Ειδήσεις

21 Μαΐ 2008

Τι είπε ο νέος πρόεδρος του ΕΦΕΤ στους δημοσιογράφους για το ηλιέλαιο

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση της ενημέρωσης του κυρίου Αντώνη Ζαμπέλα προς τους δημοσιογράφους στις 21 Μαΐου 2008: "Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με την ύπαρξη ορυκτελαίων σε ηλιέλαιο προερχόμενο από την Ουκρανία" .

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας

Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 43χρονου έμπορου
Ο εφιάλτης μίας 34χρονης που την κακοποιούσε σεξουαλικά ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη
Κωμικοτραγική καταδίωξη τοξικομανούς οδηγού με τα… πόδια
Δεκατρείς Έλληνες «υπεράνω υποψίας» σε κύκλωμα παιδόφιλων
Αδίστακτοι ληστές πυροβόλησαν 17χρονο σε πρατήριο καυσίμων

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κάτοχοι του Νομπέλ Ειρήνης είναι εδώ και λίγες ημέρες δύο Έλληνες, ο Χρήστος Ζερεφός και ο Αλκιβιάδης Μπάης


Κάτοχοι του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης είναι εδώ και λίγες ημέρες ο Χρήστος Ζερεφός, πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ο Αλκιβιάδης Μπάης, καθηγητής στο ΑΠΘ.
Ο Χρήστος Ζερεφός και ο Αλκιβιάδης Μπάης είναι οι πρώτοι Έλληνες στους οποίους έχει απονεμηθεί ποτέ το βραβείο και το μοιράζονται με άλλους 45 διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χρήσιμες διευθύνσεις για όσους είστε φανατικοί της Eurovision

www.eurovision.gr

http://www.eurovision.tv/page/home

http://www.eurovisionclub.com/

www.eurovisionmania.com

http://62.103.164.231/eurovision/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μισό ευρώ αύξηση την ημέρα δίνουν στους συνταξιούχους. Ούτε χαρτζιλίκι να ήταν…

Στα όρια της αντοχής τους έχουν φτάσει οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που κατεβαίνουν και πάλι στους δρόμους, την Παρασκευή 23 Μαΐου, οργανώνοντας πορεία διαμαρτυρίας από την Πλατεία Κλαυθμώνος, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αφόρητη χαρακτήρισαν σήμερα τη ζωή τους οι εκπρόσωποι των οργανώσεών των συνταξιούχων, καθώς 7 στους 10 παίρνουν συντάξεις πείνας έως 600 ευρώ. Το νομοσχέδιο με την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, προβλέπει αυξήσεις για το 2008 0,50 έως 1 ευρώ την ημέρα, τη στιγμή που εκατοντάδες αγαθά πρώτης ανάγκης έχουν αυξηθεί έως και 50% από την αρχή του χρόνου.
................
Περισσότερα: www.protothema.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η άρνηση της Αθήνας να αποδεχθεί το όνομα Μακεδονία τροφοδοτεί με εκρηκτικό υλικό μια περιοχή όπως τα Βαλκάνια γράφει σήμερα αυστριακή εφημερίδα

Με τίτλο «Η ελληνική προπαγάνδα» δημοσιεύει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα "Die Presse" άρθρο του Ντέτλεφ Κλάινερτ για την διένεξη με την γειτονική ΠΓΔΜ.
Παραθέτουμε αποσπάσματα:
«Οι Έλληνες, έγραφε πριν από λίγο καιρό ο υπΕξ της Μακεδονίας Μιλόσοσκι, αρνούνται την ταυτότητά μας και δεν ενδιαφέρονται για έναν συμβιβασμό στο ζήτημα της ονομασίας.
Δυστυχώς έχει απόλυτο δίκαιο.
Η συνεχιζόμενη άρνηση της Αθήνας να αποδεχθεί το όνομα Μακεδονία είναι παράλογη και τροφοδοτεί με εκρηκτικό υλικό μια περιοχή όπως τα Βαλκάνια».
Και αφού ο αρθρογράφος αναφέρεται διεξοδικά στην ιστορία της περιοχής καταλήγει:
«Στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα θα εγκαταλείψει έτσι και αλλιώς την στείρα στάση της, το ερώτημα είναι γιατί δεν το κάνει από τώρα;».
....................
Από: DW

