Ειδήσεις

5 Νοε 2008

Εντοπίστηκε το ελικόπτερο που έπεσε στην Κύμη – Εξακολουθούν να αγνοούνται οι χειριστές του

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικόπτερου «Απάτσι» το οποίο συνετρίβη στις 20:15, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την Κύμη Ευβοίας.
Πρόκειται για ένα από τα δυο ελικόπτερα που πετούσαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης.
Εξακολουθούν να αγνοούνται τα δυο άτομα – χειριστές του. Το συγκεκριμένο ελικόπτερο δεν έχει σύστημα εκτίναξης στα καθίσματα.
Αυτή τη στιγμή το ελικόπτερο φλέγεται. Ήταν φορτωμένο με πυρομαχικά με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχείς εκρήξεις στο σημείο που κατέπεσε, εκρήξεις που δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το βιογραφικό του Μπαράκ Ομπάμα

Ο Μπάρακ Ομπάμα γεννήθηκε στη Χονολουλού της Χαβάης στις 4 Αυγούστου 1961.
Ο πατέρας του, Μπάρακ Ομπάμα ο πρεσβύτερος, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Κένυας, ήτανε βοσκός και οικιακός βοηθός των Βρετανών.
Η μητέρα του Μπάρακ, Ann Dunham, μεγάλωσε στο Κάνσας. Ο πατέρας της δούλευε στις πετρελαιοπηγές κατά την Μεγάλη Ύφεση και στρατολογήθηκε για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μετά το Περλ Χάρμπορ.
Η μητέρα της δούλεψε σε εργοστάσιο συναρμολόγησης βομβαρδιστικών και μετά τον πόλεμο σπούδασαν, αγόρασαν σπίτι μέσω του Ομοσπονδιακού Προγράμματος Κατοικίας και μετακόμισαν στη Χαβάη.
Οι γονείς του γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης. Η μητέρα του ήδη σπούδαζε και ο πατέρας του είχε κερδίσει υποτροφίαν που του επέτρεψε να αφήσει την Κένυα και να κυνηγήσει τα όνειρα του στην Αμερική.

Ο πατέρας του Μπάρακ τελικά επέστρεψε στην Κένυα και ο ίδιος μεγάλωσε με τη μητέρα του στη Χαβάη και για κάποια χρόνια στην Ινδονησία αλλά και με τη γιαγιά του που κατά τραγική ειρωνεία πέθανε για μια μέρα πριν να καταφέρει να τον καμαρώσει πρόεδρο.
……
Συνεχίζεται…

Αργότερα, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1983.

Από τη μητέρα του έμαθε τις αξίες της συναισθηματικής κατανόησης και της κοινωνικής υπηρεσίας. Με βάση αυτές τις αξίες, ο Μπάρακ άφησε για λίγο στην άκρη τη νομική και τις επιχειρήσεις και μετακόμισε στο Σικάγο το 1985. Σε τοπικό επίπεδο, υπήρξε μέλος μιας εκκλησιαστικής ομάδας που βοηθούσε φτωχές γειτονιές, πληγμένες από την υψηλή ανεργία και την εγκληματικότητα, να οργανωθούν και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης τους.


Η ομάδα είχε επιτυχίες αλλά σύντομα ο Μπάρακ συνειδητοποίησε ότι οι αλλαγές σε τοπικό επίπεδο δεν αρκούσαν για να βελτιώσουν πραγματικά τις ζωές των ανθρώπων. Οι αλλαγές θα έπρεπε να γίνουν στους νόμους και τις πολιτικές της χώρας.


Επέστρεψε στα θρανία του Χάρβαρντ το 1991, για να πάρει το πτυχίο της νομικής. Ήταν ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός που έγινε πρόεδρος του Harvard Law Review.


Εκεί θα γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του. Το «ναι» στην πρόταση γάμου ήρθε μετά από ραντεβού σε κινηματογράφο, όταν είδαν μαζί μια ταινία του Σπάικ Λι.


