Ειδήσεις

17 Μαρ 2009

Σχέδιο «Μεγάλο Παπί»! - Από την ορκομωσία των επίλεκτων Σωμάτων Ασφαλείας

Από: krogias.blogspot.com
..........
Εμπνευσμένο από το post της "Παραπολιτικής".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποκλειστική φωτογραφία του νέου οχήματος που απέκτησε η ΕΛ.ΑΣ ώστε να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιο που ακούει στο όνομα "Μεγάλο Παπί"...

Διαβάζουμε στο σημερινό ρεπορτάζ του «ΒΗΜΑτος» για τα νέα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της έξαρσης της εγκληματικότητας και της ανεξέλεγκτης δράσης των κουκουλοφόρων: "Το έκτακτο σχέδιο... «Μεγάλο Παπί» θα θέσει άρον άρον σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. για να αποφύγει μια νέα καταστρεπτική επιδρομή των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας...".

Παραπολιτική εξασφάλισε για εσάς μια αποκλειστική φωτογραφία του νέου οχήματος που απέκτησε η ΕΛ.ΑΣ ώστε να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιο που ακούει στο όνομα "Μεγάλο Παπί"...
Λόγω του όγκου του συγκεκριμένου οχήματος, δεν θα χρησιμοποιείται καθημερινά αλλά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις...
Τις πεζές περιπολίες θα αναλάβει ο Ντόναλντ και τα ανιψάκια του...
.........
.......
Διαβάστε και: Σχέδιο «Μεγάλο Παπί»!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Tου έφραξε με το αυτοκίνητο την πόρτα του σπιτιού

Μήνυμα αναγνώστη

....
Κοιτάξτε χάλια! Άραξε το αμάξι του από χτες το βράδυ στο πεζοδρόμιο μπροστά στην πόρτα σπιτιού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν από το σπίτι τους οι ιδιοκτήτες. Αυτά τα απίστευτα συμβαίνουν στην οδό Κρέσνας στο κέντρο της Κατερίνης.
…….
Συνεχίζεται…

Στο βάθος φαίνονται κι άλλα αυτοκίνητα να έχουν καβαλικεύσει το πεζοδρόμιο. Ελλάς το μεγαλείο σου! Η δημοτική αστυνομία της Κατερίνης που βρίσκεται;

Από: http://lefteria.blogspot.com/2009/03/blog-post_8182.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτό το σχολικό λεωφορείο πρέπει να το δείτε!


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα ζώα μας θεραπεύουν

Θεραπευτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, προσφέρουν πλέον στον άνθρωπο τα ζώα, που παράλληλα τον συντροφεύουν πιστά τη μοναξιά του, του καλύπτουν τις διατροφικές του ανάγκες- με τα πολύτιμα και αναντικατάστατα τρόφιμα (κρέας, γάλα, αυγά, μέλι) και τον προστατεύουν ως πειραματόζωα με τη θυσία τους εξασφαλίζοντας του υγεία και κυρίως την ευζωία του.
……
Συνεχίζεται…


Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας καθηγητής Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ Σπύρος Κυριάκης, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την πραγματοποίηση στην Αθήνα του 11ου Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συνεδρίου, (19-22) Μαρτίου. Το συνεδριο συνδιοργανώνει η ΕΚΕ με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, το Σύνδεσμο Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής και το Σύλλογο Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Μακεδονίας- Θράκης.



«Οι πιστοί αυτοί σύντροφοι και υπηρέτες, τόνισε ο κ Κυριάκης «ζητούν» από τους ανθρώπους <<δυνάστες>> τους να μην τους προκαλούμε πόνο και αγωνία, όταν έρθει το υποχρεωτικό τέλος τους (κυρίως στα παραγωγικά ζώα και στα πειραματόζωα) γιατί εκτός από την υγεία και την ευζωία μας τώρα μας προσφέρουν και θεραπευτικές υπηρεσίες».



