Ειδήσεις

19 Δεκ 2008

Ατύχημα στο λιμάνι της Σαμοθράκης - Βίντεο



Βίντεο από το πλοίο Corsica Express III στο λιμάνι της Σαμοθράκης στις 18/12/2008.
Το πλοίο αποβιβάζει τον κόσμο, όταν το χτύπησε ξαφνικό μπουρίνι σπάζοντας την άγκυρά του.
Το πλοίο παρασύρθηκε για 100 μέτρα και τελικά σταμάτησε πάνω στις τράτες.
Ευτυχώς υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές.
……….
Συνεχίζεται…


Την Πέμπτη στις 2:30 το μεσημέρι, στο λιμάνι της Σαμοθράκης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία αποβίβασης επιβατών και οχημάτων, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα δυσμενείς και αιφνίδιες καιρικές συνθήκες, αποκόπηκε η άγκυρα του «Corsica Express III», το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη, μεταφέροντας 115 επιβάτες, τέσσερα ΙΧ, 8 φορτηγά και 2 δίκυκλα.

Αποτέλεσμα της απώλειας της άγκυρας ήταν αρχικά η ελαφρά πρόσκρουση της πρύμνης του πλοίου στον προβλήτα, ενώ στη συνέχεια, επειδή έσπασε και ένας από τους κάβους πρόσδεσης, η πλώρη του πλοίου, προσέκρουσε σε πέντε αλιευτικά σκάφη, προξενώντας τους υλικές ζημιές.

Με συνδρομή αλιευτικού σκάφους, το «Corsica Express III», εξήλθε του λιμένα, αφού η παραμονή του εντός αυτού ήταν επισφαλής, κατά δήλωση του Πλοιάρχου.


Από την πρόσκρουση το πλοίο είχε υποστεί μικρή στρέβλωση στον πρυμναίο προσκρουστήρα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Στις 5:20 το απόγευμα το πλοίο αναχώρησε για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, με 218 επιβάτες, 51 εκ των οποίων είχαν προορισμό την Σαμοθράκη καθώς και 3 φορτηγά.


Στις 18:45, το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, όπου και προσέδεσε με ασφάλεια.


Από την Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους.


Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Νικοπολίδης κηπουρός

"...διορίζεται ο διακριθείς αθλητής Αντώνιος Νικοπολίδης του Ιωάννη, στο Δ' Βαθμό με 18ο μισθολογικό κλιμάκιο, σε κενή οργανική θέση του κλάδου ΔΕ35 Δενδροκηπουρών του Δήμου Κηφισιάς..."

............

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απίστευτο! Γεννήθηκε πριν λίγες μέρες με ένα πόδι μέσα στο κεφάλι του!

Το μωρό ήταν μόλις τριών ημερών όταν η μαγνητική έδειξε έναν όγκο στον εγκέφαλό του.
Όταν μπήκε στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Παίδων "Μεμόριαλ" του Κολοράντι Σπρινγκς, οι γιατροί βρήκαν μέσα στον όγκο ένα σχεδόν τέλεια σχηματισμένο πέλμα καθώς και τα ίχνη ενός ακόμα πέλματος, ενός μηρού και μιας παλάμης.
Εκτιμάται πως τα ατελή αυτή όργανα προήλθαν από το έμβρυο ενός δίδυμου αδελφού που απορροφήθηκε νωρίς στην εγκυμοσύνη.
Μετά την επιτυχή εγχείρηση ο μικρός Σαμ Εσκουίμπελ αναρρώνει στο σπίτι του, χωρίς επιπλοκές.
.........
Από: Daily Mail

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέες πινακίδες Κ.Ο.Κ.

Μήνυμα αναγνώστη
.........






Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

O Κερκ Ντάγκλας, διεκδικεί σήμερα τον τίτλο του γηραιότερου μπλόγκερ στο ΜySpace

Ο 92χρονος Ντάγκλας, που εγκατέλειψε το σινεμά πριν από πέντε χρόνια, ανοίγει ένα νέο μονοπάτι στο Χόλιγουντ, αυτή τη φορά μέσω μιας ιστοσελίδας στον τόπο κοινωνικής δικτύωσης ΜySpace, στην οποία αναλογίζεται «τα χρόνια της ζωής, του έρωτα και της μάθησης», καταγράφοντας τις αναμνήσεις και τις απόψεις του.
….
Συνεχίζεται…

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορεί να διαβάσει κανείς τι πιστεύει για την πολιτική (είναι οπαδός του Μπαράκ Ομπάμα ), ποια είναι τα πιο αγαπημένα φιλμ από αυτά στα οποία, αλλά και τη μεγαλύτερη επιθυμία της ζωής του αυτή την εποχή: να γνωρίσει την Αντζελίνα Τζολί «υπό την προϋπόθεση ότι θα μου το επιτρέψει η γυναίκα μου».
Ο αειθαλής κ. Ντάγκλας καυχάται ότι διαθέτει σήμερα 4.414 «ηλεκτρονικούς» φίλους και υποστηρίζει ότι βασικός στόχος του ιστολογίου του είναι η παρακίνηση σε διάλογο των χιλιάδων αναγνωστών που γίνονται μέλη. «Εκφράζω τη γνώμη μου και τους δηλώνω ότι δεν χρειάζεται να συμφωνούν μαζί μου γιατί ζούμε σε μία ελεύθερη χώρα» έγραψε προ ημερών.
«Οι απαντήσεις τους είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Παίρνω το ζήτημα πολύ σοβαρά. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα το έκανα Δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Δεν κερδίζω χρήματα, είναι κάτι που μου δίνει προσωπική ευχαρίστηση» υποστηρίζει.
Ο Ντάγκλας, ο οποίος έγινε διάσημος τη δεκαετία του ΄50, απολαμβάνει σήμερα στο Χόλιγουντ αίγλη σχεδόν αυτοκρατορική. Είναι πατέρας του Μάικλ Ντάγκλας και πεθερός της ηθοποιού Κάθριν Ζέτα Τζόουνς . Έχει αφιερώσει την ιστοσελίδα του στα επτά εγγόνια του.
Ξεκίνησε το γράψιμο του ιστολογίου πέρυσι, με χαρακτήρα αρχικώς προσωρινό και στόχο την προώθηση των απομνημονευμάτων του με τίτλο «Let΄s Face Ιt». Αποφάσισε ωστόσο να συνεχίσει την απόπειρα όταν είδε το ενδιαφέρον που προσείλκυσαν τα σχόλιά του.
Σήμερα δηλώνει ότι λαμβάνει τόσο πολλά μηνύματα που είναι πλέον αδύνατον να απαντήσει ο ίδιος, κάτι που ήταν και η αρχική του πρόθεση. «Θέλω να γνωρίζετε όμως ότι εκτιμώ κάθε σχόλιο που δέχομαι είτε θετικό είτε αρνητικό. Και απολαμβάνω την εμπειρία τού να μιλάω σε ανθρώπους τόσο πολλούς αλλά και τόσο νεότερούς μου» λέει.
……

Από: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=247322

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χτύπησαν και συνέλαβαν φαντάρο

