Ειδήσεις

3 Απρ 2009

Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών ο Γιώργος Βούτσης

Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών καταδικάστηκε ο 23χρονος Γιώργος Βούτσης - Βογιατζής για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη, τον Οκτώβριο του 2007.
Το δικαστήριο ομόφωνα κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο και απέρριψε την πρόταση της υπεράσπισης να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

ΑΪ ΦΙΛ ΒΕΡΙ ΤΑΪΡΝΤ...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνελήφθησαν οι αλλοδαποί

Συνελήφθησαν οι αλλοδαποί που είχαν καταφέρει να διαφύγουν από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων κάτω από τη "μύτη" των αστυνομικών - συνοδών.
Σύμφωνα με την αστυνομία κρύβονταν στην περιοχή του Μενιδίου.

Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Συμφωνία στο Λονδίνο για την παγκόσμια οικονομική κρίση, σε tempo allegro

Κι ενώ χθες πραγματοποιούνταν η περίφημη σύνοδος των 20 «μεγαλύτερων» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έχει γονατίσει την καθημερινότητά μας, στην Ελλάδα διεξάγονταν γενική απεργία και σαν επακόλουθο δεν υπήρχε κάλυψη αυτής.
Λες και δεν συμβαίνει κάθε μέρα ένα τέτοιο γεγονός και δεν μπορούσαν να μεταθέσουν την ημερομηνία.
Αυτή η εσωστρεφής κακομοιριά μας, είναι ένα ελάττωμα που θα πληρώνουμε πάντα με διάφορους τρόπους.
………
Συνεχίζεται…

Το πρώτο γεγονός που διαφάνηκε υπέρλαμπρα είναι πως η Αμερική δεν είναι πλέον υπερδύναμη, αλλά απλά μία μεγάλη χώρα και οι εποχές που ο "Ρούσβελτ" με τον "Τσώρτσιλ" αντάλλασσαν αβρότητες πίνοντας brandy, είναι παρελθόν.


Το δεύτερο γεγονός είναι το ποσόν του 1,1 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων (820 δις. euro) που αποφασίστηκε να καλύψει την κρίση, η δαπανηρότερη τόνωση της οικονομίας που έχει αποφασιστεί ως τώρα.
Παγκόσμιο εμπόριο, φορολογικοί παράδεισοι, κεφάλαια υψηλού κινδύνου, κατάργηση τραπεζικού απορρήτου, είναι οι σημαντικότεροι τομείς που μπήκαν στο μικροσκόπιο, για μία διάφανη και εποικοδομητική λειτουργία.


Όλοι φάνηκαν ικανοποιημένοι, ακόμα και ο απειλητικός "Σαρκοζί" με τους χαυλιόδοντες των απτών αποτελεσμάτων.


Φάνηκαν, αλλά πίσω από την κουρτίνα το "zong" της Γαλλίας και της Γερμανίας βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρουσιαστεί απέναντι στην Αμερική και στην Βρετανία, αφού είναι ανείπωτο μυστικό η ρήξη τους με αυτές.


Ο "Ομπάμα" από την άλλη προσπαθεί και δείχνει ειλικρινής, αναγνωρίζοντας πολλά από τα λάθη της Αμερικής, χρεώνοντάς τα υπέρκομψα στον "Bush".


Ο ελιγμός του να συναντηθεί με τον Καραμανλή πριν την επίσκεψη στην Τουρκία, ήταν άλλη μία κίνηση διάσωσης, μιας εικόνας που κρέμεται ακόμα σε μια ετοιμόρροπη κορνίζα.



Από: www.simmoria.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πασχαλινό παζάρι από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» κλείνοντας 14 χρόνια δράσης και δημιουργίας διοργανώνει πασχαλινά παζάρια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να τα επισκεφθούν:
……..
Συνεχίζεται…

Στην ΑΘΗΝΑ


• ΜΑΡΟΥΣΙ, Σταθμός ΗΣΑΠ, από 23/3 έως 18/4, ώρες 10:00-14:00 και 17:30- 20:30
• ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, Πλατεία Αγίου Αντωνίου, από 9 έως 18/4, ώρες 9:00-21:00
• ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Αίθουσα Αττικό Μετρό, Στάση Σύνταγμα, από 14 έως 16/4, ώρες 7:30-22:00



Στην ΚΟΡΙΝΘΟ


• Πλατεία Περιβολάκια, από 10 έως 18/4, ώρες 9:00-21:00


Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

• Πεζόδρομος Ερμού και Αριστοτέλους, από 26/3 έως 18/4, ώρες 9:00-21:00


Oι επισκέπτες των bazaar θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις πασχαλινές αγορές τους, διαλέγοντας ανάμεσα σε πλήθος κατασκευών που ετοιμάστηκαν με πολύ μεράκι και αγάπη από τα παιδιά στα Σπίτια μας, τους Εθελοντές και τους Χορηγούς μας.

Σκοπός του Οργανισμού μας, μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, είναι να ενημερωθούν οι φίλοι μας για τις προσπάθειές μας ως προς την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών και να υποστηρίξουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν τον καθημερινό μας αγώνα για χιλιάδες παιδικά χαμόγελα!

Σας περιμένουμε όλους!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι κλέφτες με την μορταδέλα χτύπησαν σε μίνι μάρκετ στην Χαλκίδα!

Ο ένας πήγε στο κατάστημα και προφασιζόμενος τον πελάτη ζήτησε από την υπάλληλο μορταδέλα. Αμέσως η γυναίκα μεταφέρθηκε στο πίσω μέρος του καταστήματος. Την στιγμή εκείνη, ο συνεργός, βλέποντας πως στο ταμείο δεν υπήρχε κανείς, μπαίνει μέσα στο μαγαζί και ξαφρίζει την ταμειακή μηχανή. Ακούει τον θόρυβο η γυναίκα και καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά.
........
Συνεχίζεται...



