Ειδήσεις

17 Νοε 2008

"Βόμβα" στα θεμέλια της AGB

Ένα έγγραφο με 500 ονόματα ανθρώπων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που κατέχουν τις συσκευής μέτρησης τηλεθέασης της AGB, περιήλθε στην κατοχή του Κώστα Βαξεβάνη και του Alpha, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το έγγραφο περιλαμβάνει τις διευθύνσεις και τους τηλεφωνικούς αριθμούς των νοικοκυριών που περιλαμβάνονται στο δείγμα της μέτρησης.

Ο Κώστας Βαξεβάνης παρέδωσε το έγγραφο, κάνοντας συμπληρωματική κατάθεση, στα χέρια της 5ης ειδικής ανακρίτριας που εξετάζει την υπόθεση, ενώ ταυτόχρονα ο τηλεοπτικός σταθμός ενημέρωσε την Επιτροπή Έρευνας Ελέγχου Τηλεθέασης πως πλέον δεν υπάρχει η ανωνυμία σχεδόν του μισού δείγματος.
……..
Συνεχίζεται…


Το ερώτημα πλέον είναι σε ποιες δημόσιες κινήσεις θα προβούν τόσο η ΕΕΤΤ όσο και η AGB για την προστασία του δείγματος, αν δηλαδή θα διακόψουν αμέσως τη λειτουργία των συγκεκριμένων μετρητών και αν θα τους αντικαταστήσουν και με ποιους όρους. Ακόμη, αν θα υπάρξει αντίδραση από την κυβέρνηση καθώς με βάση τη μέτρηση τηλεθέασης κατανέμεται η κρατική διαφημιστική δαπάνη στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Όμως, το κεντρικής φύσεως ζήτημα είναι αν μόνο τώρα έσπασε το απόρρητο ή αν αυτή η λίστα των στοιχείων είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την έρευνα τηλεθέασης. Αν δηλαδή υπάρχουν άλλοι που έπραξαν το αντίθετο από όσα κάνουν ο Alpha και ο Κώστας Βαξεβάνης, ενημερώνοντας τις αρχές και τον φορέα ελέγχου της μέτρησης.
Ο δημοσιογράφος στο παρελθόν άνοιξε την έρευνα για τη μέτρηση τηλεθέασης και όπως φαίνεται δεν την έκλεισε. Στα χέρια του περιήλθε το έγγραφο με τα 500 «μηχανάκια» της AGB. Από τη δειγματοληπτική έρευνα που έκανε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Π», επιβεβαίωσε πως τα τηλέφωνα αντιστοιχούσαν σε νοικοκυριά που είχαν τη συσκευή της AGB. Πολλά από τα νοικοκυριά με τα οποία επικοινώνησε έχουν τον δέκτη της εταιρείας για περίπου 7-8 χρόνια, κάτι που άλλωστε προκύπτει από την έρευνα και των ελεγκτών της ΕΕΤΤ. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως 3 νοικοκυριά δήλωσαν πως μπήκαν στη μέτρηση αφού πρώτα έλαβαν μέρος σε έρευνα αγοράς για καταναλωτικά προϊόντα, όπου ρωτήθηκαν τι κανάλι βλέπουν! Αν αληθεύουν όλα αυτά τα στοιχεία η έρευνα είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Προς νέα εταιρεία ελέγχου
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διαβούλευση για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της τηλεθέασης. Στις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της ΕΙΤΗΣΕΕ, παρουσία των εκπροσώπων των διαφημιστών και των διαφημιζομένων. Στη συνάντηση αυτή τέθηκε εκ νέου το θέμα, από την πλευρά του ΣΚΑΪ, της δημιουργίας μιας εταιρείας κατά τα πρότυπα της ΑΕΜΑΡ στο ραδιόφωνο που θα είναι σε θέση να αξιολογεί τη μέτρηση. Φαίνεται πως η πρόταση, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, γίνεται αποδεκτή. Τέλος η συμφωνία μεταξύ της Nielsen Company και της WPP για την ανταλλαγή περιουσιακών τους στοιχείων έχει αντίκτυπο και στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων και προκειμένου να ικανοποιηθούν οι όροι της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η WPP συμφώνησε να μεταβιβάσει το μερίδιό της, του 50%, της AGB Nielsen Media Research στη Nielsen Company. Συνεπώς η Nielsen Company γίνεται ο μοναδικός μέτοχος του ομίλου AGB Nielsen Media Research, άρα και η AGB Hellas «μετακινείται» από τον όμιλο WPP στη Nielsen Company.

…………
Από: http://www.paron.gr/v3/new.php?id=34523&colid=37&catid=28&dt=2008-11-16&search=AGB

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της 17ης Νοεμβρίου 1973







Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...