Ειδήσεις

13 Νοε 2008

Καίνε αυτοκίνητα αυτήν τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας - Ανάμεσα τους και ένα της ΕΡΤ

Περίπου δέκα νεαροί πυρπόλησαν αυτοκίνητα τα οποία εξακολουθούν να καίγονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσά τους και ένα αυτοκίνητο της ΕΡΤ.
Οι νεαροί είπαν στον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο και του έβαλαν φωτιά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Καίει" Αρσένιο και Μαξίμου η δικηγόρος των κατοίκων της Νέας Ραιδεστού – Και ο Ψωμιάδης θα καταθέσει στην Εξεταστική

Η δικηγόρος των κατοίκων της Νέας Ραιδεστού κατέθεσε ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της από εκπροσώπους του επιχειρηματία ο οποίος αγόρασε τα οικόπεδα της περιοχής αλλά και από το μοναχό Αρσένιο.
Όπως είπε ο μοναχός Αρσένιος της τηλεφώνησε από το προσωπικό του κινητό αλλά και από τη Μονή λέγοντάς της ότι θα την βρουν "φυτεμένη" και αυτή και τα παιδιά της, εάν δεν σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση.

Η μάρτυρας ανέφερε ακόμα ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάιο αρνήθηκε να παρέμβει όταν ο ηγούμενος Εφραίμ θέλησε να καρπωθεί τα οικόπεδα και να τα βάλει στη ρουλέτα της ανταλλαγής με το ολυμπιακό φιλέτο στους Θρακομακεδόνες λέγοντάς της «ποιος είμαι εγώ που θα πω όχι στον Καραμανλή;».
Μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης ο νομάρχης Θεσσαλονίκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Εξεταστική.
.............
«Κάποιοι για κομματικά και άλλα συμφέροντα πάνε να εμπλέξουν τον πρωθυπουργό. Όλα τα άλλα είναι σενάρια «Τζέιμς Μποντ» είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την καταγγελία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τρόποι για να περνάτε καλά χωρίς να ξοδεύετε ούτε ένα ευρώ – Η διαδικτυακή λίστα του… τζάμπα

Τo www.forfree.gr άρχισε τη λειτουργία του πριν από περίπου δύο μήνες και πίσω του κρύβονται δύο γυναίκες, η Τόνια Καστριώτη και η Πατρίτσια Μασουράκη.

«Ήταν μια ιδέα που τη δουλεύαμε έναν χρόνο. Κάτι που έλειπε από την Ελλάδα και γεννήθηκε από την προσωπική μας ανάγκη να βγούμε κάπου φθηνά, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μια περιουσία», λέει στα «Νέα» η κ. Καστριώτη.
Στην ιστοσελίδα μπορεί ο καθένας να εντοπίσει και τρόπους με τους οποίους θα τη «βγάλει πιο φθηνά».

Στην ιστοσελίδα οι αναγνώστες βρίσκουν προσφορές όπως:


  • Ο Σύριος φοιτητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αλσαΐντι Ίσα προσφέρει δωρεάν μαθήματα αραβικών στην Εστία.
  • O καθηγητής στο διαδίκτυο Μιχάλης Κασάπογλου παραδίδει δωρεάν μαθήματα υπολογιστών.
  • Ο Κουβανός δάσκαλος Ομάρ διδάσκει δωρεάν λάτιν χορούς στο κέντρο διασκέδασης «Ρalenque» στους Αμπελόκηπους.
  • Για τους φίλους του κινηματογράφου, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα έχει προγραμματίσει μέχρι τον Δεκέμβριο δωρεάν προβολές γουέστερν και μιούζικαλ.
  • Υπάρχουν και τζάμπα θεατρικές παραστάσεις, όπως αυτή με θέμα τη γενιά των 700 ευρώ σε καφετέρια στο Μοναστηράκι. Για κάποιον που θέλει να φάει ή να πιει κάτι πληρώνοντας ελάχιστα, υπάρχουν και οι λεγόμενες «χαρούμενες ώρες» που έχουν καθιερώσει ορισμένα μπαρ της πρωτεύουσας.
  • Με τον καφέ ή το ποτό σε επιλεγμένες ώρες και ημέρες προσφέρουν δωρεάν μπουφέ.
  • Τον τελευταίο χρόνο, η ομάδα «Σπόρος» που ασχολείται με τις εναλλακτικές μορφές εμπορίου, στην έδρα της στα Εξάρχεια λειτουργεί ένα «αντικαταναλωτικό παζάρι», το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει βγει και στον δρόμο προσφέροντας ρούχα, με στόχο να προωθήσει το «αντικαταναλωτικό πνεύμα».
  • Από τον κατάλογο του τζάμπα δεν θα μπορούσε να λείπει και το το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, καθώς αρκετές είναι οι πλατείες και οι καφετέριες που παρέχουν δωρεάν ασύρματο δίκτυο. ......