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το θαύμα της ζωής συνεχίζει να συγκλονίζει στην Κίνα. Μια 60χρονη γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή μέσα από τα ερείπια, μετά από 195 ώρες

Μια 60χρονη γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή μέσα από τα ερείπια ενός ναού, μετά από 195 ώρες. Κατάφερε να επιβιώσει πίνοντας νερό της βροχής...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δώρισαν 35 ημιφορτηγά στους δήμους και τις κοινότητες που έπληξαν οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού

Την κοινωνική τους ευθύνη επέδειξαν η «ΕΛΜΑ ΕΒΕΑ» και η «MAZDA MOTOR EUROPE» με τη δωρεά 35 ημιφορτηγών σε πληγέντες από τη φωτιά του περασμένου καλοκαιριού δήμους και κοινότητες, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου
Κοινή ήταν και η παραδοχή ότι ανάλογες δράσεις μπορούν να έχουν αντίκρισμα και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην πρόληψη των πυρκαγιών με τη συμμετοχή και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε τα κλειδιά των πυροσβεστικών οχημάτων στους ίδιους τους δημάρχους.
..............................
Από: Αlpha

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στα περί ανταρσίας με αφορμή τον ΟΤΕ επανήλθε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης

Ο Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στον ALPHA 98,9 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει την συμφωνία, εάν δεν υπάρχει δέσμευση ότι το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου δε θα πέσει κάτω από 25%. «Δεν παίρνει λευκή επιταγή ο Αλογοσκούφης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το κατώφλι της Βουλής θα περάσουν την ερχόμενη Τρίτη ο Παναγής Βουρλούμης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος για κατάθεση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Το κατώφλι της Βουλής θα περάσουν την ερχόμενη Τρίτη ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης και ο επικεφαλής της MARFIN, Ανδρέας Βγενόπουλος για να καταθέσουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκανε και μήνυση στον Τσίπρα ο Βγενόπουλος

Πέρα από την αγωγή 1 εκατ. ευρώ ο κ. Βγενόπουλος υπέβαλε και μήνυση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία. Σύμφωνα με την MIG «δια στόματος ενός Πολιτικού αρχηγού, η Εταιρεία μας εμφανίζεται σε όλο το πανελλήνιο να εμπλέκεται σε σοβαρές, ποινικά κολάσιμες, συναλλαγές, και «αεριτζίδικες» δουλειές». Η κόντρα αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη Πέμπτη, οπότε η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για κύρωση τη συμφωνία με τη Deutsche Telekom.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η τουρκική αδιαλλαξία ματαιώνει το ταξίδι της. Η "Αργώ" είναι πανέτοιμη και περιμένει το "πράσινο φως" για τη… νέα αργοναυτική εκστρατεία…

Η "Αργώ" είναι πανέτοιμη εδώ και δύο χρόνια, έχει περάσει όλα τα τεστ αξιοπλοΐας και περιμένει στο Βόλο, μαζί με τους 55 κωπηλάτες - σύγχρονους Αργοναύτες, το "πράσινο φως" για το πειραματικό και επιστημονικό της ταξίδι
Η Τουρκία όμως είναι εξαιρετικά απρόθυμη να δώσει άδεια για τη διέλευση του πλοίου από τα χωρικά της ύδατα και για τον ελλιμενισμό της σε τουρκικά λιμάνια.
Δύο χρόνια μετά την κατασκευή της, η «Αργώ» είναι πλέον πιθανό να μη δει ποτέ την αρχαία Κολχίδα στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά να ακολουθήσει άλλη ρότα, σε μια διαδρομή ίσης απόστασης, στο Ιόνιο και στην Αδριατική.
.......................................
Από: "Εσπρέσσο" και"Έθνος".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μετέφερε έξι λαθρομετανάστες στον κάδο του απορριμματοφόρου που οδηγούσε!

