Ειδήσεις

9 Απρ 2009

Ελληνοφρένεια - Νίκος Μάνεσης - "Αγόρια στην πορνεία"

Βεβαίως, η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής είναι αποτέλεσμα μοντάζ της "Ελληνοφρένειας"!

frozenjojo

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι σημαίνει η λέξη "βία"

βία η [vía] : 1. η (υλική ή ψυχική) πίεση που ασκεί κάποιος επάνω σε κπ. άλλο για να του επιβάλει τη δική του θέληση: Xρησιμοποιώ / ασκώ ~. H αστυνομία έκανε χρήση βίας για να διαλύσει τη συγκέντρωση. Tο φαινόμενο της βίας στα γήπεδα πήρε σοβαρές διαστάσεις. H κτηνώδης, σωματική ~ εκτόπισε κάθε λογική. (νομ.) σωματική / ψυχολογική / παράνομη ~. (έκφρ.) ανωτέρα ~, για γεγονότα εξαιρετικά και απρόβλεπτα, που επιφέρουν αδυναμία εκπλήρωσης κάποιας υποχρέωσης: Λόγοι ανωτέρας βίας τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από την υπηρεσία του. (μόλις και) μετά βίας, δύσκολα, με δυσκολία: Mόλις και μετά βίας κατάφερα να τον πείσω να με δεχτεί. με τη ~ / (λόγ.) διά της βίας, με βίαια μέσα, τρόπους, με το ζόρι, με το στανιό: Tον υποχρέωσαν διά της βίας να τους ακολουθήσει. (ως επίρρ.) για να δηλωθεί ανώτατο ποσοτικό, χρονικό κτλ. όριο: Tο γκαράζ χωράει πέντε, ~ εφτά αυτοκίνητα, το πολύ εφτά. 2. η βιασύνη, η σπουδή: Δεν υπάρχει ~. Πάνω στη ~ μου έκαψα το φαΐ. Γιατί τόση ~;

[1: λόγ. < αρχ. βία· 2: λόγ. επίδρ. στη λ. βια]

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι είπε ο Αλαβάνος για τον Εθνικό Ύμνο και τι του απάντησε ο Καρατζαφέρης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): …Υποθέτω ότι ο κ. Πρωθυπουργός ξέρει τον Εθνικό Ύμνο, ή τουλάχιστον την πρώτη στροφή η οποία λέει «σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή, σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη». Δεν είναι τόσο απλό να κάνουμε καλλιστεία εδώ καταγγελίας της βίας. Να μην σκεφτούμε σε κάθε συνθήκη, σε κάθε χρόνο, την άλλη διάσταση που μπορεί να έχει, την διαφορετική διάσταση. Και φυσικά –για να μην υπάρξουν παρερμηνείες για μας- σε πεδίο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν έχει θέση η χρήση βίας για την προώθηση των πολιτικών αιτημάτων.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): ...Και βέβαια θα ήθελα να διορθώσω με ιδιαίτερο σεβασμό τον αξιότιμο Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Δεν είναι ακραίος ο εθνικός ποιητής Σολωμός. Όταν λέει «που με βια μετράει τη γη», δεν εννοεί τη βία, αλλά τη βιασύνη. Ίσως του ξέφυγε, επειδή τώρα με την άρση των τόνων από τα γραπτά, δεν καταλαβαίνει κανείς το βία από το βια. Είναι, λοιπόν, «με τη βιασύνη που μετρά τη γη», δεν είναι «με τη βία». Δεν είναι ακραίος ο Σολωμός. Αυτό έτσι, σαν μία διευκρίνιση, για να μην γίνονται παρεξηγήσεις που μπορεί καμιά φορά να δημιουργούν και κακά μαθήματα για τους μαθητές. Ακούν οι μαθητές έναν πολιτικό Αρχηγό να ερμηνεύει το Σολωμό ότι εννοεί «με τη βία», ότι την εκθειάζει. Όχι, δεν είναι η βία. Είναι η βια, η βιασύνη. Καταλαβαίνω ότι συγχωρείται από την έλλειψη των τόνων, γι’ αυτό ίσως πρέπει να επανέλθουν οι τόνοι, για να μην μπερδεύουμε τα πράγματα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποσοστιαίες αυξήσεις αντί επιδομάτων - Έκτακτο επίδομα μόνο στο Δημόσιο

Ξηλώνει τώρα και τα έκτακτα επιδόματα των 300 και 500 ευρώ προς τους συνταξιούχους η κυβέρνηση, τα οποία είχε ανακοινώσει μόλις πριν από 20 ημέρες και προσανατολίζεται σε ποσοστιαίες αυξήσεις με το μισό κόστος.
Να σημειωθεί ότι στις 18 Μαρτίου ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου είχε ανακοινώσει για φέτος την καταβολή επιδομάτων, αντί αυξήσεων στους μισθούς του Δημοσίου και στις συντάξεις (αυτό που επικράτησε να λέγεται «εισοδηματική πολιτική») ως εξής:
α) 500 ευρώ για ποσό σύνταξης μέχρι τα 800 ευρώ και
β) 300 ευρώ για τους συνταξιούχους που παίρνουν μεταξύ 801 και 1.100 ευρώ, ενώ δεν προβλεπόταν αύξηση για όσους... απολάμβαναν υψηλότερες συντάξεις.
Μάλιστα, τότε ο κ. Παπαθανασίου είχε ερωτηθεί για το εύρος εφαρμογής αυτών των μέτρων και είχε δηλώσει, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: «Με βάση το νόμο, ό,τι ισχύει για τους συνταξιούχους του Δημοσίου ισχύει και για τους συνταξιούχους των άλλων Ταμείων που εποπτεύει το υπουργείο Απασχόλησης».
Χθες η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά επισκέφθηκε τον συναρμόδιο, για την εισοδηματική πολιτική, υπουργό Οικονομίας και, σύμφωνα με δηλώσεις της στην «Ε», εισηγήθηκε τη χορήγηση αυξήσεων, αντί επιδόματος, ως εξής:
α) 2,6%-3% για τις συντάξεις έως 800 ευρώ και
β) 2% για όσους λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές.
Σύμφωνα με την κ. Πετραλιά, έτσι βελτιώνεται η βάση αναπροσαρμογής των συντάξεων κατά τα επόμενα χρόνια, δίνεται αύξηση και στις επικουρικές συντάξεις και διευκρίνισε ότι «πρόκειται για εισήγηση, ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά το επόμενο διάστημα».

......
Περισσότερα: Ελευθεροτυπία

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...