Φαντάρος στο δίμηνο να απολυθεί, με ολιγοήμερη άδεια Χριστουγέννων στην Αθήνα, κατεβαίνει με το κορίτσι του και ένα φίλο στο κέντρο για ψώνια αργά το μεσημέρι, η πορεία έχει τελειώσει, η παρέα περπατά στην Πανεπιστημίου κατευθυνόμενη προς την Ομόνοια, αλλά πέφτει πάνω σε διμοιρία ΜΑΤ που από το ύψος της Χαριλάου Τρικούπη επελαύνει προς τα Προπύλαια.
.......
Συνεχίζεται...
Ο νεαρός τα χάνει, δεν ξέρει από «τέτοια», η διμοιρία κυριολεκτικά περνάει από πάνω του, τον ξυλοκοπούν και τον συλλαμβάνουν, παρά τις διαμαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων. Στη ΓΑΔΑ, όπου μεταφέρεται με το μισό πρόσωπο «κατεβασμένο» και το ένα μάτι πρησμένο, κλειστό, από χτυπήματα με κλομπ και κλοτσιές των ΜΑΤατζήδων, του λένε ότι παραπέμπεται στον εισαγγελέα με σκοπό να του φορτώσουν τον μισό Ποινικό Κώδικα επειδή «πετούσε μολότοφ»!...
Και πριν διανυκτερεύσει στο κρατητήριο, τον περνούν και από τον «Ευαγγελισμό» να του περιποιηθούν οι γιατροί τους μώλωπες.Όλα αυτά τα έπαθε χθες ο 23χρονος έφεδρος Γιώργος Γρηγοριάδης που υπηρετεί στην Κω. Τα σχετικά με τη σύλληψή του μας τα περιέγραψε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, ο δικηγόρος Παλαιολόγος Παλαιολόγου: «Το παιδί αυτό, το χτύπησαν άγρια και το συνέλαβαν χωρίς λόγο. Εκεί που βρισκόμασταν όλοι τη δεδομένη στιγμή ούτε πέτρες ούτε μολότοφ έπεφταν». Ο ίδιος κατήγγειλε και δική του κακομεταχείριση από τα ΜΑΤ, όταν προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψη του νεαρού. «Με χτύπησαν με τις ασπίδες τους. Πήγα στη ΓΑΔΑ και τα κατέθεσα επισήμως όλα αυτά. Εκεί έμαθα και το όνομα του νεαρού και το ότι είναι στρατιώτης».
……………
Από: Ελευθεροτυπία

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέθανε το "βαθύ λαρύγγι"

Έφυγε σε ηλικία 95 ετών, ο Μαρκ Φελτ, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις πληροφορίες στους δημοσιογράφους της Washington Post και βγήκε στο φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.
Ο Φέλτ, που το 2005 σε συνέντευξή του στον Λάρι Κινγκ, είχε παραδεχτεί ότι αυτός ήταν το λεγόμενο «βαθύ λαρύγγι», η πηγή πληροφοριών του Καρλ Μπερνστάιν και του Μπομπ Γούντγουορντ στις αρχές της δεκαετίας του ’70, έπασχε από καρδιά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα ΜΑΤ φυλάνε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα ΜΑΤ που διακρίνονται μέσα από το σύννεφο των χημικών ελπίζουμε να μην αποτελέσουν μόνιμο διακοσμητικό στοιχείο του αθηναϊκού χριστουγεννιάτικου δέντρου.

.......
Από την εφημερίδα "Το Βήμα".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα κάψιμο ένιωσα και μετά είδα να τρέχει αίμα από το μικρό μου δάχτυλο...

«Ένα κάψιμο ένιωσα και μετά είδα να τρέχει αίμα από το μικρό μου δάχτυλο...», ανέφερε στο Έθνος.
Παράλληλα, είπε, στενοχωριέται για το γεγονός ότι θα χάσει τα επόμενα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας του χόκεϊ, στην οποία εκλήθη από τον ομοσπονδιακό προπονητή. «Είχαμε δύο συνεχείς αγώνες, έναν βαλκανικό και έναν στις ΗΠΑ, με την Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα και τώρα τα πράγματα για μένα γίνονται δύσκολα», είπε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτόπτης μάρτυρας στον πυροβολισμό του 16χρονου στο Περιστέρι

Μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του Γιώργου Παπαδάκη.
Είδα μια άσπρη Citroen με μεγάλη κεραία, με δυο άντρες με πολιτικά που πυροβόλησαν και έφυγαν μαρσάροντας.
Ο μάρτυρας φοβισμένος είπε ότι θέλει να καταθέσει αλλά φοβάται και δε θυμάται αν οι πυροβολισμοί ήταν ένας ή δύο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Κεντέρης στα ΜΑΤ;

Αν δεν φορούσε τη στολή θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι προπονείται για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δείτε στο βίντεο τις εκπληκτικές επιδόσεις αυτού του άνδρα των ΜΑΤ.
.......
Δείτε το βίντεο: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&tag=8777&pubid=2046888