Ο λόγος για έναν υπάλληλο ορεινής κοινότητας του νομού Γρεβενών, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών. Σημειώνεται ότι οι τρόποι τους οποίους σκαρφίζονται οι διακινητές για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από το εξωτερικό στη χώρα μας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ποικίλλουν. Έχουν καταγραφεί διάφορα περιστατικά με λαθρομετανάστες που έχουν βρεθεί στοιβαγμένοι μέσα σε φορτηγά-ψυγεία, σε βυτιοφόρα, σε ειδικές κρύπτες σε φορτηγά, ακόμη και σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτων.
......................
Από την εφημερίδα "Εσπρέσσο".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έλληνες παιδόφιλοι διακινούσαν πορνογραφικό υλικό ακόμα και με βιασμούς βρεφών!

Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε αργά το μεσημέρι Ελληνοαμερικανός, 41 χρόνων, που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ο άνδρας συνελήφθη αρχικά επειδή είχε φυτέψει δενδρύλλια χασίς. Όπως προέκυψε, όμως, από έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του, είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ψηφιακή μορφή. Κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής και cd.
Δικογραφία σε βάρος 21 ατόμων έχει σχηματιστεί στην Ελλάδα, για εμπλοκή στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Η πλειονότητα των παιδιών που έπεσαν θύματα είναι από την Βραζιλία, και πρόκειται για βρέφη και παιδιά έως 5 ετών, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας. Οι δράστες είναι από 30 έως 50 ετών, οικογενειάρχες και με παιδιά.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα, για εμπλοκή στο κύκλωμα.
Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση μετά την ψήφιση του νόμου για την προστασία ανηλίκων, όπου ακόμη και η κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού, θεωρείται κακούργημα.
Γιατροί, επιχειρηματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνθρωποι «υπεράνω υποψίας» περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δράστες διέθεταν ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα με το οποίο αντάλλασσαν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ακόμη και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπέστησαν σοκ όταν αντίκρισαν το συγκεκριμένο υλικό, στο οποίο παιδιά ηλικίας 3-4 χρόνων ή ακόμα και βρέφη κακοποιούνται σωματικά και σεξουαλικά και υφίστανται κάθε είδους διαστροφές.
Η νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αποκαλύφθηκε ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες.Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε Αθήνα, Άνδρο, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Βόλο, Καλαμάτα και Βέροια, όπου εικάζεται ότι βρίσκονται και οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι.
Χθες στη Βέροια για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας 31χρονος γιατρός, ο οποίος μάλιστα αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 6.000 ευρώ...
Η αρχή της διαλεύκανσης έγινε όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε από τα ψηφιακά του ίχνη στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας έναν 46χρονο οδηγό νταλίκας. Στο φορητό του υπολογιστή βρέθηκε το αποκρουστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Από εκεί εντοπίστηκαν, μέσω του προγράμματος που χρησιμοποιούσε, οι άνθρωποι με τους οποίους αντάλλασσε τα αρχεία. Ακολούθησαν έφοδοι στα σπίτια όλων των εμπλεκομένων και από τον έναν η Αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη των υπολοίπων. Κατά τις εφόδους της στις κατοικίες των υπόπτων η Αστυνομία εντόπισε στους προσωπικούς τους υπολογιστές το παιδικό πορνογραφικό υλικό, το οποίο είτε κατέβαζαν από γνωστές ιστοσελίδες παιδόφιλων του εξωτερικού είτε ελάμβαναν με ηλεκτρονικό μήνυμα, που στη συνέχεια αντάλλασσαν μεταξύ τους.
Οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται στην ανάλυση των -χιλιάδων- ψηφιακών πειστηρίων για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε και κερδοσκοπική δράση από τη διακίνηση του συγκεκριμένου υλικού. Σε τέτοια περίπτωση εναντίον των εμπλεκομένων θα ασκηθούν, βάσει των νέων διατάξεων του νόμου, διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση που έχει απασχολήσει το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής, αφού στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκε ψηφιακό υλικό που ξεπερνά τα 12.000 GB.
Τα τελευταία πέντε χρόνια το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εξιχνιάσει εκατοντάδες υποθέσεις, ενώ έχουν κατηγορηθεί περισσότεροι από 400 άνθρωποι και έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 200 παιδόφιλοι.
................
Από: www.madata.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν υπάρχει προσωπικό και έτσι, σχεδόν το 80% των ασθενών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί νοσηλεύονται δεμένοι

