Ειδήσεις

15 Απρ 2009

"Ράδιο Αρβύλα" - Το χλιδάτο ταξίδι του Στυλιανίδη

piazzapopolo

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ερασιτεχνική κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που Βρετανός αστυνομικός χαστουκίζει μία γυναίκα στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της G20 στο Λονδίνο

Εκείνη του απαντά φραστικά. Τότε ο αστυνομικός βγάζει το γκλομπ του και τη χτυπά στα πόδια. Η γυναίκα πέφτει κάτω, σφαδάζοντας από τους πόνους.


Είναι το δεύτερο περιστατικό κατάχρησης της αστυνομικής βίας που καταγράφεται, στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της G20, στο Λονδίνο.
Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες η κοινή γνώμη της Βρετανίας είχε σοκαριστεί από βίντεο -ντοκουμέντο που έδειχνε αστυνομικό να χτυπά απρόκλητα τον 47χρονο άνδρα Ίαν Τόμλινσον. Λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, από ανακοπή καρδιάς.
Και οι δύο αστυνομικοί έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.
......
Κείμενο: www.alphatv.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Autonomia EXPO 2009 η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία και την αποκατάσταση

Για τρίτη χρονιά η Autonomia EXPO (ξανα)γίνεται πραγματικότητα: Στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 10 πμ έως τις 9 μμ, χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους ανθρώπους με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες από όλες τις εταιρείες που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες για την αποκατάσταση, για την ειδική αγωγή, την ανεξάρτητη διαβίωση και τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.
…….
Συνεχίζεται…

Η Ελλάδα δεν είναι καθόλου προσπελάσιμη και γι' αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε, τουλάχιστον όσοι από εμάς που ζούμε κάτω από συνθήκες αναπηρίας. Πληροφορίες για την πρόσβαση στο μεγαλύτερο γεγονός που γίνεται στην πατρίδα μας για την αναπηρία, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση μπορείτε να βρείτε στο http://www.autonomiaexpo.org/ αφού πριν σας πούμε πως η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες και πως εξυπηρετείται από προσπελάσιμα μέσα μαζικών μεταφορών (ΗΣΑΠ και τραμ).


Τι θα δείτε στην Autonomia EXPO; Τα πάντα επί πάσης αναπηρίας, σε ένα Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γεμάτο από προσπελάσιμες και προσαρμοσμένες τεχνολογίες για κάθε αναπηρία. Θα βρείτε όλες τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες και την αποκατάσταση βρίσκονται στην Autonomia EXPO καθώς επίσης και όλα τα κέντρα που παρέχουν υπηρεσίες αποκατάστασης, ειδικής εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, αναψυχής και βέβαια life style.


Περισσότερες από 80 επιχειρήσεις και χιλιάδες βοηθήματα για την αναπηρία, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση θα γεμίσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα βρείτε τα πάντα από αναπηρικά καθίσματα χειροκίνητα και ηλεκτροκίνητα, αυτοκίνητα και προσαρμογές αυτοκινήτων, προσπελάσιμα σκάφη αναψυχής και αγωνιστικά, προσπελάσιμα ξενοδοχεία, προσαρμοσμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξειδικευμένο λογισμικό, βοηθήματα και υπηρεσίες για προσωπική φροντίδα και υγιεινή, εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας, εξειδικευμένα συστήματα ασφαλείας, παρακολούθησης και ελέγχου του περιβάλλοντος, συστήματα ουροσυλλογής και θεραπείας των κατακλίσεων, εξοπλισμός κατοικίας, κουζίνας και μπάνιου, κέντρα αποκατάστασης, μηχανήματα άθλησης, βοηθήματα για την ανεξάρτητη διαβίωση, βοηθήματα για την φυσική άσκηση, φυσικοθεραπευτήρια, εργοθεραπευτήρια, νοσηλευτική υποστήριξη, προσαρμοσμένος ρουχισμός, εξειδικευμένα διαγνωστικά κέντρα, ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες αναψυχής, εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου, προσπελάσιμος τουρισμός αλλά και οτιδήποτε άλλο συγκροτεί τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.

Στην Autonomia EXPO θα έχετε τη δυνατότητα να συναντήσετε τους κορυφαίους της κοινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες και να ενημερωθείτε για όλα αυτά που σας αφορούν για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Autonomia EXPO και για το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ (που διοργανώνει την Autonomia EXPO) μπορείτε να έχετε από το http://www.autonomiaexpo.org/

ή το http://www.disabled.gr/

ή τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 210-8660556, 210-6913301 και 2310-211915.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φεύγει η περούκα του παρουσιαστή - Βίντεο

Takilicio

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την ίδια γυναίκα «βλέπει» η Αστυνομία στην απόδραση και το Αλεποχώρι

Μία γυναίκα-μυστήριο βρίσκει και πάλι μπροστά της η Αστυνομία, η οποία ερευνά, αν η γυναίκα με το ψευδώνυμο Αλεξάντροβα που είχε νοικιάσει το ελικόπτερο για την απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριζάι από τον Κορυδαλλό, είναι η ίδια με την Ελένη Φωτιάδου, που νοίκιασε τη μεζονέτα-κρησφύγετο στο Αλεποχώρι.
Στην πρώτη περίπτωση εμφανίσθηκε ως γυναίκα-κομάντο, που διηύθυνε την επιχείρηση-απόδραση και στην δεύτερη ως φιλήσυχη σύζυγος που έψαχνε σπίτι για την οικογένεια της.
…..
Συνεχίζεται…


Για την Αλεξάντροβα τόσο οι κάτοικοι της Ιτέας που την είχαν δει, όσο και ο διευθυντής της εταιρείας Interjet από την οποία νοίκιασε το ελικόπτερο, είχαν πει ότι επρόκειτο για μία ξανθιά, όμορφη γυναίκα, που μιλούσε πολύ καλά ελληνικά. Περίπου την ίδια περιγραφή δίνει και η ιδιοκτήτρια της μονοκατοικίας στο Αλεποχώρι Ανδριάνα Καστάνη, με την μοναδική διαφορά ότι περιγράφει μια γυναίκα με καστανά μαλλιά. Ένα ακόμη κοινό σημείο αποτελεί το στοιχείο της οικογένειας, καθώς η Αλεξάντροβα υποστήριξε στον πιλότο του ελικοπτέρου, ότι θα μετέφερε τα παιδιά της με το ελικόπτερο και η Ελένη Φωτιάδου είπε στην κ. Καστάνη, ότι θα έφερνε στον κόσμο το παιδί της.


