Ειδήσεις

12 Μαρ 2008

Θα υπηρετήσει τελικά τη θητεία του ο Κώστας Αϊβαλιώτης;

Από το http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20071002&nid=6196168

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2007

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ πάει... φαντάρος

Ο 39χρονος βουλευτής της Β΄ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κ. Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, δεν έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων οι οποίες αφορούν τους εργαζομένους σε διεθνείς οργανισμούς.
Ο κ. Αϊβαλιώτης ως συνεργάτης ευρωβουλευτών τα τελευταία 15 χρόνια απέφυγε τη στράτευση κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα των προηγουμένων ημερών ο κ. Αϊβαλιώτης προσελήφθη στο διοικητικό τμήμα του Νοσοκομείου «Αττικόν», αλλά απολύθηκε διότι δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του, προϋπόθεση απαραίτητη για την πρόσληψη στον δημόσιο τομέα.
Ο κ. Αϊβαλιώτης λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία της Βουλής ενημέρωσε τη Στρατολογία ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης η οποία επιτρέπει στους βουλευτές να μην εκπληρώσουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ώσπου να λήξει η κοινοβουλευτική θητεία τους.
Χαρακτηριστικά ο κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε ότι «κάποιοι εξεπλάγησαν από την πρωτοβουλία μου και τη δημόσια δέσμευσή μου ότι - τώρα που επιστρέφω στην πατρίδα μου μετά από χρόνια προσφοράς σε αυτήν στα Οργανα της ΕΕ και παρ΄ ότι πάντα βρίσκομαι νομίμως εκτός στρατεύματος - προτίθεμαι να υπηρετήσω τη θητεία μου στον Ελληνικό Στρατό, χωρίς να κάνω καμία χρήση των ευνοϊκών προβλέψεων της ελληνικής νομοθεσίας για όσους εκλέγονται βουλευτές».
Εκτός απροόπτου ο κ. Αϊβαλιώτης θα καταταγεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο και έχει δύο επιλογές. Είτε να υπηρετήσει 45 ημέρες και να εξαγοράσει τις υπόλοιπες έναντι του προκαθορισμένου ποσού - καθώς διανύει το 40ό έτος της ηλικίας του - είτε να κάνει θητεία 9 μηνών ως έγγαμος πατέρας (έχει έναν γιο και η σύζυγός του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους).

Δείτε επίσης: http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_1781.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δικαίωση Νατάσσας Αθήνη

Πρόβλημα εκλογής θα είχε μόνον στην περίπτωση που το Στρατοδικείο τον είχε καταδικάσει για ανυποταξία, ήταν ένα από τα σημεία της εισήγησης του συμβούλου της Επικρατείας σχετικά με το βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη. Και αυτό έγινε.

Ανυπότακτος κρίθηκε από τη στρατολογία σήμερα ο βουλευτής και καθαιρέθηκε από εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ.
Δείτε και παλαιότερη ανάρτησή μας: http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_8456.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λαζόπουλος κατά δημοσιογράφων για το ασφαλιστικό

Έχει την αίσθηση πως από τον τρόπο που κάποιοι δημοσιογράφοι κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το ασφαλιστικό και ειδικότερα με την απεργία των υπαλλήλων της ΔΕΗ, ότι τα "έχουν κάνει πλακάκια" με την κυβέρνηση, αφού έτσι κι αλλιώς αυτοί έχουν λύσει το θέμα με το ταμείο τους, είπε με λίγα λόγια ο Λάκης Λαζόπουλος, στο κεντρικό δελτίο του "Alpha".


