Ειδήσεις

4 Ιουν 2008

Φρέσκο γάλα όχι πάνω από 1€ το λίτρο. Μην αγοράσει κανείς γάλα από 9 έως και 14 Ιουνίου 2008.

Μποϊκοτάζ ΤΩΡΑ στο φρέσκο γάλα
Μην αγοράσει κανείς γάλα
H ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΑΛΑ... ΧΡΥΣΑΦΙ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ!!!
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ…
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ:
Φρέσκο γάλα όχι πάνω από 1€ το λίτρο
Απαιτούμε Ποιότητα και ασφάλεια στα καταναλωτικά αγαθά
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε, οι Καταναλωτές
Άμεση μείωση της τιμής γάλατος
Καλύτερη αμοιβή των παραγωγών για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να μας παρέχουν ποιοτικό γάλα
Να σταματήσουν άμεσα οι ελληνοποιήσεις και οι αναμείξεις
Να σταματήσει η χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών
Ο αγώνας μας για την ακρίβεια θα συνεχιστεί
Μποϊκοτάζ ΤΩΡΑ στο φρέσκο γάλα
Μην αγοράσει κανείς γάλα από 9 έως και 14 Ιουνίου 2008

Συμμετέχουν οι Ενώσεις Καταναλωτών
ΒΙΟ.ΖΩ, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., Ε.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ε.Κ. ΚΑΒΑΛΑΣ, Ε.Κ. ΛΕΣΒΟΥ, Ε.Κ. ΚΙΛΚΙΣ, Ε.Κ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Ε.Π.Κ. ΣΕΡΡΩΝ, ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ., Ε.Κ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΙΝΚΑ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΙΝΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΙΝΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΙΝΚΑ ΞΑΝΘΗΣ, ΝΕΟ ΙΝΚΑ, ΠΑΤΡΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Στις 5 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Και να το ξεχάσετε, θα σας το θυμίσουν οι δεκάδες καταχωρίσεις από κόμματα και εταιρίες που μας μιλούν συνέχεια για τη σημασία του περιβάλλοντος και το δικό τους -σημαντικό βεβαίως- ρόλο στην προστασία του.
Εμείς διαλέξαμε να σας δώσουμε τη δική μας εκδοχή της διαφήμισης που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες σε πολλές ιστοσελίδες. Ελπίζουμε ότι το "κάθε μέρα, μέρα περιβάλλοντος" θα ισχύσει όλο το χρόνο.
..............
Περισσότερα: http://www.greenpeace.org/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην... ουρά για έναν λαμπτήρα

Πανδαιμόνιο επικράτησε χθες το πρωί έξω απ’ τα γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου η Greenpeace μοίρασε δωρεάν λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και όλοι έτρεξαν, μήπως και τον επόμενο μήνα «ξεφουσκώσει» ο λογαριασμός.
Φανταστείτε λοιπόν, αν μέσα στην καταιγίδα της ακρίβειας οι καταναλωτές να κληθούν, όπως ζητά η ΔΕΗ, να πληρώσουν διπλάσιους λογαριασμούς για το ρεύμα…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τριακόσια τριάντα ευρώ το μήνα σε όσους έχουν εισόδημα κάτω από 400 ευρώ μηνιαίως

Μέσω του νέου Ταμείου κατά της Φτώχειας η κυβέρνηση σκοπεύει έως το Σεπτέμβριο να στηρίξει τις οικονομικά ασθενείς κοινωνικές ομάδες.
Το βοήθημα που πρόκειται να δοθεί μέσω αυτού του ταμείου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, 330 ευρώ το μήνα.
Θα το πάρουν άποροι και όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 400 ευρώ το μήνα.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο πρόεδρος των Σκοπίων σκοπεύει να έρθει στην Αθήνα στις 13 Ιουνίου με αεροσκάφος που θα φέρει τα διακριτικά "Μακεδονικές Αερογραμμές"...

