Ειδήσεις

17 Ιουν 2008

ΣΕΒ: Το κύμα της ακρίβειας δεν φέρνει σε αδιέξοδο μόνο τους χαμηλόμισθους. Πλήττει και την επιχείρηση, το εμπόριο, τη βιοτεχνία... (!!!)

Δεν καλοβλέπουν τη νέα υπηρεσία «Ράμπο» στην αγορά και απαντούν με μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για «μέτρα-ξόρκια» αποσπασματικού χαρακτήρα με τα οποία η κυβέρνηση με «μονοσήμαντη ευκολία» και «αλληλομετάθεση ευθυνών», προσπαθεί να πατάξει την ακρίβεια.
Για τον ΣΕΒ ο λόγος ο οποίος στην ίδια ανακοίνωση υποδεικνύει να συνεχισθούν οι αποκρατικοποιήσεις και η απελευθέρωση της αγοράς!
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.
……………
Συνεχίζεται

Επιπλέον,
……….
ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ και τους άλλους Κοινωνικούς Εταίρους, την ακόλουθη επιστολή:
«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Το κύμα της ακρίβειας δεν «πνίγει» μόνο τα νοικοκυριά, δεν φέρνει σε αδιέξοδο μόνο τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους. Πλήττει και την επιχείρηση, το εμπόριο, τη βιοτεχνία, τους επαγγελματίες.
Βιώνουμε μια παγκόσμια κρίση που οξύνει δραματικά τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Οι δυνάμεις της εργασίας καλούνται να προσεγγίσουν το κοινό αυτό πρόβλημα συλλογικά –γιατί τα συμφέροντά τους είναι αλληλένδετα.
Το Μόνιμο Βήμα Διαλόγου και Συνεργασίας, που έχουμε θεσμοθετήσει με την τελευταία Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δίνει τη δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να προβληματιστούν από κοινού για το πολυσύνθετο πρόβλημα της ακρίβειας, να ανταλλάξουν απόψεις, να αναζητήσουν από κοινού λύσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, προτείνω να θέσουμε το πρόβλημα της ακρίβειας πρώτο στην ατζέντα του Μόνιμου Βήματος και άμεσα να ξεκινήσουμε έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, προκειμένου μαζί να βρούμε τους ουσιαστικότερους τρόπους αντιμετώπισής του και μαζί να διεκδικήσουμε την εφαρμογή τους.
Η ακρίβεια συνιστά μια ανοιχτή πρόκληση στην κοινή μας ευθύνη, στο κοινό μας μέλλον.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ουρές και ταλαιπωρία στα γραφεία κτηματογράφησης - Το αλαλούμ φαίνεται από τους αριθμούς

Περισσότεροι από 30.000 πολίτες πήγαν σήμερα, πρώτη ημέρα της υποβολής δηλώσεων, στα 76 γραφεία κτηματογράφησης αλλά μόνο 4.800 κατάφεραν να υποβάλουν δήλωση. Μη σωστή ενημέρωση, έλλειψη εγγράφων, μεγάλη προσέλευση, ανέτοιμες οι τράπεζες στις οποίες οι πολίτες πήγαν για να πληρώσουν το πάγιο τέλος των 35 ευρώ...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξέχασε το blog του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κρίμα, γιατί τώρα με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα είχε ενδιαφέρον η γνώμη του και η γνώμη των αναγνωστών του

Τελευταία ανάρτηση στις 29 Μαΐου με θέμα κάποιες συνεντεύξεις που είχε δώσει τότε. Την ίδια ημερομηνία και το τελευταίο σχόλιο.
Το "Πολιτικό Ημερολόγιο" που γνώρισε δόξες πριν από την τελευταία εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τώρα ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο.
Σε μια περίοδο που οι φίλοι του κυρίου Βενιζέλου και όχι μόνο, θα είχαν πολλά να συζητήσουν μέσω αυτού...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Σε όποιον δεν κάνει η ΕΕ μπορεί να μείνει απ’ έξω» γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» με αφορμή το ιρλανδικό όχι

«Το σύμφωνο σύνδεσης αρκεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Όσοι όμως, που συνιστούν την πλειοψηφία, επιδιώκουν να προωθήσουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πέραν του εθνικισμού και του τοπικισμού, πρέπει να προχωρήσουν χωρίς να φοβηθούν.
Δώστε επιτέλους στους Ιρλανδούς το καθεστώς της Τουρκίας!!»
.............
Από: www.dw-world.de

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Οι πολίτες των μικρών χωρών φοβούνται ότι καταποντίζονται τα συμφέροντά τους» γράφει η «Le Monde» με αφορμή το ιρλανδικό όχι

«Η Ευρώπη φαίνεται σαν κάτι μακρινό, μη δημοκρατικό, ανίκανο να αντιληφθεί τις ανάγκες των πολιτών της.
Και όμως οι θεσμοί της ΕΕ είναι δημοκρατικότεροι της φήμης τους: οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις και το ευρωκοινοβούλιο που εκλέγεται μάλιστα απευθείας από τους Ευρωπαίους πολίτες.
Επίσης οι ευρωβουλευτές εγκρίνουν πλειοψηφικά τα μέλη της Κομισιόν.
Η αρχή της πλειοψηφίας δεν λέει όμως τίποτε στους πολίτες.
Αντίθετα οι πολίτες των μικρών χωρών φοβούνται ότι στην Ευρώπη των 27 καταποντίζονται τα δικά τους συμφέροντα.»
…………………….
Από: www.dw-world.de

