Ειδήσεις

9 Απρ 2008

Ούτε το ποδόσφαιρο γλύτωσε από την μόδα των αναβολικών

Μια εβδομάδα μετά το σκάνδαλο με την εθνική ομάδα στίβου, μετά από σχετικό έλεγχο των αρμοδίων φορέων που έγινε σε δυο προπονητικά κέντρα μεγάλων ομάδων της χώρας και συγκεκριμένα στο προπονητήρο της ΑΕΚ και του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ βγήκαν θετικοί δώδεκα παίχτες, έξι από κάθε ομάδα, χωρίς να γίνουν μέχρι τώρα γνωστά τα ονόματα τους.
Και όλα αυτά λίγες αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος.
Το χειρότερο όμως, είναι πως αν μέσα σε αυτούς τους παίχτες είναι και Έλληνες διεθνείς, τότε δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, στα δύσκολα παιχνίδια όπου έχει να δώσει η εθνική μας ομάδα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τον Ιούνιο.

Παναγιώτης Φριντζάλας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Λάλι είναι μόλις ενός μηνός αλλά ήδη λατρεύεται ως μετενσάρκωση μιας ινδικής θεότητας, γιατί έχει... δυο πρόσωπα!

Το βρέφος, πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, γνωστό ως κρανιοπροσωπικός διπλασιασμός, και γεννήθηκε με ένα κεφάλι, αλλά δύο πρόσωπα. Εκτός από τα αυτιά της, όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της Λάλι είναι διπλά. Έχει δύο μύτες, δύο ζευγάρια χειλιών και δύο ζευγάρια ματιών.
Οι γονείς της πάντως, την αντιμετωπίζουν ως απολύτως φυσιολογικό παιδί και δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να υποβάλουν το παιδί σε αισθητική επέμβαση, ενώ οι κάτοικοι του χωριού όπου ζει το μωρό, θεωρούν ότι είναι η μετενσάρκωση της θεάς Ντούργκα, η οποία απεικονίζεται συνήθως με 3 μάτια και πολλά χέρια.
Η Λάλι, που το όνομα της σημαίνει "αξιαγάπητη", δέχεται καθημερινά περισσότερες από 100 επισκέψεις πιστών στο σπίτι της, ενώ μερικοί δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν από το κράτος την ανοικοδόμηση ναού όπου θα ζήσει το μωρό με τους γονείς του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος

Και η Τζιγγερμάνια συνεχίζεται. Η ήττα από τον ΟΦΗ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο οπαδικός τύπος αλλά και οι λεγόμενοι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι άδραξαν την ευκαιρία και έστησαν στον τοίχο τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, την ώρα που οι οργανωμένοι οπαδοί του τριφυλλιού ετοιμάζουν το δικό τους συλλαλητήριο. Ωστόσο η επίθεση που δέχεται ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μόνο δίκαιη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου το 1979 και ο Τζίγγερ διαδέχθηκε τον θείο του, Γιώργο Βαρδινογιάννη, τον Μάιο του 2000. Από τότε μέχρι σήμερα, η λέξη «σταθερότητα» μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ.
Στο ποδοσφαιρικό τμήμα μάλλον είναι άγνωστη λέξη, και γι’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.
Όταν από το προσκήνιο της ΠΑΕ απεσύρθη ο πρόεδρος-μύθος, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο ανιψιός του δεν θέλησε να μπει μπροστά. Ανέθεσε τις τύχες της ομάδας σε έναν φίλο του, τον Άγγελο Φιλιππίδη, που δεν είχε όμως την πείρα να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο που είχε αναλάβει. Ο Παναθηναϊκός είχε μείνει ήδη 4 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και η μουρμούρα είχε ξεκινήσει.
Με απόφαση του Βαρδή Βαρδινογιάννη ξοδεύτηκαν υπέρογκα ποσά για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού, προφανώς για να στηριχθεί ο γιος του που ήταν ο νέος διοικητικός ηγέτης της ιστορικής ομάδας. Έτσι, το καλοκαίρι του 2000 ήρθαν στην Παιανία «πρώτες φίρμες» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Πορτογάλος Πάουλο Σόουζα και ο Κροάτης Γκόραν Βλάοβιτς.
Ο Σόουζα εισέπραττε 3 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ ο Κροάτης στα τέσσερα χρόνια στην Παιανία έγινε πλουσιότερος κατά 4 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει ανάλογη προσφορά.
Το μεγάλο «μπαμ» έγινε το επόμενο καλοκαίρι, όταν αποκτήθηκε από τον Ηρακλή ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.
Η μετεγγραφή του Κύπριου ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ ο Γηραιός πήρε και τους Χαλκιά, Κουτσουρέ και Νασσιόπουλο. Το ποσό ήταν εξωπραγματικό ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα και είναι ενδεικτικό της διάθεσης που είχαν τα αφεντικά της ΠΑΕ.
Ο Παναθηναϊκός παρά τις επενδύσεις σε... έμψυχο δυναμικό έπεσε πάνω στην απόλυτη κυριαρχία του Σωκράτη Κόκκαλη που δεν άφηνε τίποτα στην τύχη… και ο Ολυμπιακός σάρωνε τα πάντα στο εσωτερικό. Γρήγορα ήρθε και η φθορά στο πρόσωπο του Άγγελου Φιλιππίδη, η θητεία του οποίου στιγματίστηκε από την επίθεση στον διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη στο ντέρμπι των «αιωνίων αντιπάλων» που έγινε στις 24 Μαρτίου 2002 στη Λεωφόρο.
Το τελειωτικό χτύπημα για τον Φιλιππίδη και το γερό ταρακούνημα για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ήρθε 14 μήνες μετά. Οι «πράσινοι» βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη μεγάλη ανατροπή στο εγχώριο ποδοσφαιρικό σκηνικό, αλλά έπρεπε να περάσουν από την αρένα της Ριζούπολης. Δεν αντέχουν στην πίεση και την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και σε μία ατμόσφαιρα «ζούγκλα» ήρθε το 3-0. Το αποτέλεσμα στις 11 Μαΐου 2003 άφηνε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τους «πράσινους» χωρίς τίτλο....
Οι οπαδοί κάνουν επιδρομή και ντου στο προπονητικό κέντρο. Προκαλούν ζημιές, απειλούν τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή Σέρχιο Μαρκαριάν. Από την Παιανία έφυγαν οι Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Φύσσας, Νικοπολίδης.
Ένα χρόνο μετά βέβαια όλοι αυτοί με τον Όττο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης κάνοντας όλο τον κόσμο να παραμιλάει με τα κατορθώματά τους.
Ο Άγγελος Φιλιππίδης παραιτείται και τον Ιούνιο του 2003 πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αργύρης Μήτσου. Ταυτόχρονα αλλάζει και το διοικητικό μοντέλο του Παναθηναϊκού. Άνθρωπος, κλειδί είναι πλέον ο τεχνικός διευθυντής. Ο Ζάετς εισηγείται για όλα τα θέματα που αφορούν το τμήμα και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ συναινεί ή διαφωνεί και δίνει άλλες κατευθύνσεις.
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει δίπλα του και άλλο ένα πρόσωπο, στο οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Τον Σπύρο Λιβαθηνό.
Μετά το ταπεινωτικό 3-0 της Ριζούπολης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κατόπιν λαϊκής εντολής, δίνει εντολή στον «Λαγό» να αρχίσει το στήσιμο μίας νέας που είχε στο βασικό της κορμό αρκετούς αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές. Και αυτό όχι επειδή είχε κάποια ιδιαίτερη αδυναμία στους ξένους, αφού αν κοιτούσε κανείς την ελληνική αγορά θα διαπίστωνε ότι τη συγκεκριμένη περίοδο αξιόλογοι Έλληνες ποδοσφαιριστές έβγαιναν με το σταγονόμετρο. Άλλωστε αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που και ο Ολυμπιακός αλλά και η ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να ανανεώσουν το έμψυχο δυναμικό τους.
Έτσι, έπεσε και ο μύθος για το φυτώριο της Παιανίας, καθώς η τελευταία φουρνιά που αναδείχθηκε ήταν αυτή των «λούζερς» (έτσι δεν τους αποκαλούσαν οι πράσινοι οπαδοί;). Του Άγγελου Μπασινά, του Γιάννη Γκούμα και του Γιώργου Καραγκούνη.
Μοιραία, για την Παιανία ξημέρωσε μία άλλη μέρα.
Στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού ήρθαν ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή, το Καμερούν, τη Δανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, τη Ν. Αφρική, τη Λιθουανία, τη Γαλλία, την Τσεχία, την Ολλανδία, την Κύπρο, τη Βραζιλία και την Κροατία.
Τα κομμάτια του πύργου της ποδοσφαιρικής Βαβέλ ανέλαβε να στήσει ένας ισραηλινός προπονητής, ο Ιτζάκ Σουμ, η επιλογή του οποίου ήταν ένα μεγάλο ρίσκο. Στο τέλος όμως, ο Τζίγγερ μετά από 4 χρόνια δικαιώνεται και ο Παναθηναϊκός κατακτά το νταμπλ.
Το καλοκαίρι του 2005 δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές, οι Φλάβιο Κονσεϊσάο και Ιγκόρ Μπίσκαν, φτάνουν στην Ελλάδα για λογαριασμό του τριφυλλιού. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού παραληρούν και στο πρώτο φιλικό παιχνίδι το Ολυμπιακό Στάδιο γεμίζει από 60.000 «πράσινες καρδιές».
Οι δύο μεγάλοι αστέρες δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και η ευθύνη πέφτει πάλι στο Γιάννη Βαρδινογιάννη. «Πού τους βρήκε αυτούς τους περιπατητές», «τον έπιασαν κοροΐδο οι Τούρκοι», « αν ήταν παιχταράς δεν θα τον άφηναν οι Άγγλοι να φύγει», είναι μερικές από τις ατάκες που ακούστηκαν από τα χείλη των οπαδών κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.
Την επόμενη χρονιά ο τσιγκούνης Τζίγγερ βάζει για άλλη μια φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη και φέρνει στην Παιανία το Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αρπάζοντας τον ουσιαστικά μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού ( κάτι που έκανε και φέτος δίνοντας 2.000.000 ευρώ για να ντύσει στα πράσινα τον Νίκο Σπυρόπουλο ) και ανανεώνει το συμβόλαιο του Δημήτρη Παπαδόπουλου, που ήταν έτοιμος να πιάσει λιμάνι, έπειτα από τις κραυγές των οπαδών του τριφυλλιού.
Η ιστορία δείχνει ότι το λάθος του Τζίγγερ δεν είναι ότι δεν αφουγκράζεται τον κόσμο, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Λεφτά θέλει ο κόσμος; Πάρε 20.000.000 ευρώ για μεταγραφές. Μεγάλους ποδοσφαιριστές θέλει ο κόσμος; Πάρε Κονσεϊσάο, Μπίσκαν, Γκονζάλες, Μάτος, Σαλπιγγίδη, Κωνσταντίνου, Ασάνοβιτς, Σόουζα. Να διώξουμε τους λούζερς θέλει ο κόσμος; Διώξε Μπασινά, Κυργιάκο, Νικοπολίδη, Φύσσα, Καραγκούνη (άσχετα αν φέτος τον χειροκροτούν).
Οι οπαδοί του τριφυλλιού θα πρέπει επιτέλους να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν ότι όλα όσα καταλογίζουν στον Τζίγγερ δεν είναι τίποτα άλλο από τις δικές τους επιθυμίες.

