Ειδήσεις

1 Μαρ 2008

"Πρέπει ν αγκαλιάσουμε τα blogs..."


Ο γκουρού των media Ρούμπερτ Μέρντοχ πρόσφατα χτύπησε το καμπανάκι της επέλασης του ίντερνετ στα στελέχη των εφημερίδων και των καναλιών του.
Με λίγα λόγια πιστεύει ότι : "...δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μη γράφει κάποιος τον επιτάφιο των εφημερίδων. Η βιομηχανία μας, ωστόσο, αντί να ενεργοποιείται, παραμένει ανησυχητικά ήρεμη. Οι περισσότεροι εξ ημών καθίσαμε στ' αβγά μας ελπίζοντας ότι η «ψηφιακή επανάσταση» θα εξατμιστεί σιγά σιγά. Ε, λοιπόν, δεν θα εξατμιστεί και καλό θα ήταν να προσαρμοστούμε γρήγορα στη νέα πραγματικότητα...
Γι' αυτόν το λόγο πρέπει να ενισχύσουμε τις ιστοσελίδες μας. Πρέπει επίσης να προσθέσουμε ήχο και εικόνα στον γραπτό λόγο και να αγκαλιάσουμε τις προσωπικές ιστοσελίδες, τα blog δηλαδή...

Περισσ'οτερα στο: http://kourdistoportocali.blogspot.com/2008/03/blogs.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Χάσμα" βλέπει ο Νίμιτς.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ειδικού μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ κ.κ. Βασιλάκη και Ντιμιτρόφ, η οποία διήρκεσε δύο ώρες. Μετά τη συνάντηση ο κ. Νίμιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει, ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία, αλλά τα δύο μέρη θέλουν να συνεχιστεί η διαδικασία για την εξεύρεση λύσης του προβλήματος. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Νίμιτς είπε ότι δεν έχει οριστεί μια νέα συνάντηση, οι δύο πρέσβεις θα επιστρέψουν στις χώρες τους και ότι στη σημερινή συνάντηση δεν έχει δώσει οποιαδήποτε νέα πρόταση ή καινούργιο έγγραφο. Ο ειδικός μεσολαβητής ανέφερε επίσης ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα υπάρξουν αρκετά προβλήματα στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φήμες για σεισμό

Διαψεύδει η ομάδα ΒΑΝ αυριανό δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος" το οποίο την επικαλείται και αναφέρεται σε επικείμενο σεισμό. Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας μας δήλωσε με οργισμένο υφος ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και με τα blogs θα ασχοληθεί αύριο το "Πρώτο Θέμα".

Τι λένε στις μηνύσεις τους, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.

Η Δίωξη παρακολουθούσε επί έναν χρόνο τους διαχειριστές και διαθέτει τις "επαφές" τους με τους βουλευτές.

Από: www.protothema.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπογράψτε, παντρευτήκατε!

Σχέδιο νόμου, με το οποίο τα ετερόφυλα ζευγάρια που συμβιώνουν χωρίς γάμο, θα μπορούν να επισημοποιούν τη σχέση τους με μια έγγραφη συμφωνία που θα κατατίθεται στο Ληξιαρχείο, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Πρόκειται στην ουσία για ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο, το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, το οποίο θα μπορεί προσεχώς να υποκαταστήσει το γάμο, διασφαλίζοντας στα δύο μέρη τα οφέλη που απορρέουν από αυτόν, χωρίς να απεμπολείται η αίσθηση ελευθερίας.
Η πράξη αυτή θα τους καθιστά ουσιαστικά συζύγους, με όλα σχεδόν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, αλλά και με μια σημαντική διαφορά. Θα έχουν τη δυνατότητα να χωρίσουν, αποφεύγοντας τη διαδικασία του διαζυγίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από την εφημερίδα "Τα Νέα"

Περισσότερα στο: http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080301&nid=7666563&sn=&spid=876

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χλωρίνη σε αναψυκτικό!