Από την εφημερίδα Τα Νέα και την ιστοδελίδα www.forfree.gr.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την Κυριακή παίρνουμε τα φτυάρια

Μήνυμα αναγνώστη
........
Επιλέξαμε να συμμετέχουμε στην «Πράσινη Εκστρατεία» που οργανώνει ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, τα επόμενα τρία Σαββατοκύριακα και φυτεύει 40 χιλιάδες δένδρα.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
Θα βρισκόμαστε και εμείς εκεί για να βοηθήσουμε στην δενδροφύτευση την Κυριακή που μας έρχεται 16/11 και να συμμετέχουμε στην προσπάθεια του σταθμού αλλά και των πολιτών.
..........
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εισπρακτικές εταιρείες: Διαφημίζουν την ασυδοσία τους

Διαβάστε πώς οι ίδιες οι εισπρακτικές εταιρίες διαφημίζουν μέσω των ιστοσελίδων τους τις υπηρεσίες τους:
Η εταιρεία μας εφαρμόζει επιτυχείς μεθόδους έρευνας περιουσιακών στοιχείων οφειλετών με σκοπό να διευκολύνει τις εργασίες τόσο του τμήματος collection (call center) όσο και του τμήματος νομικών διαδικασιών.



Η (εταιρεία) διαθέτει πολύπλευρους μηχανισμούς είσπραξης της απαίτησης και τους ενεργοποιεί σταδιακά.




Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες μεσολάβησης και διαπραγματεύσεων με τους οφειλέτες.




Τηλεφωνικές και έγγραφες οχλήσεις σε οφειλέτες με σκοπό την ταχύτερη δυνατή τακτοποίηση της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κι άλλη νεκρή αρκούδα από τροχαίο στη Δυτική Μακεδονία

Ενήλικη αρσενική αρκούδα (περίπου 15 ετών, 250 κιλά) βρέθηκε νεκρή κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς.
Την ερευνητική ομάδα του "Αρκτούρου" που έσπευσε αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, ειδοποίησαν οι Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές της περιοχής. Παρευρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι του Δασαρχείου Καστοριάς καθώς και η κτηνίατρος της οργάνωσης Καλλιστώ που αναισθητοποίησε το ζώο.
Το σφοδρό τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στις 8.30 το βράδυ, σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Βογατσικού Καστοριάς. Η αρκούδα έφερε σοβαρά τραύματα στη σπονδυλική στήλη και τα πίσω πόδια της ήταν εντελώς ακινητοποιημένα. Το αυτοκίνητο έπαθε σοβαρές ζημιές, ευτυχώς όμως ο οδηγός δεν τραυματίστηκε.
Το ζώο εξέπνευσε στη 01.10 μετά τα μεσάνυχτα από ακατάσχετη αιμορραγία.
…………….
Συνεχίζεται…

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας Καστοριάς θα προβεί σε νεκροψία και αύριο θα εκδώσει τα επίσημα αποτελέσματα, ενώ το ζώο θα ταφεί από τη Δασική Υπηρεσία Καστοριάς.

Είναι το 20ο συνολικά νεκρό άτομο αρκούδας σε 1,5 χρόνο από τροχαία ατυχήματα, πυροβολισμούς και δηλητηριασμένα δολώματα, αριθμός πολύ ανησυχητικός για την αργή και δύσκολη αναπαραγωγή του σπάνιου είδους που αριθμεί περίπου 200 (εκτίμηση ελάχιστου πληθυσμού) ζώα στην Ελλάδα.

Άλλος αριθμός που μας αφορά είναι επίσημα το 5ο τροχαίο στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από τον περασμένο Ιούνιο και μέχρι σήμερα, ενώ άλλα δύο τροχαία αναφέρθηκαν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ από οδηγούς στο Νεστόριο Καστοριάς και στο Βογατσικό χωρίς όμως σοβαρό τραυματισμό ανθρώπου ή αρκούδας.

Για άλλη μια φορά να τονίσουμε την ανάγκη εφαρμογής του απλού μέτρου της σήμανσης σε περιοχές που ζει η αρκούδα και περισσότερο στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας όπου ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων αυξάνεται ραγδαία.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει αναδείξει επανειλημμένα το πρόβλημα και με δύο ειδικά υπομνήματα έχει υποδείξει στις αρμόδιες Υπηρεσίες αναλυτικά μέτρα περιορισμού των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και δασικής διαχείρισης με στόχο την προστασία ανθρώπου και αρκούδας στις κρίσιμες για το είδος περιοχές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσοχή στα μηνύματα που αποστέλλουμε σε πενταψήφιους αριθμούς για να συμμετάσχουμε σε διαγωνισμούς – Μας χρεώνουν τα μηνύματα που μας στέλνουν!