Κ.Μ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκθεση Ιταλού επιστήμονα «καίει» την Ελλάδα στη WADA - Τύποι αναβολικών στεροειδών παράγονται στην Ελλάδα

Στοιχεία-σοκ για την διακίνηση αναβολικών στην Ελλάδα αποκάλυψε στον «Alpha» και τον Αντρέα Παλομπαρίνι ένας από τους κορυφαίους συμβούλους της WADA για θέματα ντόπινγκ.
Ο Ιταλός επιστήμονας Αλεσάντρο Ντονάτι είχε συντάξει πριν από περίπου έναν χρόνο έκθεση-«βόμβα» με το δεικτικό για τη χώρα μας τίτλο «Η Ελλάδα και ο μύθος της Ολυμπίας», στην οποία χαρακτηρίζει την Ελλάδα χώρα παραγωγής και μεγάλο εξαγωγέα αναβολικών και στηλιτεύει την αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας.
Στην έκθεσή του ο κ. Ντονάτι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα εμφανίζεται επανειλημμένως ως χώρα προέλευσης φαρμακοδιεγερτικών ουσιών. Σε ιστότοπους αναφέρεται, ότι πολλοί τύποι αναβολικών στεροειδών παράγονται στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Ε.Ο.Φ. Δημήτρη Βαγιωνά, εργαστήριο κοντά στην Κόρινθο παράγει 1,4 εκατομμύρια κουτιά στεροειδών αναβολικών ετησίως».
Ο Ιταλός αξιωματούχος μιλώντας στον Αντρέα Παλομπαρίνι είπε: «Βρήκα ίχνη αναβολικών ουσιών - που παράγονται στην Ελλάδα - σε πολλές έρευνες για τις οποίες ήμουν εμπειρογνώμονας της εισαγγελίας και είχα την απόδειξη, ότι η Ελλάδα δεν έκανε ποτέ τίποτα, ώστε να ξεκαθαρίσει την θέση αυτών των εταιρειών και το εύρος των παράνομων εξαγωγών».
Στην έκθεση του ο κ. Ντονάτι εξηγεί, ότι μέσω internet και χωρίς συνταγή ο καθένας μπορεί να ντοπαριστεί. Ο ίδιος γνώριζε με λεπτομέρειες το θέμα της Άρσης Βαρών, για το οποίο ουσιαστικά «καρφώνει» τις Ελληνικές Αρχές, λέγοντας ότι «το σκάνδαλο των αρσιβαριστών θέτει ερωτήματα, που διαιωνίζονται. Έντεκα αθλητές που θα «πληρώσουν» τη νύφη. Αυτοί έχουν προπονητή, γιατρούς, παράγοντες, ένα περιβάλλον που τους οδήγησε σε αυτό το μονοπάτι της ανοχής».
Ο Ιταλός αξιωματούχος αναφέρει τον δημοσιογράφο Φίλιππο Συρίγο και τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ Δημήτρη Βαγιωνά ως δύο από τους ελάχιστους πολέμιους του ντόπινγκ στην Ελλάδα.
«Ο πρώτος χτυπήθηκε και ο δεύτερος απειλήθηκε», γράφει στην έκθεσή του ο Ντονάτι, ο οποίος είπε στον Αντρέα Παλομπαρίνι, ότι «μου φαίνεται πως στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι που καταγγέλλουν τέτοιες υποθέσεις, στη συνέχεια αντιμετωπίζουν προβλήματα». Ερωτηθείς αν η έκθεση αυτή του είχε ζητηθεί από την WADA, απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι «μου είχε ζητήσει μία συστηματική και εμπεριστατωμένη έκθεση».
Ο Αλεσάντρο Ντονάτι θεωρεί την Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες σε εξαγωγές αναβολικών χωρες, μαζί με την Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Πύρρος Δήμας για την υπόθεση ντόπινγκ

