Ειδήσεις

21 Οκτ 2008

Δεκατέσσερις μήνες μετά την είσπραξη του βοηθήματος των 3.000 ευρώ που έδωσαν στους πυρόπληκτους, ανακάλυψαν λάθη και το ζητάνε πίσω!




Στις 30 Αυγούστου του 2007 το υπουργείο Οικονομίας είχε στείλει στις τράπεζες του νομού Ηλείας διευκρινιστική εγκύκλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα... "παρατράγουδα" με την είσπραξη των βοηθημάτων.

Γιατί τις πρώτες μέρες της παροχής του 3χίλιαρου, η αλήθεια είναι ότι όποιος περνούσε από την τράπεζα, το έπαιρνε. Τέτοιο αλαλούμ επικρατούσε...

Ο κ. Αλογοσκούφης είχε δηλώσει τότε, ότι σε περίπτωση αμφιβολιών, οι υπάλληλοι θα ζητούν πρόσθετα στοιχεία.
Είχε πει συγκεκριμένα: Εάν οι υπάλληλοι των τραπεζών έχουν αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των στοιχείων που δηλώνονται μπορούν να απαιτούν πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία για τον τόπο κατοικίας των αιτούντων τα οικονομικά βοηθήματα.
Επίσης μπορούν να κρατούν για διασταύρωση τις υπογεγραμμένες αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις έως και τρεις ημέρες.
Αν τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί διαπιστώνεται ότι είναι ειλικρινή θα καταβάλλεται μετά το τριήμερο το προνοιακό επίδομα των τριών ή των 10.000 ευρώ.
Εάν η δήλωση είναι ψευδής θα ενεργοποιούνται αμέσως οι συνέπειες του νόμου με βάση και την αυτόφωρη διαδικασία.

Αμέσως, έλεγε στις 30 Αυγούστου του 2007, ο υπουργός Οικονομίας και η αλήθεια είναι ότι τότε είχαν γίνει και αρκετές προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων που προσπαθούσαν να πάρουν το βοήθημα δύο και τρεις φορές.

Μετά από 14 μήνες, τι θυμήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών;

Δεκατέσσερις μήνες μετά την είσπραξη του βοηθήματος των 3.000 ευρώ που έδωσαν στους πυρόπληκτους, ανακάλυψαν λάθη και το ζητάνε πίσω από τον έναν από τους τρεις που το πήρε!

Οι τράπεζες εδώ και δύο μέρες έχουν στείλει περίπου 1.000 τέτοια ειδοποιητήρια, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να σταλούν άλλα 11.000.

Πώς είναι δυνατόν να μην είχαν μια εικόνα του αριθμού των πληγέντων όλο αυτό το διάστημα;

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ανακοίνωνε κάθε μέρα τότε, τον αριθμό των πληγέντων που είχαν πάρει το επίδομα.

Τις τρεις πρώτες μέρες, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είχε πει, το συγκεκριμένο βοήθημα είχαν λάβει 29.444 πολίτες!

Και ο πρωθυπουργός σιγόνταρε λέγοντας ότι το βοήθημα πρέπει να δοθεί "χωρίς καμία καθυστέρηση, χωρίς καμιά χρονοτριβή. Μόνο με μια απλή υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου, με μία μόνο υπογραφή".

Πήγαν λοιπόν, στις τράπεζες όλοι, ανάμεσά τους άνθρωποι αγράμματοι, υπέγραφαν υπεύθυνες δηλώσεις που δεν καταλάβαιναν τι έγραφαν, τοπικοί παράγοντες τους "εμψύχωναν" λέγοντάς τους ότι δικαιούνται αυτά τα χρήματα και τώρα...

Δεκατέσσερις μήνες μετά την είσπραξη του βοηθήματος των 3.000 ευρώ που έδωσαν στους πυρόπληκτους, ανακάλυψαν λάθη και το ζητάνε πίσω από τον έναν από τους τρεις που το πήρε!

Έχουν άδικο αυτοί που μας θυμίζουν ότι τότε ήταν η εποχή που η ...ψηφοθηρική συσκευασία του τριχίλιαρου μοιραζόταν αφειδώς από την κυβέρνηση στους πυρόπληκτους και εξαιτίας των βουλευτικών εκλογών που ακολουθούσαν αμέσως μετά;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ergenekon: H δίκη του αιώνα ξεκίνησε

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Του Κώστα Πικραμένου
http://endoturkika.blogspot.com/
.
Την 29η Oκτωβρίου οι Τούρκοι εορτάζουν την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Μία εβδομάδα πριν (20/10/2008) ξεκινάει η «δίκη του αιώνα» για την - κατά πολλούς - σωτηρία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Μετά την ιστορική δίκη του Τούρκου Πρωθυπουργού Menderes στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και την θανατική ποινή που επεβλήθη στον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες αρχίζει σήμερα σε ειδική αίθουσα φυλακών στην Κων/πολη η μεγαλύτερη (σε αριθμό κατηγορουμένων) δίκη στα χρονικά της σύγχρονης Τουρκίας.
………..
Συνεχίζεται…
Ο κατάλογος των κατηγορουμένων (86 τον αριθμό) περιλαμβάνει «ηχηρά ονόματα» της τουρκικής ελίτ, όπως στρατηγοί (ε.α) των ΤΕΔ, της Χωροφυλακής (Jandarma), αξιωματικοί της Αστυνομίας, δημοσιογράφοι και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών (Κanalturk), αρχισυντάκτες εφημερίδων (Cumhuriyet), καθηγητές Πανεπιστημίων, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων (Ιs Parti) και πολιτικών νεολαιών (Γκρίζοι Λύκοι), εκπρόσωποι του Τουρκικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου (;), πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων και Εμπορικών Επιμελητηρίων (όπως αυτό της Άγκυρας). Βέβαια ο κατάλογος συμπληρώνεται με πλήθος προσώπων που δρούσαν υπό τις υποδείξεις των ως άνω αξιωματούχων της οργάνωσης Ergenekon.



Πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχουν στρατηγοί προφυλακισμένοι των οποίων η δίκη θα ξεκινήσει μεταγενέστερα καθώς η σύλληψη τους έλαβε χώρα μετά την υποβολή του κατηγορητηρίου στο δικαστήριο (με βάση την Τουρκική Ποινική Δικονομία).

Η δίκη που θα κρατήσει μήνες ή και χρόνια αναμένεται να λειτουργήσει ως «ντόμινο αποκαλύψεων» καθώς πολλοί κατηγορούμενοι θα δουν τα πρόσωπα «των συντρόφων τους» για πρώτη φορά στη ζωή τους. Αυτό συμβαίνει διότι η οργάνωση λειτουργούσε με αυτόνομα κλιμάκια χωρίς επαφή μεταξύ τους.

Στη λογική «καθένας σώζει το τομάρι του» πολλοί ελπίζουν να φτάσει το «μαχαίρι στο κόκαλο». Πρέπει να τονίσουμε ότι ΔΕΝ έχει αποκαλυφτεί το όνομα του ΑΡΧΗΓΟΥ της Ergenekon αλλά μόνο τα ονόματα των επικεφαλής των επιμέρους επιχειρησιακών μονάδων.


Μέσα από τα οργανογράμματα που έχουν δημοσιευτεί προκύπτει ότι η Ergenekon είχε τέσσερις στρατιωτικές μονάδες (command units) κατασκοπίας, έρευνας, ανάλυσης και επιχειρήσεων καθώς και δύο «πολιτικές» μονάδες διοίκησης και θεωρητικής προπαγάνδας. Τα στελέχη της μίας μονάδας (units) δεν γνώριζαν την ύπαρξη των άλλων προκειμένου να αποφευχθούν διαρροές. 4 ανώτερα στελέχη λειτουργούσαν ως «γέφυρες επικοινωνίας» ανάμεσα στο στρατιωτικό και πολιτικό σκέλος της οργάνωσης. Πολλές δραστηριότητες της Ergenekon σε επιπέδο προπαγάνδας «εκτελούνταν» από οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών (ΜΚΟ) όπως τα τελευταία συλλαλητήρια κατά την εκλογής Gul στην Προεδρεία της Δημοκρατίας.


Τα ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις είναι πολλά:


- Θα συντονιστούν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων προκειμένου να μην προκύψει «ντόμινο αποκαλύψεων»;

- Θα καταθέσει ο Abdullah Οcalan για τις φημολογούμενες σχέσεις PKK-Ergenekon μέσω Perincek (γραμματέα του Εργατικού κόμματος Τουρκίας);

- Θα αποκαλυφτούν στοιχεία για τους Buyukanit, Βasbug, καθώς και την εμπλοκή του CHP στην Εrgenekon μέσω Kanalturk;


- Θα πάμε σε «ιστορικό συμβιβασμό» Εrdogan –Στρατού προκειμένου να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι νέες χειμερινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Β. Ιράκ και να σωθεί η εικόνα και το γόητρο των ΤΕΔ;


- Τι στάση θα κρατήσει το Dogan Μedia Grup που έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τον Εrdogan αλλά πολλές εφημερίδες τους στελεχώνονται από φιλελεύθερους δημοσιογράφους;



Επί της ουσίας το 2009 προβλέπεται να «καταναλωθεί» για μία ακόμα χρονιά σε εσωτερικές διενέξεις και αλληλο-συγκρούσεις με τα θέματα που άπτονται ελληνικού ενδιαφέροντος να μπαίνουν στο «ράφι» και το ΥΠΕΞ να παρακολουθεί αμήχανο τόσο τις εξελίξεις στην Τουρκία όσο και τα όσα θα φέρει η πιθανή εκλογή Obama στον Λευκό Οίκο.

