Ειδήσεις

26 Ιαν 2009

Δελτίο Τύπου των "Δημοκρατικών" για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2009

ΕΝΑ
Όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, έτσι και οι αγρότες είμαστε θύματα των ηγητόρων μας: εδώ και δεκαετίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις και οι αγροτοσυνδικαλιστές οδήγησαν τον αγροτικό κόσμο σε έναν τρόπο παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων τους που βασιζόταν στις κοινοτικές επιδοτήσεις και τις κρατικές ενισχύσεις.
……….
Συνεχίζεται…


ΔΥΟ


Το μοντέλο αυτό, πρόσφερε πρόσκαιρη αύξηση των εισοδημάτων των αγροτών, είχε όμως βαρύτατο κόστος:


} Κόστος παραγωγικό (αφού ο αγροτικός κόσμος αποπροσανατολίστηκε από την προσπάθεια να βελτιώνουν τα προϊόντα του τη θέση τους στην αγορά και προσηλώθηκε στην αύξηση της πίεσης για μεγαλύτερες επιδοτήσεις και ενισχύσεις)


} Κόστος περιβαλλοντικό (αφού ορισμένες καλλιέργειες, όπως εκείνη του βαμβακιού, ήταν εντελώς απροσάρμοστες στις υδρολογικές συνθήκες της Ελλάδας, πράγμα που οδήγησε σε μείωση των υδατικών αποθεμάτων και χειροτέρευση της ποιότητάς τους και ερημοποίηση).


} Κόστος σε ανθρώπινες ζωές (σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη χρήση ζιζανιοκτόνων, το μοντέλο αυτό έφερε έτσι βαρύτατο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, που χάθηκαν άδικα και ατιμώρητα, όπως δείχνουν οι επιδημιολογικές έρευνες, ειδικά του καρκίνου).






ΤΡΙΑ



Το μοντέλο αυτό έχει εξαντλήσει τα όριά του. Η ελληνική ύπαιθρος αποτελεί μία χρυσή εφεδρεία για το μέλλον. Για να αξιοποιηθεί όμως ο πλούτος αυτός θα χρειαστούν ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα, αγροτοβιομηχανικά συγκροτήματα, σύνδεση της υπαίθρου με δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα (π.χ. αγροτοτουρισμός-οικοτουρισμός). Θα χρειαστούν μεγαλύτεροι κλήροι, που μπορεί να γίνουν πραγματικότητα εφόσον ξεκαθαριστεί το μητρώο αγροτών και υπάρξουν ενεργές πολιτικές αναδιανομής προς τους νεότερους και πιο δυναμικούς αγρότες, με ενίσχυση της πολιτείας.



ΤΕΣΣΕΡΑ


Αυτός ο δρόμος της παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι ο μόνος που απομένει για τον αγροτικό κόσμο, ειδικά τους νέους αγρότες. Αυτό σημαίνει πως, όπως και όλες οι παραγωγικές τάξεις, οι αγρότες δεν είναι δυνατό να «διεκδικούν» τα αιτήματά τους ασκώντας βία στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της πατρίδας.



ΠΕΝΤΕ


Τα ψέματα τελείωσαν. Καλούμε τους αγρότες να απομονώσουν τους πολιτικούς που τους εκμεταλλεύονται και τους αγροτοσυνδικαλιστές που τους χειραγωγούν, να επιστρέψουν στη γη τους και να δώσουν το μόνο αγώνα που έχει πράγματι νόημα: εκείνο της παραγωγικότητας, του εκσυγχρονισμού, της ανάπτυξης της υπαίθρου και της πολιτικής τους χειραφέτησης από την πολιτική τάξη της μεταπολίτευσης. Αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος, και δεν θα μπορέσουν να το διανύσουν όλοι. Είναι όμως ο μόνος που απομένει στον αγροτικό κόσμο, στη χώρα, στον καθένα από μας.



ΕΞΙ


Καθήκον της πολιτείας είναι να διατηρήσει τους δρόμους ανοικτούς και να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, ακόμα και στους εκβιασμούς που προέρχονται από δικαιολογημένη απελπισία και οργή. Επί πολλά χρόνια, ο μεταπολιτευτικός πολιτικός κόσμος εκμεταλλεύτηκε τον αγροτικό κόσμο, τον εξαπάτησε, τον παραπλάνησε, του έπληξε την υγεία, τον εκμαύλισε παραγωγικά και ιδεολογικά. Σήμερα όμως, ήρθε η ώρα της ευθύνης: αποτελεί αυτονόητο καθήκον της όποιας κυβέρνησης να εξασφαλίζει πως οι κινητοποιήσεις των παραγωγικών τάξεων θα αποτελούν διατράνωση των αιτημάτων τους, όχι ομηρεία της κοινωνίας.





