Μήνυμα αναγνώστη
.....
Κάποιοι θα πούνε ότι μετά την επανάσταση του 1821 οι Έλληνες απόκτησαν δικαιώματα που είχαν στερηθεί από τους Τούρκους. Έτσι οι Έλληνες απέκτησαν δικαιώματα πάνω στην ζωή τους, πάνω στην μοίρα τους. Και όμως... Ποιος ζήτησε την γνώμη των Ελλήνων για ό,τι αποφασίστηκε; Συνθήκες υπογράφηκαν που μας δένουν για χρόνια. Και ποιοι υπόγραψαν αυτές τις συνθήκες; Οι Έλληνες; Δεν νομίζω. Μάλλον οι κυβερνήσεις της Ελλάδος που χωρίς να ρωτήσουν αποφάσισαν, μια και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι σε τελική ανάλυση οι ελληνικές κυβερνήσεις μόνο τα συμφέροντα των Ελλήνων δεν φρόντισαν ποτέ. Γιατί αυτοί που μας κυβερνούσαν, συνέχεια των κοτζαμπάσηδων και των προεστών που υπήρχαν επί Τουρκοκρατίας, το μόνο που σκέφτονταν ήταν η εξουσία και τα υλικά οφέλη που αυτή απόφερε.
……
Συνεχίζεται…
Κάποιοι θα πούνε ότι μετά την πτώση της Δικτατορίας του 1967,οι Έλληνες απόκτησαν δικαιώματα που οι συνταγματάρχες τους είχαν στερήσει. Είναι γεγονός ότι μπορεί κανείς να περπατάει στον δρόμο χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, μπορεί να συναντιέται με άλλους ανθρώπους χωρίς να χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Με μία κουβέντα , το άτομο απέκτησε ατομικές ελευθερίες. Αλλά στην πραγματικότητα , αν κάποιος είναι έξυπνος θα φροντίσει να κρατάει το στόμα του κλειστό, μια και καλό θα ήταν να μην αποκαλύπτει κανείς τις πραγματικές του σκέψεις για όλους αυτούς που τυγχάνει να είναι μέλη του Κοινοβουλίου, όχι γιατί έχουν τελικά κάποια αξία σαν άνθρωποι αλλά γιατί βρέθηκαν να έχουν καλές σχέσεις με τους αρχηγούς των διαφόρων κοινοβουλευτικών ομάδων, την νέα αριστοκρατία της Ελλάδος.
Και αν ρωτήσουμε ποιους να κατηγορήσουμε για όλες τις ατυχίες που έχουν χτυπήσει την Ελλάδα και τους κατοίκους της τα τελευταία χρόνια, τότε θα πρέπει να ρωτήσουμε ποιοι έχουν επωφεληθεί από την κατάντιά μας. Και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι «οι τράπεζες και το χρηματιστήριο» - που είναι τα μόνα που έχουν κερδίσει – και λέγοντας χρηματιστήριο εννοώ όχι τους μικρομετόχους αλλά αυτούς που συνήθως κερδοσκοπούν από τις μετοχές των εταιρειών.
Και τώρα; Τώρα τα χρηματιστήρια δείχνουν να καταρρέουν και οι Τράπεζες δείχνουν να έχουν ανάγκη από ρευστό για να μπορέσουν να επιβιώσουν από την λεγόμενη «χρηματοπιστωτική κρίση» μιά κρίση που ,φυσικά, δεν θα συνέβαινε ποτέ αν οι ίδιες οι Τράπεζες και τα χρηματιστήρια δεν προσπαθούσαν να ρουφήξουν και την τελευταία σταγόνα του χυμού των χρηματαγορών.
Και οι τραπεζίτες πτώχευσαν...ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να μας κάνουν να πιστεψουμε οι βουλευτές μας οι οποίοι είναι γρανάζια του ίδιου μηχανισμού. Και αν δεν πιστεύετε εμένα μπορείτε να δείτε ποιοι αγοράζουν Lexus...
Σίγουρα όχι η εργατική τάξη...
Αυτοί που ανήκουν στην πλουτοκρατία εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις ίδιες ανέσεις που απολάμβαναν και πριν την «χρηματοπιστωτική κρίση» .Δηλαδή είναι τόσο σοβαρό κάποιος με 15 δις δολάρια να μείνει με 5 δις δολάρια;
Και μετά αυτοί που μας κυβερνούν αντί να βγουν και να παραδεχθούν την αλήθεια, ότι δηλαδή δεν έχουν ούτε την ικανότητα ούτε την θέληση να μας προσφέρουν κάτι καλύτερο αλλά το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν εξυπηρετήσεις σε αυτούς που τους χρηματοδοτούν – αλλά τι λέω κάτι τέτοιο είναι αδύνατο γιατί τότε θα έπρεπε να τους κάναμε κομμάτια, θα έπρεπε να τους εκτελέσουμε στην πλατεία Συντάγματος.
Είναι ενθαρρυντικό ότι ανάμεσα στον λαό έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα ρεύμα αμφισβήτησης. Είναι η αναγνώριση ότι το σύστημα πνέει τα λοίσθια, ότι χρειάζονται αλλαγές, ότι κάτι νέο πρέπει να γεννηθεί που θα φέρει λύσεις – και το θέμα είναι ότι κανείς από αυτούς που βρίσκονται στην Βουλή δεν μπορεί να το καταφέρει γιατί δυστυχώς είναι μέρη – και οι περισσότεροι σάπια μέρη – του παλαιού συστήματος. Μάλλον χρειαζόμαστε νέους ηγέτες αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν ...
Και έτσι μένουμε με το ερώτημα: Και τώρα τι;
Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...