Ειδήσεις

7 Μαρ 2009

Βατοπέδι: Επειδή μερικά πράγματα θάφτηκαν καλά...

Αν η επιστολή Αρσένιου, που αποκαλύπτει σήμερα το press-gr, "δείχνει" Ρουσόπουλο... τότε η παρακάτω επιστολή των Προέδρων των τριών δικηγορικών συλλόγων της Θράκης με κοινοποίηση προς τον ίδιο τον Καραμανλή, τον ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2004... ποιον έδειχναν;

Τότε είχαν ρωτήσει τον αναπληρωτή (ακόμα) Κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Αντώναρο για αυτή την επιστολή και απάντησε:

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: "Γνωρίζετε, όπως σας έχω πει και άλλες φορές στο παρελθόν, ότι στο Γραφείο του Πρωθυπουργού φθάνουν καθημερινά πολλές επιστολές. Οι επιστολές αυτές γίνονται, συνήθως, αντικείμενο επεξεργασίας και προωθούνται, συνήθως, στους αρμοδίους για περαιτέρω επεξεργασία και για να δοθεί κάποια απάντηση.
Γνωρίζετε, επίσης, ότι πριν από ένα χρόνο (4 χρόνια μετά την επιστολή!), κατόπιν κάποιων καταγγελιών κινήθηκε η Δικαιοσύνη για το θέμα των ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου και εξέδωσε, μετά από έρευνα την οποία διεξήγαγε, ξεκάθαρο πόρισμα. Όπως γνωρίζετε, επίσης, ότι προσφάτως με πρωτοβουλία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, ασχολήθηκε η Δικαιοσύνη και ερευνά το θέμα. Πέρα απ` αυτό δεν έχω να πω κάτι άλλο."
……..
Συνεχίζεται…

Χέσε ψηλά και αγνάντευε, δηλαδή!

Καμία απάντηση!


Το γραφείο του πρωθυπουργού αγνόησε εντελώς την υπεύθυνη αυτή θεσμική παρέμβαση. Γιατί, αν δεν είναι σοβαρή και θεσμική η παρέμβαση τριών δικηγορικών συλλόγων, τότε τι να πω. Με την σιωπή τους αυτή, το Μέγαρο Μαξίμου απέδειξε την ενοχή του!


Και όχι μόνο δεν υπήρξε απάντηση, αλλά παράγοντες του γραφείου του πρωθυπουργού και του Μαξίμου και υπουργοί πρωτοστάτησαν στις μεθοδεύσεις ώστε να «χρυσώσουν» τη Μονή Βατοπεδίου με οικόπεδα και ακίνητα φιλέτα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μια σειρά προνομιακές περιοχές της χώρας, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο ώστε να εκποιηθούν σε ιδιώτες σε βάρος της περιουσίας του Δημοσίου.


Διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ που δυστυχώς δεν του δόθηκε η πρέπουσα σημασία, μιας κι έπεσαν όλες οι δυνάμεις με νύχια και με δόντια να καλύψουν Καραμανλή και Ρουσόπουλο...


Για εμένα συνεχίζει ακόμη να αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ενοχής όλου το Μεγάρου Μαξίμου... και τον σημαντικότερο λόγο για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Κρόγιας Γιώργος
http://krogias.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αστείες ελληνικές πινακίδες - Βίντεο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οδηγός νταλίκας από τη Ουγγαρία οδηγεί και χορεύει


Οδηγεί σε κάποια μεγάλη οδό και παράλληλα χορεύει παραδοσιακά τραγούδια.
Αυτό που έκανε πέρα από αστείο είναι και επικίνδυνο και για αυτό τώρα αναζητείται από την αστυνομία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για 23η ημέρα συνεχίζει την απεργία πείνας έξω από την επιτροπή ανταγωνισμού - Δείτε τον σε απευθείας σύνδεση

