Ειδήσεις

18 Απρ 2008

Ο τρύγος του μελιού

Μήνυμα αναγνώστη


Από τις 5 Μάη και μέχρι και το τέλος Ιούλη, τα παιδιά στο πολιτιστικό πάρκο «Χρυσαλίδα» θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν στη γυάλινη κυψέλη, τη ζωή των μελισσών.
Θα μάθουν γι'αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνία των μελισσών, για την δομή της, τους νόμους της, για την εργατικότητα των μελισσών και τον ακατάπαυστο αγώνα τους για να ταΐσουν τη βασίλισσά τους, να φτιάξουν μέλι συλλέγοντας γύρη στις μακρινές διαδρομές τους, να δημιουργήσουν πρόπολη και να φτιάξουν βασιλικό πολτό, την απαραίτητη τροφή της βασίλισσάς τους.
Θα δουν από κοντά τις κηρήθρες, αφού “καπνίσουν” την κυψέλη, προστατευμένα από την ειδική στολή του μελισσοκόμου και με τον μελιτοεξαγωγέα θα βγάλουν το μέλι για να συνοδεύσουν τους λουκουμάδες τους.

(Πολιτιστικό Πάρκο «χρυσαλίδα», (http://www.chrisalida.gr/), 16ο χλμ. προέκτασης Αττικής οδού προς Λαύριο / τηλ.: 22990 47999, 22990 67999)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο δρόμο που χάραξε ο Σαρκοζί

Μετά τον Γάλλο πρόεδρο που «έκλεψε» την καρδιά της Κάρλα Μπρούνι και τελικά επισημοποίησε με "δόξα και τιμή" τη σχέση του, τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη νέα του κυβέρνηση, θα συμπεριλάβει και τη νέα του αγαπημένη, στη θέση της υπουργού, αρμόδιας για τα θέματα οικογένειας.
Πρόκειται για την 38χρονη πρώην τηλεπαρουσιάστρια και νυν βουλευτίνα, Μάρα Καρφάνια, που ξεκίνησε την καριέρα της ως «γλάστρα» στην ιταλική τηλεόραση RAI.
Λέγεται, μάλιστα, πως η όμορφη Μάρα ήταν η πέτρα του σκανδάλου που προκάλεσε την άνευ προηγουμένου κρίση στο γάμο του Καβαλιέρε με τη σύζυγό του, Βερόνικα.

Τα βέλη του έρωτα χτύπησαν, όμως και το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, που πλέον δεν έχει μάτια παρά μόνο για την 25χρονη πρωταθλήτρια της ρυθμικής, Αλίνα Καμπάγιεβα.
Μάλιστα, ο ρωσικός τύπος αναφέρει πως ο γάμος τους θα γίνει στις 15 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη, αλλά ο πρόεδρος Πούτιν διαψεύδει τις φήμες που τον θέλουν ερωτευμένο με το 25χρονο «κορίτσι-λάστιχο».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για τους ανασφάλιστους σεκιουριτάδες γνωρίζουν όλοι αλλά δεν κάνουν τίποτα

Για τις εταιρείες σεκιούριτι ο λόγος.
Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο το ότι απασχολούν κατά παράβαση αστυνομικούς και ότι πολλές από αυτές τις έχουν αστυνομικοί ή συγγενείς τους τη στιγμή που σύμφωνα με το νόμο, για να πάρει άδεια λειτουργίας μια τέτοια εταιρεία, εκτός των άλλων προϋποθέσεων, ο ιδιοκτήτης δεν πρέπει να είναι συγγενής εξ αίματος με αστυνομικό.
Είναι και ότι οι περισσότερες από αυτές απασχολούν εργαζόμενους χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς να τηρούν το νόμιμο ωράριο και χωρίς να καταβάλλουν τις νόμιμες αποδοχές.
Εσείς ξέρετε πολλούς ασφαλισμένους σεκιούριτι;

Σύμφωνα με έγγραφο της 8ης Μαΐου του 2006, που έστειλε ο τότε υφυπουργός απασχόλησης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε όλες σχεδόν τις δημόσιες υπηρεσίες, όλα τα παραπάνω είναι γνωστά και καλεί τους υπεύθυνους αν διαπιστώσουν παράβαση να καταγγέλλουν τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

Από τις 8.5.2006 μάλλον δεν έχει αλλάξει κάτι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς "εκπαιδεύονται" οι σεκιουριτάδες - Το... μάθημα που μας έκαναν πριν πιάσουμε δουλειά ως (ανασφάλιστοι) σεκιουριτάδες σε τράπεζα