Όταν η Έλλη Στάη του ζήτησε να πει τα ονόματα των δημοσιογράφων που υπονοεί, αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν είναι αυτή η δουλειά του και αρκέστηκε να υποσχεθέι ότι θα της παραδώσει τα αποσπάσματα από τις σχετικές συζητήσεις που έγιναν σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γνωρίζει, αλλά όχι τα πάντα ο Ζαχόπουλος

Αναρωτιέστε αν ο Χρήστος Ζαχόπουλος γνωρίζει το πόσο έχει απασχολήσει το θέμα του τα ΜΜΕ και τις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει, ακόμα και "ροζ" απόχρωσης;

Η απάντηση είναι, όχι. Μπορεί να έχει θυμηθεί τα πάντα, να συζητάει με τη σύζυγό του και το γιο του για τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων στην υπόθεσή του αλλά όλα αυτά με πολύ προσεκτικό τρόπο.
Άλλωστε, στο δωμάτιό του στο νοσοκομείο, δεν υπάρχει τηλεόραση και ο ασθενής δε διαβάζει καθόλου εφημερίδες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"'Εφυγε" ο αδερφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ο Λεωνίδας Ψωμιάδης, αδερφός του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, σε ηλικία 70 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή πριν δύο περίπου ώρες στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" όπου νοσηλευόταν εδώ και μήνες, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008, στις 2 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά και η ταφή θα γίνει στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν προς ενίσχυση των ιδρυμάτων: «Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου ‘‘Ελπίδα’’» (Ωραιόκαστρο, ΤΘ 48 ΤΚ 57013, τηλ. 2310-697614, 696460 / αρ. λογαριασμού Alpha Bank: 487-002101-019912) και «Μέριμνα Ποντίων Κυριών - Διαμαντίδειος Στέγη» (τέρμα Αγν. Στρατιώτου – Πολίχνη, τηλ. 2310- 650040, 2310-650116 / αρ. λογαριασμού Τράπεζας Πειραιώς: 5219-002752-794).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το... "ποίημα" του Αλέξη Τσίπρα

Δεν πρόκειται για παραπολιτικό σχόλιο αλλά για ανακοίνωση τύπου :

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας προσερχόμενος στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔY, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα στους δρόμους βρίσκεται η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει και η κυβέρνηση, που κάνει πως δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει ούτε πού πατά, ούτε πού πηγαίνει.»
Δήλωση με... ομοιοκαταληξία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έλλειψη γιατρών στο «Μποδοσάκειο»

Το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά από καταγγελία γονέα ο οποίος πηγαίνοντας στο νοσοκομείο δε βρήκε ειδικό γιατρό για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο 15μηνων κοριτσάκι του.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πατέρα Β.Ζ. μας ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή με την έλλειψη παιδίατρου και νοσηλευτικού προσωπικού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο το οποίο εξυπηρετεί τους 50.000 κατοίκους της πόλης.


Παναγιώτης Φριντζάλας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Θύμα" της ΔΕΗ και ο Θ. Ρουσόπουλος

Και ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος έπεσε..."θύμα" των διακοπών ρεύματος .

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε απο δημοσιογράφο αν στην περιοχή του είχε διακοπές ρεύματος για να λάβει την εξής απάντηση:
"Βεβαίως, τρίωρες. Ήμουν από τους τυχερούς που είχαν τρίωρες διακοπές".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κρεμάλες για σκύλους στην Κω

Από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"
Φωτογραφία από το ΠΡΕΖΑ TV ©

Βαρβαρότητα, φρίκη, κτηνωδία... Αν υπάρχουν λέξεις που μπορούν να περιγράψουν όσα συνέβησαν στα Καρδάμαινα της Κω, ίσως να είναι αυτές. Και πάλι όμως αποδεικνύονται λίγες μπροστά στη θέα οκτώ κρεμασμένων κυνηγόσκυλων στα κλαριά ενός δέντρου.