Το Γραφείο Τύπου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκδήλωση Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών "Ανδρέας Παπανδρέου"

Μήνυμα αναγνώστη
........
Το Ινστιτούτο Στρατηγικών & Αναπτυξιακών Μελετών ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σας
προσκαλεί σε εκδήλωση ανοικτού διαλόγου με θέμα: Η Παιδεία αύριο: "Το ποιοτικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 19:00 μμ στο Αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος).

http://www.istame.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Έσπειραν ανέμους... θερίζουν θύελλες..." Ποιος το έλεγε; Και πότε; Η απάντηση στο τέλος του βίντεο...



Από: krogias.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

Ο πραγματικός σοσιαλιστής ηγέτης, που αποτελεί εξαίρεση στην Ομπαμανία που έχει κυριεύσει την ευρωπαϊκή και ελληνική αριστερά

Ότι δεσμεύτηκε ο Μαρκογιαννάκης... ακριβώς το αντίθετο συνέβη!

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ 9 18. 1. 09
Υ.Γ. Όποιος έχει στοιχεία που αντικρούουν το άρθρο, παρακαλώ να τα καταθέσει. Να πω βέβαια, ότι το άρθρο απλώς επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο τους κρυφούς φόβους πολλών από εμάς για το τι είδους πολιτικούς έχουμε και το ποια είναι η στρατηγική μας για το μέλλον.
Δούδης Δημήτρης
Μαθηματικός

Ομιλία Κατατζαφέρη για το Βορειηπειρωτικό ζήτημα

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΕΚΤΟΣ

Αποδυναμώνουν μέρα με την μέρα τον ΟΣΕ Κυπαρισσίας. Οδηγείται στο λουκέτο

Καυτά φιλιά Άδωνη στην Ευγενία Μανωλίδου

Μαθήματα σοβαρότητας από το υπουργείο σε Ιατρούς-Κουκουλοφόρους!

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΜΠΛΟΚΑ ΣΕ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ, ΤΣΑΚΩΝA ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

ΤΩΡΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!

Πέσιμο από το ΛΑΟΣ για να προστατεύσουν τον Άδωνη; Όλο το story στο
http://panic-gr.blogspot.com/2009/01/this-is-parta.html

ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΛΕΒΟΝ ΠΑΤΣΑΓΙΑΝ

Οι «κοτσάνες» έχουν τα όριά τους…

«Οικόσιτοι» του ΥΠΑΑΤ Σιδερόπουλος και Αραμπατζής

Θέλω Συνεταιριστές που να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους!!!

ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ (Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ - ΠΥΛΟΥ)

Βικτόρια πες αλεύρι...

Tα ''ρατσιστικά'' κουλουράκια. Δεν ήξερες δεν ρώταγες καλέ μου άνθρωπε;

Είσαι εσύ;

Η ΣΚΙΩΔΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των BLOGGERS από το
http://www.dentnews.net/?p=3426

Τι είναι το carpooling?

Cristian Voss, Αλεξάνδρα Ιωαννίδου ,ΚΕΜΟ και ΙΟΣ
Δούδης Δημήτρης, Μαθηματικός

Σπίτι ή κλαμπ; Ιδού το ερώτημα!

Για μέχρι 30 λεπτά στο καλαμπόκι έγραψε στο ίδιο τεύχος το περιοδικό της ΠΑΣΕΓΕΣ...!!!

Βλέπουν το δέντρο, χάνουν το δάσος

Συλλογή υπογραφών από πρωτοβουλία πολιτών σχετικά με τις ασφαλτοστρώσεις στο Σέιχ Σου

Οι αγρότες δεν φταίνε σε τίποτα! Τελεία και Παύλα!

Κληρώθηκες; Απολύεσαι!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποτυχημένες καλλιέργειες!

Μήνυμα αναγνώστη

Από: www.epikairo.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη του άνδρα της να επικοινωνήσει μαζί της κάνει η σύζυγος του Γερασιμόπουλου

Η σύζυγος του 51χρονου καρδιολόγου, Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου, που απήχθη στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη από το σπίτι του στη Βάρη, έκανε έκκληση μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Αlpha, σε όποιον ξέρει κάτι για την τύχη του άνδρα της να επικοινωνήσει μαζί της...

........
Συνεχίζεται...