Αμέσως μετά, επέστρεψε στο Σικάγο για να ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου πολιτικών δικαιωμάτων και να διδάξει συνταγματικό δίκαιο. Το επάγγελμα του τον έφερε στη θέση του Γερουσιαστή της πολιτείας του Ιλινόις, όπου και την υπηρέτησε για οκτώ χρόνια. Το 2004, έγινε ο τρίτος στην ιστορία Αφρο-Αμερικανός που υπηρέτησε στη Γερουσία των ΗΠΑ.


Πολιτική καριέρα

Η πολιτική του διαδρομή είναι διανθισμένη με πλούσιες και διαφορετικές εμπειρίες. Μεγάλωσε σε διαφορετικούς τόπους και με ανθρώπους που είχαν διαφορετικές απόψεις και ιδέες. Πιστεύει στη δυνατότητα των ανθρώπων να ενωθούν για ένα πολιτικό μέλλον, το οποίο θέτει ως προτεραιότητα τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής και όχι το πολιτικό όφελος.


Στη Γερουσία της Πολιτείας του Ιλινόις, εργάστηκε με Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους για να βάλουν σε εφαρμογή κοινωνικά προγράμματα που βοήθησαν τις χαμηλόμισθες οικογένειες. Επίσης, ασχολήθηκε εντατικά για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία. Ο Γερουσιαστής Ομπάμα εργάστηκε με κρατικούς αξιωματούχους στο να εφαρμόσουν προγράμματα βιντεοσκόπησης των ανακρίσεων και των ομολογιών σε όλες τις υποθέσεις θανατικών ποινών, όταν ένας μεγάλος αριθμός κατηγορούμενων, που αντιμετώπιζαν θανατικές ποινές, βρέθηκαν αθώοι.


Στη Γερουσία των ΗΠΑ, το επίκεντρο του ήταν η αντιμετώπιση των προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης στον 21ο αιώνα, με φρέσκες ιδέες και πολιτικές που δεν αρκούνταν στον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή. Πέρασε τον πρώτο του νόμο μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο Tom Coburn. Αυτός ο νόμος επέτρεπε σε κάθε Αμερικανό πολίτη να μπαίνει στο διαδίκτυο και να βλέπει που ξοδεύονται τα χρήματα των φορολογούμενων. Επιπλέον, η φωνή του ήταν από τις πρώτες που ζητούσαν μεταρρυθμίσεις σε ηθικά ζητήματα για να ξεριζωθούν περιπτώσεις διαφθοράς μέσα στο Κογκρέσο, όπως αυτή του Jack Abramoff.


Ως μέλος της Επιτροπής για τα Ζητήματα των Βετεράνων, ο Γερουσιαστής Ομπάμα πολέμησε στο πλευρό των βετεράνων για να πάρουν το επίδομα ανικανότητας που τους είχαν υποσχεθεί. Επίσης βοήθησε στην οργάνωση της επιστροφής των χιλιάδων βετεράνων που θα χρειαστούν βοήθεια μετά τη θητεία τους σε Ιράκ και Αφγανιστάν.


Αναγνωρίζοντας τη σημασία των όπλων μαζικής καταστροφής, ταξίδεψε στη Ρωσία για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια κατά της εξάπλωσης των πυρηνικών.


Συνειδητοποιώντας την εξάρτηση της αμερικανικής οικονομίας από το πετρέλαιο, προσπαθεί να φέρει σε επαφή τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τους αγρότες, τους συνδικαλιστές τις επιχειρήσεις και τους πολιτικούς, ώστε να προωθηθούν οι εναλλακτικές μορφές καυσίμων.



Είτε πρόκειται για τις οδυνηρές επιπτώσεις του τυφώνα Κατρίνα, τη γενοκτονία στο Νταρφούρ, ή το ρόλο της πίστης στην πολιτική, ο Μπάρακ Ομπάμα συνεχίζει να μιλάει για τα ζητήματα που θα καθορίσουν την Αμερική του 21ου αιώνα. Αλλά πέρα και πάνω από όλα τα κατορθώματα του, είναι περήφανος και ευγνώμων για την οικογένεια του. Η σύζυγος του, Μισέλ, και οι δυο του κόρες, Μάλια, 9 ετών και Σάσα, 6 ετών κατοικούν στο South Side του Σικάγο.