Το Νέο ΙΝΚΑ προειδοποιεί τους καταναλωτές ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αποστέλλουν από τα κινητά τους τηλέφωνα μηνύματα σε τετραψήφιους ή πενταψήφιους αριθμούς, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διάφορους αποκαλούμενους «διαγωνισμούς».
Καταναλωτής έστειλε από το κινητό του μήνυμα σε πενταψήφιο αριθμό, συμμετέχοντας σε ένα διαγωνισμό, προκειμένου να κερδίσει μία τηλεόραση. Μετά το μήνυμα που έστειλε όμως, άρχισε να δέχεται επανειλημμένα μηνύματα από το συγκεκριμένο πενταψήφιο νούμερο, στα οποία τον καλούσαν να συμμετάσχει και σε άλλους διαγωνισμούς.
Η απάτη σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα έγκειται στο ότι για τα μηνύματα που δεχόταν από τον πενταψήφιο αριθμό χρεωνόταν στο λογαριασμό του με 1,68 ευρώ. Συνολικά δέχθηκε οκτώ τέτοια μηνύματα για τα οποία ήδη για τα πέντε έχει χρεωθεί στον τελευταίο λογαριασμό που του απεστάλη με 1, 68 για κάθε ένα από αυτά.
Πώς είναι όμως δυνατόν εταιρία κινητής τηλεφωνίας με την οποία έχει συμβληθεί ο καταναλωτής να επιτρέπει να επιβάλλονται εν αγνοία του κατόχου του κινητού, χρεώσεις από άλλες εταιρίες;
Δεν οφείλει να προστατεύσει τον πελάτη της;

Πάντως, το Νέο ΙΝΚΑ έχει έτοιμα τα στοιχεία προκειμένου να ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για την συνολική προστασία των πολιτών – καταναλωτών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το αυτοκίνητο «εθνικό σύμβολο», το Yugo, κλείνει τον κύκλο της «ζωής» του

Το αυτοκίνητο «εθνικό σύμβολο», το Yugo, τα ανταλλακτικά του οποίου προέρχονταν από όλες τις περιοχές της πρώην, ενιαίας, Γιουγκοσλαβίας, κλείνει τον κύκλο της «ζωής» του.
Το τελευταίο Yugo, δεν πρόκειται να πωληθεί, αλλά, πιθανότατα θα «φιλοξενηθεί» σε κάποιο μουσείο, ανακοίνωσε ο διευθυντής της σερβικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Zastava».
Πριν περίπου έναν μήνα, η ιταλική εταιρία Fiat και η σερβική κυβέρνηση υπέγραψαν συμβόλαιο για την υλοποίηση κοινής επένδυσης και ίδρυσαν την εταιρία «Fiat Automobili Srbija».
Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η νέα εταιρία θα συνεχίσει να παράγει μόνο τα Zastava 10.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποστάσεις Σημίτη από αντιπολιτευτική τακτική ΠΑΣΟΚ

Αποστάσεις πήρε ο Κώστας Σημίτης από τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, κατά τη χθεσινή ομιλία του στον ΟΠΕΚ, με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου με τίτλο «Κρίση».
Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι έχει επιστρατεύσει έναν άκρατο λαϊκισμό, στον οποίο «δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν οι άλλες δυνάμεις».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απέλυσαν μετά από οκτώ χρόνια εργασίας, κωφάλαλη και εγκυμονούσα εργαζόμενη

Μετά από οκτώ χρόνια εργασίας, η διεύθυνση μεγάλης τράπεζας, ανακοίνωσε στην Μαρίνα Ζησιμοπούλου-Δαγρέ ότι δεν θα της ανανεώσουν τη σύμβαση, κάτι που έκαναν και με δυο άλλες συναδέλφους της, μη σεβόμενοι την αναπηρία της, καθώς είναι κωφάλαλη, αλλά και την εγκυμοσύνη της…
....
Περισσότερα: http://prezatv.blogspot.com/2008/11/8.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δε θέλουν για μαθητές τους παιδιά που πάσχουν από διαβήτη