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Ελπίζουμε με αρνητικό αποτέλεσμα» γράφουν σήμερα οι βρετανικοί «The Times» με αφορμή το ιρλανδικό όχι

«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενδέχεται να συμφωνήσουν για μια Ευρώπη των δύο ή των πολλών ταχυτήτων με την Ιρλανδία στη βοηθητική λωρίδα.
Εν μέσω μιας τέτοιας αβεβαιότητας δεν θα ήταν φρόνιμο, αλλά ούτε και υπεύθυνο να ψηφίσει η Άνω Βουλή υπέρ της Συνθήκης της Λισσαβόνας.
Μοναδικός λόγος μιας τέτοιας ψηφοφορίας θα ήταν να ασκηθούν πιέσεις στους Ιρλανδούς.
Η Άνω Βουλή θα μπορούσε να αναβάλλει την ψήφιση της συνθήκης».
......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αιμοκάθαρση ενώ θα βαδίζουν ή θα εργάζονται θα κάνουν τα επόμενα χρόνια οι νεφροπαθείς!

Αιμοκάθαρση ενώ θα βαδίζουν η θα εργάζονται υπόσχεται η νανοτεχνολογία ότι θα κάνουν τα επόμενα χρόνια οι νεφροπαθείς, χάρις στην εφαρμογή της και στο χώρο της νεφρολογίας!!!
Την ευχάριστη αυτή ανακοίνωση έκανε σήμερα ο πρόεδρος του 15ου Πανελληνίου Νεφρολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας κ Χρήστος Ιατρού, κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνέντευξης Τύπου, η οποία έγινε με την ευκαιρία της διοργάνωσης του ως άνω συνεδρίου στην Αθήνα από 18 με 21 Ιουνίου.
«Η αλματώδης εξέλιξη της πληροφορικής συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας η οποία προσφέρει ήδη σημαντικές δυνατότητες στην ιατρική. Τα επόμενα χρόνια η νανοτεχνολογία θα επιφέρει σαρωτικές βελτιωτικές αλλαγές στον τομέα της νεφρολογίας» τόνισε ο κ Ιατρού και πρόσθεσε.
«Πράγματι δεν είμαστε ίσως πολύ μακριά από τη στιγμή που οι νεφροπαθείς θα κάνουν αιμοκάθαρση ενώ θα βαδίζουν η θα ασκούν το επάγγελμα τους χάρις σε μικροσκοπικές, βιοσυμβατές, φορητές, συνεχούς λειτουργίας συσκευές που θα προσομοιάζουν σε φυσιολογικό νεφρό»!!!
………..
Συνεχίζεται

