Ειδήσεις

8 Μαΐ 2009

Μια πρώτη ερμηνεία της κίνησης του Καραμανλή να κλείσει νωρίτερα τη Βουλή

Μήνυμα αναγνώστη


«Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας.

Συνεχίζεται…


Μια αιφνιδιαστική και πρωτοφανής κίνηση του Πρωθυπουργού, ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα δεν μπορεί να ελέγξει τις καταστάσεις. Στην λογική αυτή, δεν θα ήταν παράλογο να ανακοινώσει και εθνικές εκλογές αύριο από την Θεσσαλονίκη.


Πουθενά, ως σενάριο δεν είχε ακουστεί αυτό το πράγμα. Να κλείσει η βουλή 25 μέρες νωρίτερα, με αποτέλεσμα την παραγραφή όλων των σκανδάλων. Ως ωραία ανάμνηση λοιπόν απο δω και πέρα το Βατοπαίδι, η Siemens, τα ομόλογα κλπ.


Προσπαθώντας να κάνω μια πρώτη ερμηνεία της απόφασης του Πρωθυπουργού και του επιτελείου του, αντιλαμβάνομαι τα πρώτα 3 θετικά γεγονότα της απόφασης αυτής. Αρχικά θα σταματήσει ως ένα μεγάλο βαθμό η σκανδαλολογία, αφού και χωρίς συζητήσεις στην Βουλή, η ατζέντα θα μεταφερθεί αναγκαστικά.


Δεύτερον, αιφνιδιάζει το ΠΑΣΟΚ, πετώντας πλέον το πρόγραμμα δράσης του για την Βουλή στον κάλαθο των αχρήστων . Και στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου δεν φημίζονται για τις σωστές γρήγορες αποφάσεις που παίρνουν. και εκεί ευελπιστεί ο Καραμανλής σε τυχόν γκάφες, αλλά και σε "άτσαλο¨προεκλογικό αγώνα από το ΠΑΣΟΚ.


Τελευταίο και πιο πρακτικό αποτέλεσμα , είναι ότι πλέον " διώχνει" όλους τους βουλευτές της Επικρατείας από την Αθήνα για τις πόλεις και τα χωριά τους, έτσι ώστε να οργώσουν τις περιφέρειές τους για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές.


Όμως απέναντι στα καλά, έχει και το ένα μεγάλο, για να μην πώ ΤΕΡΑΣΤΙΟ κακό. Ο Πρωθυπουργός λειτούργησε εντελώς πραξικοπιματικά και θα τολμούσα να πω ανήθικα. Μας φέρνει μνήμες άλλων εποχών, και άλλης συνθηματολογίας. Α, ρε τα καταραμένα γονίδια....


Πόσο όμως πλέον ενδιαφέρουν, ή να πω καλύτερα, αγγίζουν τον έλληνα τέτοιου είδους εκτροπές ;; Κακά τα ψέματα,αυτό θα το δείξει η κάλπη. Το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ευχαριστημένο με 3 % νίκη. Τώρα όμως ο πήχης που πρέπει να πάει ?? Εκτός και αν αποδειχθούν "μαγικά" τα κόλπα του Καραμανλή και καταφέρει να ανατρέψει (δύσκολο), να χάσει οριακά (λογικό) ή να χάσει με διαφορά κάτω απο 3 % που θεωρείται αναστρέψιμη.


Και όλα αυτά στην περίπτωση που δεν έχουμε διπλές εκλογές. Το οποίο πιστεύω ότι θα κλείσει θετικά η αρνητικά στην αυριανή Κ.Ε. της ΝΔ που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη. Το Salonica Press θα βρίσκεται εκεί και θα σας μεταφέρει αύριο κλίμα και παραλείπόμενα.