Το θέμα προέκυψε ύστερα από καταγγελία που έκανε η Πανελλήνια Ένωσης Κατά του Νεανικού Διαβήτη, σύμφωνα με την οποία μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της Αττικής δεν κάνουν εγγραφές παιδιών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ προβλήματα έχουν υπάρξει και σε ορισμένα δημόσια σχολεία.
Ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης έδωσε εντολή να ερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστροφή χρημάτων από κλήσεις του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων επέβαλε αυξημένα πρόστιμα στους οδηγούς για παράνομη στάθμευση και τώρα καλείται να τους τα επιστρέψει
Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το ύψος του προστίμου για την παράνομη στάθμευση ορίζεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα δημοτικά συμβούλια δεν επιτρέπεται να επιβάλουν αυξήσεις επί του ποσού αυτού.
Όταν λοιπόν, το πρόστιμο σύμφωνα με τον ΚΟΚ ανέρχονταν σε 15,5 ευρώ, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων καθορίστηκε στα 23 ευρώ και αυτό κρίθηκε παράνομο.
Τώρα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Αθηναίων Ηλία Θεοδώρου, θα γίνει σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ και θα επιστραφεί σε όποιον ζητήσει το επιπλέον ποσό που επιβαλλόταν ως προσαύξηση στο πρόστιμο.
Το ερώτημα είναι, γιατί θα πρέπει οι πολίτες που πλήρωσαν παραπάνω να ζητήσουν οι ίδιοι την επιστροφή των χρημάτων τους και να μην μεριμνήσει ο Δήμος για την επιστροφή των χρημάτων σε όλους, όσους αδίκησε;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο πόλεμος στο Ιράκ έληξε και ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της προδοσίας!

Τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα της πλαστής έκδοσης των Times διανεμήθηκαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης στους Νεοϋορκέζους γεμάτα από κραυγαλέους τίτλους, που για πολλούς ήταν πολύ καλοί για να είναι αληθινοί.
Δωρεάν αντίτυπα της 14σέλιδης εφημερίδας, η οποία είχε ακριβώς την ίδια εμφάνιση με την πραγματική, μοιράστηκαν σε κεντρικούς σταθμούς του υπόγειου σιδηροδρόμου σε ολόκληρη την πόλη.
Πολλοί Νεοϋορκέζοι δεν πρόσεξαν ότι η ημερομηνία της έκδοσης ήταν 4 Ιουλίου του 2009, δηλαδή η Ημέρα της Ανεξαρτησίας.
Στη διάρκεια της ημέρας έγινε γνωστό ότι πρόκειται για φάρσα, που φέρει την «υπογραφή» μιας οργάνωσης που αποκαλείται Yes Men.
…..
Συνεχίζεται…


Η οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Σε μια περίπλοκη επιχείρηση, που διήρκεσε έξι μήνες, 1,2 εκατομμύρια φύλλα τυπώθηκαν σε έξι διαφορετικά τυπογραφεία και διανεμήθηκαν σε προκαθορισμένες τοποθεσίες, όπου χιλιάδες εθελοντές προσφέρθηκαν να τα μοιράσουν».

Το πλαστό έντυπο περιελάμβανε όλες τις καθιερωμένες ενότητες: διεθνή, οικονομικές ειδήσεις, άρθρα, εσωτερικές ειδήσεις, ειδήσεις από τη Νέα Υόρκη και διορθώσεις.
Υπήρχαν πολλές διαφημίσεις αλλά και μια ανακοίνωση για ανάκληση όλων των αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο Ομπάμα και όλοι οι άλλοι Δημοκρατικοί θα κάνουν αυτό για το οποίο τους ψηφίσαμε. Μετά από οκτώ ή ίσως 28 κολασμένα χρόνια έχουμε ανάγκη να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε τον Παράδεισο», έγραψε σε δελτίο Τύπου η Μπέρτα Σάτνερ, μια από τις συντάκτριες της εφημερίδας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι τράπεζες προσφεύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας για να μπορούν να μας παίρνουν και τα… ψίχουλα

Δεκαέξι τράπεζες προσφεύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά υπουργικής απόφασης του περασμένου Ιουνίου με την οποία απαγορεύθηκαν 15 όροι συμβάσεων για στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και καταθέσεις που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος για την προστασία του καταναλωτή στον οποίο βασίστηκε η απόφαση.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η ομαδική προσφυγή κατατέθηκε στις 10 Οκτωβρίου, τρεις μήνες μετά την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης για τους καταχρηστικούς όρους και ενώ είχε ήδη ξεσπάσει η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση.
Διαβάστε τι απαγορεύει μεταξύ άλλων η απόφαση Φώλια, τι δηλαδή, οι Τράπεζες θεωρούν αντισυνταγματικό νόμο:

  1. την είσπραξη εξόδων φακέλου και προέγκρισης για τα στεγαστικά δάνεια
  2. το «πέναλτι» για την πρόωρη εξόφλησή τους
  3. τις προμήθειες για ανάληψη μετρητών από πιστωτικές κάρτες
  4. τα έξοδα για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών
  5. την αύξηση της ετήσιας συνδρομής χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του καταναλωτή
  6. την επιβολή εξόδων κίνησης σε λογαριασμούς με χαμηλό υπόλοιπο

Βεβαίως, η απόφαση αυτή αν και έχει υπογραφεί από τον περασμένο Ιούνιο, δεν εφαρμόζεται στην πράξη καθώς οι χρεώσεις, τα «ψιλά γράμματα» και οι προμήθειες που απαγορεύθηκαν εξακολουθούν να αποτελούν καθημερινή πρακτική στην αγορά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...