Περισσότερα:http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=26546824

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας

Πριν από λίγο ξεκίνησε από την Ομόνοια και η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή.
Κλειστές είναι οι οδοί πέριξ της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι διαδηλωτές ενώ ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, όταν απεργοί εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ και της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ πέταξαν σακούλες με σκουπίδια κατά αστυνομικών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ήθελαν να κάνουν "μοντέλα" παιδιά με αναπηρία

Η επιστολή που έλαβε ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες της Λάρισας από το σύμβουλο επικοινωνίας της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή Εμπορικού Κέντρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, ενημέρωνε για τα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου και έγραφε μεταξύ άλλων ότι για την εκδήλωση "θα συνεργαστούν εκτός των μοντέλων και 10-15 άτομα με αναπηρίες, ηλικίας 10-30 ετών", τα οποία θα μπορούν ν' ανεβούν στην πασαρέλα ώστε "να έχουν τη χαρά και την ικανοποίηση να παρουσιάσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο κάποια από τα ρούχα των εταιρειών που θα λάβουν μέρος στην επίδειξη".
Η απαράδεκτη αυτή επιστολή προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία καιτεράστιες ευθύνες αποδίδονται στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για το θάνατο του πρώην διοικητή του ΙΚΑ, Γιάννη Βαρθολομαίου

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Δημήτρη Βρακατσέλη, Ευάγγελος Αποστολόπουλος, Βλάσιος Λεονάρδος και Έλενα Βρακατσέλη, μιας και σήμερα οι δικηγόροι απεργούν, είχαν πάρει άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ώστε να περευρεθούν κανονικά στο δικαστήριο.
Έτσι, σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Γιάννη Βαρθολομαίο.
Μετά, κατέθεσαν η σύζυγος του θύματος, ενώ ως μάρτυρες κατέθεσαν τα δύο παιδιά του, καθώς και οι δύο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.
Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαγωνισμός Εθνικού Ύμνου

Να είναι «μοναδικός και πρωτότυπος» και να διαρκεί από 30 έως 60 δευτερόλεπτα.
Αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο ύμνος της Δημοκρατίας του Κοσόβου, σύμφωνα με το διαγωνισμό που προκήρυξε το Κοινοβούλιο.
Εντός 20 ημερών οι υποψήφιοι συνθέτες θα πρέπει να έχουν καταθέσει τους στίχους τους ενώ ο νικητής θα λάβει οικονομικό βραβείο 10.000 ευρώ .
Το Κοινοβούλιο του Κοσόβου ενέκρινε ήδη από τις 17 Φεβρουαρίου, ημέρα της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, το έμβλημα και τη σημαία του Κοσόβου, τα οποία επίσης εγκρίθηκαν ύστερα από διαγωνισμό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Εφυγε" ο... μαθητής του Ζαμπέτα

Δεκαέξι χρόνια μετά το θάνατο του Γιώργου Ζαμπέτα, στις 10 Μαρτίου έφυγε ένας ακόμη Ζαμπέτας. Ο μοναχογιός του μεγάλου καλλιτέχνη ξεκίνησε το ταξίδι του για τη... μουσική γειτονιά των αγγέλων ακριβώς την ίδια ημερομηνία που έχασε τον πατέρα του το 1992. Ο Μιχάλης Ζαμπέτας, το «δεκανίκι» του «βασιλιά του μπουζουκιού» (όπως τον αποκαλούσαν, αφού συχνά τον συνόδευε στο πάλκο, αυτοδίδακτος και ο ίδιος), άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 51 χρόνων νικημένος από καρκίνο.

Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&catid=3&artid=631590

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Μακεδονικό... δια χειρός Βασίλη Βασιλικού

