Ειδήσεις

24 Απρ 2008

ΥΠΕΧΩΔΕ: "Καραμέλα λαϊκιστών" ο αποκλεισμός από το Κιότο

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες για το θέμα του αποκλεισμού της Ελλάδας από το πλαίσιο του πρωτοκόλλου του Κιότο το υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, επικαλούμενο δηλώσεις του Αργεντινού πρεσβευτή του ΟΗΕ για περιβαλλοντικά θέματα Ραούλ Εστράδα, ο οποίος σημείωσε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε τρίμηνη “καραντίνα” αλλά όχι εκτός Κιότο.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, που τις προηγούμενες ημέρες κατηγόρησαν για περιβαλλοντική αναισθησία την κυβέρνηση, αφού τονίζει ότι "η Ελλάδα δεν βρίσκεται εκτός του πρωτοκόλλου του Κιότο" και πως «ούτε σταμάτησε ποτέ η καταγραφή των εκπομπών της χώρας», επισημαίνει ότι «δυστυχώς, για άλλη μία φορά περισσεύουν ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση».
Από την πλευρά του ο αργεντινός πρεσβευτής του ΟΗΕ, αφού σημειώνει ότι η απόφαση ‘είναι μία κίτρινη κάρτα», που μπορεί να ξεπεραστεί, αναφέρει ότι, «όταν λαμβάνεις κίτρινη κάρτα, συνεχίζεις να αγωνίζεσαι. Η Ελλάδα δεν αποβλήθηκε από το πρωτόκολλο του Κιότο. Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο ένας αριθμός προϋποθέσεων πρέπει να εκπληρωθούν, για να συμμετάσχει μία χώρα στο σύστημα εμπορίας ρύπων».
Το ΥΠΕΧΩΔΕ από την πλευρά του, θεωρώντας ότι η τρίμηνη καραντίνα δεν συνιστά «έξωση», σημειώνει ότι όσοι υποστηρίζουν τα περί αποκλεισμού «αναπαράγουν ανακρίβειες είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα και δημιουργούν μία εικόνα που αδικεί κατάφωρα τη χώρα μας».
Βάλλει δε κατά του Ευρωπαίου επιτρόπου για το περιβάλλον, Σταύρου Δήμα, σημειώνοντας ότι «με διαρροές έσπευσε να προαναγγείλει ότι θα στείλει για το θέμα αυτό προειδοποιητική επιστολή», χωρίς να περιμένει την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ και την τελική απόφασή τους.
"Ας μην ονειρεύονται κάποιοι παραπομπές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και πρόστιμα. Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η καραμέλα", καταλήγει το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ωστόσο χθες, το ΠΑΣΟΚ συνέχισε τις βολές του κατά του ΥΠΕΧΩΔΕ, τονίζοντας ότι εκτός από το πρόβλημα «στην εικόνα της χώρας που έχει προκαλέσει η αποβολή της Ελλάδας από τη συνθήκη του Κιότο» πρόβλημα έχουν «περισσότερες από 150 ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να αγοράσουν δικαιώματα εκπομπής ρύπων. Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνονται και σχεδόν όλες οι μονάδες της ΔΕΗ». Κάλεσε μάλιστα το Γιώργο Σουφλιά να αναλάβει τις ευθύνες του.
.
Από την εφημερίδα "Μακεδονία"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τόνοι πετρελαιοειδών από διαρροές διυλιστηρίων περνούν κάτω από αποθήκες πυρομαχικών και αναβλύζουν σε ακτή της Ελευσίνας από το 2004!

