Ειδήσεις

7 Απρ 2008

Ο Ένοπλος Κρητικός Εθελοντικός Πυρήνας προειδοποιεί και απειλεί όσους έχουν βλέψεις στη χώρα μας. Δείτε το βίντεο που "ανέβασαν" πριν λίγο στο YouTube



Ο Ένοπλος Κρητικός Εθελοντικός Πυρήνας προειδοποιεί και απειλεί όσους έχουν βλέψεις στη χώρα μας.
Στέλνουν μήνυμα σε Τσάμηδες, Σκοπιανούς, Αλβανούς, Τούρκους και άλλους.

Από: http://lupus002.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Χρήστος Ιακώβου τo 1972, με την ιδιότητα του αθλητή τότε κατήγγειλε ότι χορηγούσαν στους αθλητές απαγορευμένες ουσίες

Η Ελλάδα πρωτοσυζήτησε για χρήση απαγορευμένων ουσιών στην άρση βαρών το 1979.
Ο Χρήστος Ιακώβου (5ος στους Ολυμπιακούς του 1972) με την ιδιότητα του αθλητή τότε κατήγγειλε ότι ο πολωνός προπονητής της ελληνικής ομάδας Μπρόνισλαβ Στέπιεν και ο βοηθός του Βαγγέλης Συμεωνίδης χορηγούσαν στους αθλητές τους απαγορευμένες ουσίες. Η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) διέψευσε τον κ. Ιακώβου, αλλά με την υπόθεση ασχολήθηκε η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας και η απόφασή της ήταν καταπέλτης.
Στον Στέπιεν αφαίρεσε διά βίου τη φίλαθλη ιδιότητα «επειδή απεδείχθη ότι υπήρξε αυτουργός εις την διάθεση αναβολικών σε πέντε αθλητές».
Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον Συμεωνίδη διότι «απεδείχθη ότι προέτρεπε κατ' εξακολούθηση αθλητές να κάνουν χρήση αναβολικών ουσιών».
Με 10ετή στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας τιμωρήθηκαν ο τότε πρόεδρος της ΕΟΑΒ Πανόπουλος, ο γενικός γραμματέας Στίκας και ο ειδικός γραμματέας Πριμιρίκης επειδή «γνώριζαν και ανέχθηκαν αυτή την κατάσταση».

Από την εφημερίδα "Το Βήμα" 22/08/2004

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

1979: Το ντόπινγκ διαδίδεται τώρα και στη χώρα μας - Τάσος Μαντζίκος: «Όταν πέταξα στα σκουπίδια τα αναβολικά που μου έδωσαν με έδιωξαν από την ομάδα"

Ο σπουδαιότερος λόγος που σπρώχνει τους αθλητές στη χρησιμοποίηση «ντόπινγκ» είναι ο ψυχολογικός εκβιασμός που υφίστανται καθημερινά από τους παράγοντες.

Ή κάνεις ρεκόρ και παίρνεις λεφτά ή φεύγεις από την Εθνική» είναι το συνηθισμένο πλαίσιο που κινείται η φιλοσοφία της γρήγορής επιτυχίας.

Έτσι όπως φάνηκε καθαρά από την καταγγελία του αθλητή της Άρσης Βαρών Τάσου Μαντζίκου. «Όταν πέταξα στα σκουπίδια τα αναβολικά που μου έδωσαν – λέει σε επιστολή του – με έβγαλαν από την Εθνική ομάδα και μου έκοψαν τα οδοιπορικά»

Εφημερίδα "Ριζοσπάστης" της 28ης Οκτωβρίου 1979


("κλικ" στη φωτογραφία για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι αιτίες της ελληνικής αξίωσης για αποκλειστική διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία

Στη γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung" δημοσιεύεται σήμερα εκτενές άρθρο για τη σλαβομακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα με τίτλο: «Η αόρατη μειονότητα – οι αιτίες της ελληνικής αξίωσης για αποκλειστική διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία».
Στο άρθρο παρουσιάζεται το βιβλίο του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη "Οι Έλληνες Σλαβόφωνοι της Μακεδονίας", που αναφέρεται στη παρουσία των Ελλήνων σλαβοφώνων γύρω από τη Φλώρινα και τις ιστορικές τους περιπέτειες, από τους βαλκανικούς πολέμους, τη δικτατορία του Μεταξά, τους δύο παγκοσμίους πολέμους μέχρι και τον εμφύλιο.
Παραθέτουμε το τελευταίο απόσπασμα του δημοσιεύματος: «Στη δεκαετία του ’90 τόλμησαν οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, που θέλουν να διατηρήσουν την σλαβομακεδονική τους ταυτότητα, να εμφανιστούν ξανά στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα Ιωσηφίδη, ο οποίος έκανε επανειλημμένες και λεπτομερειακές επιστημονικές αποστολές στην περιοχή, οι σλαβόφωνοι κάτοικοι στην ελληνική επαρχία της Μακεδονίας αριθμούν σήμερα γύρω στους 100 μέχρι 200.000 άτομα.»