Η Ελλάδα δεν θα κάνει καμία παραχώρηση και θα ισχύσουν όσα γίνονται από το 1994», διεμήνυσε ο Κάρολος Παπούλιας όταν πληροφορήθηκε ότι ο πρόεδρος των Σκοπίων, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, σκοπεύει να έρθει στην Αθήνα στις 13 Ιουνίου με αεροσκάφος που θα φέρει τα διακριτικά «Μακεδονικές Αερογραμμές».
Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι και οι τρεις προηγούμενες επισκέψεις στην Ελλάδα της σκοπιανής ηγεσίας έγιναν είτε οδικώς στην Θεσσαλονίκη είτε με αεροσκάφος χωρίς διακριτικά, στην Κρήτη.
..............
Από: "Alpha"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πλήττει τώρα και τους πολίτες», είναι το τίτλος δημοσιεύματος στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου

Το άρθρο αναδεικνύει μία οικονομική πτυχή, αυτή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη ΠΓΔΜ, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και που εξαρτώνται άμεσα από τους Έλληνες καταναλωτές. Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις καταστηματαρχών που παραπονιούνται για την απουσία ελληνικής πελατείας μετά τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στο ζήτημα της ονομασίας. «Αποκλιμάκωση της κατάστασης δεν αναμένεται», τονίζει ο αρθρογράφος.
«Η διένεξη για το όνομα», τονίζει προς τη γερμανική εφημερίδα εκδότης τοπικής εφημερίδας στη Μπίτολα, «ήταν απλώς πρόφαση γιατί οι Έλληνες πολιτικοί…
……………
Συνεχίζεται…

φοβούνται ότι η κυβέρνηση στα Σκόπια θα ζητούσε περισσότερα δικαιώματα για τη σλαβική μειονότητα στην Ελλάδα εάν γίνονταν μέλη του ΝΑΤΟ και ξεκινούσαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Ακόμη και σήμερα, ζει στη βόρεια Ελλάδα μία σλαβική εθνοτική ομάδα που δεν αναγνωρίζεται», γράφει η Süddeutsche Zeitung. «Η δύσκολη σχέση των δύο χωρών όμως», καταλήγει το δημοσίευμα, «δεν έχει εμποδίσει Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη γειτονική χώρα».
……………
Από: DW

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στους πρώτους γάμους ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα και στο νησί της Τήλου αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική "Frankfurter Rundschau"

Χωρίς σχόλια και αναφερόμενη απλώς, στα γεγονότα, η "Frankfurter Rundschau" γράφει:

«Οι πολιτικοί γάμοι έγιναν από τον δήμαρχο του νησιού Τάσο Αλιφέρη ενάντια στη θέληση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, του υπουργείου Δικαιοσύνης και της εισαγγελίας στην Αθήνα. Οι τελετές», σημειώνει η εφημερίδα, «έγιναν νωρίς το πρωί για να αποφευχθούν αντιδράσεις από φανατικούς. Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε παράνομα και άκυρα τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τήλο. Στην Ελλάδα αναμένεται τώρα μία χρονοβόρα δικαστική διαμάχη. Η εισαγγελία εξετάζει εάν μπορεί να καταθέσει αγωγή εναντίον του δημάρχου», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.
.......
Από: DW


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα ιστορικό ψήφισμα για τους εναπομείναντες Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου - Την προστασία τους ζητά από την Τουρκία το Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Επιτροπή Δικαιοσύνης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, με ψήφισμα που εξέδωσε χθες, καλεί την Τουρκία να υιοθετήσει «θετική στάση» για τους Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου.
Η επιτροπή χαιρετίζει ορισμένες «θετικές χειρονομίες» που έχουν γίνει, ζητώντας ωστόσο «πιο δίκαιη διευθέτηση των ζητημάτων εκπαίδευσης και ιδιοκτησίας για τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους των δύο νησιών».
……………..
Συνεχίζεται…

Παράλληλα, ζητά την επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Ίμβρου και της Τενέδου. «Ο πληθυσμός των νησιών έχει υποστεί εδώ και πολύ καιρό τις συνέπειες των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», αναφέρει το ψήφισμα της επιτροπής και στη συνέχεια σημειώνει πως αν η Τουρκία υιοθετήσει μια πιο θετική στάση, θα είναι ένα δείγμα «καλής θέλησης», προκειμένου να ξεπεράσει παλαιές εθνικιστικές αντιλήψεις και να ενσωματώσει τις ευρωπαϊκές αρχές της καλής γειτονίας.

Το ψήφισμα της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια, στις 27 Ιουνίου.