Ακόμα και η ηλικία συμπίπτει. Για την Ελένη Φωτιάδου οι κάτοικοι στο Αλεποχώρι εκτιμούν ότι είναι μεταξύ 28 και 30 ετών και για την Αλεξάντροβα οι κάτοικοι της Ιτέας εκτιμούν ότι ήταν λίγο μεγαλύτερη. Αξιοσημείωτα είναι και τα αστραπιαία αντανακλαστικά της. Στο Αλεποχώρι εξαφανίσθηκε σε χρόνο ρεκόρ αμέσως μετά τη συμπλοκή. Στο ελικόπτερο ήταν εκείνη που έδινε τις διαταγές. Και τις δύο φορές δε, συνοδευόταν από έναν νεαρό άνδρα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι πρόκειται για την ίδια γυναίκα, ωστόσο δεν αποκλείουν, ο κύκλος του Βασίλη Παλαιοκώστα να απαρτίζεται από τρεις έως τέσσερις γυναίκες. Ίσως κάποια να συνδέεται συναισθηματικά μαζί του ή με τον Ριζάι, ενώ οι υπόλοιπες να χρησιμοποιούνται στην επιχειρησιακή δομή της ομάδας του.


Ρεπορτάζ: Χ. Μπόλκας


Από: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=91&news_id=36107

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Aπίστευτο χαλάζι στο Τέξας των ΗΠΑ - Ακούστε τον πόνο του ανθρώπου που τραβούσε το βίντεο καθώς έπεφτε επάνω του

Χαλάζι το οποίο έμοιαζε με μπαλάκι του γκολφ επεσε στις 12 Απριλίου στην περιοχή Βέρνον του Τέξας. Ακούστε τον πόνο του ανθρώπου που τραβούσε το video καθώς έπεφτε το χαλάζι επάνω του.

Από: kairikaxristos.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν καταδίωξαν τον Παλαιοκώστα οι αστυνομικοί, λέει αυτόπτης μάρτυρας

Μία μεγάλη αποκάλυψη για το φιάσκο της επιχείρησης της Αστυνομίας έκανε στον δελτίο ειδήσεων του Alpha αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής του Βασίλη Παλαιοκώστα με τους αστυνομικούς στο Αλεποχώρι.
Όπως είπε, περίπου 15 πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα φθάνοντας στο σημείο ακόμη και με ταξί. Ακολούθησε καταδίωξη με βροχή από σφαίρες, αλλά όταν ο Παλαιοκώστας εγκατέλειψε το τζιπ, κανείς από τους κομάντο της ΕΛ.ΑΣ. δεν τον ακολούθησε και έφυγε με τα πόδια σαν κύριος.
…….
Συνεχίζεται…

Όπως είπε ο άνθρωπος αυτός, οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν το τζιπ που οδηγούσε ο Παλαιοκώστας μόνο στα λάστιχα, αλλά στην κυριολεξία το γάζωσαν, σπάζοντας το πίσω τζάμι και το παρμπρίζ του. Ωστόσο, όταν ο Παλαιοκώστας βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει σε ένα στενό, κανείς δεν τον ακολούθησε, αν και η απόσταση μέχρι τα πρώτα δένδρα του δάσους όπου έτρεχε να κρυφτεί, ήταν περίπου 200 μέτρα. Ερωτηματικό παραμένει, αν ο Βασίλης Παλαιοκώστας εξαφανίστηκε μέσα στο δάσος και κρύβεται κάπου στα Γεράνια όρη ή περπάτησε σαν κύριος στα σοκάκια του χωριού και τον παρέλαβαν οι συνεργοί του.

Τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα καταδίωκαν το τζιπ για μεγάλη απόσταση. Οι αστυνομικοί αν και φαίνεται ότι γνώριζαν ποιόν αναζητούσαν, την κρίσιμη στιγμή έπαθαν και πάλι black out. Αντί να αιφνιδιάσουν τον Παλαιοκώστα, τους αιφνιδίασε αυτός και μόνος του εναντίον 15 κατάφερε να βρει οδό διαφυγής. Σύμφωνα με τους κατοίκους του Αλεποχωρίου τα Γεράνια Όρη έχουν πολλά κρησφύγετα, όπου μπορεί κάποιος να κρυφτεί και να επιβιώσει πολλές μέρες. Αν ο Παλαιοκώστας δεν βρίσκεται ακόμα στο βουνό, πιθανότατα όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, διαθέτει και δεύτερο κρησφύγετο στην περιοχή και ερευνούν τα κοντινά χωριά Ασπρόκαμπο, Σχίνο, Σπάρτα και Ψάθα.

Βέβαιο θεωρείται πάντως, ότι τα πρώτα κρίσιμα λεπτά μετά την καταδίωξη ο Παλαιοκώστας κινήθηκε ψύχραιμα και με σχέδιο. Ήταν οπλισμένος και είχε πάνω του και κινητό τηλέφωνο. Μπλόκα την Μ. Τετάρτη δεν υπήρχαν στην περιοχή, καθώς οι αστυνομικοί φαίνεται ότι έχουν πειστεί, πως ο Παλαιοκώστας δεν κρύβεται πλέον στην περιοχή, αλλά διέφυγε με την βοήθεια των συνεργών του.


Ρεπορτάζ: Κ. Σαρικάς

Από: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=91&news_id=36106

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας καθηγητής πανεπιστήμιου καθώς μιλούσε για την οικονομική κρίση σωριάστηκε μπροστά στην κάμερα

Από: tvstarnews24.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Alpha στο κρησφύγετο του Βασίλη Παλαιοκώστα

Εικόνες μέσα απ’ το κρησφύγετο του Βασίλη Παλαιοκώστα στο Αλεποχώρι, όπου κρυβόταν τις τελευταίες 20 ημέρες ο διαβόητος δραπέτης και οι συνεργοί του, κατέγραψε αποκλειστικά η κάμερα του ALPHA και η ρεπόρτερ Ρένα Κουβελιώτη. Αστυνομικοί παρουσία τριών εισαγγελέων έκαναν «φύλλο και φτερό» την μονοκατοικία για αποτυπώματα και άλλα στοιχεία, καθώς και ένα μπλε σκούρο αυτοκίνητο μάρκας VW Golf που χρησιμοποιούσαν και το οποίο άφησαν πίσω τους οι συνεργοί του Βασίλη Παλαιοκώστα.
……
Συνεχίζεται…