Εγώ γεννήθηκα στην Καβάλα. Δύο φορές τον περασμένο αιώνα οι Βούλγαροι, ζητώντας διέξοδο στο Αιγαίο, μας «προσάρτησαν». Μία το 1913, αμέσως μετά την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, και μία άλλη το 1941 με την εισβολή των ναζί και των Βούλγαρων συμμάχων τους.
Ως παιδί θυμάμαι ότι ο πατέρας μου, βουλευτής του Παπαναστασίου το 1936 μέχρι τη δικτατορία του Μεταξά, φοβόταν ότι θα τον παίρναν όμηρο στη γειτονική Βουλγαρία, γιατί οι Βούλγαροι φρόντιζαν πρώτα να αποκεφαλίζουν τις τοπικές «ελίτ». Ετσι προτιμήσαμε τους ναζί από τους Βούλγαρους συμμάχους τους και προσφυγέψαμε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη.
Ο Βούλγαρος διοικητής της Καβάλας, μανιώδης κυνηγός, έπαιρνε τον σκύλο τού επίσης κυνηγού παππού μου, τον «επίτασσε», όπως επίταξαν και το σπίτι μας μόλις φύγαμε, ώσπου ζηλεύοντάς τον για τη σπάνια κυνηγόσκυλη ικανότητά του τον πυροβόλησε, κι εκείνος, ο θρυλικός Ρεξ, ήρθε να αφήσει την τελευταία του πνοή, μια νύχτα του Γενάρη, βογγώντας, έξω από το διώροφο σπίτι μας.
Δεν αναμνησιολογώ. Θέλω να πω ότι αν η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας κρατήσει το όνομα Μακεδονία (είτε ως σύνθετο είτε ως απλό), εγώ ο Μακεδόνας Καβαλιώτης τι θα είμαι; Αν πω Μακεδόνας, θα με ρωτούν αν γεννήθηκα στα Σκόπια. Αν πω Ελληνας, θα προδώσω τον τόπο της καταγωγής μου, δηλαδή τη Μακεδονία.
Ολα ξεκίνησαν απ’ τον στρατάρχη Τίτο. Οταν διαφώνησε με τον Στάλιν και οι Δυτικοί απαγόρεψαν οτιδήποτε θα τον ενοχλούσε στην αντιπαράθεσή του με τον Κόκκινο (κυριολεκτικά, γιατί ήταν μεγάλος στρατάρχης, αλλά και αιματοβαμμένος) Δικτάτορα.
Οπότε η Ελλάδα, βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στο δικό της Εμφύλιο, με τη στήριξη των Αμερικανών του Βαν Φλιτ, εσιώπησε τότε στον όρο Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Από εκεί ξεκινούν όλα τα δεινά. Μέσα στα 40 χρόνια που μεσολάβησαν από την ανακήρυξη του Τίτο σε Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι του κρατιδίου αυτού επινόησαν μια διάλεκτο (με 80% τα βουλγαρικά και 20% τα σερβικά), φτιάξαν μια μπάσταρδη γλώσσα, τη «μακεδονική», βγάλαν βιβλία, ίδρυσαν σχολεία, φτιάξαν μιαν επινοημένη ταυτότητα και σήμερα, δηλαδή εδώ και 17 χρόνια, παρουσιάζονται σαν «Μακεδόνες».
Μα εγώ που είμαι Μακεδόνας και μιλώ και γράφω ελληνικά, τι είμαι τότε;
Ο Λόρενς Ντάρελ, όχι ως φιλέλληνας, αλλά ως υψηλόβαθμος πράκτορας της βρετανικής Intelligence Service, απέδειξε περίτρανα από το 1948 ότι αυτή η γλώσσα των Σκοπίων είναι «φτιαχτή». Και το ανέφερε στους ανωτέρους του. Που εκώφευσαν, γιατί δεν ήθελαν να στεναχωρήσουν τον αντίπαλο του Στάλιν, τον Τίτο.
Τα χρόνια πέρασαν, διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία εις τα εξ ων συνετέθη, και το κρατίδιο των Σκοπίων, που μετονομάστηκε σε FYROM (Former Yugoslavian Republic of Macedonia) -Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας- διεκδίκησε το όνομα σκέτο: Μακεδονία. Είχε και μια εθνική ποδοσφαίρου και άξιους σκηνοθέτες και συγγραφείς, που βραβεύτηκαν, και όλες οι τηλεοράσεις του κόσμου μιλούσαν πλέον για Μακεδονία, σκέτη κι απόκοπη, οπότε εγώ ένιωθα ολοένα και πιο περιθωριακός. Αν αυτοί είναι ή λέγονται Μακεδόνες, εγώ που δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα τους και έχω πρόβλημα, παιδιόθεν, με τους Βούλγαρους (κλέψαν το πιάνο της μητέρας μου αποχωρώντας από την Καβάλα το 1945) -τότε εγώ τι είμαι;
Εγώ μια ζωή μεγάλωσα στη Μακεδονία. Την ελληνική. Ας πουν αυτοί το κομμάτι που τους ανήκει Σλαβική Μακεδονία, να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.
Ο Νικόλαος Μάρτης, ο Καβαλιώτης βοηθός του πατέρα μου στο μεταπολεμικό δικηγορικό του γραφείο στην Καβάλα, και κατοπινός υπουργός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα να μη μεταλλαχτεί το όνομα της Μακεδονίας. Τότε τον έβλεπαν όλοι ως ονειροπόλο και αδίκως ανησυχούντα. Και όμως, είχε δίκιο. Και σε ένα βιβλίο του βρήκα μια επιτάφια πλάκα προ 3.000 ετών που έφερε το όνομά μου, Βασίλειος Βασιλικός. Πώς μπορεί λοιπόν να εκχωρηθεί, όχι το δικό μου όνομα, αλλά αυτό της Μακεδονίας, σε σφετεριστές χωρίς καμία διάκριση;
Το βέτο επιβάλλεται λοιπόν. Ας πει λοιπόν και η χώρα μας μία φορά το «ΟΧΙ το σωστό», όπως λέει και ο Καβάφης. Το ίδιο ΟΧΙ που λένε οι Ρώσοι και οι Κινέζοι για την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Το ίδιο όχι που είπε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος στο σχέδιο Ανάν, άσχετα αν οι συμπατριώτες του τον αντάμειψαν με το δικό τους όχι.