Από DW

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ελεύθερος ο Δημήτρης Βρακατσέλης

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Δημήτρης Βρακατσέλης, που είχε εμπλακεί στον θάνατο του πρώην διοικητή του ΙΚΑ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «είμαι συγκλονισμένος, είμαι συντετριμμένος. Βγαίνω από την κόλαση, καθώς η φυλακή είναι κόλαση».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Μακεδονικό Ζήτημα με απλά λόγια

Από το macedonia-greece.blogspot.com

Επειδή την ενημέρωση για το Σκοπιανό έχουν αναλάβει … η Σάρα και η Μάρα της Ελληνικής Πολιτικής κι επειδή υπάρχουν και μερικοί «ΕΓΚΡΙΤΟΙ» που πληρώνονται από ξένες ΜΚΟ για να θέτουν θέματα «Μακεδονικής» μειονότητας στον Αθηναϊκό Τύπο, ετοιμάσαμε ένα επεξηγηματικό video που απευθύνεται κυρίως στους ενδιαφερόμενους που δεν κατοικούν στην Μακεδονία και δυσκολεύονται να κατανοήσουν το υπόβαθρο που χρησιμοποιούν κατά καιρούς διάφοροι γείτονες της Ελλάδας για επεκτατικούς σκοπούς.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι λέει το έγγραφο με το οποίο η κινέζικη εταιρεία αναλαμβάνει την ευθύνη για το σκεύασμα που έστειλε στην ομάδα Άρσης Βαρών

Αγαπητέ πελάτη

Λυπούμαι για την παραγγελία, που κανόνισε μια καινούργια συνάδερφός μου.
Μπερδεύτηκε με την παραγγελία σας. Έκανε ένα φοβερό λάθος στην παραγγελία σας, που κάνατε στις αρχές Φεβρουαρίου. Έπρεπε να βάλει καθαρή L- tyrosine για να σας στείλουμε. Αντίθετα σας στείλαμε ένα μίγμα L- tyrosine με κάτι άλλο, το οποίο είναι μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.
Λυπούμαι πάρα πολύ για αυτή την κατάσταση. Θα ανακαλέσω τα προϊόντα και θα σας ξαναστείλω την L- tyrosine.
Μόλις τη στείλω θα σας στείλω και τα στοιχεία της μεταφοράς.

Με εκτίμηση
Σουλι

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι ελέγχουν το ντόπινγκ και το αντιντόπινγκ

