών του φιλοδοξιών. Ο κ. Πρετεντέρης έχει απόλυτο δίκιο! Κι εδώ θα προσθέσω εγώ ότι και ο κάθε χουλιγκάνος των γηπέδων, οσφυοκάμπτης και σεμνός υπηρέτης όλων των κυβερνήσεων δεν μπορεί να ενημερώνει την κοινή γνώμη και να θεωρεί μάλιστα ότι κάνει και κάποιου είδους παρέμβαση. Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους πολιτικούς που λοιδορεί ο κ. Πρετεντέρης και σε εκείνους που δημοσιογραφούν με τον συγκεκριμένο τρόπο. Οι πρώτοι εκλέγονται ελεύθερα από τον λαό. Οι δεύτεροι είναι απλώς πληρωμένοι γραφιάδες.
Ας πούμε ότι εμείς οι πολιτικοί επιστρέφουμε στην πολιτική. Ποιον θα βρούμε εκεί; Πάντως όχι τους γνωστούς Πρετεντέρηδες… Οι καιροί αλλάζουν. Η Ελλάδα είναι μια μικρή οικογένεια. Η μικρονοητική υπεροψία δεν μπορεί πια να κρύψει το κουσούρι κανενός…
Από: http://tatoulis.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι σημαίνει "τσιράκια";

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Δεν είναι απάντηση αυτή, κύριε Ρουσόπουλε. Αυτή είναι απάντηση για να την χρησιμοποιείτε στα τσιράκια σας μέσα στο αυταρχικό πλαίσιο που έχετε δημιουργήσει σ’ αυτή τη χώρα, χωρίς να ντρέπεστε.
Την παραπάνω φράση είπε ο Θεόδωρος πάγκαλος ως απάντηση στο Θόδωρο Ρουσόπουλο ο οποίος αντέδρασε όταν ο πρώτος κατά την ομιλία του στη Βουλή επέκρινε το Γιώργο Σουφλιά λέγοντας ότι δεν είχε πάει σε κανένα από τα 19 συμβούλια χωροταξίας, περιβάλλοντος και δημοσίων έργων που έγιναν από το 2004, στην Ευρώπη.
Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος του απάντησε ότι μπορεί να μην πάει ο κ. Σουφλιάς αλλά "Η Ελλάδα είναι παρούσα, κύριε Πάγκαλε" και πήρε τη συγκεκριμένη απάντηση.
Και μετά έπεσαν όλοι "με τα μούτρα" να ερμηνέυσουν τη λέξη "τσιράκια".


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ...η έννοια (τσιράκια), εάν την πάρουμε από τους Βυζαντινούς χρόνους, είχε μεν μια θετική διάσταση -είναι τα παιδιά εκείνα που εργαζόντουσαν σε ένα εργαστήριο, προκειμένου να γίνουν στη συνέχεια εργάτες και εν συνεχεία και τα ίδια έμποροι ή επιχειρηματίες- εάν όμως της δώσουμε τη διάσταση της καθομιλουμένης σήμερα, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι έχει μια πολύ αρνητική φόρτιση.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Είναι προφανές πως η λέξη «τσιράκια», η οποία είναι ευρύτατα χρησιμοποιούμενη από το λαό μας και σε συζητήσεις μεταξύ πολιτών –και δεν οφείλουμε να μιλούμε την καθαρεύουσα εδώ ή κάποια γλώσσα των σαλονιών- εννοεί ανθρώπους, οι οποίοι για κομματικό και οικονομικό συμφέρον ακολουθούν ένα κόμμα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Να καταλήξουμε ότι αυτό σημαίνει μόνο εκπρόσωποι και τίποτε περισσότερο. Να συμφωνήσουμε.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Μπορούσε βέβαια κάποιος να αλλάξει τον όρο «τσιράκια», κύριε Βελόπουλε, μια που είστε και δημοσιογράφος και να πει για παπαγαλάκια. Το ίδιο είναι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Κύριε Ροντούλη, εάν μου επιτρέπετε, εσείς τώρα που είστε καθηγητής δώστε έναν άλλο εννοιολογικό χαρακτηρισμό σε αυτά να τελειώνουμε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Στο σχολείο που διδάσκατε λέγατε «τσιράκια;». Δεν λέγατε, ήσασταν σοβαρός καθηγητής.



ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, για παπαγαλία μιλούσαν.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Τα προσβάλλετε τα παπαγαλάκια. Ο παπαγάλος έχει καλή νοημοσύνη. Μην προσβάλλετε τα παπαγαλάκια! Τα παπαγαλάκια και ο Καραγκιόζης, είναι σοβαρή υπόθεση, δεν είναι αστεία.