Μάλιστα, βλέπει τον κλέφτη να φεύγει τρέχοντας από το μαγαζί της. Φωνάζει τον άντρα της και χωρίς να χάσουν ούτε λεπτό καταδιώκουν τους δράστες και τους ακινητοποιούν την ώρα που έμπαιναν στο αυτοκίνητο τους. Καλούν παράλληλα την αστυνομία η οποία φτάνει σε πέντε λεπτά και τους συλλαμβάνει.

Γιώργος Κουτσελίνης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακυκλώστε και κερδίστε!

Η εταιρία Κωτσόβολος δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον διεξάγει πρόγραμμα δωρεάν ανακύκλωσης σε κεντρικές πλατείες Δήμων της Αττικής.

Στο πλαίσιο της πράσινης πρωτοβουλίας για τη δωρεάν ανακύκλωση και απόσυρση των παλιών και ενεργοβόρων οικιακών συσκευών που πρώτη η Κωτσόβολος ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2008, ξεκινάει η Εβδομάδα Ανακύκλωσης σε κεντρικές πλατείες Δήμων της Αττικής.
……
Συνεχίζεται…

Πιο συγκεκριμένα, σε κεντρικές πλατείες και πεζόδρομους της Αθήνας, του Πειραιά, του Κορυδαλλού, της Γλυφάδας και του Περιστερίου η ομάδα ανακύκλωσης συσκευών του Κωτσόβολου… θα αναλάβει δράση!!! Τα μέλη της ομάδας θα συλλέξουν όλες τις παλιές συσκευές που οι πολίτες θα παραδώσουν δωρεάν για ανακύκλωση στο πράσινο van του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, κερδίζοντας παράλληλα επιδότηση για την αγορά μια καινούργιας συσκευής.



Με την ενέργεια αυτή, η Κωτσόβολος ευελπιστεί να αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των 42.000 και πλέον συσκευών που έχει αποσύρει από την αρχή του προγράμματος ανακύκλωσης τον Απρίλιο του 2008.



ΠΟΤΕ & ΠΟΥ: 06 – Απρ Δευτέρα 11:00-16:00 Πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός

07 – Απρ Τρίτη 11:00-16:00 Πλατεία Κοραή, Πειραιάς

08 – Απρ Τετάρτη 11:00-16:00 Πεζόδρομος Κοραή, Στάση Μετρό - Πανεπιστήμιο, Αθήνα

09 – Απρ Πέμπτη 11:00-16:00 Πλατεία Αγίου Αντωνίου, Στάση Μετρό - Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι


10 – Απρ Παρασκευή 11:00-16:00 Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οργανωμένοι θάνατοι λύκων σε όλη την Ελλάδα

Νεκρός λύκος στις παρυφές της Βέροιας
...........
Το απόγευμα της Τετάρτης 1 Απρίλιου, 3 χιλιόμετρα μόλις από το κέντρο της Βέροιας, στην διασταύρωση Σελίου στον δρόμο για την Παναγία Σουμελά, βρέθηκε τραυματισμένος λύκος σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Ήταν ένα ενήλικο εύρωστο αρσενικό ζώο. Ειδοποιήθηκε αρχικά η αστυνομία, η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε το Σύλλογο Ζωόφιλων Ημαθίας και μέχρι να μεταφερθεί στο Κυνοκομείο (δεν ήταν σαφές ότι επρόκειτο για λύκο) εξέπνευσε.

Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, διαπίστωσε ότι ο θάνατος του ζώου προήλθε από πυροβολισμό. Η μία και μοναδική σφαίρα, τον είχε χτυπήσει κάτω από το δεξί μπροστινό πόδι, το οποίο και έσπασε.
……….
Συνεχίζεται…


ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΛΥΚΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Οργανωμένο κυνήγι λύκων στο Καρπενήσι
Μια τέτοια ανώνυμη καταγγελία δεχτήκαμε ηλεκτρονικά στις 5 Φεβρουαρίου (σας παραθέτω αυτούσιο):



Ήμουν στο Καρπενήσι το σαββατοκύριακο και βρήκα αυτή τη φωτογραφία! Γνώρισα επίσης και κάποιον που μου έλεγε με καμάρι και τρελό κέφι πως από πέρυσι έχει σκοτώσει 12 λύκους!!! Και δεν είναι ο μόνος που τους κυνηγάει!!! Ολόκληρη γενοκτονία!!! Ψάξτε στα χωριά Κερασοχώρι, Κρέντη και Λημέρι. Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι σ' αυτήν την περίπτωση αλλά είπα να σας στο στείλω έτσι κι αλλιώς!

Υ.Γ. Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία είναι 4 λύκοι που δεν συμπεριλαμβάνονται στους 12 παραπάνω!!! Έλεος.



Ανάλογες καταγγελίες έχουμε δεχτεί πολλές φορές χωρίς όμως να μπορεί να ταυτοποιηθεί ο δράστης καθώς και η περιοχή της παράνομης πράξης και χωρίς να έχει τιμωρηθεί ποτέ ένοχος.
Το συγκεκριμένο περιστατικό μαζί με τη φωτογραφία ως αποδεικτικό στοιχείο καταγγείλαμε στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας.



Δηλητηριασμένα δολώματα


Πληροφορίες για χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων με σκοπό την εξόντωση λύκων είχαμε πρόσφατα στο Δήμο Περάσματος του νομού Φλώρινας αλλά και τη Β. Εύβοια, το Καρπενήσι και τα Γρεβενά.
Βέβαια, η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων παρά τη συγκεκριμένη στόχευση και χρήση της έχει καταστροφικά αποτελέσματα και θύματα σε πολλά και σημαντικά είδη της άγριας πανίδας που τρέφονται και ζουν στους ίδιους βιοτόπους.


Όλα τα παραπάνω περιστατικά αποδεικνύουν την ελλιπή φύλαξη της υπαίθρου παρά τη διοικητική λειτουργία της θηροφυλακής και της αγροφυλακής.


Συμπληρωματικά


Ο λύκος προστατεύεται σε όλη την Ευρώπη από τη νομοθεσία, με τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43 της ΕΕ.