«Θα αφήσω την Ελληνική Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση και να μάθουμε το τι ακριβώς συμβαίνει. Όμως δεν πρέπει να τα γενικεύουμε όλα. Εάν ένας γιατρός πιαστεί με φακελάκι, δεν σημαίνει πως όλοι παίρνουν φακελάκι. Εάν ένας δημοσιογράφος πάρει λεφτά, δεν σημαίνει ότι όλοι πληρώνονται. Αυτό συμβαίνει και με τον αθλητισμό και τις απαγορευμένες ουσίες. Δεν πρέπει να εξισώνουμε όλες τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον Άγιο Δημήτριο προκαλεί τις κινητοποιήσεις των κατοίκων

Μήνυμα αναγνώστη


Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για την παράνομη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα στην καρδιά της συνοικίας.
Η κεραία έχει εγκατασταθεί σε τριώροφο κτίριο, στην οδό Μενελάου, σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά και μόλις 200 μέτρα μακριά από το δημοτικό σχολείο της περιοχής, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση και οργή.
Οι κάτοικοι έχουν ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και αναμένουν ενέργειες τους, προκειμένου να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία και να προχωρήσει το ξήλωμα της κεραίας το συντομότερο δυνατό
Η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων θα γίνει το Σάββατο 12 Απριλίου στο σημείου που είναι εγκαταστημένη η κεραία, ενώ την Τετάρτη 16 Απριλίου θα υπάρξει νέα συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο εισαγωγέας των επίμαχων σκευασμάτων μίλησε στον "Alpha" - «Έκανα μια εξυπηρέτηση σε ένα φίλο»

Ο Λαρισαίος επιχειρηματίας και εισαγωγέας των σκευασμάτων από την Κίνα που δόθηκαν στους αθλητές και αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας Άρσης Βαρών ουσιών από τη Κίνα, μίλησε την Τετάρτη αποκλειστικά στον «Alpha» και Ρένα Κουβελιώτη για την εμπλοκή του στην υπόθεση.
Ο Παναγιώτης Κατσέλος εμφανίσθηκε ψύχραιμος, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι η απόλυτη ευθυγράμμιση του με τα όσα έχουν υποστηρίξει μέχρι σήμερα ο Χρήστος Ιακώβου και ο δικηγόρος του.
Ερωτηθείς για την εμπλοκή του στην υπόθεση, ο κ. Κατσέλος είπε ότι «έκανα μια εξυπηρέτηση σε ένα φίλο», εννοώντας τον Χρήστο Ιακώβου, επειδή όπως είπε ο ίδιος δεν είχε ούτε τις γνώσεις ούτε την δυνατότητα να εισάγει τις ουσίες που ήθελε.
Όπως είπε, όταν ο κ. Ιακώβου του ζήτησε τις συγκεκριμένες ουσίες, ο ίδιος έψαξε στο internet και ενημέρωσε ότι τις βρήκε. Όταν του δόθηκε το «o.k.» να προχωρήσει στην αγορά τους, το έκανε και πάλι μέσω internet.
Μάλιστα, ο κ. Κατσέλος απέρριψε τον όρο «εισαγωγέας» που του έχει αποδοθεί για τις συγκεκριμένες ουσίες, τονίζοντας ότι «εισαγωγέας σημαίνει να εισάγεις μια μεγάλη ποσότητα μέσω εταιρείας, όχι να παραγγέλνεις 500 γραμμάρια μέσω internet».
Όταν ρωτήθηκε πώς θα μπορούσαν να χορηγηθούν στους αθλητές τα επίμαχα σκευάσματα, απάντησε ευθέως ότι «ή θα τα έπαιρναν οι αθλητές με το κουταλάκι ή σε κάψουλες, όπως έγινε».
Όσον αφορά στο αν αυτές οι ουσίες εισήχθησαν με σκοπό την χρησιμοποίηση τους από τους αθλητές της εθνικής ομάδας της Άρσης Βαρών με πρωτοβουλία του Χρήστου Ιακώβου, ο κ. Κατσέλος απάντησε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά πρόσθεσε ότι «είχε την έγκριση και γιατρού και της Ομοσπονδίας».
Ερωτηθείς γιατί απευθύνθηκαν σε αυτόν και όχι η Ομοσπονδία επισήμως σε κάποια εταιρεία για τα σκευάσματα που ήθελε, απάντησε ότι «επειδή ήταν ακριβά, μου ζήτησαν να βρω την πρώτη ύλη και θα συσκευαζόταν στην Ελλάδα με ευθύνη της Ομοσπονδίας». Είπε μάλιστα, ότι ο ίδιος έκανε τρεις παραγγελίες στην κινεζική εταιρεία και ότι το συνολικό κόστος ήταν μόλις 60 ευρώ.
Επεσήμανε μάλιστα, ότι μετά τις δύο πρώτες παραγγελίες οι αθλητές εξετάστηκαν και βγήκαν καθαροί, όπως ισχυρίστηκε και ο Χρήστος Ιακώβου και ότι το πρόβλημα προέκυψε με την τρίτη παραγγελία. Πρόσθεσε δε, ότι μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, επικοινώνησε με την κινεζική εταιρεία με e-mail ζητώντας να μάθει τι συνέβη και του απάντησαν με τα δύο e-mail που δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Ο κ. Κατσέλος δήλωσε ότι αισθάνεται υπεύθυνος γι’ αυτό που συνέβη, αλλά πρόσθεσε ότι «εγώ δεν κρύφτηκα, να πω «δε με ξέρουν, δεν τους ξέρω», ωστόσο παραδέχθηκε ότι έδωσε τα e-mail στον συνήγορο του κ. Ιακώβου, επειδή όπως είπε «έτσι κι αλλιώς θα τα βρίσκανε από τα ίχνη στον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απίστευτο! Δείτε πώς γλιστρούν τα αυτοκίνητα σε παγωμένο δρόμο σε τούνελ της Ρωσίας

Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει αυτό το βίντεο:

"Το τούνελ αυτό βρίσκεται στη Ρωσία, υπάρχει από πάνω ένα ποτάμι και το νερό στάζει μέσα σε αυτό. Το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία είναι -38 βαθμούς Κελσίου, ο δρόμος παγώνει και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στο βίντεο!"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μη συγνώμη, μη πρόσκληση. Θα δείξουμε σε Καραμανλή και Παπανδρέου τι σημαίνει αξιοπρέπεια

Από την εφημερίδα "Ηχώ" της Δράμας


Ανεπιθύμητοι είναι οι εκπρόσωποι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ κυβέρνησης στις προσεχείς εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, δήλωσε σε ομιλία του ο συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ο οποίος καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας.
Μεταξύ άλλων είπε ότι κανένας ευρωπαίος ηγέτης δεν θα έδειχνε τόσο κυνισμό, τόση περιφρόνηση προς τη μνήμη ενός λαού, προς τους νεκρούς, όσο έδειξαν οι Παπανδρέου – Καραμανλής προσκυνώντας τον Κεμάλ- τον Χίτλερ των λαών της καθ’ ημάς Ανατολής.
Επειδή αποδείχθηκαν αδικαιολόγητα ανάξιοι διαπράττοντας μία ανήθικη πράξη… στις προσεχείς εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας δεν πρέπει να προσκληθούν και να παραστούν εκπρόσωποι των δυο κομμάτων ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.
Θα έχουν δικαίωμα να παραστούν μόνο όταν ζητήσουν μια μεγάλη και ειλικρινή συγνώμη.
Η δημόσια έκφρασή της θα πρέπει να γίνει προσφωνώντας κυκλικά: Τρία, πέντε, τρία και τρεις φορές τη λέξη συγνώμη.
Συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπον τις 353.000 νεκρούς του Ποντιακού Ολοκαυτώματος!

Ελένη Κορίνη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στέκονται με τον τρόπο τους στο πλευρό του ειδικού φρουρού

Με πρωτοβουλία των ομάδων μπάσκετ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, διοργανώνεται το Σάββατο 12 Απριλίου στο Kλειστό Κλαδισού, τουρνουά μπάσκετ για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού τα έσοδα θα δοθούν στοn άτυχο ειδικό φρουρό, Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος συνεχίζει τη νοσηλεία του στο Ισραήλ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του τον περασμένο Νοέμβριο, στα Ζωνιανά.
Στον αγώνα εκτός από τους αστυνομικούς θα συμμετέχουν και οι ομάδες «II Nostro Husqvarma» και « Μαγικό φίλτρο».
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα των υπευθύνων των ομάδων:

6955 090 273 «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων»
6939 101 380 «ΤΑΕ Χανίων»
6978 661 000 «II Nostro Husqvarma»
6947- 185184 «Μαγικό φίλτρο».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κλειδωμένα για χρόνια σε μια τρώγλη, παγωμένα, ρακένδυτα ανάμεσα σε ακαθαρσίες και κουρέλια

Μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία που θυμίζει «Κωσταλέξι» αποκαλύφθηκε εχθές στη μικρή κοινωνία του Μαραθιά Φωκίδας, μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα Φωκίδας.
Συγκεκριμένα, μια μητέρα ψυχικά άρρωστη υποχρέωνε τα δύο της παιδιά να ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες, απομονωμένα, κλεισμένα μέσα σε ένα σπίτι που θύμιζε στάβλο, αφού η οικογένεια συγκατοικούσε με ζώα.
Οι γιατροί του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας, που εξέτασαν τα παιδιά, ηλικίας περίπου σήμερα 20 ετών, δεν μπορούσαν να πιστέψουν το θέαμα που αντίκρισαν, καθώς τα παιδιά είναι υποσιτισμένα και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης αντανακλούν σε κάθε σημείο του σώματος και του κορμιού τους.
Η νέα υπόθεση της Φωκίδας, έφερε μνήμες από την ιστορία που το 1978 είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Κωσταλέξι Λαμίας
Είναι η ιστορία της 47χρονης τότε, Ελένης Καρυώτη, μιας γυναίκας με ψυχολογικά προβλήματα, που ήταν φυλακισμένη επί εικοσιεννιά ολόκληρα χρόνια σ’ ένα δωμάτιο της οικογένειάς της, στο χωριό Κωσταλέξι της Λαμίας.
Τα αδέλφια της θεώρησαν ότι έτσι θα τη βοηθούσαν, ενώ ταυτόχρονα θα κρατούσαν για πάντα καλά κρυμμένη τη «ντροπή» της οικογένειας.
Η ιστορία της Ελένης αποκαλύφθηκε από τους δημοσιογράφους και πήρε σύντομα μεγάλες διαστάσεις, ενώ κατηγορήθηκε ολόκληρο το χωριό που ουσιαστικά γνώριζε για τον εγκλεισμό, αλλά δεν έκανε τίποτα.
Τα αδέλφια της Ελένης δικάστηκαν και αθωώθηκαν, ενώ τα ίχνη της εξαφανίστηκαν.
Ακόμη και σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά την αποκάλυψη, το Κωσταλέξι παραμένει συνώνυμο της μιζέριας, της αθλιότητας και στοιχειώνει με τη βαριά σκιά του ονόματός του όλες τις ανάλογες περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σφαγεία Αλικαρνασσού Κρήτης
Την παρέμβαση των κρατικών υπηρεσιών προκάλεσε ο εγκλεισμός από τους γονείς τους μιας κοπέλας με νοητική υστέρηση και ενός αγοριού το Νοέμβριο του 2004.
Η ιστορία διαδραματίζεται στην περιοχή των Σφαγείων της Αλικαρνασσού. Όταν οι αστυνομικοί, που έφθασαν στο σπίτι μετά από τις καταγγελίες γειτόνων, αντίκρισαν μια εικόνα πραγματικής εξαθλίωσης, αφού στο χώρο που μεγάλωναν τα δύο αδέλφια, τα σκουπίδια σχημάτιζαν σωρούς, ενώ τα παιδιά έτρωγαν, κοιμόντουσαν και αφόδευαν στο ίδιο δωμάτιο.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, τόσο για τον εγκλεισμό όσο και για τη βάναυση συμπεριφορά του πατέρα.

Λοφίσκος Θεσσαλονίκης
Μία σύγχρονη οικογενειακή τραγωδία εκτυλισσόταν και στο χωριό Λοφίσκος Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Ιανουάριο: Τέσσερα κορίτσια ηλικίας 12, 14, 17 και 20 ετών κλειδωμένα για χρόνια σε μια τρώγλη, παγωμένα, ρακένδυτα ανάμεσα σε ακαθαρσίες και κουρέλια.
Ο βοσκός πατέρας δεν μπορούσε να προσφέρει το παραμικρό, ενώ η μητέρα, που κρατούσε κλειδωμένα τα παιδιά της, είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης
Το 2003, στο χωριό Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης, η αστυνομία συνέλαβε μία γυναίκα που κρατούσε κλειδωμένο μέσα στο σπίτι τον 83χρονο πατέρα της, ενώ πολλές φορές ξεχνούσε να του δώσει ακόμα και τροφή.
Ριγγλάδες Κέρκυρας
Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, οι αρχές της Κέρκυρας ήρθαν και πάλι αντιμέτωπες με ένα σύγχρονο Κωσταλέξι.
Για 10 ολόκληρα χρόνια, ο 77χρονος Σπύρος Καψοκαβάδης έμενε κλειδωμένος από το γιο του, σε ένα κατάλυμα. Οι ακαθαρσίες είχαν γεμίσει το χώρο, εκεί που ο άτυχος ηλικιωμένος ήταν υπέμενε αγόγγυστα τη βάναυση συμπεριφορά του παιδιού του.
Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ο δήμαρχος Κέρκυρας κατήγγειλε το περιστατικό.

