Ειδήσεις

16 Σεπ 2008

Παρέμβαση Σανιδά για την αντιμετώπιση παράνομων τηλεπαιχνιδιών που εκμεταλλεύονται τους τηλεθεατές ζητάει μέλος του ΕΣΡ

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αντιμετώπιση παράνομων τηλεπαιχνιδιών που εκμεταλλεύονται τους τηλεθεατές και προβάλλονται σε κανάλια περιφερειακής εμβέλειας, ζήτησε χθες το μέλος του ΕΣΡ Ιωάννης Παπακώστας, με σχετικό έγγραφο που απέστειλε.
Ειδικότερα ο κ. Παπακώστας στο έγγραφό του προς τον κ Γ. Σανιδά επισημαίνει ότι στο τηλεπαιχνίδι «Call fo Cash» που προβάλλεται σε αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς και στο οποίο χρησιμοποιούνται τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης (90), με κόστος 1,43 ευρώ και 1,52 ευρώ ανά λεπτό, καλούνται οι τηλεθεατές να συμμετάσχουν αναζητώντας με τη βοήθεια γραμμάτων, διάφορες λέξεις, με προφανέστατες απαντήσεις.
……
Συνεχίζεται…

Ο κ. Παπακώστας περιγράφει το παιχνίδι στο οποίο οι τηλεθεατές καλούνται να βάλουν σε σειρά συγκεκριμένα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου για να προκύψει η λέξη που θα τους χαρίσει κέρδη ως και 1.200 ευρώ.


Γράφει για παράδειγμα στην οθόνη «ΛΑΜΚΗΑ» και η λέξη που κερδίζει είναι «ΚΑΜΗΛΑ». «Το αξιοπρόσεκτο», λέει ο κ. Παπακώστας, «είναι ότι για δέκα λεπτά της ώρας κανείς από τους μετέχοντες δεν είναι σε θέση να σχηματίσει τη λέξη», παρά τη «βοήθεια» που δίνει ο παρουσιαστής.



Φυσικά οι γραμμές επικοινωνίας είναι υψηλής χρέωσης «έναντι ποσού 1,43 και 1,52 ευρώ», όπως επισημαίνει. Ο κ. Παπακώστας τονίζει στην Εισαγγελία ότι ο ίδιος προσπάθησε να συμμετάσχει, αλλά συνήθως «δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση, οπότε ο συμμετέχων καλείται να επαναλάβει πάλι και πάλι».

Αντίστοιχα παιχνίδια πριν από μερικά χρόνια μεταδίδονταν σε πανεθνικό δίκτυο σε δεκάδες τηλεοπτικών καναλιών σε όλη την Ελλάδα και η παρέμβαση εισαγγελέα είχε οδηγήσει στην καταδίκη και φυλάκιση καναλάρχη της Θεσσαλονίκης.


Παρά ταύτα και όταν κανείς προσπαθήσει να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού -πράγμα που το μέλος του ΕΣΡ επισημαίνει ότι μπήκε στη διαδικασία να κάνει- διαπιστώνει ότι παραμένει διαρκώς στην αναμονή με αποτέλεσμα την υψηλή χρέωση του τηλεφωνικού του λογαριασμού. Υπενθυμίζεται ότι μετά από ένα τέταρτο της ώρας αναμονή, η τηλεφωνική γραμμή -βάσει του υφιστάμενου κανονισμού- κλείνει αυτομάτως.


Κατόπιν τούτων, και όπως επισημαίνει το ο κ. Παπακώστας στο έγγραφό του, με δεδομένο ότι «η όλη διαδικασία με το κίνητρο του γρήγορου κέρδους -και δεδομένου ότι πρόκειται για απλοϊκές και αφελείς ερωτήσεις- είναι ικανή να προσελκύσει τηλεθεατές, οι οποίοι θα υποστούν σοβαρή οικονομική ζημία, ζητά από τον κ. Σανιδά να διερευνήσει το θέμα και να προβεί σε όποιες ενέργειες κρίνει απαραίτητες.

