Ειδήσεις

16 Απρ 2008

Τελικά, ποιους "έκαψε" ο Ζαχόπουλος;












Μήνυμα αναγνώστη

Ποιος σας είπε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου με τη διάσταση που εσείς, δηλαδή, όλα τα ΜΜΕ, του δίνετε;
Και εγώ σας λέω ότι κάποιοι αρέσκονται να ακούν και να ξανακούν λεπτομέρειες της ερωτικής του ιστορίας με την 35χρονη και να βλέπουν τον Αναστασιάδη να μαλώνει με τον Τριανταφυλλόπουλο και να διαβάζουν ότι με την κατάθεσή του «έκαψε» την 35χρονη ή «έκαψε» τον εργατολόγο ή «έκαψε» τους δυο δικηγόρους ή «έκαψε» τον «κομιστή» αναλόγως με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί το μέσο που παρακολουθούν.
Νομίζετε ότι το σημαντικό είναι το ποιους "έκαψε" τελικά ο Ζαχόπουλος;
Για το υπουργείο Πολιτισμού και τις ατασθαλίες σε αυτό, για την ουσία δηλαδή, έχουμε μάθει κάτι;
Ρωτήθηκε σχετικά από τον ανακριτή και αν ναι, τι απάντησε;
(Οι φωτογραφίες των πρωτοσέλιδων είναι από το www.in.gr)
.









Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε μόνο μία ουσία "θετικοί" οι 11 αθλητές της άρσης βαρών

Από το εργαστήριο της Κολωνίας προκύπτει ότι οι αθλητές της άρσης βαρών βρέθηκαν «θετικοί» σε μια από τις τρεις ουσίες, οι οποίες είχαν κριθεί ύποπτες.
Το εργαστήριο της Κολωνίας ενημέρωσε τον εισαγγελέα ότι η μια απαγορευμένη ουσία είναι ένα ισχυρό αναβολικό ωστόσο, η παγκόσμια ομοσπονδία κάνει λόγο για τρεις ουσίες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Λουκέτο" έβαλε η κινεζική εταιρεία η οποία απέστειλε τα απαγορευμένα σκευάσματα που χρησιμοποίησαν οι αθλητές της Άρσης Βαρών

"Έριξε" το site της η κινέζικη εταιρεία που προμήθευσε τα αναβολικά στην Άρση Βαρών σχεδόν πριν μια εβδομάδα, όταν ειπώθηκε το όνομά της ως αυτό της προμηθεύτριας εταιρείας των απαγορευμένων στεροειδών αναβολικών.

Η Auspure Biotechnology σήμερα έβαλε προσωρινό «λουκέτο», μετά από εντολή της κινεζικής Εθνικής Εταιρείας Φαρμάκων,μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση .
Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές της Κίνας, η εταιρεία δεν έχει άδεια παραγωγής και διακίνησης φαρμάκων και τα κινεζικά ΜΜΕ τονίζουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι φαρμακευτική, αλλά εταιρεία παραγωγής πρώτων υλών, κάτι που επιβεβαίωσε και ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κατσέλος από τη Λάρισα λέγοντας χαρακτηριστικά στον "Alpha" ότι «πράγματι, στέλνουν τις πρώτες ύλες και φτιάχνεις εσύ τα συμπληρώματα διατροφής».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παράταση για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν οι αθλητές

Για σήμερα είχαν κληθεί να καταθέσουν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ανδρέα Καραφλό, οι 10 από τους 11 αθλητές της Άρσης Βαρών που βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ, με την ιδιότητα του υπόπτου.
Μέσω του δικηγόρου τους Χαράλαμπου Λυκούδη όμως, ζήτησαν παράταση η οποία έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να τους δοθεί προθεσμία για να καταθέσουν στις 2 Μαΐου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Παρελθόν" για την Άρση Βαρών ο Ιακώβου

Μετά από 20 χρόνια παρουσίας στην Εθνική Άρσης Βαρών, ο Χρήστος Ιακώβου αυτή τη στιγμή αποτελεί πλέον παρελθόν για την ομοσπονδία αφού υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή.
Ο προπονητής σε οκτώ μήνες θα έβγαινε στη σύνταξη ενώ πριν τέσσερις μέρες "έκλεισε" τα 60 του χρόνια.

