Ειδήσεις

23 Απρ 2009

Έκαναν τιμοληψία βενζίνης σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Πάτρα - Ηράκλειο - Λάρισα – Βόλο και ιδού τα αποτελέσματα

Ένα blog, το enimerwsi-gr.blogspot.com, έκανε τιμοληψία βενζίνης, απλής αμόλυβδης, σε πρατήρια στις περιοχές Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Βόλου.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το απίστευτο δεν είναι το τροχαίο... αλλά πόσοι βγήκαν από το αυτοκίνητο!

vigagony

Από: tvstarnews24.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν φας το μεσημέρι μελιτζάνες παπουτσάκια, δύο δαμάσκηνα, καπνίσεις ένα τσιγάρο και πιεις ένα φραπέ η κατάληξη είναι αναπόφευκτη...

Όταν φας το μεσημέρι μελιτζάνες παπουτσάκια, δύο δαμάσκηνα, καπνίσεις ένα τσιγάρο και πιεις ένα φραπέ η κατάληξη είναι αναπόφευκτη και κανείς δεν εκπλήσσεται. Όταν όμως κάτι τέτοιο συμβαίνει στην οικονομία όλοι σπεύδουν να κάνουν δηλώσεις, να ψηφίσουν νομοσχέδια και να καταπολεμήσουν μια κρίση που κανείς δεν περίμενε.
…..
Συνεχίζεται…


Ο δάσκαλος του Ταοϊσμού Λάο Τσε είπε: Όσοι ξέρουν δεν μιλάνε και όσοι μιλάνε δεν ξέρουν (Ταο Τε Κινγκ παράγραφος 56).


Στην Ελλάδα οι ειδικοί αποδεικνύουν καθημερινά την αλήθεια των λόγων του σοφού δασκάλου. Εδώ και πολύ καιρό φάγαμε τόσες μελιτζάνες τόσα δαμάσκηνα, ήπιαμε τόσους καφέδες και τόσα τσιγάρα που ακόμα και αν δεν μας πιέζανε από έξω, το έντερο της οικονομίας μας θα έσκαγε από μόνο του.


Κάθε πρωτοετής φοιτητής οικονομίας γνωρίζει αυτά που έπρεπε να γνωρίζει το υπουργείο οικονομικών και αυτό δεν είναι προς τιμή της δημόσιας και δωρεάν παιδείας μας αλλά προς ντροπή της πολιτείας.


Το βασικό συστατικό για να δουλεύει η μηχανή που λέγεται σύστημα είναι το χρήμα. Όσο υπάρχει χρήμα στην αγορά, υπάρχει και κατανάλωση, αγοράζονται παπούτσια, αυτοκίνητα, ντομάτες, πετρέλαιο, κινητά και ακίνητα. Για να έχει όμως χρήμα η αγορά, πρέπει να έχουν χρήμα οι πολλοί άνθρωποι που αποτελούν την αγορά δηλαδή οι καταναλωτές, οι απλοί φορολογούμενοι. Αυτό γίνεται με τρεις τρόπους. Δύο καθαρούς και έναν βρώμικο.



1.Οι πολλοί αμείβονται επαρκώς, ικανοποιούν τις βασικές ανάγκες τους και τους μένουν χρήματα να ρίξουν στην αγορά.


2.Το κράτος φορολογεί λιγότερο τους πολλούς και περισσότερο τους λίγους, οι πολλοί εξοικονομούν χρήματα και ένα μέρος τους το ρίχνουν στην αγορά.


3.Οι τράπεζες δανείζουν τους πολλούς, οι πολλοί ικανοποιούν τις ανάγκες τους με τα χρήματα των τραπεζών και ρίχνουν χρήμα στην αγορά.




Στην ισχυρή Ελλάδα, που οι μισθοί είναι οι χαμηλότεροι της Ευρώπης και η φορολογία πιο άνιση από κακοραμμένο παντελόνι, το μόνο που χρειαζότανε για να ξεσπάσει η κρίση ήταν να κλείσουν οι τράπεζες τη βρύση.


Σε όσους είχαν πάρει ήδη δάνειο, αύξησαν αυθαίρετα τα επιτόκια, όταν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο μειώνονται και έτσι αυξήθηκαν οι δόσεις των δανείων. Περισσότερα χρήματα για τις ήδη κερδοφόρες τράπεζες και λιγότερα χρήματα για την αγορά.


Όσοι δεν είχαν πάρει δάνειο αλλά είχαν ανάγκη από λεφτά η τράπεζα τους έκλεισε την πόρτα για να μειώσει τον κίνδυνο να τα χάσει ένεκεν της οικονομικής κρίσης. Μικρότερο ρίσκο για τις τράπεζες και λιγότερα χρήματα για την αγορά.


Τα χρήματα στην αγορά μειώνονται αλλά η πρωτοτυπία του κράτους βρίσκεται μόνο στον επικοινωνιακό χειρισμό της κρίσης. Ζήτησε από τις τράπεζες να επιδείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.



Η τράπεζα είναι μια επιχείρηση σαν όλες τις άλλες, έχει σκοπό το κέρδος και όχι την φιλανθρωπία. Οποιαδήποτε κίνηση κοινωνικής ωφέλειας έχει στόχο της βελτίωση της δημόσιας εικόνας της επιχείρησης και μόνο.



Όταν οι μισθοί είναι χαμηλοί και η φορολογία άδικη δεν είναι υπεύθυνες οι τράπεζες να κάνουν την δουλειά του κράτους. Για να έρθει χρήμα στην αγορά πρέπει το κράτος να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, αν διαθέτει τέτοιο. Κι αν τελικά διαθέτει κοινωνικό πρόσωπο γιατί το δείχνει αφού ξεσπάνε οι κρίσεις και δεν προβλέπει ώστε οι κρίσεις να μην ξεσπάσουν καθόλου; Μάλλον γιατί στην Ελλάδα αυτοί που ξέρουν έχουν συμφέρον να μην μιλάνε και αυτοί που μιλάνε έχουν άγνοια και δεν ξέρουν.