Για αυτόν το λόγο, το Σάββατο 24 Μαΐου συγγενείς των ασθενών και προσωπικό του νοσοκομείου θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Μετά από αυτό, που έγινε μας έχει πάρει όλους η μπάλα. Και δεν πρέπει» έλεγε πριν περίπου έναν μήνα ο Γιάννης Δρυμωνάκος για την υπόθεση ντόπινγκ

Στις 12 Απριλίου γράφαμε:
Γιάννης Δρυμωνάκος: Να μην μας πάρει όλους η... μπάλα

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής που εδραιώνεται στην ελίτ της παγκόσμιας κολύμβησης ξεσπάει μετά από σχετική ερώτηση για την υπόθεση ντόπινγκ:
«Είμαι εκνευρισμένος. Μετά από αυτό, που έγινε μας έχει πάρει όλους η μπάλα. Και δεν πρέπει. Κατανοητή κατά ένα μέρος η καχυποψία και η αμφισβήτηση, αλλά είναι άδικη. Για την κολύμβηση αυτές οι πρόσφατες μεγάλες διακρίσεις είναι η ευκαιρία που έψαχνε τόσα χρόνια για να έλθουν περισσότερα παιδιά στην πισίνα, να μπουν χορηγοί και να βοηθήσουν στην εξάπλωσή του. Φαίνεται, όμως, ότι αυτή χάνεται στη σκιά όλων όσων συμβαίνουν. Είναι κρίμα. Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Εγώ είμαι από τα 16 μου χρόνια στις διακρίσεις. Έχω δουλέψει σκληρά. Στην ηλικία εκείνη με περνούσε μόνο ο Φελπς, ο οποίος ήταν τότε 5ος στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ κι εγώ 25ος. Αυτοί που ήταν ανάμεσά μας και μπροστά του σταμάτησαν οι περισσότεροι, επειδή είναι πλέον μεγάλοι σε ηλικία και τώρα εγώ είμαι 2ος σε επίδοση στον κόσμο πίσω από τον Φελπς. Με σκληρή δουλειά. Δεν είμαι τυχαίος, ούτε ξεφύτρωσα απότομα. Χρειάστηκε πολύς κόπος και ατέλειωτες ώρες κολύμβησης».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η επίσημη ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για το Γιάννη Δρυμωνάκο