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όχι άλλα διόδια στην "καρμανιόλα" Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΔΕΞΙΟΙ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ

ΣΗΚΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ

Συμμετοχή από όλους μας μπας και βάλουν κάποιοι μυαλό!
Περισσότερα εδώ

MHN ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΙΟΔΙΑ
Και δεν πληρώνουν τα διόδια και κάνουν αγωγή για Κορίνθου-Πάτρας.
Τα διόδια μας μάραναν...
ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΙΟΔΙΑ -ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ερώτηση για την κατασπατάληση του δημόσιο χρήματος στις Ολυμπιακές Αερογραμμές, λίγο πριν το «ξεπούλημα» του Εθνικού Αερομεταφορέα

Μήνυμα αναγνώστη

..

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης, πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κατέθεσε με τους Βουλευτές κυρίους Καρχιμάκη, Τσιόκα, Σκουλά και Νιώτη, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών για την κατασπατάληση του δημόσιο χρήματος στις Ολυμπιακές Αερογραμμές, λίγο πριν το «ξεπούλημα» του Εθνικού Αερομεταφορέα.
Στην ερώτηση οι βουλευτές αναφέρονται στην μίσθωση παλαιών αεροσκαφών, χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο για την ασφάλεια των πτήσεων, και με υπέρογκα για την ποιότητα των αεροσκαφών τιμήματα, που αποτελεί μια διαχειριστική πράξη παντελώς αδικαιολόγητη, που ενισχύει τους προβληματισμούς για σκόπιμη, συστηματική και συνειδητή απαξίωση του εθνικού αερομεταφορέα προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
…….
Συνεχίζεται…

Συγκεκριμένα επισημαίνουν οι βουλευτές:

«Α. Το Μάιο 2008 υπογράφηκε σύμβαση, μεταξύ των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της αμερικάνικης εταιρίας A.C.G., μίσθωσης του αεροσκάφους SΧ-ΒLD 737-300, κατασκευής ’91-’92, με ημερομηνία παράδοσης την πρώτη βδομάδα Αυγούστου. Το μηνιαίο μίσθωμα ορίσθηκε 155.000 δολ. και διάρκεια μίσθωσης 3-5 έτη. Καταβλήθηκε με την υπογραφή της σύμβασης εγγύηση ποσού 310.000 δολ. Το αεροσκάφος παρελήφθη με 15 ημέρες καθυστέρηση, πέταξε 4-5 ημέρες στο τέλος Αυγούστου και έκτοτε λόγω τεχνικών προβλημάτων είναι καθηλωμένο στο έδαφος, ενώ οι Ο.Α. καταβάλλουν μηνιαίως 155.000 δολ. Εκτιμάται ότι για να είναι έτοιμο για πτήση θα απαιτηθούν ακόμη ένας (1) ή (2) μήνες.



Β. Τέλος Μαΐου 2008 μισθώθηκαν επίσης 2 άλλα αεροσκάφη από αμερικάνικη εταιρία για 5 χρόνια, που πριν, όπως έχει αναγραφεί στον Τύπο, χρησιμοποιούντο για την μεταφορά φυλακισμένων.


1. Το ένα SΧ-ΒΚU 737-400, κατασκευής 1991-92, παραλήφθηκε αφού καταβλήθηκαν ως εγγύηση 1.200.000 δολ. δηλαδή έξι μισθώματα ως προκαταβολή - 200.000 μηνιαίο μίσθωμα - όταν εμπορικώς είθισται να καταβάλλονται 2 ή 3 μισθώματα. Το εν λόγω αεροσκάφος παρελήφθη εν γνώσει μη ύπαρξης απαραίτητων καλωδιώσεων και έχει προγραμματισθεί να καθηλωθεί στο έδαφος από 11.11.08 για τροποποίηση 1-2 μήνες, ενώ ταυτόχρονα θα καταβάλλεται το μηνιαίο τίμημα των 200.000 δολαρίων.



2. Για το δεύτερο αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας με πινακίδα SΧ- ΒΜD 737-400 κατασκευής 19991-92 δόθηκε εγγύηση το Μάρτιο ποσό 209.000 δολ. και τον Ιούνιο ’08 400.000 δολ., προκειμένου να παραληφθεί τον Αύγουστο. Βρισκόμαστε στα τέλη του Οκτωβρίου και ακόμη δεν έχει παραληφθεί. Περισσότερο από 2 εβδομάδες βρίσκεται στην Αμερική ομάδα με τεχνικούς και πιλότο για να το παραλάβουν. Έχουν γίνει δύο δοκιμαστικές πτήσεις και έχουν αποτύχει δύο διαφορετικοί κινητήρες. Η αμερικάνικη εταιρία ζητάει από τις Ο.Α. παράταση παράδοσης. Έγινε γνωστό ότι θα δοκιμαστεί και τρίτος κινητήρας αλλά δεν ορίζεται πότε θα παραληφθεί οριστικά το αεροσκάφος.»




Και καταλήγουν ερωτώντας τον κ. Χατζηδάκη:


1. Ενόψει πώλησης των Ο.Α. δικαιολογείται αυτή την ύστατη στιγμή η βιασύνη για μίσθωση τόσο παλαιών αεροσκαφών με προβλήματα, ακόμα και για την ασφάλεια πτήσεων;


2. Επιτρέπεται η υπογραφή μίσθωσης χωρίς να προηγείται ο απαραίτητος έλεγχος;


3. Ποιος είχε συμφέρον να μισθωθεί όπως-όπως το SΧ-ΒLD 737- 300, πλην του ιδιοκτήτη που εισπράττει παχυλά μισθώματα χωρίς να προσφέρει υπηρεσία, ενώ οι Ο.Α. επιβαρύνονται και με τα έξοδα επισκευής;


4. Γιατί δεν αναμενόταν να παραληφθεί το SΧ-ΒΚU 737-300 αφού πρώτα ο ιδιοκτήτης επιλαμβανόταν της πλήρους επισκευής του;


5. Γιατί ενώ η αρχική συμφωνία για το 2ο αεροσκάφος ήταν για μίσθωση 2 ετών με μηνιαίο μίσθωμα 200.000 δολάρια, λίγες μέρες πριν αλλάξει η διοίκηση (Ιούλιος ’08), η σύμβαση έγινε 5ετής με μηνιαίο μίσθωμα 199.000 $;


6. Γιατί μισθώθηκε με τόσο υψηλό τίμημα (209.000+400.000) το αεροσκάφος SΧ-ΒΜD 737-400, χωρίς πιστοποίηση καταλληλότητας;


7. Γιατί ενώ oι Ο.Α. συρρικνώνονται και μέχρι τον Απρίλιο του 2009 θα πρέπει να πωληθούν, μισθώνονται τέτοιας κατασκευής αεροπλάνα με 5ετείς συμβάσεις;


8. Θα αναζητηθούν ευθύνες από τους όποιους υπεύθυνους για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος όταν μάλιστα εσείς καταγγέλλετε τα μεγάλα ελλείμματα της εταιρείας;


http://aegaio.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καφέ - νέα: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (21/10/08)

Σήμερα απεργούν οι πάντες αλλά όχι και η ενημέρωση.

Οι ειδήσεις τρέχουν και το καφενείο παρουσιάζει στις οκτώ ακριβώς το μοναδικό δελτίο ειδήσεων που βγαίνει σήμερα με νέα από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο.
Τι έγινε σήμερα στη Βουλή, τι έγινε στις πορείες, τι γράφουν τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα , τι γίνεται στο κόσμο.

Επισκεφτείτε το http://kafeneio-gr.blogspot.com/ για να είστε ενημερωμένοι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βίντεο του Reuters από τη σημερινή απεργία - "Οι Έλληνες απεργοί διαφωνούν με την αστυνομία"




Greek strikers clash with police από http://www.reuters.com/news/video?videoId=92553&videoChannel=1


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θάνατος από οδοντογλυφίδα νεαρού αεροσυνοδού των Κυπριακών Αερογραμμών

Τραγικό περιστατικό για ένα πατέρα, του οποίου η σύζυγος είναι έγκυος
Νεαρός αεροσυνοδός μετά το φαγητό αποκοιμήθηκε στον καναπέ έχοντας οδοντογλυφίδα στο στόμα. Κάτι που αποδείχθηκε μοιραίο. Ο άτυχος νεαρός εργαζόταν στις Κυπριακές Αερογραμμές και εγκαταλείπει σύζυγο και ένα ανήλικο παιδί, ενώ η σύζυγός του εγκυμονεί το δεύτερό τους παιδί.
Η κηδεία του τελέστηκε την Παρασκευή σε βαρύτατο πένθος.
……
Περισσότερα: http://www.alithia.com.cy/alithia_v2/front-end/main.php?action=nptext&design=default&nptext_id=23610

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο έλεγχος-στριπτίζ του αλλοδαπού στο κέντρο της Αθήνας, τώρα και στο Reuters - Βίντεο



Three Greek police officers are suspended after they strip-searched a drugs suspect on a busy Athens street.
The incident, caught on camera, happened on October 7th and the officers were suspended from duty the following day but details of the row have only just emerged.

Τρεις Έλληνες αστυνομικοί κάνουν στριπτίζ-έλεγχο σε έναν ύποπτο για ναρκωτικά, σε πολυσύχναστη οδό της Αθήνας.
Το γεγονός, απαθανατίστηκε από φωτογραφική μηχανή, στις 7 Οκτωβρίου και οι αστυνομικοί υπάλληλοι παύθηκαν από τα καθήκοντά τους την επόμενη ημέρα αλλά οι λεπτομέρειες μόλις προέκυψαν.