….
Από: http://news.pathfinder.gr/world/news/513799.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Μπαράκ στην αγκαλιά της μητέρας του, μιας λευκής γυναίκας που ο σύντομος γάμος της με έναν έγχρωμο είχε σαν αποτέλεσμα τον Ομπάμα

Η μητέρα του, Stanley Ann Dunham Soetoro, ήταν μια λευκή γυναίκα που ο σύντομος γάμος της με έναν έγχρωμο από την Κένυα είχε σαν αποτέλεσμα τον Μπάρακ Ομπάμα.
Η ζωή της δεν ήταν αυτή που είχε μια γυναίκα του μέσου όρου της εποχής: Ταξίδεψε και δούλεψε σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου μεγαλώνοντας παράλληλα και τον μονάκριβο γιο της. ........ .

Από: http://www.akouseto.gr




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έπεσε ελικόπτερο "Απάτσι" ανοιχτά της Κύμης - Δυο άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο

Όπως ακούσαμε ατο δελτίο ειδήσεων του "Alpha", δυο άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο και αυτήν τη στιγμή σπεύδουν στην περιοχή σωστικές δυνάμεις.
Το συγκεκριμένο ελικόπτερο δεν έχει σύστημα εκτίναξης στα καθίσματα και αυτό κάνει τα πράγματα δυσκολότερα...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αγοραστές της Ολυμπιακής

Συνολικά 38 είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες για την Ολυμπιακή, αλλά μόνο τα ονόματα των 12 σχημάτων δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς οι υπόλοιπες δεν θέλησαν να γίνει γνωστή η υποψηφιότητά τους στην παρούσα φάση.

Από τους 38 ενδιαφέρον για το πτητικό έργο εκδήλωσαν 13 εταιρίες, για την επίγεια εξυπηρέτηση 15 και για την τεχνική βάση 10.
Από τα 12 ονόματα που ανακοινώθηκαν τα 7 σχήματα δραστηριοποιούνται στο χώρο των αερομεταφορών, και από τα υπόλοιπα 5 οι δύο έχουν σχέση με την επίγεια εξυπηρέτηση σε αεροδρόμια και οι άλλοι τρεις είναι εταιρίες το αντικείμενο των οποίων, όπως προκύπτει, δεν έχει σχέση με τις αερομεταφορές.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι επενδυτικοί σύμβουλοι του κράτους οι εταιρίες Lazard, Alpha Bank, Emporiki Bank, NBGI, οι υποψήφιοι επενδυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν είναι:
……..
Συνεχίζεται…



Athens Airways
Νέα εταιρεία αερομεταφορών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.
Chrysler Aviation
Ιδιωτική αεροπορική εταιρεία charters και jets με έδρα την Καλιφόρνια.
Fouad Al Ghanim Group
Όμιλος του Κουβέιτ που έχει στην ιδιοκτησία του, μεταξύ άλλων, την Gainjet.
MyAir
Ιταλική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.
Qatar Airways
Η βασική αεροπορική εταιρεία του Κατάρ.
Sky Europe
Κεντροευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους
SkyOne
Αμερικανική αεροπορική εταιρεία με δραστηριότητα σε πτήσεις charter.
Ellaktor
Ελληνικό κατασκευαστικό group.
Goldair
Εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης που ήδη δραστηριοποιείται σε ελληνικά αεροδρόμια.
Hellenic Cargo Group
Consortium που υποστηρίζεται από την Atis Global και την Aritrans Group.
Swissport
Εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης που ήδη δραστηριοποιείται σε ελληνικά αεροδρόμια.
Iberia
Η μεγαλύτερη ισπανική αεροπορική εταιρεία.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε διευκρινίζεται ότι για την εταιρεία που θα αναλάβει το πτητικό έργο έχει εκδηλωθεί ακόμα ενδιαφέρον από μία ευρωπαϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των αερομεταφορών, η οποία είναι υποψήφια και στους τρεις διαγωνισμούς, και από 5 επενδυτικά funds.

Για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης πέραν της ευρωπαϊκής εταιρείας που αναφέρεται παραπάνω, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης και από 7 επενδυτικά funds.

Για την εταιρεία τεχνικής βάσης έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον η προαναφερόμενη ευρωπαϊκή εταιρεία και 6 επενδυτικά funds.