Είδε την επιχείρηση που δημιούργησε από το τίποτα με προσωπικό κόπο και ιδρώτα, να καταστρέφεται από το καρτέλ του χάλυβα.
Ο Θεόδωρος Τενέζος, έχει στήσει μια σκηνή έξω από το κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Κότσικα, στο κέντρο της Αθήνας και από εκεί έχοντας τοποθετήσει μια live cam διαμαρτύρεται για την προστασία που –όπως λέει- παρέχει η κυβέρνηση και η Επιτροπή Ανταγωνισμού στους μεγαλοβιομηχάνους.
Στα αιτήματά του, είναι η άμεση απομάκρυνση των μελών της Επιτροπής πού έχουν μηνυθεί στη δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, η διεξαγωγή έρευνας για τις καταγγελίες που έχει κάνει εδώ και 2,5 χρόνια και η προστασία των θυμάτων των καρτέλ.
..............
Δείτε τον τώρα: www.stopcartel.org/gr/tv.php

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χρόνια πολλά Νέα Δημοκρατία

Από: arpaxta.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το καλύτερο ηχητικό mail

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιβεβλημένη πλέον η Προανακριτική σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που αποκαλύπει έγγραφο – «βόμβα» για το Βατοπέδι

Η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" αποκαλύπτει επιστολή με ημερομηνία Οκτωβρίου 2004 την οποία ο Αρσένιος, στενός συνεργάτης του Εφραίμ, στέλνει στον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Ευάγγελο Μπασιάκο.
Στην επιστολή γράφει ότι η διαδικασία της ανταλλαγής εκτάσεων έχει γίνει αποδεκτή "σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο" κάτι που "μας εγγυάται και την πραγμάτωσή της"!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το πρώτο ραντεβου Καραμανλή Ρουσόπουλου μετά από πέντε μήνες – Τι είπαν

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Realnews που θα κυκλοφορήσει αύριο, οι δυο άνδρες συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.
Στο ρεπορτάζ δεν αναφέρεται ακριβώς το τι ειπώθηκε μεταξύ τους αλλά συμπεραίνεται ότι το ραντεβού σηματοδοτεί τη βούληση του πρωθυπουργού να μην περιθωριοποιήσει το Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αργώ"

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα: www.argo-mme.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέες φωτογραφίες έστειλε ο Σάκης Ρουβάς!

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Δεν μπορεί τελικά να είναι θαυμαστής, μιας και ο Σάκης στέλνει από το twitter φωτογραφίες συνεχώς.
Άντε το πολύ αν δεν είναι εκείνος να είναι στενός συνεργάτης.
Όπως και να 'χει μας δίνει ωραίες φωτογραφίες!
Δείτε δυο που ανέβασε σήμερα από Ρωσία!!
Η δεύτερη ανέβηκε πριν λίγο, είναι όπως λέει στο Vogue cafe με τον Φιλίπ Κιρκόροφ.
........
Από: ourgreektv.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Βασίλειου Τσιατούρα, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου αποτελεί μία ημερομηνία ορόσημο για την έμπρακτη προώθηση της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των γυναικών και ανδρών, αλλά και για την ανάδειξη του πρωταρχικού στόχου της ισότιμης συμμετοχής της γυναίκας στην κοινωνία, στην οικονομία και στην πολιτική. Η ισότητα είναι ζήτημα που μας αφορά όλους. Είναι εργαλείο για μια σίγουρη επιτυχία στους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής συνοχής.
..
Συνεχίζεται…