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα, 21 Μαΐου 2008, κοινοποιήθηκε στην ΚΟΕ έγγραφο του ΕΣΚΑΝ (αρ. Πρωτ. 2600 / 21 / 5/ 2008) με το οποίο μας ενημερώνει ότι το Β΄ Δείγμα του ελεγχόμενου αθλητή του οποίου το Α΄ Δείγμα - στον επανέλεγχο - είχε βρεθεί αντικανονικό, ευρέθη ομοίως, κατά τον έλεγχο που έγινε στις 20 / 5/ 2008, στην ουσία Methyltrienolone.
Ο ελεγχόμενος αθλητής (από το ντόπινγκ κοντρόλ στο οποίο είχε υποβληθεί στις 6 / 3 / 2008), είναι ο κολυμβητής Ιωάννης Δρυμωνάκος.
Κατόπιν των ανωτέρω το Δ.Σ της ΚΟΕ, ως το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο σύμφωνα με το νόμο και τους σχετικούς κανονισμούς της Ομοσπονδίας, θα καλέσει τον αθλητή ως και κάθε άλλο εμπλεκόμενο με την ανωτέρω υπόθεση, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου 2008, για τον πειθαρχικό έλεγχο κ.λπ της υπόθεσης.
Με τα πιο πάνω δεδομένα, επιβάλλεται να γίνει σεβαστό και κατανοητό ότι, κανένα μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ, μετέχων παράλληλα και ως μέλος του αρμοδίου πειθαρχικού οργάνου που θα κρίνει την υπόθεση και για την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας, δεν πρόκειται να προβεί σε καμία δήλωση ή τοποθέτηση μέχρι περαίωσης της όλης πειθαρχικής διαδικασίας.»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τέλος στην καριέρα του βάζει ο Γιάννης Δρυμωνάκος - «Ουδέποτε εν γνώσει του έλαβε ή διανοήθηκε να λάβει απαγορευμένες ουσίες» αναφέρει ο δικηγόρος του

Συγκεκριμένα η γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του Σταύρος Μαυρομάτης αναφέρει:

«Ο αθλητής δηλώνει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε εν γνώσει του έλαβε ή διανοήθηκε να λάβει απαγορευμένες ουσίες. Βρίσκεται στους κολυμβητικούς στίβους από τότε που γνώρισε τον κόσμο (5,5 ετών) και αφιερώθηκε στον αθλητισμό με ιεραποστολικό ζήλο απαρνούμενος, χάριν της αθλητικής του εξέλιξης, και τις πιο απλές χαρές της ζωής που θα μπορούσε να είχε ως έφηβος και ως νεαρός άνδρας.
Η αθλητική του εξέλιξη ήταν προϊόν πολύχρονης, σκληρής προετοιμασίας, ιδρώτα και αίματος. Δεν θα έθετε ποτέ σε διακινδύνευση την υγεία του, τις αθλητικές του περγαμηνές και το αγωνιστικό του παρόν και μέλλον.
Η ουσία που ανιχνεύθηκε, ιδιαιτέρως τοξική και θέτουσα σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του, δεν λήφθηκε εν γνώσει. Δεν γνωρίζει, στην παρούσα τουλάχιστον στιγμή, τον αυτουργό της κακουργίας, δηλαδή αυτόν που εν αγνοία του αθλητή, του έδωσε μαζί με τα νόμιμα ενισχυτικά συμπληρώματα διατροφής, την απαγορευμένη ουσία.
Ο αθλητής μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρεται από τους στίβους της κολύμβησης και επιφυλάσσεται να ασκήσει όσα δικαιώματα του παρέχει ο νόμος για να διαφυλάξει, τουλάχιστον, την τιμή και την υπόληψή του».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πρώτη εμφάνιση της Μαριέττας Γιαννάκου στη Βουλή .

Με ένα θερμό καλωσόρισμα υποδέχτηκαν στη Βουλή την πρώην υπουργό Παιδείας οι συνάδελφοί της .
Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στη Βουλή μετά την περιπέτεια με την υγεία της και σε κλίμα συγκίνησης συνάδελφοι την καλωσόρισαν.
Η πρόσκληση της κ Γιαννάκου στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την Ευρωσυνθήκη, οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε ευρωβουλευτής της Ν.Δ. στις πρώτες συζητήσεις για το Ευρωσύνταγμα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ηλι-(έλεος). "Παιχνίδια" στην πλάτη του καταναλωτή με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο.