Δείτε και: "Κλείνει" τα 60 σήμερα, ο Χρήστος Ιακώβου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

O « Μεγάλος Αδελφός» στην Αθήνα; Σύστημα παρακολούθησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων

Σκηνές «Όργουελ» στην Αθήνα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην αστυνομία του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.
Εντός των ημερών τίθεται σε εφαρμογή από τον δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη, η Σύμβαση για το έργο « Σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και αποθήκευσης συμβάντων και παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία».
Συμφωνά με αυτό, από εδώ και στο0 εξής ο Δημοτικός Αστυνομικός κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του θα είναι συνδεδεμένος με ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα παρέχει online πληροφόρηση, για τις ενέργειες που έκανε, ακόμη και τη διαδρομή που ακολούθησε!
Η καταγραφή θα γίνεται με σύστημα PDA, με το οποίο θα μεταφέρονται τα δεδομένα μέσω ασύρματου δικτύου GPS σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο της υπηρεσίας.
Μιλώντας στην aftodioikisi.gr οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι « με τον τρόπο αυτό ο Δημοτικός Αστυνομικός καθίσταται ένα ηλεκτρονικά παρακολουθούμενο ανά πάσα στιγμή και εποπτευόμενο άτομο, με τρόπο που προσβάλει την αξιοπρέπεια του, την προσωπικότητα του και παραβιάζει τα προσωπικά του δεδομένα».
Εκφράζουν φόβο ακόμη για την υγείας τους, λόγω της ακτινοβολίας, ενώ τονίζουν στην aftodioikisi.gr ότι αν το σύστημα αυτό εφαρμοστεί στον Δήμο της Αθήνας, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του και σε άλλους δήμους της χώρας.
«Δεν θα αποτελέσουμε την αφετηρία για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων σε όλο το φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την χρησιμότητα του συστήματος ως αμφίβολη και δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην εφαρμογή του συστήματος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την τουρκική και μακεδονική μειονότητα της Ελλάδας

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του κόμματος της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα:

Δελτίο Τύπου


Την Πέμπτη 17 Απριλίου 2008, η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF), την Ε.Ε.Σ.– Ουράνιο Τόξο (από τη Μακεδονική μειονότητα της Ελλάδος) και την Ομοσπονδιακή Ένωση των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) οργανώνει μια διεθνή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με θέμα «Ανύπαρκτες Μειονότητες στην Ελλάδα:Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες».
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στη Αίθουσα Συσκέψεων A5G2 από τις 15.00 μέχρι 18.00.Ομιλητές στη συζήτηση θα είναι οι: Hans Heinrich Hansen (Πρόεδρος Συζήτησης), (Πρόεδρος, Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων FUEN), Halit Habipoglu (Πρόεδρος, Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη), Nelly Maes (Πρόεδρος, Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα, Βοηθ. Καθ. Δρ. Halim Cavusoglu (Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Hacettepe), Παύλος Φιλίποβ Βοσκόπουλος (Μέλος Πολιτικής Γραμματείας της ΕΕΣ – Ουράνιο Τόξο, Πολιτικό Κόμμα της Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα), Helene Flautre ΜΕΚ* (Προεδρεύον, Υπο-Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) Δρ.Csaba Sandor Tabajdi ΜΕΚ* (Προεδρεύον, Επιτροπής για τις Μειονότητες, τις Περιφέρειες και τις Περιφερειακές Γλώσσες) Boriss Cilevics (Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Προεδρεύον στην Υπο -Επιτροπή για τα Μειονοτικά Δικαιώματα., Παναγιώτης Δημητράς (Εκπρόσωπος, Ελληνικού Παρατηρητηρίου Helsinki) και Mikel Irujo Amezaga Ευρωβουλευτής της Ομάδος (Πράσινοι / Ομάδα ΕΕΣ-Ε.Π.Κ.).
Πληροφορίες σχετικά με την Τουρκική και Μακεδονική μειονότητα της Ελλάδος
Το Ελληνικό κράτος συστηματικά κάνει διακρίσεις κατά της Τουρκικής μειονότητας και αρνείται την εθνική ταυτότητα της μειονότητας, την Τουρκική, η οποία ούτως ή άλλως αποκτιέται είτε εκ γενετής, είτε μέσω ενσωμάτωσης.
Η Ελλάδα προτιμά να χρησιμοποιεί τον όρο «Μουσουλμανική μειονότητα», σκεπτικό το οποίο βασίζεται στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης και στην απόρριψη της «Τουρκικής» ταυτότητας.
Η ελληνική άρνηση της αποδοχής της μειονοτικής Τουρκικής ταυτότητας έχει κυμανθεί από την απαγόρευση πολιτειακών οργανώσεων οι οποίες συμπεριλαμβάνουν το επίθετο «Τουρκικός-ή-ό» στον τίτλο τους – όπως στη περίπτωση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», έως τη δίωξη ατόμων που δημόσια προσδιορίζουν την μειονότητα ως «Τουρκική».
Η Μακεδονική μειονότητα της Ελλάδος είναι συγκεντρωμένη στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Αν και η μακεδονική γλώσσα ομιλείται από ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, είναι υπό απειλή εξαφάνισης αφού δεν απολαμβάνει την αναγνώριση του κράτους και για αυτό το λόγο δεν διδάσκεται, ούτε έχει εισαχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Επιπλέον, οι Μακεδονόφωνοι (ή τα άτομα που μιλούν Μακεδονικά) και μάλιστα τα άτομα που εκφράζουν μια Μακεδονική εθνική ταυτότητα έχουν διωχθεί από τις Ελληνικές αρχές. Τα ελληνικά δικαστήρια σε πολλές περιπτώσεις από το 1989 έχουν αρνηθεί την εγγραφή του πολιτιστικού συλλόγου «Στέγη Μακεδονικού Πολισμού».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Μακεδόνες" και "Τούρκοι" της Ελλάδας στις Βρυξέλλες