Anger over Athens strip search από http://www.reuters.com/news/video?videoId=92505&videoChannel=1

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

CNN: Διαμάχη ελληνικής αστυνομίας με τους απεργούς

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διασκορπίσει νέους στην εθνικού επιπέδου γενική απεργία που καθήλωσε αεροπλάνα, σιδηρόδρομο και πλοία στην Ελλάδα.
Έγιναν δυο πορείες σύμφωνα με το Associated Press.
Η πρώτη με 15.000 άτομα που διαμαρτύρονταν ήταν ήρεμη, αλλά το Associated Press ανέφερε ότι από τη δεύτερη προκλήθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και νεαρούς που επιτέθηκαν σε καταστήματα.
Η αστυνομία ανταποκρίθηκε με δακρυγόνα αναγκάζοντας τους διαδηλωτές να διαλυθούν.
Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.
......
Aπό: http://edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/10/21/greece.strike/index.html



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Ο αλχημιστής ακινήτων Εφραίμ έκανε από νερό, χρυσό»

Με τίτλο «Υπό πίεση ο Έλληνας πρωθυπουργός» η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου αναφέρεται εκτενώς στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου: Με ύποπτες αγοροπωλησίες η Μονή Βατοπεδίου έκανε μια περιουσία, αγοροπωλησίες στις οποίες εμπλέκονται και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης.
..........
Περισσότερα: DW



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εσείς εκεί στον Alpha θα σταματήσετε επιτέλους να λασπολογείτε κατά του Αγίου Όρους;

Μήνυμα αναγνώστη
....
Εσείς εκεί στον Alpha θα σταματήσετε επιτέλους να λασπολογείτε κατά του Αγίου Όρους;
Λες και δεν έχετε άλλη δουλειά από το πρωί έως το βράδυ, ψάχνετε για να βρείτε τρωτά και να θίγετε υπολήψεις ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε κάτι ανώτερο;
Έχετε πάει ποτέ στο Άγιο Όρος;
Ξέρετε πώς ζουν εκεί οι γέροντες;
Τότε γιατί μιλάτε;

EK:

  • Για "αυτούς εκεί στον Alpha" δεν ξέρω.
  • Για "εμάς εδώ στο StudioA-blog" ξέρω ότι δεν έχουμε πάει αλλά αν έπρεπε να έχουμε ταξιδέψει σε όλα τα μέρη για τα οποία κάνουμε ρεπορτάζ, δε θα κάναμε όύτε το 1/10 των ρεπορτάζ.
  • Για "εσάς εκεί... κι εγώ δεν ξέρω πού" ξέρω ότι η διαφορά μας είναι ότι εμείς δημοσιεύουμε αυτό, αυτό, και αυτό, ενώ εσείς όχι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το 1991 αεροσκάφος της εταιρείας Αlitalia σχεδόν συγκρούστηκε με ΑΤΙΑ την ώρα που πετούσε επίσης πάνω από το Κεντ!




Βίντεο με τους διαλόγους πιλότου και πύργου ελέγχου από την ιστοσελίδα http://ufos.nationalarchives.gov.uk/ στην οποία περίπου 19 φάκελοι από τα αρχεία του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, στα οποία περιλαμβάνονται θεάσεις UFΟ, κυρίως μεταξύ 1986 και 1992, είναι πλέον προσβάσιμοι από το κοινό.

Διαβάστε και: Η δικαίωση των απανταχού ουφολόγων; - Αμερικανικά αεροσκάφη είχαν λάβει εντολή να καταρρίψουν UFO κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Γιαούρτωσαν" τον Αντώναρο;

Περισσότερα: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=917367


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παραβίασαν το Πανεπιστημιακό άσυλο με τα ΜΑΤ




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς είναι δυνατόν εσείς οι δημοσιογράφοι που όλα τα «μυρίζεστε» να δημοσιοποιείτε τώρα, το θέμα με το στρινγκ στην τήβεννο του Παπούλια;

Μήνυμα αναγνώστη
……

Παρακολούθησα την εκπομπή σας την Κυριακή 19 Οκτωβρίου και θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με το θέμα της εφημερίδας «Παρόν» σχετικά με την επιχείρηση διασυρμού του προέδρου της Δημοκρατίας στο οποίο αναφερθήκατε με τον καλεσμένο σας Μάκη Κουρή:
Από την 1η Οκτωβρίου που έγινε η τελετή αναγόρευσης του Κάρολου Παπούλια σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, γιατί χρειάστηκε να περάσουν τόσες μέρες και να γίνει γνωστό το θέμα;
Δεκαοχτώ μέρες δεν είναι πολλές για να φτάσει η είδηση από την Κομοτηνή στην Αθήνα;
Κάποιοι από τους παρευρισκομένους θα είδαν το συμβάν. Δεν κατάλαβε κανένας τίποτα; Αποκλείεται.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι στην επιχείρηση εξαφάνισης του εσώρουχου ενεπλάκησαν ο πρόεδρος της Νομικής, μια γραμματέας και ένας κλητήρας.
Έπρεπε να το δημοσιοποιήσει η εφημερίδα για να κάνουν έρευνα για το συμβάν στο Πανεπιστήμιο;
Του οποίου οι υπεύθυνοι δηλώνουν ότι το έμαθαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς…



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Παυλόπουλου ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Μήνυμα αναγνώστη
….

Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Παυλόπουλου
ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
............
Περισσότερα: http://www.dentnews.net/?p=2264

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Οι «Έλληνες Ενεργοί Πολίτες» σε συνεργασία με τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνουν δύο σεμινάρια πρώτων βοηθειών, με Αναγνωρισμένη Παροχή Πιστοποίησης από τον Ερυθρό Σταυρό, Βοηθού Πρώτων Βοηθειών, μετά από γραπτές εξετάσεις και με ισχύ τεσσάρων ετών.......

Συνεχίζεται...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Πεδιάδας 17-19, Περιστέρι, Τ.Κ. 121 36
Ιστολόγιο: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/
Ηλεκτρ. ταχυδρομείο:
ellinesenergoipolites@gmail.com
Τηλ. επικοινωνίας: 210 57 22 034 και 6972 259 600
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
Κάθε χρόνο πάνω από 1.000.000 άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο πεθαίνουν από τροχαία ατυχήματα, ενώ στην Ελλάδα πάνω από 1700 είναι οι νεκροί και πάνω από 8000 είναι οι σοβαρά τραυματίες από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.
Πάνω από το 15% των ατυχημάτων που φθάνουν στα επείγοντα των νοσοκομείων συμβαίνουν στο σπίτι ενώ πολύ περισσότεροι συνάνθρωποι μας χάνονται από την έλλειψη παροχής πρώτων βοηθειών.
Αρκετοί όμως τραυματίες ή ασθενείς θα μπορούσαν να έχουν σωθεί ή να είχαν λιγότερες επιπλοκές, εάν κάποιος από τους παρευρισκόμενους είχε τις κατάλληλες γνώσεις, καθώς πάνω από το 40% των συμβάντων θα μπορούσε να έχει θετική κατάληξη εάν υπήρχε παροχή Πρώτων Βοηθειών την πρώτη ώρα, τη λεγόμενη “χρυσή ώρα”.
Γνωρίζοντας τον τρόπο να προσφέρουμε Πρώτες Βοήθειες μπορούμε να προστατεύουμε και να σώσουμε ζωές στην καθημερινότητα μας. Ένα ατύχημα, ένα επείγον περιστατικό, μια αιφνίδια ασθένεια, ή ένας πνιγμός από ξένο αντικείμενο ή κολυμπώντας, μπορεί να συμβεί στο σπίτι, με τα παιδιά μας, στην εργασία μας, στο γήπεδο ακόμα και στις διακοπές μας.
Εκείνο που οφείλουμε όλοι μας, είναι να έχουμε την γνώση τουλάχιστον των Βασικών Πρώτων Βοηθειών για όταν και όπως χρειαστεί.
Σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι η απόκτηση γνώσεων σε συνδυασμό με την πρακτική εξάσκηση των βασικών πρώτων βοηθειών κάτι το οποίο θα έπρεπε να διδάσκεται από την σχολική ηλικία.
Για αυτό ας μην αφήσουμε το χρόνο μας ανεκμετάλλευτο.
Μέσα σε είκοσι ώρες μπορούμε να σώσουμε ζωές.
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ σε συνεργασία με τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνουν δύο σεμινάρια πρώτων βοηθειών, με Αναγνωρισμένη Παροχή Πιστοποίησης από τον Ερυθρό Σταυρό, Βοηθού Πρώτων Βοηθειών, μετά από γραπτές εξετάσεις και με ισχύ τεσσάρων ετών.
Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 20 ώρες, και οι ημερομηνίες που έχουν οριστεί είναι οι παρακάτω:
3/5/6/10/12 Νοεμβρίου 2008
από τις 17:30 έως 21:30, για πέντε ημέρες και τέσσερις ώρες την ημέρα.
Και ένα σεμινάριο Σαββατοκύριακα και στις ημερομηνίες
1 και 2 Νοεμβρίου 2008 & 8και 9 Νοεμβρίου 2008.
Οι ώρες που προτείνουμε για τα Σάββατα είναι 16:00-21:00 και τις Κυριακές, 12:00-17:00, για τέσσερις ημέρες και πέντε ώρες την ημέρα.
Πιο αναλυτικά.
Το ένα σεμινάριο καθημερινές, στις ημερομηνίες:
Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 ώρες: 17:30 – 21:30
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008 ώρες: 17:30 – 21:30
Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008 ώρες: 17:30 – 21:30
Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008 ώρες: 17:30 – 21:30
Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008 ώρες: 17:30 – 21:30
Το δεύτερο σεμινάριο Σαββατοκύριακα, στις ημερομηνίες:
Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008 ώρες: 16:00 – 21:00
Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 ώρες: 12: 00 - 17:00
Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008 ώρες: 16:00 – 21:00
Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008 ώρες: 12:00 – 17:00
Το κόστος συμμετοχής, οπτικού υλικού (dvd) και πιστοποίησης ορίζεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στα 35 ευρώ για κάθε συμμετοχή, και τα χρήματα θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό του Οργανισμού.
Θα κρατηθεί αυστηρά, σειρά προτεραιότητας.
Για πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή στα σεμινάρια, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Μαρίνα Μουστόγιαννη στα
Τηλέφωνα: 21057 22 034 και 6977 22 17 75 ή
στείλτε μας e-mail στο ellinesenergoipolites@gmail.com


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα νέο blog μαγειρικής

Μήνυμα αναγνώστη

Πεινάσατε; Για… ελάτε…
Ένα νέο blog μαγειρικής. Αξίζει να το επισκεφθείτε: http://foodandlife-lila.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κομματισμός και ΚΚΕ

Μήνυμα αναγνώστη......