«Η αλματώδης εξέλιξη της πληροφορικής συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας η οποία προσφέρει ήδη σημαντικές δυνατότητες στην ιατρική. Τα επόμενα χρόνια η νανοτεχνολογία θα επιφέρει σαρωτικές βελτιωτικές αλλαγές στον τομέα της νεφρολογίας» τόνισε ο κ Ιατρού και πρόσθεσε.
«Πράγματι δεν είμαστε ίσως πολύ μακριά από τη στιγμή που οι νεφροπαθείς θα κάνουν αιμοκάθαρση ενώ θα βαδίζουν η θα ασκούν το επάγγελμα τους χάρις σε μικροσκοπικές, βιοσυμβατές, φορητές, συνεχούς λειτουργίας συσκευές που θα προσομοιάζουν σε φυσιολογικό νεφρό»!!!
Η προσφορά της νανοτερχνολογίας, όπως τονίστηκε από τους επιστήμονες κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, δεν θα είναι μόνο στον τομέα της αιμοκάθαρσης, αλλά και της πρόγνωσης των νεφρικών παθήσεων που πλήττουν με αυξανόμενο ρυθμό τους ανθρώπους.
ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΝΕΠΆΡΚΕΙΑ
Τα τεχνολογικά αυτά θαύματα είναι σίγουρο ότι θα ανατρέψουν τα σημερινά δεδομένα και θα προσφέρουν ποιοτική αναβάθμιση στη ζωή δεκάδων εκατομμυρίων νεφροπαθών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Κι αυτό γιατί δυστυχώς ο αριθμός των ασθενών με τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια συνεχίζει να αυξάνει παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα από το εθνικό σύστημα καταγραφής νεφρικής νόσου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USRDS) περίπου 900.000 ασθενείς υποβάλλονται σε εξωνεφρική κάθαρση ή έχουν μεταμοσχευθεί. Στη χώρα μας ο αριθμός αυτός ανέρχεται περίπου στις 10000.
Στις σύγχρονες μορφές εξωνεφρικής κάθαρσης περιλαμβάνονται η αιμοκάθαρση με τάση αύξησης της συχνότητας των συνεδριών αυτής/εβδομάδα, η περιτοναϊκή κάθαρση, καθώς και η αιμοδιήθηση ή αιμοδιαδιήθηση ( δηλ. άλλες μορφές ή παραλλαγές αιμοκάθαρσης) σε μικρότερο αριθμό ασθενών.
Οι εξελίξεις στην αιμοκάθαρση, τα τελευταία τριάντα χρόνια, έχουν επικεντρωθεί στην βελτίωση των βιοϋλικών, κυρίως των αναλώσιμων όπως τα φίλτρα, καθώς και στην αναβάθμιση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, στοχεύοντας σε ασφαλέστερες και καλύτερα ανεκτές θεραπείες.
Η εμφάνιση όλο και περισσότερο εξελιγμένων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης έλαβε χώρα παράλληλα με την ελάττωση του μεγέθους των φίλτρων. Η εξέλιξη αυτή βασίστηκε στην καλύτερη κατανόηση των φυσιολογικών δράσεων και επιπτώσεων της αιμοκάθαρσης σε μικροσκοπικό επίπεδο, οδηγώντας σε καλύτερο σχεδιασμό του αιματικού κυκλώματος, λείες και βιοσυμβατές γραμμές αίματος, τυποποίηση του πάχους και των πόρων των μεμβρανών και σε περισσότερο ακριβείς συναγερμούς με ασφαλείς ελέγχους.
Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω επιτευγμάτων η σύγχρονη αιμοκάθαρση πραγματοποιείται με φίλτρα τα οποία απαιτούν ελάχιστο αιματικό όγκο πλήρωσης( άρα μικρή εξωσωματική κυκλοφορία αίματος), εμφανίζουν σταθερή και αναπαραγώγιμη επίδοση με ελάχιστη απώλεια βασικών συστατικών του αίματος, όπως η λευκωματίνη, παρά την σημαντικά αυξημένη ικανότητα για κάθαρση μικρού και μεσαίου μεγέθους τοξικών για τον οργανισμό ουσιών σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς φίλτρα.
Περαιτέρω ωστόσο αύξηση της αποτελεσματικότητας των φίλτρων καθίσταται όλο και δυσκολότερη, κυρίως εξαιτίας της μη εκλεκτικής φύσης των σημερινών συμβατικών μεμβρανών. Η έρευνα στο παραπάνω πεδίο επικεντρώνεται σήμερα στην ανάπτυξη ενός νέου τύπου μεμβράνης της οποίας οι πόροι μεταφέρουν τις ουσίες επιλεκτικά μεν αλλά ανεξάρτητα από το μοριακό τους βάρος.
ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η επανάσταση στην προσέγγιση των βιοϋλικών συντελέστηκε παράλληλα με την εξέλιξη άλλων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών και της βιοτεχνολογίας. Η σύμπραξη ανάμεσα στην βιολογία και την ηλεκτρονική/μηχανική, γνωστή ως βιοηλεκτρονική σύγκλιση, θα φέρει επανάσταση στην εξάσκηση της ιατρικής.
Μερικά παραδείγματα αποτελούν η κλωνοποίηση ολόκληρων οργανισμών, η ανάπτυξη εμβολίων ή βιοθεραπειών βασισμένων στο DNA, και η δημιουργία βιοοργάνων. Ένα από τα πιο συναρπαστικά παραδείγματα μιας αναδυόμενης τεχνολογίας η οποία αγγίζει τα πεδία της επιστήμης, της ιατρικής και της μηχανικής είναι η νανοτεχνολογία .
Η νανοτεχνολογία, όπως ορίζεται από τον Drexler, αναφέρεται σε αυτόνομα λειτουργικά μηχανικά συστήματα μεγέθους κλίμακας νανομέτρου (ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου: 1nm=1/1,000,000,000m).
Η έρευνα σε αυτό το πεδίο αυξάνεται ραγδαία. Με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας θα καταστεί δυνατός ο σχεδιασμός μικροσκοπικών εργαλείων για την ασφαλή και αποτελεσματική επισκευή ιστών ή βιοϋλικών. Η εφαρμογή αυτής της επιστήμης στην βιοϊατρική είναι γνωστή ως νανοϊατρική και ορίζεται ως η χρήση μηχανικών νανο-συσκευών και νανο-δομών για την παρακολούθηση, επισκευή, κατασκευή και έλεγχο των ανθρώπινων βιολογικών συστημάτων σε μοριακό επίπεδο.

ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟΣ
Υπάρχει ένας αριθμός δυνητικών εφαρμογών της νανοϊατρικής σε ασθενείς με διάφορες μορφές νεφρικής νόσου . Η νανοτεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση της νεφρικής νόσου με τη χρήση εμφυτεύσιμων μικρο-αισθητήρων οι οποίοι μπορούν να ανιχνεύσουν πρώιμες βιοχημικές διαταραχές.
Επίσης η ανίχνευση ανωμαλιών της σπειραματικής βασικής μεμβράνης, η απομάκρυνση των ανοσοσυμπλεγμάτων και η επισκευή ελαττωμάτων της μεμβράνης μπορούν να πραγματοποιούνται από νανομηχανές.
Τελικά, χρησιμοποιώντας νανομηχανές οι οποίες παρακολουθούν και τροποποιούν την ανοσιακή απάντηση μπορεί να δημιουργηθεί εκλεκτική ανοσοανοχή για τα εμφυτευμένα νεφρικά μοσχεύματα.
Και ενώ όλες αυτές οι δυνητικές εφαρμογές είναι συναρπαστικές, εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι βασικές αρχές της νανοτεχνολογίας ήδη εφαρμόζονται στο πεδίο της θεραπείας υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
Μερικά παραδείγματα της εφαρμογής της νανοτεχνολογίας στην εξωνεφρική κάθαρση έχουν κάνει ήδη τη εμφάνιση τους στις πιο πρόσφατες μεμβράνες των φίλτρων αιμοκάθαρσης . Έχουν εξελιχθεί υψηλής διαπερατότητας μεμβράνες από πολυσουλφόνη, στις οποίες η πορώδης υφή της εσωτερικής στοιβάδας ελέγχεται σε επίπεδο νανοκλίμακας.
Μεμβράνες παράγονται χρησιμοποιώντας διαδικασίες ελεγχόμενου νανοστροβιλισμού, οι οποίες έχουν σημαντική επίδραση στην δομή της επιφανειακής στοιβάδας της μεμβράνης σε επίπεδο νανοκλίμακας.
Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση του αριθμού των πόρων, ενώ το φάσμα των διαμέτρων των πόρων σμικραίνετε και συγκεντρώνεται γύρω από τις επιθυμητές τιμές. Αυτό επιτρέπει την αυξημένη απομάκρυνση των μορίων μεσαίου μεγέθους όπως η β2-μικροσφαιρίνη, με παράλληλη ελάττωση της διήθησης της λευκωματίνης πρακτικά σε μηδενικό επίπεδο.
Άλλες μεμβράνες έχουν δημιουργηθεί με υδρόφιλες μικροπεριοχές μέσα στην δομή του υδρόφοβου πολυμερούς οδηγώντας σε ομαλότερες και περισσότερο βιοσυμβατές επιφάνειες. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μίγμα πολυμερών σε συνδυασμό για την παραγωγή μεμβρανών με ειδικά χαρακτηριστικά.
Με την μέθοδο του ελεγχόμενου νανοστροβιλισμού καθίσταται δυνατός ο αρτιότερος έλεγχος του αριθμού, της διαμέτρου και των ανατομικών χαρακτηριστικών των πόρων. Αυτή είναι η αρχική εφαρμογή των βασικών αρχών της νανοτεχνολογίας στην εξωνεφρική κάθαρση και υπογραμμίζει την τεράστια δυναμική αυτής της προσέγγισης.
Το έτος 2000, έλαβε χώρα μία συνάντηση μεταξύ ειδικών στην νανοτεχνολογία, νεφρολόγων και άλλων επιστημόνων σχετικά με την δυνατότητα εφαρμογής της νανοτεχνολογίας στην αιμοκάθαρση. Αναγνωρίστηκε ότι η χρήση της νανοτεχνολογίας είναι εφικτή και θα οδηγήσει σε ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας των σύγχρονων συσκευών . Επίσης στην καλύτερη διαχείριση των βιοϋλικών-μεμβρανών καθιστώντας τα τελείως αιμοσυμβατά/βιοσυμβατά. Ακόμη στη δημιουργία αρχείου τεχνητών πόρων υπερεκλεκτικών για μεγάλο εύρος ουσιών ανεξάρτητα από το μοριακό βάρος της ουσίας.
Τέλος στην σμίκρυνση ποικίλλων εξαρτημάτων και συσκευών με στόχο την κατασκευή κινητών, φορητών ή εμφυτευμένων τεχνητών νεφρικών συστημάτων μεγέθους ανθρώπινου νεφρού καθώς και μικροανιχνευτών για συνεχή παρακολούθηση, καταγραφή και βιοανάδραση.
Κατά την διάρκεια της παραπάνω συνάντησης επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση υλοποίησης των επιθυμητών εφαρμογών. Όπως ανακοινώθηκε στην συνάντηση της Αμερικανικής Νεφρολογικής Εταιρείας το 2003, έχουν αναπτυχθεί και δοκιμαστεί πόροι με εκλεκτική διαπερατότητα, γεγονός που καθιστά δυνατή την κατασκευή «έξυπνων» μεμβρανών και την ενσωμάτωση τους σε συνεχούς λειτουργίας, φορητό ή εμφυτεύσιμο σύστημα τεχνητού νεφρού.
Ένα τέτοιο σύστημα, λειτουργώντας 12ώρες ημερησίως, 6ημέρες την εβδομάδα με την μέθοδο της διήθησης και όχι της διάχυσης μπορεί να εξασφαλίσει κάθαρση( απομάκρυση) ουσιών ισοδύναμη με ρυθμό σπειραματικής διήθησης 60ml/min, επιτυγχάνοντας έτσι σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα μικρού (πχ ουρία) και μεσαίου μεγέθους (πχ β2-μικροσφαιρίνη) τοξικών ουσιών.
Μια πολύ πρόσφατη πλήρης περιγραφή ενός φορητού τεχνητού νεφρού άνοιξε το δρόμο προς μελλοντικές καινοτομίες. Έτσι λοιπόν αναμένεται να παρακολουθήσουμε την προοδευτική σμίκρυνση των σύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, οθονών και συσκευών. Συσκευές που βασίζονται σε μεμβράνες θα καταστούν όλο και πιο «έξυπνες» περιέχοντας ακινητοποιημένα ένζυμα και διαγνωστικά εργαλεία, ικανές να παρέχουν διάγνωση ανάλυση αναγκών και θεραπεία (υποκατάσταση της νεφρικής λειτουργίας) μέσω συνεχούς παρακολούθησης, διεργασιών διαχωρισμού μεμβρανών και μεταβολισμού.
Νανομόρια θα τοποθετούνται στα φίλτρα για ανίχνευση και διάγνωση σε επίπεδο μορίου. Η υλοποίηση των εφαρμογών αυτών θα έχουν ως αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια την κατασκευή μικροσκοπικών, βιοσυμβατών, φορητών, συνεχούς λειτουργίας συσκευές που θα προσομοιάζουν σε φυσιολογικό νεφρό.
……….
Φωτογραφία: Νεφροπαθής με φορητό τεχνητό νεφρό