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρωτοβουλία για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Αλέξη

ΤΡΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ…
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
...........
Πρωτοβουλία για οικονομική ενίσχυση τής οικογένειας Κορκονέα
.............
Τα γεγονότα είναι λίγο – πολύ γνωστά και τραγικά. Ο καθένας μας δίνει, βάσει των δεδομένων που έχει αλλά και των απόψεών του, τη δική του ερμηνεία για όλο αυτό το σκηνικό καταστροφής που στήθηκε για πολλές μέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα, «πάνω» απ’ τον αδικοσκοτωμένο έφηβο Αλέξη, στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας, το Σαββατόβραδο της 6ης-12-2008.
………
Συνεχίζεται…
Ο κατηγορούμενος αστυνομικός και πρωταγωνιστής του επεισοδίου, ήταν ο συμπατριώτης μας Επαμεινώνδας Κορκονέας (απ’ το Εξωχώρι της Έξω Μάνης), ήδη προφυλακισμένος, και ενώπιον της Δικαιοσύνης θα αντιμετωπίσει ένα βαρύ κατηγορητήριο (άσχετα αν αποδειχθεί ή όχι ότι ο πυροβολισμός του είχε ή δεν είχε στόχο το 15χρονο παλληκάρι, αλλά να υπήρξε τελικά εξοστρακισμός της σφαίρας). Ο 37χρονος άτυχος συμπατριώτης μας, βιοπαλαιστής, με σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα, φαίνεται να τελείωσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν δικαιούται φυσικά καμία σύνταξη ή αποζημίωση για τα εννιά χρόνια που υπηρέτησε στην ΕΛΛ.ΑΣ. και βεβαίως θα στερήσει ποιός ξέρει για ποιό χρονικό διάστημα και τη φυσική του παρουσία στο πλευρό τής οικογένειάς του. Πίσω του όμως υπάρχει μια σύζυγος –επίσης Μανιατοπούλα, από χωριό της Έξω Μάνης- η οποία δεν εργάζεται και τρία ανήλικα τέκνα - επτά, πέντε και τεσσάρων ετών!


Τώρα λοιπόν η «Αδούλωτη Μάνη» κρίνει πως είναι η δική μας ώρα. Και οι δικές μας ευθύνες. Όλων των όπου γης Μανιατών και Μανιατισσών, όλων των ευαίσθητων Ελλήνων. Τα παιδιά της οικογένειας Κορκονέα είναι τα δικά μας παιδιά, είναι τρία Μανιατόπουλα, τρία Ελληνόπουλα που δεν φταίνε σε τίποτα. Τρία ανήλικα Μανιατόπουλα που πρέπει να αγκαλιάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ για να μεγαλώσουν με αγάπη και στοργή, περήφανα και μανιάτικα, κι απ’ ότι μάθαμε θα βρεθούν στην πατρώα γη μας. Μέλημά μας αυτό να γίνει με τους καλλίτερους όρους. Τουλάχιστον να μην προβληματιστεί η Μητέρα τους για το ψωμί και το γάλα τους. Μπροστά μας είναι Άγιες ημέρες.