Ο κομματισμός του κράτους θα πρέπει ν' αντιμετωπίζεται ως πραξικοπηματική πράξη. Αλλοιώνει το ίδιο το πολίτευμα. Παραδίδει το κράτος σε συγκεκριμένους ιδιώτες, οι οποίοι είναι οι κομματάρχες. Διχάζει τον λαό και τον αναγκάζει να στηρίζει τους κομματάρχες, προκειμένου είτε να ευνοηθεί είτε απλά να κάνει τη δουλειά του. Ο κομματισμός καταλύει κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας, εφόσον αυτοί που κάθε φορά κυβερνάνε είναι πιο "ίσοι" από τους υπόλοιπους. Πιο "ίσοι" απ' ό,τι μπορεί να ανέχεται ένα δημοκρατικό Σύνταγμα. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι ο σημερινός δικομματισμός αποκαλύπτει ένα "βουβό" πραξικόπημα, το οποίο απλά δεν έχει γίνει αντιληπτό στην εκδήλωσή του.
………….
Συνεχίζεται…

Όμως, για να υπάρχει δικομματισμός, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να δημιουργηθούν οι συνθήκες που γεννούν τον ίδιο τον κομματισμό. Εκεί παίζει το ΚΚΕ τον ολέθριο ρόλο του. Χωρίς την ύπαρξη του ΚΚΕ τα αστικά κόμματα δεν θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν σε ημικρατικές οργανώσεις και να μονοπωλούν την εξουσία, κάνοντας παράνομη χρήση δημοσίου χρήματος και μέσων. Δεν θα μπορούσαν να εξοντώνουν τους πολιτικούς ανταγωνιστές τους, παριστάνοντας τις παρατάξεις. Τα ελέω Στάλιν "πνευματικά δικαιώματα" του ΚΚΕ πάνω στον κομμουνισμό είναι αυτά τα οποία δίνουν ανάλογα "δικαιώματα" σοσιαλισμού και φιλελευθερισμού στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Το ΚΚΕ γι' αυτόν τον λόγο είναι υπερπολύτιμο για τα αστικά κόμματα. Λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο και επιτρέπει σε απλά αστικά κόμματα να το μιμούνται. Το ΚΚΕ από τη φύση του επιδιώκει τον κομματισμό του κράτους. Γιατί; Διότι δεν έχει άλλο μέσον για να καταλάβει την εξουσία. Θεωρητικά ένα κομμουνιστικό κόμμα έχει μόνιμο κι αποκλειστικό στόχο να επιβάλλει τη "δικτατορία του προλεταριάτου". Έχει ως στόχο να καταλύσει τη δημοκρατία, την οποία προφανώς μισεί. Τη δημοκρατία, η οποία προκαλεί "αλλεργίες" σε "πατερούληδες" τύπου Στάλιν, Τσαουσέσκου, Μάο κλπ.. Τον στόχο της κατάληψης της εξουσίας μπορεί να τον επιτύχει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι η ένοπλη επανάσταση και ο δεύτερος είναι η σταδιακή "απαλλοτρίωση" του κρατικού μηχανισμού. Ο πρώτος είναι απαγορευτικός και ο δεύτερος είναι ο μόνος που του απομένει για να επιβάλει αυτήν τη δικτατορία στον λαό.
Από τη στιγμή λοιπόν που το ΚΚΕ εγκατέλειψε την ιδέα της ένοπλης επανάστασης, περιορίστηκε στον μοναδικό δρόμο που του απέμενε για την κατάληψη της εξουσίας. Συμμετέχει στις εκλογές, όχι για να τις κερδίσει, αλλά για να παραμένει πάντα σε απόσταση "βολής" από το κράτος. Να συμμετέχει στη νομή των θέσεων εξουσίας αυτού του κράτους. Να διατηρεί τη θεωρητική δυνατότητα να ελέγξει με στελέχη του τον κρατικό μηχανισμό, ώστε, όταν οι συνθήκες του το επιτρέψουν, να επιβάλει στον λαό με "δημοκρατικά" μέσα την ιδεολογία του. Από τη στιγμή που ο λαός δεν εκτιμά το "μεγαλείο" του το ΚΚΕ, περιμένει να τον αναγκάσει κάποτε να το εκτιμήσει με τα όπλα του κράτους. Αυτή είναι η άποψή του ΚΚΕ για τη δημοκρατία. Δημοκρατία για το ΚΚΕ είναι να μην το ενοχλούν όταν επιχειρεί από θέση αδυναμίας να καταλάβει την εξουσία. Αν καταλάβει αυτήν την εξουσία, η άποψή του περί δημοκρατίας είναι τα "γκούλαγκ" της αντιπολίτευσης.
Αυτός λοιπόν ο αντιδημοκρατικός μηχανισμός, που στοχεύει μόνιμα στην άλωση του κράτους μέσω του κομματισμού, σήμερα είναι ο μεγαλύτερος καταγγέλων του δικομματισμού. Ένας πραγματικός επαγγελματίας του είδους. Ένα πραγματικό μονοπώλιο. Γιατί το κάνει; Διότι αυτό συμφέρει τα δύο μεγάλα κόμματα. Υπερπροβάλλεται το ΚΚΕ σαν ο μεγαλύτερος εχθρός του δικομματισμού, για να "καπελώνονται" όλοι οι δημοκράτες οι οποίοι τον πολεμούν. Υπερπροβάλλεται ο "ευνούχος", για να επιβιώνουν οι "ανίκανοι". Οι συγκεκριμένοι "ανίκανοι", εφόσον για το ΚΚΕ οι πάντες "μη ευνούχοι" είναι εχθροί του.
Αυτός είναι ο ρόλος που επιτρέπει στο ΚΚΕ να επιβιώνει. Εξοντώνει τον ανταγωνισμό του φασιστικού δικομματισμού. Το ΚΚΕ εξοντώνει όλους τους "μικρούς" της δημοκρατίας, που θέλουν να γίνουν "μεγάλοι". Είναι το "φράγμα" τους για τη Βουλή. Είναι ο επαγγελματίας "μεγαλύτερος" από τους "μικρούς". Από όλους τους "μικρούς" αυτό τα λέει πιο "ωραία" εναντίον του δικομματισμού. Αυτό υπερπροβάλλεται από τα ΜΜΕ, για να τα "λέει" κατ’ αποκλειστικότητα. Έχει τα "πνευματικά δικαιώματα" των αντιιμπεριαλιστικών διαδηλώσεων, των κοινωνικών αγώνων, των εργατικών δικαιωμάτων κλπ.. Τα δύο μεγάλα κόμματα του αναγνωρίζουν τα δικαιώματα αυτά, για να μην τα πάρει κάποιος άλλος και τους απειλήσει.
Από εκεί και πέρα ο ρόλος του δεν σταματά εκεί. Το ΚΚΕ θα βρει τους "μικρούς" δημοκράτες στα πεζοδρόμια, στα συνδικάτα, στους συλλόγους και θα τους "εξοντώσει" πριν αυτοί φτάσουν να γίνουν γνωστοί και άρα απειλητικοί για τα δύο μεγάλα κόμματα. Το ΚΚΕ και το μίσος του θα το συναντήσει κάποιος δημοκράτης πολύ πριν βρεθεί απέναντι στους δύο μεγάλους του δικομματισμού. Τον πόλεμο του ΚΚΕ θα έχει ν' αντιμετωπίσει πρώτον απ' όλους. Αυτή είναι η ευχάριστη "αγγαρεία" του ΚΚΕ. Εχθροί του είναι όλοι οι δημοκράτες και αυτό είναι κάτι το οποίο το κάνει με ευχαρίστηση. Μια ευχαρίστηση, που γίνεται ηδονή, όταν συναντά "μικρούς" και τους καταστρέφει, νομίζοντας ότι εξυπηρετεί τα ιδεολογικά του συμφέροντα.
Με τον τρόπο αυτόν το ΚΚΕ γίνεται το "μαξιλάρι" των δύο μεγάλων κομμάτων, το οποίο δεν επιτρέπει στους δημοκράτες να τα "χτυπούν". Με τον τρόπο αυτόν παραμένουν στο πολιτικό προσκήνιο μόνον οι δύο "μονομάχοι" και κανένας άλλος. Όλοι οι άλλοι απλά δεν μπορούν να πλησιάσουν. Κολλάνε στην "πόρτα" της ελληνικής πολιτικής σκηνής, την οποία φυλάγει με νύχια και με δόντια το φασιστικό ΚΚΕ. Στην "πόρτα" του συνδικαλισμού, των κοινωνικών αγώνων, των εργατικών κινητοποιήσεων, των κοινωνικών ευαισθησιών κλπ.. Στην "πόρτα", που οδηγεί στο πολιτικό "προσκήνιο". Για όσο διάστημα το ΚΚΕ είναι ο αποκλειστικός καταγγέλων του δικομματισμού, ο δικομματισμός θα διαιωνίζεται και άρα θα επιβιώνει και το ΚΚΕ. Το ένα δηλαδή συντηρεί το άλλο.
Τα παιδιά του Στάλιν γίνονται οι "πορτιέρηδες" της δημοκρατίας μας. Όποιοι πρόλαβαν να μπουν, μπήκαν. Οι υπόλοιποι θα "μαλώνουν" με τους "πορτιέρηδες". Δημοκράτες θα πολεμούν με φασίστες, απλά για να φτάσουν στην πολιτική σκηνή "πληγωμένοι" και ταλαιπωρημένοι από τους "πορτιέρηδες". Ψάχνουν να βρουν οι Έλληνες γιατί δεν υπάρχουν νέα πρόσωπα με φρέσκες ιδέες για να τους ψηφίσουν. Ψάχνουν να βρουν γιατί δεν υπάρχουν νέα κόμματα για να τα στηρίξουν. Ας ρωτήσουν την κυρία Παπαρήγα και τους "συντρόφους" της πόσα νέα κόμματα έχουν διαλύσει, όταν αυτά βρίσκονταν στα "σπάργανά" τους. Πόσους δημοκράτες έχουν "εξοντώσει", πολύ πριν αυτοί γίνουν γνωστοί. Πόσους έχουν εξουθενώσει, μέχρι να τους φτάσουν σε σημείο να τα παρατήσουν. Πόσους έχουν ταλαιπωρήσει, μέχρι να τους αναγκάσουν να καταφύγουν στα μεγάλα κόμματα, για ν' απαλλαγούν από αυτούς. Μια πραγματική πληρωμένη "ύαινα", που εξοντώνει τα μικρά "λιονταράκια" της δημοκρατίας πολύ πριν αυτά γίνουν απειλητικά για τα αφεντικά της. Μια πραγματική μάστιγα για τον πολιτικοποιημένο "ανθό" της κοινωνίας.
Πανηγυρίζουν στον Περισσό κάθε φορά που καταστρέφουν έναν νέο πολιτικό σχηματισμό. Πανηγυρίζουν, κάθε φορά που χαλάνε μια νέα πολιτική "φωλιά" κάποιων νέων δημοκρατών. Χαίρονται, όταν βγάζουν από τη "μέση" κάποιον φέρελπι δημοκράτη. Κάποιον ενοχλητικό και χαρισματικό "μπουρζουά". Κάποιο "κακομαθημένο" παλιόπαιδο, που τολμά να μπει στα "φέουδά" τους και να μιλήσει για εργατικά δικαιώματα, κοινωνικές ευαισθησίες ή την παγκόσμια ειρήνη. Χαίρονται, όταν κατασπαράζουν έναν μικρό σκύμνο (λιονταράκι) της δημοκρατίας. Ηθικό πρόβλημα δεν έχουν, εφόσον, λόγω δόγματος, ανήκουν σε άλλο "είδος". Από τη στιγμή που δεν μπορούν να εξοντώσουν τους μεγάλους του δικομματισμού, αντλούν ευχαρίστηση από την εξόντωση των μικρών.