Μήνυμα αναγνώστη

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Χώρα" στις 16/08/04

Πριν 32 χρόνια ο Τσάρλι Φράνσις έλεγε στον Μπεν Τζόνσον (στον άνθρωπο που έσπασε το φράγμα των 10’’ στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς της Σεούλ), «Όλοι έξω κλέβουν. Αν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής, πρέπει να χρησιμοποιείς τα ίδια όπλα».
Μια 10ετία, περίπου, αργότερα παραδέχεται ανοιχτά ο Τζόνσον ότι ακολούθησε τις εντολές του προπονητή του. Τα ρεκόρ τα έκανε «ντοπαρισμένος».
Τελικά όμως δικάστηκε και καταδικάστηκε όχι γι’ αυτά που έπαιρνε αλλά γι’ αυτό που υποτίθεται ότι του βρήκαν στα ούρα, το αναβολικό στανοζολόλη.
Για να βελτιώσει το «αντοπάριστο» ρεκόρ του από 10,25 σε 9,78 δευτερόλεπτα, χρειάστηκε 10 χρόνια σκληρού αγώνα, σωματική κόπωση, ψυχολογική υποστήριξη, κορυφαίους προπονητές, ειδική ιατρική ομάδα και ασφαλώς ατελείωτα κιλά φάρμακα. Εάν διαιρέσει κανείς τα ποσά που ξοδεύτηκαν μαζί με τα κόστη της διαφήμισης δια του 47 δέκατα του δευτερολέπτου, θα διαπιστώσει ότι ½ δευτερόλεπτο στον αγώνα των μεταλλίων, κοστίζει περίπου όσο το πρόγραμμα της ετήσιας σχολικής ανάπτυξης μια χώρας του τρίτου κόσμου.
Η μακαρίτισσα Φλώρενς Γκρίφιθ, ήταν πιο άτυχη από τον Μπεν Τζόνσον. Το 1987έτρεχε τα 100 μέτρα σε 10,96 δευτερόλεπτα, ένα χρόνο αργότερα πήγε το ρεκόρ σε 10,49 δευτερόλεπτα. Τα 47 δέκατα του δευτερολέπτου τα πλήρωσε με την ζωή της. Ακόμα και ο μεγάλος εκπρόσωπος, το αμερικάνικο αθλητικό πρότυπο, Κάρλ Λούης βρέθηκε ντοπαρισμένος. Η επίσημη δικαιολογία που έφερε η Αμερικάνικη Αθλητική Ομοσπονδία, προκειμένου να μην αμαυρωθεί το είδωλο, ήταν το επιχείρημα ότι στον Κάρλ Λούης ναι μεν βρέθηκαν απαγορευμένες ουσίες αλλά κάτω από το όριο του φυσιολογικού. Όπου φυσιολογικό είναι ότι καταλαβαίνουν αυτοί.
Οι μεγάλες Αγγλοσαξονικές Ομοσπονδίες είναι στην ουσία κατήγοροι, αστυνομία και δικαστές μαζί. Αυτές αποφασίζουν την άνοδο, την κάθοδο και την καρατόμηση του αθλητή.
Το κοινό με μια αυτιστική συμπεριφορά, δέχεται αυτή την ηθική του σύγχρονου αθλητικού «τσίρκου» . Οι μεγάλες Ομοσπονδίες σε πλήρη ομοφωνία με τους χορηγούς απαιτούν από του σύγχρονους αθλητές – μονομάχους, τα ρεκόρ χωρίς να θέλουν επίσημα να ξέρουν με ποιον παράνομο τρόπο κατακτιούνται. Απλώς όταν αποφασίσουν ανασύρουν το παράπτωμα από το συρτάρι και τους τιμωρούν.
Τον τελευταίο καιρό που η επιβεβαίωση γίνεται πιο δύσκολη, «τα φυτώρια των αθλητών ρομπότ», παράγουν ακατάπαυστα νέα ρεκόρ. Τα ρεκόρ αυτά είναι αποτελέσματα ιατρικών ερευνών και χημικών αντιδράσεων. Καθιστούν μ’ αυτόν τον τρόπο όλα τα μεγάλα ονόματα αναλώσιμα π.χ Τόρι Έντουαρντς, Τιμ Μοντγκόμερι, Μάριο Τζόουνς, Κέλλη Γουάϊθ για να αναφέρουμε τους πλέον επώνυμους αμερικάνους.
Πλέον δεν συζητείται η ποιότητα του αθλητή αλλά η φαρμακοδυναμική που παίρνει. Αυτή η ουσία αξιολογείται όχι μόνο από την αποτελεσματικότητά της αλλά και το κατά πόσο εύκολα ανιχνεύεται από τα εργαστήρια των ιδρυμάτων αντιντόπινγκ που δημιουργούν οι ίδιες Αθλητικές Ομοσπονδίες σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες που κατασκευάζουν αυτές τις ουσίες.
Στο σημείο αυτό εισέρχεται η ιατρική επιστήμη μ’ έναν καταλυτικό ρόλο. Ο ρόλος αυτός φάνηκε με το τελευταίο παγκόσμιας έκτασης σκάνδαλο του συνθετικού στεροειδούς – THG. Στο εν λόγο σκάνδαλο κατασκευαστές και ελεγκτές ήταν σχεδόν ταυτόσημοι.
Ο ρόλος της ιατρικής φαίνεται ακόμη καλύτερα στην περίπτωση της ερυθροποητίνης (ΕΡΟ – Διεθνώς). Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ιατρικά κυρίως στην παραγωγή ρεκόρ και κατά δεύτερο λόγο στην νεφρική ανεπάρκεια. Είναι το Νο1 φάρμακο των σημερινών αθλητών. Είναι αδιανόητο οποιοδήποτε νέο ρεκόρ χωρίς το συνδυασμό ΕΡΟ + Αναβολικό + Αυξιντικών παραγόντων.
Η ΕΡΟ επηρεάζει πρόδρομα κύτταρα των ερυθροκυττάρων για αύξηση και μεγαλύτερη ενέργεια. Η συνδυασμένη δράση της κρατάει μέρες και κάτω από ιατρική παρακολούθηση και μήνες. Εάν ο αθλητής που την παίρνει μετά το ρεκόρ δεν τύχει κατάλληλης ιατρικής παρακολούθησης του πέφτει κάθετα ο σφυγμός και μπορεί να πεθάνει το ίδιο βράδυ από καρδιακή ανεπάρκεια. Η ιατρική φροντίδα για να μην συμβεί αυτό είναι απαραίτητη. Για τις ανάγκες των αθλητών, κυρίως των ποδηλατών, έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια μια βελτιωμένη μορφή η δημερής δηλαδή η διπλή ερυθροποϊτίνη, της οποίας η διάρκεια φτάνει μέχρι 150 μέρες δηλαδή όσο διαρκούν και οι πιο μακροχρόνιοι αγώνες με την προετοιμασία τους.
Από τα συνηθισμένα εργαστήρια, λόγω του μεγάλου της μορίου δεν μπορεί να ανιχνευτεί. Όπως και ο αναπτυξιακός παράγων HGH και THG - στεροειδές, μπορούνε να εντοπιστούν μόνο από τις κατασκευαστικές εταιρείες που το παράγουν. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και η Παγκόσμια Οργάνωση Αντιντόπινγκ (WADA) και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC). Πολύ καλά το γνωρίζει και ο γερμανός διευθυντής αντιντόπινγκ που φιλοξενείται στην Αθήνα, Κρίσταν Στραμπούργκερ.
Το ιδιαίτερο που πρέπει να τονιστεί ακόμη μια φορά είναι ότι τα τεστ ελέγχου τα διαθέτουν μόνο αυτοί. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα ανεξάρτητης παρεμβολής. Οι ίδιοι άνθρωποι που διοχετεύουν το ντόπινγκ μέσω εταιρειών, το ελέγχουν κιόλας.
Εάν ο αθλητής χαρακτηριστεί απ’ αυτούς ντοπαρισμένος είναι και τελειωμένος.
Ακόμα και η Ελλάδα που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς αγώνες δεν έχει δικό της ανεξάρτητο εργαστήριο για να ελέγξει την αξιοπιστία αυτών των εργαστηρίων.
Όλοι οι αθλητές το ξέρουν αυτό. Έχουν πλήρη γνώση της αδυναμίας τους, απέναντι σ’ αυτόν το μηχανισμό. Όπως και ο δικός μας ο Κεντέρης. Ένας αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό παγκοσμίου κλάσης πάνω από 15 χρόνια, με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο ζωής, διατροφικές συνήθειες και ιατρική παρακολούθηση. Ο Κεντέρης ξέρει ότι το εργαστήριο μπορεί να βγάλει οποιοδήποτε αποτέλεσμα χωρίς αυτός να μπορεί να το αντικρούσει. Αυτό είναι γνωστό και από τα παραδείγματα των Αμερικάνων Αθλητών.
Ο Έλληνας Πρωταθλητής ανέβηκε πάρα πολύ ψηλά σπάζοντας το ακατόρθωτο των μαύρων υπεραθλητών. Το έσπασε μέσα από το ίδιο σύστημα και με τις ίδιες διαδικασίες που επιβάλουν οι δικές τους ομοσπονδίες. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Τώρα ήρθε η ώρα να κριθεί από αυτούς και είναι απελπιστικά μόνος. Εκπρόσωπος – Αρχηγός ενός έθνους που η κρατική του μηχανή είναι ανεπαρκής να τον προστατέψει από τα μεγαθήρια που τον έχουν κάνει στόχο εδώ και χρόνια. Οι οργανώσεις αυτές που δεν μπορούν να συγχωρήσουν την επιτυχία ενός περιθωριακού αθλητή, ο οποίος ακόμα μέχρι και σήμερα με τα δικά τους κριτήρια δεν βρέθηκε ντοπαρισμένος.
Σε εμάς τους Έλληνες ο Κεντέρης μας έδωσε μεγάλες χαρές και μια ξεχωριστή ταυτότητα στο χώρο αυτό με την διεστραμμένη σήμερα αθλητική ιδέα. Μπορούμε άμα θέλουμε να μην αναγνωρίσουμε το επικοινωνιακό λάθος της τελευταίας του συμπεριφοράς. Μπορεί ακόμη να υπερτιμήσαμε το δυναμικό του σαν ηγέτη πρωταθλητή. Όμως ο Κεντέρης είναι δικός μας άνθρωπος, μεγάλος αθλητής και έπαιξε μέσα στο σύγχρονο σύστημα των Ολυμπιακών αγώνων με τους γραφτούς και τους άγραφτους νόμους που ισχύουν.
Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε την απόδοση, να τον υποστηρίξουμε και να τον προστατεύσουμε.
Το παράπτωμά του είναι σε προσωπικό επίπεδο μηδαμινό μπροστά στην σύγχρονη Ολυμπιακή πραγματικότητα.