Από: http://taxalia.blogspot.com/2008/09/blog-post_1650.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στη φυλακή για την κλοπή 30 ευρώ βρίσκεται για περισσότερο από ένα χρόνο 31χρονος τοξικομανής από την Κατερίνη

Το περιστατικό προκάλεσε έκπληξη σε νομικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης, όπου τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δικαστεί η υπόθεση. Επισήμαναν πως «τέτοιες περιπτώσεις συνήθως παραπέμπονται στο μονομελές πλημμελειοδικείο ως κλοπές ευτελούς αξίας». Τόνισαν μάλιστα πως στις περισσότερες δίκες αυτού του αντικειμένου οι κατηγορούμενοι αθωώνονται, επειδή τα ποσά της κλοπής είναι μικρά.
Η περιπέτεια του τοξικομανή άρχισε όταν στις 12 Ιουλίου 2007 έκλεψε το ποσό των 30 ευρώ από το ταμείο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Κατερίνη.
…………..
Συνεχίζεται…


Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, ο ίδιος ομολόγησε το αδίκημα που διέπραξε, ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίστηκε πως το έκανε για να εξασφαλίσει τη δόση του. Ωστόσο το παρελθόν του ήταν επιβαρημένο από άλλες πέντε κλοπές, για τις οποίες είχε καταδικαστεί σε διάφορες ποινές φυλάκισης, χωρίς να εκκρεμεί τίποτε σε βάρος του.


Αυτό φαίνεται ότι ήταν το κριτήριο, για να του ασκηθεί ποινική δίωξη για την κλοπή των 30 ευρώ σε βαθμό κακουργήματος, καθώς η πράξη ορίστηκε ότι έγινε «κατʼ επάγγελμα» και για αυτό παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές της Κατερίνης, κρίθηκε προφυλακιστέος, ως επικίνδυνος να διαπράξει το ίδιο αδίκημα.


Χαρακτηριστικό είναι πως η προφυλάκισή του, με νέο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παρατάθηκε του 12μηνου, μέχρι να δικαστεί η υπόθεσή του και ο 31χρονος ακόμη και σήμερα βρίσκεται στις φυλακές.

Ο τοξικομανής, σε περίπτωση που η συγκεκριμένη κατηγορία δεν μετατραπεί σε απλή κλοπή, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη από 5 έως 10 χρόνων, όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

Στη δίκη οι συνήγοροι του κατηγορούμενου αναμένεται να υποστηρίξουν πως η συγκεκριμένη κλοπή ήταν μικρής αξίας και θα προβάλουν τον ισχυρισμό πως δεν μπορούν να συνδεθούν οι προηγούμενες πράξεις του, οι οποίες έχουν κριθεί δικαστικά, με την κλοπή των 30 ευρώ, που είναι αυτόνομη.

…………..
Από την εφημερίδα «Μακεδονία»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέα ανάρτηση Τατούλη πριν από λίγο στο blog του - Στοιχηματίζω ότι αυτό το «χτύπημα» Τατούλη δε θα είναι αυτό που θα του κοστίσει διαγραφή από τη ΝΔ

Ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ είχε στείλει στις 12 Σεπτεμβρίου σε όλους τους αρχηγούς κομμάτων επιστολή, στην οποία ανέφερε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που δίνει το πράσινο φως στην απρόσκοπτη πρόσβαση στην κρατική πληροφορία.
Η οδηγία αυτή αφορά το δικαίωμα των πολιτών να πληροφορούνται για κρατικές υποθέσεις και, σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη, δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα.
Επανέρχεται λοιπόν με ανάρτηση στο ιστολόγιό του γράφοντας ότι "Πράγματι, η σχετική οδηγία έχει κυρωθεί, πλην όμως ουδέποτε έχει ουσιαστικά εφαρμοσθεί" και δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες.