.
Τι λέει το λεξικό:
τσιράκι (το): 1. (παρωχ.) μαθητευόμενος τεχνίτης: Ο μάστορας με το τσιράκι του. Mπήκε τσιράκι σ΄ ένα μαραγκούδικο. 2. (μειωτ.) αυτός που έχει προσκολληθεί σε ανώτερό του, στον οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του με αντάλλαγμα κάποιο προσωπικό όφελος: Ο κομματάρχης και τα τσιράκια του. Έγινε / είναι τσιράκι του καθηγητή / του υπουργού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η φήμη ότι εντός των ημερών προκηρύσσονται εκλογές. Οψόμεθα. Μακάρι. Ο Θεός να λυπηθεί την Ελλάδα!»

Θόδωρος Πάγκαλος: Σήμερα από το πρωί σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η φήμη ότι εντός των ημερών –μάλιστα μετά τη συζήτηση για την οικονομία που θα έχουμε μεθαύριο- προκηρύσσονται εκλογές. Οψόμεθα. Μακάρι. Ο Θεός να λυπηθεί την Ελλάδα!
....
Απόσπασμα από τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής
...
Συνεχίζεται...
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Άκουσα ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι κυβέρνηση Σουφλιά, ότι είναι της επιρροής του ο κ. Παπαθανασίου και δεν ξέρω και ποιος άλλος. Θέλω να καταθέσω τον κατάλογο όλων των συμβουλίων χωροταξίας, περιβάλλοντος και δημοσίων έργων που έγιναν από το 2004. Είναι 19 συνολικά. Ο Υπουργός Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων της Ελλάδας κ. Σουφλιάς δεν έχει πάει ούτε σε ένα. Δεν αξίωσε να δείξει το πρόσωπό του στους συναδέλφους του. Προφανώς, θα έχει καταντήσει στους ευρωπαϊκούς κύκλους ανέκδοτο ο Σουφλιάς, ο οποίος από το 2004 είναι απών. Αυτό το λέτε εσείς Κυβέρνηση;
Είναι ασήμαντο για εσάς το θέμα των δημοσίων έργων, όπου πηγαίνει το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα που παίρνουμε από την Κοινότητα στα προγράμματα σύγκλισης;
Είναι ασήμαντο για εσάς το πρόβλημα της χωροταξίας, όπου η χώρα είναι καθυστερημένη σε σχέση με όλες τις άλλες όπου έχουν γίνει επανειλημμένες προσπάθειες, πολλές απ’ αυτές έχουν αποτύχει και μερικές απ’ αυτές χρηματοδοτούνται από την Κοινότητα, την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Είναι ασήμαντο για σας το πρόβλημα του περιβάλλοντος, όπου κατά σύμπτωση διαπρέπει εκλεκτός Έλλην Επίτροπος, ο κ. Δήμας, από την παράταξή σας; Τι είναι αυτός ο «αυτοκράτωρ» των δημοσίων έργων, αυτός ο τελευταίος «άρχοντας των Βαλκανίων», ο οποίος απαξιώνει να δείξει το πρόσωπό του στα Συμβούλια Υπουργών;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελλάδα είναι παρούσα, κύριε Πάγκαλε.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Ορίστε;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελλάδα είναι παρούσα. Μην λέτε ότι εάν δεν πάει ο Υφυπουργός, δεν πάει η Ελλάδα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Κύριε Ρουσόπουλε, εγώ δεν είπα ότι δεν πήγε ο Υφυπουργός. Ξέρετε πολύ καλά –και δεν είναι επιχείρημα αυτό και λυπάμαι που το χρησιμοποιείτε- ότι σ’ αυτά τα Συμβούλια πάνε οι Υπουργοί.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η Κυβέρνηση είναι παρούσα και η χώρα είναι παρούσα, κύριε Πάγκαλε.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Δεν είναι απάντηση αυτή, κύριε Ρουσόπουλε. Αυτή είναι απάντηση για να την χρησιμοποιείτε στα τσιράκια σας μέσα στο αυταρχικό πλαίσιο που έχετε δημιουργήσει σ’ αυτή τη χώρα, χωρίς να ντρέπεστε. Διότι, εάν είχατε στοιχειώδη ευρωπαϊκή ευαισθησία, θα ξέρατε ότι πάει ο Υπουργός ο ίδιος.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ζητάω το λόγο επί προσωπικού.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Θέλετε να σας φέρω τον κατάλογο να δείτε ποιοι ήταν οι άλλοι που καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι για να δείτε αν υπήρχαν άλλοι Υφυπουργοί και να μου εξηγήσετε γιατί ο Σουφλιάς της Μεγάλης Ελλάδος δεν πηγαίνει και οι άλλοι πηγαίνουν;
Θα έπρεπε να ντρέπεστε για την κατάσταση, στην οποίαν έχετε περιαγάγει τη χώρα. Και μας δίνετε δικαιολογίες αυτού του είδους. Τίποτα δεν διδάσκεστε. Αυτό είναι το πρόβλημά σας. Γι’ αυτό διασπάσθε, γι’ αυτό διαλύεστε, γι’ αυτό οδηγείτε τη χώρα μαζί σας -όσο καιρό μένετε- προς τη σύγχυση και την καταστροφή.
Έχω ένα ευχάριστο νέο τώρα, γιατί δεν θέλω να γίνομαι δυσάρεστος: Σήμερα από το πρωί σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η φήμη ότι εντός των ημερών –μάλιστα μετά τη συζήτηση για την οικονομία που θα έχουμε μεθαύριο- προκηρύσσονται εκλογές. Οψόμεθα. Μακάρι. Ο Θεός να λυπηθεί την Ελλάδα! (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέθανε αβοήθητος σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Σήμερα το πρωί, ένας 53χρονος στη Θεσσαλονίκη άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο το οποίο τον πήγαινε στο νοσοκομείο, το οποίο δεν διέθετε τα αναγκαία μηχανήματα για να τον βοηθήσει.
Ο 53χρονος είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο και στο ασθενοφόρο δεν υπήρχαν τα αναγκαία υλικά για να λειτουργήσει ο απινιδωτής.
Η διοίκηση του ΕΚΑΒ διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτική έρευνα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πού θα δώσει τελικά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το ποσό που πήρε από την αγωγή κατά του Κώστα Λαλιώτη