Στην Ελλάδα, ο λύκος έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος από το 1991 και χαρακτηρίζεται επίσημα «τρωτό» είδος με πρώτη προτεραιότητα προστασίας από τον 39ο παράλληλο και νότια (νοητή γραμμή, στο χάρτη, που βρίσκεται η πόλη της Λαμίας). Ο Ν.998/79 του Δασικού Κώδικα στο αρ.19 ρυθμίζει τα ζητήματα που αφορούν τα μέτρα προστασίας για τη χλωρίδα και την πανίδα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Είχε ξεχάσει που είχε παρκάρει - Τη βοηθήσατε, βρήκε το αυτοκίνητό της και σας ευχαριστεί

Διαβάστε και:
Αισθάνθηκε αδιαθεσία, πάρκαρε και δεν θυμάται πού - Βοηθήστε την!

Τελικά, ο άνθρωπος που τη βοήθησε να φτάσει στο σπίτι της, διάβασε στο ίντερνετ την παράκλησή της, επικοινώνησε μαζί μας, υπέδειξε το σημείο στο οποίο βρισκόταν το αυτοκίνητό της και χθες το μεσημέρι πήγε και το πήρε.

Σας ευχαριστεί...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση προκλήθηκε εκ νέου ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με την ψήφο των ομογενών

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η διάταξη έχει ψηφιστεί στο Σύνταγμα από την αναθεώρηση του 2001 και "δυστυχώς δεν υπήρξε μέχρι τώρα πρωτοβουλία από το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση αλλά και τώρα δεν υπήρξε συναίνεση από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης''.

Είναι κάτι, πρόσθεσε, που πρέπει να το σκεφθεί το ΠΑΣΟΚ σοβαρά διότι αν δεν ψηφίσει το σχετικό σχέδιο νόμου με δική του αρνητική πρωτοβουλία στερεί από τους εκτός επικρατείας Έλληνες τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος σχολιάζοντας το θέμα δήλωσε πως "ήταν δέσμευσή μας", την οποία και "υλοποιούμε".

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως έχει καταθέσει τις δικές της προτάσεις για τη συμμετοχή των ομογενών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεκαθαρίζει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν για το ΠΑΣΟΚ πως προσπαθεί να ξεφύγει με τερτίπια, ενώ το κατηγορούν για εμπαιγμό των Ελλήνων της διασποράς και για απραξία επί 20 χρόνια.
....
Από: www.ant1online.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ναι" στην Προανακριτική λέει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Αντώναρο, η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της σύστασης προανακρτικής, στη βάση του φακέλου της Δικαιοσύνης που απεστάλη στη Βουλή.

"Δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα ερωτήματα και αμφιβολίες στους πολίτες κι αυτό αφορά και την υπόθεση Παυλίδη", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βεβαίωσε ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα αξιολογήσουν και θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Η συζήτηση αρχίζει το απόγευμα της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ Α.Π. : 1731/2-4-09

Προς την Βουλή των Ελλήνων
Πρόταση σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών».

Συνεχίζεται…

Ο Ανακριτής του 20ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβίβασε στη Βουλή των Ελλήνων, με το 310/31-3-2009 έγγραφό του, στοιχεία εκκρεμούς σ’ αυτόν δικογραφίας κύριας ανάκρισης κατά του κατηγορούμενου Παναγιώτη Ζαχαρίου του Ζαχαρία, για το κακούργημα της εκβίασης από δράστη που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης επιχείρησης, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
Ο ως άνω Ανακριτής διαβίβασε τα στοιχεία αυτά ως «ικανά να στοιχειοθετήσουν, όσον αφορά τον τότε, ήδη δε πρώην, υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη του Αντωνίου, ενδεχόμενη σε βάρος του κατηγορία ηθικής αυτουργίας στην αποδιδόμενη στον ως άνω κατηγορούμενο πράξη εκβίασης, τελεσθείσα από δράστη, που μεταχειρίσθηκε απειλή βλάβης της επιχειρήσεως που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση (άρθρα 1, 13 περ. στ, 14, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 εδ. α, 27 παρ. 1, 46 παρ. 1 εδ. α, 94 παρ. 1, 98 και 385 παρ. 1 περ. β του Π.Κ., σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 1 του «περί ποινικής ευθύνης των Υπουργών» Ν. 3126/2003) αξιόποινη πράξη, που ενδεχομένως φέρεται ότι τελέσθηκε απ’ αυτόν, ως μέλος της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα ως υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στην Αθήνα, στο χρονικό διάστημα από 3-11-2006 μέχρι 8-1-2007, σε βάρος της περιουσίας του πολιτικώς εναγόντως Φωτίου Μανούση του Ανδρέα, κατοίκου Νέας Κηφισιάς Αττικής».
Περαιτέρω, στο ως άνω έγγραφό του ο κ. Ανακριτής αναφέρει ότι διαβιβάζει στη Βουλή τα στοιχεία της εκκρεμούς υπόθεσης ελλείψει δικαιοδοσίας «διερευνήσεως της εν λόγω φερομένης ενδεχομένως αξιοποίνου πράξεως κακουργήματος, για την οποία κρίνουμε ότι προέκυψαν στοιχεία, που σχετίζονται με την διάπραξή της εκ μέρους μέλους Κυβερνήσεως, κατά την άσκηση των καθηκόντων του».
Στο ως άνω έγγραφο του κ. Ανακριτή, το οποίο επισυνάπτεται και ενσωματώνεται στην παρούσα πρότασή μας, εκτίθενται αναλυτικά τα πραγματικά περιστατικά, βάσει των οποίων απαιτείται διερεύνηση της τυχόν τέλεσης της ως άνω αξιόποινης πράξης από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ήτοι γίνεται η, κατά το άρθρο 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003, συγκεκριμένη αναφορά σε στοιχεία αξιόποινης πράξης.
Προσδιορίζονται κατά συνέπεια στην παρούσα πρότασή μας με σαφήνεια τα στοιχεία και οι πράξεις που είναι αξιόποινες και μνημονεύονται οι διατάξεις που παραβιάστηκαν, όπως προβλέπει η παρ. 3 του άρθρου 154 του Κανονισμού της Βουλής.
Προκύπτει συνεπώς η ανάγκη να διερευνηθεί από την, κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή η ενδεχόμενη ευθύνη του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη ως ηθικού αυτουργού του εγκλήματος της εκβίασης από δράστη που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης επιχείρησης, κατ’ επάγγελμα κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, ήτοι από τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Ζαχαρίου του Ζαχαρία.