Αν και η αποκάλυψη για τη συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία που δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι σημαντική, στοιχιματίζω ότι αυτό το «χτύπημα» Τατούλη δε θα είναι αυτό που θα του κοστίσει διαγραφή από το κόμμα.

Διαβάστε και:

Με διαγραφή θα ισοδυναμεί το επόμενο χτύπημα Τατούλη

Νέο «χτύπημα» Τατούλη – Ανακάλυψε ευρωπαϊκή οδηγία που επιτρέπει στους πολίτες πρόσβαση στην κρατική πληροφορία και δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

ΥΕΝ: Μέσα γινόταν η τελετή παράδοσης-παραλαβής και έξω διαδήλωναν οι πολιτικοί υπάλληλοι για αθέτηση υποσχέσεων

Βίντεο από αναγνώστη

Λες κι έχουν γάμο αυτήν τη στιγμή στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας γράφαμε χθες βλέποντας τα πλάνα από την προετοιμασία για την τελετή παράδοσης - παραλαβής της υπουργικής καρέκλας αλλά οι κάμερες δε μας έδειξαν όλους τους καλεσμένους...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας ανακοίνωσε η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα

Την αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας ανακοίνωσε η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα, σύζυγος του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Θεόδωρου Ρουσόπουλου.
Η ανακοίνωση της κυρίας Ζαχαρέα έχει ως εξής:
«Το τελευταίο διάστημα δέχομαι μια σειρά από επιθέσεις γιατί εργάζομαι ως δημοσιογράφος. Υπενθυμίζω σε όσους προφασίζονται ότι το αγνοούν ότι είμαι δημοσιογράφος από το 1988 και εργάζομαι σε διαφορετικά μέσα ενημέρωσης ανελλιπώς μετά τις δημοσιογραφικές μου σπουδές πριν από είκοσι και πλέον χρόνια.
Στο διάστημα αυτό, αλλά και τα τελευταία πέντε χρόνια που ο σύζυγός μου είναι υπουργός της Κυβέρνησης, στελέχη όλων των κομμάτων μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δέχθηκαν να μου παραχωρήσουν συνεντεύξεις χωρίς να εγερθεί ζήτημα.
Θεωρώ τις τελευταίες επιθέσεις κατά του προσώπου μου προσχηματικές, υποκριτικές και αθεμελίωτες. Παρά ταύτα και προτάσσοντας την προσωπική και οικογενειακή μου γαλήνη αποφάσισα να αναστείλω την επαγγελματική μου δραστηριότητα στη δημοσιογραφία. Εκφράζω τη λύπη μου για όλους εκείνους που με τη στάση τους έδειξαν ότι συχνά περισσεύει η υποκρισία».


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Μόνο για φοιτήτριες"

"Προσπαθώντας να βοηθήσω ένα φίλο μου που εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη να βρει ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση, βρέθηκα για ακόμα μια φορά μπροστά στη ζοφερή πραγματικότητα που υποδέχεται τους πρωτοετείς φοιτητές κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Η κατάσταση μου θύμισε την εποχή που κι εγώ ήμουν πρωτοετής και έψαχνα εναγωνίως για σπίτι. Τι βρήκα, και τότε και τώρα; Διαμερίσματα σε κακή κατάσταση, με τις τιμές των ενοικίων να ξεφεύγουν συνεχώς, και –το χειρότερο– τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να επιλέγουν τους υποψήφιους ενοικιαστές τους με τα δικά τους αυθαίρετα και ρατσιστικά κριτήρια.
Για του λόγου το αληθές, μπορεί κανείς να περάσει έξω από το πανεπιστήμιο και να δει τις αγγελίες που είναι τοποθετημένες στην περίφραξη. Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οι αγγελίες αναφέρουν μια βασική προϋπόθεση για τον υποψήφιο ενοικιαστή: «Μόνο για φοιτήτριες»!
...........
Συνεχίζεται...