Όπως είπε η ιδιοκτήτρια της μεζονέτας Ανδριάνα Καστάνη, στα μέσα Μαρτίου εμφανίσθηκε μια νεαρή όμορφη γυναίκα με καστανά μαλλιά, η οποία συστήθηκε με το ψεύτικο όνομα Ελένη Φωτιάδου και ενδιαφερόταν να το νοικιάσει, όπως και έγινε, λέγοντας ότι θα έμενε οι ίδια με τον σύζυγό της, ο οποίος όπως της είπε, είναι οδηγός νταλίκας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όλο αυτό το διάστημα στη μεζονέτα έμενε ο Βασίλης Παλαιοκώστας με τουλάχιστον δύο συνεργούς του. Την ώρα της συμπλοκής του διαβόητου δραπέτη με τους αστυνομικούς, στο σπίτι-κρησφύγετο ήταν εργάτες, για να τοποθετήσουν τέντα σε ένα μπαλκόνι, οι οποίοι άκουσαν φωνές στο ισόγειο και η γυναίκα με ένα άλλο άτομο έφυγαν αναστατωμένοι με ένα ασημί αυτοκίνητο.


Σύμφωνα με την κ. Καστάνη ο επικεφαλής του συνεργείου που τοποθετούσε την τέντα, της είπε ότι άκουσε τη γυναίκα να λέει «γρήγορα, πρέπει να φύγουμε γρήγορα, στο αμάξι γρήγορα» και ότι είχε ακούσει στο υπόγειο φασαρία και φωνές σαν παιδικές. Η κάμερα του ALPHA μπήκε στην μονοκατοικία και κατέγραψε εικόνες που μαρτυρούν τη βιασύνη των ανθρώπων που κατοικούσαν, να φύγουν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στον πάγκο της κουζίνας υπάρχει μια λεκάνη με μπριζόλες, που σκόπευαν να ψήσουν, καθώς στο μπάρμπεκιου στη βεράντα υπήρχε και ένα πιστολάκι μαλλιών για να ανάψουν φωτιά. Φεύγοντας άφησαν πίσω τους από γυαλιά ηλίου μέχρι αθλητικά παπούτσια και ρούχα. Στη βεράντα επίσης υπάρχουν τουλάχιστον δέκα προβολείς με φωτοκύτταρο, που σχεδίαζαν να τοποθετήσουν περιμετρικά της μεζονέτας, για να ειδοποιηθούν αν πλησίαζε κάποιος.


Οι περίοικοι έβλεπαν έναν άνδρα με μακριά ξανθά μαλλιά αλλά και κυρίως την πανέμορφη όπως την περιγράφουν γυναίκα, να κυκλοφορεί και να ψωνίζει στο Αλεποχώρι και όπως είπαν, μιλούσε πολύ καλά Ελληνικά. Στη μονοκατοικία-κρησφύγετο όμως εκτός απ’ το ζευγάρι οι γείτονες έβλεπαν να μπαίνουν μερικές φορές και άλλα άτομα, όπως είπαν στον ALPHA. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού αλλά και τις περιγραφές των γειτόνων, ο άνδρας με τα μακριά ξανθά μαλλιά που παρουσιαζόταν ως σύζυγος της γυναίκας-μυστήριο, ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών, αδύνατος, με ύψος μεταξύ 1,80 και 1,85, χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με αυτά του Αλβανού κακοποιού Αλκέτ Ριζάι.


Στο σπίτι που χρησιμοποίησε για κρησφύγετο ο Βασίλης Παλαιοκώστας βρέθηκαν πλαστές άδειες οδήγησης, πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, αλλά και υλικά μεταμφίεσης, όπως περούκες και καπέλα. Δεν βρέθηκααν όμως οπλισμός και χρήματα. Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του δραπέτη, από ίχνος που άφησε στο Αλεποχώρι ύποπτο κινητό, που χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα λίγες ημέρες μετά την απόδραση και είναι σχεδόν σίγουρο, ότι παρακολουθούσαν για πολλές ημέρες την περιοχή.


Ρεπορτάζ: Κ. Σαρικάς, Γ. Κουρδής, Ρ. Κουβελιώτη, Μ. Γεωργίου

Από: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=91&news_id=36098

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καληνύχτα σας…

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις που εξέφρασε για την οικονομία μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων της ΤτΕ, ο διοικητής της κ.Προβόπουλος και μάλιστα πρόσθεσε ότι η εξέλιξη της οικονομικής δραστηριότητας μπορεί να είναι ακόμη δυσμενέστερη...
Αντίθετα πολύ καλά λόγια και με υπερηφάνεια μιλούσαν για αυτήν οι κ.κ Καραμανλής και Αλογοσκούφης πριν πέντε μήνες!!!
Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;
…..
Συνεχίζεται…


Ή μήπως.... λένε και οι δυο τους αλήθεια; Ρώτησα με απορία έναν φίλο πριν λίγο, με καλλίτερο μυαλό από μένα! Και οι δυο τους λένε αλήθεια μου απάντησε ξερά και με έστειλε αδιάβαστο! Σώπα ρε φίλε δεν είναι δυνατόν, τόλμησα να του πω! Σε ήξερα από μικρό μου απάντησε με το σαρδόνιο ύφος και συνέχισε: «Κορόιδο πήγαινε μια βόλτα στα βόρεια προάστια του Ψυχικού , της Φιλοθέης ,της Εκάλης , της Πεντέλης να δεις την οικονομία μας πώς σχίζει».

Για αυτήν μιλούσανε οι κ.κ Καραμανλής και Αλογοσκούφης! Αλλά τώρα επειδή τους πήρανε πρέφα και οι πέτρες τα γύρισαν... Κοκάλωσα... έφυγε... δεν θυμάμαι αν τον καληνύχτισα… Καληνύχτα σας!!


Από: http://diaporon-bl.blogspot.com/2009/04/senariografos_15.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ομιλία του προϊσταμένου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη στην εκδήλωση "Πολιτικές Ελευθερίες και Ασφάλεια στην Ηλεκτρονική Εποχή"

Η ομιλία του προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη στην εκδήλωση "Πολιτικές Ελευθερίες και Ασφάλεια στην Ηλεκτρονική Εποχή" που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής Σταύρος Λαμπρινίδης.