Με βάση συγκεκριμένους κανόνες που θα τεθούν, όπως συμβαίνει συχνά, από τους επενδυτικούς συμβούλους, όλοι οι υποψήφιοι σε κάθε διαγωνισμό θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα ονόματα όλων των υπολοίπων υποψηφίων, προκειμένου να υπάρχουν ίσοι όροι μεταχείρισης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δείτε πέντε ανθρώπους που δεν έχουν τηλεόραση στο σπίτι τους

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, από τα περίπου 3.700.000 ελληνικά νοικοκυριά, μόλις τα 19.066 δεν έχουν τηλεόραση. Από αυτά στα 1.471 σπίτια κατοικούν παιδιά.

Δημήτρης Ραζέλας, 37 ετών, δικηγόρος
, πατέρας τριών παιδιών- πέντε, τριών και ενάμισι ετών.
«Έβλεπα κυρίως ειδήσεις, αλλά δεν άντεξα αυτή την κακής ποιότητας δημαγωγία που κατά τη γνώμη μου κάνουν. Τα παιδιά βλέπουν ελεγχόμενα dvd από μένα στον υπολογιστή μου. Το ευχάριστο είναι ότι δεν τη ζητάνε και όταν βρεθούμε σε κάποιο σπίτι δεν κάθονται μπροστά στην οθόνη».

Μάικλ Κυριακίδης
Τηλεόραση είχε μέχρι πριν από τρία χρόνια. «Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι δεν μου κάνει καλό. Έβλεπα κυρίως ειδήσεις, αλλά δεν άντεξα αυτή την κακής ποιότητας δημαγωγία που κατά τη γνώμη μου κάνουν».

Μανώλης Φανουργάκης, 30 ετών, μηχανικός υπολογιστών
«Πριν από οκτώ χρόνια μετακόμισα από το σπίτι των γονιών μου σε δικό μου. Είχα αποφασίσει καιρό πριν να μην πάρω τηλεόραση», λέει ο. Ωστόσο, «υπάρχουν εκπομπές και ντοκιμαντέρ που θα ήθελα να βλέπω. Είναι το μοναδικό κόστος. Αλλά κι αυτό είναι μικρή απώλεια».

Λάμπρος Ντούσικος, δρ Φιλοσοφίας στο VUΒ (Vrije Universiteit Βruseel)
«Τα χαμηλού επιπέδου θεάματα που προσφέρει η τηλεόραση είναι πολύ περισσότερα από τα ωραία. Η τηλεόραση μάς απασχολεί το μυαλό χωρίς να μπορούμε να έχουμε μια δημιουργική σκέψη. Επίσης εκείνο που απεχθάνομαι είναι ότι μαγνητίζει το βλέμμα. Αν βρίσκονται δυο, τρεις άνθρωποι μαζί και είναι ανοιχτή η τηλεόραση, όλοι θα απορροφηθούν από αυτή».

Θανάσης Νιάρχος, ποιητής
«Η τηλεόραση πέρασε από το σπίτι μου, για μια μέρα μόνο τον Αύγουστο του ΄88, όταν ο συχωρεμένος ο πατέρας μου την έστειλε δώρο, γιατί είχα κάποιο πρόβλημα με τη μέση και έμενα μέσα στο σπίτι. Την επόμενη μέρα, χωρίς καν να τη βγάλω από το κουτί, την έστειλα δώρο στους κουμπάρους μου. Έτσι, δεν είμαι υποχρεωμένος, σε συντροφιές, να ανακυκλώνω τη σαβούρα που μας δίνει μαζί με ελάχιστα ωραία- η τηλεόραση. Και επιπλέον διαισθάνομαι πως... δεν κινδυνεύω να πάθω Αλτσχάιμερ.
Τα μοναδικά πράγματα που έχω δει στην τηλεόραση είναι "Το ολοκαύτωμα" σε τέσσερις συνέχειες και μια συνομιλία του Τρίτση με τους παπάδες».