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβρη δύο άνδρες εισήλθαν στο σπίτι που διέμενε ο γιατρός με την οικογένειά του και, αφού ακινητοποίησαν τη γυναίκα και τα παιδιά του, ερεύνησαν όλους τους χώρους και απέσπασαν χρήματα και τιμαλφή.
Οι δράστες έδεσαν και φίμωσαν τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του - ένα αγόρι κι ένα κορίτσι - και στη συνέχεια περίμεναν τον καρδιολόγο να γυρίσει από την εργασία του.
Όταν ο κ. Γερασιμόπουλος επέστρεψε αργά στο σπίτι του, οι δράστες τον αιφνιδίασαν, τον χτύπησαν και τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί στο ένα εκ των δύο αυτοκινήτων της οικογένειας, που πήραν οι ληστές.
Από τότε αγνοείται η τύχη του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δείτε τη διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στους bloggers, ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης το Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Μήνυμα αναγνώστη
,,,,,,,
Δείτε τη "ζωντανή" διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στους bloggers, ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης το Σάββατο 24 Ιανουαρίου. Η συνέντευξη δομήθηκε από ερωτήσεις των χρηστών του διαδικτύου σε συγκεκριμένα post και εκείνη την στιγμή στο chat του Mogulus
Πριν την συνέντευξη στους bloggers, ο Σπύρος Κουβέλης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την οποία μπορείτε να ακούσετε στο Web Radio…
...........




Από: piazzadelpopolo.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Να εκδοθεί ο Αττίλα Ολγκάτς σε Ελλάδα ή Κύπρο για εγκλήματα πολέμου, ζητά ο Παπαθεμελής

Μήνυμα αναγνώστη

....
Την άμεση ενεργοποίηση των νομίμων διαδικασιών που προβλέπουν την έκδοση από την Τουρκία σε Ελλάδα ή Κύπρο του εγκληματία πολέμου Αττίλα Ολγκάτς, που δημόσια στην τουρκική τηλεόραση παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε δέκα Έλληνες αιχμαλώτους πολέμου, ζητά με κατεπείγουσα επιστολή του προς τους Υπουργούς δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής. Συγκεκριμένα στην επιστολή του προς του τους κ.κ. Δένδια και Λουκά, ο κ. Παπαθεμελής αναφέρει: ……

Συνεχίζεται
Προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου κ.κ. Δένδια Νικόλαο, Λουκά Λουκά.

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί Με δεδομένη την κυνική δημόσια ομολογία του στρατιώτη του Αττίλα, Αττίλα Ολγκάτς, της δολοφονίας 10 Ελλήνων αιχμαλώτων πολέμου, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, σας καλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να προχωρήσετε αμέσως στην άσκηση των νομίμων διαδικασιών, προκειμένου ο παραπάνω εγκληματίας να εκδοθεί στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, για να δικασθεί για τα συγκριμένα εγκλήματα πολέμου. Τόσο η Ελλαδική όσο και η Κυπριακή πλευρά δεν πρέπει να χάσουν καθόλου χρόνο στην διαδικασία δίωξης και έκδοσης του Αττίλα Ολγκάτς, όντας σίγουρο πως η τουρκική πλευρά θα ακολουθήσει τη γνώριμη τακτική της κωλυσιεργίας.

Με τιμή Στέλιος Παπαθεμελής Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης




Διαβάστε και: Στο εδώλιο για εγκλήματα πολέμου ζητά η Χουριέτ να καθίσει ο ηθοποιός που ομολόγησε ότι σκότωσε 10 ελληνοκύπριους στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απάντηση Παπαθεμελή στον «Ιό» της Ελευθεροτυπίας, για τις αιχμές της ότι, αδελφοποίησε την ΕΥΠ με τη Μοσάντ

Μήνυμα αναγνώστη
..
Με μια πλήρη αναλυτική και τεκμηριωμένη επιστολή απαντά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, στις αιχμές των συντακτών του «Ιού» της Ελευθεροτυπίας, ότι «ενώ αδελφοποίησε την ΕΥΠ με την Μοσάντ, ζητά τώρα την σύλληψη και παραπομπή στα δικαστήρια της Ισραηλικής ηγεσίας». Στην επιστολή του προς την Ελευθεροτυπία και τους συντάκτες του ΙΟΥ, ο κ. Παπαθεμελής αναφέρει:
…………
Συνεχίζεται…

Ο συντάκτης της στήλης IOSPRESS της Ελευθεροτυπίας (24/1), συγχέει λάχανα με πορτοκάλια, αναφερόμενος στις θέσεις της Δημοκρατικής Αναγέννησης και του Προέδρου της.

Σε ότι μας αφορά:


1. Καταγγείλαμε την γενοκτονία που διέπραξε-διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα, εναντίον αθώων παιδιών και αμάχων και απευθύναμε έκκληση στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προωθήσει ψήφισμα ώστε οι «27» να ενεργοποιήσουν την «οικουμενική δικαιοδοσία» που επιτρέπει στα εθνικά δικαστήρια να διώξουν και δικάσουν τα μη υποκείμενα σε παραγραφή εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, που τέλεσαν αυτόν τον καιρό πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη του ισραηλινού κράτους.