Από την εφημερίδα «Μακεδονία»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπόθεση Ζαχόπουλου - Νέα στοιχεία στο φως από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο;

Και ενώ η κατάθεση του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη στον ανακριτή αλλά και των δυο δικηγόρων που φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση εκβιασμού του πρώην γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ, θεωρούνταν θέμα ημερών (όλες είχε λεχθεί ότι θα πραγματοποιούνταν έως τις 17 Ιουνίου), σήμερα το πρωί, όπως διαβάζουμε στη "Ναυτεμπορική", ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μάλλον αποκάλυψε νέα στοιχεία, τα οποία ίσως να μεταθέσουν χρονικά αυτές τις τρεις καταθέσεις.
Ο δημοσιογράφος, επί δύο ώρες, κατέθεσε στο δεύτερο ειδικό ανακριτή, Δημήτρη Οικονόμου, στο γραφείο του οποίου μετέβη αυθόρμητα και του παρέδωσε στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή, που αφορούν στην εμπλοκή στην υπόθεση, συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο δεν έχει καταθέσει ως μάρτυρας έως τώρα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νίκος Σεργιανόπουλος: Ονειρεύτηκα, λοιπόν, ότι ερχόταν καταπάνω μου ο Δράκουλας. Ήταν φρικτό. Αλλά έχει και μια ηδονή ο τρόμος...

Ο αδιαφιλονίκητος εραστής της σεζόν, ένα μεσημέρι Kυριακής, κάνει διάλειμμα από τους «Δύο ξένους» για να πιει μπίρες…

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Νίκος Σεργιανόπουλος τον Απρίλιο του 1998 στο περιοδικό "ΜΕΝ", πατώντας εδώ.

Εμείς κρατάμε το απόσπασμα: "Υπάρχει ένα είδος εφιάλτη που βλέπω πιο συχνά. Ότι έχω ξυπνήσει –και είμαι σίγουρος μέσα στον ύπνο μου ότι είμαι ξύπνιος– και δεν μπορώ να κουνηθώ, και αυτό είναι φυσικό αφού κοιμάμαι. Μια φορά, όταν ήμουν μικρός, διάβαζα τον «Δράκουλα» του Στόουκερ. Μάλλον, με πήρε ο ύπνος και έπεσε το βιβλίο δίπλα μου. Ονειρεύτηκα, λοιπόν, ότι ερχόταν καταπάνω μου ο Δράκουλας, τον οποίο τραβούσε το βιβλίο. Ήταν φρικτό. Αλλά έχει και μια ηδονή ο τρόμος...".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ενημέρωση για το τι έγινε στην Ανοιχτή Σύγκλητο του ΑΠΘ αλλά και για φωτογραφίες από τη συνεδρίαση

Για ενημέρωση για το τι έγινε στην Ανοιχτή Σύγκλητο του ΑΠΘ αλλά και για φωτογραφίες από τη συνεδρίαση κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

http://dentnews.wordpress.com/2008/06/04/anoixth-sygklhtos-auth-photos/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λήγει από λεπτό σε λεπτό η "ομηρία" της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Από λεπτό σε λεπτό, αναμένεται, να λήξει η κατάληψη της αίθουσας της Συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου από τις 10 το πρωί κρατούνται "όμηροι" τα μέλη της.Αυτή την ώρα οι φοιτητές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Πρύτανη και τα υπόλοιπα μέλη της Συγκλήτου προκειμένου να δοθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης για να ελεγχθεί το κατά πόσο είχε συζητηθεί και ψηφιστεί το θέμα του 4ετους ακαδημαϊκού προγραμματισμού. Τα πρακτικά είναι σε ηλεκτρονική μορφή, βέβαια, και η εν γένει δυσκολία απόσπασης ή ταυτοποίησης είναι δύσκολη.Οι φοιτητές μέρχι αυτή την ώρα δεν έχουν αποφασίσει για το επόμενο των κινήσεών τους, και όπως φαίνεται, η άτυπη αυτή ομηρία - διαμαρτυρία θα λήξει.
.................
Aπό: http://dentnews.wordpress.com/


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ας μας κάνουν τη χάρη όλοι οι πάσχοντες από "πνευματικό aids" και ας αφήσουν την Τήλο ήσυχη