Από: tvstarnews24.blogspot.com

Δείτε και: Πολιτικές ελευθερίες και ασφάλεια στο ίντερνετ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας απίστευτος παγωτατζής - Βίντεο

Από: tvstarnews24.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δίνουν δωρεάν τρόφιμα στο Ηράκλειο

Σήμερα και αύριο, ανοίγει τις πύλες του για τους δικαιούχους το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», ένας νέος θεσμός που δημιουργείται έπειτα από απόφαση της νομάρχου Ηρακλείου κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη - Ηλιάκη στο πλαίσιο της συνέχειας των κοινωνικών δράσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
……
Συνεχίζεται…


Σκοπό έχει να καλύψει τις πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης άπορων οικογενειών με μακροπρόθεσμο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.
Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και με εμπόρους-προμηθευτές του νομού Ηρακλείου θα παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, είδη πρώτης ανάγκης, τυποποιημένα μη ευαλλοίωτα είδη, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια στις οικογένειες αυτές.

Η λειτουργία και η δωρεάν προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται με τη συνεργασία εμπόρων - προμηθευτών και αλυσίδων σούπερ-μάρκετ, που δραστηριοποιούνται πανελλαδικά, κατόπιν σύμβασης που θα υπογραφεί μαζί τους και θα προσδιορίζει τα είδη προϊόντων που θα προσφέρουν την ημερομηνία και τον τρόπο που αυτά θα αποδίδονται. Ιδιαίτερη έμφαση πρόκειται να δοθεί στην ποιότητα των προϊόντων στα οποία θα τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.


Οι αρχικοί δικαιούχοι προκύπτουν με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι οικογένειες αυτές σε πρώτη φάση θα προμηθευτούν τρόφιμα και τα άτομα που θα υιοθετήσει το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» θα επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Αυτά θα έχουν πρόσβαση στο κατάστημα με την επίδειξη ειδικής κάρτας και με δυνατότητα ανανέωσης και επικαιροποίησης του μητρώου ωφελουμένων από την αρμόδια Διεύθυνση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στεγάζεται στην οδό Καζαντζάκη 6-8, πάροδος Γιαμαλάκη και θα λειτουργήσει αρχικά σήμερα και αύριο από τις 09:00-14:00, ενώ για να παραλάβουν οι δικαιούχοι τα τρόφιμα πρέπει να κρατούν την αστυνομική τους ταυτότητα.


Από: http://irakliowebradio2.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σαν σήμερα, στις 15 Απριλίου 1912, βυθίστηκε ο "Τιτανικός"...

Σαν σήμερα, στις 15 Απριλίου 1912, βυθίστηκε ο "Τιτανικός", ύστερα από ένα φοβερό χτύπημα με παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό.
14 Απριλίου 1912. Ώρα 23:40 μ.μ. Το Βρετανικό υπερωκεάνιο "Τιτανικός" προσκρούει σε ένα παγόβουνο.
……
Συνεχίζεται…
15 Απριλίου 1912. Ώρα 2:20 π.μ. Το Βρετανικό υπερωκεάνιο "Τιτανικός" βυθίζεται 400 μίλια (περίπου 640 χιλιόμετρα ) βόρεια του Newfoundland παρασύροντας στον υγρό του τάφο 1503 άτομα. Ο "Τιτανικός" έκανε το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη, όπου θα έφτανε το πρωί της 16ης Απριλίου 1912.

Ποτέ όμως δεν προσέγγισε εκεί.

Οι 46.328 τόνοι του, κινούμενοι με μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβων (46,5 χιλιόμετρα την ώρα), προσέκρουσαν σε έναν παγόβουνο ανοίγοντας ρήγμα περίπου 100 μέτρων.
Η βύθιση ήταν ταχύτατη.

Οι σκηνές τις τελευταίες 2 ώρες πριν από την εξαφάνισή του δραματικές.

1178 διαθέσιμες θέσεις στις ναυαγοσωστικές λέμβους, 2224 επιβάτες καταστρώματος. 1503 άτομα ποτέ δεν είδαν ξανά τον έναστρο ουρανό εκείνης της νύχτας.
Το ναυάγιο εντοπίστηκε την 1η Σεπτέμβρη του 1985, σε βάθος 4 χιλιομέτρων, σπασμένο σε δύο κομμάτια.
Κερδισμένος και χαμένος δεν υπάρχει στην μάχη που έδωσε το μυαλό του ανθρώπου με τη φύση. Η κατασκευή του τεράστιου και αβύθιστου κρουαζιερόπλοιου έμελλε να καταρεύσει μπροστά σε ένα παγόβουνο.

Η φύση δεν εκδικείται. Ποτέ δεν το κάνει. Απλά οι άνθρωποι δεν θέλουν να αντιληφθούν τους νόμους της, είναι υπερόπτες και αλαζόνες. Σαν να πέφτεις από έναν ουρανοξύστη στο κενό, αγνοώντας τον νόμο της βαρύτητας. Φταίει η βαρύτητα;
http://www.encyclopedia-titanica.org/


Από: http://trifylianews.blogspot.com/2009/04/15-1912.html



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

Διατίθεμαι να σας πάω μία βόλτα στην περιοχή μας

Μάρτσιν Κούζμπα

Σχετικά με το Ιατρείο της Κάσου

ΥΠΕΠΘ+ΛΟΓΙΚΗ= ΕΤΕΡΩΝΥΜΑ;

Εκπαίδευση για όλους

Οι συνέπειες της 7άρας: Παράκρουση!

Σύλληψη 25χρονης για κλοπές στη Γλυφάδα

Τα «Σεμνά … Πρωτόκολλα!» και η Πολιτική κηδεία . . .

Λαμπάδα-κοκορέτσι:
http://www.epikairo.gr/?p=17854

Προσοχή στα κλούβια…:
http://www.epikairo.gr/?p=17848

Crash test:
http://www.epikairo.gr/?p=17761

Λέτε να πέσουν όλοι μαζί:
http://www.epikairo.gr/?p=17750

Η κορύφωση του δράματος:
http://www.epikairo.gr/?p=17743

Η επιστημονική δεοντολογία και τα εθνικά θέματα

Το Ράδιο Αρβύλα για το χλιδάτο ταξίδι του ζεύγους Στυλιανίδη εις Παρισίους

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 14/04/09 Χιλιάδες έλεγχοι, εκατοντάδες συλλήψεις

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑΣ: ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ Σ.Ε.Υ.Υ.Π. - ΑΧΕΠΑ - ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ. ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΚΑΛΟΥΤΣΗ

Chelsea-Liverpool 4-4 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ !

Και το όνομα αυτού: Bo

Έκαναν τους Κινέζους … στο MEGA

Δεν μας χέζεις* ρε, Μποτοτέτοιε;

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ

Διαδικτυακή η Καγιά!!!