Από: http://kala-nea.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνεχίζει την προκλητική του στάση για το "γαλάζιο" διαγωνισμό

"Με αφορμή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ στον ηλεκτρονικό τύπο, σχετικά με τη διαδικασία πλήρωσης 55 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης ανακοινώνεται ότι:Ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε ήδη εντολή να σταλεί ο σχετικός φάκελος στο ΑΣΕΠ και να επικυρωθούν τα τελικά αποτελέσματα με πλήρη διαφάνεια ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά σχετικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού."Το παραπάνω δημοσίευμα που υπάρχει στο www.ypetha.gr είναι τελείως ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ γιατί…
…….
Συνεχίζεται…
…έτσι ζητείται να επικυρωθούν τα τελικά αποτελέσματα μια ώρα νωρίτερα!!! εντωμεταξύ, η ένσταση απευθύνεται στο Υπουργείο και όχι στο ΑΣΕΠ, το οποίο δε θα δει τις ενστάσεις , λογικά!! Επομένως στο ΑΣΕΠ θα πάνε κατευθείαν οι κατάλογοι- κομματικές λίστες των υποψηφίων που επιλέχθησαν, και που προφανώς θα έχουν τα τυπικά προσόντα!! αν είναι δυνατόν!
Και επιπλέον, στο ίδιο site λίγο παραπάνω θα δείτε ότι αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα πλήρωσης θέσεων δικαστικών λειτουργών. Δείτε διαφορά στον τρόπο που παρουσιάζονται!! (αναλυτικά, με τις βαθμολογίες, ενυπόγραφα κλπ.) Και δεν ντρέπονται να τα έχουν δίπλα- δίπλα!! ΑΙΣΧΟΣ!
Το πιο σωστό την συγκεκριμένη χρονική στιγμή κ.υπουργε είναι να ακυρώσετε την προκύρηξη και να την δώσετε εξόλοκλήρου για επανέκδοση στο ΑΣΕΠ.
Ποιος είναι αρμόδιος στο υπουργείο σας να εξετάσει τις ενστάσεις?Το ΑΣΕΠ για ποιό λόγο υπάρχει?
βάλατε απο το παράθυρο όλα τα κομματόσκυλα και αφήσατε ικανότατους επιστήμονες με χρόνια στα έδρανα,διδακτορικα και μαστερ να απορούν με την κατάντεια της χώρας.
Έπρεπε να ντρέπεστε κ.υπουργέ.

Πραγματικά εσείς και η παράταξή σας δεν έχετε τσίπα πάνω σας…


http://spyros1000.blogspot.com/2009/04/blog-post_23.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στέλιος Παπαθεμελής : Όχι στην ένδειξη "Μακεδονία" στα ελληνικά προϊόντα

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Αναγέννησης στην πληροφορία που"διέρρευσε" στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία, προϊόντα της χαρτοβιομηχανίας Θράκης Diana, κυκλοφορούν με την ένδειξη MK (δηλαδή Μακεδονία), άρα αναγνωρίζοντας εμμέσως το γειτονικό κρατίδιο.
…..
Συνεχίζεται…
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔημοκρατικήςΑναγέννησης κ. Σταύρος Βιτάλης, με τη νομική σύμβουλο της εταιρίας κ.Γιαννοπούλου Ασπασία, έγινε σαφές από την πλευρά της Diana πως το ΜΚ,διαγράφηκε εδώ και δύο μήνες από όλα τα προϊόντα της.

Η εταιρία υποστηρίζει, και έχει τελικά δίκιο, πως η ιστορία αυτή ξεκινά από τονΕΛΟΤ, τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης, ο οποίος και στην σχετική τουπεριγραφή των διεθνών ορολογιών, δυστυχώς συμπεριλαμβάνει και την σχετικήάμμεση αναγνώριση του γειτονικού κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία.Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως το πρόβλημα με την ονομασία τωνΣκοπίων, δεν βρίσκεται μόνο στα διεθνή συμφέροντα και στις επιλογές τηςΣκοπιανής προπαγάνδας, αλλά στον πυρήνα του εγκληματικά αδιάφορουαθηνοκεντρικού κράτους και των οργανισμών του.

Από την πλευρά του ο κ. Ζερίτης, Πρόεδρος της Diana, με σαφή στάση στα εθνικάμας θέματα, προχώρησε αυτοβούλως στη διαγραφή του ΜΚ από τα προϊόντα τηςεταιρίας του. Aρα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει κανένα είδους μποϋκοτάζστα προϊόντα της εταιρίας του, δεδομένης της άμεσης αντίδρασής του. Ο κύριοςαίτιος είναι για μια ακόμη φορά η ανευθυνότητα των κρατικών υπηρεσιών όπως τουΕΛΟΤ, που φαίνεται δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι "παίζει με την φωτιά".

Η Δημοκρατική Αναγέννηση, καλεί τον ΕΛΟΤ, να διαγράψει αμέσως από τιςπροδιαγραφές του το όνομα ΜΚ, που υπονοεί άμεση αναγνώριση τηςπροπαγάνδας του κρατιδίου του Γκρουέφσκυ και να δώσει σήμερα εξηγήσεις στονελληνικό λαό για την ανεύθυνη στάση του. Καλεί επίσης τις εταιρίες πουσυντονίζονται αναγκαστικά με τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ, να προχωρήσουν σεμονομερή διαγραφή της περιγραφής ΜΚ από τα προϊόντα τους, όπως έκανε ο κ.Ζερίτης.



http://papathemelis.blogspot.com/2009/04/blog-post_23.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι απέγιναν αυτές οι μηνύσεις;

Στις 17 Οκτωβρίου του 2008 το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει μήνυση κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά και κατά του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκου Καρούτσου. Τους καταλόγιζε τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας σχετικά με τις πιέσεις που ασκήθηκαν στους δύο εισαγγελείς, οι οποίοι ερευνούσαν την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και τελικά παραιτήθηκαν και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση αδικήματος.


Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης είχε καταθέσει μήνυση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, του κ. Σανιδά και κατά παντός υπευθύνου.
Ο κ. Καρατζαφέρης είχε καταγγείλει τους κ.κ. Χατζηγάκη και Σανιδά για εσχάτη προδοσία, επειδή δεν άφησαν τη δικογραφία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου να πάει στη Βουλή, καθώς και για παράβαση καθήκοντος. Σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που μηνύει τον κ. Σανιδά (η πρώτη ήταν για την υπόθεση των καταγγελιών του εφοπλιστή Φώτη Μανούση).
Όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης, «ο σφετερισμός αρμοδιοτήτων της Βουλής αποτελεί εσχάτη προδοσία. Στραφήκαμε και κατά του υπουργού, διότι αμέλησε να διώξει πειθαρχικά τον κ. Σανιδά για το ολίσθημά του».

Τι απέγιναν τελικά αυτές οι μηνύσεις;

Συνεχίζεται…

Από την Ελευθεροτυπία της 17ης Οκτωβρίου 2008:


Μετά την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής (επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης) που έχει καταθέσει στη Βουλή και η οποία στρέφεται και κατά των υπουργών Θ. Ρουσόπουλου, Ευ. Μπασιάκου και του υφυπουργού Π. Δούκα, κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και κατά του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Κ. Καρούτσου.
Τους καταλογίζει αδικήματα που, όπως υποστηρίζει, διέπραξαν κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου προς όφελος της κυβέρνησης και τα οποία οδήγησαν στην παραίτηση των δύο αντεισαγγελέων Κολιούση και Σωτηροπούλου. Πρόκειται για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση αδικήματος.
Παράλληλα, όπως είπε χθες στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει και την πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική επιτροπή, ζητώντας από τα άλλα κόμματα να ψηφίσουν κι αυτά τη δική του πρόταση για προανακριτκή.
Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Δημ. Ρέππας, που κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά, δήλωσε ότι το κόμμα του προέβη σε αυτή την κίνηση ως ελάχιστη συμβολή στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος της Βουλής και της Δικαιοσύνης. Επίσης, ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στη ΝΕΤ υποστήριξε ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να ελέγχεται και επισήμανε πως όταν ο πρωθυπουργός δεν θέλει να παραιτηθούν οι δύο αντεισαγγελείς, άρα δέχεται αυτά που λένε στην αναφορά τους, προκύπτει θέμα ελέγχου των ευθυνών των προσώπων που καταγγέλλουν οι δύο αντεισαγγελείς.
Τόσο η μήνυση του ΠΑΣΟΚ όσο και αυτή του ΛΑΟΣ (βλ. διπλανές στήλες) χρεώθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θα αποφασίσει πού θα τις διαβιβάσει, δεδομένου ότι αυτή του ΛΑΟΣ πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή λόγω του ότι αναφέρεται και σε υπουργό.
Τι τους καταλογίζουν
Στη μηνυτήρια αναφορά τους ο Γ. Παπανδρέου και όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που την υπογράφουν, αφού αναφέρονται στο περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης των δύο αντεισαγγελέων, περιγράφουν τις πράξεις των δύο ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών Σανιδά και Καρούτσου και υποστηρίζουν ότι:
1) «Υπονόμευσαν τη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και των Θεσμών και διατάραξαν την ομαλή λειτουργία τους. Επεδίωξαν την απαλλαγή των Υπουργών παρακωλύοντας τη Βουλή των Ελλήνων να ασκήσει τις εξουσίες που της παρέχει το Σύνταγμα και με κατάχρηση της ιδιότητάς τους ως ανώτατων λειτουργών της Δικαιοσύνης, έχοντας γνώση του Συντάγματος και των νόμων, ανέλαβαν αυθαίρετα αντισυνταγματικά και παράνομα την αξιολόγηση των στοιχείων που αναφέρονταν σε πράξεις Υπουργών και αποστέρησαν από τη Βουλή για μεγάλο χρονικό διάστημα την άσκηση των αρμοδιοτήτων της, διαπράττοντας το αδίκημα του άρθρου 239 παρ. 3 του Π.Κ.».
2) «Παρενέβησαν, υπέδειξαν, παρότρυναν και πίεσαν δικαστικούς λειτουργούς, όπως προκύπτει από τις παραγγελίες τους, τις δηλώσεις τους και την αίτηση παραίτησης των Αντεισαγγελέων, κατωτέρου βαθμού, διαπράττοντας το αδίκημα του άρθρου 186 παρ. 2 Π.Κ.».
Ειδικότερα:
* Για τον κ. Σανιδά αναφέρουν: «Με την από 4-9-2008 παραγγελία του για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα θέματα της Μονής Βατοπεδίου αναφέρονται όλα τα στοιχεία που συγκροτούν το ποινικό αδίκημα της απιστίας εις βάρος υπουργών και υφυπουργών κι ενώ όφειλε να διαβιβάσει την δικογραφία στη Βουλή ως μόνο αρμόδιο όργανο κατά το άρθρο 86, παραγγέλλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με το αιτιολογικό ότι οι υπουργοί που συνέπραξαν στην τέλεση των αδικημάτων "παραπλανήθηκαν". Ομως, αναφέρουν στην αναφορά, μόνη αρμόδια να κρίνει αν παραπλανήθηκαν η όχι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί είναι η Βουλή. Δεν διαβίβασε τη δικογραφία με σκοπό τη συγκάλυψη της υπόθεσης, τον επηρεασμό των διενεργούντων την προκαταρκτική εξέταση, το όφελος της κυβέρνησης και των ενεχόμενων υπουργών, ενδεχομένως δε με την καθυστέρηση αυτή την παραγραφή των αδικημάτων σε υπουργούς σε περίπτωση εκλογών προς όφελος της κυβέρνησης».
* Για τον Κ. Καρούτσο υποστηρίζουν:
«Η παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών για τη διενέργεια νέων ανακριτικών πράξεων, όταν οι δύο αντεισαγγελείς τού ανέφεραν ότι υπάρχουν στοιχεία που αφορούσαν υφυπουργούς της κυβέρνησης, είχε ως στόχο την καθυστέρηση της προκαταρκτικής εξέτασης. Οι ενέργειές του αυτές ήταν μη σύννομες, αφού κατά την προκαταρκτική εξέταση προέκυπταν στοιχεία κατά μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών και κατά συνέπεια η μόνη αρμόδια πλέον για την αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας και την άσκηση ή μη δίωξης κατά υπουργών και υφυπουργών ήταν η Βουλή. Κατά συνέπεια, εν γνώσει του και με σκοπό την καθυστέρηση της προκαταρκτικής εξέτασης και τη μη διαβίβαση ως όφειλε της δικογραφίας στη Βουλή των Ελλήνων, παραβίασε το Σύνταγμα και τον νόμο για τη συγκάλυψη της υπόθεσης και την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων της κυβέρνησης».
Σχόλιο Χατζηγάκη
Σε προσπάθεια εκφοβισμού δικαστικών λειτουργών αποδίδει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από το ΠΑΣΟΚ. Όπως επισημαίνει «έρχεται σε συνέχεια της αντίληψης που έχουν στο ΠΑΣΟΚ ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι υποταγμένη σε κομματικά κελεύσματα».
Ο κ. Χατζηγάκης χαρακτηρίζει την ενέργεια νομικά, πολιτικά και θεσμικά μη σοβαρή, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «αναζητά τον φθηνό εντυπωσιασμό και την αήθη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, υποσκάπτοντας έναν από τους πυλώνες της Δημοκρατίας, την ανεξάρτητη δικαστική εξουσία». *