ΥΓΙΗ ΖΩΑ = ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ



Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας υγιή ζώα σημαίνει αυτόματα και υγιείς άνθρωποι γιατί είτε αυτά είναι συντροφιάς, είτε παραγωγικά (κυρίως μέσω των τροφίμων ζωικής προέλευσης που παράγουν), όταν δεν λαμβάνονται τα ειδικά κτηνιατρικά προληπτικά μέτρα, μπορούν άμεσα ή έμμεσα να μεταδώσουν επικίνδυνα νοσήματα στον άνθρωπο.



Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση, γιορτάζει εφέτος την Ευρωπαϊκή Κτηνιατρική Εβδομάδα (2008-2009), η οποία στην Ελλάδα θα εορταστεί στη διάρκεια του Συνεδρίου μας. Έτσι θα υπάρχει ειδικό όχημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον, με ειδικό υλικό για την ενημέρωση του κοινού, σε όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου. Το συντονισμό και την ενημέρωση του κοινού την έχουν αναλάβει κτηνίατροι από τη γενική διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.





Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ




Καθοριστικό και πρωτεύοντα ρόλο στη σχέση ανθρώπου και ζώων παίζει η Κτηνιατρική, που σήμερα είναι παντού. Είναι στο πιάτο μας για να εξασφαλίσει την υγεία μας ως καταναλωτές, μας προστατεύει αποτελεσματικά από επικίνδυνα νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο (π.χ. γρίπη), προστατεύει τη ψυχική μας υγεία με τα ζώα συντροφιάς που τόσο απλόχερα μας δίδουν την αγάπη τους, είναι ακόμη πίσω από κάθε ιατρική καινοτομία για την οποία χρειάστηκε η θυσία πειραματόζωων -π.χ. για την αποκρυπτογράφηση κάθε γονιδίου (ανθρώπων, ορισμένων ζώων) απαιτείται η θυσία 60 εκ περίπου γενετικά τροποποιημένων - διαγονιδικών ποντικιών. Είναι επίσης πίσω από κάθε νέο ή παλιό ιατρικό και κτηνιατρικό φάρμακο και φυτοφάρμακο, αφού όλοι οι τοξικολογικοί έλεγχοι έχουν γίνει με τη θυσία πειραματόζωων. Ακόμη και μέρος των καλλυντικών απαιτούν ανάλογες μελέτες και τη θυσία και πάλι πειραματόζωων.




ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ




Σύμφωνα με τα στοιχεία επιστημονικών μελετών που παρουσιάζονται στη χώρα μας για πρώτη φορά είναι ανεκτίμητη η «αθέατη» και «ξεχασμένη» θεραπευτική συμβουλή των ζώων, συντροφιάς, σε ανθρώπους, κυρίως παιδικής ηλικίας, με προβλήματα: νοσολογικά, συναισθηματικά και συμπεριφοράς. Είναι πραγματικά ένας μαγικός κόσμος, που η προσφορά των πιο πιστών και αφιλοκερδών φίλων του ανθρώπου, ξεπερνά κάθε προσδοκία.




Στη χώρα μας η μελέτη της θεραπευτικής συμβολής ζώου συντροφιάς πραγματοποιείται στο ογκολογικό τμήμα Παιδιατρικού Νοσοκομείου , όπου νοσηλεύονται για μεγάλες χρονικές περιόδους παιδιά με νεοπλασία, τα οποία υποβάλλονται κατά διαστήματα σε παρακλινικές εξετάσεις και θεραπείες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική αλλαγή της ζωής τους. Είναι αυτονόητο ότι η αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της νοσοκομειακής τους καθημερινότητας είναι επιβεβλημένη. Από σημαντικό αριθμό μελετών, οι οποίες αναφέρονται στη συνεισφορά των ζώων συντροφιάς σε τέτοια παιδιά, έχει διαπιστωθεί ότι η παρουσία τους στο νοσοκομείο δρα ευεργετικά.