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2009

Από το Γραφείο Τύπου του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργού, κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αναφορικά με τη διάθεση του ποσού που κατέβαλε ο κ. Κ. Λαλιώτης ως χρηματική ικανοποίηση ηθικής βλάβης για συκοφαντική δυσφήμηση, ανακοινώθηκαν τα εξής :
…….
Συνεχίζεται…

Όπως προκύπτει από το ιδιωτικό συμφωνητικό της 27ης Ιανουαρίου 2009, το οποίο συνετάγη και υπεγράφη από τους δικηγόρους των δύο πλευρών, το συνολικό ποσό, το οποίο κατέβαλε ο κ. Κ. Λαλιώτης στον κ. Κ. Μητσοτάκη, ως ικανοποίηση ηθικής βλάβης, αφαιρουμένων των εξόδων, είναι 137.308,00 € (155.129,00 -17.821,00 €).


Το ποσό αυτό, σε συνεννόηση με τους τοπικούς παράγοντες των νομών Ηλείας και Αρκαδίας, ο κ. Κ. Μητσοτάκης διαθέτει ως ακολούθως :


1. Στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας (στη διάθεση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Γερμανού), για τη χρηματοδότηση εκκλησιών που επλήγησαν από το σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008, ή από τις πυρκαγιές του 2007, το ποσό των 46.000,00 €.



2. Στον Νομαρχιακό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Ατόμων με αναπηρία Νομού Ηλείας, «ΗΛΙΣ», για την αποπεράτωση του Γυμναστηρίου, το ποσό των 46.000,00 €.



3. Στο Σύλλογο «ΑΣΕΑΤΩΝ» για τη διαμόρφωση της πλατείας του χωριού Ασέα Αρκαδίας, το ποσό των 46.000,00 €.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα παραιτηθεί αύριο ο Γιάννης Μανώλης;

Σε νέα κρίση η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανώλης αναμένεται το αργότερο μέχρι την Πέμπτη να παραιτηθεί από τη κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και από την κομματική του ιδιότητα.

Με συνέντευξη του ο κ. Μανώλης επιτέθηκε σκληρά στην υπουργό Εξωτερικών, για την οποία ανέφερε ότι έχει δημιουργήσει το όνομά της λόγω της οικογένειάς της αλλά και της στήριξης των μέσων ενημέρωσης. Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Μανώλης επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της διαδοχής του Κώστα Καραμανλή το οποίο αγωνιωδώς η κυβέρνηση προσπαθούσε όλο το προηγούμενο διάστημα να κλείσει.