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για τη δίωξη κατά του προέδρου της Χειμάρρας επειδή αφαίρεσε πινακίδες με τοπονύμια γραμμένα στην αλβανική γλώσσα

Μήνυμα αναγνώστη
....
Το περασμένο έτος, αυθαίρετα και ως μη όφειλε, το αντίστοιχο αλβανικό ΥΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε να τοποθετήσει πινακίδες οι οποίες υποδεικνύουν τα τοπωνύμια, τις συνοικίες, τα μνημεία καθώς και τις κύριες οδούς της Χιμάρας.
Κατά την αλβανική νομοθεσία η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο δήμος Χιμάρας, όμως, δεν ερωτήθη ποτέ για την τοποθέτηση των πινακίδων.
Ο δήμαρχος Χιμάρας, συμμορφούμενος με τη νομιμότητα αφαίρεσε τις συγκεκριμένες πινακίδες για τρεις επιπλέον λόγους: ......


Συνεχίζεται...
ΈΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ"


Κολοκοτρώνη 44

10560, Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τρίτη 21η Απριλίου 2009



Σήμερα 21 Απριλίου 2009 συνεδρίασε το δικαστήριο Αυλώνος για πολλοστή φορά με αντικείμενο την δίωξη κατά του Βασίλη Μπολάνου και ο δικαστής Shkelzen Selimi ανακοίνωσε την απόφαση καταδίκης του δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της Εθνικής Οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ».


Στην ουσία το δικαστήριο έκανε δεκτή την από 10/3/09 πρόταση του εισαγγελέα Sokol Malaj . Η ποινή που επιβλήθηκε για “κατάχρηση εξουσίας και καταστροφή δημόσιας περιουσίας έχει ως εξής:


1. Φυλάκιση 6 μηνών


2. Χρηματικό πρόστιμο ύψους 4000 ευρώ


3. Στέρηση “διοικητικών δικαιωμάτων” για τρία έτη.


Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:



Το περασμένο έτος, αυθαίρετα και ως μη όφειλε, το αντίστοιχο αλβανικό ΥΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε να τοποθετήσει πινακίδες οι οποίες υποδεικνύουν τα τοπωνύμια, τις συνοικίες, τα μνημεία καθώς και τις κύριες οδούς της Χιμάρας. Κατά την αλβανική νομοθεσία η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο δήμος Χιμάρας, όμως, δεν ερωτήθη ποτέ για την τοποθέτηση των πινακίδων. Ο δήμαρχος Χιμάρας, συμμορφούμενος με τη νομιμότητα αφαίρεσε τις συγκεκριμένες πινακίδες για τρεις επιπλέον λόγους:


- Οι πινακίδες περιόριζαν τα όρια του δήμου και άφηναν τουριστικά «φιλέτα» εκτός δικαιοδοσίας του δήμου Χιμάρας με σκοπό να τα διαχειριστούν οι «εκλεκτοί» των αλβανών κυβερνώντων, όπως έγινε με την παραλία στη Νίβιτσα-Κακομαία.


- Καταστρατηγούσαν και παραποιούσαν τη σημασία των πολιτιστικών μνημείων, π.χ. το «Μοναστήρι του Σταυρού» αναφερόταν ως «Εκκλησία του Αγίου Σταυρού» και πολλά άλλα τέτοια ευτράπελα.


- Οι πινακίδες ήσαν δίγλωσσες (αλβανικά και αγγλικά) και όχι τρίγλωσσες. Δεν περιελάμβαναν δηλαδή την ελληνική ως μητρική μας γλώσσα κατά παράβαση αφ’ ενός του άρθρου 11 της Συμβάσεως Πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις Εθνικές Μειονότητες και αφ’ ετέρου την προ ενός μόλις μηνός ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναγραφή των πινακίδων υποχρεωτικά και στα ελληνικά.


Η πρόταση του εισαγγελέα Αυλώνα προφανώς επηρεάστηκε από την εθνικιστική προπαγάνδα που ασκούν τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και αλβανοί βουλευτές όλων των παρατάξεων.