Δεν σκεφτήκαμε τίποτα καλλίτερο απ’ την πρωτοβουλία να ανοίξουμε έναν τραπεζικό λογαριασμό, στην Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ, κατάστημα Γυθείου), την 17η Δεκεμβρίου 2008, λογαριασμό που θα καταργηθεί σε τριάντα μέρες, την 15η Ιανουαρίου 2009, οπότε και την επομένη, Παρασκευή 16η Ιανουαρίου 2009, θα παραδώσουμε την επιταγή στην οικογένεια, στα χέρια της Μητέρας, το όποιο συνολικό ποσό καταθέσει η αγάπη και η ευαισθησία σας. Στο διάστημα αυτό καμία ανάληψη χρημάτων φυσικά δεν θα γίνει από κανέναν και το καταργηθέν βιβλιάριο (ή τα βιβλιάρια) ταμιευτηρίου της ΕΤΕ (τα οποία θα μπορεί φυσικά όποιος επιθυμεί να ελέγξει οποιαδήποτε στιγμή), την 16η Ιανουαρίου 2009 θα παραδοθούν κι αυτά στην δοκιμαζόμενη οικογένεια Κορκονέα. Στο λογαριασμό ΕΤΕ –που ανοίχθηκε στο όνομα του εκδότη μας Γεωργίου Π. Δημακόγιαννη, του εκλεκτού συμπατριώτη μας ιατρού Γεωργίου Β. Λουκάκου και άλλων ντόπιων συμπατριωτών μας, κι όχι σε κάποια «επίσημη» ερανική επιτροπή που θα ‘θελε μέρες γραφειοκρατικής διαδικασίας για τη σύστασή της- η «Αδούλωτη Μάνη» κάνει την αρχή καταθέτοντας το ποσό των εκατό(100) ευρώ και ο Γ. Λουκάκος επίσης το ποσό των εκατό(100) ευρώ. Το αρχικό ποσό των τριακοσίων(300) ευρώ συμπληρώνουν δύο «ανώνυμοι» Συμπατριώτες μας (ο Π. Π. Γ. άνεργος και ο Κ. Θ. Κ. επιχειρηματίας) που συνεισέφεραν από πενήντα(50) ευρώ. Επιθυμούμε αγαπητοί Συμπατριώτες και Συνέλληνες να επιδείξετε έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη στην οικογένεια με τα τρία παιδιά, αλλά και την εμπιστοσύνη σας σε μάς, καθώς από το 1991 έχουμε τακτική και δημόσια παρουσία στα πράγματα της Μάνης!


Τώρα είναι η δική σας ώρα (…κι ως τις 15-1-2009!). Στον αριθμό λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας: «332\784490-54» ό,τι επιθυμεί η αγάπη και η ευαισθησία σας, ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσό, ακόμη και 5 ή 10 ευρώ. Έχει σημασία η συμμετοχή.


Αν τέλος επιθυμείτε να μας γνωστοποιήσετε την κατάθεσή σας (αφού η ΕΤΕ δεν μας ενημερώνει για το ονοματεπώνυμο του καταθέτη) στείλτε μας την απόδειξη στο τηλεομοιότυπο(fax): 27330 53670


Υστερόγραφο


Ο εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης» και ο Γ. Λουκάκος διευκρινίζουν δημόσια ότι:


- δεν γνωρίζουν ούτε κατ’ όψη κανένα μέλος τής (παλαιάς μανιάτικης) οικογένειας Κορκονέα και επίσης ότι την ανωτέρω πρωτοβουλία την λαμβάνουν χωρίς να ενημερωθεί ή να ερωτηθεί η οικογένεια. Κι αυτό γιατί γνωρίζοντας τη μανιάτικη νοοτροπία είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα συμφωνούσαν.


- την δική μας συνολική εκτίμηση και αποτίμηση για τα τραγικά γεγονότα που συγκλόνισαν τη χώρα θα την παρουσιάσουμε στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας. Και τα δικά μας μηνύματα θα ‘ναι Αδούλωτα! Όπως και η παρούσα πρωτοβουλία…




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επίκαιρη πατέντα

Μήνυμα αναγνώστη
...
Κάθεστε ήσυχα-ήσυχα στο κέντρο της Αθήνας και πίνετε το καφεδάκι σας...
Ξαφνικά, πλακώνουν από τη μία οι ΜΑΤατζήδες!
Τι κάνετε;

Απλό!
Σηκώνετε το τραπεζάκι!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σας αποστέλλω φωτογραφία από το στολισμό της πλατείας Εξαρχείων...

Μήνυμα αναγνώστη
….

Σας αποστέλλω φωτογραφία από το στολισμό της πλατείας Εξαρχείων και της εισόδου της Γ.Α.Δ.Α. με τας αναλόγους ευχάς διά τας Αγίους Εορτάς των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...