Ειδήσεις

8 Απρ 2009

Καταδίωξη και σύλληψη στον Κολωνό

Πριν από λίγο έγινε καταδίωξη στην περιοχή του Κολωνού. Οι αστυνομικοί κυνήγησαν αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο άτομα. Όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε ο συνοδηγός κατάφερε να διαφύγει. Ο οδηγός όμως συνελήφθη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για άτομο Ρωσικής καταγωγής. Επίσης μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν 2 πιστόλια, ένα καλάσνικοφ και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγοραίος έρωτας με αλλοδαπές στα χωριά του Ηρακλείου Κρήτης!

Θιασώτες του … «Λεωφορείου ο πόθος» έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες δεκάδες κάτοικοι χωριών της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου που τις νύχτες αναμένουν με προσμονή το λεωφορείο της …χαράς, όπως το αποκαλούν.

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο αριστουργηματικό θεατρικό έργο αλλά στην παρουσία μιας λευκής κλούβας με τζάμια περιμετρικά-περισσότερο παραπέμπει σε μίνι λεωφορείο-που μεταφέρει νεαρές γυναίκες με σκοπό τον αγοραίο έρωτα.
......
Συνεχίζεται...
Ο οδηγός της κλούβας εμφανίζεται κατά κανόνα νυκτερινές ώρες στα χωριά και… διαλαλεί την πραμάτεια του που δεν είναι άλλη από νεαρές αλλοδαπές που εξαναγκάζονται να ικανοποιούν τις ερωτικές επιθυμίες των χωρικών στο …χώρο τους, εντός της κλούβας ή κάπου αλλού.
Η επίμαχη κλούβα που είναι πλέον «δακτυλοδεικτούμενη» εμφανίζεται συχνά-πυκνά σε χωριά όπως το Αρκαλοχώρι, το Καστέλι, την Επισκοπή.
Μέσα στη νύχτα και αφού τα περισσότερα φώτα σβήσουν, οι κοπέλες ξαμολιούνται στα σοκάκια, αφού οι πελάτες καταβάλλουν το ποσό της ταρίφας στα χέρια του συνοδού τους.
Μαρτυρίες ανθρώπων αναφέρουν ότι οι ερωτικές συνευρέσεις συντελούνται σε σπίτια, στους αγρούς ή ακόμα και σε στάβλους! Υπάρχουν χωριά που τις νύχτες «στενάζουν» από τον αγοραίο έρωτα.
Ουσιαστικά πρόκειται για πλήρη εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και απαξίωση της γυναικείας υπόστασης καθώς οι γυναίκες που στοιβάζονται μέσα στην κλούβα για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πελάτες ανά την ενδοχώρα αντιμετωπίζονται περίπου σαν ζώα.
Την ίδια ώρα οι κίνδυνοι που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση είναι σοβαροί καθώς οι κοπέλες δεν ελέγχονται υγειονομικά και άρα όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους είναι εκτεθειμένοι.
Όπως καταγγέλλεται, τελευταία η παρουσία του επίμαχου οχήματος είναι όλο και συχνότερη στα χωριά καθώς η …ζήτηση είναι μεγάλη. Όταν στο χωριό εμφανίζεται το λεωφορείο της …χαράς, «πέφτει σύρμα».
Οι πελάτες προσέρχονται στην κλούβα όπου επιδεικνύεται το «εμπόρευμα». Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις που απειλείται μέχρι και …σύρραξη καθώς εκδιδόμενη μπορεί να επικεντρώσει την ταυτόχρονη προτίμηση δύο πελατών.
Το χειρότερο είναι ότι η νύχτα για αυτές τις γυναίκες δεν σταματάει σε ένα χωριό. Υπάρχουν νύκτες που το δρομολόγιο έχει και συνέχεια σε γειτονικό χωριό όπου οι πελάτες αναμένουν με προσμονή την άφιξη του … λεωφορείου.
Η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες καθώς ουκ ολίγα είναι τα παρατράγουδα που έχουν προκύψει από την παρουσία του «αμαρτωλού» λεωφορείου εξαιτίας κυρίως της προσέλευσης και ανθρώπων που θεωρούνται υπεράνω πάσης υποψίας καθώς είναι οικογενειάρχες.
Για το λόγο αυτό υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες και γκρίνιες από ντόπιες που έχουν αρχίσει να ξεσηκώνονται, απειλώντας με επεισόδια αν-όπως διαμηνύουν- δεν επιληφθούν της υποθέσεως οι αστυνομικές Aρχές.


Περισσότερα: Πατρίς

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Opel - Βίντεο

Το Οpel Αmpera είναι από τα πρώτα καλά δείγματα ηλεκτρικών μοντέλων που θα μπορεί να κινείται για 60 χλμ. μόνο με μπαταρίες.

Απλώς, το βράδυ ο οδηγός θα βάζει στην πρίζα εκτός από το κινητό του τηλέφωνο - και το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο...
Στην παραγωγή πιθανότατα να βγει έως τα τέλη του 2010. .......