Μήνυμα αναγνώστη
…………..
Καλά θα κάνετε όσοι μιλάτε για το Δήμαρχο της Τήλου να μάθετε ότι πριν τους γάμους που έκανε και που σας έδωσε την ευκαιρία να «μάθετε» το νησί και τον ίδιο, έχει πρωτοστατήσει στο να αγοραστεί και να δρομολογηθεί πλοίο στο νησί, το «Sea Star», με κύριο μέτοχο το Δήμο , σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο την απομόνωσή του.
Έχει απαγορεύσει το κυνήγι για να μη χαλάσει το οικοσύστημα του νησιού, έχει συμβάλλει σημαντικότατα στην ίδρυση και λειτουργία του «Πάρκου της Τήλου» που αναγνωρίζεται σαν ένα από τα καλύτερα φυσικά πάρκα στον κόσμο.
Αν αυτά δεν αρκούν, μάθετε πως επί των ημερών του…
……………
Συνεχίζεται

…ο πληθυσμός της Τήλου τριπλασιάστηκε, πως το σχολείο που ήταν έτοιμο να κλείσει σήμερα έχει περισσότερους από 60 μαθητές και πως είναι το μόνο μικρό νησί από το οποίο δεν φεύγουν οι νέοι γιατί έχει εντονότατη τουριστική ανάπτυξη. Παρεμπιπτόντως, μάθετε ότι εγκατέστησε εδώ και χρόνια, σύστημα τηλεϊατρικής Α και για να μάθετε πού πέφτει η Τήλος, επειδή, όπως προείπα οι περισσότεροι είναι σίγουρο ότι την «ανακαλύψατε» το τελευταίο διάστημα, σας ενημερώνουμε ότι είναι στη Δωδεκάνησο.
Όσο για τους πανηλίθιους που φωνάζουν για τους γάμους των ομοφυλόφιλων, την ίδια στιγμή που… αγοράζουν ανθρώπινο κρέας στην Συγγρού, το ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να την επισκεφτούν, γιατί πού να τους μείνει καιρός από τις διακοπές στην Μύκονο.
Ας μας κάνουν την χάρη λοιπόν, όλοι οι πάσχοντες από "πνευματικό aids", και ας αφήσουν την Τήλο ήσυχη.
Μακάρι όλα τα μικρά νησιά να είχαν Δήμαρχο με τα προσόντα του Τάσου Αλιφέρη.
Θα είχαν πάψει να είναι μικρά, όπως έπαψε η Τήλος.
…………….
Θωμάς Λιναρδής,
Δημοσιογράφος,
Ρόδος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τελειωμό δεν έχουν τα επεισόδια στα Πανεπιστήμια.Ομάδες φοιτητών κρατούν εγκλωβισμένα στο χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τα μέλη της Συγκλήτου.

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στο χώρο της Παιδείας, καθώς νέο επεισόδιο σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου ομάδες φοιτητών κρατούν εγκλωβισμένα στο χώρο τα μέλη της Συγκλήτου.
Οι φοιτητές ζητούν τα πρακτικά της συνεδρίασης και να τεθεί εκ νέου σε συζήτηση ο τετραετής οικονομικός προϋπολογισμός του πανεπιστημίου τον οποίο ψήφισαν το πρωί τα μέλη της Συγκλήτου.
Την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστές οι διοικητικές υπηρεσίες στα πανεπιστήμια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γάμοι ομοφυλόφιλων: Τι γράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος για την ερμηνεία εθνικών διατάξεων σε σχέση με το κοινοτικές Οδηγίες

Μήνυμα αναγνώστη
……
Επειδή ακούστηκαν ορισμένα πρωτάκουστα σχετικά με τον πρόσφατο γάμο ομοφυλόφιλων στην Τήλο και το αν υπάρχει διάταξη νόμου που να το επιτρέπει, επισημαίνω ότι κανένας δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει τον κατεξοχήν ειδήμονα της εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου στην ελληνική έννομη τάξη και στην υποχρεωτική ερμηνεία των κανόνων του εσωτερικού δικαίου σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο. Πρόκειται για τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τυχαίνει να είναι σήμερα και ο κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός που θα κληθεί να εκδώσει εγκύκλιο στους δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων της χώρας για την εφαρμογή των διατάξεων του πολιτικού γάμου και σύνταξης των ληξιαρχικών πράξεων. Διαβάστε τι γράφει σε σύγγραμμά του:
……………
Συνεχίζεται