Για τους λόγους αυτούς

Προτείνουμε να συσταθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος και τα άρθρα 153 και επ. του Κανονισμού της Βουλής για την ενδεχόμενη τέλεση, από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση τελεσθείσα από δράστη (κατηγορούμενος Παναγιώτης Ζαχαρίου του Ζαχαρία) που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης της επιχείρησης από ασκεί ο εξαναγκαζόμενος (Φ. Μανούσης), κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, κατά παράβαση των άρθρων 1, 13 περ. στ, 14, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 εδ. α, 27 παρ. 1, 46 παρ. 1 εδ. α, 94 παρ. 1, 98 και 385 παρ. 1 περ. β του Π.Κ.
Επειδή η παρούσα Βουλή βρίσκεται ήδη στη δεύτερη τακτική σύνοδό της και είναι σφόδρα πιθανή η διάλυσή της, επείγει η κίνηση της κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος διαδικασίας, ώστε να μη λήξει η κατά χρόνο αρμοδιότητα της Βουλής και να μη διαφύγουν του δικαστικού ελέγχου πράξεις που τελέστηκαν κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο.
Επισυνάπτεται και ενσωματώνεται στην παρούσα πρόταση το με αρ. πρωτ. 310/31-3-2009 έγγραφο του Ανακριτή του 20ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών που απευθύνεται προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.


Αθήνα, 2 Απριλίου 2009
Οι προτείνοντες Βουλευτές
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΓΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ
ΣΥΛΒΑΝΑ ΡΑΠΤΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΣΟΥΛΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ
ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ
ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ


Από: http://krogias.blogspot.com/2009/04/blog-post_6373.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι "έδειξαν" τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Από τη βολίδα που αφαιρέθηκε από τον αστυνομικό και από έναν κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση οι άνδρες της ομάδας "Δ" προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο όπλα ρωσικής προέλευσης. Ένα πιστόλι των 9mm και ένα περίστροφο των 7,62.

Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας άντρας, από την Κίνα, κατά λάθος κατάπιε ένα ψαλίδι που χρησιμοποιούσε σαν οδοντογλυφίδα όταν ξέσπασε σε γέλια κατά την διάρκεια γεύματος!

Ο κύριος Lin, από την περιοχή Putian, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να του αφαιρέσουν το αντικείμενο που απειλούσε την ζωή του.

Η σύζυγος του ανέφερε ότι ο άτυχος άντρας συνομιλούσε με φίλους κατά την διάρκεια του γεύματος και χρησιμοποιούσε το ψαλίδι για να καθαρίζει τα δόντια του. « Όταν ένας φίλος του είπε ένα αστείο ξέσπασε σε γέλια και το ψαλίδι γλίστρησε μέσα στο λαιμό του,» είπε η σύζυγος του. ...

Συνεχίζεται...
Η σύζυγος του ανέφερε ότι ο άτυχος άντρας συνομιλούσε με φίλους κατά την διάρκεια του γεύματος και χρησιμοποιούσε το ψαλίδι για να καθαρίζει τα δόντια του.
« Όταν ένας φίλος του είπε ένα αστείο ξέσπασε σε γέλια και το ψαλίδι γλίστρησε μέσα στο λαιμό του,» είπε η σύζυγος του.
Ο άτυχος άντρας προσπάθησε να βγάλει το ψαλίδι έξω βήχοντας αλλά απλώς έκανε τα πράγματα χειρότερα.
«Όταν έφθασε ήταν χλωμός και ιδρωμένος. Είχε δυσκολία να αναπνεύσει ενώ το λαρύγγι του ήταν γεμάτο σάλιο και αίμα,» είπε ο Dr Chen Wei.
Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι το ψαλίδι μήκους εννέα εκατοστών και πάχους τεσσάρων εκατοστών είχε μπει ολόκληρο στο οισοφάγο του ασθενή!
Οι γιατροί χρησιμοποίησαν τοπική αναισθησία και κατάφεραν με επιτυχία να αφαιρέσουν το ψαλίδι από τον άτυχο άντρα.


Από: http://www.madata.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιπτώσεις από την επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία

Γράφει ο Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
.......
Η ανακοίνωση της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ότι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου Μπάρακ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Τουρκία, αιφνιδίασε πολύπλευρα την Ελληνική κυβέρνηση, καθώς και τον απανταχού Ελληνισμό, ο οποίος θεωρούσε ως δεδομένη την πιο στενή κατανόηση και υποστήριξη των Ελληνικών θέσεων από τον πρώτο Αφροαμερικανό Πρόεδρο.
..
Συνεχίζεται…


Η κυβέρνηση απεδείχθη ότι δεν διέθετε και ούτε διαθέτει υπολογίσιμο δίκτυο πληροφοριών, ενώ ούτε παρακολουθεί τις δραστηριότητες γνωστών THINK TANKS τα οποία είχαν επισημάνει ότι οι Ομπάμα – Κλίντον θα πρέπει να δώσουν μεγάλη σημασία «σε μετριοπαθείς Μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία και η Ινδονησία, που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες τα προσεχή χρόνια σε ότι φορά την πολιτική των ΗΠΑ στον Ισλαμικό κόσμο». Η παρουσία Ομπάμα στην Τουρκία μετά τις Συνόδους του G-20 στο Λονδίνο, του ΝΑΤΟ (για τη συμπλήρωση 60 χρόνων της Συμμαχίας στα Γαλλογερμανικά σύνορα), καθώς και εκείνης των ΗΠΑ – ΕΕ στην Πράγα (λόγω Τσεχικής Προεδρίας της ΕΕ), αποδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που οι Αμερικανοί επιδιώκουν να διαδραματίσει η Άγκυρα προς πολλές κατευθύνσεις στα προσεχή χρόνια.