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας χρόνος ακόμα αναμονή για το καινούριο βιβλίο ιστορίας

Μήνυμα αναγνώστη

O Ευριπίδης Στυλιανίδης πήγε περιοδεία στα Τρίκαλα.
Τον ρώτησαν λοιπόν οι Τρικαλινοί για το αν θα προλάβει το νέο βιβλίο Ιστορίας να βρίσκεται το Σεπτέμβριο στα σχολεία και δήλωσε ότι «δεν πρέπει να βιαστούμε και να κάνουμε κάτι πρόχειρο. Θα πρέπει στο νέο σύγγραμμα να αναδεικνύεται και η σωστή διδακτική και παιδαγωγική μέθοδος, αλλά και ιστορική αλήθεια».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. παραδέχονται την αδυναμία τους να ελέγξουν την αυθαίρετη δόμηση πέριξ της βίλας Μαγγίνα

Με απλά λόγια για οκτώ μήνες δε θα βγαίνουν άδειες οικοδομής στην περιοχή του Υμηττού στην οποία απαγορεύεται η ανέγερση κατοικίας, αλλά επιτρέπονται μόνο κοινωφελείς ή άλλες συναφείς χρήσεις.
Θυμάστε το αναψυκτήριο του Μαγγίνα; Για αυτήν την περιοχή μιλάμε.
Με την απόφαση αυτή λοιπόν, το υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και η νομαρχία Ανατολικής Αττικής ουσιαστικά αναγνωρίζουν την αδυναμία τους να επιβάλουν τον νόμο και να καταστείλουν την αυθαίρετη δόμηση στην επίμαχη Β΄ Ζώνη του Υμηττού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυξητικές ορμόνες από πτώματα

"Τριανταεξάχρονος αρσιβαρίστας, ελληνικής καταγωγής, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Σουηδίας χτυπημένος από τη νόσο των «τρελών αγελάδων. Ο αθλητής έκανε χρόνια και αλόγιστη χρήση αυξητικής ορμόνης που προερχόταν από την υπόφυση ανθρώπινων πτωμάτων τα οποία έκλεβαν λαθρέμποροι της ντόπας από νεκροτομεία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δωροδοκώντας τους φύλακες των νεκροθαλάμων με 25 ευρώ το κεφάλι!"
Αυτά αναφέρει η εφημερίδα «Espresso» στην οποία μιλάει "ο Γιώργος Στεργιάδης, δημοσιογράφος με καριέρα στις μεγάλες έρευνες για τις απαγορευμένες ουσίες στο εξωτερικό".

Eμείς επικοινωνήσαμε με τον κ. Στεργιάδη όπως μας είπε ότι ούτε ο ίδιος διαθέτει τα στοιχειά του ελληνικής καταγωγής αθλητή (ίσως να μην πρόκειται για αρσιβαρίστα) καθώς τα Σουηδικά νοσοκομεία δεν δίνουν τέτοια στοιχεία σε αντίθεση με την προσφιλή σε εμάς Ελληνική τακτική…
Από τη δημοσιογραφική έρευνα του κ. Στεργιάδη είχε προκύψει ότι πολλοί αθλητές που έκαναν χρήση αυξητικής ορμόνης η οποία προερχόταν από πτώματα, παρουσίασαν αργότερα τη "νόσο των τρελών αγελάδων".

Όπως λέει ο Γιώργος Στεργιάδης στην 'Espresso", "ο νεκρός έκανε χρήση αυξητικής ορμόνης που έκλεβαν από την υπόφυση νεκρών τους οποίους μετέφεραν από την Ινδία σε νεκροτομεία της Ρωσίας. Οι επιστήμονες που πειραματίζονταν στα πτώματα λάδωναν τους φύλακες των νεκροθαλάμων με 20-25 ευρώ για κάθε νεκρό".
Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, ότι η αυξητική ορμόνη δεν ανιχνεύεται από την εξέταση των ούρων…

Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=666396

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μας τις έστειλαν και τις χαρίζουμε - Έξι προσκλήσεις για τη δέκατη Έκθεση Πολυτελών Αυτοκινήτων

Έξι προσκλήσεις για τη δέκατη Έκθεση Πολυτελών Αυτοκινήτων.
Αν θέλετε να πάτε, στείλτε e-mail.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Όσοι τις κερδίσουν θα τις παραλάβουν από την είσοδο του τηλεοπτικού σταθμού "Alpha", στην Κάντζα, στο 40,2 χιλιόμετρο της Αττικής Οδού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για τη... "μακεδονική" γλώσσα

Μήνυμα αναγνώστη

Είναι πλέον ακαταλόγιστος ο τρόπος των εκπροσώπων των Η.Π.Α. που προσπαθούν να παρουσιάσουν στην ανθρωπότητα
ένα νεφογέννητο συνονθύλευμα, σαν έθνος με οντότητα, ιστορία και γλώσσα μακεδονίτικη, άλλη από την Ελληνική.
Με κάτι που θέλουν μάλιστα να υπερσκελίσουν χρονολογικά ακόμα και τον λαό που τους έδωσε κάθε διανοητική δυνατότητα να αντιληφθούν τι σημαίνει: έθνος, ιστορία, γλώσσα, ολυμπιακά ιδανικά, φιλοσοφική αντίληψη, πολιτισμικά ιδεώδη και μύρια όσα.
Τα οποία όχι μόνο αγνοούν, αλλά και δεν τολμούν να προσεγγίσουν. Διότι, δεν γνωρίζουν καν ή παρωδούν το γεγονός ότι, πριν δυο χιλιετίες δεν υπήρχε ο όρος Σλάβος. Ότι το έθνος απαιτεί καταγεγραμμένα πολιτισμικά δεδομένα. Και το θλιβερότερο, ότι, τη γλώσσα των Σλάβων, που μιλούν οι «μακεδονίτες» τους, την διαμόρφωσαν οι Έλληνες αδελφοί Κύριλλος και Μεθόδιος, μόλις κατά το 850, σε εργαλείο γραφής και ανάγνωσης.
Που σημαίνει ότι, πριν από 2.000 χρόνια η φύση δεν είχε αποφασίσει ακόμα το υλικό που θα τους έπλαθε, πόσο μάλλον να μιλούν σαν έθνος με ανύπαρκτη γλώσσα και οντότητα.
Σε αυτή την προφανή δολιοφθορά της ιστορικής αλήθειας, που και τυφλοί διακρίνουν, μόνο ένας τρόπος ταιριάζει, η προβολή
της αρνησικυρίας στην χρήση του ονόματος Μακεδονία.
Για να μη την ρυπαίνουν δόλια, οι όποιοι ανιστόρητοι!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στον εισαγγελέα το e-mail