Η συγκεκριμένη δίωξη έρχεται να προστεθεί


• στην πρόσφατη οριστική καταδίκη πέντε Χιμαριωτών από το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας για τα γεγονότα των εκλογών του 2003 και


• στη δίωξη δέκα Χιμαριωτών για συμμετοχή τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του άγριου ξυλοδαρμού δύο συμπατριωτών μας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χιμάρας.



Πρέπει επίσης, να προβληματίσει η πρακτική των αλβανικών αρχών να δημοσιοποιούν τις διώξεις κατά ομογενών κάθε φορά που επισκέπτονται την Αλβανία Έλληνες επίσημοι.


Συγκεκριμένα,


- Ενώ η υπόθεση των πέντε Χιμαριωτών εκκρεμούσε ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου για δύο περίπου χρόνια, μετά από πλήθος αναβολών η απόφαση τελικά βγήκε μία ημέρα πριν την επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών κυρίας Μπακογιάννη στα Τίρανα, με την ιδιότητα της προεδρευούσης του ΟΑΣΕ


- Η καταδίκη των 10 Χιμαριωτών για «συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση» για τον άγριο ξυλοδαρμό δύο συμπατριωτών μας πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν την επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κυρίου Θεόδωρου Κασσίμη στην Αλβανία.


- Ενώ το δικαστήριο για την εκδίκαση της υπόθεσης του δημάρχου είχε αναβληθεί πολλές φορές αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την πρόταση του εισαγγελέα μία ημέρα πριν επισκεφθεί την Αλβανία ο Υφυπουργός Εξωτερικών κύριος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


- Το Δικαστήριο του Αυλώνα καταδικάζει τον Έλληνα δήμαρχο της Χιμάρας και πρόεδρο της μοναδικής οργάνωσης των Βορειοηπειρωτών, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στα Τίρανα.
Αυτές οι συμπεριφορές δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως τυχαίες. Το αλβανικό κατεστημένο κάνει επίδειξη δυνάμεως επιχειρώντας να τρομοκρατήσει και να κάμψει τις εστίες αντιστάσεως στη Χιμάρα και στη Βόρειο Ήπειρο γενικότερα.


Περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις πολιτικών και αντιδράσεις μπορείτε να βρείτε στον ιστοχώρο της Ενώσεως Χειμαρριωτών http://www.himaraunion.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

Αδικήματα απιστίας σε βάρους του δημοσίου από τους υπουργούς με ονοματεπώνυμο

Ο Σάκης με το μωρό στην αγκαλιά του

Αναβίωσαν και φέτος τα "Λελώνεια" στα Φιλιατρά

Όταν οι “απολίτιστοι” προσφέρουν απλόχερα ανθρώπινη καθημερινότητα…

Δείτε τι έγινε μέσα σε τάξη σχολείου!

Φωνή Αιγαίου

Η διαδικασία των άγονων γραμμών είχε ουσιαστικό έλεγχο;

Και νέο «χαστούκι» από τη ΔΟΕ, ύστερα από 5 χρόνια

Οι Queen όπως δεν τους ακούσατε ποτέ ! Δείτε το Βίντεο..

"Χάλια μαύρα" η είσοδος του δημαρχείου Κατερίνης...

Ο τρελός τα έχει 400..;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εβδομαδιαίοι Δείκτες Προσφοράς Ακινήτων

Εβδομαδιαία μεταβολή στη μέση τιμή/τμ κατοικιών 137 δήμων/περιοχών της Αττικής.

Περισσότερα: www.stremmata.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παίκτρια bowling ετών 100!

Πριν από λιγότερο από ένα μήνα γιόρτασε τα γενέθλια των 100 χρόνων της και έγινε η παλαιότερη που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Bowling Γυναικών που είναι μεγαλύτερες από 90.

Περισσότερα: tapantaleme.wordpress.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εδώ και μέρες, το λήμμα "Macedonia" της Wikipedia παραπέμπει απευθείας στη γειτονική μας χώρα

Εδώ και μέρες, το λήμμα "Macedonia" της Wikipedia παραπέμπει απευθείας στη γειτονική μας χώρα, ενώ πριν υπήρχε σελίδα με τις διαφορετικές χρήσεις του ονόματος στα αγγλικά.
Οι λόγοι για τους οποίους έγινε αυτό (τουλάχιστον οι λόγοι που παρατίθενται), δεν στηρίζονται σε δυνατά επιχειρήματα, ούτε είναι σύμφωνοι με τους κανόνες ουδετερότητας και ονοματοδοσίας βάσει αξιόπιστων πηγών, όπως οι ακαδημαϊκές.

Η πράξη αυτή είναι αναστρέψιμη και αυτή τη στιγμή διεξάγεται σχετική συζήτηση.

Όποιος θέλει να συμμετέχει, μπορεί να το κάνει εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Macedonia

Ψηφίζετε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Macedonia#Survey

Η σχετική ενότητα στην οποία παραθέτω τις απόψεις μου, βασισμένος στην πολιτική της Wikipedia (ψευδώνυμο SQRT5P1D2): http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Ma...nationalism.3F

Παράκληση:

α) όχι σάρισες, ο διαιτητής βγάζει κόκκινη
β) να θυμάστε πως παίζετε εκτός έδρας
γ) όσο το δυνατόν προσεγμένα αγγλικά.

Από: www.greekalert.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρώτη εγώ, αμέσως μετά την απόδραση του Παλαιοκώστα, έγραψα ένα τραγούδι, το «Παλιοκώστας Ρower»…

Μήνυμα αναγνώστη

Aναρτήσατε στο blog σας ότι γράφτηκε τραγούδι για την απόδραση του Παλαιοκώστα και θέλω να σας ενημερώσω ότι πρώτη εγώ, αμέσως μετά την απόδραση του Παλαιοκώστα, έγραψα ένα τραγούδι. το «Παλιοκώστας Ρower» και μάλιστα, κυκλοφορεί δυο μήνες στο ίντερνετ!!!
Είναι κρίμα για το πολύ καλό blog που έχετε να γράφονται λανθασμένες ειδήσεις και μάλιστα, όταν από τον Alpha το παρουσιάσανε στο δελτίο ειδήσεων!
Αφήστε που το τραγούδι του Ζαζόπουλου μιλάει για γυναίκα και δραπέτευση από αυτήν και όχι για τον Παλαιοκωστα!!