Περισσότερα: "Τα Νέα".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κατέθεσε σήμερα ο Αυγουστίνος Δημητρίου για την υπόθεση «Ζαρντινιέρα»: Πίστευα ότι θα με σκοτώσουν. Μου έβαλαν χειροπέδες και συνέχισαν να με χτυπούν

«Ενώπιος ενωπίω» με τους αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι «πρωταγωνίστησαν» στον ξυλοδαρμό του, βρέθηκε ο 26χρονος Κύπριος Αυγουστίνος Δημητρίου, καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, που εκδικάζει την υπόθεση, γνωστή ως υπόθεση «Ζαρντινιέρα».
Κατά τη διάρκεια της 2ωρης κατάθεσής του, ο νεαρός Κύπριος κλήθηκε να ανακαλέσει στη μνήμη του και να περιγράψει λεπτομερώς τις στιγμές που βίωσε το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006, υποδεικνύοντας χωρίς επιφύλαξη στο δικαστήριο τους αστυνομικούς, που τον ξυλοκόπησαν «απρόκλητα» -κατά τον ίδιο- στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
…………
Συνεχίζεται…
«Ζούσα ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, ως φιλοξενούμενος στο σπίτι Κύπριου φίλου μου στην περιοχή της Τούμπας», ανέφερε στην αρχή της κατάθεσής του ο 26χρονος, που εγκαταστάθηκε για σπουδές στην πόλη, αλλά μετά το περιστατικό διέκοψε τα μαθήματα και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Αναφερόμενος στην επίμαχη βραδιά, είπε: «Μου τηλεφώνησε ένας φίλος και κατεβήκαμε βόλτα με το μηχανάκι του στο κέντρο της πόλης. Αφήσαμε το μηχανάκι στην Καμάρα, απ' όπου συνεχίσαμε με τα πόδια με μέτωπο τα Πανεπιστήμια. Περάσαμε μπροστά από αστυνομικούς και σταματήσαμε για τσιγάρο. Ξαφνικά, έπεσαν δακρυγόνα και είπαμε να φύγουμε. Δεν ήμασταν μόνοι, περνούσε κι άλλος κόσμος».

Για τον ξυλοδαρμό του, κατέθεσε μεταξύ άλλων: «Καθώς περπατούσα ήρθαν πάνω μου 6-7 άτομα. Ένας απ' αυτούς, χωρίς να πει ποιος είναι, άρχισε να μου δίνει μπουνιές και να μου βάζει τρικλοποδιά. Αυτό έγινε μπροστά στο ξενοδοχείο ABC. Στη συνέχεια, άρχισαν να με χτυπούν με χέρια και πόδια και οι άλλοι. Εκλιπαρούσα για βοήθεια. Έπεσα κάτω και συνέχισαν να με χτυπούν στο πρόσωπο και το κεφάλι. Ήταν όλοι με πολιτικά ρούχα. Τους ζητούσα εξηγήσεις. Στη συνέχεια, με μετέφεραν στην οδό Αγγελάκη, όπου συνέχισαν να μου ρίχνουν ξύλο. Πίστευα ότι θα με σκοτώσουν. Μου έβαλαν χειροπέδες κι ακόμη και τότε συνέχισαν να με χτυπούν. Με μετέφεραν με πολιτικό Ι.Χ. σε αστυνομικό τμήμα και τρεις ώρες αργότερα, σε νοσοκομείο».

Οι δύο αδελφές του Κυπρίου πρώην σπουδαστή αναφέρθηκαν στα ψυχικά τραύματα, που άφησε το περιστατικό στον αδελφό τους. «Από εκείνο το βράδυ η ζωή του έχει αλλάξει. Είναι κλεισμένος στο σπίτι και δεν βγαίνει», είπε η μεγαλύτερη εξ αυτών, ενώ η άλλη πρόσθεσε: «Εδώ και 2 χρόνια παλεύουμε να τον συνεφέρουμε». Εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι ο 26χρονος δεν συμμετείχε σε κανένα επεισόδιο εκείνο το βράδυ. Περιγράφοντας τη στιγμή που τον αντίκρισαν στο κρεβάτι του νοσοκομείου «Γεννηματάς» είπαν: «Το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο και έλεγε συνεχώς ότι δεν έκανε τίποτα».

Στο δικαστήριο κατέθεσε, επίσης, ο φίλος του 26χρονου που τον συνόδευε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.


