Ειδήσεις

9 Μαρ 2009

Απεγνωσμένοι... ληστές

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι είναι το apasxolisi.wordpress.com

Μήνυμα αναγνώστη
,,,,,,,,
Το blog του απολυμένου από την ΓΣΕΕ δημοσιογράφου και τους Παναγόπουλο –Πολυζωγόπουλο και με προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας της ΓΣΕΕ τον γνωστό εργατολόγο με το DVD της Τσέκου, μετά από 18 χρόνια εργασίας στο γραφείο τύπου και προώθησης σε αυτό κάποιων κυριών με πληρωμένα παρκινγκ, με ταξίδια στη Θεσσαλονίκη στις σουίτες του Ηλέκτρα ΠΑΛΛΑΣ και διορισμούς τους σε κρατικούς οργανισμούς ως εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και προσφάτως πληροφορήθηκα ότι ετοιμάζουν να προσλάβουν και την σύζυγο γνωστού κουμπάρου του, χωρίς αποζημίωση, αποκαλώντας τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας κουρελόχαρτο…
……
Συνεχίζεται…

Επιπλέον ο Παναγόπουλος μου κατέθεσε ανταγωγή 100.000 ευρώ γιατί τόλμησα να διεκδικήσω δικαστικά την ακύρωση της βρώμικης απόλυσης από δύο κρατικούς υπαλλήλους –συνδικαλιστές με σκληρούς προστατευτικούς κανονισμούς της δικιάς τους εργασίας . Στο blog μου καταγγέλλω την απόλυση μου αποκαλύπτω τους διώκτες μου και τους διορισμούς των οικογενειών τους και όχι μόνο στη ΓΣΕΕ για να μου αφαιρέσουν την δική μου εργασία. Τους ψευτομάρτυρες και τους εργατολόγους της ΓΣΕΕ που προσήλθαν στο πρωτόδικο εργατικό δικαστήριο να υποστηρίξουν ότι ο αστικός κώδικας υπερισχύει της εργατικής νομοθεσίας!


Παράλληλα, ενημερώνω για θέματα εργασίας και απασχόλησης και έχω απαντήσει σε πάνω από 1000 ερωτήσεις εργαζόμενων.

Έχουν επισκεφθεί το blog 200.000 χρήστες του internet και έχω πολλαπλάσια επισκεψιμότητα από τα γραφειοκρατικά site της ΓΣΕΕ . (Εδώ να σημειώσω ότι ως εργαζόμενος στο γραφείο στην ΓΣΕΕ από το 1998 πρωτοστάτησα και έστησα το πρώτο site της ΓΣΕΕ στο internet με αποτέλεσμα να έχει προηγηθεί ακόμα να και των εργοδοτικών οργανώσεων με παρουσία στο διαδίκτυο. Ενώ καθιέρωσα και την ηλεκτρονική επικοινωνία με τα MME Ακόμα με φαξ θα έστελναν τα δελτία τύπου!) Θα με βρείτε και στο facebook όπου πάνω από 1000 άτομα μέσα σε τέσσερις μήνες έχουν γίνει φίλοι μου !

Προωθήστε αυτό το blog και γίνεται μέλη στο facebook.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Παπαθεμελής αύριο στην ΕΤ3

Μήνυμα αναγνώστη
,,,,,,
Στην εκπομπή του Τέρενς Κουίκ "Απόψε με τον Τέρενς" στην ΕΤ3 φιλοξενείται αύριο 10 Μαρτίου, στις 11:30 μ.μ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση.
......
Συνεχίζεται...
Ακόμη ο κ. Παπαθεμελής είναι φιλοξενούμενος της ERTSAT (το δορυφορικόκανάλι της κρατικής τηλεόρασης), την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 10 μ.μ. ώραΕλλάδος, μια εκπομπή η οποία θα επαναληφθεί το πρωί της Δευτέρας προςΚυριακή στις 5 π.μ. ώρα Ελλάδος (χαράματα), στις 22 Μαρτίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το πρώτο "όχι" που αρχίζει από "Α" - Βίντεο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εγκρίθηκε η δημιουργία αποτεφρωτήρων στα νεκροταφεία του δήμου Αθηναίων

Ο κανονισμός που εγκρίθηκε προβλέπει εκτός από τη δημιουργία αποτεφρωτήρων και το ότι ιδιώτες μπορούν να αναλάβουν ορισμένες υπηρεσίες των κοιμητηρίων, όπως τον καθαρισμό των τάφων, τα άναμμα καντηλιών, τη φύλαξη και άλλα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο φιλέλληνας Ομπάμα στην... Άγκυρα!

Μήνυμα αναγνώστη
......
Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση Καραμανλή αποτελεί τόσο η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στην Τουρκία χωρίς να έλθει παράλληλα και στην Ελλάδα σε αυτή την πρώτη περιοδεία της στην περιοχή όσο και η αναγγελία ότι τον επόμενο μήνα θα επισκεφθεί την Άγκυρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, πριν κλείσουν καν τρεις μήνες από την ημέρα που ανέλαβε την άσκηση της εξουσίας!
……
Συνεχίζεται…

Η σύγκριση είναι όντως καταλυτική. Δεν αποκαλύπτει μόνο την τεράστια διαφορά γεωπολιτικής σημασίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, η οποία είναι αναμφισβήτητη. Αναδεικνύει επίσης την ποιότητα της εξωτερικής πολιτικής που ασκούν οι δύο χώρες, επιβραβεύοντας την ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Άγκυρας την εποχή του Ερντογάν που καθιστά την Τουρκία πολύτιμο εταίρο ακόμη και για την Ουάσιγκτον, σε αντίθεση με την πειθήνια προς τις ΗΠΑ, αλλά και γι αυτό... άχρηστη για τους Αμερικανούς πολιτική που ακολουθεί η Αθήνα, ιδίως στα θέματα της Μέσης Ανατολής!


Η Τουρκία είναι στρατηγικός εταίρος του Ισραήλ ακόμη και στον στρατιωτικό τομέα υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Ερντογάν να υποστηρίζει με πάθος, μαχητικότητα και συνέπεια τους Παλαιστίνιους, να αποκαλεί το Ισραήλ «κράτος-τρομοκράτη» και να φτάσει μέχρι του σημείου να θέτει θέμα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εισβολής των αιμοσταγών ισραηλινών στρατευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, πώς είναι δυνατόν το Ισραήλ να παραμένει μέλος του ΟΗΕ!



Παράλληλα, η Τουρκία διατηρεί στενότατες σχέσεις με τη Χαμάς και την ηγεσία της, μεσολαβεί μεταξύ Συρίας και Ισραήλ σε μυστικές συνομιλίες, έχει διαρκείς επαφές και ανταλλαγές επισκέψεων κορυφής με την ηγεσία του Ιράν, αδιαφορώντας παντελώς για την εχθρική πολιτική του Λευκού Οίκου εναντίον της Τεχεράνης.
Ακριβώς αυτοί είναι οι λόγοι που ο Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί εξαιρετικά χρήσιμη την Αγκυρα τώρα που επιχειρεί μια νέα προσέγγιση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.
Ο Ερντογάν είναι ο άνθρωπος που έχει ήδη την αξιοπιστία να μεσολαβήσει μεταξύ των Αμερικανών και της Συρίας, του Ιράν ή ακόμη και της Χαμάς σε κάποια φάση, αν η Ουάσιγκτον συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί την πρώτη πολιτική δύναμη των Παλαιστινίων, τη Χαμάς, επειδή απλώς τη βολεύει να συνομιλεί με τον πειθήνιο στις επιθυμίες της Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.



Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του Ερντογάν είναι αυτή που τον ανέδειξε σε τόσο ισχυρό παράγοντα, ώστε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να αισθάνεται την ανάγκη να μεταβεί στην Άγκυρα για να του ζητήσει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αμερικανικές προσπάθειες ρύθμισης του Μεσανατολικού.



Απέναντι σε αυτό, τι έχει να αντιτάξει η κυβέρνηση της ΝΔ; Τη σιωπή της Ντόρας Μπακογιάννη στη σφαγή των Παλαιστινίων, την ανυπαρξία αραβικής πολιτικής και τον εξανεμισμό του πολιτικού κεφαλαίου που είχε επί δεκαετίες συσσωρεύσει η χώρα μας στον αραβικό κόσμο με αποκορύφωμα την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, την απουσία οποιασδήποτε επίσημης επίσκεψης Ελλήνων πολιτικών ηγετών στο Ιράν εδώ και περίπου πέντε χρόνια παρά την πολιτική συμπάθεια που τρέφουν οι Ιρανοί προς τη χώρα μας...



Αυτή η διαφορετική ποιότητα εξωτερικής πολιτικής παρήγαγε και τα ανάλογα αποτελέσματα.