Οι υπηρεσίες του ΚΚΕ στον δικομματισμό γι' αυτόν τον λόγο είναι πολύτιμες κι αναντικατάστατες. Η καλή του κομματική οργάνωση, σε συνδυασμό με τη φυσική του αδυναμία να πάρει την εξουσία, δημιουργεί ένα συμπαγές "φράγμα" γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτό δημιουργεί τον "μύθο" του ανίκητου δικομματισμού. Καταγγελλόμενοι και καταγγέλλοντες αποκτούν μονιμότητα και βολεύονται από αυτήν την ισορροπία. Με τον τρόπο αυτόν το ΚΚΕ απαλλάσσει τον δικομματισμό από τους πραγματικούς αντιπάλους του. Σταθεροποιεί τις δομές του. Το "πλάτος" των δραστηριοτήτων του ΚΚΕ δίνει ένα ανάλογο "πλάτος" και στα αστικά κόμματα. "Πλάτος", το οποίο δεν θα μπορούσαν ν' αποκτήσουν μόνα τους.
Οι Κνίτες, για παράδειγμα, δίνουν στα δύο μεγάλα κόμματα νεολαία μέσα στα πανεπιστήμια. Αν δεν υπήρχαν οι Κνίτες, ο δικομματισμός δεν θα έμπαινε ποτέ στα Πανεπιστήμια. Αυτοί οι οποίοι χειροκροτούν την Παπαρήγα, αναγκάζουν κάποιους άλλους να χειροκροτούν τους Μητσοτάκηδες. Οι ΚΚΕδες φροντίζουν για την απρόσκοπτη επιβίωση των άχρηστων γόνων του δικομματισμού. Η Παπαρήγα είναι η ασφαλιστική "δικλείδα", για να επιβιώσουν χωρίς αντίδραση ο κάθε Κώστας, ο Γιώργος ή η Ντόρα. Χωρίς αυτήν όλοι αυτοί οι άχρηστοι κληρονόμοι θα είχαν προ πολλού εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή. Οι ιδεολογικοί εχθροί μετατρέπουν σε επιλογές τους άχρηστους ομοϊδεάτες. Οι εχθροί είναι το "χείρον", που μετατρέπουν το "μη χείρον" σε "βέλτιστον".
Αυτό είναι όλο το μυστικό του σημερινού φαινομενικά ανίκητου δικομματισμού. Οι "ορκισμένοι" εχθροί τρώνε από το ίδιο "πιάτο". Το ΚΚΕ με την ύπαρξή του προστατεύει τα δύο μεγάλα κόμματα και δίνει στον κομματισμό την ευκαιρία ν' αναπτυχθεί. Ο μόνιμος στόχος του αντιδημοκρατικού ΚΚΕ για εξουσία δίνει το άλλοθι στα δύο μεγάλα αστικά κόμματα να φέρονται αντιδημοκρατικά, υποτίθεται για να προστατεύουν τη δημοκρατία. Υποτίθεται ότι τα δύο αυτά κόμματα κομματικοποιούν το κράτος, για να μην προλάβει να το κάνει το ΚΚΕ, το οποίο έχει αυτό ως μόνιμο στόχο. Αυτός ο κομματισμός, που ξεκινάει από τον Περισσό γεννάει τον δικομματισμό, ο οποίος με τη σειρά του νομιμοποίησε και επί δεκαετίες στηρίζει με όλα τα μέσα το ΚΚΕ. Στον Περισσό βρίσκονται τα θεμέλια τόσο της Ρηγίλλης όσο και της Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό είναι ένα παιχνίδι ρόλων, το οποίο συμφέρει αυτούς που τους αναλαμβάνουν.
Αυτό κάνει το ΚΚΕ. Γι' αυτόν τον λόγο προβάλλεται από τα ΜΜΕ σχεδόν ισότιμα με τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα. Γι' αυτόν τον λόγο εισπράττει τεράστιες κρατικές επιχορηγήσεις. Είναι ο αφανής συνέταιρος του δικομματισμού. Είναι ο κρυφός "ρολίστας" που στηρίζει τον δικομματισμό. Αυτό καταγγέλλει τον κομματισμό, ενώ είναι το ίδιο που, λόγω δόγματος, τον έχει ως μόνιμο στόχο. Αυτό καταγγέλλει τα βολέματα, ενώ είναι το ίδιο που, λόγω δόγματος, έχει βολεμένα όλα τα στελέχη του στον κρατικό μηχανισμό. Αυτό καταγγέλλει τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ενώ είναι το ίδιο που, λόγω δόγματος, προοδεύει από σπατάλες του κράτους. Αυτό καταγγέλλει την αδικία που υφίστανται οι εργάτες και είναι το ίδιο το οποίο δεν έχει στις τάξεις των στελεχών του ούτε έναν πραγματικό εργάτη.
Το ΚΚΕ επιβιώνει χάρη στα κρατικά χρήματα και χάρη στις δημόσιες θέσεις οι οποίες του διατίθενται για να τις διαχειριστεί με βάση τα συμφέροντά του. Με τα κρατικά χρήματα διατηρεί ακμαίο τον μηχανισμό του και με τις κρατικές θέσεις συντηρεί το στελεχιακό του δυναμικό. Αυτός δηλαδή ο οποίος καταγγέλλει τον κομματισμό είναι αυτός που επιβιώνει αποκλειστικά από τον κομματισμό. Από τον παράνομο κομματισμό. Αν λοιπόν υπάρξει κάποτε η πιθανότητα να γκρεμιστεί ο δικομματισμός, το πρώτο που θα καταστραφεί θα είναι το ΚΚΕ. Αυτό θα είναι το πρώτο που θα πάψει να υπάρχει, όταν θα σταματήσει να "ρέει" το δημόσιο χρήμα προς τα κόμματα. Αυτό θα πάψει να υπάρχει, όταν η αξιοκρατία θα αρχίσει να γίνεται καθεστώς στις προσλήψεις του δημοσίου τομέα. Το ΚΚΕ, χωρίς κρατικά χρήματα και χωρίς δημόσιες θέσεις να μοιράζει στους κηφήνες του, δεν μπορεί να επιβιώσει ούτε μία μέρα.
Το ΚΚΕ, ως κομμουνιστικό κόμμα, πρέπει να φύγει από τη Βουλή των Ελλήνων. Επιβάλλεται να φύγει, γιατί τη "βραχυκυκλώνει". Επιβάλλεται να μην συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, γιατί "νοθεύει" το πνεύμα της. Ακόμα και στο τυπικό μέρος η ύπαρξή του δημιουργεί πρόβλημα στην πολιτική ορολογία. Αν το ΚΚΕ είναι κόμμα, τότε θα πρέπει ν' αλλάξει ο όρος που θα χαρακτηρίζει όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι διεκδικούν τη λαϊκή εντολή. Αν αυτά εξακολουθήσουν να ονομάζονται κόμματα, τότε το ΚΚΕ θα πρέπει να στερηθεί αυτόν τον τίτλο. Το ΚΚΕ δεν είναι ένα άλλο ένα από τα πολλά κόμματα της δημοκρατίας. Το ΚΚΕ είναι το "ιερατείο" μιας άλλης ιδεολογίας.
Η συμμετοχή του ΚΚΕ στις εκλογές αλλοιώνει το ίδιο το νόημα των εκλογών. Γιατί; Διότι μετατρέπει μια απλή —διαχειριστικής φύσεως— δραστηριότητα της Δημοκρατίας μας σε δημοψήφισμα. Κάθε φορά που το ΚΚΕ συμμετέχει σε εκλογές έχουμε παράλληλο δημοψήφισμα. Παρανόμως διεκδικεί συνεχείς ευκαιρίες. Παρανόμως δοκιμάζει την τύχη του. Ενώ για παράδειγμα το θέμα της Βασιλείας λύθηκε άπαξ με δημοψήφισμα, δεν συνέβη το ίδιο και με τον κομμουνισμό, που πρεσβεύει το ΚΚΕ. Ενώ οι βασιλόφρονες από το 1974 δεν είχαν άλλη ευκαιρία να διεκδικήσουν ξανά την εξουσία, οι ΚΚΕδες δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτό είναι παράνομο. Αν υποθέσουμε ότι αντιπροσωπεύει το 5% των Ελλήνων, αυτό σημαίνει ότι το 95% δεν επιθυμεί την ιδεολογία τους. Τέρμα. Αυτή είναι η απόφαση του ελληνικού λαού. Αυτή η απόφαση δεν μπορεί να "εκβιάζεται" κάθε τέσσερα χρόνια.
Αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φύγει από τη Βουλή. Δεν δικαιούται θέση μέσα σ' αυτήν. Δεν δικαιούται να διεκδικήσει την εξουσία βάση ενός Συντάγματος, το οποίο, σε περίπτωση που θα την αποσπάσει, λόγω δόγματος θα πρέπει να το καταλύσει. Το αν πιστεύει κάποιος ότι ένα "παλιόχαρτο", το οποίο υπέγραψε το ΚΚΕ, είναι μια ισχυρή ασφαλιστική δικλείδα για τη Δημοκρατία μας, αυτό είναι αστείο. Αν δηλαδή είχε το ΚΚΕ την πλειοψηφία του λαού, θα σεβόταν την υπογραφή του; Αυτοί πήραν τα όπλα και μας βύθισαν στον εμφύλιο όταν αποτελούσαν μια μη ανιχνεύσιμη μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Θα είχαν την πλειοψηφία και θα αυτοπεριορίζονταν, επειδή θα σέβονταν την υπογραφή τους; Αυτοί ονειρεύονταν εξουσίες τύπου Τσαουσέσκου και Χότζα. Γιατί υπέγραψαν; Γιατί γνώριζαν ότι δεν είχαν ελπίδες να πραγματοποιήσουν το ιδεολογικό τους όραμα και άρα αναζητούσαν την "εναλλακτική" οδό της απλής αλλά πλούσιας επιβίωσης. Η υπογραφή τους δεν τους κόστιζε τίποτε και ταυτόχρονα τους απέφερε κέρδη. Τόνους χρημάτων έχει αποσπάσει το ΚΚΕ από το ελληνικό κράτος, για να παίξει τον ρόλο που βολεύει τον δικομματισμό.
Το σημαίνουν όλα αυτά; Εμείς σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει το ΚΚΕ ως φορέας ιδεολογίας και ότι πρέπει να βγει στην παρανομία. Δεν λέμε ότι οι ΚΚΕδες δεν πρέπει να έχουν πολιτικά δικαιώματα. Λέμε ότι πρέπει το ΚΚΕ να βγει από τη Βουλή και όχι από την κοινωνία. Να δραστηριοποιείται μέσα στην κοινωνία με τον τρόπο που προβλέπεται από τον νόμο. Τα ίδια ισχύουν και για τα μέλη του. Όπως έχει ο κάθε πολίτης δικαίωμα να ιδρύει κόμμα, έτσι έχουν κι αυτοί ανάλογο δικαίωμα. Το ΚΚΕ ως μηχανισμός είναι αυτό το οποίο δεν πρέπει να μπαίνει στη Βουλή και όχι τα κόμματα, τα οποία ενδεχομένως να ιδρυθούν από ΚΚΕδες.