Απίστευτη περιβαλλοντική ρύπανση με άμεσο κίνδυνο να τιναχτεί στο αέρα ολόκληρο το Θριάσιο Πεδίο φέρνει στο φως, έρευνα του "Alpha".
Τα στοιχεία της έρευνες ήδη έχουν διαβιβαστεί και έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο. Οι αντλίες δουλεύουν νύχτα μέρα, το ίδιο και οι δεκάδες γεωτρήσεις. Το πετρέλαιο δεν λέει να στερέψει, αναβλύζει τέσσερα χρόνια μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αμυντικών συστημάτων Ελευσίνας, στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Δυστυχώς για όλους μας, δεν πρόκειται για πετρελαιοπηγή. Το πετρέλαιο που αντλείται, δεν μένει ανεκμετάλλευτο.
Η εταιρεία πετρελαίων που αναγνώρισε την διαρροή πριν το επεξεργαστεί, το συγκεντρώνει σε δεξαμενές πλάι στις αποθήκες πυρομαχικών. Άλλωστε το πετρέλαιο πριν φτάσει στο σημείο από όπου εκρέει περνάει κάτω από την αποθήκη «74» όπου φυλάσσεται πρώτη ύλη πυρομαχικών. Ο κατάλογος των νεκρών από δυστυχήματα στη περιοχή όπου τώρα εκρέει το πετρέλαιο είναι μακρύς.
Το 1995 σκοτώθηκαν τρεις και το 1992 δεκαπέντε. Ένα ατύχημα στη περιοχή τώρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική καταστροφή. Στη έκθεση ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ αν και διαπιστώνεται η ρύπανση τόσο του κόλπου όσο και του εδάφους, σε κάθε παράγραφο επικαλείται η θέση της εταιρείας τόσο για τα αίτια όσο και για την απορρύπανση που σύμφωνα με το έγγραφο τον Ιούνιο του 2007 είχε επιτυχώς σχεδόν ολοκληρωθεί.
Δέκα μήνες μετά η εικόνα αποτελεί τον μοναδικό αδιάψευστο μαρτυρά της κατάστασης. Η χρόνια διαρροή τόνων πετρελαιοειδών έχει διαποτίσει το έδαφος σε ακτίνα χιλιομέτρων. Η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα είναι δεδομένη σύμφωνα με τους ερευνητές τόσο του Πανεπιστήμιου Αθηνών όσο και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Καθησυχαστικές αν και αντιφατικές είναι και οι απαντήσεις των υπουργείων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, στα τέλη 2007 έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100% η απορρύπανση του υπεδάφους, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος τη ίδια χρονική περίοδο το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με την εικόνα, έξι μήνες μετά, το πετρέλαιο συνεχίζει να αναβλύζει σε απόσταση αναπνοής από αποθήκες πυρομαχικών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

“Σκαρφαλώνει” στο Έβερεστ υπό αυστηρά μέτρα η Ολυμπιακή φλόγα

Σε οχυρό έχει μετατραπεί το Έβερεστ, για να αποτραπούν εκδηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας του Θιβέτ κατά την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία.
Για να «σκαρφαλώσει» η φλόγα στο ψηλότερο βουνό του κόσμου, στρατός και αστυνομία έχουν αναπτυχθεί σε ύψος 6.500 μέτρων
Μάλιστα χθες, η κυβέρνηση της χώρας απαγόρευσε σε Αμερικανό ορειβάτη να συνεχίσει την πορεία του προς την κορυφή του Έβερεστ, καθώς σε έλεγχο βρέθηκε στις αποσκευές του και ένα πανό υπέρ της ανεξαρτησίας του Θιβέτ.
Ο ορειβάτης ήταν μέλος της "Eco-Everest Expedition 2008" και έχει ως στόχο να αναδείξει τις αρνητικές επιπτώσεις της παγκόσμιας υπερθέρμανσης στο υψηλότερο βουνό του κόσμου.
Στο πλαίσιο αυτό το έχουν απαγορευτεί και όλες οι εξερευνητικές αποστολές στο Έβερεστ έως τις 10 Μαΐου.

Σήμερα πάντως, στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα, η λαμπαδηδρομία εξελίχθηκε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας καθώς περισσότεροι από 10.000 Κινέζοι της Αυστραλίας συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας κόκκινες κινεζικές σημαίες και φωνάζοντας το σύνθημα «Μία Κίνα».
Έγιναν κάποιες συγκρούσεις με Θιβετιανούς διαδηλωτές πριν περάσει η φλόγα ενώ η αστυνομία η οποία έκανε συνολικά επτά συλλήψεις, αναγκάστηκε κάποιες φορές να συνοδεύσει τους Θιβετιανούς διαδηλωτές μέσα από τη λαοθάλασσα των Κινέζων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο 70χρονος πατέρας του ήταν δίπλα του σε όλη τη διάρκεια της ανάκρισης, κρατώντας στα χέρια του δύο πακέτα τσιγάρα για να του τα προσφέρει...

Ο λόγος για τον 24χρονο από τη Γαλιά του δήμου Μοιρών, ο οποίος κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανό έναν 35χρονο Ρουμάνο τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής μέσα στο σπίτι του, για 100 ευρώ που φέρεται να πήρε το θύμα από συγγενικό του πρόσωπο.
Με το έγκαυμα στο δεξί του χέρι, το οποίο και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ώστε να σχηματιστεί η καταλυτική σε βάρος του δικογραφία, ο 24χρονος πέρασε χθες το κατώφλι της Α΄ τακτικής ανακρίτριας κ. Αρβανίτη προκειμένου να απολογηθεί και τελικά, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Από την εφημερίδα "Νέα Κρήτη"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το βαγόνι δεν ήταν «κλειδωμένο» λέει το πόρισμα για το δυστύχημα που έγινε πριν δυο μήνες στον Πειραιά – Τώρα ο ΗΣΑΠ αγόρασε ηλεκτρονικές κλειδαριές