Δημήτρης Συρμάτσης


http://salonica-press.blogspot.com/2009/05/25.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για το κλείσιμο της Βουλής

Ανεξάρτητα από το τι λέει το Σύνταγμα, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο.
Ο λαός πρέπει να απαντήσει γυρίζοντας την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Να αναπτύξει τη δική του δράση και να υπερψηφίσει το ΚΚΕ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

H ανακοίνωση του ΛΑΟΣ για το ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής

O Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στο κλείσιμο των εργασιών της Βουλής, δήλωσε:
«Μετά τον Παυλίδη, τη SIEMENS και τη ΜΑΝ, για την κυβέρνηση ως μάνα εξ ουρανού ήταν η επιλογή να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής και να επιχειρηθεί η παραγραφή των αδικηματων των τελευταίων πέντε ετών. Δυστυχώς η πρότασή μας να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και να έρθουν όλα στο φως δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για την αιφνιδιαστική λήξη των εργασιών της Βουλής

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή.
Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007.
Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό.
Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστική αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης.
Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης.
Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκλεισαν ξαφνικά τη Βουλή - Για θεσμική εκτροπή κάνει λόγο ο Φώτης Κουβέλης - Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φώτης Κουβέλης δήλωσε τα εξής:

«Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φώτης Κουβέλης.
«Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή» συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκλεισαν άρον - άρον τη Βουλή - Τι είπε ο Δημήτρης Σιούφας

«Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών.
Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κλείνουν αιφνιδιαστικά τη Βουλή!

Με προεδρικό διάταγμα που έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας στο Δημήτρη Σιούφα κλείνουν νωρίτερα τη Βουλή η οποία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα έκλεινε μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές.
Ραντεβού το καλοκαίρι με τα θερινά τμήματα... και βεβαίως παραγραφή υποθέσεων.
Την Πέμπτη πάντως ο πρόεδρος της Βουλής είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα εργασιών της Βουλής της ερχόμενης εβδομάδας.

Ένας αιφνιδιασμός που πολλοί λένε ότι θα ακολουθήσουν εκπλήξεις...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κόκκινη κάρτα από το 2004 για σύμβαση ΜΑΝ με ΗΛΠΑΠ - α παραβίαση της αρχής διαφάνειας εγκαλείται η Ελλάδα

Το σπορ των «ωφέλιμων πληρωμών» πλέον αγγίζει και τις συμβάσεις των ΗΛΠΑΠ με τη γερμανική Neoplan και την ημικρατική ΕΛΒΟ (Δημόσιο 57% και Μυτιληναίος 43% συν το μάνατζμεντ), που με σπουδή υπογράφτηκαν την παραμονή και την προπαραμονή των Χριστουγέννων του 2002. Με μια διαφορά όμως. Αυτή τη φορά, για τις μίζες των τρόλεϊ δεν μας πρόλαβαν οι Γερμανοί.

Συνεχίζεται...

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ειδικότερα το υπ. Μεταφορών από τον Ιούνιο του 2004 ήξεραν ότι η προμήθεια των 90 τρόλεϊ ήταν γκρίζα, όμως τήρησαν στάση παθητική και μάλιστα επί ενάμιση χρόνο πάσχιζαν να εξευμενίσουν την Κομισιόν που είχε βρει τις λαθροχειρίες του διαγωνισμού 890 (11/9/2001) και εγκαλούσε τη χώρα για αδιαφάνεια. Ας δούμε όμως την υπόθεση από την αρχή.

Ο διαγωνισμός

* Το 2001, επί υπουργίας Χ. Βερελή (υφυπουργός Σ. Βούγιας), από τα ΗΛΠΑΠ προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την προμήθεια της 20ετίας, με την επίκληση και των αναγκών για νέο στόλο τρόλεϊ εν όψει και της Ολυμπιάδας. Αυτή αφορούσε 140 νέα τρόλεϊ (90 κανονικά και 50 αρθρωτά), ενώ μέρος της δαπάνης γι' αυτά εντάχθηκε στο ΚΠΣ, πέραν και των εθνικών πόρων.