Στον εισαγγελέα παρέδωσε σήμερα το πρωί, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Χρήστου Ιακώβου, το e-mail της κινεζικής εταιρίας, προκειμένου να διερευνηθεί η γνησιότητα του.
Ο δικηγόρος είπε ότι ο πελάτης του λυπάται για τη σιωπή κάποιων πολιτικών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Μακεδονική»... γλώσσα από ΗΠΑ

Από την εφημερίδα "Έθνος"

Να διατηρήσει τον ρόλο του (αυτόκλητου) δήθεν αντικειμενικού επιδιαιτητή επιχειρεί η Ουάσιγκτον και με δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τομ Κέισι, προχθές λίγο πριν από τα μεσάνυχτα καταβλήθηκε προσπάθεια για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την απολύτως απαράδεκτη αναφορά του υφυπουργού Εξωτερικών, Ντάνιελ Φριντ, σε «μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα».
Όμως, χθες το μεσημέρι, στην καθιερωμένη ενημέρωση του εκπροσώπου Σιόν Μακόρμακ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ισχύει μεν η ανακοίνωση του κ. Κέισι, αλλά και οι δηλώσεις του κ. Φριντ!
Ερωτηθείς αν η δήλωση του κ. Κέισι ανακαλεί τα όσα ανακοίνωσε προχθες ο κ. Φριντ, ο κ. Μακόρμακ δήλωσε: «Και οι δύο ανακοινώσεις είναι συνεπείς» (προς την αλήθεια).*
Η δήλωση αυτή του κ. Μακόρμακ δημιούργησε νέα προβλήματα και αργά το βράδυ ξεκίνησαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για να μην οδηγηθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε νέα αναταραχή. Ενώ έγινε γνωστό ότι ειδικά ο κ. Φριντ κυριαρχείται από οργή για την ανατροπή των σχεδίων διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση
Για λόγους καθαρά τακτικής και χωρίς να ανασκευάζεται το περιεχόμενο της δήλωσης, ο κ. Κέισι, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ελλάδα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ δεν παρέχουν επίσημη αναγνώριση γλώσσας ή εθνότητας και κάθε συζήτηση περί μακεδονικής γλώσσας ή εθνότητας δεν πρέπει να έχει καμιά συνέπεια στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Μακεδονίας» (δήλωση η οποία εστάλη σε Ελληνες ανταποκριτές τη Δευτέρα το βράδυ, αλλά ένα εικοσιτετράωρο μετά δεν είχε καν τοποθετηθεί στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ).
Ο κ. Κέισι, φυσικά, κάθε άλλο παρά ανασκευάζει τη δήλωση του προϊσταμένου του, καθώς με διπλωματικό τρόπο αναφέρεται σε «παροχή επίσημης αναγνώρισης» (σ.σ.: και βεβαίως δεν είναι οι ΗΠΑ που ..πιστοποιούν διεθνώς την ύπαρξη εθνοτήτων) και προσπαθεί να θολώσει τα νερά, ώστε να μη χρεωθεί ο κ. Φριντ με την υιοθέτηση των σκοπιανών θέσεων και αμφισβητηθεί ο ρόλος του επιδιαιτητή που επιζητεί και δείχνει για ανεξήγητους λόγους να αποδέχεται το υπουργείο Εξωτερικών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να απαντήσει ευθέως στον κ. Φριντ, ενώ ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, κ. Κουμουτσάκος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών έκανε λόγο για «επεξηγηματική δήλωση», προσφερόμενος μάλιστα να διανείμει ο ίδιος το κείμενο της δήλωσης του κ. Κέισι στους παριστάμενους δημοσιογράφους!

Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=808412

*Daily Press Briefing
Sean McCormack, SpokesmanWashington,
DCApril 8, 2008

QUESTION: Yes. On FYROM. Mr. McCormack, last night regarding Under Secretary Dan Fried’s remarks during a special press briefing yesterday by the Foreign Press Center, I received the following message in my telephone machine from the DOS official attributed to the Deputy Spokesman Tom Casey: “The U.S. does not confer official recognition on either language or ethnicity in any discussion of Macedonian as a language or ethnicity, so it has no bearing on the resolution between Greece or Macedonia on the name issue. We continue to urge both sides to remain engaged in the (inaudible) process in keeping working toward mutually agreed solution as soon as possible.”
I’m wondering, Mr. McCormack, is that a retraction of whatever Mr. Fried told us yesterday about, that he strongly believes for the existence of the so-called “Macedonia ethnicity and language”?
MR. MCCORMACK: No. We think that Dan’s statement at the Foreign – statements at the Foreign Press Center and this statement are fully consistent.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Περίεργο βίντεο στο ίντερνετ - Ομάδα ένοπλων, που δηλώνουν Κρητικοί, δίνει όπως υποστηρίζει τη δική της απάντηση σε Σκόπια και Αλβανία

Το έχουμε ήδη αναρτήσει αλλά επειδή διαβάζουμε σημερίνη αναφορά στην εφημερίδα "Έθνος" το δημοσιεύουμε ξανά.



Από την εφημερίδα "Έθνος"
Εντύπωση προκαλεί στην τωρινή συγκυρία η διακίνηση βίντεο στο Διαδίκτυο με ομάδα ενόπλων, που δηλώνουν Κρητικοί, προκειμένου να δώσει, όπως υποστηρίζει, τη δική της απάντηση στον αλυτρωτισμό Σκοπιανών και Αλβανών.
Σε βίντεο, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα YouTube, έξι άνδρες που αυτοαποκαλούνται «Ένοπλος Κρητικός Εθελοντικός Πυρήνας», ντυμένοι στα μαύρα, με κουκούλες στο κεφάλι και κρατώντας καλάσνικοφ, στέλνουν μήνυμα «σε όσους απειλούν με κατάληψη ελληνικών εδαφών, που σημαίνει ακρωτηριασμό του εθνικού μας χώρου», καλώντας τους «να συμμορφωθούν με τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου».
Παράλληλα κατηγορούν τις κυβερνήσεις των εν λόγω κρατών ότι προσπαθούν να θρέψουν τους λαούς τους «με εθνικιστικές κραυγές» και σημειώνουν πως «το καλό των πατρίδων τους περνά μέσα από την ειρηνική διαβίωση των λαών της Βαλκανικής». Το βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στο ίντερνετ, προκάλεσε σάλο, ενώ -όπως φαίνεται- πρόκειται για απάντηση σε αντίστοιχα βίντεο που έχουν αναρτήσει ομάδες Σκοπιανών με αφορμή το ζήτημα για την ονομασία των Σκοπίων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

H οργάνωση του Κοσοβάρου πρωθυπουργού πλούτιζε κάνοντας εμπόριο οργάνων, με νεφρά που αφαίρεσε από τουλάχιστον 300 Σέρβους αιχμαλώτους

Από την εφημερίδα "Έθνος"

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα εγκλήματα πολέμου της οργάνωσης UCK του Κοσοβάρου πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι περιέχει το βιβλίο της πρώην δικαστού Κάρλα Ντελ Πόντε, που μόλις κυκλοφόρησε στην Ιταλία.