Σας στέλνω το βίντεο με το τραγούδι μου, να δείτε την διαφορά!
Σας ευχαριστώ και εύχομαι να συνεχίζετε πάντα με υγεία και δύναμη!!!

Με εκτίμηση
Αναστασία Δούμα
Στιχουργός

akiskem

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Iraklio web radio! Η καλύτερη διαδικτυακή, διαχρονική παρέα!

Το iraklio web radio κάθε μέρα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο μεταδίδει τα καλύτερα διαχρονικά τραγούδια ever!
Για εσάς που δεν μας έχετε ακόμα ακούσει, ποτέ δεν είναι αργά!
πατήστε εδώ και αφήστε την μουσική να σας ταξιδέψει !
Καλή σας ακρόαση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παγκόσμια ημέρα βιβλίου σήμερα

Την ημέρα αυτή -23 Απριλίου- επέλεξε η UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου παίρνοντας αφορμή από ένα παλαιό έθιμο που τηρείται στην Καταλανία, ιδιαίτερα στη Βαρκελώνη. Κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου δίνεται δώρο σε κάθε γυναίκα ένα βιβλίο κι ένα τριαντάφυλλο.
Για το λόγο αυτό βιβλιοπώλες, εκδοτικοί οίκοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, στήνουν στους δρόμους πάγκους με βιβλία.
Έτσι, όλοι όσοι θέλουν ν’ αγοράσουν βιβλία, δεν χρειάζεται να πάνε σε βιβλιοπωλείο, αλλά σε κάποιο δρόμο όπου έχουν στηθεί πάγκοι πώλησης βιβλίων.
Το ωραιότερο στο έθιμο αυτό είναι ότι πλήθος κόσμου συνωστίζεται για να αγοράσει βιβλία......


Συνεχίζεται...

«Ο κόσμος υπάρχει, για να χωρέσει σ’ ένα βιβλίο»- Στεφάν Μαλαρμέ
Την ημέρα αυτή -23 Απριλίου- επέλεξε η UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου παίρνοντας αφορμή από ένα παλαιό έθιμο που τηρείται στην Καταλανία, ιδιαίτερα στη Βαρκελώνη. Κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου δίνεται δώρο σε κάθε γυναίκα ένα βιβλίο κι ένα τριαντάφυλλο. Για το λόγο αυτό βιβλιοπώλες, εκδοτικοί οίκοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, στήνουν στους δρόμους πάγκους με βιβλία. Έτσι, όλοι όσοι θέλουν ν’ αγοράσουν βιβλία, δεν χρειάζεται να πάνε σε βιβλιοπωλείο, αλλά σε κάποιο δρόμο όπου έχουν στηθεί πάγκοι πώλησης βιβλίων. Το ωραιότερο στο έθιμο αυτό είναι ότι πλήθος κόσμου συνωστίζεται για να αγοράσει βιβλία.
Αν δεν έχετε ήδη αποφασίσει τι δώρο θα κάνετε στη Γεωργία ή το Γιώργο που γιορτάζει στις 23 Απριλίου, ιδού μια όμορφη ιδέα από την UNESCO: Χαρίστε τους ένα βιβλίο, μαζί-γιατί όχι;- κι ένα τριαντάφυλλο!
Όσο για το ποιο βιβλίο θα διαλέξετε, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το βιβλιοπωλείο στη γειτονιά σας ή να αγοράστε ένα περιοδικό με προτάσεις βιβλίων (π.χ. ΔΙΑΒΑΖΩ) ή να αναζητήσετε το περιοδικό INDEX που προφέρουν δωρεάν οι εκδόσεις ΕΣΤΙΑ ή έστω να ανατρέξετε στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Διευθύνσεις και ιστοσελίδες που προτείνουν βιβλία υπάρχουν πάρα πολλές. Για να μη χαθείτε στον ωκεανό του Διαδικτύου, σας προτείνουμε μερικές, χωρίς να αποκλείουμε όσες ήδη έχετε επισκεφτεί.
http://www.blogger.com/www.ekebi.gr/frontoffice/_viewResource.asp
http://www.blogger.com/www.in.gr/book/protaseis/default.htm
http://www.blogger.com/www.books.gr/ViewShopProduct.aspx
http://www.blogger.com/www.perizitito.gr/recommendations.php

Κι επειδή κάποιοι ή κάποιες θα έχουν αρχίσει ήδη να κουνάνε το κεφάλι τους μονολογώντας «ωραία τα βιβλία, αλλά πού χρόνος για διάβασμα!», ας αφιερώσουν λίγα λεπτά για να διαβάσουν λίγες γραμμές από τα βιβλία του Ντανιέλ Πενάκ ή του Ζαν Πολ Σαρτρ. Ίσως μερικές από τις σκέψεις των συγγραφέων, να πείσουν κάποιους ή κάποιες να αναζητήσουν τη χαρά του διαβάσματος…
Περιμένουμε στο OURGREEKTV και τις δικές σκέψεις-απόψεις-σχόλια για το βιβλίο, το διάβασμα και την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.