* Οι τεχνικές προσφορές των διαγωνιζομένων εξετάστηκαν από επιτροπή των ΗΛΠΑΠ η οποία απεφάνθη ότι η προσφορά της κοινοπραξίας ΕΛΒΟ-Neoplan θα πρέπει να απορριφθεί, καθώς απ' αυτήν έλειπε το δεσμευτικό παράρτημα για τα ανταλλακτικά και η δεσμευτική δήλωση του διαγωνιζομένου ότι αναλάμβανε την προμήθειά τους για 20 χρόνια.

* Η θέση αυτή της επιτροπής των ΗΛΠΑΠ λέγεται ότι εμβολίστηκε με πολιτική παρέμβαση υπέρ της κοινοπραξίας ΕΛΒΟ-Neoplan, ενώ την τακτοποίηση του ζητήματος ανέλαβε η Διακομματική Επιτροπή ΕΥΤΟΑ (Επιτροπή Υψηλής Τεχνολογικής και Οικονομικής Αξίας).

* Η ΕΥΤΟΑ έκρινε ότι η παραβίαση του άρθρου 2 της διακήρυξης δεν ήταν ουσιώδης και έκανε δεκτό το ελλείπον παράρτημα που υπέβαλε με καθυστέρηση πέντε μηνών (!) η εν λόγω κοινοπραξία.

* Η κοινοπραξία ΕΛΒΟ-Neoplan αναδείχθηκε νικήτρια και στις 23 Δεκεμβρίου υπέγραψε τη σύμβαση των 49,4 εκατ. ευρώ με τα ΗΛΠΑΠ για τα 90 τρόλεϊ, ενώ την επόμενη μέρα εξασφάλισε και την παραγγελία των 50 αρθρωτών, αξίας 36,5 εκατ. ευρώ. Σύνολο 85,9 εκατ. ευρώ.

Η προσφυγή

* Οι ανταγωνιστές, έχοντας γερό πάτημα στην παρανομία της Διακομματικής, προσέφυγαν στην Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς με καταγγελία που κατέθεσαν το 2003. Λέγεται ότι την προσφυγή κατέθεσε η «Σφακιανάκης ΑΕΒΕ», η οποία είχε χάσει στο μεταξύ δύο προσφυγές (αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων) από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

* Η πρώτη απανταχούσα εκ Βρυξελλών ήρθε στις 5/4/2004, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών κοινοτική παρέμβαση με την οποία χαρακτηριζόταν ως κατάφωρη παραβίαση του κοινοτικού δικαίου ο χειρισμός στον διαγωνισμό των τρόλεϊ. Ακολούθησε στις 18/10/2004 προειδοποιητική επιστολή, όμως οι ελληνικές Αρχές υπερασπίζονταν τον διαγωνισμό των ΗΛΠΑΠ σθεναρά.

* Στις 5 Ιουλίου 2005 γράφτηκε και ο επίλογος. Ο επίτροπος ΜακΚρίβι έστειλε στο υπουργείο Εξωτερικών την απανταχούσα. Πρόκειται για αιτιολογημένη γνώμη (76 σελίδες) σε βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, γιατί μέσω των μεθοδεύσεων του διαγωνισμού των τρόλεϊ «παραβιάστηκαν οι αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων».

Τα παζάρια

Μάλιστα με την ίδια απόφαση ζητείται η συμμόρφωση στις προβλέψεις της Κοινοτικής Οδηγίας 93/38, ενώ ετέθη και θέμα επιστροφής των κοινοτικών πόρων που διατέθηκαν για τη σύμβαση αυτή. Ετσι άρχισαν και τα παζάρια για το ποσόν της ποινής, ενώ η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ, μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο, κοινοποίησε επείγουσα εγκύκλιο στο εσωτερικό της εταιρείας, επικαλούμενη την αιτιολογημένη γνώμη και ζητώντας αυστηρή και σχολαστική εφαρμογή των Οδηγιών της Ε.Ε. Την εγκύκλιο κοινοποίησε και στην Κομισιόν, ενώ για τις μίζες που φημολογούνταν ότι είχαν δοθεί έπεσε σιωπή, καθώς διανυόταν η περίοδος του «πολιτικού πολιτισμού» στο υπουργείο Μεταφορών ή, όπως τώρα προκύπτει, η περίοδος των νέων αρπαχτών, στ' αχνάρια των προκατόχων. Προς τούτο και η συγκάλυψη.