Εντελώς άλλο πράγμα είναι να πηγαίνει κανείς άρον άρον στην Ουάσιγκτον, σε μια συνάντηση χωρίς προετοιμασμένο περιεχόμενο συνομιλιών, με μοναδικό στόχο να πετύχει μια... φωτογραφία με τη Χίλαρι Κλίντον όπως έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, και εντελώς άλλο πράγμα να σπεύδουν στην Αγκυρα η Χίλαρι και ο Ομπάμα για να συναντηθούν με τον πρόεδρο Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ερντογάν για να αναθέσουν στον τελευταίο μεσολαβητική αποστολή στο Μεσανατολικό, προφανώς κρίσιμη για την υλοποίηση της νέας αμερικανικής πολιτικής για την περιοχή, διαφορετικά δεν θα υπήρχε λόγος να μεταβούν στην Άγκυρα.


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Να μην πληρώσει το κόστος η Ελλάδα


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Άγκυρα συνιστά θεαματική αναβάθμιση της Τουρκίας. Το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκρινε αναγκαίο να κάνει παράλληλα ένα πέρασμα και από την Αθήνα για λόγους συμβολισμού είναι πολύ ανησυχητικό και συνιστά κραυγαλέα διπλωματική ήττα για την κυβέρνηση Καραμανλή.


Διαψεύδονται έτσι και οι ελπίδες ότι κάποιες φιλελληνικές θέσεις που είχαν λάβει ως γερουσιαστές ο πρόεδρος Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν προοιωνίζονταν θετικές αλλαγές στην αμερικανική στάση απέναντι στη χώρα μας.


Τώρα το ζήτημα είναι να μην πληρώσει πάλι η Ελλάδα το κόστος της αναβάθμισης των σχέσεων ΗΠΑ - Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.


Γιώργος Δελαστίκ


http://xairete.blogspot.com/2009/03/blog-post_2934.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η «χρυσή» Ολυμπιακή του Ωνάση που σήμερα χάνει ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα

Αν μετρούσαν την χλιδή και την φινέτσα της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Ωνάση τότε οι 5 κύκλοι θα μπορούσαν να γίνουν άνετα 5 αστέρια. Ίσως επειδή στις θέσεις του γαλανόλευκου τζετ κάθε επιβάτης ήταν και ένας ξεχωριστός «μπον βιβερ»: Χαβιάρι χρυσά μαχαιροπίρουνα και ζεστές πετσέτες λίγο πριν το κυρίως γεύμα. Η ομορφιά και η ευγένεια ήταν συνυφασμένη με την δουλειά της αεροσυνοδού που ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήθελε να μοιάζουν στην θεά Αφροδίτη.
......
Συνεχίζεται...
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης φερόταν στις αεροσυνοδούς όπως θεωρούσε ότι πρέπει να φέρεται ένας τζέντλεμαν σε μια γυναίκα. Οι οικοδέσποινες των αεροσκαφών ντύνονταν μόνο στο Παρίσι.

Η εκπαίδευση δεν μπορούσε να γίνει σε οποιαδήποτε πόλη, αλλά στο ονειρικό Μόντε Κάρλο.


Τότε πιλότοι και αεροσυνοδοί είχαν μια υποχρέωση. Να φανέ όλοι μαζί το βράδυ σε τραπέζι με χρυσά κουτάλια που είχε για τους υπαλλήλους ο Ωνάσης.

Οι πέντε κύκλοι ήταν τα μονόπτερα του ουρανού και οι ιπτάμενοι οι πιο περιζήτητοι γαμπροί της εποχής. Ο Ωνάσης διοργάνωνε πάρτι για τους πιλότους του που θα ζήλευαν γαλαζοαίματοι της εποχής.

Η Ολυμπιακή δεν είναι μόνο μια κυρία των αιθέρων αλλά και μια πρωταθλήτρια. Το 1962 τα τζετ κάνουν την απόσταση Λονδίνο- Αθηνά σε 2 ώρες και 51 λεπτά. Κανείς άλλος δεν το είχε καταφέρει μέχρι τότε. Το 1965 τα Μπόινγκ μπαίνουν στον ελληνικό στόλο και η Ολυμπιακή του Ωνάση φτάνει σε όλες τις ηπείρους.

Σήμερα οι πέντε κύκλοι μένουν ακόμα δεμένοι μεταξύ τους και οι νέοι ζητούν... οι κύκλοι να γίνουν ξανά αστέρια.


Ρεπορτάζ: Σπύρος Λάμπρου



Από: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=35324

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αύριο ανακοινώνονται οι νέες προσλήψεις για την «Ολυμπιακή»

Αύριο ανακοινώνονται οι νέες προσλήψεις για την «Ολυμπιακή». Ψάχνει για νέα γραφεία στην Αθήνα ο Βγενόπουλος καθώς και περίπου 30 νέα αεροπλάνα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θεόδωρος Πάγκαλος: Να πάμε με Σημίτη στο ευρωψηφοδέλτιο - Με χαμόγελο απάντησε ο Σημίτης - Συναντιέται την Πέμπτη με τον Παπανδρέου

Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος και πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος.
Το κορυφαίο στέλεχος, που το τελευταίο διάστημα έχει μιλήσει δημοσίως για την ανάγκη αξιοποίησης του κ. Σημίτη, προσδιορίζει για πρώτη φορά με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» τον ρόλο που θα επιθυμούσε να διαδραματίσει ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ επαναλαμβάνει την άποψη πως η ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά.
.......
Περισσότερα: Τα Νέα


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Έκανα λάθος, δεν ήταν πέναλτι, σε παρακαλώ, απόκρουσέ το"

Μήνυμα αναγνώστη
.....
ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ! Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΞΕ ΠΕΝΑΛΤΙ. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ !

Δείτε τα βίντεο:
….
Συνεχίζεται…






http://my-greek.blogspot.com/2009/03/blog-post_1630.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εθελοντική αιμοδοσία



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ελεύθερος ο VASKO, συγχαρητήρια σε όλους που αγωνίστηκαν για τη δικαίωσή του

Μήνυμα αναγνώστη
....
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι ο γνωστός Φιλέλληνας και προσωπικός φίλος πολλών απο εμάς, Vasko Gligorijevic, είναι επιτέλους ελεύθερος!!!!
Πριν λίγη ώρα δημοσίευσε το παρακάτω post στο Motw:
....
Συνεχίζεται..
Hi to everybody. I’m out, jolly, in good spirit. Remember: its 2:1 for FYROMian Government since it has an extraordinary sound ad hominem “argument”. That is the single most important aspect: crazy people say crazy things, like “we are Slavs”, “we are a transitional culture between Bulgarians and Serbs” while “normatives”, sound and healthy “Macedonoids” believe in Hunza links, being progenitors of the White Europe etc…..


So, more later, but first, my gratitude to everybody who participated in the international pressure for my liberation from the unlawful detention, including the Greek delegation in Skoplje with which I was denied contact, excluding a very courageous man with whom I had conversation in the premises of “hospital”’s “best” barrack where I was transferred by the staff upon their understanding about the delegation.


More detailed report will follow and after that the entire Kafkaesque affair should be forgotten, with the exclusion of some legal measures I will undertake soon. With regard to the forum, I am glad to be among you again.”
Περισσότερα θα δημοσιευτούν μέσα στην επόμενη ώρα. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους που συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην απελευθέρωση του!!!



Πηγές:

History-of-Macedonia.com

Akritas Blog

AMAC forum

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κι άλλες φωτογραφίες του Σάκη Ρουβά

Μήνυμα αναγνώστη

.....
Νομίζω όπως το πάμε θα δηλώνουμε το blog που είναι υπεύθυνο για τις δημόσιες σχέσεις του Σάκη!!!
Χτες το Star στο δελτίο του αναφέρθηκε στις προηγούμενες φωτογραφίες και είπε ότι τις βρήκε στο Our Greek TV.
Να 'στε καλά. Ευχαριστούμε.
Αυτό λέγαμε ότι θέλουμε. Μια αναφορά. Μας καλύπτει.
Σας έχουμε κι άλλες τώρα!
……
Συνεχίζεται…

Νέα ανανέωση λοιπόν και φωτογραφίες του (το καθιέρωσε να ανεβάζει και φωτογραφίες, γιαπωνέζος θα καταλήξει!!!!).
Αυτή τη φορά μας (με την ευρεία έννοια) έστειλε φωτογραφία με την Άνι Λόρακ (2η πέρυσι με την Ουκρανία), την ώρα που προετοιμάζονται για το Yudaskin Show (μη με ρωτήσετε περισσότερα, ό,τι γράφει γράφω!!!) στο Kremlin Palace!
Άλλο που δεν ήθελε η Άννι :)
Η δεύτερη φωτογραφία ανέβηκε πριν 20 λεπτά και είναι μάλλον ακόμα Ρωσία. Στη φωτογραφία Σάκης με τον Δημήτρη Κοντόπουλο και τον Ηλία Κοκοτό, καλοί φίλοι και συνεργάτες του…


Από: http://ourgreektv.blogspot.com/2009/03/blog-post_2261.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαμαρτυρία σήμερα στα διόδια της Λεπτοκαρυάς: Δεν πληρώνουμε διόδια!