Παρά τις προόδους σε θεσμικό επίπεδο, η ισότητα στην πράξη δεν έχει ακόμα επιτευχθεί όσο θα επιθυμούσαμε. Οι ανισότητες λόγω φύλου είναι αρκετές φορές εμφανείς σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης, στην αγορά εργασίας, στο εργασιακό περιβάλλον, στην εκπαίδευση, στη συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων, στις ευθύνες της οικογενειακής ζωής.
Η Ημέρα αυτή, ωστόσο, αποτελεί αφορμή για να αναλογιστούμε ότι τα περισσότερα εμπόδια που συνεχίζουν να συναντούν οι γυναίκες την καθημερινή τους ζωή οφείλονται σε στερεότυπες αντιλήψεις για τη θέση και το ρόλο τους, που ξεκινούν από την οικογένεια και την εκπαίδευση και μεταφέρονται στην κοινωνία και τους θεσμούς της. Είναι μια ξεχωριστή Ημέρα για άνδρες και γυναίκες, για όλους μας, γιατί οι σχέσεις και οι διαδρομές μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και απολύτως συνυφασμένες σε κάθε έκφανση της ζωής .
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την εφαρμογή πολιτικών ισότητας σε όλους τους τομείς και σύμφωνα με την αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, έχει διασφαλίσει την ισότητα της πρόσβασης και εξέλιξης των γυναικών στο Σώμα. Συγχρόνως, στο πλαίσιο της αποστολής της, προωθεί μέτρα για την προστασία των γυναικών θυμάτων εγκληματικών πράξεων, με την υιοθέτηση κατάλληλων διαδικασιών χειρισμού ιδίως, των υποθέσεων σεξουαλικής- οικονομικής εκμετάλλευσης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του προσωπικού της στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων αυτών.
Στις κατευθύνσεις αυτές, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας προσδοκά στην ευαισθητοποίηση του προσωπικού του και ιδιαίτερα στην προσφορά των γυναικών αστυνομικών, η οποία είναι πολύτιμη τόσο στον επιτελικό σχεδιασμό όσο και στην επιχειρησιακή δράση σε ευαίσθητους τομείς (εμπορία ανθρώπων- trafficking , εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής, προστασία των ανηλίκων, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κ.α.), εκεί όπου πρέπει να ενεργεί η ιδιοσυγκρασία και η φύση τη γυναίκας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αν γνωρίζετε κάτι για αυτό το δυστύχημα, επικοινωνήστε...

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/2/09 (ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ) ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 ΜΕ 11:30 Ο 42ΧΡΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕ ΑΣΗΜΙ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΠΡΟΣ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΧΗΜΑ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ.
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΡΓΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΤΝΙΚΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 6938 553 324 ΚΑΙ 6945 591 984.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα στο Ντράφι - Τελικά ο επιβάτης ήταν ένας και δυστυχώς, νεκρός

Σε μια απότομη στροφή το αυτοκίνητό του έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων στο Ντράφι.
Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική, με τέσσερα οχήματα και δώδεκα άνδρες, η οποία δυστυχώς ανέσυρε νεκρό τον οδηγό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρώτα "φεσώθηκαν" και μετά ξεκίνησαν τα δικαστήρια στην ΕΑΣ Εορδαίας...

Μήνυμα αναγνώστη
….

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Εορδαίας προκειμένου να διεκδικήσει οφειλές 130.000 ευρώ από μεγαλέμπορα σιτηρών από την Ήπειρο, καθώς αποδείχθηκε ότι οι επιταγές που έδωσε για την αγορά 940 τόνων καλαμποκιού από την ΕΑΣ ήταν ακάλυπτες.Το θέμα απασχόλησε την Πέμπτη (5/3) τη συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΑΣ Εορδαίας, καθώς η διάχυτη ανησυχία των μελών της Ένωσης υπαγορεύει να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις για την είσπραξη των οφειλών του συγκεκριμένου μεγαλέμπορα ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν από τους καλύτερους πελάτες της ΕΑΣ.
……
Συνεχίζεται…


Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Εορδαίας προκειμένου να διεκδικήσει οφειλές 130.000 ευρώ από μεγαλέμπορα σιτηρών από την Ήπειρο, καθώς αποδείχθηκε ότι οι επιταγές που έδωσε για την αγορά 940 τόνων καλαμποκιού από την ΕΑΣ ήταν ακάλυπτες.Το θέμα απασχόλησε την Πέμπτη (5/3) τη συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΑΣ Εορδαίας, καθώς η διάχυτη ανησυχία των μελών της Ένωσης υπαγορεύει να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις για την είσπραξη των οφειλών του συγκεκριμένου μεγαλέμπορα ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν από τους καλύτερους πελάτες της ΕΑΣ.