«Πρωταγωνιστής» της μελέτης είναι ένα λευκό αρσενικό κουνέλι, το οποίο επισκέπτεται τους άρρωστους μικρούς του φίλους σε τακτικά χρονικά διαστήματα και παραμένει σε ειδικό χώρο για δύο ώρες. Κατά την έναρξη της μελέτης ήταν ηλικίας 3 μηνών. Το ζώο διαμένει σε συνθήκες απόλυτα ελεγχόμενες και διατρέφεται σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα. Μεταφέρεται σε ειδικό κλουβί, το οποίο υφίσταται απολύμανση πριν και κατά την τοποθέτηση του στο νοσοκομείο.




Κατά το πρώτο εξάμηνο έλαβαν μέρος στη μελέτη 52 παιδιά, ηλικίας 2 έως 11 ετών, τα οποία και συμπλήρωσαν (μόνα τους ή με τη βοήθεια του συνοδού τους) ειδικό ερωτηματολόγιο. Επίσης συμπληρώθηκαν αντίστοιχα ερωτηματολόγια από 40 γονείς παιδιών που συμμετείχαν στη μελέτη. Τέλος, 19 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του τμήματος (ιατροί, νοσηλευτές ή ψυχολόγοι) συμπλήρωσαν, εθελοντικά και ανώνυμα, ειδικό ερωτηματολόγιο. Από αυτούς, 10 άτομα συμπλήρωσαν, εθελοντικά και ανώνυμα το ίδιο ερωτηματολόγιο μετά από πάροδο έξι μηνών.




Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ζώου στο νοσοκομείο, ζητείται από τα παιδιά που θέλουν και μπορούν να παρατηρήσουν από κοντά το ζώο ή να του προσφέρουν τροφή, έστω και με τη βοήθεια των συνοδών τους ή να το χαϊδέψουν.




Επίσης, ζητείται από τα παιδιά να εκφράσουν συναισθήματα για το ζώο μέσα από τραγούδια, ζωγραφιές και ιστορίες. Το γραφικό υλικό αρχειοθετείται με τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών και των κηδεμόνων τους.




Από τη μελέτη του υλικού που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, παρατηρείται θετική αποδοχή της παρέμβασης από το σύνολο των παιδιών και των συνοδών τους. Τα παιδιά αναζητούν το ζώο και συμμετέχουν στα δρώμενα που σχετίζονται με αυτό. Επιδιώκουν να βρίσκονται κοντά του μετά από οδυνηρές παρεμβάσεις και έχει ζητηθεί πολλές φορές από παιδιά που δεν παραμένουν στον παιδότοπο, αλλά είναι στους θαλάμους του χώρου ημερήσιας νοσηλείας, να δουν και να λάβουν μέρος στα δρώμενα με το ζώο. Επίσης έχει καταγραφεί ότι παιδιά που εισάγονται εκ νέου στο νοσοκομείο για μόνιμη νοσηλεία, ζητούν να τα επισκεφτεί το ζώο στο θάλαμο όπου νοσηλεύονται. Οι αντιδράσεις των γονέων είναι θετικές. Το νοσηλευτικό προσωπικό συμμετέχει ενεργά στη μελέτη.




«Η αντιπροσφορά του ανθρώπου στις ανεκτίμητες υπηρεσίες που του προσφέρουν τα ζώα είναι η ανάπτυξη της κτηνιατρικής επιστήμης, που σήμερα έχει φτάσει στο σημείο να πραγματοποιεί μέχρι και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε ζώα που αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα» κατέληξε ο κ Κυριάκης.





Όπως αναφέρθηκε- για τη στήριξη της ελληνικής αγροτικής και κτηνιατρικής παραγωγής - κατά την διάρκεια του συνέδριου θα προταθεί σε όλα τα συνέδρια, διεθνή και εγχώρια, που διοργανώνονται στην Ελλάδα και σε όλες τις εκδηλώσεις κρατικών και Ελληνικών ιδιωτικών φορέων να προσφέρονται αποκλειστικά εδέσματα και ποτά της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής, προϊόντα της εγχώριας κτηνοτροφικής και γεωργικής παραγωγής.




