ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης
Θέμα: «Σκανδαλώδες καθεστώς συγκάλυψης παρανομιών του γνωστού από το σκάνδαλο των ομολόγων «γαλάζιου» χρηματιστή Ράμμου, το όνομα του οποίου εμπλέκεται τώρα και στις «μαύρες» πληρωμές της Siemens – Υψηλόβαθμο δε στέλεχος που μετέχει στην εταιρεία του, είναι συγγενής πρώτου βαθμού πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή.»
………….
Συνεχίζεται…
Σε πλήρη καταρράκωση των θεσμών φαίνεται να επιμένει η Κυβέρνηση Καραμανλή, αδιαφορώντας για τα πλήγματα που επιφέρει στο κύρος τους, αλλά και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, αφού πεισματικά κρατά όλες τις υποθέσεις αδιαφάνειας μακριά από τη Βουλή αρνούμενη την σύσταση εξεταστικής Επιτροπής, ενώ παράλληλα έχει επιβάλλει στη Δικαιοσύνη δια της διορισμένης ηγεσίας της ένα καθεστώς διαφορετικών ταχυτήτων απονομής της.Και ενώ το όνομα συγκεκριμένου χρηματιστή, βασικού μετόχου Χρηματιστηριακής που είχε, βάσει προανακριτικού πορίσματος, έντονη εμπλοκή σε ζημιογόνες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία συναλλαγές ομολόγων, αποκαλύπτεται δημοσιογραφικά ότι εμπλέκεται τώρα και στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, πληροφορίες θέλουν την «εκλεκτή» της Κυβέρνησης αυτή εταιρεία να απολαμβάνει την ίδια προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση «προστασίας» που της επεφύλαξε το σύστημα Καραμανλή και στο θέμα των ομολόγων.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή φέρεται να έχει συσχετισθεί με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στην τράπεζα BNP Paribas Γενεύης (με αριθμούς 07876Ζ και 3090872), στους οποίους κατατέθηκαν συνολικά ποσά 2,3 εκατ. ευρώ, την περίοδο 2003-2004, από εταιρείες που σχετίζονται με την Siemens.Μείζον ηθικό ζήτημα δημιουργείται για την Κυβέρνηση, αλλά και υποψίες σκόπιμης αντιθεσμικής «προστασίας, καθώς σε κορυφαία διοικητική θέση της εν λόγω εταιρείας, όπως προκύπτει και από δημοσιευμένο ισολογισμό της για το οικονομικό έτος 2006 (δημοσιεύθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2007), εργαζόταν τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα πρόσωπο με στενή συγγενική σχέση (πρώτου βαθμού) με υψηλόβαθμο κομματικό παράγοντα της Νέας Δημοκρατίας, διατελέσαντα υπουργό στις κυβερνήσεις Καραμανλή μετά το 2004 και σήμερα τοποθετημένο σε νευραλγική δημόσια θέση, χωρίς ανάλογο – δυστυχώς – έργο, κατόπιν διορισμού από την Κυβέρνηση Καραμανλή.
Δυστυχώς, σωρεία γεγονότων αφήνουν αλγεινές εντυπώσεις για την λειτουργία των θεσμών και δημιουργούν εύλογες υποψίες ότι η ιδιαίτερη μεταχείριση της εν λόγω «εκλεκτής» εταιρείας και παρεπόμενα των διοικούντων αυτήν από τους υπάκουους στα Κυβερνητικά κελεύσματα διορισμένους δικαστές στα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης συνιστά μία ακόμα περίπτωση ασύδοτα ευνοιοκρατικής «προστασίας εκλεκτών» συμφερόντων εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Τα στοιχεία είναι αμείλικτα:
• Η χρηματιστηριακή αυτή εταιρεία είναι μία από τις τρεις χρηματιστηριακές εταιρείες που προκάλεσαν συνολικές ζημίες 15.748.315 σε ασφαλιστικά ταμεία, μέσω αγοραπωλησιών ομολόγων, σύμφωνα με το προανακριτικό πόρισμα του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη, το οποίο έχει καταρτισθεί από τον Ιούνιο του 2007 και βασίσθηκε σε στοιχεία που προσκομίσθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος.
• Ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Γρηγόρης Πεπόνης είχε προτείνει την άσκηση διώξεων για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και εις βάρος του χρηματιστή Προέδρου της εταιρείας.
• Με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, μετά τις εκλογές του 2007, και αφού είχε σχηματισθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα χωρίς τη συμμετοχή του προαναφερθέντος κυβερνητικού στελέχους που έμμεσα είχε σχέση με την συγκεκριμένη εταιρεία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο μόλις 240.000 ευρώ στην εταιρεία αυτή, για παραβάσεις που σχετίζονται με τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο των ομολόγων. Στη σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, η οποία ανακοινώθηκε στις 31-10-2007, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σημείωνε ότι «για την ανωτέρω υπόθεση έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά».
• Παρά ταύτα, στους υπευθύνους της εταιρείας Πήγασος «άπληστους χρηματιστές» και παρά το σχετικό εκδοθέν εδώ και ένα χρόνο πόρισμα του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού, δεν έχει ασκηθεί προς το παρόν ποινική δίωξη, για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της λεηλασίας αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.Επειδή, η μέχρι στιγμής παρατηρούμενη συγκάλυψη της παράνομης δράσης του εν λόγω «εκλεκτού» χρηματιστή, δημιουργεί εύλογα υπόνοιες ότι και στην περίπτωση της εμπλοκής του στην υπόθεση Siemens θα ακολουθηθούν ανάλογες πρακτικές «συσκότισης ευθυνών»
Και επειδή, εν μέσω ιστορικής κρίσης του πολιτικού συστήματος, η Κυβέρνησή σας ανεύθυνα, προκλητικά και ύποπτα επιμένει στην συγκάλυψη, αρνούμενη κάθε πρωτοβουλία και κάθε πρόταση ικανή να ρίξει πραγματικά άπλετο φως.
Ερωτάσθε:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση των πιθανών ευθυνών των υπευθύνων της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής εταιρείας στο σκάνδαλο των ομολόγων;
2. Ποια ήταν η τύχη της μηνυτήριας αναφοράς που έχει υποβάλει από τον Οκτώβριο του 2007 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά των υπευθύνων της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ; Μήπως τέθηκε και αυτή στο αρχείο, κατά τη συνήθη πρακτική της Δικαιοσύνης, όταν πρόκειται για υποθέσεις που «αγγίζουν» το κυβερνών κόμμα;
3. Μπορείτε ενώπιον της Βουλής να εγγυηθείτε ότι θα συνεχίσει ανεπηρέαστη από παρεμβάσεις η Δικαιοσύνη τη διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων, έστω και αν σε αυτή εμπλέκεται έμμεσα πρόσωπα με στενό συγγενικό δεσμό με πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή;
4. Θα διερευνηθεί τελικά πλήρως και σε όλες τις πτυχές της η εμπλοκή του «γαλάζιου» χρηματιστή στο σκάνδαλο της Siemens, δεδομένου μάλιστα ότι η σχέση του με συγγενή πρώην υπουργού συνδέει την υπόθεση και με το πολιτικό προσωπικό του κόμματός σας;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Δημήτρης Τσιρώνης
Χρήστος Αηδόνης
Θεοδώρα Τζάγκρη
Μιχάλης Τιμοσίδης
Μιχάλης Παντούλας
Χρύσα Αράπογλου
Μάρκος Μπόλαρης
Γιάννης Δριβελέγκας
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Γιώργος Πεταλωτής
Γιάννης Αμοιρίδης
Γιάννης Σκουλάς
Βασίλης Κεγκέρογλου
Παναγιώτης Ρήγας
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Μιχάλης Κατρίνης
Χρήστος Χάιδος
Γιάννης Μ. Νέγρης
Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...