Από: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ας το θυμηθούμε… - Το βίντεο με τα αμοντάριστα πλάνα του ξυλοδαρμού του φοιτητή από την Κύπρο, Αυγουστίνου Δημητρίου


Στο βίντεο με τα αμοντάριστα πλάνα του ξυλοδαρμού του φοιτητή από την Κύπρο μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Το βίντεο δείχνει ολόκληρη τη σκηνή από τη στιγμή που ο φοιτητής απλώς, περπατάει στο δρόμο και καταλήγει στον ξυλοδαρμό και στη σύλληψή του, υπό του βλέμμα του Διοικητή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
……..
Περισσότερα: http://www.youtube.com/watch?v=LgTREwHpsFA

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παγκόσμιο πρωτοσέλιδο η νίκη Ομπάμα

Η ιστορική νίκη του Μπάρακ Ομπάμα κυριαρχεί στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

International Herald Tribune

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έγγραφο της Τροχαίας έχει ως στόχο την αύξηση του... "τζίρου" των κλήσεων

Η ύπαρξη του εγγράφου είναι γνωστή και το θέμα το επαναφέρει η εφημερίδα "Θράκη".

Σύμφωνα με το έγγραφο υπολείπονται έως το τέλος του έτους 2002 να βεβαιωθούν περίπου 2.000 παραβάσεις προκειμένου να επιτευχθούν "οι τεθέντες από το Αρχηγείο, σχετικοί στόχοι".

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τους αρμόδιους οι οποίοι επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου επισημαίνοντας ότι τώρα πια δεν υπάρχουν τέτοιου είδους διαταγές...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κόπηκε το συρματόσχοινο του ανελκυστήρα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης – Μέσα στο ασανσέρ που έπεσε ήταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Βίντεο

Είδαμε το θέμα και το βίντεο στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και πραγματικά είναι απίστευτο το πώς ένα ασανσέρ και μάλιστα σε νοσοκομείο είναι τόσο παρατημένο στην τύχη του και ασυντήρητο έτσι ώστε να σπάσει το συρματόσχοινό του.
Διαβάζουμε στο Από: http://kalimera-arkadia.blogspot.com:

Παραλίγο να συμβεί σοβαρό ατύχημα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, προχθές, και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της περιοδείας κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ.
Κάποια στιγμή, μπήκαν στον ανελκυστήρα του Νοσοκομείου δέκα άτομα.
Ήταν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μαζί με δημοσιογράφους και τεχνικούς που καλύπτουν το ρεπορτάζ.
Όμως, το ασανσέρ δεν άντεξε το βάρος όλων αυτών τω ανθρώπων, κόπηκε το συρματόσχοινο του ανελκυστήρα και ξαφνικά βρέθηκαν όλοι από τον 2ο όροφο, στον ισόγειο του Νοσοκομείου!
..


Τραντάχτηκαν γερά, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς τους. Ουσιαστικά, ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, αφού αν δεν βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον 2ο όροφο, αλλά πιο ψηλά, ίσως σήμερα να μιλούσαμε για πιο δυσάρεστα γεγονότα…Είναι ευτυχές ότι αποφύγαμε τα χειρότερα όμως επειδή ειπώθηκε ότι παρόμοιο συμβάν έχει ξαναγίνει παλαιότερα με τα ασανσέρ του Ψυχιατρείου, μήπως πρέπει οι υπεύθυνοι να ελέγξουν την ασφάλεια των ανελκυστήρων, πριν γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στα "μαχαίρια" τα Σώματα Ασφαλείας στη Κεφαλονια!