Ας ιδρύσει η κυρία Παραπαρήγα και τα "συντρόφια" της το "κόκκινο ρόδο" και ας συμμετάσχουν στις εκλογές. Ας καταθέσουν το πρόγραμμά τους και ας ζητήσουν την ψήφο του δημοκρατικού λαού. Προγράμματα κατατίθενται στις εκλογές. Ιδεολογίες κατατίθενται στα δημοψηφίσματα και το ΚΚΕ με την παρουσία του στις εκλογές καταθέτει προς ψήφιση την ιδεολογία του.
Ποια είναι η λογική αυτού του οποίου λέμε; Είναι η λογική του συνταγματικού νόμου. Το κόμμα ενός ιδιώτη πολιτικού δεν είναι φορέας ιδεολογίας και είναι αναγκασμένο να λειτουργεί με βάση την ιδεολογία που πρεσβεύει το Σύνταγμα, άσχετα με την ιδεολογία που διέπει τον ιδρυτή του. Το κόμμα ενός ιδιώτη, ο οποίος τυγχάνει θρησκόληπτος, δεν σημαίνει ότι το κόμμα του είναι κόμμα-παράταξη της Εκκλησίας. Το κόμμα ενός ιδιώτη, ο οποίος τυγχάνει άθεος, δεν σημαίνει ότι το κόμμα του είναι κόμμα-παράταξη των άθεων. Το κόμμα ενός ιδιώτη, ο οποίος τυγχάνει ομοφυλόφιλος, δεν σημαίνει ότι το κόμμα του είναι κόμμα-παράταξη των ομοφυλόφιλων.
Το κόμμα ενός ιδιώτη δεν μπορεί να επιχειρήσει κομματισμό στο όνομα του ιδρυτή του. Το κόμμα ενός ιδιώτη δεν μπορεί να εκφράζει κοινωνικές δυνάμεις σε μια μόνιμη βάση. Συγκροτείται και διαλύεται με την ίδια ευκολία, εφόσον δεν έχει μόνιμους οπαδούς, αλλά συγκυριακούς ψηφοφόρους. Η οπαδικότητα της κοινωνίας αποδίδεται στο Σύνταγμα της Δημοκρατίας, καθιστώντας τους πολίτες ομοϊδεάτες μεταξύ τους, ενώ η ψήφος τους είναι απλά μια επιλογή σ' ό,τι αφορά τα πρόσωπα και τα προγράμματα που αυτοί οι ομοϊδεάτες αντιλαμβάνονται ως καλύτερα. Τα κόμματα των ιδιωτών δηλαδή αντιπροσωπεύουν διαφορετικές διαχειριστικές απόψεις ομοϊδεατών.
Το ΚΚΕ δεν μπορεί ν' αντιμετωπιστεί ως κόμμα ιδιώτη. Είναι κόμμα, το οποίο διαθέτει ειδικό δόγμα. Είναι κόμμα-παράταξη ομοϊδεατών. Είναι συγκεκριμένο μέρος του ελληνικού λαού, το οποίο έχει μια φυσική ηγεσία, που εκλέγεται με ειδικές διαδικασίες, όπως προβλέπεται από το δόγμα του. Ως τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή για κανέναν άλλον, παρά μόνον για τους οπαδούς του. Γι' αυτόν τον λόγο και παρά τη μόνιμη συμμετοχή του στις εκλογές δεν μεταβάλλεται το ποσοστό του. Γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να λειτουργεί ως συμβατικό κόμμα και να διεκδικεί την εξουσία με βάση κάποιο πρόγραμμά του. Ως πολιτικός μηχανισμός δεν εξαρτάται από την πορεία και τις δυνατότητες της εκάστοτε κυρίας Παπαρήγα, η οποία εμφανίζεται ως ηγέτης του.
Η κυρία Παπαρήγα είναι διορισμένη από το ΚΚΕ, για να παριστάνει την αρχηγό του. Η κυρία Παπαρήγα είναι αυτή η οποία εξαρτάται από το ΚΚΕ και όχι το ΚΚΕ από αυτήν. Οι ψηφοφόροι του είναι μόνιμοι οπαδοί του και υπάκουοι ομοϊδεάτες της ηγεσίας του. Εφόσον λοιπόν το ΚΚΕ είναι φορέας αντισυνταγματικής ιδεολογίας, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να περιοριστεί στη δραστηριότητά του. Είναι πάντα κοντά στον κομματισμό, γιατί υπάρχει κοινή ιδεολογική πλατφόρμα μεταξύ των οπαδών του. Είναι πάντα κοντά στον κομματισμό, όταν ο Περισσός ελέγχει σε απόλυτο βαθμό ένα σεβαστό μέρος μιας από τις κυρίαρχες εξουσίες, όπως είναι η νομοθετική εξουσία.
Για όλους αυτούς τους λόγους δεν δικαιούται την είσοδό του στη Βουλή ως κόμμα. Αυτό το οποίο λέμε δεν είναι εξωπραγματικό. Το αναγνωρίζει και το ίδιο το ΚΚΕ ως πρόβλημα, αλλά μόνον για εκείνες τις περιπτώσεις οι οποίες δεν αφορούν το ίδιο. Το ΚΚΕ είναι κόμμα "μεταβλητής" εξυπνάδας. Είναι έξυπνο μόνον για τα όσα αφορούν τους άλλους. Για τα όσα αφορούν τα δικά του είναι μονίμως κουτό. Το ΚΚΕ, το οποίο δικαίως καταγγέλλει συχνά-πυκνά παρεμβάσεις της Εκκλησίας στην πολιτική, κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά σε πολύ χειρότερη μορφή. Δεν παρεμβαίνει απλά στην πολιτική ζωή, αλλά συμμετέχει το ίδιο στις δημοκρατικές διαδικασίες. Όσο παράλογο και αντιδημοκρατικό είναι να υπάρχει κόμμα της Εκκλησίας με κομματάρχη τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο, άλλο τόσο παράλογο είναι να υπάρχει και το ΚΚΕ με κομματάρχη τον εκάστοτε Γραμματέα του.
Αν κατέβει η Εκκλησία της Ελλάδος στις εκλογές με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο, το ΚΚΕ θα ξεκινήσει επανάσταση, καταγγέλλοντας σκοταδισμό και μεσαιωνισμό. Λογικό είναι και δίκιο θα έχει το ΚΚΕ, αν το κάνει. Δεν είναι δυνατόν ο αρχιεπίσκοπος να κατέβει στην εκλογές και να διεκδικήσει την εξουσία με τα πλεονεκτήματα και τις ιδιομορφίες της θέσης την οποία κατέχει. Ως "διορισμένος" από το Άγιο Πνεύμα αρχηγός της Εκκλησίας, δεν έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εκλογές. Ας βγάλει το "σχήμα" του και ως πολίτης έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Ας αφήσει το "Άγιο Πνεύμα" στον ναό και ας συμμετάσχει στις εκλογές με το δικό του πνεύμα. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να μετατρέψει τη Δημοκρατία μας σε μια θεοκρατική "Τζαμαχιρία". Το ανάλογο συμβαίνει και με τη συμμετοχή του ΚΚΕ στις εκλογές υπό την ηγεσία της Γενικής Γραμματέως του. Μετατρέπει τη Δημοκρατία μας σε μια κομματοκρατική "Τζαμαχιρία".
Για τα ίδια φαινόμενα μιλάμε. Τόσο η Εκκλησία όσο και το ΚΚΕ είναι δογματικοί μηχανισμοί. Μηχανισμοί, οι οποίοι έχουν ειδική άποψη για τη σωτηρία της κοινωνίας. Μηχανισμοί "σωτήρων", οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την ωριμότητα του λαού να λύσει τα προβλήματά του μόνος του και ερήμην τους. Μηχανισμοί, οι οποίοι αναγνωρίζουν μόνον στους "φωτισμένους" ηγέτες τους τέτοιες δυνατότητες. Η μεν Εκκλησία αγωνίζεται να σώσει τον λαό με βάση τον Λόγο του Κυρίου, διατηρώντας για τον εαυτό της το αλάθητο, εφόσον είναι "θεόπνευστη", το δε ΚΚΕ αγωνίζεται για τον ίδιο στόχο με διαφορετικό Λόγο, διατηρώντας το ίδιο αλάθητο. Γι' αυτόν τον λόγο, Αρχιεπίσκοποι, Βασιλιάδες, Μουλάδες, αλλά και Γραμματείς κομμουνιστικών κομμάτων δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές με τα αξιώματά τους.
Τι σχέση έχουν αυτοί οι "αλάθητοι" με τη δημοκρατία; Πώς μπορούν τα "ιερατεία" τους να μπουν στη Βουλή των θνητών δημοκρατών; Των ταπεινών ανθρώπων, που κάνουν λάθη; Για τα μέλη τους δεν τίθεται λόγος. Όπως ο κάθε χριστιανός, μουσουλμάνος ή βασιλικός μπορεί να ιδρύει κόμμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπαίνει η Εκκλησία, η Σαρία ή ο Θρόνος μέσα στη Βουλή, έτσι μπορούν να κάνουν και οι ΚΚΕδες. Το ΚΚΕ όμως ως "κόμμα" δεν μπορεί να διεκδικεί θέση στη Βουλή. Το σταλινικό "ιερατείο" του μπορεί να λειτουργεί ελεύθερα μόνον στο Περισσό και εκεί να απευθύνεται στους "μουτζαχεντίν" του.
Μόνον εκεί μπορεί η "αρχιεπίσκοπος" του κομμουνισμού Παπαρήγα να πολεμά από άμβωνος τον καπιταλισμό και τη "χαλαρή" δημοκρατία των μπουρζουάδων. Μόνον εκεί η "αρχιποιμένας" των Ελλήνων κομμουνιστών μπορεί να τους προστατεύει από τους "διαβόλους" του καπιταλισμού. Μόνον εκεί μπορούν οι ιερείς του κομμουνισμού να προπαγανδίζουν τη "Τζαμαχιρία" των προλεταρίων. Ας φτιάξουν κι ένα μιναρέ στο "σπίτι του λαού", για να παριστάνει η Παπαρήγα τον μουεζίνη. Στα έδρανα της Βουλής όμως ο "μουεζίνης" αυτός δεν έχει θέση.
Τραϊανού Παναγιώτης
Πρόεδρος του ΕΑΜ β'
http://www.eamb.gr/
StudioA-blob: Με το περιεχόμενο των κειμένων που φέρουν τον υπότιτλο "Μήνυμα αναγνώστη" δε συμφωνούμε πάντα
Απλώς, σε αυτό το ιστολόγιο δημοσιεύουμε όλα τα κείμενα που μας στέλνετε, εκτός από αυτά είναι υβριστικά ή καταγγελτικά χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η καθημερινή ζωή στο Άγιο Όρος