«Όταν πρόκειται για την ερμηνεία και την εφαρμογή οποιωνδήποτε άλλων, προγενεστέρων ή μεταγενεστέρων της Κοινοτικής Οδηγίας διατάξεων του εθνικού δικαίου, το ΔΕΚ δέχεται ότι ο εθνικός δικαστής οφείλει να προβαίνει στην ερμηνεία και εφαρμογή του δικαίου αυτού, πάντα μέσα στα πλαίσια του δυνατού, υπό το φως του κειμένου και του σκοπού του κοινοτικού δικαίου, προκειμένου να επιτύχει το στόχο, που καθορίζεται από αυτή, και να συμμορφωθεί έτσι προς τις διατάξεις του άρθρου 189 παρ. 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Βλ. Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου C-21/04, 4 Ιουλίου 2006, Κωνσταντίνος Adeneler and others ver. Ellinikos Organismos Galaktos. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει οι διατάξεις του εσωτερικού δικαίου και συγκεκριμένα οι διατάξεις περί γάμου να ερμηνευτούν «υπό το φως του κειμένου και του σκοπού των αντίστοιχων διατάξεων του κοινοτικού δικαίου (ισότητα ανδρών και γυναικών, οιουδήποτε γενετήσιου προσανατολισμού ως προς τα δικαιώματα τέλεσης γάμου κλπ). Τέλος ο εθνικός δικαστής στην προσπάθεια του να εναρμονίσει, π.χ. με τις μεθόδους που ήδη εκτέθηκαν, το εθνικό δίκαιο με το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, δεν έχει «διέξοδο διαφυγής».
Λόγω της αρχής της υπεροχής του κοινοτικού δικαίου υποχρεούται να μην εφαρμόσει τη διάταξη του εθνικού δικαίου, η οποία αντιτίθεται τόσο στο πρωτογενές, όσο και στο παράγωγο κοινοτικό δίκαιο. Η υποχρέωση αυτή εμφανίζεται ακόμη περισσότερο έντονη και επιτακτική, όπως είναι ευνόητο, στην περίπτωση κατά την οποία έχει ήδη προηγηθεί απόφαση του ΔΕΚ, η οποία και έχει κρίνει, με δύναμη δεδικασμένου κατά τις κείμενες κοινοτικές διατάξεις, την αντίθεση μιας διάταξης του εθνικού δικαίου προς το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο (Βλ. Πρ. Παυλόπουλου, «Εγγυήσεις του δικαιώματος δικαστικής προστασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο», σελ. 83-84, Εκδόσεις Σάκκουλα, 1993).» …………………………………………………………………………………………………….
Αν υπάρχουν όλα αυτά γραμμένα, χρειάζεται να ψάχνουμε στο λεξικό του Μπαμπινιώτη και να ρωτάμε τους παπάδες;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξεκινούν έργα στην Πάρνηθα αλλά... μόνο για το συγκρότημα Μον Παρνές...

Η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει σήμερα τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας του καζίνο από την οποία προκύπτει ότι θα γίνουν έργα μεγάλης κλίμακας στην Πάρνηθα.
Σε εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής, αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος Μον Παρνές, προχωρά η διοίκηση του καζίνο, μέσα στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού.
Κι όλα αυτά - περίπου ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν 56.000 στρέμματα και τη στιγμή που η αναδάσωση έχει «παγώσει» με ευθύνη της κυβέρνησης.
..........
Περισσότερα: www2.rizospastis.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνέντευξη του Νίκου Σεργιανόπουλου...

Πάθη που είναι λάθη;
«Για μένα δεν είναι λάθη. Είναι όμως για τους άλλους».
Για αυτούς που είναι κοντά σας;
«Και για αυτούς, γιατί δεν θέλουν να το κάνω. Εγώ όμως έχω αυτό το κουσούρι. Μου αρέσει να ξεφεύγω. Έχω πολλές έγνοιες και ο μόνος τρόπος να ξεφύγω είναι να πιω ένα ποτό».
Πώς αρχίσατε να πίνετε;
«Την ιστορία αυτή την ξεκίνησα από μια σφαλιάρα που έφαγα και μετά μου έμεινε. Πριν από δέκα χρόνια, ας πούμε, δεν έβαζα γουλιά στο στόμα μου. Δεν το ήξερα. Ξέρεις, όμως, όταν κάποιος απογοητεύεται ερωτικά, το ρίχνει στο ποτό. Το έχουμε δει και στις ταινίες. Το να πιω λοιπόν ένα ποτηράκι παραπάνω αλλάζει τη διάθεσή μου. Γιατί να μην το κάνω; Γιατί να μην είμαι ευχάριστος; Εγώ βέβαια έχω μια διαφορετική άποψη για αυτούς που πίνουν ένα ποτηράκι παραπάνω. Ανοίγει η καρδιά μου μαζί τους, έχουν μια χαρά αυτοί οι άνθρωποι κι εμένα μου αρέσει να τους παρατηρώ»…
……..
Συνεχίζεται