Θυμόσαστε το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ περί στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, στον Πειραιά; Είχε χάσει τότε τη ζωή του ένας άνθρωπος και έξι είχαν τραυματιστεί.
Οι ειδικοί απέδωσαν τελικώς, το δυστύχημα σε λανθασμένο χειρισμό σε συνδυασμό με σειρά παραλείψεων αφού ο συρμός δεν είχε ασφαλιστεί για να καθαριστεί.
Από τη διοίκηση του ΗΣΑΠ μαθαίνουμε ότι τώρα έχει εξοπλιστεί με ηλεκτρονικές κλειδαριές ώστε να μην ξαναγίνουν τα ίδια.
Έπρεπε το πάθημα να γίνει μάθημα και να το πληρώσει με τη ζωή του ένας άνθρωπος…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι αργίες για τους δημόσιους υπαλλήλους ξεκίνησαν από σήμερα

Δεκαπέντε λεπτά πριν από τις 9 το πρωί και οι υπάλληλοι σε υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Αττική δεν είναι στη θέση τους. Η κάμερα καταγράφει άδεια γραφεία, αίθουσα αναμονής ασφυκτικά γεμάτη, και την… «ουρά» των ασφαλισμένων να έχει φτάσει μέχρι το πεζοδρόμιο.Όσοι διάλεξαν την ημέρα της ημιαργίας για να εξυπηρετηθούν, έκαναν λάθος. Για το δημόσιο... ημιαργία, ίσον αργία. Έρημα γραφεία και στο ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι περισσότεροι ως φαίνεται πήραν άδεια από τη… σημαία, ή από τον καλό συνάδελφο που τους χτύπησε την κάρτα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Πάσχα του 2008 θα καταγραφεί στα αρχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ως ένα από τα ψυχρότερα των τελευταίων 30 ετών

Oι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές δεν θα ξεπεράσουν τους 16°C.
Η παράδοση θέλει τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός να είναι συννεφιασμένος, φέτος όμως σε πολλές περιοχές θα έχουμε βροχές και καταιγίδες.
Ακόμα χειρότερος θα είναι ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά που έως αργά τη νύχτα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας
Ανήμερα το Πάσχα, ο οβελίας θα σουβλιστεί υπό βροχή στα νησιά, ενώ πιο τυχερή θα είναι η βορειοδυτική Ελλάδα.
Τέλος, καλή επιστροφή θα έχουν όσοι ταξιδέψουν αφού τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Του έκαναν ένεση η οποία του είπαν ότι περιείχε δηλητήριο και για να του δώσουν το αντίδοτο, του ζήτησαν τα χρήματα της τράπεζας στην οποία εργάζεται!

Θυμίζει σενάριο αστυνομικής ταινίας, αλλά συνέβη στο κέντρο της Αθήνας.
Οι επίδοξοι ληστές περίμεναν το διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας των Άνω Πατησίων, κάτω από το σπίτι του. Όταν αυτός κατέβηκε για να πάει στη δουλειά του, τον έβαλαν βίαια στο αυτοκίνητό του και του έκαναν μια ένεση στην οποία του είπαν ότι υπήρχε δηλητήριο το οποίο θα δρούσε σε μία ώρα και τότε θα του στερούσε τη ζωή.
Εκτός εάν δεχόταν να τον πάνε στην τράπεζα στην οποία εργάζεται, να γεμίσει δυο σακούλες χρήματα και να τους τα παραδώσει. Τότε θα του έκαναν μια άλλη ένεση με το αντίδοτο του δηλητηρίου που υπήρχε στην πρώτη και έτσι θα κατάφερνε να ζήσει.
Όταν έφτασαν με το αυτοκίνητό του έξω από την τράπεζα, τον άφησαν να μπει μέσα για να τους φέρει τα χρήματα, ενώ αυτοί παρέμειναν στο αυτοκίνητό του. Ο άνθρωπος όμως από το φόβο του, μόλις μπήκε στην Τράπεζα, έχασε τις αισθήσεις του.
Οι επίδοξοι ληστές όταν είδαν ότι ο διευθυντής αργούσε να επιστρέψει, έφυγαν με το αυτοκίνητό του.
Τώρα ο διευθυντής της Τράπεζας υποβάλλεται σε εξετάσεις για να εντοπιστεί τι ήταν αυτό που περιείχε η ένεση που του έκαναν. Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κάτι που να ανησυχεί τους γιατρούς.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το βίντεο είναι «σκληρό» αλλά εκατομμύρια πειραματόζωα υποφέρουν και θανατώνονται κάθε χρόνο για το... καλό μας...



Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα σήμερα…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...