2. Υποστηρίζουμε από καιρό και εξακολουθούμε να το κάνουμε, ότι οι σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας δεν είναι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, αλλά όπως εύστοχα τις ονόμαζε ο αείμνηστος επιφανής διπλωμάτης Μιχάλης Δούντας, σχέσεις συγκρουσιακής συνύπαρξης.

Αυτό σημαίνει ότι, ο διαρκής και αδιακόπως κλιμακούμενος στρατιωτικός εκβιασμός της 'γκυρας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντιμετωπισθεί με την κατευναστική πολιτική που έχει επιλέξει η πολιτική μας τάξη.


Αυτή διακατέχεται από έντονο και μόνιμο φοβικό σύνδρομο το οποίο την κατευθύνει σε παραχωρήσεις και υποχωρήσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι, επιβάλλεται αλλαγή στρατηγικής. Επιβάλλεται στρατηγική αποτρεπτικής ισχύος. Δηλαδή εμείς που θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ξέρουμε ότι ο εχθρός δεν θα μας επιτεθεί, μόνο αν ξέρει ότι δεν φοβόμαστε τον πόλεμο.

Μας το ξεκαθάρισε ο Θουκυδίδης: Βιβλίο Α, κεφ. 144, 3, για όποιον θέλει να μελετήσει βαθύτερα. Έχω μιλήσει για την ανάγκη να αντιγράψουμε τους Ισραηλινούς στις αρετές τους.

Όχι, χίλιες φορές όχι στα εγκλήματά τους, τα οποία καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας. Τέλος ως υπουργός Δημόσιας Τάξης το 1994, ψάχνοντας urbi et orbi κάποια χαραμάδα φωτός για την ελληνική τρομοκρατία σε ώρες που είμασταν στο απόλυτο σκοτάδι, συμφωνήσαμε στη νομική συνεργασία με πολλές χώρες, όπως Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Ιράν, Συρία, Ισραήλ κ.λ.π.


Τέλος, δεν ήταν δυνατόν να υπογράψω οποιαδήποτε συνεργασία ΕΥΠ-Μοσάντ, αφού η ΕΥΠ εκείνη την περίοδο, υπάγονταν στο Υπουργείο Προεδρίας και όχι στο Δημοσίας Τάξεως.


Ψάξτε λοιπόν αλλού για σενάρια συνομωσίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εμείς οι φασίστες...

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κατασκευάζουν εδώ και αρκετά χρόνια δρόμο αλλά προς το παρόν έχουν φτιάξει ποτάμι!

Μήνυμα αναγνώστη
...........
Αυτό είναι το θέαμα που αντικρίσαμε εχθές το απόγευμα λίγο μετά τη Δαιμονιά στο δρόμο για Μολάους στην Πελοπόννησο.
Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια τη δημιουργία γέφυρας, για τον λόγο του ότι όποτε βρέχει δημιουργείται ποτάμι.
Έπρεπε λοιπόν να περάσουμε με το αμάξι μας ολόκληρο ποτάμι...
Ας τελειώσει επιτέλους το συγκεκριμένο έργο το οποίο το έχουν παραμελήσει!
……
Από: enimerwsi-gr.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι συνθήκες εργασίας των αλλοδαπών στους ελαιώνες του μεσσηνιακού κάμπου θυμίζουν… Μανωλάδα Ηλείας

Από τα φραουλοχώραφα της Ηλείας, στους ελαιώνες της Μεσσηνίας. Οι άθλιοι των χωραφιών εξακολουθούν να υπάρχουν

Η ανταμοιβή τους είναι -το πολύ- δύο ευρώ την ώρα. Αθλιότητα. Λαθρομετανάστες, εικοσιπεντάρηδες, γυναίκες ή ακόμα και μικρά παιδιά, πληρώνονται 20 ευρώ για δέκα ώρες εργασίας ημερησίως, χωρίς να τους παρέχονται φαγητό, στέγη ή ρουχισμός. Αρκετοί κοιμούνται στο ύπαιθρο, ιδίως το καλοκαίρι. Κάποιοι κάτω από τις ελιές με μόνη προστασία μια κουβέρτα, άλλοι σε αυτοσχέδιες χάρτινες ή ξύλινες παράγκες και ορισμένοι -πιο «τυχεροί»- σε εγκαταλειμμένες τσιμεντένιες ή τσίγκινες αγροτικές αποθήκες.
......
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος
και trifylianews.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγάπη μου γιατί μας κουνάνε το μαντήλι; Είναι κάποιο έθιμο;

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νεκρός Ελληνας καπετάνιος στο Καμερούν

Θύμα πειρατών ανοικτά του Καμερούν έπεσε Έλληνας καπετάνιος. Πρόκειται για τον Θ. Μασταλούδη ο οποίος ήταν κυβερνήτης σε ένα από τα δύο αλιευτικά συμφερόντων του Έλληνα ομογενή Γρηγόρη Αλευρομάγειρου.