Μήνυμα αναγνώστη
....
Ο αερολιμενάρχης Κεφαλονιάς έβαλε 2.000 ευρώ πρόστιμο σε αστυνομικό χωρίς να έχει τη δικαιοδοσία.
Σε "ανταπόδοση" η αστυνομία ζητάει από το Υπουργείο τη τιμωρία του αερολιμενάρχη για παρέμβαση στο έργο άλλης υπηρεσίας!
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ημερήσιος» που αποκάλυψε το συμβάν, την προηγούμενη βδομάδα ο αερολιμενάρχης του κρατικού αερολιμένα Αργοστολίου, έβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε Αστυνομικό που ανήκει στη δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργοστολίου για λόγους συμπεριφοράς.
……….
Συνεχίζεται…

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η μια υπηρεσία δεν μπορεί, δεν έχει τη δικαιοδοσία να «κόβει» πρόστιμα για μια άλλη υπηρεσία, είναι και το αστρονομικό ύψος του προστίμου των 2.000 ευρώ που είναι κάτι πάρα πάνω από δυο μισθούς του τιμωρημένου αστυνομικού.
Μόλις η Αστυνομία και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων πληροφορήθηκαν το γεγονός άρχισαν οι καταγγελίες προς τα αρμόδια υπουργεία και στον εισαγγελέα με αίτημα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ημερήσιου», την τιμωρία του αερολιμενάρχη λόγω παρεμβολής σε καθήκοντα άλλης υπηρεσίας!
….

Περισσότερα: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2718&Itemid=152

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ιερές" μπίζνες στη Κεφαλονιά; Η Μητρόπολη αξιώνει οικοπεδοποίηση μοναστηριακής έκτασης στη Λάσση

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Η Λάσση, τουριστική περιοχή της Κεφαλονιάς με δεκάδες ξενοδοχεία, εστιατόρια και bar, ο Δεσπότης διεκδικεί στο Συμβούλιο Επικρατείας να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, προκειμένου να οικοπεδοποιηθεί, ακίνητο της Μονής 10 στρεμμάτων στο οποίο βρίσκεται και το Σπήλαιο του Αγίου Γερασίμου.
Πρόκειται για το γνωστό "Σπήλαιο", την περιοχή με τη σπηλιά στην οποία ασκήτεψε ο Άγιος Γεράσιμος όταν πρωτοήλθε στη Κεφαλονιά!
Η οικοπεδοποίηση και η πώληση του εν λόγω αγροτεμαχίου θα φέρει στα εκκλησιαστικά ταμεία τρία εκατομμύρια ευρώ.
..........
Περισσότερα: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2700&Itemid=152



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κέρκυρα: Σε αυτήν την φωτογραφία καταλαβαίνει κανείς επακριβώς, τι σημαίνει «αίσθηση του καθήκοντος»

Μήνυμα αναγνώστη
........
Υπάρχει ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε διαβάσεις πεζών και ακριβώς δίπλα υπάρχει ένα περιπολικό της Τροχαίας.
Αποτέλεσμα; Ούτε κλήση και ούτε αφαίρεση πινακίδων για τον παραβάτη, γιατί τώρα πια, από ότι φαίνεται, στη Ελλάδα ο "νέος ΚΟΚ" επιτρέπει την στάση και την στάθμευση επάνω σε διάβαση πεζών. Ακόμα μια φορά μια ευρωπαϊκή πρωτοπορία της χώρας μας…
.......
Οικολόγοι Πράσινοι Κέρκυρας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Περπατώντας στα χνάρια παλιών παγοποιών στο Χορτιάτη

Μήνυμα αναγνώστη

....
Περισσότερα από 500 άτομα συμμετείχαν στην πεζοπορία στο μονοπάτι των παλιών παγοποιών στον Χορτιάτη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 και διοργανώθηκε από τον "Μύθο" στα FM 93,4 σε συνεργασία με το κατασκηνωτικό κέντρο προσκόπων και την κίνηση πολιτών Χορτιάτη στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προστασίας των δασών.
……..
Συνεχίζεται…
Στην πεζοπορία έγινε γνωριμία με την χλωρίδα την πανίδα, τα παλιά παγοποιεία και τις πηγές του βουνού περπατώντας στο μονοπάτι των παλιών παγοποιών.

Η πεζοπορία έκλεισε με συναυλία στο κατασκηνωτικό κέντρο προσκόπων Χορτιάτη και φαγητό με άφθονο κόκκινο κρασί, υποσχομένοι όλοι ότι σύντομα θα παρευρεθούν σ’ ένα νέο προορισμό. Στη συναυλία έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την προστασία των δασών τραγουδώντας οι Δαμιανός Φαρμάκης, Βαγγέλης Τσιόναρος και Θωμάς Βάκουλης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...