Απόσπασμα από την "Ελευθεροτυπία".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι θίγονται από το νέο ασφαλιστικό

Είμαι 50 ετών με τρία παιδιά, το τελευταίο ανήλικο.

Δουλεύω από 15 ετών.
Tο 2013 θα έβγαινα στη σύνταξη με 37 χρόνια στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα και θα ήμουν 55 ετών.
Τώρα το νέο νομοσχέδιο με θέλει να πάω 58 χρονών, με 41 χρόνια δουλειάς.
Θα πάρω δε λιγότερη σύνταξη από ότι στα 37 χρόνια.
Σας λέω ότι κουράστηκε ο εργοδότης μου να με βλέπει 33 χρόνια τώρα, φανταστείτε να με βλέπει άλλα οκτώ.
Θεωρώ ότι σαν και εμένα δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί ασφαλισμένοι. Παρόλα αυτά, ακόμα και έτσι, αυτό το άρθρο, το 143 του νομοσχεδίου, δε χορταίνει με τις εισφορές των 37 χρόνων καθαρής δουλειάς.
Μέχρι σήμερα έχω πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ,
από το 1973 έως το 2001, 12.349,720 δραχμές ή 35.719,47 ευρώ
και 25.233,94 ευρώ από το 2002 έως το 2007.
Σύνολο 60.953,41 ευρώ.
Υπολογίζω έως τα 37 χρόνια να έχω πληρώσει 85- 90 χιλιάδες ευρώ συνολικά.
Τώρα μου ζητούν επιπλέον τρία χρόνια δουλειάς. Δηλαδή, περίπου άλλα 20.000 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές μόνο δικές μου, χωρίς του εργοδότη. Αν αυτός με κρατήσει μέχρι τότε.
Ελπίζω στη διόρθωση ή την κατάρρευση αυτού του νομοσχεδίου σε ότι αφορά στα όρια ηλικίας.

Ευχαριστώ,
Γ.Γ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιατρική περίθαλψη με 100 ένσημα στο εξής