Τα δύο αλιευτικά δέχτηκαν επίθεση από πειρατές, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ενώ βρισκόντουσαν στην θαλάσσια περιοχή Ντουάλα Καμερούν.
Τα αλιευτικά κατάφεραν να ξεφύγουν όμως, ο καπετάνιος στάθηκε άτυχος αφού έπεσε νεκρός μάλλον από πυρά των πειρατών.
........
Περισσότερα: Πρώτο Θέμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νεκρός ο 30χρονος που παρασύρθηκε στο Λούσιο ποταμό

Τραγικό τέλος για τον 30χρονο άνδρα, ο οποίος παρασύρθηκε την Κυριακή από τα νερά του ποταμού Λούσιου στην Αρκαδία και έκτοτε αγνοείται, καθώς βρέθηκε νεκρός, σφηνωμένος ανάμεσα σε βράχια από κατοίκους της περιοχής.

.......
Συνεχίζεται....
Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος άνδρας με μία γυναίκα και ακόμη ένα ζευγάρι συμμετείχαν σε κατάβαση (rafting) του ποταμού Λούσιου, το πρωί της Κυριακής.

Η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανετράπη με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βρεθούν στο νερό. Τους τρεις από την παρέα περισυνέλλεξαν οι επιβαίνοντες σε άλλες βάρκες της ομάδας, αλλά ο άτυχος 30χρονος παρασύρθηκε από το νερό.
Για τον εντοπισμό του η ΕΜΑΚ – σε συνεργασία με την Πυροσβεστική -πραγματοποιούσε επιχείρηση από το απόγευμα της Κυριακής όταν και έγινε γνωστό το επεισόδιο. Ο άτυχος 30χρονος βρέθηκε όμως το απόγευμα της Δευτέρας σε όχθη του ποταμού, σφηνωμένος σε βράχια. Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, το πτώμα εντοπίστηκε από κατοίκους.

Σημειώνεται ότι στον εισαγγελέα, οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου που οργανώνει το άθλημα στον ποταμό, καθώς και ο οδηγός της ομάδας.
Από: http://www.cosmo.gr/News/Hellas/228676.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τη Δευτέρα 26.1.2009 στις 9:56 το πρωί, έχουμε την πρώτη έκλειψη του χρόνου…

Είναι Ηλιακή, γίνεται στις 6 μοίρες του Υδροχόου, μαζί με τη Νέα Σελήνη στις 7 μοίρες του ζωδίου.
Η επιρροή της έχει αρχίσει από τις 11 του μήνα και θα είναι ισχυρή έως και μία εβδομάδα μετά.Δίας, Σελήνη και Ήλιος καθώς και η παρουσία του Βόρειου Δεσμού, αναπαύονται στο φιλόξενο Υδροχοΐσιο περιβάλλον καθισμένοι δίπλα, δίπλα.
……….
Συνεχίζεται…

Σε προσωπικό επίπεδο επηρεάζονται περισσότερο τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού Υδροχόος, Λέων, Σκορπιός και Ταύρος του πρώτου δεκαήμερου, καθώς και όσοι έχουν πλανήτες εκεί.

Η αισιοδοξία που φαίνεται να υπάρχει καθώς και η διάθεση αποφόρτισης, χρειάζονται προσοχή και σύνεση, για να μην μετατεθεί το φορτίο αλλού και βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Η τάση για αποδέσμευση από ότι μας έχει περιορίσει σε σφιχτό κλοιό, θα είναι δηλωμένη σαν απαστράπτουσα λεζάντα, γύρω από κάθε τομέα που μας απασχολεί.

Υπάρχει η περίπτωση ικανοποίησης και η εύρεση λύσης, αλλά παράλληλα υπάρχει και η παγίδα να βυθιστούμε βαθύτερα, αν δεν προσέξουμε τα βήματά μας και τον χειρισμό των καταστάσεων.Σε γενικότερο επίπεδο, η έκλειψη αυτή για τον Ελλαδικό χώρο, είναι δυσκολοχώνευτη με αρκετές διαταραχές.