Η ελβετική κυβέρνηση, η οποία έχει αναγνωρίσει τη μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, δυσανασχέτησε για τις αποκαλύψεις που φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου και λογόκρινε την πρώην δικαστή.
Το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στην Ντελ Πόντε «να απόσχει από οποιαδήποτε δημόσιο σχόλιο» για το βιβλίο της.
Ο λόγος, όπως αναφέρεται στη γραπτή εντολή της Βέρνης, είναι ότι στις σελίδες του «περιέχονται διατυπώσεις που αφορούν την προηγούμενη δραστηριότητα της Ντελ Πόντε και που δεν πρέπει τώρα να αποδοθούν σε εκπρόσωπο της ελβετικής κυβέρνησης».
Και αυτό διότι τώρα η πρώην εισαγγελέας του Ποινικού Δικαστηρίου για τα Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία είναι πρεσβευτής της Ελβετίας στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.
Η Βέρνη της ζήτησε μάλιστα επιτακτικά να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατόν στην έδρα της.

Μιλάνο
Η πρώην δικαστής έπρεπε να παρουσιάσει το απόγευμα της Δευτέρας στο Μιλάνο το βιβλίο της «La Caccia» («Το Κυνήγι»), που μόλις κυκλοφόρησε από τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Feltrinelli. Την τελευταία στιγμή, όμως, η παρουσίαση ακυρώθηκε και η Ντελ Πόντε αναχώρησε εσπευσμένα για τη Νότια Αμερική.
Πριν φύγει όμως φρόντισε να ενημερώσει φίλους δημοσιογράφους για τα συμβάντα.
Οι αναφορές που έφεραν σε αμηχανία την ελβετική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, αφορούν τις δραστηριότητες του Χασίμ Θάτσι, πρώην αρχηγού της αντάρτικης ομάδας UCK και νυν πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου.
Και η Ελβετία, ως γνωστόν, είναι μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.
Στο βιβλίο της η Ντελ Πόντε δεν μιλά καθόλου κολακευτικά για τον πρώην αντάρτη και νυν πρωθυπουργό. Κατά την περίοδο που ο Θάτσι διέμενε στην Ελβετία, γράφει η πρώην δικαστής, «συσσώρευε μυστηριωδώς μεγάλα πλούτη».

Εγκλήματα πολέμου
Οι πιο συγκλονιστικές αποκαλύψεις όμως που περιέχονται στο βιβλίο αφορούν τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι αλβανόφωνοι Κοσοβάροι κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1999.
Πιο συγκεκριμένα, η Ντελ Πόντε καταγράφει, με δικαστική ακρίβεια, λεπτομέρειες για τη συστηματική αφαίρεση νεφρών από τουλάχιστον 300 Σέρβους αιχμαλώτους που ήταν έγκλειστοι σε μυστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο κεντρικό Κοσσυφοπέδιο.
Τα νεφρά αυτά διοχετεύτηκαν αμέσως στην υπόγεια αγορά μεταμόσχευσης οργάνων στην Ευρώπη. Το κέρδος του UCK ήταν περίπου 4 εκατομμύρια μάρκα.

«Έδεσε» το έγκλημα με στοιχεία
Δεν ήταν η πρώτη φορά που κυκλοφορούσαν φήμες για παράνομη διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων από τον UCK. Αλλά ήταν η πρώτη φορά που υπήρχαν αποδείξεις.
Η πρώην δικαστής διεξήγαγε εξονυχιστικές έρευνες, τις οποίες καταγράφει στο βιβλίο της: επισκέφθηκε το στρατόπεδο αιχμαλωσίας, διαπίστωσε ότι υπήρχε ιατρείο με πλήρη εξοπλισμό, και βρήκε μάλιστα και έναν μάρτυρα, τον οποίο αναφέρει με την κωδική ονομασία Κ-144. Αλλά, καθώς έγραψε η ίδια, «οι έρευνες που αφορούσαν τον UCK ήταν οι λιγότερο δημοφιλείς ανάμεσα σε εκείνες που ανέλαβε το Δικαστήριο για τα Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία».
Γι' αυτό και δεν υπήρξε συνέχεια. Η ίδια στο τέλος πρόσθεσε και μια αράδα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πρόσφατη αθώωση σε αυτό το Δικαστήριο του Κοσοβάρου εγκληματία πολέμου Ραμούς Χαραντινάι, «αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι οι μάρτυρες κατηγορίας δεν εμφανίστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου», γράφει η Ντελ Πόντε με πικρία.

Δ. Δεληολάνης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Λαρισαίος επιχειρηματίας Παναγιώτης Κατσέλος αποκαλύπτει: Εγώ προμήθευσα στον Ιακώβου τα αμινοξέα