Θέμα Θράκης στον... Πατριάρχη

Αυτοί Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς Eurovision!!!

Καταδικαστική η απόφαση για την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ

Πότε έγινε το ταξίδι εις Παρισίους του Ευριπίδη Στυλιανίδη;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΧΕΠΑ, ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η αγορά υψηλής ευκρίνειας

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑΚΙΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ- ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ OUT!

Μήνυμα στα γκόλντεν μπόις της «αριστερής μπουρζουαζίας» και στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ τους

Μποϋκοτάζ στις καφετέριες

Από 14/4 η χορήγηση επιδόματος στεγαστικού δανείου. Ποιοι το δικαιούνται και τι δικαιολογητικά χρειάζονται:
http://filiatranews.blogspot.com/2009/04/144.html

«Ανάσα» σε 100.000 οικογένειες για το νέο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ):
http://filiatranews.blogspot.com/2009/04/100000.html

Ξανά σε Mad Secret Concert η Παπαρίζου!!!

Δυο νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Χαλεπώτατον το γνώσκειν εαυτόν. Πολλά γαρ υπό φιλαυτίας έκαστον εαυτώ προστιθέναι (Χίλων)

Τουλάχιστον κέρδιζε;

Πώς μετά από τις πυρκαγιές ένας μύκητας "νεκρώνει" τα πεύκα της Πεντέλης:
http://aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=2511

Η αδιαφορία των τοπικών αρχών και το "βαθύ κράτος των Αθηνών" ευθύνονται για το Μαλιακό

Το κοινό προτίμησε τον Μπάτμαν από τον Όμορφο Κόσμο!

Speech-writer της Φεβρωνίας ο Πρετεντέρης! Γράφουν τα ίδια!

Καλή Λαμπρή και καλή Ανάσταση...και όχι καλό Πάσχα

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά...

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόσκληση σε bloggers από group του Facebook!

Καλησπέρα σας,
μπορείτε όσοι έχετε facebook να κάνετε join στο παρακάτω group
http://www.facebook.com/groups/edit.php?officers&gid=71448259482#/group.php?gid=71448259482
Όλοι οι bloggers θα γίνετε αυτόματα και υπεύθυνοι στο group.
Σας περιμένουμε με χαρά!!!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς αμείβονται οι αργίες του Πάσχα

Ενημέρωση για το πώς αμείβονται οι αργίες του Πάσχα, έκανε το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπονται τα εξής:

Συνεχίζεται…


* Η Μεγάλη Παρασκευή (17-04-09) δεν ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες, συνεπώς επιτρέπεται αυτή την ημέρα η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα, με εξαίρεση τους κλάδους των μισθωτών για τους οποίους προβλέπεται η εν λόγω ημέρα ως αργία, βάσει ειδικών διατάξεων (διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, συλλογικές συμβάσεις, διαιτητικές αποφάσεις κ.λπ.). Ειδικά για τα καταστήματα σύμφωνα με το άρθρο 4 του Β.Δ 748/66, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι της 13:00 της Μεγάλης Παρασκευής. Παράλληλα όμως είναι δυνατόν με απόφαση του Νομάρχη και μετά από σύμφωνη γνώμη των οικείων επαγγελματικών, εργοδοτικών και εργατικών οργανώσεων, να ορισθεί και διαφορετικά η λειτουργία των καταστημάτων την παραπάνω ημέρα εφόσον οι τοπικές συνθήκες το επιβάλλουν (Ν.425/76).


* Το Μεγάλο Σάββατο (18-04-09) θεωρείται εργάσιμη ημέρα για τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα.


* Για την Κυριακή του Πάσχα (19-04-09) ισχύει ότι και για τις υπόλοιπες Κυριακές, δηλαδή απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων.
Επομένως, όσοι από τους μισθωτούς απασχοληθούν την ημέρα αυτή δικαιούνται τα παρακάτω: Αν αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο για κάθε ώρα εργασίας τους, προσαυξημένο κατά ποσοστό 75% επί του νόμιμου ωρομίσθιου.

Στην περίπτωση που απασχοληθούν άνω των 5 ωρών δικαιούνται και αναπληρωματική ανάπαυση, σε άλλη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας.

Αν αμείβονται με μισθό, δικαιούνται να λάβουν ως αμοιβή προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιο, για όσες ώρες απασχολήθηκαν και αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης.

Εάν δεν δοθεί αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης δικαιούνται να λάβουν ως πρόσθετη αμοιβή το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο για κάθε ώρα απασχόλησης. Η αμοιβή αυτή θα υπολογιστεί βάσει του καταβαλλόμενου ωρομισθίου, ως αποζημίωση για τη στέρηση της αναπληρωματικής ανάπαυσης.
Υπενθυμίζουμε ότι η αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης χορηγείται υποχρεωτικά εφόσον οι μισθωτοί απασχολήθηκαν πάνω από 5 ώρες.


* Η Δευτέρα του Πάσχα (20-04-09) είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις. Εάν ο εργοδότης απασχολήσει το προσωπικό του οφείλει τα παρακάτω:

Για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο: το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Στους ημερομίσθιους που θα απουσιάσουν αδικαιολόγητα από την εργασία τους ενώ η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα κατά τις αργίες, δεν οφείλεται ούτε ημερομίσθιο, ούτε φυσικά προσαύξηση.

Στους μισθωτούς που αμείβονται με μηνιαίο μισθό: εάν η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα τις επίσημες αργίες, Κυριακές κ.λπ. δικαιούνται να λάβουν ως αμοιβή μόνο το 75% προσαύξηση στο νόμιμο ωρομίσθιο για όσες ώρες απασχοληθούν.

Εάν η επιχείρηση δεν λειτουργούσε και φέτος κατ' εξαίρεση λειτουργεί την Δευτέρα του Πάσχα, ο εργοδότης θα καταβάλει την προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιο για όσες ώρες απασχοληθούν και τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν υπολογιζόμενα επί του 1/25 του καταβαλλόμενου μισθού τους.



Από: irakliowebradio2.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η μικρή Στέλλα Μπίμπλις γεννήθηκε υγιέστατη από κατεψυγμένο σπέρμα 22 ετών!

Για 22 ολόκληρα χρόνια, διάστημα ρεκόρ, το σπέρμα του Αμερικανού Κρις Μπίμπλις παρέμενε κατεψυγμένο σε... υγρό άζωτο στους μείον 196 βαθμούς Κελσίου, πριν αυτό τοποθετηθεί στη σύζυγό του.