Η πρόταση θα εφαρμοστεί από το συνέδριο της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας (ΕΚΕ) και τους φορείς που είναι συν-διοργανωτές.




Στην εναρκτήρια τελετή θα παραστεί η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σε ειδικό Στρογγυλό Τραπέζι, ο Υφυπουργός κ. Κ. Κιλτίδης υπεύθυνος για τον κτηνιατρικό τομέα στο εν λόγω υπουργείο, θα παρουσιάσει θέματα που αφορούν στην << Κτηνιατρική προστασία της Δημόσιας Υγείας>>.


Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνεχίζεται το "μπάχαλο" με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Κατερίνης

Έντονες οι διαμαρτυρίες ασθενών, αλλά και εργαζομένων στα ασθενοφόρα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης για τη λειτουργία των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
………
Συνεχίζεται…


Συγκεκριμένα αναφέρονται στο ζήτημα των επειγόντων περιστατικών που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ, ενώ χρησιμοποιούνται σε αυτά και τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου Κατερίνης, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν έχουν καμιά απολύτως γνώση στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, αφού η δουλειά τους είναι μόνο να κάνουν εξιτήρια, μεταφέροντας ασθενείς με κανονικά περιστατικά προς τα σπίτια τους. Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα του νοσοκομείου είναι μόλις 7 άτομα, ενώ σε αυτά του ΕΚΑΒ είναι περίπου 50 άτομα.

Τους νεφροπαθείς, οι οποίοι ανήκουν στα επείγοντα περιστατικά πρέπει να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους από το νοσοκομείο τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, κάτι που δεν γίνεται πάντα και αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν συχνά για αρκετή ώρα, ώσπου να τους πάνε στην οικία τους, με αποτέλεσμα την αφάνταστη ταλαιπωρία τους.Ένα άλλο σοβαρό θέμα που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι, όταν γίνεται διακομιδή ασθενών προς το νοσοκομείο, οι ΕΚΑΒΙΤΕΣ τους αφήνουν στην είσοδο, αντί να τους μεταφέρουν κατευθείαν στον αρμόδιο γιατρό και αν εκείνη την ώρα δεν υπάρχει διαθέσιμος νοσοκόμος ή τραυματιοφορέας του νοσοκομείου, οι ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν στον προθάλαμο, ώσπου να καταλήξουν στον γιατρό.Και το ερώτημα που μπαίνει είναι αν κάποιος πάθει μια σοβαρή επιπλοκή την ώρα της αναμονής, ποιος θα ευθύνεται.

Τι έχει να απαντήσει για όλα αυτά ο υπουργός Υγείας;


Από: http://lefteria.blogspot.com/2009/03/blog-post_6508.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Περί Αντάρτικου Πόλεων: Οι παρέες των Εξαρχείων και οι επίδοξοι Τουπαμάρος

Εξάρχεια Κυριακή βράδυ. Μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας» ανάμεσα στους καπνούς και τα ποτά μια παρέα σε διπλανό τραπέζι έχει πιάσει την βαθυστόχαστη ιδεολογική συζήτηση. Για κάποιους ίσως να είναι ρομαντικοί επαναστάτες που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο σε μια κοινωνία που έχει κλείσει τις πόρτες της προ πολλού στα ίδια τα παιδιά της. Στο τραπέζι ο τρόπος δράσης. «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι αντάρτικο πόλης» ακούω να λέει ο ένας «Πρέπει να ξυπνήσουμε τους μικροαστούς» πετάγεται ο άλλος.
…….
Συνεχίζεται…