Οι φοιτήτριες, ως γυναίκες, έχουν τη φήμη πως είναι πιο ...«καθαρές» και «τακτικές» από τους φοιτητές, και παρόλο που δεν είναι καθόλου βέβαιο κατά πόσο αυτή η φήμη ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, προτιμούνται ως ενοικιάστριες.

Επίσης αμφίβολο είναι και κατά πόσο αυτή η φήμη τις κολακεύει, μιας και υπάρχουν καλύτερα πράγματα από τα οποία μια γυναίκα μπορεί να αντλεί την αυτοεκτίμησή της, παρά από τη ...«νοικοκυροσύνη» της, έτσι δεν είναι;

Και οι φοιτητές, τα «ρεμάλια»; Η κατάσταση είναι δύσκολη γι’ αυτούς, μιας και είναι αποκλεισμένοι από ένα μεγάλο μέρος της αγοράς, και οι επιλογές τους είναι λιγότερες, ακριβότερες και ποιοτικά κατώτερες.

Κάποτε είχε γίνει μια καμπάνια εναντία στους ιδιοκτήτες σπιτιών που έβγαζαν το ρατσισμό τους στη φόρα και τελείως ανερυθρίαστα δημοσίευαν αγγελίες με την κατακλείδα «όχι για αλλοδαπούς». Παρά το γεγονός πως και το «μόνο για φοιτήτριες» είναι μια κλασσική περίπτωση σεξιστικής μεταχείρισης, δεν μπορώ να θυμηθώ αν έχει γίνει κάποια ανάλογη κινητοποίηση.

Και ας μην ξεχνάμε: Με τις τιμές των ακινήτων (προς ενοικίαση και προς πώληση) να εκτοξεύονται στα ύψη, και τις Φοιτητικές Εστίες, αντί να επεκτείνονται, να κλείνουν, η ανεύρεση στέγης γίνεται όλο και δυσκολότερη υπόθεση για τους φοιτητές, σε αυτήν την περίπτωση ανεξάρτητα από καταγωγή και φύλο. Η Δ’ Φοιτητική Εστία (των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) εδώ και καιρό τελεί υπό κατάληψη από τους οικοτρόφους της με αίτημα –τι άλλο– να μην επιτραπεί το κλείσιμό της».
…………


Από: http://www.agitprop.gr/article/20/mono-gia-foititries

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

90$ διεθνώς το βαρέλι και εδώ η ληστεία συνεχίζεται...

Μήνυμα αναγνώστη
,,,,,,
Αγαπητοί φίλοι, πριν λίγο η διεθνής τιμή του βαρελιού ήταν στα 89,3$ και η ληστεία στα βενζινάδικα συνεχίζεται.

Υπάρχει κυβέρνηση;
Υπάρχει αρμόδιος υπουργός;
Υπάρχει αρμόδια υπηρεσία;

Ακούει κανείς;

Ο ΑΠΟΡΩΝ,
ΒΑΓΓΕΛΗΣ,
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

StudioA-Blog: Βαγγέλη, μπορεί κάποιος να ακούει και να θέλει να σου "σπάσει" τα νεύρα.
Γιατί όσο επεξεργαζόμασταν το μήνυμά σου για να το δημοσιεύσουμε, ακούσαμε σε δελτίο ειδήσεων για νέες αυξήσεις της τάξης του 3% στα καύσιμα!


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιερέας ανέλαβε πρόεδρος ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας!

Δυναμική παρουσία στα γήπεδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Μαγνησίας θα έχει φέτος ο πατέρας Ιωάννης Γρατσούνας, εφημέριος στο Στεφανοβίκειο, αφού εδώ και λίγες ημέρες έχει αναλάβει την προεδρία του Διαγόρα, της ομάδας του χωριού.
Ο πατέρας Ιωάννης δεν έχει παίξει ποτέ του ποδόσφαιρο, ωστόσο πάντα ήταν μεγάλη η αγάπη του για αυτό. Μεγάλη και η αγάπη για το χωριό του. Έτσι αποφάσισε να εγκαταλείψει την αντιπροεδρία του Αστέρα Ριζομύλου και να αναλάβει τον προεδρικό θώκο της ομάδας του Στεφανοβικείου....