Στα 48 μου "ελπίζω, φοβάμαι αλλά προσπαθώ να είμαι λεύτερος" παραφράζοντας λίγο τον Καζαντζάκη ή αν θέλεις διορθώνοντας τη ρήση του.
Μην τρελαθείς, αγράμματος είμαι, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ μερικά πράγματα και κάνω ότι μπορώ από την μεθόριο (Μολυβος).
Άκουσα τόσα πράγματα αυτές της μέρες για το Ασφαλιστικό και ανάμεσα τους άκουσα ότι τώρα πια για να κατοχυρώσεις "γιατρό" θέλεις 100 μεροκάματα και όχι 50 όπως πριν.
Αλήθεια, να δούμε πόσοι υπήρχαν πέρυσι με 50 ένσημα και αν αυτοί οι άνθρωποι θα καταφέρουν φέτος να μαζέψουνε 100.
Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν μόνο οι διαφεύγοντες την ασφάλιση αλλά και αυτοί που δουλεύουν σε εποχιακές εργασίες και ουαί και αλίμονο αν αρρωστήσουνε αυτή την περίοδο (τουριστικά, ελαιομάζεμα κ.λ.π.)
Εντάξει, να κάνουμε παραχωρήσεις για να αναστηθούν κάποιοι στο μέλλον, αλλά κάντε και τη ζωή μας τουλάχιστον λίγο πιο αξιοπρεπή.
Δε χρειαζόμαστε και πολλά, ένα χτύπημα στην πλάτη αυτού που αγωνίζεται να αναβίωσει το εγκαταλελειμμένο χωριό στα Ελληνοαλβανικά η όποια αλλά σύνορα, ένα γιατρό, ας είναι και του ΙΚΑ...


Ευχαριστώ,
Στρατής

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με τη ΔΕΗ ξεχάσαμε τα Σκόπια;


Τη στιγμή που η Σερβία οδεύει σε πρόωρες εκλογές στις 11 Μαΐου με αφορμή τις σχέσεις Βελιγραδίου-Ε.Ε., η ανεξαρτησία του Κοσόβου αποδεικνύεται καταλύτης και για τη γειτονική ΠΓΔΜ με πιθανή κατάληξη ανάλογη κυβερνητική κρίση.
Η κυβέρνηση των Σκοπίων δέχεται πιέσεις από τους Αλβανούς του Τετόβου να προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ενώ η αλβανική μειονότητα διεκδικεί κατοχύρωση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης στη Βουλή και στους άλλους θεσμούς της ΠΓΔΜ, αποκατάσταση των πολεμιστών του UCK κ.ά.
Παράλληλα, οι εξελίξεις για την ονομασία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στις αρχές Απριλίου στο Βουκουρέστι, προοιωνίζονται ραγδαίες εσωτερικές πολιτικές διεργασίες με πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Εξάλλου, ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ, ο οποίος το Σαββατοκύριακο είχε συνομιλίες στα Σκόπια, καταθέτοντας χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, τόνισε ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας απειλεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόταση στη ΔΕΗ

Μήνυμα αναγνώστη


Αφού δεν καταθέτει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αντιπρόταση, ας μελετήσει η κυβέρνηση την παρακάτω πρόταση. Συμμετέχει ο ΟΑΠ-ΔΕΗ με όλους τους κλάδους στον υπό ίδρυση νέο φορέα με ξεχωριστό κωδικό.
Ρευστοποιεί ένα μέρος των 11.2 δις, π.χ. 3 δις και γίνεται μέτοχος σε μια από τις τράπεζες που ο ασφαλιστικός της φορέας συμμετέχει στον νέο φορέα.
Η ΔΕΗ θα χρηματοδοτείται για τις επενδύσεις της με ευνοϊκούς όρους από αυτήν την τράπεζα κι όχι με δυσβάστακτα δάνεια άλλων τραπεζών.
Στην ουσία θα συνεχίσουν οι εργαζόμενοι το παλιό καθεστώς.
Αν χρειαστεί προσωρινά θα γίνουν κρατήσεις ή και περικοπές στο επικουρικό όπως στην ΕΣΗΕΑ, αλλά αναλογικά σε σχέση με το αντίστοιχο κεφάλαιο που είχε το ταμείο της ΕΣΗΕΑ, π.χ. αν το ταμείο αυτό είχε 5 δις και περικόπηκε το 20%, στον ΟΑΠ-ΔΕΗ να κοπεί το 10% κ.ο.κ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πού και πότε θα γίνουν διακοπές ρεύματος σήμερα

Δείτε τον ενσεικτικό πίνακα των προγραμματισμένων από τη ΔΕΗ σημερινών διακοπών ηλεκτροδότησης: http://www.anakoinoseisdei.gr/anakoinosi_diak.pdf

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λάκης και Θέμος

55% το μερίδιο τηλεθέασης του χθεσινού "Αλ Τσαντρι Νιουζ" του Λάκη Λαζόπουλου
]
και 20,2% το "8 Όλα"
του Θέμου Αναστασιάδη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν ο Π.Ψωμιάδης δεν ξεχνά . . .