Με αφορμή την αιματηρή ληστεία με θύμα αστυνομικό, ο οποίος εργαζόταν και σε εταιρία σεκιούριτι εκτελώντας χρέη φύλακα τράπεζας στο Χολαργό και το ότι κινείται άμεσα από την Αστυνομία η διαδικασία για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας λόγω παράβασης των διατάξεων του σχετικού νόμου που απαγορεύει στις ιδιωτικές εταιρίες να απασχολούν αστυνομικούς θυμηθήκαμε το πώς οι συγκεκριμένες εταιρείες «εκπαιδεύουν» τους μελλοντικούς συνεργάτες τους οι οποίοι δεν πρέπει να είναι αστυνομικοί.
Διαβάστε το... "σεμινάριο" που έκανε ιδιοκτήτης εταιρείας προσωπικού ασφαλείας σε δημοσιογράφο της εκπομπής όταν αυτός πήγε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ να εργαστεί ως φύλακας ασφάλειας σε τράπεζα.
Λοιπόν, η θέση μας είναι στην κεντρική είσοδο, από εκεί βλέπουμε καλύτερα τους δρόμους, ποιος έρχεται, ποιος φεύγει, αν δούμε κάποια ύποπτη κίνηση… Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπαίνουμε και κάνουμε μια βόλτα στην τράπεζα, στον εσωτερικό χώρο, να δούμε και τι γίνεται και μέσα. Ύποπτες κινήσεις τώρα μπορεί να είναι και ένα όχημα που είναι σταθμευμένο, το βλέπεις, κοιτάει συνέχεια προς την τράπεζα, σου φαίνονται περίεργες οι κινήσεις του, είναι κάτι ύποπτο για σένα… Μπορεί να είναι με μια μηχανή, μπορεί να είναι ένας νευρικός τύπος…
Εσύ να έχεις ένα έχεις ένα χαρτάκι μαζί σου για να σημειώνεις την πινακίδα και το χρώμα του ύποπτου αυτοκινήτου.
Μετά, πας μέσα και ενημερώνεις το διευθυντή. «Ξέρετε», του λες, «απέναντι ή δίπλα ή στο δρομάκι , βλέπω κάποιους που έχουνε σταθμέυσει και συνέχεια κοιτούν προς τα εδώ. Τους βλέπω ύποπτους και νευρικούς». Μπορεί ο διευθυντής να σου πει «πάρε την αστυνομία να κάνουμε μια εξακρίβωση στοιχείων του οχήματος».
Μπορείς εσύ να μάθεις πού ανήκει το αυτοκίνητο και αν εκκρεμεί κάτι εις βάρος του. Μπορεί να είναι ένας τύπος που τον βλέπεις να περνάει συνέχεια, τον βλέπεις που καπνίζει νευρικά… κάτι ετοιμάζεται να κάνει. Τον προλαβαίνεις πριν πάει να γίνει κάτι.
Τώρα αν είναι οι ημέρες που πληρώνουν συντάξεις και τέτοια πράγματα, αυτές οι μέρες είναι οι πιο επικίνδυνες μέσα στην τράπεζα, γιατί διακινείται χρήμα… Μπορεί να δεις έναν να στέκεται και να μην πραγματοποιεί συναλλαγες δηλαδή, να είναι μισή ώρα μέσα και μόλις πλησιάζει η σειρά του, «μπαπ, την κάνει», ξαναφεύγει, τον βλέπεις και περιφέρεται… Μπορεί να συλλέγει πληροφορίες για το πού είναι οι κάμερες, τι χρήμα διακινείται στα ταμεία, πόσα έχουν οι ταμίες, δηλαδή, εκτός από το χρηματοκιβώτιο πόσα έχουνε μπροστά τους.
Κάποια στιγμή, πας δίπλα του και του λες «κύριε, βλέπω ότι είσαστε αρκετή ώρα εδώ μέσα, δεν έχετε πραγματοποιήσει κάποια συναλλαγη, μπορώ να βοηθήσω;».
Για κάθε κίνηση που κάνεις να ενημερώνεις τον διευθυντή. Μη λειτουργείς αυτόνομα, εκτός βέβαια αν είναι κάτι πολύ επείγον.
Ας πούμε τώρα ότι βρίσκεις έναν σάκο κάπου, δεν πας να τον ανοίξεις αμέσως, δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει, μπορεί να είναι τρομοκρατική ενέργεια μέχρι ο,τιδήποτε.
Πάλι ενημερώνεις το διευθυντή. Του λες ότι υπάρχει μια βαλίτσα κάτω και ρωτάς «τι θέλετε να κάνουμε, θέλετε να φωνάξω την αστυνομία, θέλετε να την αναλάβετε εσείς, γνωρίζετε ότι είναι κάποιου πελάτη;».
Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι η χρηματαποστολή. Όλες οι τράπεζες έχουν μπροστά έναν χώρο, θα δεις, έχουν κάτι κάγκελα μπροστά.
Κάθε πρωί έρχεται το όχημα της χρηματαποστολής για να φέρει λεφτά. Εσύ ενημερώνεσαι ή από τον ταμία, ή από το διευθυντή για την ώρα που έρχεται η χρηματαποστολή. Προσέχεις μέχρι να έρθει το φορτηγάκι, να μην σου μπει κανένα αμάξι μπροστά στην είσοδο.
Όταν θα σου έρθει λοιπόν το φορτηγάκι και βγει ο υπάλληλος και μπει μέσα στο κατάστημα, κλειδώνεις την πόρτα, έχεις κόσμο μέσα, περιμένει κόσμος έξω, δεν αφήνεις ούτε να μπουν, ούτε να βγουν, μέχρι να πάει αυτος να καταθέσει τη βαλίτσα, να γίνει καταμέτρηση, να κλείσει το χρηματοκιβώτιο… Αυτό διαρκεί τρία λεπτά. Και να σου χτυπούν την πόρτα οι πελάτες, εσύ τους λες «περιμένετε κύριοι, έχω χρηματαποστολή μέσα, με το που θα τελειώσει, ξεκλειδώνω».
Να θυμάσαι ότι δεν εγκαταλείπεις ποτέ τη θέση σου. Ποτέ. Δηλαδή, να σου πουν πήγαινε βγάλε μια φωτοτυπία ή κάτι άλλο… Εσύ τους απαντάς «σας παρακαλώ κύριοι, δεν μπορώ να φύγω απο εδώ, θα περάσει ο επόπτης και αν δει ότι λείπω θα χάσω τη δουλειά μου». Είναι μια πολύ ωραία απάντηση που σε καλύπτει.
Και να είσαι καθαρός. Άμα είσαι εσύ σωστος απο εμφάνιση, σε σέβονται και οι υπόλοιποι.
Και με το προσωπικό δεν χρειάζονται πολλές παρτίδες γιατί μετά θα αρχίσουν τα «πήγαινε πάρε μου, πήγαινε κάνε μου και θα σε βάλουν στο τέλος να βγάζεις φωτοτυπίες και να φτιάχνεις χαρτιά για δάνεια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στον "αέρα" το ελληνικό πρωτάθλημα. Τελικά, ποιος θα κάνει casούρα;