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ζητούνται εθελοντές για τον καθαρισμό του Σέιχ Σου - Μακάρι να βρεθούν αλλά να μην μπορεί αυτό το κράτος να παρέχει τα τόσο βασικά...

Η αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις αντιδημαρχίες Καθαριότητας και Πρασίνου, διοργανώνει εκστρατεία καθαρισμού του δάσους Σέιχ Σου την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιουνίου, στις 9 π.μ., με σημείο συνάντησης τη διασταύρωση Φιλίππειου (γήπεδο Κεραυνού).
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2310 252 693 με την κ. Χριστίνα Καλτζίδου.
…………
Συνεχίζεται

Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχουν το προσωπικό των τριών αντιδημαρχιών, εθελοντές δασοπυροσβέστες, η Κοινωνική και Οικολογική Κίνηση Ελλάδος, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του δήμου Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 8ου Συστήματος Προσκόπων Τούμπας, ο Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, εθελοντές της ομάδας περιφρούρησης του Κεδρηνού λόφου και πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι συλλήψεις bloggers τριπλασιάστηκαν πέρυσι σε σχέση με το 2006

Αυτό δείχνει η φετινή έκθεση του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.
Το 2007 συνελήφθησαν τουλάχιστον 36 bloggers, ενώ από το 2003 το σύνολο των συλλήψεων έχει φτάσει τους 64, αναφέρει η έκθεση Παγκόσμιας Πρόσβασης στην Πληροφορία.
Οι μισές από τις συλλήψεις αυτές έγιναν στην Κίνα, την Αίγυπτο και το Ιράν, ωστόσο από τη λίστα δεν απουσιάζουν και δυτικές χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ.
…………..
Συνεχίζεται

Αναφορές σε περιστατικά διαφθοράς στις κυβερνήσεις, καταγγελίες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταστολή διαδηλώσεων είναι συχνά αιτίες σύλληψης.
Η έκθεση τονίζει ότι ο πραγματικός αριθμός των συλλήψεων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, ωστόσο πολλά περιστατικά δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθούν.
Πολλοί blogger φυλακίστηκαν για ένα μέσο διάστημα 15 μηνών, ενώ το μέγιστο που καταγράφηκε ήταν οκτώ χρόνια.
Οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν ότι η άνοδος στις συλλήψεις το 2007 αποτελεί ένδειξη της «αυξανόμενης» πολιτικής σημασίας των ιστολογίων.
Προβλέπουν μάλιστα νέα αύξηση φέτος λόγω της αύξησης της δημοτικότητας των ιστολογίων, της μεγαλύτερης αστυνόμευσης του Διαδικτύου, καθώς και των εκλογών σε Κίνα, Πακιστάν, Ιράν και ΗΠΑ.

Σε μια άλλη εξέλιξη που αφορά τα ιστολόγια, το πρακτορείο Associated Press ξεκινά διάλογο με τους bloggers για το πώς μπορούν να χρησιμοποιούν πληροφορίες από τα άρθρα του χωρίς να παραβιάζουν την πνευματική του ιδιοκτησία.
Αφορμή ήταν οι διαμαρτυρίες bloggers για εξώδικο που έστειλε το AP σε δημιουργό ιστολογίου κάνοντας λόγο για λογοκλοπή.
………….

Από: news.in.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τσατάλια τα νεύρα μας! Ηλικιωμένος πυροβόλησε νεαρούς στις Σέρρες γιατί έκαναν φασαρία και τον ξύπνησαν!

Χθες, γύρω στις 12.30 το βράδυ, τρεις ανήλικοι συναντήθηκαν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, στο Δραβίσκο Σερρών.
Από τις φωνές των τριών νεαρών ξύπνησε ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος δεν έμεινε απλώς στην προφορική παρατήρηση, αλλά άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε, με σκοπό να τα εκφοβίσει, όπως είπε. Τα σκάγια όμως χτύπησαν στη λαμαρινοσκεπή του σπιτιού, εξοστρακίστηκαν και τραυμάτισαν έναν από τους τρεις ανήλικους.
Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Σερρών, ενώ ο 17χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών ελαφρά τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα και στο δεξί του χέρι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Είναι συνηθισμένο κόλπο οι οδηγοί ταξί να σου λένε ψέματα ότι τους έδωσες λιγότερα χρήματα και αν την «πατήσεις» ουσιαστικά να σε κλέβουν σαν κύριοι;

Μήνυμα αναγνώστη
........