Δείτε τα βίντεο εδώ.
......
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόστιμα για τους ημιυπαίθριους

«Καμπάνες» ως και 30.000 ευρώ και κίνδυνος κατεδάφισης για όσους δεν τους δηλώσουν
......
Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ώστε να μη συνδεθεί με προεκλογικές σκοπιμότητες, ετοιμάζονται τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας να προωθήσουν την κοινή υπουργική ρύθμιση για την «τακτοποίηση» των παρανόμως κλειστών ημιυπαίθριων χώρων.
….
Συνεχίζεται…


Όπως αναμένεται, η συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών θα σπεύσει να τους «δηλώσει για να τους σώσει», δεδομένου ότι η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων θα γίνει υπό την απειλή μεγάλων προστίμων. Για τους μη γνωρίζοντες, πρόκειται για τα ισχύοντα πρόστιμα του νόμου 3212/2003, τα οποία είναι ίσα με την αντικειμενική αξία της κτιριολογικής αυθαιρεσίας του ακινήτου.
Δηλαδή, για τους παράνομους ημιυπαίθριους χώρους, οι οποίοι είναι συνήθως επιφάνειας 10 έως 15 τετραγωνικών μέτρων, τα πρόστιμα ανέγερσης θα ανέρχονται σε 20.000 έως 30.000 ευρώ στις περισσότερες αστικές περιοχές της χώρας, ενώ θα εκτινάσσονται σε πολύ μεγαλύτερα ύψη στα μεσαία και ακριβά προάστια. Ακολουθούν και πρόστιμα διατήρησης, ίσα με το 50% του προστίμου ανέγερσης. Δηλαδή, οι ιδιοκτήτες που θα πέσουν στην «τσιμπίδα» της πολεοδομίας και της εφορίας θα πληρώνουν άλλα 10.000 έως 15.000 ευρώ κάθε χρόνο, για όσο διάστημα διατηρείται ο κλειστός ημιυπαίθριος χώρος, εάν δεν κάνουν χρήση της νέας ρύθμισης. Τα πρόστιμα θα ενεργοποιηθούν με νέους ελεγκτικούς μηχανισμούς αμέσως μετά την εκπνοή της προθεσμίας που θα δοθεί. Η διάρκειά της υπολογίζεται ότι θα είναι από τέσσερις έως έξι μήνες, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο ή το Σεπτέμβριο έως το τέλος του 2009. Το κράτος προσδοκά από την είσπραξη του εφάπαξ προστίμου, που θα αντιστοιχεί σε μικρό ποσοστό (10 έως 15%) της αντικειμενικής αξίας (δηλαδή περίπου 200 έως 300 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο), να συγκεντρώσει στα ταμεία του περί τα 4 δισ. ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με υμιυπαίθριους χώρους, που έχουν παράνομα μετατραπεί σε κλειστά δωμάτια, θα είναι τριπλά κερδισμένοι ως εξής:
1. Κατοχυρώνουν την περιουσία τους και θα μπορούν να τη μεταβιβάσουν σε συγγενείς και τρίτους, έχοντας εξασφαλίσει οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση για την επίμαχη επιφάνεια του ακινήτου τους.
2. Απαλλάσσονται οριστικά από νέα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, από το φόβο της πολεοδομίας και το… «κακό μάτι» του γείτονα.
3. Ξεκαθαρίζουν τις σχέσεις τους με την εφορία. Το κλείσιμο των ημιυπαίθριων χώρων, εκτός από πολεοδομική παράβαση, αν δεν δηλωθεί κατά το χρόνο μεταβίβασης του ακινήτου, είναι και φορολογική παράβαση, αφού οφείλεται και φόρος μεταβίβασης.
Η διαδικασία της νομιμοποίησης αναμένεται να οριστεί για τους ιδιοκτήτες με τρία βήματα ως εξής:

α) Υποβολή αίτησης, μαζί με σχέδιο αποτύπωσης του ακινήτου και του προς τακτοποίηση χώρου, από διπλωματούχο μηχανικό σε πολεοδομικές επιτροπές, στις κατά τόπους περιφέρειες.

β) Υπολογισμός από την πολεοδομία και καταβολή μέσω της εφορίας του εφάπαξ προστίμου και
γ) έκδοση της απόφασης τακτοποίησης και εξαίρεσης από την κατεδάφιση.
Πάντως, το φαινόμενο των ημιυπαίθριων χώρων, που η πολεοδομία τούς ορίζει ως ανοιχτούς και γίνονται παράνομα δωμάτια, συνεχίζεται. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 300.000 διαμερίσματα από το ένα εκατομμύριο σπίτια που έχουν κτιστεί τη διετία 2007-2008 έχουν ημιυπαίθριους χώρους, οι οποίοι έχουν κλειστεί χωρίς αυτό να έχει δηλωθεί.



Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=84232


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κυβέρνηση 150 βουλευτών «προβάρει» η Νέα Δημοκρατία

Το ενδεχόμενο να κυβερνήσουν με 150 βουλευτές αφήνουν ανοικτό τώρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη. ...........
«Το επιτρέπει το Σύνταγμα»
Τη δυνατότητα που παρέχει στην κυβέρνηση το Σύνταγμα να επιβιώσει με 150 βουλευτές επικαλέσθηκε και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Ι. Βαρβιτσιώτης, τροφοδοτώντας μια συζήτηση που κερδίζει οπαδούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, από τη στιγμή που ο κ. Παυλίδης επιμείνει στην άρνησή του να παραιτηθεί. «Βεβαίως και μπορεί στηριχθεί η κυβέρνηση σε 150 βουλευτές, δεν υπάρχει θέμα. Αυτό είναι η συνταγματική ερμηνεία. Το αν μπορεί πολιτικά είναι άλλο θέμα. Πολιτικά είναι δύσκολο να συνεχίσει με 150, αν και αυτό δεν πρέπει να αποκλειστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά (στη ΝΕΤ 105.8) ο κ. Βαρβιτσιώτης.
...
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...