Dr Δ. Κουντούρης
Νευρολόγος - Ψυχίατρος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ηλεκτρονικής παρακολούθηση των Δημοτικών Αστυνόμων μέσω του συστήματος GPS

Αθήνα, 7 Απριλίου 2008

Αρ. Πρωτ.: 351



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 7 Απριλίου 2008 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Αστυνόμων Αθήνας και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τη Δημοτική Αστυνομία και ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων για ηλεκτρονική παρακολούθηση της κίνησης κάθε Δημοτικού Αστυνόμου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου είναι κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε μέτρα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των Δημοτικών Αστυνόμων, γιατί προσβάλουν την προσωπικότητα των εργαζομένων, αντιβαίνουν των δικαιωμάτων περί προσωπικών δεδομένων και σκοπεύουν στην τρομοκράτησή τους.
Με την ευκαιρία αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενημερώθηκε και για το σύστημα του ελέγχου του ηλεκτρονικού παρκαρίσματος (ελεγχόμενης στάθμευσης), από το οποίο φαίνεται ότι προκύπτουν πολλά ζητήματα που δεν σχετίζονται μόνο με τον εισπρακτικό χαρακτήρα αυτού του μέτρου σε βάρος όσων μένουν ή παρκάρουν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και για την δυνατότητα χρησιμοποίησης πληροφοριών προσωπικού χαρακτήρα, από την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την ηλεκτρονική υποστήριξη αυτού του μέτρου.
Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των εργαζομένων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, της ασφάλειας των κτηρίων της κλπ.
Συμφωνήθηκε επίσης ότι η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πρέπει να επαναθέσει το θέμα των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες τείνουν να μετατρέψουν την υπηρεσία αυτή σε έναν ακόμη κατασταλτικό μηχανισμό, εξέλιξη για την οποία είμαστε αντίθετοι. Για το σκοπό αυτό συμφωνήθηκε η οργάνωση πανελλαδικής ημερίδας για τα προβλήματα της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να επεξεργαστεί καλλίτερα η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τις θέσεις της και τις διεκδικήσεις της, ενόψει των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων για το έτος 2008.
Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις του Σωματείου Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, για την μη υλοποίηση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των Δημοτικών Αστυνόμων μέσω του συστήματος GPS.

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Σκοπιανή νύφη του Μπους και άλλες συγγένειες

Μήνυμα αναγνώστη

Εφημερίδα «Παρόν» 6.4.2008
Πολλοί θα διερωτώνται γιατί τέτοια επιμονή του Μπους να στηρίζει τα Σκόπια, σε βάρος του μόνιμου συμμάχου της χώρας του, της Ελλάδας.
Όλα έχουν την εξήγησή τους. Και τίποτε δεν είναι τυχαίο.
O απερχόμενος και κακή τη μοίραΠρόεδρος των ΗΠΑ Τζoρτζ Μπους έχει συγγενικούς δεσμούς με το γειτονικό μας κρατίδιο, που ξαφνικά παραφούσκωσε σαν διάνος και νόμισε ότι μπορεί να γίνει ο... χωροφύλακας της περιοχής.
Σύμφωνα λοιπόν με τους γνωρίζοντες, ο αδελφός του Μπους έχει παντρευτεί τη σκοπιανή κόρη της μεγάλης οικογένειας Μοϊσόφ, ο οποίος είχε χρηματίσει υπουργός Εξωτερικών επί Τίτο και πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Ουάσιγκτον!
Είχε λοιπόν προσωπικούς λόγους ο Μπους να δώσει στα Σκόπια το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας"Πολλές φορές η συγγένεια υπερτερεί της πολιτικής...

Δικό μου σχόλιο:
Ο αδελφός μήπως είναι (απλά ρωτώ) ο Κυβερνήτης της Φλόριδας που στην πρώτη εκλογή του αδελφού (κόντρα στον Αλ Γκόρ) έγιναν καλπονοθείες και για αυτό είχανε επαναληπτικές εκλογές;
Γιατί αν είναι έτσι, τότε έχει ο Πρόεδρος αναλάβει μεγάλες υποχρεώσεις και για αυτό φρόντισε να εντάξει την περιοχή των Σκοπίων στα σχέδια των ΗΠΑ ώστε και να φύγει από την προεδρία να υπάρχει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για αυτό το κράτος...
Δηλαδή, έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα... και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

ETHEROVAMON

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπάρχουν στάσεις λεωφορείων σε κακή κατάσταση;

Με δελτίο τύπου ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, για την ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιου Λεβέντη, προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, σχετικά με τις στάσεις των αστικών λεωφορείων στην Ελευσίνα οι οποίες δεν έχουν στέγαστρα και καθίσματα και θυμηθήκαμε το μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης πριν λίγες μέρες για τη στάση "Χαρούλα" (Ραντεβού στη στάση "Χαρούλα")