Την Κυριακή τελειώνει σε αγωνιστικό επίπεδο το πρωτάθλημα της «Super League». Όμως το ενδεχόμενο να μην έχουμε επικύρωση της βαθμολογίας είναι πιο κοντά από ποτέ. Εάν μέχρι την Κυριακή δεν έχει βγει απόφαση για την υπόθεση «Valner», τότε ούτε πρωταθλητής θα υπάρξει, αλλά ούτε και τα play of θα ξεκινήσουν.
Η άποψή μου είναι πως όλοι έχουν το δίκιο τους, έκτος από την ΕΠΟ που φέρθηκε ερασιτεχνικά και έκδωσε δελτίο σε έναν παίχτη που βάσει του νόμου δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε τρίτη ομάδα την ίδια χρονιά.
Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αφού σε λιγότερο από έναν μήνα ξεκινάει η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας για το ευρωπαϊκό κύπελο .

Παναγιώτης Φριντζάλας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με bloggers

Περίπου δέκα bloggers επέλεξε με τυχαίο τρόπο το «Dora Web Team», η ομάδα υποστήριξης του διαδικτυακού τρόπου επικοινωνίας της υπουργού Εξωτερικών.
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε χθες μαζί τους, (στο μέλλον θα καλέσει και άλλους) με στόχο να ακούσει τις γνώμες τους για το πώς μπορεί η "μπλογκόσφαιρα" να βοηθήσει στην προώθηση των εθνικών θεμάτων.
Η συζήτηση έφτασε και στο θέμα του νόμου για τα blogs και η Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαίωσε ότι κάτι ετοιμάζεται θέτοντας το θέμα ως αναγκαίο και εισπράττοντας την καθολική αντίθεση των καλεσμένων της σε οποιαδήποτε επιπλέον αστυνόμευση του διαδικτύου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γλωσσικό χάρτη στον οποίο η Μακεδονία εμφανίζεται να ανήκει πολιτιστικά στην ΠΓΔΜ εκπόνησε σκοπιανή προπαγάνδα

Πριν λίγες μέρες μια πρόσκληση - πρόκληση εστάλη σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αφορούσε σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την τουρκική και μακεδονική μειονότητα της Ελλάδας η οποία έλαβε χώρα χθες.
Στη διοργάνωση μοιράστηκε χάρτης με τίτλο «Πολιτισμοί και Γλώσσες στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ο χάρτης αυτός δείχνει τη Μακεδονία μας να εντάσσεται πολιτισμικά στην ΠΓΔΜ.
Ένας κόκκινος κύκλος περικλείει, με επίκεντρο την ΠΓΔΜ η οποία αναφέρεται ως «Μακεδονία», ένα μεγάλο μέρος της Μακεδονίας μας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...