Απίστευτη περιπέτεια για έναν γνωστό Πατρινό επιχειρηματία, ο οποίος ανακάλυψε εκ των υστέρων πως, πιθανότατα μαζί με το αναψυκτικό του, είχε πιει και μια μικρή ποσότητα... χλωρίνης!
Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Καλλέργη, που είδε τα περίεργα συμπτώματα που εμφανίστηκαν μετά την πόση του αναψυκτικού να γίνονται ολοένα και εντονότερα, για να ακούσει τελικώς το απίστευτο πόρισμα από τον γιατρό του.
Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Καλλέργη, τα πάντα ξεκίνησαν ενώ βρισκόταν σε θέατρο της Πάτρας, όπου είχε μεταβεί για να παρακολουθήσει μια παράσταση. Ενώ λοιπόν είχε τελειώσει το αναψυκτικό και τα ποπ – κορν, ξαφνικά άρχισε να αισθάνεται μια περίεργη αδιαθεσία, η οποία με το πέρασμα της ώρας περισσότερο επιδεινωνόταν παρά υποχωρούσε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φάει. Δεν μπορούσε να φανταστεί τι ακριβώς είχε συμβεί και θεώρησε πως επρόκειτο για μια απλή αδιαθεσία. Όμως, οι έμετοι επέμειναν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα άρχισε αποβάλλει και αίμα μαζί με τον έμετο.

Περισσότερα στο: http://www.patranews.gr/news.asp?ID=8663

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς έγινε ο έλεγχος για το "Press gr" στον "Επενδυτή"

Στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "Ο Κόσμος του Επενδυτή", στην στήλη "Με το Θάρρος της Γνώμης", ο εκδότης και διευθυντής της Νίκος Φελέκης, εξιστορεί την έρευνα του Πέμπτου Τακτικού Ανακριτή και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα γραφεία τους. Υπό τον τίτλο "Όλα άρχισαν εδώ. Πώς βίωσα στα γραφεία του "ΚτΕ" την έναρξη των "εχθροπραξιών" για την μπλογκόσφαιρα" εξιστορεί τα γεγονότα και παραθέτει τους διαλόγους. Εν ολίγοις...

Οι επισκέπτες ζήτησαν τον Ανδρέα Καψαμπέλη ο οποίος πράγματι απουσίαζε. «Πρέπει να μπούμε στο γραφείο του. Να ψάξουμε τον υπολογιστή του» του απάντησαν. Ο κ. Φελέκης αγρίεψε, τους είπε με έντονο ύφος να φύγουν και να επιστρέψουν τη Δευτέρα αλλά μόλις άκουσε ότι η έρευνα αφορούσε σε κακούργημα «τα έχασε» αν και δεν το έδειξε. Η έρευνα βεβαίως έγινε, τη συνέχεια της περιγραφής θα τη διαβάσετε στην εφημερίδα όπως και την άποψη του Διευθυντή της για τα «μπλογκς» και τον Ανδρέα Καψαμπέλη. Το άρθρο τελειώνει με τη φράση «…της διαδικτυακής πραγματικότητας που στη χώρα μας, από ό,τι φαίνεται, είναι έτοιμη να περάσει από την προϊστορία στην ιστορία».

Διαβάστε όλο το κείμενο της εφημερίδας στο ιστολόγιο του κ. Νίκου Φελέκη: http://felnikos.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πανταχόθεν πιέσεις

Από την εφημερίδα "Καθημερινή"και από τη στήλη "Ιδιαιτέρως".

Οι Αμερικανοί πιέζουν την Ελλάδα, το ΝΑΤΟ πιέζει την Ελλάδα, ο κ. Νίμιτς πιέζει την Ελλάδα, οι Σκοπιανοί πιέζουν την Ελλάδα.
Σαν να έχει πέσει γενικό σύνθημα "Πιέστε την Ελλάδα". Πώς λέμε "press.gr"...

http://www.kathimerini.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και οι μπλόγκερς έχουν τον... πρόεδρό τους.


"Φοβάμαι ότι κάποια μέρα όπου να 'ναι, ένας μπλόγκερ θα χάσει απο μήνυση ακόμα και το σπίτι του", δήλωσε από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης των Μπλόγκερ, Ρόμπερτ Κοξ.

Πού βρίσκεται η είδηση... Προφανώς , ότι στις ΗΠΑ οι μπλόγκερς έχουν συνδικαλιστεί και έχουν και τον πρόεδρό τους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Ρόμπερτ Κόξ, φέτος υπεβλήθησαν για πρώτη φορά, 50 μηνύσεις εναντίον Αμερικανών μπλόγκερ για δημοσιεύματά τους .