Χθες (16/6/2008) έπεσα κι εγώ θύμα απαράδεκτου ταξιτζή. Στις 3.30 το πρωί με πήρε από την πιάτσα του αεροδρομίου με κατεύθυνση το Μαρούσι. Σε όλη τη διαδρομή της Αττικής Οδού πήγαινε με το κοντέρ κολλημένο στα 150 χλμ/ώρα. Επιπλέον, παρότι εκείνη την ώρα γινόταν συντήρηση του δρόμου και όλες οι ηλεκτρονικές οθόνες ανέγραφαν ότι η αριστερή λωρίδα είναι κλειστή, αυτός πήγαινε συνεχώς αριστερά και μόνο 500 μέτρα πριν το πλυστικό όχημα της Αττικής Οδού, μετακινήθηκε.
Τέλος όταν φτάσαμε στο Μαρούσι, παρότι το κοντέρ έγραφε 20 ευρώ, ζήτησε μαζί με βαλίτσες, κόστος αεροδρομίου και διόδια 30 ευρώ. Του έδωσα ένα 20ευρω και ένα 10ευρω και μόλις σήκωσα το κεφάλι μου λέει:
- Δεν έχεις;
- Τι εννοείτε; του απαντάω
- Μου έδωσες 15, μου λέει κρατώντας 15 ευρώ.
………..
Συνεχίζεται


Ζητάω συγγνώμη, παίρνω το 5ευρω πίσω και του δίνω ένα 20ευρω. Φεύγει αμέσως και συνειδητοποιώ ότι με έχει κλέψει και ουσιαστικά μου έχει πάρει 45 ευρώ, καθώς είχα βγάλει από το αεροδρόμιο χρήματα και ήξερα ακριβώς πόσα έχω. Τον περίμενα στην επόμενη γωνία και μόλις εμφανίστηκε μετά από 5 λεπτά και του έκανα νόημα να σταματήσει, σαν βρεγμένη γάτα μου εμφάνισε το 20ευρω μόλις είπα την πρώτη λέξη.
Απ' ότι έμαθα μετά ψάχνοντας στο internet είναι συνηθισμένο κόλπο.

Αποφάσισα να απευθυνθώ στην αστυνομία, αλλά η λύση που προτείνει είναι να κάνεις μήνυση στον οδηγό, με αποτέλεσμα να αναγκαστείς να βρεθείς αντιμέτωπος μαζί του στα δικαστήρια, μετά από 2-3 χρόνια και να είσαι συνεχώς με το φόβο της εκδίκησης.
Δεν υπάρχει η λογική της επώνυμης καταγγελίας υπό την προστασία του κράτους.

Για αυτό λοιπόν καταγγέλλω σε εσάς τον οδηγό (γύρω στα 60, με άσπρα μαλλιά και μούσι) του ΕΔΧ ταξί Αθηνών SKODA OCTAVIA με αριθμό κυκλοφορίας ΤΑΒ8191, ως κλέφτη, αντιεπαγγελματία και με επικίνδυνη οδική συμπεριφορά.
Αν είστε συνάδελφοί του απομονώστε τον, αν είστε επιβάτες αποφύγετε τον και αν είστε αρμόδιοι για οποιαδήποτε μορφή τιμωρίας του επικοινωνήστε μαζί μου στο e-mail: kpapagrig@gmail.com
………………

Κώστας Παπαγ.
Μαρούσι, Αθήνα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα ίδια ευεργετήματα με τους ανάπηρους πολέμου δικαιούνται πλέον όλες οι κατηγορίες αναπήρων

Η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Άρια ΜανούσουΜπινοπούλου, ως υπεύθυνη του Τομέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ανακοινώνει ότι ψηφίσθηκε την Τετάρτη 4/6/08 στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική του 2008, η διάταξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την εξομοίωση των ευεργετημάτων που δικαιούνται όλες οι κατηγορίες αναπήρων και θυμάτων πολέμου.

................………….
Συνεχίζεται

Με τη ρύθμιση αυτή ικανοποιείται πλήρως ένα πολύχρονο αίτημα των αναπηρικών οργανώσεων ειρηνικής περιόδου και αμάχου πληθυσμού. Έτσι δικαιούνται πλέον όλες οι κατηγορίες αναπήρων τα ίδια ευεργετήματα με τους αναπήρους πολέμου.

Η κ. Μανούσου τόνισε ότι με τις διατάξεις αυτές γίνεται πράξη η εξομοίωση των αναπήρων ειρηνικής περιόδου του ν. 1370/1944, αναπήρων Αντιδικτατορικού Αγώνα του ν. 1543/1985, αναπήρων του ν. 1863/1989, αναπήρων πολέμου αμάχου πληθυσμού του ν. 812/1943 (περιόδου 1940-49) και αναπήρων αμάχου πληθυσμού του ν. 1863/1989 και των θυμάτων αυτών ως προς τα ευεργετήματα των αναπήρων πολέμου, Εθνικής Αντίστασης και θυμάτων πολέμου – Εθνικής Αντίστασης αντίστοιχα.

Η ρύθμιση αυτή που συνεπάγεται ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 3,5 εκατομμύρια ευρώ είναι λογική και δίκαιη, καθόσον η νομοθεσία που μέχρι σήμερα ίσχυε είχε δημιουργήσει κατηγορίες αναπήρων με διαφορετικές παροχές.

Έτσι η ρύθμιση αυτή αφενός προσφέρει στους εξομοιούμενους οικονομικές παροχές και διευκολύνσεις και αφετέρου ικανοποιεί αυτούς ηθικά, αφού πλέον όλες οι κατηγορίες θα απολαύουν των ίδιων ευεργετημάτων.