Από την άλλη πλευρά, η Αθήνα εμφανίζεται να έχει χάσει επαφή με την πραγματικότητα, να εκτιμά ότι κάνει διπλωματία μέσω προσωπικών προβολών, και να θεωρεί τον αναιμικό ΟΑΣΕ (του οποίου έχουμε την Προεδρία), ότι θα μας αναβαθμίσει το κύρος. Διπλωματία προς χάριν των φωτογραφιών και των επισκέψεων χωρίς AGENDA δεν είναι σοβαρή και εκλαμβάνεται ως προβληματική.


Η κυβέρνηση Ομπάμα θα πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε ότι θα κινηθεί πάνω στους εξής άξονες, για να υποστηρίξει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή από τη Μεσόγειο μέχρι το Φαϊζαμπάντ του Αφγανιστάν:


Απαγκιστρώνεται από τις θέσεις των BUSH – RICE – RUMSFELD που θεωρούσαν την Τουρκία (λόγω της στάσης το 2003 στο Ιρακινό), ως ιδιόρρυθμη και προβληματική για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Το κυβερνών κόμμα AKP του Ερντογκάν θεωρείτο από την ομάδα BUSH ότι δεν συμβάδιζε με τις θέσεις των ΗΠΑ. Παρά τον σχετικό φιλοτουρκισμό του Γερουσιαστή της Αριζόνα και υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων, JOHN Mc CAIN, το AKP προτιμούσε και το έδειχνε, τους Δημοκρατικούς.


Οι ΗΠΑ μέχρι το 2010 προχωρούν σε αποχώρηση περίπου 102.000 ανδρών και υλικού από το Ιράκ, (αφού η κατάσταση έχει σταδιακά βελτιωθεί). Λόγω της απώλειας της βάσης KARSI – KHANABAD (πριν 2 χρόνια στο Ουζμπεκιστάν) και προ εβδομάδων της πολυεθνικής βάσης MANAS στο Κιργιστάν, θεωρούν οι ΗΠΑ ότι ορισμένες βάσεις στην Ανατολική Τουρκία θα είναι χρήσιμες ως ενδιάμεσος σταθμός.


Αν και οι Τούρκοι δεν έχουν στείλει μάχιμες μονάδες στο Αφγανιστάν (OEF – ISAF), εν τούτοις «εξυπηρετούν» τις θέσεις Ομπάμα μέσω εκπαίδευσης από το 2002 περίπου 400 Αφγανών αξιωματικών, ενώ συμμετέχουν με μονάδα τους στην Πολυεθνική Ταξιαρχία της KABUL (Γάλλοι – Ιταλοί – Τούρκοι).


Παρά τα «ανοίγματα» των Ερντογκάν – Γκιουλ με Τεχεράνη και Δαμασκό, (που δεν πέτυχαν πολλά), η κυβέρνηση Ομπάμα επιδιώκει μέσω Τουρκίας να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Ιράν και τη Συρία, καθώς και στο Λιβανικό, όπου η Τουρκία από το Φθινόπωρο του 2006 έχει στείλει μικρή χερσαία δύναμη.


Η Άγκυρα βλέποντας σημαντικές δυσκολίες στην προσέγγισή της προς την ΕΕ, εμφανίζεται ότι θα μπορούσε να συνδράμει στις τυχόν επαφές των ΗΠΑ με τα κράτη της Κεντρικής Ασίας του Καυκάσου. Διατηρεί στενές σχέσεις με τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και το «ρήγμα» στις σχέσεις της με το Ισραήλ (λόγω Γάζας), οι ΗΠΑ προσέτρεξαν «να επαναφέρουν τα πράγματα σε ελεγχόμενο πλαίσιο».


Η Άγκυρα εμφανίζεται τελευταία να επιδιώκει εκ νέου να αυξήσει την επιρροή της από το Αιγαίο μέχρι το Αφγανιστάν, οπότε παρουσιάζεται η ιδέα «του βάθους», για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά της. Αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή, ανάλυση και μελέτη από πλευράς Αθηνών και είναι λαθεμένη η θέση των κύκλων του ΥΠΕΞ που θεωρούν ότι «η παρουσία Ομπάμα στην Τουρκία είναι αποκλειστικά επικεντρωμένη στη Μ. Ανατολή». Ακόμα και αν ήταν έτσι, η Αθήνα εξακολουθεί να χάνει επιρροή στους Άραβες, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποια προβλήματα στις σχέσεις Άγκυρας – Τελ Αβίβ που εμφανίσθηκαν στη διάρκεια αλλά και μετά την 22ήμερη επιχείρηση των IDF στο Χαμαστάν.


Στην κυβέρνηση Ομπάμα υπάρχουν γνωστά στελέχη (ιδιαίτερα αποδεκτά από την οποιαδήποτε γραφειοκρατία), που ευνοούν την Άγκυρα (σε πολλά επιμέρους ζητήματα), όπως ο αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών PHIL GORDON, ο αναλαμβάνων σύντομα ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Δρ. I. DAALDER, αλλά κυρίως ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και πρώην SACEUR ως και Αρχηγός των Πεζοναυτών (MARINE COMMAND) Στρατηγός JAMES JONES. Και οι τρεις είναι λίαν υπολογίσιμες προσωπικότητες με «επιρροή» στους OBAMA και CLINTON, κάτι που η διπλωματία μας, αλλά και η στρατιωτική μας διπλωματία καλούνται να το λάβουν σοβαρά υπόψη. Η Χίλαρι Κλίντον –όπως δείχνουν τα πράγματα- δεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ελληνίδα ομόλογό της, η οποία σημειωτέον της έθεσε και την Τουρκική αεροναυτική άσκηση «EGEMON», στην οποία τον περασμένο μήνα συμμετείχαν πλοία και άνδρες από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Μεγάλη Βρετανία. Όμως, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έδειξε να προβληματίζεται ιδιαίτερα, ενώ είναι γνωστό ότι τα θέματα του Αιγαίου η κ. Κλίντον δεν τα γνωρίζει. Επιπρόσθετα, και η γνωστή γραφειοκρατία των ΗΠΑ, δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις μας. Παράλληλα, το γεγονός ότι δεν συμμετέχουμε με μάχιμη δύναμη και ελικόπτερα στο Αφγανιστάν, καθώς και τα ενεργειακά μας με τη Μόσχα έχουν «ενοχλήσει» τις ΗΠΑ (ανεξάρτητα κυβερνητικών αλλαγών στην Ουάσινγκτον).