Σε δυναμική διαμαρτυρία προέβησαν σήμερα στις 4 μ.μ οδηγοί αυτοκινήτων στα Διόδια της Λεπτοκαρυάς Πιερίας μετά από έκκληση εθελοντικών ομάδων του Νομού.
Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Κάστρο του Πλαταμώνα και σχηματίζοντας αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, όπου και αρνήθηκαν να πληρώσουν, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη αύξηση.
Τα διόδια αυτά είναι παράνομα!
…..
Συνεχίζεται…

Ο επικεφαλής των οργανωτών της κινητοποίησης επέδωσε στους αρμόδιους των διοδίων ψήφισμα, το οποίο μεταξύ άλλων, έγραφε τα εξής : "Τα διόδια αυτά είναι παράνομα. Αν θυμάστε καλά, εδώ και χρόνια πληρώναμε μόνο προς μια κατεύθυνση. Τι έχει αλλάξει λοιπόν από τότε και εμείς πρέπει να πληρώνουμε και προς τις δύο κατευθύνσεις και από προχθές με αύξηση 10 λεπτών στα διόδια της Λεπτοκαρυάς;
Επειδή ξέρουμε ότι κανείς δεν πρόκειται να απαντήσει στα ερωτήματα μας, ιδιαίτερα σε αυτό της μείωσης της τιμής στα θεσσαλικά σύνορα(!!!)".

Από: http://lefteria.blogspot.com/2009/03/blog-post_4156.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο BBC ο θόδωρος Τενέζος

A Greek entrepreneur protesting against the power of big businesshas started the fourth week of a hunger strike.The man says he's prepared to sacrifice himself on behalf of his 200 employees,who lost their jobs because of what he alleges were illegal practices.

From Athens Malcolm Brabant AstonsTheodore Tenezos, hunger striker.
…….
Δείτε το βίντεο:
…..
Συνεχίζεται…



Από: http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2009/03/blog-post_3419.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σερβία: Με το τραγούδι Cipela στη Eurovision

Marko Kon & Milan Nikolic - Cipela




Από: my-greek.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παρέμβαση Μ. Σκουλάκη στη Βουλή για την «επέλαση» των κινέζικων καταστημάτων στην πόλη των Χανίων

Μήνυμα αναγνώστη
......
Τη «διενέργεια συστηματικών έλεγχων για τη προστασία του εμπορικού κόσμου του Ν. Χανίων από την επέλαση των κινέζικων καταστημάτων στη πόλη των Χανίων», ζητάει με σημερινή παρέμβαση του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Χανίων, κ. Μ. Σκουλάκης.
……..
Συνεχίζεται

9.3.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση Μ. Σκουλάκη στη Βουλή για την «επέλαση» των κινέζικων καταστημάτων στην πόλη των Χανίων

Τη «διενέργεια συστηματικών έλεγχων για τη προστασία του εμπορικού κόσμου του Ν. Χανίων από την επέλαση των κινέζικων καταστημάτων στη πόλη των Χανίων», ζητάει με σημερινή παρέμβαση του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Χανίων, κ. Μ. Σκουλάκης.


Όπως σημειώνει ο κ. Σκουλάκης στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Εξωτερικών «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται επέλαση κινέζικων καταστημάτων και στη πόλη των Χανίων. Τα εν λόγω καταστήματα, τα οποία ξεφυτρώνουν σαν «μανιτάρια» σε πολύ κεντρικά εμπορικά σημεία της πόλης των Χανίων (και άρα σε εμπορικά σημεία με υψηλά ενοίκια), είναι αμφίβολο αν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εγκατάσταση τους ενώ αμφιλεγόμενη είναι και η ποιότητα των πωλούμενων προϊόντων, με συνέπεια να τίθεται και ζήτημα ασφάλειας της υγείας των καταναλωτών».



Ταυτόχρονα, ο κ. Σκουλάκης αναφέρει πως «σειρά δημοσιευμάτων σε εφημερίδες τόσο Πανελλαδικής Κυκλοφορίας όσο και Περιφερειακές αναφέρουν πως «η κινεζική κυβέρνηση λόγω του γιγάντιου μεγέθους του πληθυσμού της Κίνας, αλλά και προκειμένου να προωθήσει ελεγχόμενα τα προϊόντα της εξωθεί άτομα στο εξωτερικό» και πως «στη διάδοση των κινεζικών καταστημάτων και προϊόντων συμμετέχει οικονομικά η πρεσβεία της εν λόγω χώρας».



Στα παραπάνω ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσθέτει πως «η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κρούει το κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την ανεξέλεγκτη εισβολή των κινέζικων επιχειρήσεων στη χώρα μας επισημαίνοντας πως:



«Γίνεται μία προσπάθεια από αλλοδαπούς επιχειρηματίες, με προεξάρχοντες τους Κινέζους, να ακυρώνουν τις διατάξεις του ν. 3386/2005, που αφορούν στις προϋποθέσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα από πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό προσπαθούν να το πράξουν μέσω της απόκτησης (άγνωστο με ποια ανταλλάγματα) υπηκοότητας κάποιου από τα κράτη - μέλη της Ευρώπης. Κατ' ακολουθία, οι συγκεκριμένοι "εξευρωπαϊσμένοι" Κινέζοι και άλλοι επιχειρηματίες μπορούν ελεύθερα να ανοίξουν επιχειρήσεις στη χώρα μας. Η προοπτική αυτή αποτελεί σημαντική απειλή για το ελληνικό εμπόριο και πρέπει να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει της»



Καταλήγοντας ο κ. Σκουλάκης υπογραμμίζει ότι «το όλο θέμα απασχολεί έντονα το σύνολο του εμπορικού κόσμου του Ν. Χανίων, ο οποίος βλέπει, πέρα από την οικονομική κρίση που μαστίζει την αγορά, τις κινέζικες επιχειρήσεις να δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά, αφού τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν αυθαίρετα και τις Κυριακές, ενώ το ωράριο που λειτουργούν τις καθημερινές είναι συνεχόμενο» και ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:



Σε τι ελέγχους έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Ν. Χανίων προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες από αυτές τις κινέζικες εμπορικές επιχειρήσεις λειτουργούν νόμιμα, αν πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, αν είναι εγγεγραμμένες στο Εμπορικό Επιμελητήριο και στον Εμπορικό Σύλλογο, αν υποβάλλουν τα απαιτούμενα φορολογικά στοιχεία και αν οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι δηλωμένοι στο Ι.Κ.Α.; Πόσοι τέτοια έλεγχοι έχουν διενεργηθεί στο Ν. Χανίων και ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών;



Σε τι ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εξετάσουν τις καταγγελίες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο οι Κινέζοι έμποροι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα Χανιά - αλλά και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας - έχουν εκδώσει με νόμιμο τρόπο διαβατήρια χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή εργάζονται με άδεια εξαρτημένης εργασίας;



Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «συμμετοχή της κινέζικης πρεσβείας στη διάδοση των κινεζικών καταστημάτων και προϊόντων (πχ. μέσω επιδότησης ενοικίου) και αν ναι, κατά πόσο αυτό επιτρέπεται σύμφωνα με τη κείμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία;



Αν είναι εν γνώσει του Υπ. Εξωτερικών, οι εν λόγω πληροφορίες και αν ναι σε τι ενέργειες έχει προβεί έως σήμερα;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απεβίωσε ο 42χρονος Δημήτρης Χριστόπουλος

Μήνυμα αναγνώστη
..........
Κατέληξε τελικά απο εγκεφαλική αιμορραγία ο 42χρονος προϊστάμενος του ΙΚΑ Κυπαρισσίας Δημήτρης Χριστόπουλος ο οποίος το Σάββατο το μεσημέρι έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας. .....


Συνεχίζεται...

Ο ασθενής βρισκόταν διασωληνωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο, παρουσιάζοντας εγκεφαλική αιμορραγία.Θλίψη και συγκίνηση σκόρπισε στην κοινή γνώμη της πόλης η είδηση του άδικου χαμού του νεαρού σε ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική οδό καρμανιόλα.

Να δούμε πόσα ακόμα τροχαία θα γίνουν και πόσες ζωές θα φύγουν για να φτιαχτεί ο δρόμος που συχνάζει ο χάρος.Εκεί στην Νομαρχία Μεσσηνίας που ξέρω ότι διαβάζετε το Φιλιατρά News, θα αποφασίσετε ποτέ να φτιάξετε τον δρόμο που έχει κάνει το στέκι του ο χάρος????

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ για να δει τι έχει γίνει με τον εργολάβο που έκανε το έργο και δεν έχει ρίξει ακόμα μετά από 5 χρόνια τον δεύτερο ασφαλτοτάπητα???????