Δηλώνετε αδυναμία;
«Αδυναμίες έχω, αλλά έχω και ένα μέτρο όταν χρειάζεται. Στη δουλειά μου πρέπει να είμαι συνεπής. Και έτσι λένε ότι είμαι. Στη ζωή μου, δεν βαριέσαι, όσα έρθουν και όσα πάνε».
Εννοείτε ότι δεν είστε συνεπής στις σχέσεις σας;
«Όχι απαραίτητα. Μπορεί βέβαια να κλείσω ένα ραντεβού και αν δεν γουστάρω, να μην πάω».
Σας άγχωσε αυτή η ξαφνική επιτυχία;
«Κακά τα ψέματα, με άγχωσε. Όταν ο κόσμος σε βλέπει, αποκτάς ευθύνη για το επόμενο βήμα. Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να απολογείται για το τι θα κάνω μετά. Δεν θέλω να απογοητεύσω τον κόσμο».
Υπάρχουν πάντα κάποιοι φίλοι...
«Οι φίλοι υπάρχουν. Η φιλία όμως είναι μια σχέση δούναι και λαβείν».
Άρα είναι αδυναμία να αντιμετωπίσει κανείς τις ευθύνες του;
«Είμαστε και κακομαθημένοι, πιστεύω. Βλέπεις ανθρώπους ανάπηρους με το χαμόγελο στα χείλη και λες: Τώρα αυτός ο άνθρωπος γιατί είναι τόσο αισιόδοξος και έχει τόση δύναμη να αντεπεξέλθει;. Από την άλλη, εγώ κάθομαι και αγχώνομαι και πέφτω σε κατάθλιψη για χιλιάδες πράγματα.
Σου έρχεται λοιπόν να πεις: Δεν πάνε στο διάολο! Είμαστε όμως πολύ εγωιστές»!
Κλαίτε εύκολα μπροστά σε τέτοιες εικόνες;
«Πολύ εύκολα. Είμαι κλάψας. Μη δω άνθρωπο να κλαίει. Θα αρχίσω κι εγώ. Αυτό κάπου με ενοχλεί κιόλας. Λες: Καλύτερα να ήμουν πιο χοντρόπετσος, να μην παίρνω τα πράγματα τόσο σοβαρά. Ακόμα και στην τηλεόραση, αν δω άνθρωπο να κλαίει, αρχίζω και βουρκώνω. Συμπάσχω».


Τρυφερές λεπτομέρειες


Ο ΤΙΤΟΣ:Για 16 χρόνια ζούσε με το σκύλο που όπως έλεγε «είμαστε οι καλύτεροι φίλοι». Δεν τον έχει αφήσει ποτέ σε ξενοδοχείο σκύλων, ούτε κάπου αλλού. «Αυτό σημαίνει ότι έχω κάποια ευθύνη», συμπληρώνει.


Η ΔΡΑΜΑ:Πηγαίνει τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, γιατί εκεί μένει η μητέρα του και η αδερφή του. Κι ακόμα, γιατί εκεί βρίσκονται οι παιδικοί του φίλοι.


ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:Η γιαγιά του. Δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο σπίτι τού θυμίζουν ότι ήταν πολλά χρόνια κοντά του, για να «φύγει», πλήρης ημερών πια, στα 92 της. Με νοσταλγία και συγκίνηση τη φέρνει πάντα στη μνήμη του.

…………..