Από: http://ourgreektv.blogspot.com/2009/04/23.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Τα ίδια Παντελάκη μου... τα ίδια Σανιδά μου"

Ακόμη δεν έχει συνέλθει η έννομη τάξη από το δικαστικό πραξικόπημα που οδήγησε σε παραίτηση τους δύο Εισαγγελείς που διερευνούσαν την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και πλέον εξελίσσεται σε πατέντα με σφραγίδα Νέας Δημοκρατίας η στρόφιγγα που έχει τοποθετηθεί στην ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
…….
Συνεχίζεται…
Όλοι οι εισαγγελείς κάνουν λάθος και έχουν την άποψη ότι βρέθηκαν ενώπιον ευθυνών υπουργών και ζητούν την παραπομπή των δικογραφιών στην Βουλή και ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μαζεύει τους φακέλους και τους γυρίζει πίσω;
Τόσοι πολλοί έχουν κάνει λάθος και μόνον ο κ. Σανιδάς έχει δίκιο;
Ποιος θα απαντήσει στον απλό πολίτη που κάθε μέρα στέκεται ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων λόγω του ότι αδυνατεί να πληρώσει τις σφραγισμένες του επιταγές ή αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές στο "γιατί οι πολιτικοί δεν κάθονται ποτέ στο εδώλιο";
Γιατί κουνάνε άνετοι και ωραίοι το δάκτυλο αγορεύοντας όλο αυτοπεποίθηση;
Γιατί κάνουν offshore εταιρείες για να φοροδιαφεύγουν χωρίς ποτέ να ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος τους;
Γιατί κτίζουν αυθαίρετες επαύλεις και κάνουν πολυδάπανα ταξιδάκια ή κοσμικά πάρτι στη Μύκονο, με χρήματα του δοκιμαζόμενου λαού, σε καιρό κρίσης;
Γιατί τα παιδιά τους ποτέ δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα διορισμού και ανεύρεσης εργασίας;
Γιατί ποτέ δεν κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου;
Δεν είναι μακριά η ώρα που η οργή του λαού θα ξεχειλίσει. Και τότε η ευθύνη για το κατάντημα της δημοκρατίας μας θα είναι δική σας.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ
Δικηγόρος
υπ. Βουλευτής Επικρατείας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης ή απαράδεκτης συμπεριφοράς από κάποιο δημόσιο φορέα ή ιδιώτη; Μη μένετε άπραγοι! Γνωστοποιήστε το πάθημά σας

Μήνυμα αναγνώστη
…..

Έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης ή απαράδεκτης συμπεριφοράς από κάποιο δημόσιο φορέα ή ιδιώτη; Μη μένετε άπραγοι! Γνωστοποιήστε το πάθημά σας.
Αυτό θα προστατεύσει τους συμπολίτες σας.
Είναι δύσκολο να παραδεχθεί κάποιος πως έχει εξαπατηθεί, όμως σίγουρα θα προτιμούσατε να προλάβαινε κάποιος να σας ειδοποιήσει, πριν την «πατήσετε». Βοηθήστε, λοιπόν, τους υπολοίπους. Άλλωστε μπορεί κάποια στιγμή να είστε εσείς το θύμα.
H μοναδική δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης παραπόνων, επικρίσεων
και καταγγελιών στο διαδίκτυο, ανώνυμα - επώνυμα!!

www.criticaroom.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μήνυση Τατούλη για το διαγωνισμό του υπουργείου Άμυνας - Στέλνουν τώρα το φάκελο στο ΑΣΕΠ

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον διαγωνισμό του υπουργείου Άμυνας αναμένεται να καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Τατούλης.

Μετά το χτεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Έθνους», αλλά και τη σωρεία καταγγελιών περί «στημένου διαγωνισμού» που γίνονται από τους «αποτυχόντες» μέσω Διαδικτύου, ο υπουργός Άμυνας σε μία προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ανακοίνωσε ότι θα στείλει τον σχετικό φάκελο στο ΑΣΕΠ για να «επικυρωθούν τα τελικά αποτελέσματα με πλήρη διαφάνεια ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά σχετικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού».......

Συνεχίζεται...
Επί της ουσίας πρόκειται για «πολιτική απάτη», σχολίαζαν χτες στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι το ΑΣΕΠ κρίνει μόνο το τυπικό μέρος, εάν δηλαδή τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και οι διαδικασίες. Το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να μπει στην ουσία της επιλογής των επιτυχόντων!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η δικογραφία για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου είναι... κινητή και πηγαινοέρχεται συνεχώς. Το ιστορικό έχει ως εξής:

  • Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2008 η υπόθεση ανασύρεται από το αρχείο με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά και η έρευνα ανατίθεται στους εισαγγελείς εφετών Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου. Στην εν λόγω παραγγελία του κ. Σανιδά -πριν καν ακόμη ξεκινήσει η έρευνα- γίνεται η γνωστή αναφορά περί «παραπλανηθέντων υπουργών».
  • Στις 2 Οκτωβρίου 2008 οι εισαγγελείς Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου ενημερώνουν τον προϊστάμενό τους κ. Καρούτσο ότι η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή επειδή «σκόνταψαν» σε ευθύνες υφυπουργών.
  • Στις 13 Οκτωβρίου 2008 ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Καρούτσος, τους παρήγγειλε να συνεχίσουν την έρευνα. Επιπροσθέτως όρισε ως συντονίστριά τους και τρίτη εισαγγελέα, την κ. Ευ. Σπυροπούλου.
  • Στις 14 Οκτωβρίου 2008 οι εισαγγελείς Κολιούσης και Σωτηροπούλου παραιτούνται από την υπόθεση.
  • Στις 22 Οκτωβρίου 2008 και η τρίτη εισαγγελέας, η κ. Ευσταθία Σπυροπούλου, διατυπώνει εγγράφως την άποψη ότι για την υπόθεση συντρέχει εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, οπότε η δικογραφία θα πρέπει να σταλεί στη Βουλή.
  • Αμέσως μετά η δικογραφία φτάνει στη Βουλή, με τον κ. Σανιδά να «αθωώνει» από πριν όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς και υφυπουργούς, διατυπώνοντας την άποψη ότι «δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να πιθανολογεί έστω την ποινική ευθύνη τους».
  • Τελικώς η Εξεταστική κατέληξε στο ότι δεν προκύπτουν πολιτικές ευθύνες, ενώ η πλειοψηφία της ΝΔ προχώρησε ένα βήμα... παρακάτω διατυπώνοντας τη γνώμη ότι δεν προκύπτουν ούτε ποινικές ευθύνες.
    Η προκαταρκτική έρευνα συνεχίζεται (για τα μη πολιτικά πρόσωπα) από την κ. Σπυροπούλου, συνεπικουρούμενη στην πορεία από τον κ. Π. Στραγάλη.
  • Στις 17 Μαρτίου οι Σπυροπούλου και Στραγάλης ολοκλήρωσαν την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, καταλήγοντας και αυτοί στην άποψη ότι συντρέχει για την υπόθεση ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
    Η αναφορά παλινδρόμησε για 15 ημέρες με πηγαινέλα μεταξύ Καρούτσου και Σανιδά, για να «μπλοκαριστεί» από τον τελευταίο σχετικά με την αποστολή της στη Βουλή.

Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην Καλλιθέα βρέχει... ψάρια και μάλιστα μεγάλα!

Δεν εξηγείται διαφορετικά. Είναι απίθανο η αγέλη ψαριών που συναντήσαμε σε υπόγεια ύδατα οικοδομής στην Καλλιθέα, να έφτασε με άλλο τρόπο στο σημείο αυτό. Στην συμβολή των οδών Δοϊράνης και Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα στο τέταρτο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο έχει πλημμυρίσει από τις τελευταίες βροχές, εμφανίσθηκαν δύο οικογένειες ψαριών. Πολύ πεινασμένα, αφού σε λιγότερο από 10 λεπτά κατανάλωσαν με λαιμαργία ένα ολόκληρο πακέτο αλατισμένα μπισκότα. Εξετάζεται όμως και το ενδεχόμενο να έφθασαν μέχρι εδώ οδηγούμενα από κάποιο υπόγειο ποτάμι.

Μάνος Μεϊμαράκης - Δημοσιογράφος

Βίντεο από: kallitheaonline

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέα άφεση αμαρτιών από Σανιδά - Αρνείται για τρίτη φορά να διαβιβάσει τη δικογραφία για το Βατοπέδι στη Βουλή

Μάχη προκειμένου να παραμείνουν στο απυρόβλητο οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί των οποίων το όνομα ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, δείχνει να δίνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, αρνούμενος για τρίτη φορά να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή για τη διερεύνηση του ρόλου των πολιτικών προσώπων στις ανίερες ανταλλαγές.

Xθες, ο κ. Καρούτσος δημοσιοποίησε την εισήγηση των δύο εισαγγελέων Εφετών, Ευσταθίας Σπυροπούλου και Παντελή Στραγάλη, για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής πολιτικών προσώπων από τη Βουλή.

Λίγη ώρα αργότερα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σανιδά, ο οποίος του ζήτησε να του υποβάλει τη δικογραφία. Η σύμφωνη γνώμη του κ. Καρούτσου με εκείνη των δύο εισαγγελέων εξόργισε φαίνεται τον κ. Σανιδά και επί τόπου, επέστρεψε τη δικογραφία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Του υπέδειξε μάλιστα να προβεί στα περαιτέρω, δηλαδή στην άσκηση ποινικών διώξεων και την ανάθεση της υπόθεσης σε ανακριτή, χωρίς ποτέ να διερευνηθεί το σκέλος τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών και υφυπουργών.
.....
Συνεχίζεται...
Οι παραιτήσεις εισαγγελέων

Αξιολογώντας τις κινήσεις του προϊστα μένου της Εισαγγελίας Εφετών, δικαστικοί κύκλοι δεν απέκλειαν χθες το ενδεχόμενο να διαβιβάσει ο ίδιος τη δικογραφία στη Βουλή, εκτιμώντας ότι αυτό υπαγορεύει το καθήκον του. Και την προηγούμενη φορά άλλωστε, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η άρνηση του κ. Σανιδά είχε ως συνέπεια τις παραιτήσεις των εισαγγελέων Εφετών Ελένης Σωτηροπούλου και Ηλία Κολιούση, ο κ. Καρούτσος είχε- σύμφωνα με πληροφορίες- τη γνώμη ότι από τη στιγμή που οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση προσκρούουν σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων, το καθήκον επιτάσσει να γίνει σεβαστή η εισήγησή τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί προτίμησαν για λόγους ευθιξίας να αποχωρήσουν από το Δικαστικό Σώμα, όταν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αγνόησε την κρίση τους και αρνήθηκε να διαβιβάσει στη Βουλή- ως όφειλε- τη δικογραφία για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Οι διαπιστώσεις των δύο εισαγγελέων ως προς την ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή υπουργών και υφυπουργών, οι οποίοι υπέγραψαν τις αποφάσεις για την πραγματοποίηση των ανταλλαγών των εκτάσεων, σε συνδυασμό με την απαξίωση που επέδειξε ο κ. Σανιδάς, είχαν ως συνέπεια την όξυνση του πολιτικού κλίματος και την πυροσβεστική παρέμβαση του Πρωθυπουργού.
Αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης, που προκλήθηκε από τη συμπεριφορά του κ. Σανιδά, ήταν να διαβιβαστεί τελικά η δικογραφία στη Βουλή, αλλά όχι σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Κι αυτό γιατί ο ανώτατος εισαγγελέας παρέκαμψε και πάλι την αναφορά της εισαγγελέως Εφετών Ευσταθίας Σπυροπούλου- η οποία αντικατέστησε στο μεταξύ τους παραιτηθέντες συναδέλφους της- και ακολουθώντας μια άλλη νομική οδό, έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή προς ενημέρωση των βουλευτών!
Η προκαταρκτική εξέταση συνεχίστηκε από την κ. Σπυροπούλου και τον κ. Στραγάλη, οι οποίοι στις 17 Μαρτίου έκλεισαν την έρευνα, ζητώντας να διαβιβαστεί η υπόθεση στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα και επαναφέροντας τον εφιάλτη που ταλανίζει την κυβέρνηση από τον περασμένο Αύγουστο. Όσον αφορά πάντως τα πρόσωπα που εξετάστηκαν ως ύποπτα από τους δύο εισαγγελείς, πληροφορίες αναφέρουν ότι για τους 32 από τους 63 δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής.



Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...