Από: http://filiatranews.blogspot.com/2009/03/42.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταγγελία εργαζομένων στο Σισμανόγλειο για ράντζα


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστολή κρίσης από έναν "ασήμαντο οικογενειαρχίδα"

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Είμαι ένας από τους ασήμαντους Έλληνες που περιμένουν τον Λαζόπουλο να «τα πει» για να ξεθυμάνουμε. Ένας από τους πολύτεκνους «οικογενειάρχες» της σημερινής ΕΛΛΑΔΑΣ που δυστυχώς, παρόλο που είμαι πραγματικά φανατικός ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ, ακόμη το μόνο που μας κάνει να σκεφτόμαστε είναι αν κάναμε καλά που φέραμε 4 παιδιά σ’ αυτή την κοινωνία που εξακολουθεί να τρώει καθημερινά τα παιδιά της χωρίς να νιώθει καθόλου τύψεις(άγνωστη λέξη για τους πανταχού κυβερνόντες).
Προσπαθώ κι εγώ όπως τόσοι άλλοι συμπατριώτες μας να κατανοήσω ,τον πολυσυζητημένο τελευταία, όρο «κρίση».
Συνεχίζεται…

Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα για ποιους ισχύει;


Οι έμποροι μετά από χρονιές υπερκέρδους έχουν αρχίσει να χάνουν το έδαφος τους, Οι πολιτικοί δεν δέχονται ότι φταίνε και ζητούν να παραμείνουν οι αποδοχές τους στα γνωστά και με «κόπους» κεκτημένα επίπεδα Κος Δημαράς σήμερα αντέδρασε με την φράση «τι να πω;» στην απλή και λογική πρόταση να αφήσουν τις πολυτελείς λιμουζίνες τους και να χρησιμοποιούν άλλα μέσα μεταφοράς. Σημειώνοντας βέβαια ότι ο ίδιος κάνει μέσα σε ενάμιση μήνα 8.000χλμ. αλήθεια πόσα χρήματα άραγε πληρώνει ο Κος Δημαράς από τον παχυλό μισθό του για να συντηρηθεί η λιμουζίνα που τον μεταφέρει;


Γιατί είμαι βέβαιος πως ο ίδιος αποκλείεται να δέχεται να κινηθεί με την λιμουζίνα του αν δεν έχουν γίνει τα κατάλληλα service για να είναι ασφαλής, παρόλα αυτά τα δικά μου παιδιά αναγκάζομαι να τα βάζω και τα 4 σε ένα SEAT CORDOBA του 1995 το οποίο καταρχάς δεν είναι 7θέσιο, με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ στην πραγματικότητα ασφαλή, κι ας τα δένω με τις ζώνες, και κατα δέυτερο λόγο να είναι έτοιμο να μείνει άλλοτε από ηλεκτρικά , άλλοτε από μηχανικά , ακόμα κι από φρένα γιατί δεν μένουν χρήματα για να το φτιάξω ή όπως συνεχώς μου λέει ο γιος μου «να το δώσω για παλιοσίδερα και να πάρω ένα καινούριο με 7 θέσεις, για να καθόμαστε όλοι στη θέση μας βρε μπαμπά». Πράγμα βέβαια που για να γίνει πρέπει να έχω μετρητά στο χέρι καθώς οι φοροαπαλλαγές που μας δίνει το κράτος προϋποθέτουν να εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο χωρίς φόρους κατευθείαν στο όνομα μας.


Οι κατοχυρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, του ΟΤΕ , της ΔΕΗ, των ΔΟΥ, των Δημόσιων Σχολείων, δεν δέχονται πως πληρώνονται χωρίς να το αξίζουν, καθότι αναλογικά με το χρόνο εργασίας τους και το «ζόρισμα» των αφεντικών τους, σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, θα έπρεπε να αμείβονται με λιγότερα από τα μισά χρήματα ετησίως.


Δε , οι Τράπεζες που την τελευταία Δεκαετία τα λιγότερα καθαρά ετήσια κέρδη τους ήταν 850%, λένε πως για να ξεπεράσουν την «κρίση» στον κλάδο τους δε δανείζουν σε κανέναν έως ότου λάβουν τουλάχιστον το πακέτο στήριξης των 28 δις Ευρώ. Δεν ξεχνάω κι εσάς τα κανάλια, που είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω στους λογαριασμούς μου, άλλους μέσω της ΔΕΗ και των δήμων κι άλλους μέσα από τις αγορές μου , γιατί όταν κάποια εταιρία σας κάνει διαφήμιση την χρεώνει αναλογικά στο προϊόν που εγώ αγοράζω. Δεν σας ξεχνάω μα με ηρεμεί κάπως το ότι πολλές φορές δίνεται χρήματα σε κόσμο που έχει ανάγκη.


Υπάρχει κάποιος να μου εξηγήσει για ποιον λόγο περιμένουμε να κινηθεί χρήμα στην αγορά από το νέο δανεισμό του κράτους μας; Υπάρχει κάποιος να μου πει για ποιο λόγο εγώ και μόνον εγώ είμαι ο άμεσα υπόλογος για αυτή την «κρίση» στη Ελλάδα; Γιατί μέχρι σήμερα το μόνο που βλέπω μπροστά μου είναι να χρωστάω κάθε μέρα 1€ παραπάνω, όταν οι πιο πάνω κύριοι απλά με βλέπουν να τρέχω...


Δεν έχω παράπονο αυτό μου το αναγνωρίζουν όλοι, και οι Δάσκαλοι των παιδιών μου, και οι φίλοι μου έμποροι και μη, και οι τραπεζικοί υπάλληλοι που γνωρίζω.


Δεν σταματάω να τρέχω από το πρωί στις 7 που ξυπνάω μέχρι το βράδυ στις 11 άλλες φορές 12 κι αν νομίζεται ότι βγάζω λεφτά , κάνετε λάθος δυστυχώς όλο το τρέξιμο μου δεν έχει αντίκρισμα, αν υπάρχει κι άλλη δουλειά που θέλετε άτομο παρακαλώ να με καλέσετε δεν πρόκειται να αρνηθώ να δουλέψω , βλέπεται έχω πραγματικά ανάγκη από όποια δουλειά υπάρχει για να καλύψω αυτό το 1€ της ημέρας. Η γυναίκα μου τσίνησε στην αρχή όταν της είπα πως θα πάω για κιθαρίστας τρεις ημέρες την εβδομάδα, κυρίως γιατί θα είναι Π.Σ.Κ. μετά βέβαια ηρέμησε γιατί είναι 100€ έξτρα την ημέρα.


Παρόλα αυτά όταν ζητάω από τις Τράπεζες που χρωστάω να με βοηθήσουν βάζοντας όλα μου τα δάνεια σε ένα για να μπορώ κι εγώ να τους πληρώσω, μου αρνούνται κατηγορηματικά γιατί δεν έχω ούτε τα κατάλληλα εισοδήματα, ούτε και καλή πρότερη συμπεριφορά, μιας και συνέχεια καθυστερώ να πληρώσω το ποσό της καθεμιάς Τράπεζας.


Κι όμως άκουσα εχθές από το στόμα του Κου Πρωτόπαπα στην εκπομπή σας να λέει πως το μόνο που μπορεί αυτή τη στιγμή η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ μας να κάνει για να αποφύγει την «κρίση» είναι να δανειστεί από την ΕΕ τα χρήματα που χρειάζεται με όποιο κόστος και ύστερα να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει για να τα επιστρέψει στον δανειστή της.


Σάμπως εγώ ζητάω κάτι άλλο από την τράπεζα; Τους λέω ευθέως πως επειδή δεν θέλω να τους φάω τα λεφτά που μου έχουν δανείσει αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορώ αυτή τη δεδομένη στιγμή να ανταπεξέλθω στα οικονομικά μου , να αναλάβει μόνο μια τράπεζα όλα μου τα χρέη και να αποπληρώσω όλο μου το χρέος σ’ αυτή. Ένα μάζεμα δηλαδή ζητάω ο άνθρωπος για να μπορώ να τους εξοφλήσω κάποια μέρα χωρίς να χρειαστεί να με κυνηγάνε.


Κι όμως δε θέλουνε, καμία δεν θέλει να βοηθήσει έναν, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, νομιμότυπο άνθρωπο, να ξεπεράσει το μεγάλο του πρόβλημα. Αυτές οι τράπεζες είναι που πριν από 6, 7, 10 χρόνια μας βάζανε να δανιστούμε από αυτές χωρίς προϋποθέσεις, μάλλον μόνο και μόνο για να μας έχουν στο χέρι...


Αρχίζω να λέω ΜΠΡΑΒΟ στους ληστές και να βάζω στο ρεπερτόριο μου ένα παλιό τραγούδι του αξέχαστου Σιδηρόπουλου που λέει:

Ληστέψανε την τράπεζα και τι με νοιάζει εμένα;

Δεν είμαι με κανένα...


Επάγγελμα, τι επάγγελμα, ποιο επάγγελμα; Ληστής ....



ΜΠΡΑΒΟ , ΜΠΡΑΒΟ , ΜΠΡΑΒΟ....

ΒΟΗΘΑΤΕ , ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ 1ος ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ....

Ένας ασήμαντος οικογενειαρχίδας ...