Περισσότερα: http://www.zougla.gr/news.php?id=8268

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θέλετε να «βαφτίσετε» την επόμενη ευρωπαϊκή διαστημική αποστολή;

Θέλετε να «βαφτίσετε» την επόμενη ευρωπαϊκή διαστημική αποστολή;
Θα γίνει το Μάιο του 2009, θα διαρκέσει έξι μήνες από το Βέλγο αστροναύτη Frank De Winne.
Στείλτε την πρότασή σας αγγλικά, με έκταση μέχρι μια σελίδα Α4, με e-mail στην ESA, (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) στη διεύθυνση mission.name@esa.int μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2008 και ο νικητής θα ανακοινωθεί στο δικτυακό τόπο της ESA το Νοέμβριο.
Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας και πολίτες από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και το όνομα που θα κερδίσει θα γίνει το επίσημο όνομα της εξάμηνης αποστολής.
........
Περισσότερα: http://www.esa.int/esaCP/index.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κάπου στην blogόσφαιρα καυγαδίζουν αυτήν τη στιγμή και κάποιοι άλλοι σκέφτονται να κλείσουν το blog τους. Στην παραλία όμως όλα ήταν τέλεια…


Τράβηξα και αυτήν τη φωτογραφία με το κινητό μου πριν φύγω...

Γύρισα στο σπίτι και...
αν είσαι "ανώμαλος"...
συμμετείχα και εγώ σε αυτόν τον καυγά, δε σας λέω πού, όσοι σερφάρετε, εύκολα θα το βρείτε...
Γιατί αν είσαι "ανώμαλος" όπως σας έλεγα, δεν "κουβαλάς" τίποτα μαζί σου εκτός από μια φωτογραφία.
Τίποτα δε σε ηρεμεί και ανά πάσα στιγμή είσαι έτοιμος για... μικρότητες.

Μετά διάβασα στα "Σχόλια" ένα bye...

Παιδιά ό,τι και να αποφασίσετε δεν πρόκειται να πάτε πουθενά.
Στην πραγματικότητα εδώ θα είστε πάντα.
Με άλλον τρόπο ίσως, όπως και εγώ...

Ξέχασα, αυτή η ανάρτηση ήταν για να σας πω

"Καλώς σας (ξανα)βρήκα σε αυτό εδώ το ιστολόγιο",
.
ΕΚ


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

1.031 ονόματα προγόνων μας είχαν ασφαλιστεί στις αρχές του περασμένου αιώνα και μπορεί εσείς, αν είστε απόγονός τους, να δικαιούστε χρήματα

Δείτε τη λίστα των ονομάτων για να δείτε αν είστε δικαιούχος, εδώ: http://www.greekinsuranceclaims.com/gr/list.pdf

Διαβάστε και: Το ξέρετε ότι μπορεί να είστε απόγονος ατόμου που ασφαλίστηκε από το 1882 έως το 1914 και μπορεί να έχετε δικαίωμα παροχών από αυτό το πρόγραμμα;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ξέρετε ότι μπορεί να είστε απόγονος ατόμου που ασφαλίστηκε από το 1882 έως το 1914 και μπορεί να έχετε δικαίωμα παροχών από αυτό το πρόγραμμα;

Η ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Company άρχισε να πουλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1882. Ωστόσο, λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε από το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η New York Life σταμάτησε να πουλά ασφαλιστήρια συμβόλαια στην Ευρώπη και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά το 1914.Διάφορες αναφορές και άλλες πηγές δείχνουν ότι πολλά άτομα ελληνικής καταγωγής που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος εκτοπίστηκαν ή αφανίστηκαν κατά την περίοδο από το 1915 έως το 1923.
…………..
Συνεχίζεται…


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ελληνική σημαία πάνω σε κλαδί δέντρου

Μήνυμα αναγνώστη
........