Διαβάζουμε στο κείμενο της ερώτησης: "Καθημερινά εκατοντάδες επιβάτες που εξυπηρετούνται στην πόλη της Ελευσίνας με τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων της ΕΘΕΛ ταλαιπωρούνται, γιατί εδώ και χρόνια οι αρμόδιοι δεν έχουν μεριμνήσει, ώστε να υπάρχουν στέγαστρα και καθίσματα αναμονής σε όλες τις στάσεις των αστικών λεωφορείων".
Απίστευτα πράγματα...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λόγω επεισοδίων, με το λεωφορείο θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από το Παρίσι

Μόλις μισή ώρα μετά την έναρξη της λαμπαδηδρομίας στο Παρίσι, η Ολυμπιακή Φλόγα τοποθετήθηκε για λόγους ασφαλείας σε ειδικό λεωφορείο και διακόπηκε η μεταφορά της από τους λαμπαδηδρόμους.
Το πρώτο επεισόδιο εκδηλώθηκε ήδη κατά την έναρξη της λαμπαδηδρομίας στον Πύργο του Αϊφελ, όταν μέλος του δημοτικού συμβουλίου των Παρισίων από το κίνημα των Πρασίνων προσπάθησε να αποσπάσει τη φλόγα από τον πρώτο λαμπαδηδρόμο, Στεφάν Ντιαγκανά.
Μέσα στο πρώτο τέταρτο της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας, η αστυνομία είχε ήδη προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων διαδηλωτών.

Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ντόπινγκ το 1884 ήταν μαστίγωμα στα πόδια!

Μερικοί δρομείς χρησιμοποιούσαν την ώρα της κούρσας και... ντόπινγκ.
Κρατούσαν ένα μαστίγιο στο χέρι και όταν αισθάνονταν πως οι δυνάμεις τους εγκατέλειπαν, χτυπούσαν τα πόδια τους με το μαστίγιο!

Εφημερίδα "Ελευθερία" της 9ης Δεκεμβρίου 1948

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κάνουν τους... κινέζους;

Όπως γράψαμε και νωρίτερα, "Λάδι" βγάζει την ομάδα της Άρσης Βαρών η προμηθεύτρια κινεζική εταιρεία αφού υποστηρίζει ότι αυτή έκανε λάθος στην παραγγελία και έστειλε άλλα σκευάσματα στους αθλητές.
Στο χαρτί της κινεζικής εταιρείας στο οποίο θα παραδέχεται και εγγράφως ότι έγινε εργοστασιακό λάθος στην παρτίδα των σκευασμάτων που κατέληξαν στην Εθνική ομάδα άρσης βαρών έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του ο Χρήστος Ιακώβου στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το κοκτέιλ ντόπας που βρέθηκε στον οργανισμό των ένδεκα αθλητών και αθλητριών της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών.
Το χαρτί αυτό, θα αποτελέσει το κύριο ελαφρυντικό στην υπερασπιστική γραμμή του ίδιου και των αθλητών, προκειμένου να αποφευχθεί η τιμωρία αποκλεισμού της ελληνικής άρσης βαρών, απ' όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.
Ο Ιακώβου θα προσπαθήσει να αποδείξει, μέσω της παραδοχής του λάθους από την κινέζικη εταιρεία, πως τα σκευάσματα που παρήγγειλε είχαν σωστή συσκευασία, αλλά λάθος περιεχόμενο, που ο ίδιος δεν θα μπορούσε να γνωρίζει.
Ένα άλλο στοιχείο, που παρουσιάζει ενδιαφέρον, είναι κατά πόσο θα μπορέσουν οι Κινέζοι να δικαιολογήσουν το παρασκεύασμά τους και είναι πιθανόν να ισχυριστούν ότι προοριζόταν για εργαστηριακά πειράματα, αφού θεωρείται ιδιαίτερα τοξικό για την ανθρώπινη υγεία.
Με αυτόν τον τρόπο, ο 60χρονος προπονητής ουσιαστικά θα επιχειρήσει να καταρρίψει και τις ποινικές κατηγορίες που είναι πιθανό να προκύψουν κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από τις ελληνικές αρχές, αφού θα ερευνηθεί αν και κατά πόσο τα σκευάσματα εισάγονταν νόμιμα, καθώς αν και στο παρελθόν γινόταν εισαγωγή σκευασμάτων με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Ανάλογη τακτική είχαν ακολουθήσει οι Βούλγαροι το 2000, όταν οι περισσότεροι αθλητές τους που είχαν βρεθεί θετικοί σε διουρητικές ουσίες, παρουσίασαν έγγραφο εργοστασίου συμπληρωμάτων διατροφής, το οποίο ανέφερε ότι από λάθος δεν είχε αναγραφεί στο σκεύασμα η διουρητική ουσία. Το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν οι Βούλγαροι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, αλλά να μην υποστούν άλλες κυρώσεις από την παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών.
Τότε, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Χρήστος Ιακώβου δήλωνε πως "για όλα αυτά τα προβλήματα φταίνε τα εργοστάσια. Ο Αμπατζίεφ (σ.σ. ο αρχιπροπονητής των Βούλγαρων" δεν είναι ηλίθιος για να δώσει σκεύασμα με απαγορευμένες ουσίες εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων". Όπως λέγεται, συμπληρώματα διατροφής από την ίδια κινέζικη εταιρεία προμηθεύονται και άλλες ομοσπονδίες, στους κόλπους των οποίων επικρατεί έντονη ανησυχία για προβληματικά σκευάσματα.