Σας στέλνω το παρακάτω κείμενο, συνοδευόμενο από σπάνιες φωτογραφίες, που δείχνουν το πραγματικό Άγιο Όρος, αυτό που τόσες μέρες τώρα δε μας δείχνουν ούτε πρόκειται να μας δείξουν ποτέ τα ΜΜΕ.

Από: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2008/10/blog-post_21.html
Ευχαριστώ,
Δ. Σωτηροπουλος

Οδοιπορικό-Η καθημερινή ζωή στο Άγιο Όρος

Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο περιβόλι της Παναγίας συνοδευόμενο με πληροφορίες, χρήσιμο για όσους θέλουν να το επισκεφθούν, νοσταλγικό για όσους έχουν ήδη βρεθεί εκεί και αποστομωτικό για τους εχθρούς της Ορθοδοξίας...


Το εικοσιτετράωρο στο Όρος υπολογίζεται σύμφωνα με το βυζαντινό ημερολόγιο, που μετακινείται κατά τις εποχές του έτους ούτως, ώστε η ανατολή να συμπίπτει κατά το δυνατόν με την ώρα μηδέν.
Κατά αρχήν το εικοσιτετράωρο του μοναχού υποτίθεται ότι διαιρείται σε τρία ίσα οκτάωρα μέρη, που αφιερώνονται αντίστοιχα στην προσευχή, την εργασία και την ανάπαυση, Υπάρχουν όμως είδη απασχολήσεως τα οποία μπορούν να υπαχθούν σε περισσότερα από ένα οκτάωρο. Π.χ. Η μελέτη, η οποία είναι ταυτόχρονα και προσευχή και ανάπαυση και εργασία. Εξ άλλου κατά τα είδη του βίου παρατηρούνται διαφοροποιήσεις στις λεπτομέρειες.

Γενικά μπορούμε να υπολογίσουμε ότι στις συνήθειες της ημέρας οι μοναχοί αφιερώνουν στην προσευχή 7 ώρες, στην εργασία 7 ώρες, στην ανάπαυση 7, στην μελέτη 1,5 και στα γεύματα 1,5. Οι κοινοβιακές Μονές κατά το 24ωρο διαθέτουν στον ύπνο το χρονικό διάστημα 5,30-6,30 π.μ., 2-3 μ.μ. και 8μ.μ.-1π.μ. κατά το κοσμικό ωρολόγιο.

Οι μοναχοί δεν έχουν άλλη ψυχαγωγία πλην της θέας των αναλλοίωτων ή κυκλικώς επανερχομένων στοιχείων του ουρανού, του ωκεανού και των βουνών , κυρίως δε, επαρκής και αναντικατάστατος « η εν τη προσευχή και τω ιδρώτι κοινωνία μετά του Θεού και των αδελφών».