Αφροδίτη και Ουρανός από τους Ιχθείς είναι σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας και σύνοδο με την Αφροδίτη της, περνώντας από τον 11ο οίκο που έχει να κάνει με φίλους και εχθρούς.

Ξαφνικά γεγονότα ίσως βγουν στο προσκήνιο, ενώ ο Αρης σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας από τον 9ο οίκο θολώνει σχέσεις και διαπραγματεύσεις, οδηγώντας σε επιφανειακές εκλογικεύσεις χωρίς σταθερά θεμέλια.

Ο Κρόνος από την Παρθένο περνώντας από τον 5ο οίκο της Ελλάδας, είναι σε αντίθεση με την Αφροδίτη και σε τετράγωνο με τη Σελήνη της, ένα ΤΑΥ - Τετράγωνο που μαζί με τη συμμετοχή του Ουρανού, μπορεί να πυροδοτήσει γεγονότα μεγάλης έντασης, επιφέροντας συναισθήματα θλίψης και απόγνωσης.

Ο Ωροσκόπος της έκλειψης στους Ιχθείς, συμμετέχει κι αυτός στη σκληρή αντίθεση Κρόνου – Ουρανού.Χρειάζονται πολλές χωνευτικές προμήθειες, ώστε να κρατηθεί ένα ισορροπημένο επίπεδο που δύσκολα θα αποφύγει τον παρορμητισμό, τον άκρατο ενθουσιασμό και τη διάθεση εκτόνωσης σε λογικά πλαίσια.




Από: http://simmoria.blogspot.com/2009/01/261.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποκλεισμένες οι νταλίκες στον Προμαχώνα - Τόνοι τροφίμων κινδυνεύουν να καταστραφούν

Η υπομονή των οδηγών των φορτηγών που είναι αποκλεισμένοι από τα μπλόκα των αγροτών έχει εξαντληθεί...


Συγκεντρωμένοι έξω από τα φορτηγά τους, στα σύνορα του Προμαχώνα απολαμβάνουν τη μελωδία του ακορντεόν και λίγο πιο πέρα, κάποιοι άλλοι περνούν την ώρα τους παίζοντας τάβλι...
Η αλήθεια είναι ότι η υγρασία έχει σαπίσει τα φρούτα, το πετρέλαιο τελειώνει, τα ψυγεία δεν λειτουργούν.
.....
Συνεχίζεται...
Πολλά τρόφιμα θα φτάσουν στον προορισμό τους χαλασμένα. Τα μπλόκα των αγροτών κρατούν κλειστούς τους δρόμους. Οι οδηγοί αναγκάζονται να κινηθούν από παρακαμπτήριες οδούς, χωματόδρομους. Με την κακοκαιρία ο κίνδυνος είναι μεγάλος, λένε. Δεν έχουν άλλη υπομονή…

Από: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=34476

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα θλιβερό θέαμα αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι στη πλατεία Αμερικής

Ένταση στην πλατεία Αμερικής όταν ο Δήμος Αθηναίων έκοψε, με αστυνομική συνοδεία, περίπου 40 αιωνόβια δέντρα για να φτιάξει πάρκινγκ


Σαράντα μεγάλα αιωνόβια δέντρα κόπηκαν στις 4:00 τα ξημερώματα σήμερα, από συνεργεία του δήμου Αθηναίων, με συνοδεία αστυνομικών, στη διασταύρωση των οδών Πατησιών και Κύπρου. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι άρχισαν να ξεφουσκώνουν τα λάστιχα από τις μπουλντόζες του δήμου. Στη περιοχή επικράτησε ένταση. Οι κάτοικοι αντιδρούσαν με φωνές στη κοπή των δέντρων και ξεσπούσαν στα συνέργεια του δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος σχεδιάζει την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και υπόσχεται να αποκαταστήσει το φυσικό περιβάλλον στη περιοχή με δεντροφύτευση μετά το πέρας των εργασιών.
Η απόφαση του Δήμου βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη τη δευτεροβάθμια επιτροπή αρχιτεκτονικού ελέγχου της νομαρχίας Αθηνών.
Μάλιστα, σύμφωνα με απόφαση του Δασαρχείου, απαγορεύεται να κοπεί ακόμα και φύλλο από κάποιο δέντρο του συγκεκριμένου πάρκου.
Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε δεντροφύτευση του χώρου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ιστορία των Αφροαμερικανών μέσα από έναν πίνακα της "Καθημερινής"

Από: Καθημερινή σελίδα 14

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ηλεκτρονικό βιβλίο της Αmazon Κindle που παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου

Ζυγίζει 292 γραμμάρια, μπορεί να χωρέσει έως 200 βιβλία και κοστίζει 276 ευρώ

Εάν ένα βιβλίο πρέπει να διορθωθεί, οι μαθητές δεν θα χρειάζεται να περιμένουν μέχρις ότου επανεκτυπωθεί και ξαναμοιραστεί.
Πρόκειται για ιδιαίτερη φιλική συσκευή με οθόνη LCD και με φωτισμό που δεν κουράζει τα μάτια.
Την ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης της Αmazon- kindle παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Παιδεία.
........
Περισσότερα: Τα Νέα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέτρος Τατούλης: «Τα ανέξοδα “mea culpa” είναι κοροϊδία...»