Ακολούθησε η δημόσια αποδοκιμασία των δηλώσεων του από το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Τραγάκη, μετά και τα νέα πυρά του κ. Μανώλη κατά της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. «Χαρακτηρισμοί και αναφορές τέτοιου είδους για στελέχη της κυβέρνησης δεν συμβαδίζουν ούτε με τις διαχρονικές αξίες της παράταξης, ούτε με το πρωταρχικό μέλημα που είναι το καλό του τόπου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τραγάκης.
......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός πιστολέρο της Κηφισίας - Είχε συλληφθεί ξανά

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός πιστολέρο που πυροβόλησε χθες στον αέρα μετά από τροχαίο στη Λεωφόρο Κηφισίας.
Όπως αποδείχθηκε ο αστυνομικός είχε συλληφθεί στις 18 Ιανουαρίου στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη, με λέιζερ που τύφλωνε τους ποδοσφαιριστές.......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο δημοσιογράφο Θεόδωρο Παναγιωτίδη πού τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ έξω από το δημαρχείο της Αθήνας

Μήνυμα αναγνώστη
...
Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο δημοσιογράφο Θεόδωρο Παναγιωτίδη πού τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ έξω από το δημαρχείο της Αθήνας από την

"Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης" από τα νότια
Αναρχική/Αντιεξουσιαστική πρωτοβουλία από Αθήνα, Κορινθία και Αχαΐα.
..
Συνεχίζεται...
αλληλεγγύη καί συμπαράσταση στόν δημοσιογράφο Θεόδωρο Παναγιωτίδη πού τραυματίσθηκε από τά ΜΑΤ έξω από τό δημαρχείο τής Αθήνας



αλληλεγγύη στούς κατοίκους Κυψέλης καί Πατησίων πού υπερασπίζονται τήν τιμή τού λεηλατημένου φυσικού τοπίου καί αγωνίζονται γιά τήν σωτηρία λίγου πράσινου μέσα στό απέραντο γκρίζο



Μέρα μέ τήν μέρα γίνεται "κατανοητό" στήν κοινωνία,στούς εργαζόμενους,στούς μετανάστες,στούς φοιτητές,στούς μαθητές καί στούς αγρότες πώς τά αδιέξοδα πού παράγει ο αυταρχισμός καί η βία τής κυβερνητικής πολιτικής θά αντιμετωπίζονται μέ τόν "διάλογο" τής καταστολής καί τών χημικών.


Στό αυτονόητο δικαίωμα τών κατοίκων Κυψέλης καί Πατησίων νά υπερασπίσουν τήν τιμή 40 κομένων αιωνόβιων δέντρων από τούς εμπνευστές καί τά συνεργεία τής "ανάπλασης" γιά νά διευκολυνθεί επιπλέον η αυτοκίνηση καί η ρύπανση σέ μία από τίς τελευταίες νησίδες οξυγόνου στήν τσιμεντοκρατούμενη Αθήνα,
τό πριόνι τής δημαρχιακής εξουσίας συνεργάσθηκε άριστα μέ τούς ροπαλοφόρους υπαλλήλους τής κρατικής βίας.



Στόν δημοσιογράφο τού τηλεοπτικού σταθμού "Αλτερ",Θεόδωρο Παναγιωτίδη,πού τραυματίσθηκε σοβαρά από χειροβομβίδα κρότου λάμψης πού έριξε δολοφόνος τών ΜΑΤ στό πίσω μέρος τού κεφαλιού του,στήν διάρκεια διαμαρτυρίας τών κατοίκων έξω από τό δημαρχείο στήν πλατεία Κοτζιά καί πού νοσηλεύεται ακόμα μέ προβλήματα ακοής,εκφράζουμε τήν αλληλεγγύη μας καθώς καί τό χρέος μας νά προστατεύουμε κάθε εργαζόμενο τών ΜΜΕ πού καταγράφει καί δημοσιοποιεί μέσα σέ επικίνδυνες συνθήκες γιά τήν σωματική του ακεραιότητα,τό καθεστώς μηδενικής ανοχής καί τήν βαρβαρότητα πού έχει επιβάλλει η κρατική τρομοκρατία στούς εργασιακούς,δημόσιους καί κοινωνικούς χώρους.




"Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης" από τά νότια



Αναρχική/Αντιεξουσιαστική πρωτοβουλία από Αθήνα, Κορινθία και Αχαΐα



10/2/09

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνταγή "μερικής ανεργίας" - Απασχόληση τριών ή τεσσάρων ημερών την εβδομάδα προτείνει ο Μίχαλος

Αυτό προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωζώνης ως λύση στις μαζικές απολύσεις και την οικονομική κρίση αφού για το 2009 προέβλεψε 4 εκατομμύρια ανέργους.
"Χρειάζονται ρηξικέλευθες λύσεις. Αντί να μειωθεί το προσωπικό ή να μπει λουκέτο σε μία επιχείρηση θα μπορούσε για μια περίοδο 6 έως 12 μηνών ο εργαζόμενος να απασχολείται για τρεις ή τέσσερις μέρες την εβδομάδα", είπε στον Αlpha 98,9 ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, προτείνοντας να καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ οι ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...