Πατέρας 4ων παιδιών...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σαρακοστή χωρίς SMS και Facebook

Στην καθολική παράδοση συνηθίζεται οι πιστοί να απέχουν από κάποιο φαγητό ή βλαβερή συνήθεια, αλλά φέτος η εκστρατεία «Μην στέλνετε SMS τη Σαρακοστή», που ξεκίνησε στη Μόντενα, ζητά οι πιστοί να μη στέλνουν μηνύματα SMS και να απέχουν από τα βιντεοπαιχνίδια, το Facebook και τα iPhone.
……
Συνεχίζεται…
Σε άλλες πόλεις περιλαμβάνουν την αποχή από το εμφιαλωμένο νερό, το αλκοόλ, και την οδήγηση τις Κυριακές.

Άλλες προτάσεις περιλαμβάνουν την κάλυψη της τηλεόρασης με μαύρο πέπλο μέχρι το Πάσχα, και συνιστά στους νέους να μην πετούν τσίχλες στον δρόμο .

Το κύμα αλλόκοτων συστάσεων έχει δημιουργήσει αντιδράσεις ακόμα και στο Βατικανό.

Από: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=2616828

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μισότυφλη, βουβή και με «χαραγμένο» το πρόσωπο και καμένα τα σπλάχνα της η Κωνσταντίνα Κούνεβα παλεύει για τη ζωή της

Μισότυφλη, βουβή και με «χαραγμένο» το πρόσωπο και καμένα τα σπλάχνα της η Κωνσταντίνα Κούνεβα παλεύει για τη ζωή της από το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου, καθώς επιστρέφοντας στο σπίτι της δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με βιτριόλι.
..........
Συνεχίζεται...

Στον 10ο όροφο του Ευαγγελισμού, στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, δίνει ακόμη μία μάχη. Αυτή την φορά παλεύει για τη ζωή της. Δίπλα της, καθημερινά, στέκεται υπομονετικά η μάνα της, Ελένη Ντέτσεβα, η οποία έχει επωμισθεί και τη φροντίδα του δωδεκάχρονου παιδιού της Κωνσταντίνας.



«Ατίθαση»

«Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτό που συνέβη στο παιδί μου» μας είπε η μάνα της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Η ίδια πριν από 15 χρόνια ήρθε στην Ελλάδα για μια καλύτερη τύχη. Δεν περίμενε να συμβεί αυτό το τραγικό γεγονός στην Κωνσταντίνα.


Η κ. Κούνεβα σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Βουλγαρία. Ηρθε στην Ελλάδα το 2001, μαζί με τη μητέρα της και τον μοναχογιό της, εγκαταστάθηκε στα Πετράλωνα. Καθαρίστρια στο επάγγελμα, τα τελευταία χρόνια ήταν σε διαρκή σύγκρουση με τους εκπροσώπους της εταιρείας στην οποία εργαζόταν.



Δραστήριο μέλος -με την ιδιότητα της γραμματέως της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ)- η Κωνσταντίνα Κούνεβα «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις».



Η ίδια, έναν μήνα πριν από τη δολοφονική απόπειρα εναντίον της, μιλώντας με τον Βέλγο δημοσιογράφο Ζακί Ντελόρ είχε πει: «Στη χώρα μου το εργατικό δίκαιο ήταν υποχρεωτικό μάθημα στο σχολείο. Πριν μεταναστεύσω έψαξα το ελληνικό εργατικό δίκαιο και κατάλαβα πως εδώ δεν θα είχα την προστασία που έχουν οι εργαζόμενοι στη Βουλγαρία». Το 2003 εργάζεται ως καθαρίστρια και αμέσως μετά εντάσσεται στο σωματείο και το 2004 εκλέγεται στη διοίκηση, η οποία απαριθμεί περίπου 1.000 μέλη.



«Μη μας ξεχνάτε», μας είπε η μάνα της Κωνσταντίνας, τη μέρα της επίσκεψής μας στο 10ο όροφο του Ευαγγελισμού. Δίπλα μας και οι δυο φρουροί-αστυνομικοί. Επί εικοσιτετραώρου βάσεως φυλάνε την Κωνσταντίνα.



«Η κόρη μου έχει δύναμη. Πολλές φορές την απειλούσαν, αλλά δεν έκανε πίσω». Αξιοπρεπής, αλλά και με το χαμόγελο στα χείλη, η Ελένη Ντέτσεβα δίνει και αυτή τη δική της προσωπική μάχη. «Το πρωί πηγαίνω το παιδί στο σχολείο, μετά έρχομαι στο νοσοκομείο και το μεσημέρι τρέχω για να πάρω και πάλι το παιδί. Φοβάμαι να το αφήσω μόνο του, αν και το σπίτι μας απέχει από το σχολείο περίπου 150 μέτρα». Οπως μας λέει η μάνα της Κωνσταντίνας, οι γείτονες και οι φίλοι στέκονται πλάι τους. Συγκινημένη για την αλληλεγγύη που έχουν εκφράσει χιλιάδες εργαζόμενοι. Και αξιοπρεπής καθώς μας λέει ότι τα φέρνει βόλτα και δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια.



Η ζωή και ο θάνατος

Το σπίτι της στα Πετράλωνα είναι μια παλιά μονοκατοικία. Τις επιδιορθώσεις στο οίκημα τις έκαναν μόνες τους. Εκεί δίπλα στο κρεβάτι της Κωνσταντίνας είναι το βιβλίο που διάβαζε πριν από τη δολοφονική απόπειρα εναντίον της «Το θιβετιανό βιβλίο για τη ζωή και τον θάνατο».
Η Ελένη Ντέτσεβα εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τις έρευνες της Αστυνομίας: «Δεν μπορεί να μην έχουν βρει ακόμη τους ενόχους. Δεν μπόρεσαν να τη σκοτώσουν. Φοβάμαι όμως τι θα γίνει όταν επανέλθει και πάλι, φοβάμαι και για το παιδί. Η Κωνσταντίνα μου, όμως, δεν φοβάται, είναι ισχυρή προσωπικότητα».



Η Κωνσταντίνα μαθαίνει για τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει, για το κίνημα αλληλεγγύης που έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Οπως και ότι την Ημέρα της Γυναίκας έχουν προγραμματιστεί δεκάδες εκδηλώσεις που έχουν ως σημείο αναφοράς την Κωνσταντίνα Κούνεβα. «Πρέπει να ξαναβρούμε τις αξίες μας», λέει στους οικείους της.



Το «έγκλημα ήταν προμελετημένο» και «καλά σχεδιασμένο», μας είπε η κ. Ντέτσεβα, για να προσθέσει ότι «μέσα από το κακό που έγινε, έγινε γνωστό το απάνθρωπο καθεστώς εργασίας χιλιάδων εργαζομένων». Αλλωστε πριν από το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου, ελάχιστοι γνώριζαν για το μεσαιωνικό καθεστώς εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων, ακόμη και σε δημόσιες υπηρεσίες.



66 μέρες νοσηλείας


Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δίνει ακόμη μία προσωπική μάχη, η οποία αφορά τώρα τη ζωή της.


5 επεμβάσεις


Μέχρι σήμερα η Κωνσταντίνα Κούνεβα έχει κάνει τρεις πλαστικές και δύο χειρουργικές επεμβάσεις.



365 μέρες αποκατάστασης


Περίπου έναν χρόνο προβλέπουν οι γιατροί ότι θα χρειαστεί για να αποθεραπευτεί.



Παναγιώτης Τσούτσιας



Από: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=2616816#

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν τα blogs πάνε... δικαστήριο

Όλο και συχνότερα έρχονται πλέον τα blogs αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη, αφού η εξάπλωση και η ολοένα αυξανόμενη επιρροή της μπλογκόσφαιρας ανοίγουν ένα ακόμη «παράθυρο» στον δημόσιο διάλογο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εσχάτως, πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά ιστολογίων, με κλασική πια κατηγορία τη συκοφαντική δυσφήμιση και την προσβολή της προσωπικότητάς τους, αφού νιώθουν θιγμένοι από δημοσιεύματα, συχνότατα ανυπόγραφα, που αφορούν το πρόσωπό τους.
………..
Συνεχίζεται…


Πριν από δύο εβδομάδες, στις Σέρρες, αποκαλύφθηκε ότι τόσο η νομαρχία όσο και τηλεοπτικός σταθμός του νομού είχαν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά δύο ιστολογίων. Τα συγκεκριμένα blogs, τα οποία «ξεκοκάλιζαν» την τοπική επικαιρότητα εμφανώς υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, έκλεισαν εν μια νυκτί, όταν η οσμή του εισαγγελέα και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασαν κοντά τους. Η υπόθεση μονοπώλησε για αρκετές ημέρες την τοπική μπλογκόσφαιρα και απέδειξε ότι ακόμη και ένας αγροτικός νομός μπορεί να συζητά για τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης... α λα ηλεκτρονικά.