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» πριν από περίπου έναν χρόνο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανθελληνική δράση από πολιτιστικούς συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας

Οι φιλοσκοπιανοί στην Ελλάδα κινούνται με σχέδιο κι οργανωμένα. Καταφέρνουν να ελέγχουν τη διοίκηση πολιτιστικών συλλόγων προκειμένου να προσεγγίσουν τα μικρά παιδιά στα οποία καλλιεργούν μία πλαστή διαφορετικότητα αλλά κι ένα δήθεν προαιώνιο μίσος κατά των Ελλήνων που κατέκτησαν την Μακεδονία …τους! Από την Καστοριά, την Φλώρινα, την Πέλλα, έως τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και ποιος ξέρει που αλλού...λαμβάνουν χώρα "Μακεδονικές", μη ελληνικές συναθροίσεις, ενίοτε παρουσία και Ελλήνων βουλευτών που δεν χάνουν την ευκαιρία να αλιεύσουν και μερικές ψήφους από τους αυτονομιστές, προσδίδοντας ταυτόχρονα κύρος και αναγνώριση στην ανθελληνική τους δράση.
…………
Συνεχίζεται…

Εκτός από την προπαγάνδα ο έλεγχος πολιτιστικών συλλόγων δίνει την πρόσβαση σε ΧΡΗΜΑΤΑ από κρατικές επιχορηγήσεις αλλά και στο έλεγχο των εσόδων από διάφορες εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα δημιουργούν και Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες μέσω των οποίων λαμβάνουν απευθείας αναθέσεις "εικονικών" έργων και προμηθειών από πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που χρειάζονται τις ψήφους όσων πρόσκεινται στους συγκεκριμένους φιλοσκοπιανούς συλλόγους. Αυτά τα ΚΡΑΤΙΚΗΣ προέλευσης χρήματα προωθούνται σε καθαρά ανθελληνικές δράσεις όπως εκτύπωση προπαγανδιστικών βιβλίων γεμάτα ανθελληνικές ρατσιστικές αναφορές καθώς και στην πληρωμή Σκοπιανών συγκροτημάτων που αλωνίζουν στην Βόρεια Ελλάδα παίζοντας ανθελληνικά τραγούδια με παραδοσιακό ήχο. Συμμετέχουν επίσης σε "Μακεδονικά" φεστιβάλ των Σκοπίων και εισάγουν παραδοσιακές στολές από τα Σκόπια έτσι ώστε από τη μουσική μέχρι και την εμφάνιση ... ΤΙΠΟΤΑ να μην σχετίζεται με την Ελλάδα και την Ελληνική Μακεδονία. Οι ενασχολούμενοι με τα πολιτιστικά δέχονται μία καταιγίδα ανθελληνικής προπαγάνδας υπό τον μανδύα της Μακεδονικής παράδοσης κι αποκτούν με τον καιρό την πεποίθηση ότι οι Μακεδόνες , όχι μόνο δεν είναι Έλληνες αλλά ότι είναι και θύματα γενοκτονίας του Ελληνικού Ιμπεριαλισμού! Έτσι η Σκοπιανή προπαγάνδα ταυτόχρονα με τη "διόρθωση" των σχολικών βιβλίων μας "έπεισε" ότι ... η ψωροκώσταινα πατρίδα του Θανάση Βέγγου και της Βασιλειάδου είναι κατά βάθος μία σατανική ιμπεριαλιστική υπερδύναμη Αρβανιτόβλαχων που εξελλήνισε βίαια τους γαλαζοαίματους και καθαρόαιμους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και που συνεχίζει να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα σε αντίθεση με τις "πολιτισμένες" γειτονικές μας χώρες που είναι ουσιαστικά τα θύματα των Ελλήνων σφαγέων και εισβολέων! Διαβάστε σχετικά εδώ.

…………………
Από: macedonia-greece.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αψιμαχίες στο Μανδράκι Ρόδου από κατοίκους οι οποίοι διαφωνούν με τους γάμους των ομοφυλόφιλων.

Ο δήμαρχος της Τήλου, Τάσος Αλιφέρης, περίμενε για το προκαθορισμένο ραντεβού με τον εισαγγελέα Ρόδου και κάποιος κάτοικος του επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο Νίκος Σεργιανόπουλος

Τον βρήκε νεκρό, σε μια λίμνη αίματος η οικιακή βοηθός που πήγε να καθαρίσει το σπίτι του.
Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για έγκλημα, αφού ο γνωστός ηθοποιός είναι μαχαιρωμένος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...