Το μωρό που γεννήθηκε πριν από λίγες μέρες με τη σύζευξη παγωμένου σπερματοζωαρίου και ωαρίου χαίρει άκρας υγείας, επεσήμαναν Αμερικανοί επιστήμονες, τονίζοντας ότι το ιατρικό επίτευγμά τους διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, καθώς το σπέρμα παρέμεινε κατεψυγμένο για διάστημα-ρεκόρ (το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 21 χρόνια).
Η γέννηση της Στέλλας Μπίμπλις προσφέρει νέες ελπίδες σε χιλιάδες ανθρώπους που υποβάλλονται σε αντικαρκινικές θεραπείες με κίνδυνο να χάσουν τη γονιμότητά τους και αποδεικνύει το πόσο έχουν προχωρήσει οι θεραπείες της υπογονιμότητας.
........
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Βόμβες» Προβόπουλου κατά την παρουσίαση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας

Ο κεντρικός τραπεζίτης εξέπεμψε σήμα κινδύνου υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου και μακρόπνοου σχεδίου οικονομικής πολιτικής.
Ο κ. Προβόπουλος έστειλε αυστηρή προειδοποίηση ζητώντας να μηδενιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα μέχρι το 2012 και τονίζοντας ότι χρειάζονται εκτεταμένες διαρθρωτικές αλλαγές και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Ταυτόχρονα είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα δεκαετές πρόγραμμα μέτρων για την μείωση του δημόσιου χρέους στο 60% του ΑΕΠ, ενώ εκτίμησε πως η ανεργία θα αυξηθεί κατά 0,8% το 2009, δηλαδή περίπου 40 χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά.
Εν τω μεταξύ, αυξήθηκαν τα φέσια στην αγορά, καθώς το Μάρτιο οι ακάλυπτες επιταγές κατέγραψαν άνοδο κατά 18,6% στα 263,7 εκατ. ευρώ σύμφωνα με στοιχεία του Τειρεσία. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 712,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές παρουσίασαν το Μάρτιο αύξηση κατά 16,6%.
.......
Από: www.alphatv.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Αθήνα
Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη
: 10:00 – 21:00
Μεγάλη Παρασκευή: 13:00 – 19:00
Μεγάλο Σάββατο: 10:00 – 16:00

Πειραιάς
Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη: 09:00 – 21:00
Μεγάλη Παρασκευή: 13:00 – 19:00
Μεγάλο Σάββατο: 09:00 – 15:00


Τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου 2009, όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη του Πάσχα θα επιστρέψουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το μακελειό στον ΟΑΕΔ δεν ήταν το πρώτο αυτού του τύπου στην Ελλάδα – Το 1978 ένας μαθητής στην Σπάρτη είχε σκοτώσει δυο άτομα μέσα σε σχολείο

Ο Παναγιώτης Κακαλέτρης σήμερα ζει με τη μητέρα του και την αδελφή του στο χωριό του. Έχει αποφυλακιστεί και ασχολείται με γεωργικές εργασίες.


23 Ιουνίου του 1978. Δεύτερο Λύκειο Θηλέων Σπάρτης. Στις αίθουσες διδασκαλίας του πρώτου και δεύτερου ορόφου οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δίνουν γραπτές εξετάσεις για την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο. Μόνο ένας απουσιάζει: η μαθητής Κακαλέτρης, που από τους καθηγητές του έχει κριθεί μετεξεταστέος. Μία χρονιά ακόμα στο λύκειο, όμως, στο θολωμένο μυαλό του νεαρού έμοιαζε με απόλυτη καταστροφή. Ο Κακαλέτρης, ο οποίος φοιτούσε σε διπλανό λύκειο, ήξερε ότι τη συγκεκριμένη μέρα θα έβρισκε τους καθηγητές που πίστευε ότι τον αδίκησαν στο 2ο Λύκειο Θηλέων, που είχε μετατραπεί σε εξεταστικό κέντρο του νομού με την παρουσία αστυνομικών που επιτηρούσαν το αδιάβλητο των εξετάσεων.
……
Συνεχίζεται…

Το μακελειό στον ΟΑΕΔ δεν ήταν το πρώτο αυτού του τύπου στην Ελλάδα – Το 1978 ένας μαθητής στην Σπάρτη είχε σκοτώσει καθηγητή και αστυνομικό μέσα σε σχολείο

Πήρε το λεωφορείο της γραμμής από το σπίτι του σε κεντρικό δρόμο του Μυστρά, όπου διέμενε με τους γονείς του, πολύ πρωί, αχάραγα, μ’ ένα σακβουαγιάζ που χρησιμοποιούσε για να παίζει ποδόσφαιρο. Μέσα έβαλε τρεις γερμανικές χειροβομβίδες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και δύο πιστόλια Λούγκερ, που τα φύλαγε ο πατέρας του. Μπήκε σαν σκιά στο λύκειο. Κατευθύνθηκε στο γραφείο της αναπληρώτριας λυκειάρχη. Κρατούσε το όπλο στο χέρι. Μπροστά του πετάχτηκε ο αστυνομικός Χρήστος Αγράφας για να τον συγκρατήσει. Τον πυροβόλησε και τον σκότωσε σαν κατσίκι.

Μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, κάποιοι καθηγητές πετάχτηκαν από τα γραφεία τους. Ο Κακαλέτρης συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Ένας εκπαιδευτικός κρύφτηκε πίσω από μια κολόνα. Η σφαίρα χτύπησε στο μπετό και εποστρακίστηκε. Ο μαθητής ανέβηκε στον πρώτο όροφο φωνάζοντας το όνομα ενός καθηγητή των Μαθηματικών που πίστευε ότι τον είχε αδικήσει. Στις σκάλες βρήκε μπροστά του τον λυκειάρχη Μπλέτσα και τον εκτέλεσε. Χούφτωσε μέσα στην τσάντα τη χειροβομβίδα για να τους τινάξει όλους στον αέρα. Το μετάνιωσε και τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να τον συλλάβει, ενώ τα σχολεία έκλεισαν και οι κάτοικοι της Σπάρτης πανικοβλημένοι κλειδώθηκαν στα σπίτια τους.



Μετά από δύο εικοσιτετράωρα ο Κακαλέτρης εντοπίστηκε σε σπηλιά του Ταϋγέτου, σ’ ένα κρησφύγετο στο οποίο μάθαινε σκοποβολή. Εκεί οι αρχές βρήκαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Ο δράστης του πρώτου διπλού φονικού σε σχολικό χώρο κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος μετά από 25 χρόνια κάθειρξη.