Από την εφημερίδα "Μακεδονία"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο ειδικός φρουρός δε νοσηλεύεται σε γηροκομείο αλλά σε "Πολυδύναμο Ίδρυμα Αποκατάστασης Χρόνιων Νοσημάτων" λέει το υπουργείο Εσωτερικών

Σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης "ο ασθενής Λαζαρίδης Ευστάθιος, ο οποίος από 27-2-08 νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο HADASSAH (Ισραήλ), διεκομίσθη προσωρινά στο "Πολυδύναμο Ίδρυμα Αποκατάστασης Χρόνιων Νοσημάτων" BEIT HADAR και παρακολουθείται από ειδικούς ιατρούς, καθώς και από ομάδα ιατρών του ως άνω νοσοκομείου.
Στον ασθενή ελέγχθηκαν οι λοιμώξεις και δεν παρουσιάζει κατακλίσεις. Αμέσως μετά τον έλεγχο των λοιμώξεων άρχισε εντατικό πρόγραμμα Παθητικής Φυσιοθεραπείας.
Προγραμματίζονται στο πρώτο 15νθημερο του μηνός Μαΐου περαιτέρω χειρουργικές παρεμβάσεις αποκατάστασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο HADASSAH.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταγγέλει κακοποίηση και ομαδικό βιασμό από αστυνομικούς - Διαψεύδει το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

Κατήγγειλε κακοποίηση και τον ομαδικό βιασμό της από αστυνομικούς του Τ.Α. Τρίπολης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή. Και μάλιστα, μέσα στο γραφείο του Διοικητή. Και υποστήριξε ότι εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος πιστοποίησε τα λεγόμενά της.

Το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας με ανακοίνωση που δημοσίευσε πριν από λίγο, γράφει:

Ως προς τα καταγγελλόμενα ημεδαπής γυναίκας νεαρής ηλικίας τα οποία προεβλήθησαν σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, περί της συμμετοχής αστυνομικών του Τ.Α. Τριπόλεως σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος της, ανακοινώνονται τα εξής: 1. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Στα πλαίσια της διερεύνησης, η καταγγέλλουσα επικαλέσθηκε σωματική βία σε βάρος της και για το λόγο αυτό απεστάλη προς ιατρική εξέταση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.
Το αποτέλεσμα της διάγνωσης ήταν αρνητικό ως προς την ύπαρξη σωματικών βλαβών. Μετά την εξέταση αυτή, η καταγγέλλουσα ισχυρίσθηκε ενώπιον του ιατροδικαστή ότι υπήρξε θύμα ομαδικού βιασμού από αστυνομικούς.
Ακολούθησε νέα εξέταση η οποία πιστοποίησε ότι δεν υπήρχαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης. 2. Σε βάρος της ανωτέρω και ημεδαπού συνεργού της είχε σχηματισθεί δικογραφία από το Τ.Α. Τρίπολης, στις 04-04-2008, για απάτη κατά συναυτουργία και αντιποίηση, κατόπιν υποβολής εγκλήσεως σε βάρος τους από δύο (2) ημεδαπούς κατοίκους Τριπόλεως (πατέρα και κόρη) τους οποίους παραπλάνησαν, δηλώνοντας ψευδώς ότι η εν λόγω ημεδαπή, φέρει την ιδιότητα της ιατροδικαστού και με εξαπάτηση αποκόμισαν χρηματικό όφελος βλάπτοντας την περιουσία της εγκαλούσας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ντόπινγκ: Μια παλιά ιστορία (1) - Ντοπαρισμένα άλογα στον ιππόδρομο το 1966

Εφημερίδα "Ελευθερία" της 20ης Απριλίου 1966

Αναγνώστης από τη Σύρο, μας έστειλε ένα τεράστιο αρχείο με αποκόμματα από παλιότερα δημοσιεύματα εφημερίδων που αφορούν στο ντόπινγκ.
Θα τα δημοσιεύσουμε όλα, αλλά σταδιακά γιατί υπάρχουν και άλλα θέματα που... "τρέχουν".
.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Κωνσταντίνο από τα Καμίνια της Σύρου.
..
("κλικ" στη φωτογραφία για μεγεθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Λάδι" βγάζει την ομάδα της Άρσης Βαρών η προμηθεύτρια κινεζική εταιρεία

Λάθος παρτίδα ήταν παιδιά, ηρεμήστε!
Με ανακοίνωσή της η συγκεκριμένη κινεζική εταιρεία από την οποία η Ομοσπονδία της 'Αρσης Βαρών προμηθευόταν συμπληρώματα διατροφής τα "παίρνει όλα πάνω της" και υποστηρίζει ότι αυτή έκανε λάθος στην παραγγελία και έστειλε άλλα σκευάσματα στους αθλητές. Σε λίγες μέρες μάλιστα, αυτόν τον ισχυρισμό θα τον στείλει και γραπτώς.
Λάθος επιλογή σκευασμάτων λοιπόν και σε αυτό θα στηριχθεί η υπερασπιστική γραμμή του Ιακώβου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε ακρωτηριασμό υποβάλλονται κάθε χρόνο περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα.

Σε ακρωτηριασμό ενός η και των δυο άκρων υποβάλλονται κάθε χρόνο περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα. Απ αυτούς το 80 - 85% ακρωτηριάζονται στα κάτω άκρα και το 15-20% στα άνω άκρα !
Η πλειοψηφία των ακρωτηριασμών οφείλεται σε διάφορες ασθένειες , (όπως ο σακχαρώδης διαβήτης 2.500 – 3500 ακρωτηριασμοί το χρόνο), σε τροχαία αλλά και σε εργατικά ατυχήματα.
Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια Μετεκπαιδευτικής Ημερίδας, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης*, το Σάββατο στο Ανατολικό Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».
Το κόστος, σε απώλεια ανθρώπινου δυναμικού, όπως ανέφεραν οι Φυσίατροι, είναι σημαντικό καθώς η πλειοψηφία των ακρωτηριασμών γίνεται σε άτομα ηλικίας από 21 μέχρι 65 χρόνων.
Πολλοί από τους ακρωτηριασμούς θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, όπως στην περίπτωση του σακχαρώδη διαβήτη, ενώ άλλοι (τροχαία και εργατικά ατυχήματα), θα μπορούσαν να προβλεφθούν με την λήψη μέτρων.
Εάν ωστόσο οι ακρωτηριασμοί κρίνονται αναγκαίοι για την προστασία της ζωής των πασχόντων, άλλο τόσο σημαντική είναι και η μετεγχειρητική τους διαχείριση για την καλύτερη ποιότητα του υπόλοιπου της ζωής τους.

*Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης
Μαιάνδρου 23, 115 28, Αθήνα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιστορικές αποδείξεις σε αφγανικά χαρτονομίσματα και το Αστέρι της Βεργίνας

Μήνυμα αναγνώστη

Εγώ θα ήθελα να συμπληρώσω ότι και στο Ακτινωτό Αστέρι της Βεργίνας που το έχουν κάνει σημαία οι Σκοπιανοί, η γλώσσα που το συνόδευε ήταν η Ελληνική.

Τώρα, αν κάποιοι γείτονες και όχι μόνο, θέλουν να «κοινωνήσουν τα τω Ελληνικώ Πολιτισμώ» κανείς δεν μπορεί να τους το απαγορεύσει και δίχως ίχνος ειρωνείας, λέγω ότι για να κοινωνήσει κανείς κάποιον Πολιτισμό καλό θα είναι να διδαχθεί την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα που διδάσκεται σ’ όλα τα Πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Οι δε "Φίλοι" τους οι Αμερικάνοι, μερικών Ψήφων και Γνωμών Υπολοιπόντων, τώρα θα είχαν Επίσημη Γλώσσα την Ελληνική.
Και για να είμαστε δίκαιοι όμως το Καπιτώλιό των στηρίζεται… σε Κιονόκρανα και Αετώματα και όταν ο Πρόεδρος
των Σκοπίων, που σε λίγο καιρό θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, υποχρεωτικά θα περάσει από κάτω....


Όπως εμείς οι νεότεροι Έλληνες δίχως κόμπλεξ διδασκόμεθα την Αγγλικήν-Γαλλικήν κλπ δια να μπορούμε να «κοινωνήσουμε τα τω τεχνολογικώ πολιτισμώ» της Σύγχρονης Εποχής.
Παρακαλώ τους Βορειοελλαδίτες μέλη της «Παλιοπαρέας» που γνωρίζουν τα blogs και e-mails των φίλων μας κατοίκων της Βόρειας Μακεδονίας-Δαρδανίας-Πεονίας (αυτές οι τρεις αρχαίες γεωγραφικές περιοχές αποτελούν το σημερινό Κράτος των Σκοπίων) και εδώ τα ρημάδια τα ονόματα είναι Ελληνικά, να το κάνουν "forward"
Και για να πούμε και του «στραβού το δίκιο» αρκετοί Σκοπιανοί γνωρίζουν Ελληνικά και θα μπορέσουν να το διαβάσουν.

Φιλικά
Γιάννης Στεφόπουλος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συλλέγουμε και επαναφέρουμε στην αρχική τους κατάσταση οχήματα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου

Ο Σύλλογος Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων (Σ.Δ.Ι.Ο.) είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που σκοπός του είναι να συλλέγει οχήματα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, να τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση και να τα χρησιμοποιεί σε διάφορες εκδηλώσεις όπως παρελάσεις, στατικές επιδείξεις σε ράλι της ΦΙΛΠΑ κλπ.

Προς το παρόν είμαστε ένα κινητό μουσείο που ευελπιστούμε όμως να βρούμε έναν χώρο και να στεγάσουμε τα περίπου ογδόντα σπάνια οχήματα μας (μοτοσικλέτες, πυροβόλα, θωρακισμένα οχήματα και κάθε τύπου Jeep).
Τα οχήματά μας την Κυριακή το πρωί 13 Απριλίου 2008 θα βρίσκονται στην πίστα 4Χ4 της Κερατέας.

Σύλλογος Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων
ΦΙΛΠΑ, Πίνδου 92 – 15669, Παπάγου








Περισσότερα: www.sdio.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτή τη φωτογραφία την έχετε δει κύριε Νίμιτς;