Από: http://greece-salonika.blogspot.com

Αυτή η πρό(σ)κληση εστάλη σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα το πρωί. Μάλλον η πολιτική αστάθεια στη FYROM δεν εμποδίζει κάποιους να συνεχίζουν την προπαγάνδα και να κερδίζουν υποστηρικτές της κατά φαντασίαν "ιστορίας" τους.
Η διοργάνωση ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (EFA), την Ομοσπονδιακή Ένωση Λαών της Ευρώπης (FUEN) και το φιλοσκοπιανό ελληνικό «Ουράνιο Τόξο».
.
.
Στη σελίδα 2 πάντως βλέπουμε και τους "συνήθεις υπόπτους" πίσω απ΄τη διοργάνωση του "φόρουμ"...
Τώρα, το πώς εξηγείται η κοινή δράση Μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης με το «Ουράνιο Τόξο» και με το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι είναι άλλο θέμα για το οποίο και θα υπάρξει δημοσίευμα με σοκαριστικές αποδείξεις τις επόμενες μέρες στο http://greece-salonika.blogspot.com/2008/04/blog-post_9936.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πλέοντας μεσοπέλαγα με ανοιχτά πανιά όλοι ψάχνουμε το φάρο μας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε μία επιστημονική προσέγγιση των πέτρινων Φάρων στον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό χώρο.
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη πέτρινων φάρων», που συντονίστηκε από το Α.Π.Θ., συγκεντρώθηκε πολύτιμο υλικό το οποίο παρουσιάστηκε σε έκθεση στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και αυτή η έκθεση παρουσιάζεται τώρα σε λεύκωμα το οποίο αποτελεί ένα ντοκουμέντο για τους φάρους
Το Λεύκωμα με τίτλο "Πέτρινοι Φάροι - Από το Χθες στο Σήμερα" αποτελείται από 280 σελίδες, είναι έγχρωμο, ιλουστρασιόν και δίγλωσσο (ελληνικά, αγγλικά).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεκάδες νεκροί από πτώση αεροπλάνου στο Κογκό

Το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας του Κονγκό που συνετρίβη σε περιφερειακή αγορά τη πόλη Γκόμα προκάλεσε το θάνατο 33 ανθρώπων και τον τραυματισμό 80, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.
Το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας Χέουα Μόρα τύπου DC-9 έπεσε σε πολυσύχναστη περιοχή της Γκόμα, της πρωτεύουσας της επαρχίας του Βόρειου Κίβου, που βρίσκεται στα ανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όταν ο πιλότος εξαιτίας της κακοκαιρίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη διαδικασία απογείωσης.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Έσντρας Καμπάλε δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν από το δυστύχημα αλλά δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Ντερκ Κράμερς δήλωσε ότι διασώθηκαν και τα μέλη του πληρώματος και πρόσθεσε ότι όλοι όσοι σκοτώθηκαν ήταν στην αγορά Μπιρέρε όπου έπεσε το αεροπλάνο όταν δεν κατόρθωσε να απογειωθεί.
Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι ο 78χρονος μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...