«Κανείς λόγος σημαντικός δεν συντρέχει προκειμένου να γίνουν εκλογές σήμερα», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα.


Καλεί τη Ν.Δ. «είτε να κυβερνήσει είτε να αποχωρήσει, δηλώνοντας την αδυναμία της». Κατηγορεί τον Καραμανλή για «αναποτελεσματική διακυβέρνηση» και του χρεώνει ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη την «ανοχή και συγκάλυψη των κρουσμάτων διαφθοράς».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι κόρες του Ομπάμα τώρα και σε... κούκλες με τα ονόματα «γλυκιά Σάσα» και «υπέροχη Μαλία»

Η απόφαση της εταιρείας παιχνιδιών προκάλεσε την οργή της πρώτης κυρίας, Μισέλ Ομπάμα

«Πιστεύουμε ότι είναι ανάρμοστο να χρησιμοποιούνται ανήλικοι πολίτες για εμπορικούς σκοπούς», ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου της.
..
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Βιολογικό μαρούλι από την ταράτσα μου» - Οδηγός για ένα μποστάνι στο διαμέρισμά σας

«Φέτος δεν έχουμε αγοράσει καθόλου μπρόκολο. Τρώμε αυτά που έχουμε φυτέψει στην ταράτσα», λέει στα «Νέα» ο κ. Νώντας Σαλταούρας που μένει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αλίμου. Πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να φυτέψει σε μεγάλους τενεκέδες λαχανικά και αρωματικά φυτά, με στόχο τα προϊόντα που θα παράγει να είναι πιο καθαρά χωρίς χημικά. Κηπουρός ο ίδιος άλλωστε ήξερε πώς να τα περιποιηθεί.
........
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απόλύσεις από ING και Philips

13.000 απολύσεις ανακοίνωσαν οι ολλανδικοί κολοσσοί ING και Philips


Την κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας σε όλον τον κόσμο μέσα στο 2009, ανακοίνωσε ο χρηματοοικονομικός όμιλος ING, με σκοπό να μειώσει τα έξοδά του κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ταυτόχρονα, ο κολοσσός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών Philips ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 6.000 θέσεις εργασίας μέσα στο έτος.
Η απόφαση αυτή θα δώσει την δυνατότητα στον όμιλο, που απασχολεί 121.000 υπαλλήλους να εξοικονομήσει περίπου 400 εκατομμύρια το χρόνο από το δεύτερο εξάμηνο του 2009.
.......
Από: Alpha 98,9

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απογοητευμένος και από τη συνάντηση με τον υπουργό αλλά και από το ισόπαλο αποτέλεσμα του ποδοσφαιρικού αγώνα…

Προτίμησε να μην πάρει μέρος στη συνάντηση με τον υπουργό ο Θανάσης Κοκκινούλης, παραμένοντας στο μπλόκο, όπου παρακολούθησε από την τηλεόραση τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Λάρισας με τον Πανσερραϊκό.

Στο τέλος δήλωνε απογοητευμένος και από τη συνάντηση και από το ισόπαλο αποτέλεσμα του αγώνα...
.......
Από: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι δίνει η κυβέρνηση - Τι ζητούν οι αγρότες -Άκαρπες οι έως τώρα συναντήσεις τους με τον υπουργό

Από την εφημερίδα Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο εδώλιο για εγκλήματα πολέμου ζητά η Χουριέτ να καθίσει ο ηθοποιός που ομολόγησε ότι σκότωσε 10 ελληνοκύπριους στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο

«Αν αυτά που είπε ο Ολγκάτς είναι αλήθεια, τότε, εκτός από τον ίδιο, θα πρέπει να δικαστούν με την κατηγορία του εγκλήματος πολέμου και οι διοικητές του. Αν είπε ψέματα και πάλι πρέπει να δικαστεί, επειδή έφερε σε δύσκολη θέση την Τουρκία, ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης», γράφει η εφημερίδα.
.............
Ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας υποστηρίζει σήμερα ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να δικαστεί ο ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς είτε ευσταθούν είτε όχι, οι πρώτες του δηλώσεις.
Ο Μεχμέτ Γιλμάζ, αν και χαρακτηρίζει παραμύθια τα όσα είπε ο ηθοποιός, διερωτάται ποια από τις δύο εκδοχές θα πιστέψει η παγκόσμια κοινή γνώμη και υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει σοβαρή έρευνα για το γεγονός και την περίοδο που αναφέρθηκε.
......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνύσεις εναντίον των αγροτών θα καταθέσει το υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου για διαφυγόντα κέρδη