Γυρνώντας το χρόνο πίσω στις θεωρητικές καταβολές αυτών των ομάδων μπορεί κανείς να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα. Μετά την αποτυχία του δόγματος Τσε Γκουεβάρα για τον ανταρτοπόλεμο στη Βολιβία. Ένας Βραζιλιάνος ονόματι Κάρλος Μαριγκέλα θέλησε να επαναφέρει τη θεωρία της εστίας (foco) της οποίας εμπνευστής υπήρξε ο Τσε αλλά αυτήν την φορά το κέντρο των αντάρτικων επιχειρήσεων θα ήταν οι πόλεις και όχι η ύπαιθρος. [1] Με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε το αντάρτικο πόλεων σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο. Πρακτικά βρήκε εφαρμογή στους Τουπαμάρος της Ουρουγουάης από τα μέσα της δεκαετίας του 60. Οι Τουπαμάρος έχοντας ως κέντρο δραστηριότητας τις πόλεις και γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή στον τοπικό πληθυσμό που βοηθούσε την επαναστατική τους δραστηριότητα ενεργά θέλησαν να δημιουργήσουν παράλληλες κρατικές δομές (κράτος εν κράτει) με την Ουρουγουανή κυβέρνηση.
Στόχος τους η αύξηση της κρατικής καταστολής που θα επέφερε αύξηση της λαϊκής δυσαρέσκειας ώστε τελικά να ξεσπάσει επανάσταση. Στην πράξη η κρατική καταστολή αυξήθηκε τόσο πολύ που οι εστίες των Τουπαμάρος εξαλείφθηκαν πριν η λαϊκή δυσαρέσκεια οδηγήσει σε επανάσταση. Αποτέλεσμα το 1973 η Ουρουγουάη οδηγήθηκε στην επιβολή δικτατορίας. Το κίνημα των Τουπαμαρός θεωρείται από πολλούς ίσως το πιο επιτυχημένο αντάρτικο πόλεων. Οι πόλεις παρέχουν πλεονεκτήματα στους επίδοξους αντάρτες (όπως η ανετότερη ζωή και η ευκολία ανεφοδιασμού ) αλλά και μειονεκτήματα (ευκολότερη καταστολή). Η αύξηση της κρατικής καταστολής είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους το ίδιο και η υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού. Βλέποντας τους σημερινούς αυτοαποκαλούμενους αντάρτες πόλεων εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι ο αρχικός τους στόχος είναι ίδιος με αυτόν του κράτους και ακούει στο όνομα αύξηση της κρατικής καταστολής. Συνεπώς κράτος και κουκουλοφόροι έχουν κοινό στόχο, το γεγονός αυτό ίσως θα έπρεπε να βάλει σε σκέψεις τα παιδιά που τα σπάνε αδιακρίτως στους δρόμους της Αθήνας υπό την κάλυψη μιας κουκούλας. Στη μέση καταστηματάρχες και πολίτες που βλέπουν από τη μια πλευρά το ανάλγητο κράτος να μην τους παρέχει κανενός είδους προστασία από τους αμείλικτους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και από την άλλη τις καταδρομικές επιθέσεις των νεαρών να καταστρέφουν την περιούσια τους. Στην προκειμένη περίπτωση φίλοι μου η αύξηση της κρατικής καταστολής το πιθανότερο είναι να ξυπνήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας. Μόνος ωφελημένος για μια ακόμη φορά θα βγει η κρατική καταστολή. Ο πληθυσμός η υποστήριξη του οποίου αποτελεί πρωταρχικό στόχο δεν φαίνεται να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες ακόμα κι αν οι στόχοι που επιλέγονται έχουν αυξημένη συμβολική βαρύτητα (Κολωνάκι). Όπως σημείωσε ο G. Bernanos (Γάλλος Συγγραφέας), «Η αξία μας σκέψης η οποία δεν μετουσιώθηκε σε πράξη είναι πολύ μικρή. Η αξία όμως μιας πράξης της οποίας δεν προηγήθηκε κάποια σκέψη είναι ανύπαρκτη».