Το περιστατικό στον Νομό Σερρών δεν ήταν το πρώτο για το 2009. Λίγες ημέρες πριν είχε δημιουργηθεί θόρυβος στο Ιnternet όταν ο νομάρχης Πειραιά κ. Γ.Μίχας κατέθεσε αγωγή για δυσφήμιση κατά του διαχειριστή του blog edo-peireas. Παρ΄ όλο που σίγουρα δεν πρόκειται για την πρώτη τέτοια προσφυγή στη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, υπάρχει μια στοιχειώδης διαφορά: ο συντάκτης του εν λόγω blog δεν κρύβεται πίσω από κάποιο ψευδώνυμο, όπως συνηθίζεται, αλλά υπογράφει τα κείμενά του με το κανονικό του ονοματεπώνυμο. Ο κ. Μιχ. Αγγελόπουλος, πρώην υπάλληλος της Νομαρχίας Πειραιά, κατηγορούσε τον κ. Μίχα για παραβιάσεις της νομοθεσίας και υποσχόταν ότι θα προχωρούσε σε αποκαλύψεις προσεχώς. Φαίνεται όμως ότι η συνέχεια θα δοθεί όχι μόνο στις οθόνες των υπολογιστών, αλλά και στις αίθουσες των δικαστηρίων.



Κλήθηκε για απολογία στη ΓΑΔΑ


Οι διαμαρτυρίες για διαδικτυακές δημοσιεύσεις δεν περιορίζονται μόνο στα blogs, αλλά επεκτείνονται και σε συλλογικές ιστοσελίδες. Τo indy.gr, ένα εναλλακτικό σάιτ που χρησιμοποιείται εκτενώς και από τα λεγόμενα «κινήματα πόλης» αντιμετώπισε πρόσφατα τέτοια προβλήματα. Οπως ανακοινώθηκε « στα μέσα του Γενάρη του 2009, κλήθηκε στη ΓΑΔΑ ένα μέλος του για να απολογηθεί σχετικά με μαρτυρία κατοίκου της Καισαριανής που είχε δημοσιευτεί στο εν λόγω μέσο » και η καταγγελία αφορούσε σε « ρεπορτάζ σχετικά με τη διακοπή εργασιών της αναστύλωσης του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο πρώην Σκοπευτήριο Καισαριανής ». Στο indy.gr δημοσιεύουν κείμενα περίπου 1.300 πολίτες και ο διαχειριστής του σάιτ κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μήνυση που κατέθεσε ο θιγόμενος. Η περίπτωση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας εμπίπτει στο αλήστου μνήμης νομοσχέδιο για τα blogs περί « του κατά τον νόμο υπευθύνου », που απεσύρθη γρήγορα από την κυβερνητική ατζέντα. Στα τέλη του Αυγούστου, ένας 40χρονος «ιστολόγος» συνελήφθη, καθώς προέτρεπε τους αναγνώστες από το blogνα εκτελέσουν « τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο και τον γιο του » και μάλιστα προέτρεπε να του φέρουν « τα κεφάλια τους ». Ο διευθυντής Ειδήσεων του Μega κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και, καθ΄ ότι η προτροπή σε δολοφονία συνιστά κακούργημα, ο εισαγγελέας διέταξε την άρση απορρήτου και έτσι ο μπλόγκερ συνελήφθη ταχύτατα στο σπίτι του, στα Κάτω Πατήσια. Ο 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος δήλωσε μετανιωμένος και παραδέχτηκε ότι έκανε και... « κάποιες υπερβασούλες ».

Παρόμοιες περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν blogsπου ασχολούνται με την επικαιρότητα, όπως το press.gr και το troktiko. Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό ότι το καλοκαίρι γνωστός εκδότης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του troktiko για απειλή και εξύβριση κατά δικαστικών λειτουργών και μάρτυρος, καθώς και για απόπειρα εκβίασης δικαστικού λειτουργού. Τις ίδιες ημέρες του καυτού Ιουλίου του 2008, στο Αγρίνιο κατεγράφη και η πρώτη καταδικαστική απόφαση για μπλόγκερ στα ελληνικά χρονικά. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου καταδίκασε τον 25χρονο εκδότη της εφημερίδας «Παρόν Αιτωλοακαρνανίας» και μπλόγκερ κ. Ν.Μουρτζιάπη σε 10 μήνες με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Η μήνυση κατετέθη από τη βουλευτή του ΠαΣοΚ κυρία Σοφία Γιαννακά , καθώς είχε θεωρήσει ότι συγκεκριμένες αναρτήσεις του κ. Μουρτζιάπη στο προσωπικό του blog έθιγαν την τιμή και την υπόληψή της.


Μηνύσεις και αποζημιώσεις

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσέφυγε το 2007 και η κυρία Εύη Μπότσαρη, τότε αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και σύμβουλος της πρώην υπουργού Παιδείας κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου. Η ακαδημαϊκός κατέθεσε μήνυση κατά του indymedia της Αθήνας για διασυρμό της προσωπικότητάς της.

Την ίδια χρονιά κινήθηκε νομικά κατά δύο ιστολογίων της Κομοτηνής και ο στενός συνεργάτης του σημερινού υπουργού Μεταφορών κ. Ευ.Στυλιανίδη, δημοσιογράφος κ. Γ. Καρανίκας. Ο καβαλιώτης δημοσιογράφος κατέθεσε αγωγή κατά των τοπικών blogs piazza del popolo και vavatsiklis, ζητώντας χρηματική αποζημίωση.

Επίσης, εκκρεμεί ακόμη η εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει ο γνωστός από τις αμφιλεγόμενες τηλεοπτικές του εκπομπές κ. Δ. Λιακόπουλος κατά του blogme.gr, το οποίο όμως δεν ήταν blog, αλλά συναθροιστής, δηλαδή ευρετήριο. Σε ένα από τα ταξινομημένα μπλογκ εφιλοξενείτο, κατά τον κ. Λιακόπουλο, « άσεμνο και σατιρικό περιεχόμενο » που τον έθιγε προσωπικά. Ετσι, έκανε την αγωγή, όχι όμως κατά του συγγραφέα του κειμένου- που ήταν μάλλον απίθανο να βρεθεί- αλλά κατά του διαχειριστή του Βlogme κ. Α. Τσιπρόπουλου , ο οποίος πλήρωσε την ευθιξία του να έχει αναρτημένα τα στοιχεία επικοινωνίας του. Μάλιστα, η υπόθεση Τσιπρόπουλου πέρασε τα ελληνικά σύνορα και έφτασε να μνημονεύεται ακόμη και στην πρόσφατη έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία εγκαλείται η χώρα μας για εμπόδια στην ελευθερία του λόγου.

Σκοτεινή πλευρά σε φόντο κίτρινο

ΤΑ ΒLΟGS,όπως κάθε τεχνολογική εξέλιξη, κρύβουν συχνά και μια σκοτεινή πλευρά. Εσχάτως, το όνομα κορυφαίου υπουργού έφτασε να διασύρεται με «αριστουργηματικό» τρόπο από blog σε blog, όχι όμως για κάποιο πολιτικό ατόπημα, αλλά για υποτιθέμενες πράξεις της προσωπικής του ζωής- κάτι που προφανώς δεν πρέπει να αφορά την κοινωνία. Τότε, πολιτικοί κύκλοι, οι οποίοι ενδεχομένως να «έπαιξαν» με την πλέον «γκρίζα» και «κίτρινη» πλευρά της μπλογκόσφαιρας, άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι μάλλον άφησαν να εκτραφεί ένα τέρας που τώρα απειλεί να τους φάει. Ο κίνδυνος πλέον να διασυρθεί αμετάκλητα μια προσωπικότητα από αγνώστους σε χρόνο μηδέν είναι όχι απλώς ορατός, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένος.


Δεν είναι τυχαίο ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΣΗΕΑ σημείωνε ότι « αόρατες οργανώσεις,αόρατοι μπλόγκερ,ορατοί αρθρογράφοι » απειλούν και στοχοποιούν τους επαγγελματίες δημοσιογράφους. « Αν ο λόγος κάθε πολίτη,συνεπώς και ο δημοσιογραφικός λόγος,δεν είναι τεκμηριωμένος,απλώς δεν πρέπει να εκφέρεται δημοσίως ». Ετσι είχε αποφανθεί το 2007 το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Στο ιστολόγιο elawyer, που έχει εντρυφήσει όσο λίγα στο νομικό στάτους που διέπει την μπλογκόσφαιρα, υπάρχουν σαφείς απαντήσεις γύρω από τα ερωτήματα που σταδιακά δημιουργούνται.