Μετά την παράθεση των όσων συνέβησαν στο παρασκήνιο από το καλοκαίρι του 2004 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2006, γύρω από τις συμβάσεις των ΗΛΠΑΠ με Neoplan - ΕΛΒΟ, είναι εξαιρετικά υποκριτικό να προσποιούνται οι κυβερνητικοί ότι εξεπλάγησαν από τους εισαγγελείς του Μονάχου.

Εξίσου υποκριτικό ηχεί και το μότο του ΠΑΣΟΚ που τώρα ζητεί να ερευνηθεί τάχιστα και το νέο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της ΜΑΝ για τα τρόλεϊ, τα οχήματα του στρατού, τους αρματοφορείς κ.ά. που συνέβησαν τα έτη 2002, '03, '04 και '05.

Επισπεύδει

* Πάντως, χθες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εμφανίστηκε ως επισπεύδουσα, έπειτα από τόσα χρόνια και ενώ πνίγονταν στην Ευελπίδων οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τα δικαστήρια για να διαφυλαχθεί δήθεν «το δημόσιο συμφέρον». Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ι. Σακελλάκος άφησε να διαρρεύσει ότι διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις μίζες πίσω από τα τρόλεϊ, ίσως και τις συμβάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.


Εκτιμάται ότι τα ευρήματα της Στουτγκάρδης μπορεί να κάψουν κι άλλους από το ΠΑΣΟΚ για μίζες με κεραίες και αρματοφορείς, κάτι που φυσικά θα αξιοποιηθεί δεόντως από την κυβέρνηση, αν δεν υπάρξουν συμψηφισμοί παρασκηνίου. *



Από: Ελευθεροτυπία

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακοίνωση Χρίστου Βερελή για την παραίτησή του