Του αιρετικού.
[1] Οι θεωρητικοί του ανταρτοπόλεμου χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες εκείνους που τάσσονται υπέρ της μακράς προπαρασκευής πριν την έναρξη του ανταρτοπολέμου (Μαο Τσε Τουνγκ) και αυτούς που πιστεύουν στην κατευθείαν δράση (Τσε Γκεβάρα). Η ιστορική πορεία των αντάρτικών κινημάτων έχει δικαιώσει σαφώς τους πρώτους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το έκαμα γιάντα με αδίκησε, μου σκότωσε το κοπέλι...

«Σεις, μωρέ, δεν ήσασταν άξιοι να κρίνετε τον φονιά» ήταν η αποστροφή του ηλικιωμένου αγρότη Γιάννη Παπαδόσηφου προς τους δικαστές, όταν εκτελούσε μέσα στην αίθουσα του Εφετείου Πειραιά τον δολοφόνο του γιου του Γιάννη Βενιεράκη τον χειμώνα του 1988. Η βιβλική μορφή του καταγόμενου από τον Καλλικράτη Σφακίων Γ. Παπαδόσηφου, με το μαύρο πουκάμισο και την κυματιστή γενειάδα που έφθανε ως το στέρνο, είχε εντυπωσιάσει δικαστές και δικηγόρους.
....
Περισσότερα: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σχέδιο «Μεγάλο Παπί»!

Το έκτακτο σχέδιο... «Μεγάλο Παπί» θα θέσει άρον, άρον σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. για να αποφύγει μια νέα καταστρεπτική επιδρομή των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας.
Αποφασίστηκε η δημιουργία δέκα ομάδων «άμεσης επέμβασης» με αστυνομικούς που θα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού προκειμένου έτσι να προλαμβάνουν τους επιδρομείς. Οι ευέλικτες ομάδες κρούσης της ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχουν όλο το κέντρο της Αθήνας, που περιλαμβάνεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Συγγρού (Φιξ) και τις οδούς Πατησίων, Πειραιώς, στα όρια δηλαδή του δακτυλίου.

Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από έντεκα άνδρες. Ο ένας θα είναι της ομάδας «Ζήτα» και οι υπόλοιποι θα επιβαίνουν ανά δύο σε μοτοσικλέτες των 125 κυβικών που έχει αποκτήσει η Αστυνομία για να καλύψει τις κοινές περιπολίες.
Οι περισσότεροι από τους εποχούμενους, που θα φέρουν όπλα, θα είναι ειδικοί φρουροί που έχουν ενταχθεί πρόσφατα στην ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με το φιλόδοξο σχέδιο της Αστυνομίας, η κατανομή των δυνάμεων θα γίνει έτσι ώστε οι πρώτοι αστυνομικοί να φτάνουν στο σημείο επίθεσης μέσα ένα λεπτό.
Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί θα επισκεφθούν τους καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας για να τους ενημερώσουν για την παρουσία τους και να τους δώσουν τα τηλέφωνά τους.
.........
Περισσότερα: Το Βήμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το μόνο οργανωμένο πράγμα στην Ελλάδα είναι το έγκλημα!

Μήνυμα αναγνώστη
........
Αυτά είπε στην εκπομπή του ο Μητσικώστας και δεν έχει κανένα άδικο.
Όλα γίνονται στην τύχη και αν κάτι γίνει σωστό μάλλον από τον αυτόματο πιλότο θα είναι. Σε λίγο αντί ζακέτες θα φοράμε αλεξίσφαιρο, με τόσες μπιστολιές που πέφτουν!
…..
Συνεχίζεται…

Παλιά λέγαμε ότι γίναμε Σικάγο, τώρα θα λένε στο εξωτερικό, Αθήνα γίναμε! Αντί να αγοράζουμε ΙΧ θα περνούμε τανκ για να μη μπορούν να μας τα σπάνε! Άσε που η αστυνομία όταν γίνονται επεισόδια αντί να βοηθά τους καταστηματάρχες, την βοηθάνε αυτοί...

Από: my-greek.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...