Την ώρα που η χώρα "παραλύει" απο τις απεργιακές κινητοποιήσεις και η κυβέρνηση προσπασθεί να αντιμετωπίσει τα μέτωπα που της προκαλούν πονοκέφαλο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έρχεται να θίξει και να υπενθυμίσει ένα θέμα μείζονος σημασίας .
Αυτό του ωραρίου λειτουργίας νυχτερινών κέντρων, στέλνοντας μάλιστα επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο .
Για του λόγου το αληθές:




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δελτίο Τύπου
12/03/2008

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,
Τον περασμένο Δεκέμβριο, σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο σας, σας είχαμε θέσει το ζήτημα του ωραρίου λειτουργίας που απασχολεί τους επιχειρηματίες νυκτερινών κέντρων και είχατε δεσμευτεί ότι θα εξετάσετε το ζήτημα.
Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες που διατηρούν νυχτερινά κέντρα, ο νόμος του 1994 που ρυθμίζει το ωράριο λειτουργίας θεωρείται αναχρονιστικός και πρέπει να τροποποιηθεί.
Αυτή είναι και η προσωπική μου εκτίμηση, δεδομένου ότι η ψυχαγωγία είναι ένα βασικό στοιχείο της ζωής της Θεσσαλονίκης, αξιοποιήσιμο -όπως τόνισε και ο αρμόδιος υπουργός κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος- ακόμη και τουριστικά.
Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Νυχτερινών Κέντρων Θεσσαλονίκης Ιγνάτιος Μάνγκος, υπάρχει άνιση μεταχείριση της Θεσσαλονίκης σε σχέση με την Αθήνα καθώς το ωράριο δεν εφαρμόζεται στην Αθήνα. Για τους λόγους αυτούς ζητώ να επανεξετάσετε το θέμα ώστε να δοθεί έστω μία ώρα παράταση, μέτρο που θα συνάδει με τη φύση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αλλά και τις σύγχρονες απαιτήσεις της πόλης.
Το κυριότερο: θα αποκαθιστά τη σχέση ισότητας στη μεταχείριση όλων των πολιτών, ανεξάρτητα αν ζουν στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα.

Με εκτίμηση,
Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς λόγια...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Να κληθούν για κατάθεση στη Βουλή Καραμανλής, Ανδριανός, Αγγέλου και Κλαδάς

Αυτό αποφάσισε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου δικαιώνοντας έτσι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που ζητούσαν από την αρχή να προσέλθουν και να καταθέσουν στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ο πρωθυπουργός, οι σύμβουλοί του Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Αγγέλου και ο επικεφαλής της ΥΠΕΕ Σπύρος Κλαδάς.

Τι εξελίξεις θα επιφέρει αυτή η γνωμοδότηση; Μάλλον καμία, αλλά έτσι για να έχουμε να λέμε...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αρχίζει σήμερα η δίκη για το θάνατο του Βαρθολομαίου

Η ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο, ξανά στο προσκήνιο.

Αρχίζει σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του Δημήτρη Βρακατσέλλη ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του πρώην Διοικητή του ΙΚΑ, Γιάννη Βαρθολομαίου.
Ο κ. Βρακατσέλης δηλώνει αθώος και υποστηρίζει ότι ο θάνατος του Βαρθολομαίου προήλθε από πρόβλημα που είχε στην καρδιά του καιόχι από τα χτυπήματά του.
Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας και η πρώην σύζυγός του η οποία, αν κρίνουμε από τα όσα ανέφερε στην αίτηση διαζυγίου, αναμένεται να είναι καταπέλτης εναντίον του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...