«Δεν ήταν τυχαίος πελάτης της ΕΑΣ, αγόραζε τα τελευταία 3-4 χρόνια 2.000 και 3.000 τόνους από την ΕΑΣ και πλήρωνε κανονικά, ήταν πολύ τυπικός με τις συναλλαγματικές του. Όταν όμως πήγα στις 15 Φεβρουαρίου να εισπράξω τη συναλλαγματική ύψους 20.000ευρώ είδα ότι δεν καλύφθηκε και ζήτησα από το διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας να τη σφραγίσει», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Εορδαίας Δαμιανός Παπαδόπουλος. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και δύο παραγωγοί από την περιοχή του Φιλώτα οι οποίοι είχαν πουλήσει στο συγκεκριμένο έμπορο -μέσω τρίτου- μεγάλες ποσότητες σιτηρών, που ξεπερνούν τους 1000 τόνους.

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε επίσης λόγο για την μεγάλη οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει η αγορά που έχει ως αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί «χρήμα σε ρευστό», πράγμα που αναγκάζει τις ενώσεις και τους παραγωγούς να δέχονται επιταγές και συναλλαγματικές για τις ποσότητες που πωλούν.

Η διοίκηση της ΕΑΣ Εορδαίας αποφάσισε λοιπόν να καταθέσει αγωγή εναντίον του ηπειρώτη εμπόρου για να διεκδικήσει την οφειλή, το σύνολο της οποίας ανέρχεται σε 130.000 ευρώ, αλλά παράλληλα και να σταματήσει την πώληση σιτηρών επί πιστώσει, καθώς τα προβλήματα στην αγορά είναι μεγάλα και πρέπει με κάποιο τρόπο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ένωσης. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στις αποθήκες της ένωσης μεγάλες ποσότητες αδιάθετων σιτηρών και κυρίως καλαμποκιού.


ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!!!ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ???? ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΠΟΙΟΣ????

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ????


Από: http://farmpress.blogspot.com/2009/03/blog-post_07.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ξεφούσκωσαν" οι τιμές των ακινήτων

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Τριάρι σε καινούργια οικοδομή στη Νίκαια πωλούνταν τον Σεπτέμβριο του 2008 προς 168.000 ευρώ.
Τον Νοέμβριο η ζητούμενη τιμή είχε πέσει στα 160.000 ευρώ, τον Ιανουάριο του 2009 στα 155.000 ευρώ, τον Φεβρουάριο στα 150.000 ευρώ και πριν από λίγες ημέρες ο κατασκευαστής ενημέρωσε τον μεσίτη με τον οποίο συνεργάζεται ότι δεν ζητάει πάνω από 145.000 ευρώ.
Δηλαδή έριξε την τιμή κατά 5.000 ευρώ μέσα σε λίγες εβδομάδες και κατά 23.000 ευρώ μέσα σε πέντε μήνες.
........
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο γαμπρός κουβαλάει στα χέρια τη νύφη όταν ακριβώς δίπλα τους γίνεται ένα τρομερό ατύχημα με νταλίκα - Βίντεο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτοκίνητο με δυο επιβάτες εγκλωβισμένο σε χαράδρα στο Ντράφι

Ένα αυτοκίνητο με δυο άτομα έχει πέσει σε χαράδρα στο Ντράφι.
Επί τόπου βρίσκονται τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με δώδεκα πυροσβέστες.
Το σίγουρο είναι ότι το ένα από τα δυο άτομα είναι καλά στην υγεία του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μήνυμα για τα πέντε χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2004
……
Πατήστε «Συνεχίζεται» για να διαβάσετε το μήνυμα.
Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, είναι επίκαιρες, περισσότερο από ποτέ, οι δυο αξιώσεις που προέβαλαν οι Έλληνες πολίτες, ως πρόλογο για το συμβόλαιο ευθύνης που υπέγραψαν με τη Νέα Δημοκρατία το 2004 και ανανέωσαν το 2007: Πολιτική αλλαγή και πορεία εμπρός, με αυτοπεποίθηση και σίγουρα βήματα.