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνεχίζει το "μπλόγκινγκ".

Ο Ανδρέας Καψαμπέλης από την εκπομπή μας "Studio ALPHA", σήμερα το πρωί ανακοίνωσε ότι σε δυο, τρεις μέρες θα εφαρμόσει μια ιδέα που έχει από καιρό στο μυαλό του.
"Από αύριο, μεθαύριο, κάθε πρωί στις δέκα θα είμαι δίπλα στο συντριβάνι, στην Πλατεία Συντάγματος όπου υπάρχει ένα ελεύθερο ίντερνετ καφέ και θα "μπλογκάρω". Δεν κάνω πλάκα, σοβαρά μιλάω, στείλτε και κάμερα..."

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με bloggers

Χθεσινό Δελτίο Τύπου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε, σήμερα, στο περιθώριο της 2ης Συνεδρίασης της ΚΟΕΣ, με bloggers, οι οποίοι έχουν έντονη πολιτική δράση στο διαδίκτυο και τις τοπικές τους κοινωνίες.
Η ομάδα των bloggers, που προέρχονται από όλη την Ελλάδα και είναι Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ, έχουν ιδρύσει τον διαδικτυακό τόπο, eforum.gr, γεγονός που αποτελεί απόδειξη, του πώς μπορεί να εφαρμοστεί η έννοια της αυτοοργάνωσης στο διαδίκτυο.
Η συζήτηση είχε θέμα τις νέες προοπτικές που δίνει το διαδίκτυο στην πολιτική και στους πολίτες, αλλά και τις προκλήσεις που προκύπτουν μέσα από την χρήση του.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, άκουσε με ενδιαφέρον τις εμπειρίες των bloggers από το εγχείρημά τους και μοιράστηκε μαζί τους την εμπειρία του, από την on-line διαβούλευση πολιτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο κατά την θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Σε αναφορά που έγινε στο θέμα της ανωνυμίας και της ευθύνης στα blogs, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι, τα ποινικά αδικήματα είναι ποινικά αδικήματα όπου και αν αυτά εκδηλώνονται και εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση προσπάθεια να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ και την ελεύθερη έκφραση από το διαδίκτυο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η συνέντευξη του Press-gr

TO ''ΑΝΩΝΥΜΟ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ'' ΜΠΛΟΓΚ PRESS-GR ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗ LIFO

Mέρες που είναι αναδημοσιεύουμε τη μοναδική συνέντευξη που δόθηκε ποτέ από τους δημιουργούς του Press-gr σε άλλο μέσο. Την είχε πάρει ο Spyros VJ και δημοσιεύτηκε στη LIFO της 10ης Μαίου 2007:

Ποια ήταν τα κίνητρά σας για τη δημιουργία του press-gr;
Σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, είδαμε ότι η ιδέα ενός δημοσιογραφικού blog, όπου δεν βγάζει κανείς μόνο τα εσώψυχά του, «λειτουργεί» πολύ. Αναζητήσαμε έναν εύχρηστο και κατάλληλο τίτλο, τον αγοράσαμε με λίγα χρήματα και ξεκινήσαμε. Δεν υπήρχε κανένα ιδιαίτερο κίνητρο. Την πλάκα μας θέλαμε να κάνουμε. Μετά το πήραμε σοβαρά...
Ποια ήταν η αντίδρασή σας όταν διαπιστώσατε ότι ο κ. Αλογοσκούφης «φωτογράφιζε» το press-gr στην ομιλία του στη Βουλή;
Για να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι... άργησε κιόλας, με τόσα που του έχουμε γράψει. Αυτό δεν κάνει όμως κάθε σύγχρονος Έλληνας πολιτικός -που έχει μάλιστα ασυλία από τα media λόγω της θέσης του- όταν στριμώχνεται από καταγγελίες και αποκαλύψεις; Είδατε όμως πώς αντιδράσαμε κι εμείς; Βάλαμε μονίμως τη φωτογραφία του, μαζί με τη δήλωσή του, στην πρώτη μας σελίδα. Τον κάναμε... πελάτη μας. Και του επιφυλάσσουμε νέες εκπλήξεις.
Περιμένατε ότι τα γραφόμενα στο press-gr θα είχαν τέτοιου είδους αντίκτυπο;
Γιατί να μην το περιμένουμε; Μόνο όσοι ζουν στο «Βατικανό» της ενημέρωσης δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στον έξω κόσμο. Η εναλλακτική ενημέρωση, έντυπη ή ηλεκτρονική, είναι το μέλλον. Δείτε το δικό σας περιοδικό. Και μάλιστα θα λέγαμε ότι χρειάζεται να «τολμήσουμε» ακόμα πιο πολύ. Πιο αποκαλυπτικά, πιο ανεπηρέαστα, πιο μαχητικά.
Ήσασταν εξοικειωμένοι με το blogging; Διατηρούσατε κάποιο άλλο ιστολόγιο παρεμφερούς ή διαφορετικής θεματολογίας πριν το press-gr;
Άλλοι από εμάς ναι, άλλοι όχι. Πολλά τεχνικά θέματα τα μάθαμε στην πορεία. Όσον αφορά πάντως το blogging, το βασικό είναι να μην πέφτει κανείς στην παγίδα της «γκετοποίησης», της εσωστρέφειας. Αυτήν την καινοτομία εφαρμόσαμε εμείς στην Ελλάδα. Κάναμε πιο μαζικό το πολιτικό blogging. Υπόθεση πολλών.
Πόσα άτομα αποτελούν τον πυρήνα του press-gr;
Καμιά ντουζίνα...
Από ποιον επαγγελματικό χώρο/-ους προέρχεται η συντακτική ομάδα του press-gr;
Είμαστε... από παντού. Το «ατού» μας είναι ότι συμμετέχουν άνθρωποι έξω από τη μιντιακή και πολιτική κοινωνία. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι «εαυτοί» μας είναι πλέον οι χιλιάδες που δεν διαβάζουν απλώς, αλλά συμμετέχουν στη διαμόρφωση του press-gr. Που μας στέλνουν ειδήσεις, σχόλια, παρασκήνια, ιδέες, κριτική ακόμη και... βρίσιμο. Γι' αυτό λέμε «Το Press-gr είστε εσείς». Το εννοούμε.
Πώς αποφασίζετε να ανεβάσετε ένα θέμα / πληροφορία στο ιστολόγιό σας;
Όπως περίπου γίνεται σε ένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, από τεχνικής πλευράς: Ο «αρχισυντάκτης βάρδιας» συλλέγει το υλικό και το προωθεί, με κάποια κριτήρια επικαιρότητας και χρονικής ιεράρχησης. Η διαφορά είναι στην ουσία: Δεν υπάρχουν οι εξαρτήσεις ενός «παραδοσιακού» μέσου. Ύλη υπάρχει, όπως ξέρετε, «να φάνε κι οι κότες», αλλά μένει «θαμμένη»...
Διασταυρώνετε τις πηγές σας; Πώς τσεκάρετε την εγκυρότητα των πληροφοριών;