Είναι δυνατόν να είναι ένας ιστός από κλαρί δένδρου δεμένος στο κάγκελο με σύρμα και επάνω να είναι ένα κουρέλι η Γαλανόλευκη;
Αυτή η σημαία βρίσκεται σε μεγάλο ξενοδοχείο του Κατάκολου Ηλείας.
Μέρα παρά μέρα τα κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο αποβιβάζουν χιλιάδες τουρίστες σκεφτείτε πόσο ρεζίλι έχουμε γίνει.
..
GEORGE


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έρχονται διόδια στο κέντρο της Αθήνας;

Στην Αθήνα μέχρι σήμερα μοναδική παρέμβαση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα αποτελεί ο γνωστός μας Δακτύλιος ο οποίος εγκαινιάστηκε το 1982 ως προσωρινό μέτρο.
Το υπουργείο Μεταφορών θεωρεί ότι το μέτρο του Δακτυλίου έχει ξεπεραστεί και θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στις αστικές μεταφορές. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και τα αστικά διόδια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα νέα στοιχεία-σοκ για το χαμηλό επίπεδο των συντάξεων στη χώρα μας

Τα στοιχεία έδωσε χτες στη δημοσιότητα η ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής).
Σύμφωνα με την έρευνα της ΠΟΠΟΚΠ:
- Η μέση γενική κύρια σύνταξη διαμορφώνεται στα 655 ευρώ.
- Η μέση κύρια σύνταξη λόγω γήρατος διαμορφώνεται στα 752 ευρώ.
- Η μέση κύρια σύνταξη λόγω αναπηρίας διαμορφώνεται στα 535 ευρώ.
- Η μέση κύρια σύνταξη λόγω θανάτου διαμορφώνεται στα 498 ευρώ.
…………..
Συνεχίζεται…
Αυτό θα είναι από 1/10/2008 το μέσο επίπεδο για 1.392.784 κύριεςσυντάξεις, όλων των Ταμείων πλην του Ο.Γ.Α.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα μεγάλες είναι οι αποκλίσεις πουπαρουσιάζονται τις καλύτερες συντάξεις χορηγούν το Τ.Σ.Α.Υ. (Ταμείο Υγειονομικών), το Τ.Σ.Π.- Η.Σ.Α.Π., το Τ.Α.Π.- Ο.Τ.Ε., το Τ.Α.Π.- Ε.Τ.Β.Α., ο Ο.Α.Π.-Δ.Ε.Η. κ.λ.π.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός του ΤΣΑΥ όλα τα άλλα Ταμεία από 1/8/2008 έχουν συγχωνευθεί στο Ι.Κ.Α.). Τις χαμηλότερες συντάξεις καταβάλλουν το πρώην Τ.Σ.Α. (Ο.Α.Ε.Ε.), το Ι.Κ.Α., το Ταμείο Εμπόρων (Ο.Α.Ε.Ε.), το Τ.Ε.Β.Ε. (Ο.Α.Ε.Ε.), το Τ.Α.Ι.Σ.Υ.Τ. κ.λ.π. δηλαδή όλα ταμεγάλα Ταμεία. Οι μεγάλες, πάντως, διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τωνΤαμείων, δεν οφείλονται τόσο στον διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων αλλά κυρίως στις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στις συντάξιμες αποδοχές και στα χρόνια ασφάλισης.

Έτσι στα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος ασφάλισης και υψηλότερες συντάξιμες αποδοχές από αυτές που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομές με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερες και οι συντάξεις.