"Υπόγειος πόλεμος" των υπηρεσιών στην πλάτη του καταναλωτή, την ώρα που το διατροφικό σκάνδαλο με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Αlpha 9,89" το Γενικό Χημείο του Κράτους, το οποίο είχε την ευθύνη να αναλύσει την περιεκτικότητα του ορυκτέλαιου στο λάδι, δε διέθετε το απαραίτητο λογισμικό, το οποίο προμηθεύτηκε μόλις πριν απο λίγες ημέρες.
Αποκαλυπτικοί για τον τρόπο λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά τροφίμων είναι δυο πρώην πρόεδροι του ΕΦΕΤ, οι κύριοι Κατσαρός και Βλέμμας.
Ο κ. Κατσαρός μίλησε για εμπλοκή πέντε υπουργείων των: Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εσωτερικών, Υγείας και Ανάπτυξης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βλέμμας απέδωσε την πολυδιάσπαση των ελέγχων, στο γεγονός ότι όλοι θέλουν να έχουν ένα κομμάτι στην πίτα. Ενδεικτική ήταν η αντιδρασή του όταν ρωτήθηκε για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, αφου απάντησε με σιωπή.
Στο μεταξύ, αιχμές προς την Κυβέρνηση για την υποστελέχωση του ΕΦΕΤ αφήνει σε μία ειρωνική δηλωσή του, ο παραιτηθείς προέδρος του Φορέα Ευάγγελος Λάζος, αφού όπως σημειώνει, ο ΕΦΕΤ από την πρώτη στιγμή προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προβλήματος, και πάντα με βάση τις δυνατότητες που του έχουν παρασχεθεί.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ηλιέλαιο τέλος απο την αγορά.Ο ΕΦΕΤ αποσύρει όλα τα ηλιέλαια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΕΦΕΤ
................................

Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι αποσύρεται άμεσα από την αγορά, με ευθύνη των επιχειρήσεων, το σύνολο του ραφιναρισμένου ή ακατέργαστου ηλιελαίου, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης ή το βαθμό επιμόλυνσης.
Η επανατοποθέτηση στην κατανάλωση θα γίνεται μετά από αξιολόγηση από τον ΕΦΕΤ των στοιχείων που θα υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις και θα αποδεικνύουν ότι δεν υφίσταται επιμόλυνση με ορυκτέλαιο.
Διευκρινίζεται ότι για τα τρόφιμα που περιέχουν ηλιέλαιο έχει δοθεί εντολή για απόσυρση των τελικών προϊόντων, στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί ηλιέλαιο ουκρανικής προέλευσης επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο ως πρώτη ύλη, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%, εκτός εάν μπορεί να αποδειχθεί εμπεριστατωμένα (με ανάλυση ή με σχετικό ισοζύγιο μάζας) ότι η συγκέντρωση ορυκτελαίου σε αυτά είναι μικρότερη από 300 ppm.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί ηλιέλαιο να μην το καταναλώσουν. Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Ο ΕΦΕΤ θα ενημερώνει διαρκώς το καταναλωτικό κοινό για όποια εξέλιξη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πυροβόλησε παιδιά με αεροβόλο επειδή τον ενοχλούσε το παιχνίδι τους

Συνέβη και αυτό στα Τρίκαλα.
Κάτοικος της περιοχής επειδή τον ενοχλούσε το παιχνίδι δύο παιδιών τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο έκαναν φασαρία τα πυροβόλησε με αεροβόλο τραυματίζοντας το ένα ελαφρά στο κεφάλι.
Το παιδί νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα υπόγεια κελιά των φυλακών των ναζί στην οδό Κοραή, όπου βασανίστηκαν πολλοί πατριώτες, ύστερα από συντήρηση άνοιξαν τις πύλες τους ξανά


Τα υπόγεια κελιά των φυλακών των ναζί στην οδό Κοραή, όπου βασανίστηκαν πολλοί πατριώτες, ύστερα από συντήρηση άνοιξαν τις πύλες τους ξανά για το κοινό.
Περισσότερα στο "Έθνος".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...