Δια την καθημερινή τους άσκηση και τον πνευματικό τους αγώνα οι Μοναχοί έχουν σαν όργανά τους την προσευχή, τον σταυρό και το κομποσκοίνι τους. Για αυτό ο επισκέπτης θα αντικρίσει παντού διάφορα σχήματα και μεγέθη σταυρών, γιατί είναι το κυριότερο όπλο των Μοναχών κατά του διαβόλου. Έτσι συναντούμε σταυρούς σε εξωτερικές και εσωτερικές διακοσμήσεις σε κτίρια, σε τοιχογραφίες, σε μικρογραφίες, σε σχήματα Μοναχών, σε πόρπες ζωνών , σε κεντήματα, σε κανδήλες, σε τέμπλα , σε παράθυρα, σε φεγγίτες, σε καμπαναριά , σε καπνοδόχους, σε μεγάλους βράχους, σε χαλκογραφίες, σε τάφους, σε σύνορα ιερών Μονών, σε ιερά άμφια κ.α.

Γενικά η τροφή των αγιορειτών μοναχών είναι πολύ λιτή και περιορίζεται συνήθως στο ψωμί, το λάδι, το κρασί, τις ελιές ,τα όσπρια και τα λαχανικά. Το κρέας σπανίζει στο Όρος και από τα κοινόβια λείπει εντελώς. Οι ασκητές στην έρημο περιμένουν από τους περαστικούς να τους στείλουν ή να τους αφήσουν κάτι, συνήθως παξιμάδια και καμιά ελιά.

Οι Μονές στον Άθω διατηρούν το παλιό έθιμο της φιλοξενίας για κάθε επισκέπτη τους . Πολλοί προσκυνητές ή εργάτες στο Όρος , ιδίως κατά τους θερινούς μήνες , βρίσκουν ύπνο και τροφή σε αυτές εντελώς δωρεάν.

Εργασία
Οι μοναχοί στις Μονές, που σήμερα φτάνουν τους 2.500 περίπου, αναλαμβάνουν τα διάφορα διακονήματα , που τους αναθέτουν οι προϊστάμενοί τους. Έτσι φροντίζουν για την τέλεση της λατρείας, τη διαφύλαξη των κειμηλίων, την εξυπηρέτηση των αδελφών και των προσκυνητών κ.λ.π.


Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο αριθμός των μοναχών σήμερα στις περισσότερες από τις αγιορείτικες Μονές είναι δυσανάλογος προς τις πολλές υπηρεσίες και είναι συνηθισμένο το φαινόμενο ένας μοναχός να εκτελεί δύο ή και περισσότερες από αυτές. Για αυτό πολλές από τις Μονές αναγκάζονται να παίρνουν λαϊκούς για διάφορες εξωτερικές κυρίως εργασίες.

Παραθέτουμε μερικά από τα διακονήματα των μοναχών:

Πυλωρός ή πορτάρης: μένει σε ιδιαίτερο δωμάτιο μέσα από τη μεγάλη πύλη της Μονής. Ελέγχει με προσοχή τα διαμονητήρια των επισκεπτών και τους οδηγεί στο αρχονταρίκι.

Αρχοντάρης: δίνει φαγητό στους ξένους προσκυνητές και φροντίζει για τον ύπνο τους. Καμιά φορά τον βοηθάει ένας ακόμη μοναχός, ο παραρχοντάρης.

Κωδωνοκρούστης ή καμπανάρης: χτυπάει το σήμαντρο και τις καμπάνες στις διάφορες εκκλησιαστικές ακολουθίες και εορτές.

Εκκλησιαστικός ή εκκλησιάρχης: υπεύθυνος για την προετοιμασία του ναού πριν από τις ακολουθίες.

Βηματάρης: φυλάει τα άγια λείψανα στο ιερό βήμα και τα βγάζει σε όσους από τους επισκέπτες ζητούν να τα προσκυνήσουν.

Τυπικάρης: υπηρετεί ως τελετάρχης μέσα στο ναό και υποδεικνύει στους ψάλτες τα τροπάρια και τα αναγνώσματα της ημέρας.

Αναγνώστης ή διαβαστής: διαβάζει τα αναγνώσματα στο ναό ή στην κοινή τράπεζα.

Επιστημονάρχης: Ο επόπτης διαφόρων διακονημάτων.

Τραπεζάρης: υπεύθυνος για την τράπεζα και την ετοιμασία της.

Μάγειρας: ετοιμάζει το φαγητό στην εστία ( μαγειρείο ) της Μονής.

Μάγκιπας: ο φουρνάρης που ψήνει το ψωμί στο μαγκιπείο ( φούρνο ) .

Δοχειάρης: διαχειριστής στο δοχειό, δηλαδή, στην αποθήκη.

Νοσοκόμος: φροντίζει για τους γέροντες όταν πια δεν μπορούν να εργασθούν και να κινούνται μόνοι τους . Συνήθως νοσοκομείο και γηροκομείο συστεγάζονται και λειτουργούν μαζί.

Βιβλιοφύλαξ ή Βιβλιοθηκάριος: έχει τα κλειδιά της βιβλιοθήκης, για την οποία είναι υπεύθυνος.

Σκευοφύλακας: υπεύθυνος για το συνοδικό , όπου συνεδριάζουν οι προϊστάμενοι των Μονών.

Προσμονάριος: φροντίζει, όπου υπάρχει θαυματουργή εικόνα της Παναγίας , για το παρεκκλήσι της και την εικόνα, ψάλλει τις παρακλήσεις και δέχεται τις προσφορές των προσκυνητών.

Βορδονάρης ή χατλάρης: φροντίζει τους σταθμούς και τα ζώα της Μονής.

Βαγενάρης: Ο υπεύθυνος του βαγεναρίου (κρασαριού) .

Κουρτζής: Ο υπεύθυνος για το δάσος της Μονής.

Πηγή: "Εμπειρίες από τον αμίλητο κόσμου του Άθω", Νικόλαος Ζαχαριάδης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι απεργούν σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2008

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για οικονομία και ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

  • Ακινητοποιημένα όλη τη ημέρα θα είναι ΟΣΕ, Προαστιακός, τρόλεϊ και τραμ. Tο Μετρό θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
  • Ο ηλεκτρικός από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Τα μπλε λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους στις 8 το πρωί και θα αποσυρθούν στις 6 το απόγευμα.
  • Καμία πτήση δε θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, λόγω της στάσης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων έχουν ανακοινώσει Ολυμπιακή και Aegean.
  • Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία. Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές.
  • Απεργούν οι εφοριακοί.
  • Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Απεργούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
  • Απεργούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.
  • Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο Τομέα.
  • Απεργούν οι εργαζόμενοι και στα μέσα ενημέρωσης από τις 6 το πρωί.
  • Απεργούν οι δικηγόροι και οι μηχανικοί.
  • Κλειστό θα είναι το γραφείο του Κτηματολόγιου στο Σύνταγμα λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στο Μετρό. Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα άλλα κτηματολογικά γραφεία.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συγκέντρωση αύριο στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, μισή ώρα νωρίτερα τα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όλο και περισσότεροι οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Η διαμαρτυρία για την αύξηση της τιμής των διοδίων στην Eθνική Oδό Κορίνθου - Πατρών παίρνει πια μορφή χιονοστιβάδας!
Πολλοί οδηγοί συνεχίζουν να αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο, ενώ στην ιστοσελίδα http://www.pesoxi.gr/ οι επισκέπτες υπογράφουν ηλεκτρονικά αυτή τη διαμαρτυρία.
Και επιπλέον δίνεται η δυνατότητα να στηρίξετε τη νομική διεκδίκηση του δικαιώματος των πολιτών για πιο δίκαια διόδια στην Εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου.
Εκπρόσωπος της ομάδας θα σας ενημερώσει για τη διαδικασία και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν καθώς και για τον ενεργό ρόλο που μπορείτε να παίξετε σε αυτή την προσπάθεια.
Πάντως το τι θα γίνει με όσους αρνούνται να πληρώσουν διόδια στην Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών είναι ακόμα ασαφές.
Σε πολλούς από τους οδηγούς που αρνούνται παραδίδεται «Έντυπο Αδυναμίας Καταβολής Διοδίων» ένα έγγραφο το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι ο οδηγός απλώς δεν έχει χρήματα για να καταβάλλει τα διόδια και όχι ότι αρνείται.
Με αυτό τα χαρτί ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει το αντίτιμο κάποια άλλη στιγμή, σε κάποιο από τα γκισέ των διοδίων της «Ολυμπίας Οδού».
Αν δεν το κάνει, είναι πιθανόν, τα χρήματα να του κρατηθούν με προσαύξηση από την Εφορία.
Με αυτούς που αρνούνται να υπογράψουν αυτό το χαρτί τι θα γίνει;

Διαβάστε και:
Ο εφιάλτης στον δρόμο με τα διόδια
Να πληρώνουμε ή όχι διόδια στην Πατρών - Κορίνθου;
Για τα διόδια στην Πατρών - Κορίνθου
Διόδια: Οι αυξήσεις προηγούνται των έργων!
Τα λεφτά μας πίσω, λένε οι πολίτες για τα διόδια που έχουν καταβάλει περνώντας από την Εθνική Αθηνών - Πατρών
Διόδια: Μην τα πληρώνετε, παρακάμψτε τα!
Κίνημα Πατρινών εναντίον των διοδίων της Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου
Τι λέει το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για τα διόδια της Αθηνών - Πατρών
Όχι στην αύξηση των διοδίων λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ και διοργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα σε Ρίο και Κόρινθο

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μετά τη Στέλλα Μπεζαντάκου και τον Εφραίμ τώρα και η Μαριάννα Ντούβλη στέλνει επιστολή, όχι στον Καραμανλή αλλά στον Παπούλια και του ζητάει εκλογές!

Φαντάζεστε Μπεζαντάκου και Ντούβλη στη Βουλή;
Για τον Εφραίμ δεν το συζητούμε…
Ήδη αναγνώστης μας του έδωσε και υπουργείο
.........
Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα στην Εspresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...