Πάντως στα Ταμεία του ιδιωτικού τομέα είναι μεγάλος ο αριθμός των χαμηλοσυνταξιούχων αφού κάτω από τα 500 ευρώ είναι το 85% των συντάξεων του Τ.Σ.Α., το 42% των συντάξεων του Τ.Ε.Β.Ε., το 39% των συντάξεων του Ταμείου Εμπόρων που σήμερα αποτελούν τον Ο.Α.Ε.Ε. Στο ΙΚΑ το ποσοστό που έχει κύρια σύνταξη κάτω των 500 ευρώ είναι 48%. Πάνω από 1000 ευρώ από την άλλη πλευρά θα βρούμε μόλις το 12% των συντάξεων του Ι.Κ.Α., το 14% των συντάξεων του Τ.Ε.Β.Ε. και το 9% των συντάξεων του Ταμείου Εμπόρων.

Το επίπεδο των συντάξεων βελτιώνεται σε ένα βαθμό για όσους λαμβάνουν επικουρική σύνταξη ή ΕΚΑΣ. Επικουρικές συντάξεις χορηγούνται σε 730.000 περίπου συνταξιούχους από όλα τα ταμεία, ενώ 320.000 είναι περίπου οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ για τα ίδια ταμεία (δεν περιλαμβάνεται το δημόσιο).

Όπως παρατηρεί ο προεδρος της ΠΟΠΟΚΠ κ. Γιώργος Κουτρουμάνης
σε πολλές περιπτώσεις ασκείται κριτική σε βάρος των Ταμείων και του συστήματος γενικότερα για το χαμηλό επίπεδο των συντάξεων που δίνουν στους συνταξιούχους τους. Η αλήθεια είναι ότι για τα Ταμεία, τα οποία δεν νομοθετούν τα ίδια αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις, έχει βάση η κριτική σεδυο σημεία:

α. Στις διατάξεις που ισχύουν για τους έχοντες διαδοχική ασφάλιση που οδηγούν σε χαμηλές συντάξεις.

β. Στην αποσύνδεση της αύξησης των συντάξεων από την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων.

Κατά τα άλλα τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία χορηγούν, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, συντάξεις με σχετικά ικανοποιητικό ποσοστό αναπλήρωσης.

Οι βασικές αιτίες για το χαμηλό επίπεδο συντάξεων που έχουμε στη χώρα μας:

1. Εισφοροδιαφυγή- Ανεργία
2. Χαμηλές αποδοχές
3. Ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης.



4. Αποσύνδεση μισθού- σύνταξης Οι αυξήσεις που δίνονται κάθε χρόνο στις συντάξεις έχουν αποσυνδεθεί από τις αντίστοιχες αυξήσεις των αποδοχώντων εργαζομένων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αναδίπλωση για τεκμήρια λόγω δημοσκοπήσεων

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τα τεκμήρια προχώρησε σε αναδίπλωση, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης λέγοντας ότι θα είναι «λίγα, ήπια, ξεκάθαρα και δίκαια και θα στοχεύουν στις κραυγαλέες περιπτώσεις όπου εμφανίζεται πλούτος και δεν δηλώνονται εισοδήματα».
Χαρακτήρισε μάλιστα «αυθαίρετα, υπερβολικά και αποκυήματα φαντασίας» τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες.
Το τι θα γίνει τελικώς με τα τεκμήρια, θα αποφασιστεί στο Εθνικό Συμβούλιο Φοροδιαφυγής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα λεφτά μας πίσω, λένε οι πολίτες για τα διόδια που έχουν καταβάλει περνώντας από την Εθνική Αθηνών - Πατρών