Τα ευεργετήματα αυτά είναι:
• Πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων
• Παραχώρηση περιπτέρων και κυλικείων
Μοριοδότηση για διορισμό στο δημόσιο
• Συγκοινωνιακές διευκολύνσεις και εκπτώσεις
• Φορολογικές απαλλαγές και έξοδα κηδείας
• Παροχή ιατρικής, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης
• Δικαίωμα λουτροθεραπείας και αεροθεραπείας
• Παραχώρηση ορθοπεδικών μηχανημάτων, βοηθημάτων και αμαξιδίων
• Κάλυψη δαπανών θεραπαινίδος
• Ατελής εισαγωγή αναπηρικού αυτοκινήτου, και
• Χορήγηση αντιτίμου βενζίνης και ελαιολιπαντικών αυτοκινήτου

Στο ίδιο νομοσχέδιο ψηφίσθηκαν επίσης διατάξεις που αποκαθιστούν βαθμολογικά στον καταληκτικό τους βαθμό στρατιωτικούς που έπεσαν ή αγνοούνται στα γεγονότα της Κύπρου το 1964, 1967 και από 20/7 έως 20/8 του 1974.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση αποτελεί ηθική υποχρέωση της Πολιτείας για αυτούς που είτε απώλεσαν τη ζωή τους είτε θεωρούνται αγνοούμενοι υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επ’ ευκαιρία, υπενθυμίζουμε επιπλέον ότι τα ευεργετήματα της πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων και της χορήγησης αδειών περιπτέρων και κυλικείων, δόθηκαν και σε άτομα με αναπηρία και πολυτέκνους, όπως ψηφίσθηκε στη Βουλή στις 13/2/08, στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις».

ΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μπορεί να απέκλεισαν από τους Ολυμπιακούς τους 11της Άρσης Βαρών που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι, εμείς όμως, μάλλον θα πληρώσουμε και θα πάμε...

Δυο χρόνια μακριά από κάθε διοργάνωση είναι η ποινή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών στους έντεκα Έλληνες αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ στις 7 Μαρτίου.
Στο Πεκίνο όμως θα πάμε. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο συγκεκριμένο άθλημα θα μας εκπροσωπήσουν συνολικά τέσσερις αθλητές, τρεις άνδρες και μια γυναίκα.
Υπάρχουν όμως δύο ερωτήματα. Το πρώτο είναι:
Ξέρετε όμως πόσο θα μας στοιχίσει αυτή η συμμετοχή; Η εξαγορά της ποινής της ΕΟΑΒ διαβάζουμε σήμερα ότι είναι είναι 250.000 ευρώ σε δόσεις, ενώ πριν λίγες ημέρες είχαμε διαβάσει και ότι αν δώσουμε δύο εκατομμύρια ευρώ η Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών δεν θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο!.
Έχει βλέπετε και ο αθλητισμός τα εισπρακτικά του μέτρα για να γλιτώνουν οι ομοσπονδίες τον αποκλεισμό…
Το άλλο ερώτημα είναι με ποια ομάδα θα πάμε στο Πεκίνο αφού δεν υπάρχουν και πολλοί αθλητές "καθαροί"...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επικίνδυνα μικρόβια στο Σαρωνικό

Σοκ προκαλούν και τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών «Αρχιπέλαγος».
Σε παραλίες του Σαρωνικού, πλούσιες σε ψάρια, βρέθηκαν επικίνδυνα μικρόβια και μάλιστα σε υψηλά ποσοστά ενώ βαρέα μέταλλα που προκαλούν καρκίνο εντοπίστηκαν στο βυθό, εκεί δηλαδή, που απλώνουν τα δίχτυα τους, οι μηχανότρατες...
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ο βιολογικός καθαρισμός της Ψυττάλειας δεν επαρκεί για να μιλάμε για καθαρό Σαρωνικό καθώς δεν υπάρχει ανάλογη μονάδα για χημική επεξεργασία των λυμάτων.




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν δέχομαι πια προσωπικές σημαίες στο ΠΑΣΟΚ. Τι λέει για τη διαγραφή του Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Δεν επέλεξα εγώ τη σύγκρουση με τον Κώστα Σημίτη, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια εκ βαθέων συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», λίγα 24ωρα μετά τις δραματικές εξελίξεις στο κόμμα του και τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποπέμψει τον πρώην πρωθυπουργό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν διαγράφεται η δική μου σχέση μαζί του».
Συγχρόνως αρνείται ότι τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας ήταν ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», αναφέρει ότι δεν τον απασχολούν τα σενάρια συνωμοσίας κι επισημαίνει για τον εαυτό του και τον κ. Σημίτη ότι «προσωπικά κανείς δεν χρωστάει σε κανέναν».
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να μη δεχτεί πλέον διαφοροποιήσεις από στελέχη που σηκώνουν προσωπικές σημαίες.
«Αυτός ο κατακερματισμός μάς στοίχισε τις προηγούμενες εκλογές», αναφέρει λέγοντας ουσιαστικά ότι η εσωστρέφεια οδήγησε στην ήττα. Επαναλαμβάνει ακόμη, ότι είναι εγγυητής της ενότητας και επισημαίνει ότι η απόφασή του υπηρετεί τη λογική πως το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν κατακερματίζεται και δεν μοιράζεται σε φέουδα.
Σε ό,τι αφορά στο κλίμα διαγραφών που έχει καλλιεργηθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει ότι «δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος των διαγραφών», ενώ καλεί όλα τα στελέχη να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
……..
Περισσότερα: http://www.tanea.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιστιοπλοϊκά τριήμερα για νέους 18-30 ετών, με κόστος 50 ευρώ