Απέναντι στη διαμορφωθείσα πραγματικότητα και τους νέους αιφνιδιασμούς της κυβέρνησης Ομπάμα, η Αθήνα καλείται να μελετήσει σε βάθος τις εξελίξεις, γιατί δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με κάποια «ομιχλώδη» LOBBIES αλλά ούτε και με συναισθηματισμούς. Δεν έχουμε στρατηγική στα εθνικά θέματα, ενώ χρησιμοποιείται η διπλωματία μας και για προβολή προσωπικών τάσεων και θέσεων. Οι επιπτώσεις είναι σημαντικές για την Αθήνα, αφού η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ μας θεωρεί μάλλον δεύτερου κύκλου συμμάχους και τα περί στρατηγικού εταίρου (αν υπήρξαν ποτέ), ήταν απλώς λόγια.


Ο υπογράφων εκτιμά ότι εν μέσω πολλών δυσκολιών που θα εμφανισθούν στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα μπορούσαν να υιοθετηθούν κάποια από τα παρακάτω:

Αναθεώρηση θέσεών μας, δίδοντας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μία πιο υπολογίσιμη (από πλευράς μας), θέση.


Αναβάθμιση των διμερών συζητήσεων, καθώς και της θεματολογίας στα πλαίσια της υψηλόβαθμης Συμβουλευτικής Επιτροπής Ελλάδας – ΗΠΑ.


Λόγω της Γαλλικής (έστω και τυπικής) επανένταξης στο ΝΑΤΟ, είναι σημαντικό να δούμε την Ατλαντική Συμμαχία με πιο «προωθημένο πνεύμα». Άλλωστε, με τη Γαλλία στο ΝΑΤΟ θα περάσουν σε νέα πιο συνεργασιακή φάση οι σχέσεις ΝΑΤΟ – ΕΕ.


Ενισχυμένη και πολυεπίπεδη συνεργασία με τις ΗΠΑ στα πλαίσια των επιχειρήσεων κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.


Προώθηση των Ελληνικών Ειδικών Κέντρων / CENTERS OF EXCELLENCE στο εξωτερικό, επιδιώκοντας συμμετοχή αξιωματικών από τις ΗΠΑ και τη Μεγ. Βρετανία (π.χ. στο Κέντρο για τη Ναυτική Αποτροπή στην Κρήτη, στο Πολυεθνικό Κέντρο για τις Αποστολές Υποστήριξης της Ειρήνης στην Κρηστώνη – Κιλκίς, καθώς και του σημαντικού ρόλους που διαδραματίζει το Πεδίο Βολής Κρήτης / NAMFI για το ΝΑΤΟ. Επιπρόσθετα, να επιδιωχθεί πιο συμμετοχική παρουσία του Νατοϊκού Στρατηγείου NDC-GR στους σχεδιασμούς της Ατλαντικής Συμμαχίας.


Ενίσχυση των διμερών διακλαδικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, με έμφαση την ασφάλεια στη Μεσόγειο και την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών.


Στενότερη συνεργασία των Ειδικών μας Δυνάμεων με τη SPECIAL OPERATIONS COMMAND των ΗΠΑ.


Συμμετοχή της χώρας (ως και προμήθεια) του αεροσκάφους JOINT STRIKE FIGHTER των ΗΠΑ από την Πολεμική μας Αεροπορία.


Ενημέρωση Αμερικανών διπλωματών και υψηλόβαθμων στρατιωτικών από επιλεγμένες προσωπικότητες για όλα τα εθνικά μας ζητήματα, στο φως των νέων εξελίξεων.


Περαιτέρω ενίσχυση των διμερών δεσμών ανάμεσα στα Επιμελητήρια των δύο χρόνων.


Επιδίωξη συμμετοχής Αμερικανού αξιωματικού στον κύκλο Σπουδών της Σχολής Εθνικής Άμυνας.


Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη και απαιτείται σειρά πρωτοβουλιών και από τις δύο πλευρές, γιατί εγκυμονεί κίνδυνος υποβάθμισης ή περιθωριοποίησης της Ελλάδας. Με τις ΗΠΑ έχουμε πάγια συμφέροντα και είναι απαραίτητη η διατήρηση καλών σχέσεων. Οι προσπάθειες της Άγκυρας προς Ιράκ – Συρία εκτιμάται ότι «δεν θα αποδώσουν καρπούς», όμως η Τουρκία πολυδιάστατα θα εμφανίζεται ότι έχει τις ΗΠΑ στο πλευρό της. Όσο ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητο να καταστήσουμε σαφές στις ΗΠΑ πως η χώρα μας είναι σημαντική και υπολογίσιμος παράγοντας στην Αδριατική, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και σε ότι αφορά ευρύτερα ζητήματα, π.χ. στο Αφγανικό ή Νταρφούρ, καλό θα ήταν να αναθεωρήσουμε και τις αγκυλωμένες θέσεις μας προς το πιο ευέλικτο.


Από: http://anacondagr.wordpress.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκυλάκια σε εκτροφείο - κολαστήριο στα Δερβενοχώρια

Περισσότερα από πενήντα σκυλάκια ράτσας σιχ τσου, γιορκσάιρ και τσόου τσόου ζούσαν φυλακισμένα σε κοντέινερ και ψυγεία, με μοναδικό σκοπό την αναπαραγωγή κουταβιών και το λαθρεμπόριο τους προς όφελος του ιδιοκτήτη!
.......
Συνεχίζεται...
Το παράνομο εκτροφείο-κολαστήριο σκύλων ανακάλυψαν στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας μέλη της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και του Σωματείου «Stray gr». Την Παρασκευή 20 Μαρτίου, μετά τις συστηματικές πιέσεις των φιλόζωων, η παράνομη εκτροφέας δέχτηκε να παραδώσει εικοσιτέσσερα από τα εξαθλιωμένα σκυλιά σε κτηνίατρο προκειμένου να νοσηλευτούν και να δοθούν για υιοθεσία.