Όπως πρέπει να κάνει κάθε κανονικός δημοσιογράφος. Με τα ίδια ρίσκα, τις ίδιες πιθανότητες λάθους. Ίσως πιο δύσκολα, για τεχνικούς λόγους. Κι επειδή το πιάσαμε το... υπονοούμενο, σας λέμε ότι σε μας, αντίθετα με εφημερίδες κ.λπ., το κοινό μπορεί να αντιδράσει άμεσα. Άρα ανεβαίνει ο δείκτης προσοχής που πρέπει να δείχνουμε. Βλέπετε το κράξιμο που τρώμε όταν κάνουμε -που κάνουμε καμιά φορά- «πατάτες». Κι αυτό μας κάνει καλύτερους.
Τι σημαίνει για σας «έγκυρο»;
Να είναι σωστό, ακριβές. Κι ας είναι σκληρό. Απλώς στην Ελλάδα φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται «εγκυρότητα» ο καθωσπρεπισμός, οι εξαρτήσεις, το βόλεμα, το «να τα έχουμε με όλους καλά», η κονόμα. Δηλαδή μια λογική... μεσαίου χώρου. Σε αυτά, εμείς λέμε όχι. Στα σχόλια των post έχουν παρατηρηθεί από λεκτικές ακρότητες μέχρι υψηλού επιπέδου πολιτικός λόγος.
Πώς αντιμετωπίζετε τα πρώτα;
Με πάρα πολύ μεγάλη ενόχληση. Τι να κάνουμε όμως; Πιστεύουμε ότι όσο περνά ο καιρός ωριμάζουν οι άνθρωποι και οι διαθέσεις, οπότε αυτά θα υποχωρούν. Ήδη απομονώνονται και καυτηριάζονται από τους περισσότερους. Γι' αυτό έχουμε και το e-mail (press.gr@hotmail.com), όπου μας έρχεται πλήθος σοβαρών σχολίων και τα δημοσιεύουμε όλα. Υπάρχει χώρος για λογοκρισία / moderation στο press-gr;
Ασφαλώς όχι. Ορισμένες φορές αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάτι τέτοιο προσωρινά, όταν εκδηλώνεται υπερβολικό «σαμποτάζ» με επαναλαμβανόμενα ή τεράστια comments. Ή όταν γίνονται χυδαίες προσωπικές επιθέσεις σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν κανέναν δημόσιο ρόλο.
Με την αυτολογοκρισία πώς τα πάτε;
Όσοι από μας έχουν σχέση με media, βασανίζονται για να απαλλαγούν απ' αυτήν. Για τους υπόλοιπους τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.
Πιστεύετε ότι η ανωνυμία στο press-gr περιορίζει τους κινδύνους, ιδίως απέναντι στη νομοθεσία;
Το νομικό θέμα είναι το δέντρο. Το δάσος είναι άλλο: Η ανωνυμία, σε αυτήν την εποχή της χειραγώγησης, αποτελεί εγγύηση, ένα εργαλείο αντίστασης στην προσπάθεια ποδηγέτησης συναισθημάτων, πληροφοριών, ιδεών και αξιών. Ταυτόχρονα, όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό, οδηγεί σε συμπεριφορές υψηλής υπευθυνότητας. Όσοι μάς παρακολουθούν τακτικά, μπορούν να το διαπιστώσουν. Γι' αυτό και την προστατεύουμε απόλυτα όσον αφορά τους αναγνώστες μας. Και... εμάς φυσικά.
Θεωρείτε το πολιτικό, ανώνυμο blogging και τη δυνατότητα σχολιασμού των αναγνωστών μια ανερχόμενη, δυναμική μορφή δημοσιογραφίας;
Βεβαίως. Είναι αυτό που έγραψε ο διευθυντής της Le Monde Jean Μarie Colombani στο «Βήμα Ιδεών», μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ότι το internet θα αναγκάσει τα άλλα μέσα «να επανεξετάσουν εκ βάθρων το περιεχόμενό τους» γιατί «οι δημοσιογράφοι έχουν χάσει το μονοπώλιο του ρόλου τους στη μετάδοση πληροφοριών - τους ανταγωνίζεται το ίδιο το κοινό τους».
Ποια είναι τα σχέδια του press-gr για το μέλλον;
Σχέδια για το μέλλον; Χμ... δεν το έχουμε σκεφτεί ακόμη. Θα μπορούσαμε να γίνουμε μεγαλοεκδότες ή σωστότερα... μεγαλο-blogger-άδες; Και να ρυθμίζουμε την πολιτική ζωή της χώρας; Μπα, όχι. Μπορεί όμως να δημιουργηθεί μια μεγάλη «αυτοδιαχειριζόμενη» ηλεκτρονική εφημερίδα. Με 100.000 «επισκέπτες» την ημέρα. Αυτό, ναι.