Μήνυμα αναγνώστη

Μια καλή φίλη της παλιοπαρέας η Χριστίνα μας έστειλε την ανωτέρω φωτογραφία, η οποία μου δίνει το έναυσμα να παραθέσω μερικά σχόλια και ιστορικά γεγονότα, αντικειμενικώς, δίχως ίχνος εθνικισμού.
Εξ άλλου, όποιοι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο.
Κατά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα, τα γερμανικά στρατεύματα παρέλαυναν δια μέσου της Κηφισίας - Βασ. Σοφίας κατευθυνόμενα στο κέντρο της πόλης, στο Σύνταγμα. Παντού υπήρχε απέραντη ερημιά, οι δε άνθρωποι τους κοίταζαν μέσα από κλειστά παντζούρια, δίνοντας στους «Άριους» να καταλάβουν του τι επρόκειτο να ακολουθήσει, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ και άλλες αντάρτικες οργανώσεις.
Μετά την ανωτέρω φωτογραφία, είμαι σε θέση να το γνωρίζω, ακολούθησε φολκλορικό πανηγύρι, έστω και μιας μερίδας των
Σκοπιανών προς προϋπάντηση των «Άριων».
Εδώ όπως γνωρίζουμε όλοι, παρ’ ότι είχαμε μερίδα Ελλήνων που ενστερνίζετο τη φασιστική ιδεολογία, ΟΥΔΕΙΣ διανοήθηκε να προϋπαντήσει τους «Άριους».
Υπάρχουν κινηματογραφήσεις και φωτογραφίες της εποχής, κατά την είσοδο των Γερμανών όπου η ερημιά «έσπαγε κόκαλα». Βεβαίως, αργότερα είχαμε τους Γερμανοτσολιάδες, Ταγματαλήτες, Μπουραντάδες, ΕΕΕ και δεν συμμαζεύεται, οι «Εφιάλτες» κάθε Έθνους προβλέπονται και Διαλεκτικά και Ιστορικά, πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Όμως εδώ δεν έγινε καμία, έστω και μικρή εκδήλωση Ελλήνων, όπως στην ανωτέρω φωτογραφία και το πανηγύρι, που ακολούθησε.
Βεβαίως, οι μόνοι που ευμενώς υποδέχθηκαν τις δυνάμεις του Άξονα ήταν οι Αλβανοί της Βορειοδυτικής Ελλάδας οι λεγόμενοι
«Τσάμηδες» οι οποίοι, ενώ μέχρι τότε ζούσαν ειρηνικά με τις περιουσίες τους με τους άλλους Έλληνες, κάποιοι ηγετίσκοι τους
νόμισαν ότι ήταν η ευκαιρία να κυριαρχήσουν στον Ελληνικό χώρο.
Αυτοί που είπαν στο Μουσολίνι «Περάστε» και
από την πατρίδα τους εδέχθημεν την επίθεση των Ιταλικών δυνάμεων το 1940.
Οι ανωτέρω «Τσάμηδες» είναι υπεύθυνοι για τον
θάνατο πάρα πολλών Ελλήνων (Χριστιανών, άθεων και Ιουδαίων). Είχαν γίνει δε, οι κυριότεροι καταδότες και συνεργάτες των Γερμανών και Ιταλών μαζί με τους «δικούς» μας Αστέρες. Επειδή κατάγομαι από τα Γιάννενα και τη γυναίκα μου από την Θεσπρωτία, γνωρίζω προσωπικά δράματα εκτελεσθέντων οικογενειών από Αλβανο/Γερμανο/Ιταλικές δυνάμεις.
Μετά λοιπόν την κατάρρευση του Άξονα και αφού είδαν ότι επρόκειτο να πληρώσουν (αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε κανείς μας «όλα εδώ πληρώνονται») δεχόμενοι βεβαίως και Δικαίως
την πίεση των Ε.Ο.Ε.Α. Ε.Δ.Ε.Σ. (Ζέρβας) που κυριαρχούσε στην Βορειοδυτική Ελλάδα εγκατέλειψαν σπίτια και περιουσίες
γιατί είχαν «βρεγμένη τη φωλιά τους».
Ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών που μπορεί να έχει κανείς, έχοντας κατά νου τον δικό μας καταστροφικό Εμφύλιο, οι Δυνάμεις του Ε.Ο.Ε.Α Ε.Δ.Ε.Σ. ενήργησαν σωστά στην κατεύθυνση των Αλβανών και λάθος στην κατεύθυνση των δικών μας «Αστέρων» προδοτών.
Και ενώ ήμασταν από τους νικητές του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν γινόντουσαν συζητήσεις στην Γιουγκοσλαβία περί της ονομασίας των Ομόσπονδων Κρατιδίων 1947-1949 και ετέθη στο τραπέζι το όνομα «Ομόσπονδη Δημοκρατία της Μακεδονίας», οι δικές μας «κυβερνήσεις», βάζω μόνον εισαγωγικά, για να μην ανοίξω άλλες θλιβερές ιστορίες περί άλλων «Τύρβαζαν» αντί να αντιδράσουν και να βάλουν από τότε μια ονομασία Βόρεια ή Σλαβική Μακεδονία, έλεγαν στους Βρετανούς και Αμερικάνους στρατιωτικούς ακολούθους «Ιδού ο Στρατός σας» εννοώντας τον Ελληνικό Στρατό.
Η δε 3η Ολομέλεια του ΚΚΕ στο όνομα του Προλεταριακού Διεθνισμού, ανιδιοτελώς συζητούσε περί ενιαίας Μακεδονίας,
αναγνωρίζοντας βεβαίως αμέσως μετά το λάθος, διότι όπως η ίδια η ζωή απέδειξε, οι Σλαβοαλβανοί Μακεδόνες άλλα είχαν
κατά νου και όχι ανιδιοτελείς διεθνιστικές ευαισθησίες.
Αν διαβάσει κανείς το Σύνταγμα τους, που οι τότε ελληνικές «κυβερνήσεις» ήταν «αόμματες», τώρα ξέρετε γιατί βάζω τα εισαγωγικά, απλώς θα φρίξετε.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω τα εξής:

Οι ανωτέρω δύο Βόρειοι ‘’Γείτονες’’…
Πρώτον, με τους Οθωμανούς Κατακτητές τα έκαναν «πλακάκια» μήπως πάρουν κανένα κομμάτι.
Δεύτερον, με τους Γερμανούς κατακτητές παρομοίως.
Τρίτον με τους Αμερικανούς Κοσμοκράτορες τα ίδια και χειρότερα.

Η Λαϊκή Θυμοσοφία λέει την εξής αλήθεια: «Τρίτη και φαρμακερή».
Διότι όταν οι «Προστάτες» εκλείψουν όπως και οι προηγούμενες αυτοκρατορίες (νομοτέλεια γάρ) και η Κίνα είναι «ακόμη πολύ μακριά και να δούμε», να δω πού θα πάνε να κρυφτούνε.

Παιδιά, έμαθα πως η Αλβανία θα μπει στο Βιβλίο Γκίνες διότι είναι η μόνη Χώρα στην υδρόγειο που ούτε ένας πολίτης δε διαμαρτυρήθηκε με την επίσκεψη Μπους και ότι ο «κύριος»
Μπους είπε πως η Αλβανία είναι η μόνη χώρα που θα ήθελε να ξαναεπισκεφθεί…
Το ρολόι δε, θα το φοράει κρεμασμένο στο λαιμό.

Γιάννης Στεφόπουλος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...