Περισσότερα: Εspresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εγκλωβισμένη η κυβέρνηση σε τέσσερα σενάρια για Παυλίδη

Ακόμη πιο βαθιά στο σκάνδαλο Παυλίδη εγκλωβίζεται η κυβέρνηση, μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την εκβιαστική μίζα από τον γαλάζιο εφοπλιστή Φωτ. Μανούση. Η εξέλιξη αυτή, όπως παραδέχονται επιτελικά στελέχη της Ν.Δ., βάζει σε δοκιμασία την οριακή αυτοδυναμία των 151 βουλευτών, ενεργοποιώντας εκλογικά σενάρια.

1. Δεν παραιτείται
Ο Αριστοτέλης Παυλίδης επιμένει να μην παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα και η Ν.Δ. ανέχεται την κατάσταση που διαμορφώνεται παραμονές των ευρωεκλογών, με στόχο να διασώσει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Το σενάριο συνδυάζεται με προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου στη Βουλή.

2. Διαγράφεται
Ο Αριστοτέλης Παυλίδης δεν παραιτείται και διαγράφεται, με αποτέλεσμα η Ν.Δ.να χάσει τη δεδηλωμένη των 151. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί άμεσα σε εκλογές, εκτός κι αν ο Κ. Καραμανλής επιλέξει τον δρόμο μιας άτυπης ή υπόγειας συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ ή τον ανεξάρτητο σήμερα κ Π. Τατούλη. Για πολλούς στη Ν.Δ., η διαγραφή οδηγεί στις κάλπες, δίνοντας την ευκαιρία για μια «ηρωική έξοδο» στον Κ. Καραμανλή, η οποία θα συνδυαστεί με την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια όσων έχουν εμπλακεί και σε άλλα σκάνδαλα.

3. Ανεξαρτητοποιείται
Ο Αριστοτέλης Παυλίδης δεν παραιτείται, αλλά ανεξαρτητοποιείται από τη Ν.Δ., αποφεύγοντας τη διαγραφή. Η κυβέρνηση μένει με 150 βουλευτές και οι εκλογές είναι μονόδρομος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η άμεση προσφυγή στις κάλπες οδηγεί και σε παραγραφή του σκανδάλου.

4. Παραιτείται
Ο Αριστοτέλης Παυλίδης παραιτείται (σ.σ.: υπέρ της πρώτης επιλαχούσας στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα κ. Μίκας Ιατρίδη). Το σκάνδαλο θα ερευνηθεί από τη Βουλή, ύστερα από τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, συνεχίζοντας να προκαλεί κλυδωνισμούς στο κυβερνών κόμμα. Αλλά η Ν.Δ. θα μπορεί να κινηθεί πολιτικά, έχοντας διασώσει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Από: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διακοπές σε ξενοδοχείο με... 1,75 ευρώ το άτομο

Σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η Γ.Γ. Νέας Γενιάς οργανώνει για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο πρόγραμμα που συνδυάζει δουλειά και διακοπές, και απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 18 έως 25 ετών. Προϋπόθεση πέραν της ηλικίας είναι το απολυτήριο λυκείου και τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα της Ε.Ε. σε καλό επίπεδο. Τους ίδιους μήνες έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Διακοπές και εθελοντισμός στον ΕΟΤ». Οι νέοι θα επιλεγούν με κλήρωση και θα έχουν οικονομική κάλυψη των εξόδων τους. ........

Συνεχίζεται...

Ιστιοπλοϊκά τριήμερα Υπάρχουν όμως και προγράμματα της Γ.Γ. Νέας Γενιάς και για μεγαλύτερες ηλικίες, δηλαδή μέχρι 30 ετών. Πρόκειται για τα «ιστιοπλοϊκά τριήμερα». Προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού 3ήμερης διάρκειας που συνδυάζουν αναψυχή και ξεκούραση, γνώση και άθληση, και υλοποιούνται σε συνεργασία με Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους απ΄ όλη την Ελλάδα. Αρχίζουν τον Ιούνιο και ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο. Η Γ.Γ. Νέας Γενιάς δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον χρόνο υποβολής αιτήσεων και την οικονομική συμμετοχή των νέων- πέρυσι ήταν 50 ευρώ.

Κοινωνικός τουρισμός «Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη κάθε χρόνο, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι δικαιούχοι ζητούν δωμάτιο από 15 Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου», λέει ο κ. Σπύρος Μαρκεσίνης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν αρκετοί παραπονεμένοι, καθώς το ξενοδοχείο διαθέτει μόνο 38 δίκλινα δωμάτια».

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η τιμή του δίκλινου σε αυτό το ξενοδοχείο τον Αύγουστο είναι 84 ευρώ την ημέρα μαζί με πρωινό και για τους δικαιούχους του ΟΕΕ είναι περίπου 8,5 ευρώ η συμμετοχή τους ανά άτομο. Τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο η τιμή του δίκλινου είναι 45 ευρώ και οι δικαιούχοι του ΟΕΕ πληρώνουν 1,75 ευρώ την ημέρα.



Από: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κίτρινα... καρπούζια

Την πρώτη φορά που ο κ. Κώστας Μαλάμος από το Αγρίλι Μεσσηνίας προσέφερε στους φίλους ένα κίτρινο καρπούζι από την παραγωγή του, εκείνοι αντέδρασαν θεωρώντας ότι ήταν... άγουρο. Όταν όμως δοκίμασαν, διαπίστωσαν ότι παρά τη διαφορά στο χρώμα, η γεύση του καρπουζιού ήταν ίδια.
...
Συνεχίζεται...