Απόλαυσε τη θάλασσα και το καλοκαίρι ταξιδεύοντας με σκάφος!
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με Ιστιοπλοϊκούς και Ναυτικούς Ομίλους της χώρας διοργανώνει πρόγραμμα Ιστιοπλοϊκών Τριημέρων, με τίτλο «Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα», κατά τους θερινούς μήνες.
Δικαίωμα συμμετοχής: νέοι και νέες 18-30 ετών
Οικονομική συμμετοχή: 50 ευρώ το άτομο
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:
Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
Διεύθυνση Κοινωνικής Συμμετοχής
Τμήμα Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού για Νέους
Τηλ.: 210 25 99 480, 465, 466


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν ήδη οι γονείς σου, έχουν δώσει δυο αδέλφια σου και βλέπεις περίεργες κινήσεις γύρω σου, τότε ένα ασανσέρ φαντάζει σανίδα σωτηρίας στα μάτια σου…

Η υπόθεση του θανάτου των παιδιών στην Ορεστιάδα δεν έχει ακόμα διασαφηνιστεί... Μύθευμα της μητέρας ή πραγματικό γεγονός η αγοραπωλησία των δυο άτυχων παιδιών; Πήγαν να παίξουν ή να κρυφτούν στην μοιραία πολυκατοικία όταν έμαθαν τα σχέδια των δικών τους για επικείμενη υιοθεσία τους;
Πήγαν μόνα τους ή εμπιστεύτηκαν κάποιο τρίτο πρόσωπο; Ο «Alpha» αποκάλυψε χθες πως τα στοιχεία που προέκυψαν από την άρση των τηλεφωνικών απορρήτων ταιριάζουν απόλυτα με τις μαρτυρίες της μητέρας...

Συνεχίζεται

Σύμφωνα με την αρχική μαρτυρία της μητέρας, το ραντεβού για την παράδοση των παιδιών κλείστηκε για τις 28 Μαΐου στις 9.30 το βράδυ στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας. Η μητέρα έφτασε στη πλατεία το απόγευμα, τα παιδιά έπαιζαν, τους είπε ότι θα πήγαιναν ένα ταξίδι και όταν βράδιασε τα πήρε και τα πήγε στο Κέντρο Υγείας.

Ο μεσάζοντας ήταν εκεί, στο αυτοκίνητό του, μαζί με τη γυναίκα του.

Την επόμενη μέρα, η μητέρα, σύμφωνα με τα όσα είπε στον ανακριτή, επικοινωνεί το πρωί με το μεσολαβητή και μαθαίνει πως τα παιδιά είναι καλά και βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Το βράδυ επικοινωνεί με τον πατέρα των παιδιών για να κανονίσουν τη δήλωση της εξαφάνισης.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα περνούν την πόρτα της Αστυνομίας για να την ενημερώσουν για τα εξαφανισμένα παιδιά τους…
Την επόμενη μέρα ενεργοποιείται το «Amber Alert».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αλλοδαπός φορέας του Aids, σε έξαλλη κατάσταση, τραυμάτισε δύο αστυνομικούς στην Κύπρο

Οι δύο αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον αλλοδαπό, ο οποίος ήταν ημίγυμνος και σε έξαλλη κατάσταση στην αυλή σπιτιού στη Λάρνακα και είχε τραύμα στα χείλη και τα ούλα του αιμορραγούσαν.
Τότε αυτός δάγκωσε τον έναν στο χέρι και στον άλλο προκάλεσε εκδορές. Επειδή ήταν υπό την επίδραση αλκοόλ και ίσως ναρκωτικών τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.
Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός είναι φορέας του Aids.
Σε εξετάσεις υποβλήθηκαν και οι αστυνομικοί, στους οποίους χορηγήθηκε ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μετά τους σεισμούς ήρθαν οι πλημμύρες. Εβδομήντα έξι νεκροί στην Κίνα

Τους εβδομήντα έξι έφτασαν οι νεκροί από τις καταιγίδες που πλήττουν εδώ και ημέρες τη νότια Κίνα, ενώ περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση.
Ιδιαίτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στο Δέλτα του Ποταμού των Μαργαριταριών, όπως και στις περιοχές της Καντόνας και του Σεντζέν.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως αναμένονται και άλλες σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή στην διάρκεια της εβδομάδας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η διαμαρτυρία των bloggers που δεν έγινε ποτέ - Τι γράφει ο "Ελεύθερος Τύπος"

("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λύστε τις απορίες σας για το Κτηματολόγιο - Τηλεφωνήστε στο 1015

Το ΥΠΕΧΩΔΕ έθεσε σε λειτουργία τον ειδικό τετραψήφιο αριθμό 1015 για την καλύτερη τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ αναλυτική πληροφόρηση θα παρέχεται από την ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. στη διεύθυνση: http://www.ktimatologio.gr/.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...