Στα πέντε χρόνια που ακολούθησαν την πολιτική αλλαγή της 7ης Μαρτίου του 2004, η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Άλλαξε. Άφησε πίσω της χρόνιες παθογένειες, με τις οποίες μπόλιασε την κοινωνία και το κράτος, η καθεστωτική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για την εξουσία-λάφυρο, και το κράτος-ιδιοκτησία του κόμματος. Η διαδρομή δεν είναι εύκολη. Η εκκίνηση δεν ήταν εύκολη. Η Ελλάδα όμως τα κατάφερε. Στάθηκε όρθια. Ξαναβρήκε τον βηματισμό της. Αλλάξαμε κατεύθυνση. Χαράξαμε νέα διαδρομή. Με οδηγό τις προσδοκίες των πολιτών. Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Με καθημερινό αγώνα για να πάμε μπροστά, πιο γρήγορα, με λιγότερες παραλείψεις και λάθη. Με συμφωνία ευθύνης για όσα δεν έγιναν ή έγιναν με λάθος τρόπο. Τιμήσαμε τις δεσμεύσεις ευθύνης που αναλάβαμε. Συγκρουστήκαμε με χρόνια προβλήματα. Αναζητήσαμε ευρύτερες συναινέσεις για ένα κοινό μέλλον χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Δώσαμε λύσεις. Ισχυροποιήσαμε την κοινωνία και την οικονομία, ώστε να μπορούμε σήμερα, εν μέσω μιας διαρκώς μεταλλασσόμενης διεθνούς κρίσης, να προσδοκούμε βάσιμα σε ένα καλύτερο μέλλον.


Η παγκόσμια οικονομική κρίση, μας βρήκε στη μέση της προσπάθειας. Η στρατηγική μας όμως είχε ήδη μετρήσιμα αποτελέσματα. Πετύχαμε σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αποτέλεσμα της επενδυτικής, φορολογικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής. Πετύχαμε αύξηση της απασχόλησης και κάθετη μείωση της ανεργίας. Κάθετη πτώση των ελλειμμάτων. Κάναμε στροφή στον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας, στην κατεύθυνση απεξάρτησης της από το πετρέλαιο. Δώσαμε έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη με δραστική στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φωτοβολταϊκά, αιολική, υδροηλεκτρική ενέργεια. Η μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια αλλάζει τη διεθνή κατάταξη της χώρας στην εκπαίδευση. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δικαιώνει απόλυτα τη στρατηγική μας, για εξυγίανση στα ασφαλιστικά ταμεία, κίνητρα παραμονής στην εργασία, αντικίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης, προστασία της μητρότητας, δημιουργία κεφαλαίου αλληλεγγύης γενεών. Προστασία της γυναίκας και του παιδιού με θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο οικογενειακό δίκαιο. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη στις κοινωνικές δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, γιατί η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής για εμάς, είναι εθνική ανάγκη. Κοινός παρανομαστής όλων των πολιτικών μας δράσεων είναι ο άνθρωπος. Ο πολίτης, που διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, για τον εαυτό του και την οικογένειά του.


Αδιαπραγμάτευτη πολιτική μας δέσμευση είναι να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Και οι επιλογές μας, είναι συγκεκριμένες. Επιλογές ευθύνης. Επιλογές καθήκοντος. Επιλογές εθνικού χρέους. Επιλογές εθνικής συνεννόησης. Επιλογές σύνθεσης και συναίνεσης. Επιλογές αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία αποτελούν τους γνήσιους εγγυητές της απαίτησης των Ελλήνων πολιτών να μην μείνει στη μέση η προσπάθεια. Να μην χαραμιστούν οι θυσίες. Να περάσει η Ελλάδα τον κάβο της διεθνούς οικονομικής κρίσης με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Αποτελεί ζωτική αναγκαιότητα η χρήση νέων εργαλείων και πολιτικών για την αντιμετώπιση του παγκοσμίως μεταβαλλόμενου τοπίου. Προχωρούμε όλοι μαζί. Με τον Πρωθυπουργό μπροστά. Με υπευθυνότητα, με ρεαλισμό, με πρόγραμμα, με όραμα, με συναίνεση. Συνεχίζουμε αταλάντευτα. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Κανέναν δεν εξαιρούμε.Όλοι μαζί θα κερδίσουμε το Μέλλον.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ετήσιες τακτικές κρίσεις στρατού ξηράς Συνταγματάρχες

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, κατά τις τακτικές κρίσεις έτους 2009-2010, έκρινε τους παρακάτω Συνταγματάρχες Όπλων Στρατού Ξηράς ως εξής:
…..
Πατήστε «Συνεχίζεται»

α. Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους Συνταγματάρχες:

(1) Πεζικού Κωνσταντάκη Αντώνιο (2) Διαβιβάσεων Γαλανόπουλο
Γεώργιο (3) Διαβιβάσεων Μοραντζή Νικόλαο

(4) Διαβιβάσεων Κόκλα Βασίλειο

(5) Πεζικού Κατσαμπέκη Ευάγγελο

(6) Ιππικού Τεθωρακισμένων Δρακούδη Ιωάννη- Διαβιβάσεων Ελαφράς Υπηρεσίας Αθανασίου Άγγελο


(7) Πεζικού Κυρατσού Βασίλειο (8) Πυροβολικού Αννίτσο Παναγιώτη

- Πεζικού Υπηρεσίας Γραφείου Περράκη Στυλιανό

(9) Πεζικού Κωστούλα Γεώργιο

(10) Πυροβολικού Τζήμα Χρυσόστομο

(11) Μηχανικού Αλμαλιώτη Δημήτριο

(12) Πεζικού Μουστάκα Μιχαήλ

(13) Πεζικού Μποσμαλή Γεώργιο

(14) Πεζικού Τζελέπη Δημήτριο

β. Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους Συνταγματάρχες και στη συνέχεια προακτέους στο βαθμό του Ταξιάρχου σε αποστρατεία:

(1) Πεζικού Συρίγο Δημήτριο

(2) Πεζικού Μαθιουδάκη Κωνσταντίνο

(3) Πεζικού Κωνσταντάκη Γεώργιο

(4) Πεζικού Γεωργούλα Ανέστη

(5) Μηχανικού Μιχαηλίδη Φώτιο

(6) Πεζικού Καζαντσίδη Χαράλαμπο

(7) Διαβιβάσεων Καρακαλά Κωνσταντίνο
Ανχης (ΠΖ) Γρηγόριος Γρηγοριάδης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη για την αποκρατικοποίηση της "Ολυμπιακής"

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 6 Μαρτίου 2009
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αρμόδιος για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι επενδυτικοί και νομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης μας ενημέρωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις τους με τους συμβούλους της MIG για την πώληση στοιχείων ενεργητικού του πτητικού έργου και της τεχνικής βάσης της Ολυμπιακής είχαν επιτυχή κατάληξη.

Συνεχίζεται…

Για την επίγεια εξυπηρέτηση, καθώς οι συζητήσεις της MIG και της Swissport για την ολοκλήρωση μεταξύ τους εμπορικής συμφωνίας συνεχίζονται, ζητήθηκε και δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας στις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το δημόσιο. Εντωμεταξύ, υπάρχει δέσμευση από την πλευρά της MIG, ότι αν δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις της με την Swissport, η MIG θα εξαγοράσει και τα στοιχεία ενεργητικού της επίγειας εξυπηρέτησης στην τιμή που έχει προσδιοριστεί από τους ανεξάρτητους εκτιμητές (44,8 εκ. ευρώ). Με αυτό τον τρόπο τα συνολικά έσοδα για το δημόσιο ανέρχονται σε 177,2 εκ. ευρώ. Το αποτέλεσμα της συμφωνίας των συμβούλων θα τεθεί υπό την κρίση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, που θα αναμένει πρώτα τη σχετική έγκριση για τη διαδικασία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η συνολική εισήγηση των επενδυτικών και νομικών συμβούλων της Κυβέρνησης (Lazard, Εθνική, Εμπορική, Δικηγορικό Γραφείο Μπερνίτσα και Howrey), η οποία εγκρίθηκε από τον Επίτροπο Παρακολούθησης, που τοποθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συμφωνία με την Ελληνική Κυβέρνηση, δίνεται στη δημοσιότητα ( και το συντομότερο δυνατό μεταφρασμένη). Η εισήγηση αυτή, που αναφέρεται σε όλες τις πτυχές του θέματος, θα κατατεθεί για έγκριση στη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων. Σε σχέση με την αξιολόγηση, ισχύουν οι διατυπωθείσες μέχρι σήμερα θέσεις της κυβέρνησης για την προστασία του καταναλωτή».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...