«Στην περιοχή μας, την επαρχία Τριφυλίας Μεσσηνίας βγαίνουν τα πλέον πρώιμα καρπούζια σε ολόκληρη την Ευρώπη», λέει ο 48χρονος αγρότης. «Αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα και να πειραματιστούμε με νέες καλλιέργειες και ποικιλίες, και να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις της αγοράς, αφού η παραγωγή μας εξάγεται σχεδόν ολόκληρη στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη».


Περισσότερα: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4510134&ct=1

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νίκος Βούτσης: «Δεν εγκρίνω, αλλά σέβομαι τις επιλογές του παιδιού μου και προσπαθώ να τις ερμηνεύσω».

Με την ιδιότητα του πατέρα υπερασπίστηκε με γενναιότητα, αξιοπρέπεια και σεβασμό προς την έδρα του δικαστηρίου τον 23χρονο κατηγορούμενο γιο του Γιώργο Βούτση-Βογιατζή, που ανέλαβε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πλήρως την ευθύνη για τη ληστεία, όχι όμως και για τη χειροβομβίδα που βρέθηκε στην τσάντα του και κατά το κατηγορητήριο, με σκοπό να βάλει σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Μια κατηγορία που προστέθηκε εννέα μήνες μετά το συμβάν και η ποινή που επισείει είναι από πέντε έως είκοσι χρόνια φυλάκιση!
Τόσο ο Νίκος Βούτσης όσο και η πρώην σύζυγός του Σοφία Βογιατζή, έκαναν λόγο για ένα ευαίσθητο, κοινωνικό και πολιτικοποιημένο παιδί, με ανιδιοτελή κίνητρα και δικό του αξιακό σύστημα. .

Συνεχίζεται...

«Ο Γιώργος δεν είναι το παιδί του... σωλήνα. Του έχω εμπιστοσύνη για την ευθυκρισία του, πέρα των διαφορών στις επιλογές του, δεν υπήρξαν ιδιοτελή κίνητρα, γιατί ανήκει στα παιδιά που παίρνουν το ρίσκο...» Ο Νίκος Βούτσης προσπάθησε στην κατάθεσή του να ερμηνεύσει και να εξηγήσει την «οριακή επιλογή» του γιου του, την οποία έκανε «σε όρια που υπερβαίνουν την κλίμακα αξιών» που έχει θέσει ο πατέρας του ως άνθρωπος.


Από: Εspresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πυροβόλησαν αστυνομικούς στη Γκράβα

Μάχη για τη ζωή του έδινε όλη τη νύχτα στο χειρουγείο του νοσοκομείου Ερυθρός, 30χρονος αστυνομικός της νεοσύστατης ομάδας «Δ», ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από άγνωστο, την ώρα που μαζί με συνάδελφό του της ίδιας ομάδας είχαν σταματήσει και επιχειρούσαν να ελέγξουν συνεργό του δράστη. Ο δεύτερος αστυνομικός, ηλικίας 34 ετών, πυροβολήθηκε επίσης στο κεφάλι και νοσηλεύεται στον Ερυθρό έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.
,,,,,,,
Συνεχιζεται…

To κέντρο της Αμεσης Δράσης λίγο μετά τα μεσάνυχτα δέχθηκε τηλεφώνημα κατοίκου της Κυψέλης που ειδοποιούσε ότι κάποιοι επιχειρούσαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο. Οι δύο άνδρες της ομάδας Δέλτα πήγαν στο σημείο που είχε υποδειχθεί και συνέχισαν να ερευνούν στη γύρω περιοχή.


Σε ένα αλσάκι της περιοχής εντόπισαν μια μοτοσυκλέτα με δύο επιβάτες, που τους φάνηκαν ύποπτοι. Τους ακολούθησαν για να τους ελέγξουν και σε μια διασταύρωση προσεγγισαν τη μοτοσυκλέτα και έκαναν σήμα στον οδηγό της να σταματήσει. Ο ένας από τους δύο υπόπτους πρόλαβε να απομακρυνθεί και όπως φαίνεται κρύφτηκε σε μικρή απόσταση για να βοηθήσει το συνεργό του. Οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν στο να ελέγξουν και να ακινητοποιήσουν τον δεύτερο και τότε ο συνεργός του πυροβόλησε εν ψυχρώ εναντίον τους, τραυματίζοντας τον ένα βαρύτατα στο κεφάλι - η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή- και τον δεύτερο ελαφρύτερα.


Από: Πρώτο Θέμα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δωρεάν εξοχικά σε όλο τον κόσμο

«Με την ανταλλαγή σπιτιού, εξασφαλίζω τη δωρεάν διαμονή στο μέρος προορισμού. Έτσι, επιμηκύνεται και η χρονική διάρκεια παραμονής, με αποτέλεσμα την άνετη και χωρίς άγχος γνωριμία με τον τόπο, τους ντόπιους, τα έθιμα, τον τρόπο ζωής», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Γιάννης Μονιούδης. Είναι μέλος της Ιntervac Ηellas από το 1999. Πρόκειται για μία διεθνή οργάνωση που αφορά την ανταλλαγή κατοικιών, κατά κύριο λόγο για διακοπές, μεταξύ των μελών της. Η εγγραφή στην Ιntervac πραγματοποιείται έναντι καταβολής μικρού χρηματικού αντιτίμου εκ μέρους του ενδιαφερομένου- η συνδρομή σήμερα φθάνει τα 50 ευρώ.
«Μέχρι σήμερα έχω πραγματοποιήσει συνολικά 15 ανταλλαγές σε διάφορα μέρη του κόσμου. Καθώς η οικογένειά μου είναι τετραμελής- 2 ενήλικοι και 2 παιδιά- προτιμώ την ανταλλαγή με οικογένειες αντίστοιχης σύνθεσης. Παράλληλα με την ανταλλαγή κατοικίας, πραγματοποιώ και ανταλλαγή αυτοκινήτου. Έτσι βρίσκομαι στον τόπο προορισμού διακοπών με δωρεάν άνετη κατοικία και δωρεάν μεταφορικό μέσο», εξηγεί ο κ. Μονιούδης.


Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...