Κείμενο από: www.madata.gr

Αποκόμματα από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης», τα οποία αναδημοσιεύουμε χωρίς απαραιτήτως να συμφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν στο δράστη, από το: http://www.nlg.gr


Την ιστορία μας θύμισε το: pressmme.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επίσκεψη του Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων στα Οχυρά Ρούπελ

Ένα όνειρο πολλών ετών επί τέλους φέτος έγινε πραγματικότητα. Καταφέραμε να επισκεφθούμε με οχήματα του Συλλόγου μας, το οχυρό Ρούπελ και να πάρουμε μέρος στον εορτασμό της 68ης επετείου, των μαχών πού έγιναν στην αμυντική γραμμή Ι. Μεταξά.
…….
Συνεχίζεται…


Σημαντική ήταν η βοήθεια του Α.ΓΕΣ Αντιστράτηγου κ. Δημήτρη Βούλγαρη και του διοικητή Α’ ΣΣ Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Κατή για την έγκριση της επισκέψεως μας τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ξεκινήσαμε το πρωί της Παρασκευής (3/4) με πούλμαν, και το απόγευμα βρισκόμασταν στο Σιδηρόκαστρο. Τα οχήματα φορτώθηκαν σε 4 νταλίκες, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου (4/4) άρχισε η εκφόρτωση των οχημάτων, προκαλώντας μία όμορφη αναστάτωση στον χώρο γύρο από το ξενοδοχείο μας.

Στις 09:00 και μέχρι τις 13:00 παρατάξαμε τα οχήματα στην Κεντρική Πλατεία του Σιδηροκάστρου, σε χώρο πού μας υπέδειξε από πριν ο Αντιδήμαρχος κ. Χ. Καλτζίδης. Οι πολίτες με περιέργεια αλλά και ενθουσιασμό περιεργάζονταν τα GMC, Chevrolet C-15, MB, Harley-Davidson WLA, Austin 8, Dodge WC 52, Otter 1, M3-A1 και Dodge Command. Στην συνέχεια ανεβάσαμε τα οχήματα στο Ρούπελ, και τα παρατάξαμε δίπλα από το Μουσείο.

Το βράδυ του Σαββάτου αρκετά μέλη του Σ.Δ.Ι.Ο. επιστεφτήκαμε το ιδιωτικό μουσείο του Μ. Τσαρτσίδη με θαυμάσια εκθέματα γύρο από την Ιστορία του Σιδηροκάστρου και των Οχυρών.

Την Κυριακή (5/4) από τις 09:30 όλη η αποστολή του Σ.Δ.Ι.Ο. βρισκόταν στο Μνημείο του Ρούπελ, μαζί με άλλους περίπου 3000 επισκέπτες. Η επίσημη τελετή άρχισε στις 11:00 με δοξολογία, εκφώνηση του ιστορικού των μαχών, με ηχητικά εφέ αλλά και πραγματικές ανατινάξεις, προσκλητήριο πεσόντων και καταθέσεις στεφανιών. Όλη την διάρκεια της τελετής η σημαία του Συλλόγου μας κυμάτιζε στον χώρο των επισήμων. Σημαιοφόρος ο Γενικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ι.Ο. κ. Γ. Δρακόπουλος. Τέλος ο Πρόεδρος, Ξ. Βορδώνης, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Σ.Δ.Ι.Ο. Στην συνέχεια οι κ.κ. Βορδώνης και Δρακόπουλος παρέδωσαν αναμνηστικές πλακέτες στον Διοικητή Α’ Σ. Σ. Αντιστράτηγο Κ. Κατή, τον Διοικητή της 10ης Ταξιαρχίας, Συνταγματάρχη Δ. Ευαγγελίδη και τον Διοικητή του 567/Τ.Π. Αντισυνταγματάρχη Σ. Κουντουρά. Πριν αναχωρήσουμε από το ιστορικό Ρούπελ ξεναγηθήκαμε σε μέρος των υπόγειων στοών του οχυρού.

Όταν όλοι οι επισκέπτες αναχώρησαν, κατεβάσαμε τα οχήματα, και σε ενδεδειγμένο χώρο δίπλα στον Στρυμόνα τα φορτώσαμε και πάλι στις νταλίκες για να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Την Δευτέρα (6/4) και πριν αναχωρήσουμε από το Σιδηρόκαστρο, επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο, όπου μας περίμεναν ο Δήμαρχος κ. Αθ. Σπάσης και ο Αντιδήμαρχος κ. Χ. Καλτζίδης. Ανταλλάξαμε πλακέτες σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα και μας πρόσφεραν σε κάθε μέλος της αποστολής αναμνηστικά δώρα, ένα βιβλίο της πόλης, ακανέδες και τσίπουρο.

Για την ιστορία, τα μέλη του Συλλόγου πού ακολούθησαν την αποστολή στο Ρούπελ ήταν οι κ.κ. Ξ. Βορδώνης, Κ. Φάρρος,Δ, Ρούσσινος, Γ. Δρακόπουλος,Χ. Σπανίδης, Α. Βορδώνης,Χ. Πατσάς,Π. Στεργιώτης,Δ. Λαρόζας και η κα. Χ. Βορδώνη. Επίσης από τα Χανιά οι κ.κ.Δ. Βιολάκης και Π. Καραγιαννίδης. Κατ’ εξαίρεση σαν απόγονος μαχητού του Ρούπελ μαζί μας ήταν και ο κ. Ευ. Γκογκολάκης με την οικογένειά του, επίσης από τα Χανιά. Μαζί μέλη και άτομα πού τα συνόδευαν στα οχυρά ανεβήκαμε 26 άτομα.-


Περισσότερα: http://www.sdio.gr/Article.php?PageId=88&ArticleId=128&Language=el

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα...

Μήνυμα αναγνώστη
...

Βρισκόμαστε στο μέσο της Μεγάλης Εβδομάδας. Το γεγονός που έρχεται η Εκκλησία να μας θυμίσει, λαμβάνει χώρα δύο ημέρες πριν οδηγηθεί ο Ιησούς Χριστός στο Σταυρό. Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος είναι αυτός που εξιστορεί τι έγινε εκείνη την ημέρα: Ο Ιησούς βρισκόταν στο σπίτι του Σίμωνα του λεπρού.