Απειλούν με περικοπές στους μισθούς και απολύσεις

Οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ κάνουν λόγο για απώλεια 30.000 ευρώ την ημέρα και προειδοποιούν ότι θα γίνουν περικοπές στους μισθούς Ιανουαρίου και ότι θα απολυθούν οι έκτακτοι υπάλληλοι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα μπλόκα των αγροτών σήμερα Δευτέρα 26 Ιανουαρίου

Ήδη τα μπλόκα ξεπερνούν τα 50 σε όλη την Ελλάδα

"Κόπηκε" και η Πελοπόννησος, καθώς αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό του Ισθμού της Κορίνθου στο ύψος των διοδίων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και ανεβάζοντας σε πάνω από 50 τον αριθμό των μπλόκων.
Κλειστή είναι και η παλιά εθνική Αθηνών - Κορίνθου επίσης στο ύψος των διοδίων.
Αποκλεισμένες παραμένουν η ΑΘηνών - Θεσσαλονίκης, η Αντριρρίου - Ιωαννίνων και η Άρτας - Πρέβεζας, ενώ μπλόκο δεν αποκλείεται να στηθεί και στα Μέγαρα, όπου συνεδριάζουν σήμερα οι παραγωγοί.

''Βρισκόμαστε σε δραματική κατάσταση'', δήλωσε στον Alpha 98,9 ο γ.γ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σοφοκλής Γκίνης.
''Ο αποκλεισμός μπορεί να είναι και επ΄ αόριστον'', είπε στο Alpha 98,9, ο πρόεδρος των Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας Φίλιππος Γριτσώνης.

Το μέλλον των κινητοποιήσεων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συνάντηση που θα έχει στις 6 το απόγευμα ο Σωτήρης Χατηγάκης με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών, δήλωσε στον Alpha 98,9 το μέλος του συντονιστικού της Λάρισας Χρήστος Σιδηρόπουλος και επανέλεβε το αίτημα να κατευθυνθούν τα κονδύλια στους κατ΄ επάγγελμα αγρότες. .......

Το γράφημα είναι από την εφημερίδα Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ήρθε και στην Ελλάδα το "σιρόπι του βιασμού"

Το «σιρόπι του βιασμού» κάμπτει κάθε αντίσταση!

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατέσχεσαν πάνω από δυόμισι κιλά της επικίνδυνης ναρκωτικής ουσίας GHB, που είναι γνωστή και ως το «σιρόπι του βιασμού»!
Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τις ολέθριες συνέπειες από την ενδεχόμενη διακίνηση των 2.561 γραμμαρίων της ναρκωτικής ουσίας που βρέθηκε στην κατοχή 23χρονου, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Χαριλάου.
..
Περισσότερα: Espresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόστιμα στους ζητιάνους από την Τροχαία

Επειδή εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, έδωσε εντολή στους αστυνομικούς της Τροχαίας να κόβουν κλήσεις σε όσους ζητιανεύουν στους δρόμους για παράβαση του άρθρου 38 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που αφορά στους κανόνες κυκλοφορίας των πεζών. Αφορμή για οι καταγγελίες που έγιναν για μια συγκεκριμένη διασταύρωση στη συμπρωτεύουσα, μπροστά στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», όπου στα φανάρια κάνουν… πιάτσα επαίτες.Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την επιβολή προστίμων στους ζητιάνους των φαναριών με την αιτιολογία ότι είναι επικίνδυνοι να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα.

......
Περισσότερα: Espresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

-Το ’χεις ακόμα το κομπολόι; -Εδώ κατάσχεσαν το ελικόπτερο της εταιρείας, το κομπολόι θα άφηναν;

Βασίλης Παλαιοκώστας: Το ’χεις ακόμα το κομπολόι;
Χειριστής ελικοπτέρου: Εδώ κατάσχεσαν το ελικόπτερο της εταιρείας, το κομπολόι θα άφηναν;


Ο διάλογος μεταξύ του Βασίλη Παλαιοκώστα και του μάρτυρα, χειριστή του ελικοπτέρου, Βασίλη Καρίκη προκάλεσε πολλά χαμόγελα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά όπου δικάζονται δώδεκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της μεγάλης απόδρασης από τον Κορυδαλλό.

Περισσότερα: Espresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...