« Το Ιnternet αποτελεί ένα μέσο στο οποίο προωθείται η αρχή της διαφάνειας.Διαφάνεια σημαίνει σαφήνεια, ευθύτητα, απόδειξη και αντικειμενικότητα,ακόμη κι όταν δεν υπάρχει “υπογραφή” » αναφέρει ο elawyer. « Οι ύβρεις,η λάσπη,τα θολά κίνητρα, η υποκειμενικότητα, η συκοφαντική δυσφήμιση,η προσβολή της προσωπικότητας είναι φαινόμενα κατακριτέα,τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ελευθερία του λόγου. Φαινόμενα κατακριτέα όχι μόνο νομικά και ηθικά,αλλά και αισθητικά,καθώς και στο πλαίσιο των στοιχειωδών κανόνων της διαλεκτικής: όλοι συμφωνούμε ότι με κραυγές δεν γίνεται διάλογος » συμπληρώνει.


Από: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=258302

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το μεγαλύτερο φορτίο πυρηνικών στην ιστορία, πρόκειται να ταξιδέψει με πλοίο αυτό το διάστημα, από τη Γαλλία για την Ιαπωνία, ανακοίνωσε η Greenpeace

Μήνυμα αναγνώστη
...
Το φορτίο αποτελείται από πυρηνικό καύσιμο μικτών οξειδίων MOX (mixed oxide fuel) και περιέχει 1.800 κιλά πλουτώνιου, ποσότητα αρκετή για να κατασκευαστούν 225 πυρηνικά όπλα, όπως υπολογίζεται. Η περιβαλλοντολογική οργάνωση δηλώνει ότι «Ο πρόεδρος Σαρκοζί και η γαλλική πυρηνική βιομηχανία ασκούν μεγάλη πίεση για την προώθηση των πυρηνικών αντιδραστήρων τύπου EPR, οι οποίοι χρησιμοποιούν 50-100% MOX, σαν λύση στις κλιματικές αλλαγές. Όμως επιλέγουν να αγνοούν τους τρομακτικούς κινδύνους που σχετίζονται με τη μεταφορά και τη χρήση του MOX».
.....
Περισσότερα: www.blue-planet.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όχι στο νόμο για τα blogs

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Να σταματήσει αμέσως την προετοιμαζόμενη με νομοθετική ρύθμιση, επίθεση κατά
των blogs και των bloggers την οποία προετοιμάζει η κυβερνητική πλειοψηφία,
καλεί την κυβέρνηση το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης .
…..
Συνεχίζεται…


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9/3/09

Να σταματήσει αμέσως την προετοιμαζόμενη με νομοθετική ρύθμιση, επίθεση κατά
των blogs και των bloggers την οποία προετοιμάζει η κυβερνητική πλειοψηφία,
καλεί την κυβέρνηση το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης .


Σύμφωνα με το νόμο που σκοπεύει να καταθέσει η κυβέρνηση στη βουλή,
προβλέπονται τα εξής απαράδεκτα:


1. Κάθε blog να καταθέτει τα στοιχεία τού υπεύθυνου του στο Εθνικό Συμβούλιο
Ραδιοτηλεόρασης (η σε κάποια άλλη αρχή πού ενδεχομένως να συσταθεί) , τα
οποία θα δίνονται στους θιγόμενους, οι οποίοι θα προσφεύγουν στο Ε.Σ.Ρ.


2. Να ισχύσει ο νόμος στο διαδίκτυο, όπως ισχύει σε εφημερίδες-τηλεοράσεις-
περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς.


Η Δημοκρατική Αναγέννηση, καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να
ξεκαθαρίσουν σήμερα τη θέση τους απέναντι σε αυτήν την επίθεση, η οποία
καλλιεργείται και στηρίζεται από τα μεγαλοκάναλα και τα μεγάλα εκδοτικά
συγκροτήματα. Εμείς από την πλευρά μας, υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας για
τα blogs και τους bloggers:



1. Oχι στον έλεγχο των blogs και των bloggers, όσο κι' αν ενοχλούν τα αφτιά
μας. Όχι σε όποιου τύπου ποινικοποίηση έκφρασης της ελεύθερης άποψης,
παρά μόνο φυσικά σε κακουργηματικού τύπου δημοσιεύσεις όπως
παιδεραστία, διακίνηση ναρκωτικών κλπ.



2. Ναι στην ανωνυμία. Η ανωνυμία μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα και σε
ορισμένα αντικοινωνικά στοιχεία να καταγράφουν τις ακραίες απόψεις τους,
ωστόσο έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής τουλάχιστον στους Έλληνες
bloggers και έχει βοηθήσει τα μέγιστα, στην απαλλαγή μας από την
επιλεκτική δημοσιογραφία των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των μεγαλοκάναλων και
των συγκροτημάτων του Τύπου. Ο αυτοέλεγχος που ήδη έχουν επιλέξει ως
χρήση μέτρου των δημοσιεύσεων τους οι Έλληνες bloggers, κρίνεται
επαρκής.



3. Σε σχέση με το Indymedia. Όχι στη φίμωσή του, αλλά οπωσδήποτε άμεση
διακοπή των διευκολύνσεων που του παρέχονται από το Εθνικό Μετσόβειο
Πολυτεχνείο. Το Indymedia μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά όχι με χρήματα του
Έλληνα πολίτη αφενός, αλλά με τους όρους που υφίστανται και λειτουργούν
όλα τα blogs της χώρας. Όσοι ενδιαφέρονται να προάγουν τις ιδέες τους, όσο
ακραίες κι' αν είναι, να το κάνουν με δικά τους έξοδα. όπως όλοι οι χρήστες
του διαδικτύου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ψηφιακό εκκλησάκι των ηρώων της κυπριακής τραγωδίας

Μήνυμα αναγνώστη
........
Μπορείτε να το επισκεφτείτε και να ανάψετε το κεράκι σας υπέρ των ηρώων του 1974 στο www.agnooumenoi74.gr/top.html.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ικανοποίηση παραδίδουμε σε λειτουργία το πρώτο ψηφιακό εκκλησάκι του web με όνομα "ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ".

Αποτελεί έναν τόπο αφιερωμένο στην προσευχή όλων μας υπερ των αγνοουμένων και πεσόντων της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974 σχεδιασμένο ειδικά για τους πολίτες της άυλης χώρας του Κυβερνοχώρου.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε και να ανάψετε το κεράκι σας υπέρ των ηρώων του 1974 στο www.agnooumenoi74.gr/top.html.
. Στείλτε μας τα σχόλια σας ή το υλικό σας στο humanrights1974@windowslive.com για να το βελτιώνουμε συνεχώς.

Επιλέξαμε να τον αφιερώσουμε στην Παναγία,την Αειπάρθενο Μητέρα του Θεανθρώπου,σε Εκείνη που έζησε το Πάθος,τη Σταύρωση και τον άδικο Θάνατο του Πανάγαθου Υιού της υπέρ του Κόσμου από χέρια ανόμων και την καρδιά της τη διαπέρασε η ρομφαία του πόνου.

Μόνο αυτή μπορεί μετά Θεόν να καταλάβει καλύτερα από τον καθένα τον πόνο και την αγωνία της ΜΑΝΑΣ,της ΣΥΖΥΓΟΥ,της ΑΔΕΛΦΗΣ και καθέ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ για την τύχη αγαπημένων τους προσώπων,πόσο μάλλον,ειδικά στη δική μας περίπτωση,ανθρώπων ηρώων που έπεσαν ή αγνοούνται μαχόμενοι υπέρ Πατρίδος κατά των ανόμων Τούρκων Εισβολέων.στην Κύπρο το 1974.

Επιλέξαμε,μάλιστα,να αφιερώσουμε την προσπάθειά μας ειδικά στην Παναγία «'Αξιον Εστί»,το Παλλάδιον του Αγίου Όρους και προστάτιδα όλων των μοναχών,καθότι η εικόνα αυτή αποτέλεί και θα αποτελεί ες αεί,το κατ' εξοχήν σύμβολο της ευλογίας του Τριαδικού θεού,δια πρεσβειών της Θεοτόκου και πάντων των Αγίων,σε κάθε τι που κατά τη θεία Πρόνοια αξίζει μιας ιδιαίτερης προστασίας ή έχει μια άκρως εξαιρετική αξία.Ταπεινά πιστεύουμε ότι η αναζήτησή μας εμπίπτει στα παραπάνω κριτήρια.

Για το λόγο αυτό,αιτούμεθα τη Μεσιτεία της Υπερευλογημένης Θεοτόκου,ώστε,όπως και αυτή αξιώθηκε μετά το Πάθος του Υιού της να δει πρώτη και την Ένδοξη Ανάστασή του,έτσι να έλθει και στα μαραμένα σπίτια μας η ανάσταση του ΠΑΤΕΡΑ,ΤΟΥ ΓΙΟΥ ,ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ,ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ,ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ,ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ.

Αυτές τις άγιες μέρες της προσευχής και της ασκήσεως οι Μεγάλες Πυλες του Ουρανού άνοιξαν.Ήρθε ο καιρός.Ας ενώσουμε τις καρδιές μας,και υψώνοντας τα χέρια παρακλητικά ας στείλουμε τη φωνή μας «εις τα άνω» μέχρι και τον πιο υψηλό Ουρανό,και πάνω από αυτόν,μέχρι το Θρόνο του Φιλανθρώπου Θεού,έως να εισακουσθούμε.