Σύμφωνα με τον νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλο, οι υπάλληλοι των διοδίων είναι ενήμεροι για το πρόβλημα και δεν φέρνουν καμία αντίρρηση στους υποψιασμένους οδηγούς που επικαλούνται την ευρωπαϊκή διάταξη για να μην πληρώσουν, σηκώνοντας αδιαμαρτύρητα τις μπάρες για να περάσουν.
Πηγές από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ υποστηρίζουν ότι τους αρμόδιους τους έχουν ζώσει τα φίδια εξαιτίας της ολοένα και μεγαλύτερης αμφισβήτησης που εκδηλώνεται ως προς τη νομιμότητα της είσπραξης του τέλους διοδίων.
Μάλιστα, ήδη έχουν κατατεθεί κατά του ελληνικού Δημοσίου αγωγές από αγανακτισμένους πολίτες που ζητούν να τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Όπως τόνισε στην «Espresso της Κυριακής» η δικηγόρος Μαρίνα Μπούζη που έχει αναλάβει τέτοιες υποθέσεις «έχουν κατατεθεί αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου και η Δικαιοσύνη θα κληθεί σύντομα να επιλύσει το επίμαχο θέμα.
Με αυτές τις αγωγές οι πολίτες ζητούν την επιστροφή του αντιτίμου που έχουν καταβάλει για τη διέλευση από την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και αποζημίωση από τα αρμόδια υπουργεία» τόνισε και πρόσθεσε: «Η οδηγία 1999/62 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία παρατίθενται αναλυτικά οι προϋποθέσεις επιβολής διοδίων από τα κράτη-μέλη, προβλέπει ρητά ότι η επιβολή διοδίων είναι δυνατή μόνο σε αυτοκινητόδρομους που πληρούν τους κανόνες ασφαλείας (οδόστρωμα, φωτισμός). Κατά συνέπεια, όταν το οδικό δίκτυο δεν έχει τις απαιτούμενες προδιαγραφές, όπως συμβαίνει στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, η επιβολή διοδίων είναι παράνομη. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα δικαιωθούμε».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βλάβη στο σύστημα επικοινωνίας της αστυνομίας

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας και διατηρήθηκε στο ανώτατο υψηλό επίπεδο για περίπου οκτώ ώρες.
Αιτία υπήρξε η απρόβλεπτη βλάβη που παρουσιάστηκε αιφνιδιαστικά στην κεραία του τηλεπικοινωνιακού συστήματος Tetra, που είναι εγκατεστημένη στον Υμηττό και παρέχει ασύρματη ραδιοκάλυψη στη νευραλγική για την αστυνομία και για κρίσιμες υποδομές εθνικής ασφάλειας περιοχή που εκτείνεται από τον Χολαργό μέχρι το «Χίλτον».
....

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αστυνομικοί έκαναν μήνυση σε... αστυνομικούς

Το είπαν και το έκαναν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί που διαμαρτύρονταν γιατί τους άφησαν χωρίς προστασία στην πορεία για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλινίκης. Μετά την επίθεση που δέχτηκαν ένστολοι συνάδελφοί τους από ομάδα αντιεξουσιαστών στην περιοχή της Καμάρας εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητούσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.
........

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σταύρος Παράβας: Έφυγε μόνος και πικραμένος...

Στα 73 του χρόνια, μία μέρα μετά την ονομαστική του εορτή, ο Σταύρος Παράβας άφησε την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή στο σπίτι όπου ζούσε με μοναδική συντροφιά εκείνη της αλλοδαπής οικονόμου του. Η πιο... χαρωπή μορφή της κινηματογραφικής φαρσοκωμωδίας, που πέρασε στην ιστορία με την ατάκα «θα τραβήξω τις κοτσίδες μου, θα ξεσκίσω τα προικιά μου», τα τελευταία χρόνια (και κυρίως μετά τον πρόωρο θάνατο του γιου του σε ηλικία μόλις 35 χρόνων) ζούσε στη «σκιά» του παλιού καλού εαυτού του, αντιμετωπίζοντας τόσο προβλήματα υγείας όσο και οικονομικά. Το υπουργείο Πολιτισμού είχε «φρενάρει» την έγκριση της τιμητικής σύνταξης που είχε ζητήσει, με το αιτιολογικό ότι έπαιρνε σύνταξη από το ΙΚΑ, που δεν ξεπερνούσε όμως τα 600 ευρώ!
,,,,,,


Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&artid=834090&catID=16
Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...