Από την εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας
.
Του Σωτ. Κέλλα
Η υπόθεση ντόπινγκ των έντεκα αρσιβαριστών της Εθνικής ομάδας (θετικό το πρώτο δείγμα σε έλεγχο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας) αγγίζει τη Λάρισα ή, για να ακριβολογούμε, πέρασε από τη θεσσαλική πρωτεύουσα.
Συγκεκριμένα, το συμπλήρωμα διατροφής δόθηκε από το Λαρισαίο Παναγιώτη Κατσέλο στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Χρήστο Ιακώβου, για να το δώσει στους αρσιβαρίστες της Εθνικής ομάδας.
Πώς, όμως, έγινε αυτή η ιστορία; Πώς κατέληξε το συμπλήρωμα διατροφής να θεωρείται αναβολικό; Πώς παραγγέλθηκε;
Ο Λαρισαίος Παναγιώτης Κατσέλος, που εμπλέκεται, λύνει τη σιωπή του στην «Ε» και αποκαλύπτει τα πάντα.
Ας δούμε τι λέει: «Γνωρίζομαι προσωπικά, εδώ και τέσσερα χρόνια, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Χρήστο Ιακώβου και η γνωριμία μας έγινε τότε που διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στο Κλειστό της Νεάπολης. Από τότε είχαμε αναπτύξει μια οικογενειακή σχέση.
Έτσι, λοιπόν, επειδή όλοι οι αθλητές, όλες οι ομάδες παίρνουν συμπληρώματα διατροφής, μιλούσαμε και γι’ αυτά.
Κάποια στιγμή, πριν λίγο καιρό, μου λέει: Δεν μπορώ να βρω κάποια αμινοξέα. Μπορείς να τα παραγγείλεις; Του είπα ότι εγώ φέρνω συμπληρώματα διατροφής από την Αγγλία με την εταιρία μου, αλλά επειδή ξέρω την αγορά θα βρω τα αμινοξέα απ’ αλλού και σε καλή τιμή.
Έτσι, μέσω Ίντερνετ παραγγέλνω τα τρία αμινοξέα στην Κίνα, στη μεγαλύτερη εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής.
Αυτά με κούριερ φθάνουν σε μένα και το κόστος (σ.σ. μας δείχνει και την απόδειξη όπου γράφει και την παραγγελία ότι είναι η L-τυροζίνη) είναι 20 δολάρια, δηλαδή 15 ευρώ.
Εγώ σαν Κατσέλος, γιατί τα παρήγγειλα, ως άτομο δεν θα καταδεχόμουν γι’ αυτόν το μύθο που λέγεται Χρήστος Ιακώβου να πάρω χρήματα.
Έστειλα, όπως ήταν την παραγγελία σφραγισμένη στον Χρήστο Ιακώβου και αυτά πήγαν στους αθλητές.
Την Πέμπτη βγαίνει η ιστορία, στέλνουμε αμέσως στην εταιρία e-mail όπου ζητάμε εξηγήσεις. Και η γραμματέας η Σου-Λι έστειλε νέο e-mail ζητώντας συγγνώμη για το λάθος που έκαναν και αντί για L-τυροζίνη περιείχε L-τυροζίνη με μία ερευνητική ουσία.
Και ρωτώ εγώ: Είναι δυνατόν σε ολυμπιακή χρονιά μία τόσο μεγάλη εταιρία να παραδέχεται ότι έκανε λάθος σκόπιμα; Και μάλιστα τη στιγμή που γίνεται η Ολυμπιάδα στην Κίνα».
Γιατί τα παραγγείλατε στην Κίνα;
- Είναι απλό. Γιατί στην Κίνα είναι πιο φθηνά και ήταν η μόνη που είχε τα συγκεκριμένα αμινοξέα εκείνη τη στιγμή. Δηλαδή, θα πάρουμε ένα κινεζικό προϊόν φασόν ενός άλλου, δεν θα προτιμήσουμε το κινεζικό; Πόσοι δεν αγοράζουν κινεζικά προϊόντα;
Ένα πράγμα θα πω: Η κρεατίνη των 500 gr κάνει 40,5 ευρώ και η κινεζική των 5 κιλών 20 ευρώ. Κοιτάξτε τις αγορές. Πάρτε και δείτε τις τιμές.
Άλλωστε, η συγκεκριμένη εταιρία είναι φερέγγυα, τουλάχιστον μέχρι χθες που έκανε το λάθος και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι κρίμα για ένα λάθος να διασύρεται ο μύθος που λέγεται Χρήστος Ιακώβου.
Και θα πω κάτι ακόμα. Δηλαδή δεν υπάρχουν ελαττωματικές παρτίδες από γάλατα η γιαούρτια από μια εταιρεία; Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ελαττωματική παρτίδα αυτοκινήτων; Έτσι και στα συμπληρώματα διατροφής υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μια ελαττωματική παρτίδα.

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΥ
Στη Λάρισα υπήρχαν ομάδες, αθλητές που πήραν συμπληρώματα διατροφής απ’ αυτήν την παρτίδα;
- Όχι, ήταν τρία αμινοξέα από 500 γραμμάρια το καθένα και δεν δόθηκαν πουθενά αλλού. Εγώ συνεργάζομαι με ομάδες και αθλητές της Λάρισας, δίνω συμπληρώματα διατροφής, αλλά ουδέποτε σε ελέγχους που έγιναν δεν βρέθηκαν θετικοί. Και μιλάμε για συνεργασία χρόνων.
Λαρισαίος υποστήριξε ότι δώσατε εσείς συμπληρώματα διατροφής και σε Λαρισαίο αρσιβαρίστα που βρέθηκε ντοπαρισμένος πριν πέντε χρόνια;
- Όχι, εγώ του έδινα συμπλήρωμα διατροφής, αλλά κανένα συμπλήρωμα δεν έχει ντεκαντρεμπολέν. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο.
Προτιμήσατε να μιλήσετε σε τοπικά μέσα και όχι σε πανελλήνιας εμβέλειας, γιατί;
- Θα σας πω το εξής: Έχω ακούσει πολλά για μια υπόθεση που είναι απλή και λέγονται χιλιάδες πράγματα. Προχθές έμπλεξαν την ΣΟΦΛΑ, σήμερα μπλέκουν εμένα. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να κάνω μηνύσεις ή όχι, αλλά σίγουρα ο κόσμος πρέπει να μάθει τα πραγματικά γεγονότα. Και έχω χρέος πρώτα απ’ όλα να τα μάθουν οι άνθρωποι του τόπου μου. Ο καθένας πολλά μπορεί να λέει, τώρα όμως πρέπει να λάμψει η αλήθεια.
Λυπήθηκα το φίλο μου Ιακώβου που τη μέρα που πέθανε ο πατέρας του όλα τα κανάλια κοιτούσαν να του πάρουν δήλωση για το θέμα αυτό. Υπάρχουν και ανθρώπινες στιγμές.

Ο επίλογος του Παναγιώτη Κατσέλου αφορά στο Λαρισαίο Δημήτρη Κυριλλίδη: «Θα σας πω κάτι ακόμα. Εγώ προσωπικά δίνω δωρεάν συμπληρώματα διατροφής στο Δημήτρη Κυριλλίδη, τον Λαρισαίο αρσιβαρίστα της Εθνικής, ο οποίος όσοι έλεγχοι και αν έγιναν δεν βρέθηκε ντοπαρισμένος».

ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΙ
Και γιατί τρεις αθλητές δεν βρέθηκαν ντοπέ;
- Γιατί απλά δεν πήραν συμπληρώματα διατροφής απ’ αυτήν την παρτίδα που ήταν πολύ μικρή. Μιλάμε για 500 gr από κάθε αμινοξύ. Μία παραγγελία που μέσω Ίντερνετ μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε.
Ένα λάθος μιας εταιρίας γίνεται αιτία να δημιουργηθούν υπόνοιες για τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή όλων των αθλημάτων που σε οκτώ μήνες θα έβγαινε στη σύνταξη είναι κρίμα. Και επαναλαμβάνω σε μια ολυμπιακή χρονιά στην Κίνα, μια κινέζικη εταιρία θα έβγαινε να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος, αν δεν ήταν αλήθεια αυτό; Υπάρχει το e-mail σε μένα ήρθε και εγώ το προώθησα στον Ιακώβου και εκείνος στο δικηγόρο κ. Δημητρακόπουλο.
Το e-mail υπάρχει,οι μάρτυρες υπάρχουν, το χαρτί της πληρωμής υπάρχει (σ.σ. 20 δολάρια) και δεν πρέπει να στήνονται άνθρωποι στην πυρά με τόσο μεγάλη προσφορά. Ο Ιακώβου είναι άτομο με τεράστια προσφορά. Δυστυχώς ένα λάθος μιας κινεζικής εταιρίας το πλήρωσαν κάποιοι άνθρωποι ακριβά».

Ο κ. Κατσέλος δεν έχει κληθεί ακόμα από καμία ανακριτική αρχή, αλλά δεν αποκλείεται με βάση το ότι ανέφερε το όνομά του ο κ. Χρ. Ιακώβου στην κατάθεσή του, να κληθεί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...