Από: www.lifo.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Blogs για τη Μακεδονία.

Το site MacedoniaBlogs.gr είναι μια συλλογή των blogs αφιερωμένων στη Μακεδονία, που δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθούν με εύκολο και εύχρηστο τρόπο όλα τα σχετικά blogs και να προσθέτουν και τα δικά τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανωνυμία & blogs

Λάβαμε ένα μήνυμα το οποίο υπέγραφε "ένας φίλος".

"Υπογράφω ως ένας φίλος γιατί ως ανώνυμος τους αναγκάζω να απαντούν με επιχειρήματαενώ ως επώνυμος τα επιχειρήματα τους τα μετατρέπουν σε πίεση... Πίεση που μεταφράζεται σε οτιδήποτε μέσο μπορεί να εφεύρει ένα άθλιο πολιτικό σύστημα. Αυτή είναι η ανωνυμία που διεκδικούμε μέσω των blogs δεν είναι η ανωνυμία της συκοφάντησης και των εκβιασμών όπως θέλουν κάποιοι να μας αποδώσουν. Είναι η ανωνυμία που βάζουμε ως ασπίδα στις πιέσεις τους για σιωπή και έλεγχο της ελευθερίας!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μανιφέστο των blogs

Οι παρακάτω εννέα θέσεις είναι μια προσπάθεια να διαδοθεί η ιδέα του τι πραγματικά είναι ένα blog, με τελικούς αποδέκτες όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την Πολιτεία και τα Media.
Ίσως θα ήταν χρήσιμο να το αναπαράγουν (με ένα απλό copy paste) όσοι μπλογκερς συμφωνούν με τις θέσεις του.

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν "ενημερωτικά" και "μη ενημερωτικά" blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πολιτικός εκβιασμός μέσω blog

Από το σημερινό "Ελεύθερο Τύπο"
Ο άγνωστος πρόλογος στο «μυστικό βιβλίο» των εκβιασμών μέσω Ιντερνετ… γράφτηκε ένα χρόνο πριν τα φώτα της δημοσιότητας πέσουν στους ανώνυμους bloggers και τα δημοσιεύματά τους. Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για το «press-gr.blogspot.com», αλλά και άλλα blogs, έπειτα από σωρεία μηνύσεων και καταγγελιών από επιχειρηματίες, πολιτικούς, δικηγόρους και δημοσιογράφους κατά των άγνωστων διαχειριστών, μια άλλη πολύ σοβαρή υπόθεση, για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένου προσώπου, αποκαλύπτει σήμερα ο ΕΤ.
Τα στοιχεία της δικογραφίας αναδεικνύουν ένα θέμα με πολιτικές προεκτάσεις, αφού αφορούν εκβιασμό εις βάρος στελέχους του κρατικού μηχανισμού με διασυνδέσεις στα ανώτερα κλιμάκια της κυβερνητικής παράταξης, από υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ σε εκλογική περιφέρεια της Αττικής!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, για την υπόθεση αυτή εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια καθώς είχε σαφείς πολιτικές διαστάσεις αφού αφορούσε στελέχη του κρατικού μηχανισμού με σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου.
Ηταν στις 3 Απριλίου 2007, όταν η πρώην σύμβουλος της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία ήταν και αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, καθηγήτρια κ. Εύη Μπότσαρη, αποφάσισε να προσφύγει στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να καταθέσει μήνυση κατά των υπευθύνων του blog «Athens.indymedia.org». Η «διαδικτυακή σύγκρουση» φαίνεται ότι δεν είχε σκοπό το χρηματικό κέρδος, αφού τα επίμαχα δημοσιεύματα φέρεται ότι ήταν πλεγμένα με «ροζ» και προσβλητικό περιεχόμενο για την προσωπική και επαγγελματική της ζωή, για να προκαλέσουν -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- περιουσιακή βλάβη και ζημία στην προσωπικότητά της. Το συγκεκριμένο blog, σύμφωνα με τη μήνυση (ΑΒΜΘ/2007/11200), «φημολογείται ότι είναι “φάντασμα” γιατί ο server του βρίσκεται μέσα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα, όπου εκμεταλλεύονται το πανεπιστημιακό άσυλο και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μπει μέσα και να κάνει ελέγχους. Μέσω αυτού διασύρονται άνθρωποι, ενώ υπάρχουν βουλευτές, αλλά και μερίδα του Τύπου, που αξιοποιούν τα δημοσιεύματά του, αφού τα αναπαράγει».

Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=27648

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το... ποδαρικό μας.

Ο/Η tileorasakias είπε...
Καλημέρα αγαπημένη παρέα των πρωινών του Σαββατοκύριακου. Ελπίζω να κατέχω την πρωτιά. Συμβουλή μου είναι... κατεβάστε το blog από τώρα διότι σας βλέπω αύριο... ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!!!


1 Μάρτιος 2008 10:05 πμ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε λίγο μαζί σας...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...