Είμαστε η πρώτη ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ που έγινε ΚΙΝΗΜΑ.
Είμαστε το πρώτο ΚΙΝΗΜΑ που δεν θα γίνει ποτέ ΚΟΜΜΑ.

Εκτιμήστε τo Δίκαιο του αγώνα μας και βοηθείστε μας.Διαδώστε το όσο περίσσότερο μπορείτε.Μη μας παρεξηγήσει κανείς για την επιμονή μας Με την υπόθεση Ολγκάτς άκομα στην επικαιρότητα δίδεται μεγάλη ευκαιρία να υπάρξει αποτελμάτωση του θέματός μας και μεγάλη αφύπνιση της κοινής γνώμης.

ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΝΟ.

·

ΣαςΣας ευχαριστούμε εκ των προτέρων


Η Πρόεδρος Ο Ειδικός Γραμματέας
Μαίρη Κουρούπη Δημήτριος Αλεξόπουλος
Σύζυγος αγνοούμενου
Σχη(ΠΖ) Παύλου Κουρούπη





Η «ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» δεν αποτελεί κατά κυριολεξίαν «εκκλήσία»,ή «ευκτήριο οίκο» ή «καθιερωμένο χώρο» ,
αλλά ιστοσελίδα αφιερωμένη στην προσευχή και σε καμία περίπτωση ούτε υποκαθιστά την ορθόδοξη λατρεία των κανονικών Ι.Ν ,
ούτε έρχεται σε αντίθεση με τους προκείμενους Νόμους της Πολιτείας και Ιερούς Κανόνες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

Προς: Εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"

Άλλη μία φορά η κυβέρνηση ΚΟΙΜΑΤΑΙ και οι αναρχικοί ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ

Διαβάστε στην "αυτοδιοίκηση gr" για τις τέσσερις προϋποθέσεις, το χρόνο και το ρόλο του ΟΤΑ υποδοχής στις μετατάξεις δημοτικών υπαλλήλων:
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=2062

Βόρεια Κορέα: Προειδοποιήσεις σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα για πόλεμο!

Welcome new pasok.gr !

"Έξυπνα ακουστικά" λειτουργούν με την έκφραση του προσώπου!

Οι Τούρκοι TURKA COLA στην Θράκη...οι Έλληνες ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ

Η αφροαμερικάνα του ΟΗΕ χτίζει «μακεδονική» και «τουρκική» μειονότητα

Φάρσα για βόμβα στην ΔΕΗ Φιλιατρών?????
http://filiatranews.blogspot.com/2009/03/blog-post_09.html

Κρίσημη η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόπουλου.
http://filiatranews.blogspot.com/2009/03/blog-post_3547.html

Bαπτίζεται ο δούλος του Θεού…"Κεντρώος":
http://www.epikairo.gr/?p=14693

Πολιτικός στίβος:
http://www.epikairo.gr/?p=14686

Το διάγγελμα-βόμβα:
http://www.epikairo.gr/?p=14679

Η σιωπή του Μπένι:
http://www.epikairo.gr/?p=14672

Μαύρο ή κόκκινο; :
http://www.epikairo.gr/?p=14665

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα μήνα μετά από τότε που άρχισε την απεργία πείνας και κανείς από τους αρμόδιους ΔΕΝ ενδιαφέρεται

Μήνυμα αναγνώστη
........
Η περίπτωση Τενέζου είναι σύνθετη.
Είναι μία καλή και τεκμηριωμένη αλήθεια τόσο καλή που "φαντάζει" αληθινή.
Λίγοι όμως είναι αυτοί που την βλέπουν ως πραγματικά αληθινή.
Μπορεί να είναι η αλήθεια με ανοικτά χαρτιά, κάτι σαν "Big Brother" ενός απεγνωσμένου ανθρώπου . . . αλλά ΔΕΝ συγκινεί σχεδόν κανέναν. (συνηθίσαμε πια την όψη του τέρατος...). .............

Συνεχίζεται…

Έχω γράψει ξανά, ότι η ουσία της υπόθεσης, αφορά τους νομικούς, αυτό που αφορά όλους εμάς, είναι η απαξίωση στο αίτημα ενός πολίτη, να ακουστεί.
Αυτή η ένοχη σιωπή, είναι αυτό που με βάζει σε μαύρες σκέψεις.
Κάποτε η Ντόρα είχε πει : "Χάνουμε το δάσος για να βρούμε το δένδρο",
πόσο καλό φαίνεται αυτό . . . τόσο καλό που προϋποθέτει όμως την απώλεια του ενός δένδρου. . . και το δένδρο σε αυτή τη περίπτωση λέγεται Θ. Τενέζος.
Έχουμε εκπαιδευτεί ή μάλλον έχουμε πέσει θύματα στη πονηρή λογική του γκουρού της πολιτικής πατέρα και παππού Μητσοτάκη, στη κουμπαριά και το ρουσφέτι. Βλέπουμε λοιπόν τη προσπάθεια του (μίμηση είναι αυτή για πολλούς) εκτός των παιδιών του και την επιμονή του να βολέψει και τα εγγόνια του . . . εκεί αλλάζει η λογική για τα λίγα δένδρα !!! τα οποία υπερφαλαγγίζουν το κάθε δάσος . . . εξάλλου ο ίδιος μας είχε πει για τα 10χρονα της λήθης του Μακεδονικού.
Έκανα αυτή την απαραίτητη εισαγωγή για να σκιαγραφήσω τη σημερινή γκρίζα σκέψη της κοινωνίας μας.

Τα Μεγάλα Λόγια για τις γενικεύσεις και οι αθετήσεις λόγων και έργων, για τα επί μέρους και τα λεγόμενα μικρά ή μεμονωμένα.
Η περίπτωση Θ. Τενέζου αποκτά και για ένα άλλο λόγο ενδιαφέρον.

Επέλεξε το έρημο δρόμο του ενός μοναχικού δέντρου να συγκινήσει ένα δάσος που κατά καίγεται από την αδιαφορία.
Δημοσκοπική απορία - ερώτηση :

Αν μας ρωτήσεις κάποιος, "ως κοινωνία τι θέλουμε;" ή "ποιο πρόβλημα πρέπει να επιλύσουμε πρώτα :
"Του απεργού ; ή της νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων ;"
Νομίζω έχουμε εκπαιδευτεί σε αναλύσεις δημοσκοπήσεων.
Διαβάζω, σε ένα αξιόλογο blog (εδώ)
". . . Θα διακόψω την αφιέρωση για την Ημέρα της Γυναίκας για να ασχοληθώ με ένα θέμα που όποια δίνει ζωή θέλει πρώτα απ’ όλους να ασχοληθούμε. Ένας άνθρωπος πεθαίνει δίπλα μας και εμείς απλός κοιτάμε. (Αχ, Γκάντι, ευτυχώς δεν έζησες τώρα!) . . .
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από μία blogger, που δίνει το πραγματικό νόημα και αξία στη ξεχασμένη έννοια της πραγματικής αγάπης.
. . . και καταλήγει στο τέλος : "ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;" . . . " Συνεχίζουμε να λεγόμαστε άνθρωποι; " Και με οργή βροντοφώναξε μέσα στο διαδίκτυο πληκτρολογώντας :

"Φτάνει Πια . . ."
Η περίπτωση Θ. Τενέζου εκτός από τον υπέροχο αγώνα συνείδησης που δίνει, "κατά μόνας" . . . διδάσκει και σε αυτή τη καταναλωτική μας κοινωνία ήθος.
Ένα σπάνιο ήθος μιας άλλης εποχής έθους.
Μέσα από όλο αυτό το σαρκοβόρο δάσος της σημερινής μας κοινωνίας, ξεχωρίζουν τα σημερινά νέα παιδιά, που διδάσκουν και αγάπη και ήθος. . .
Ν.Ζ
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2009/03/blog-post_6286.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

65χρονος Ινδός δίνει εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για 44η φορά!

Άντρας από την περιοχή Κανπούρ της Ινδίας ονόματι Mian Jabbar Husen είναι 65 ετών και δίνει εξετάσεις στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για 44η φορά (!) ελπίζοντας αυτή τη φορά ότι τελικά θα καταφέρει να περάσει.
Απτόητος μετά από 43 χρόνια προσπαθειών χωρίς επιτυχία, είναι αποφασισμένος να κάνει μια ακόμη προσπάθεια.
Αναφέρει ότι η ενασχόληση του με την καλλιέργεια λαχανικών τον κρατά απασχολημένο και αυτός δεν έχει αρκετό χρόνο για τη μελέτη - αλλά παιρνει όρκο να μελετήσει περισσότερο μέχρι να περάσει!
...........
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
Συνεχίζεται...





http://my-greek.blogspot.com/2009/03/65-44-video.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μάθετε πώς να μιλάτε με γίδια

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς αποδεικνύεται ότι "Γυναίκα = πρόβλημα"

Μήνυμα αναγνώστη

Δούδης Δημήτρης - Μαθηματικός

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...