…….
Συνεχίζεται…

Εκεί εμφανίστηκε μια γυναίκα κρατώντας ένα μπουκαλάκι με ακριβό μύρο. Ζήτησε συγχώρεση από τον Υιό του Θεού, επειδή ήταν πόρνη, και έριξε αυτό το μύρο στα μαλλιά Του.
Οι μαθητές του Ιησού, θεώρησαν την πράξη αυτή μεγάλη σπατάλη, αφού θα μπορούσαν να πουλήσουν το μύρο και με τα χρήματα που θα έπαιρναν να βοηθούσαν τους φτωχούς.


Ο Ιησούς παίρνοντας το μέρος της γυναίκας, επίπληξε τους μαθητές του, λέγοντας τους ότι η γυναίκα αυτή του έκανε καλό, αφού με αυτό το μύρο τον ετοίμασε για την ταφή.


Τους θύμισε ότι τους φτωχούς θα μπορούν να τους βοηθούν καθ' όλη την διάρκεια της ζωής τους, ενώ Εκείνον θα τον έχουν για λίγο ακόμα.
Την συγχώρησε για τις αμαρτίες της και, προφητικά μιλώντας, είπε ότι η πράξη της αυτή θα αναφέρεται στο Ευαγγέλιο που θα κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας, αυτή η αναφορά, ένα μνημόσυνο γι' αυτήν.
Τότε ο Ιούδας έφυγε και πήγε να συναντήσει τους Αρχιερείς.

Τους ρώτησε τι θα του δώσουν για να τους παραδώσει τον Χριστό, και αυτοί του υποσχέθηκαν τριάντα αργύρια.


Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στις εκκλησίες μας, τελείται το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου. Κατά την διάρκεια του, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Ευλογείται έτσι το λάδι με το οποίο ο ιερέας «σταυρώνει» τους πιστούς στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στις παλάμες.


Το Μυστήριο του Ευχελαίου, μπορεί να τελεστεί και εκτός ναού, όποτε το ζητήσει ένας πιστός από τον ιερέα της ενορίας του.


Και τότε, όταν τελείται δηλαδή σε κάποιο σπίτι, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές.

Το λάδι του Ευχελαίου θεωρείται θεραπευτικό. Κατά την διάρκεια του μυστηρίου ο ιερέας ανάβει ένα κερί για κάθε Ευαγγέλιο που διαβάζει.
Αυτό κάνουν και μερικοί πιστοί κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ευχελαίου, στην εκκλησία, την Μεγάλη Τετάρτη.



Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, οι γυναίκες πηγαίνουν στο Μεγάλο Ευχέλαιο, έχοντας μαζί τους μια σουπιέρα με αλεύρι. Σε αυτό στερεώνουν τρία κεριά, τα οποία καίνε κατά την τέλεση του Μυστηρίου. Το αλεύρι αυτό, το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τα πασχαλινά κουλούρια την επόμενη ημέρα.



Από: http://filiatranews.blogspot.com/2009/04/blog-post_15.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πολύ καλή εφαρμογή για την «Ώρα της Γης» - Πατάς πάνω στις εικόνες και βλέπεις πώς ήταν στο σκοτάδι

Starting with image 2, click on the image to see an animated fade between "on" and "off".

Αν πατάς με το ποντίκι πάνω στις εικόνες αλλάζουν και φαίνεται πώς ήταν στο σκοτάδι.

Στο: http://www.boston.com.

Χρειάζεται javascript.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δέντρο φύτρωσε στον πνεύμονα 28χρονου – Είχε εισπνεύσει το σπόρο του δέντρου

Πρωτοφανές ιατρικό περιστατικό αποκάλυψε το νυστέρι ρώσων γιατρών κατά την χειρουργική επέμβαση 28χρονου που διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα. Στο χειρουργείο οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο νεαρός άνδρας τελικά δεν είχε όγκο , αλλά ένα δεντράκι 5 εκατοστών που φύτρωσε κατά πρωτοφανή τρόπο πάνω στον πνεύμονα.
…….
Συνεχίζεται…


Όμως κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης οι γιατροί διαπίστωσαν έκπληκτοι , ότι το ξένο σώμα ήταν ένα ελατάκι !!! «Νόμιζα πως είχα παραισθήσεις» δήλωσε ο χειρουργός Vladimir Kamashev , αναπληρωτής διευθυντής του ογκολογικού νοσοκομείου του Udmurtian. «Για να επιβεβαιώσω αυτό που έβλεπα κάλεσα τον βοηθό μου για δει κι αυτός το πρωτοφανές φαινόμενο..».


Η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως ο 28χρονος εισέπνευσε τον σπόρο , ο οποίος εγκαταστάθηκε στον πνεύμονα και φύτρωσε εκεί. Το κομμάτι του πνεύμονα που αφαιρέθηκε μαζί με το μικρό έλατο κρατήθηκε και φυλάχθηκε σε ειδικό διάλυμα για να μελετηθεί καθώς παρόμοιο φαινόμενο δεν έχει εμφανιστεί ξανά παγκοσμίως...


http://www.protothema.gr/content.php?id=28984

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όλα πλυμένα, νοικοκυρεμένα...

Από: www.tragasnet.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξεγλίστρησε για ακόμα μία φορά από τα αστυνομικά μπλόκα στο Aλεποχώρι Mεγάρων ο διαβόητος δραπέτης

Άκαρπες οι έρευνες που ακολούθησαν από εκατοντάδες αστυνομικούς και ελικόπτερα με θερμικές κάμερες

O Παλαιοκώστας έπεσε προχθές το απόγευμα σε αστυνομικό μπλόκο στο Aλεποχώρι Mεγάρων, αλλά ξεγλίστρησε σαν χέλι μέσα από τα χέρια των αστυνομικών, χωρίς να ρίξει εναντίον τους ούτε μία σφαίρα.
Oι εκτεταμένες έρευνες που ακολούθησαν, στις οποίες πήραν μέρος πάνω από 150 αστυνομικοί και τα ελικόπτερα της Aστυνομίας με θερμικές κάμερες, δεν απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα ο δραπέτης να παραμένει άφαντος.
H Aστυνομία έχει επικεντρώσει τις έρευνές της στον εντοπισμό μίας μυστηριώδους ξανθιάς γυναίκας, που, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Aλεποχωρίου, είχε εμφανιστεί μαζί με τον Παλαιοκώστα στην περιοχή, ενώ την είχαν δει να οδηγεί το μαύρο τζιπ μέσα στο οποίο εντοπίστηκε προχθές ο δραπέτης.
........
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...