Tα σκάνδαλα βαραίνουν τον τόπο. Η πολιτική σήμερα όχι μόνον δεν εμπνέει τους έλληνες αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω απ΄αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα.
Οι σχέσεις ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες του, κυριαρχούνται από το δόγμα: κανείς δεν πιστεύει κανέναν και σε τίποτα. Και απέξω βαλτώνει η καλύτερη Ελλάδα
Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο. Το ζήτημα MAN.
Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχεί γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από «στρατευμένους και πρόθυμους» κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου.
Ξέρουν όλοι, όσοι γνωρίζουν το θέμα ότι δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη. Ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων τεσσάρων υπουργείων. Με τη συμμετοχή μελών του ελεγκτικού συνεδρίου. Δεν είχα και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για όλους αυτούς τους ανθρώπους και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με κανένα από αυτούς. Δεν συμμετείχα όμως ποτέ με την πεποίθηση ότι ένας υπουργός δεν μπορεί να μετέχει σε μια επιτροπή προμηθειών.Ελπίζω γρήγορα να υπάρξει απάντηση σε όλα από την πρόοδο της έρευνας στη Γερμανία και η ελληνική δικαιοσύνη να σπεύσει ανεξάρτητη και ανυπάκοη σε εντολές και σχεδιασμούς πολιτικής ιδιοτέλειας. Άλλωστε έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ λίγο διάστημα όλα αυτά θα φαίνονται μικρά και άθλια. Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα.
Στο μεταξύ ας ασχοληθούμε όσοι δεν εμπνεόμαστε από τον επαγγελματισμό της πολιτικής με την άθλια κατάσταση της χώρας. Μιας χώρας με μεγάλες πληγές σε όλους τους τομείς. Μιας χώρας που το μόνο που εγγυάται σήμερα είναι ένα σκοτεινό μέλλον στους νέους ανθρώπους.
Η διαδρομή μου είναι γνωστή. Τις απόψεις μου δεν τις έκρυψα ποτέ. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του πολιτικού να έχει γνώμη και να την λέει. Δεν υπήρξα «βολικός», ούτε κόλακας. Δεν δέχομαι ότι πάση θυσία πρέπει να είσαι μέσα στο «παιχνίδι»
Έτσι τις απόψεις μου για τη θεσμική οργάνωση διαφάνειας στα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα, τις έχω πει δημόσια. Για το πώς θα έπρεπε για παράδειγμα το «πόθεν έσχες» να απεικονίζει την εξέλιξη της περιουσίας των πολιτικών απ την εκλογή τους. Κάτι που κάνω από πολύ καιρό με δική μου πρωτοβουλία στο διαδίκτυο. Υπήρξε ενθουσιώδης αποδοχή αυτής της πρότασής μου προ έτους.
Ακόμη για παράδειγμα πως όλες οι δαπάνες των κομμάτων θα έπρεπε να δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα χρήματα των φορολογουμένων για να μετακινούν και να επηρεάζουν με διαφημίσεις τους ίδιους αυτούς φορολογούμενους.
Είμαι βέβαιος ότι πολλοί σκέπτονται και θέλουν να πάνε τα πράγματα στην ίδια κατεύθυνση μιας καλλίτερης σύγχρονης προοδευτικής και αποτελεσματικής Ελλάδας. Θα συναντηθούμε με όλους αυτούς.
Παραιτούμαι από τη Βουλή και την παραίτηση μου αυτή την υποβάλλω πρώτα στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας που με εκλέγει και με εμπιστεύεται λέγοντας του ότι δεν φεύγω αλλά μένω για να αλλάξουμε μαζί αυτά που δεν μας αρέσουν. Το λέω με σεβασμό στη μεγάλη τιμή που μου έχουν κάνει.
Δεν ανήκω στη σχολή που λέει μην παραιτείσαι ποτέ.
Δεν φεύγω από αδυναμία, φεύγω από μεγάλη θέληση.
Παραιτούμαι από την αδυναμία να εναρμονιστούμε μέσα από την αίθουσα της Βουλής στην κρίσιμη αυτή φάση με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας. Παραιτούμαι γιατί αρνούμαι να είμαι μέρος στη νοσηρότητα της πολιτικής σκηνής. Γιατί θέλω να πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί έχω ευθιξία και δεν μπορώ να αποδέχομαι η πολιτική να γίνεται το πτυελοδοχείο της κοινωνίας.
Γιατί δεν θέλω να είμαι στην ίδια λογική με όσους θα πουν γιατί παραιτήθηκες αφού δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Για όσους δεν θα το καταλάβουν άλλη μια φορά πρέπει να πω ότι παραιτούμαι για να βοηθήσω να κινηθούν τα πράγματα!
Θα είμαι παρόν και ενεργός στις επάλξεις της πολιτικής για να επικρατήσουν άλλοι όροι. Και θα αγωνιστώ για να υπάρξουν αυτοί. Στέκομαι δίπλα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ιστορική προσφορά, με σεβασμό και ευθύνη σε όλους αυτούς που περνάνε τόσες δυσκολίες όλο αυτό το διάστημα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί παραιτήθηκε ο Χρίστος Βερελής

Από προχθές βαριά σκιά πέφτει πάνω κι από τις δουλειές που πήρε τότε στη χώρα μας η εταιρία ΜΑΝ, η οποία συγκλονίζεται στη Γερμανία από τις αποκαλύψεις για διαφθορά και «λαδώματα», προκειμένου να εξασφαλίζει δουλειές μέσα κι έξω από τη χώρα.

Η ΜΑΝ στην Ελλάδα είχε σταθερή παρουσία στις προμήθειες κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων του συγκοινωνιακού τομέα αλλά και της Εθνικής Αμυνας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η δικαστική έρευνα των γερμανικών αρχών για τις ελληνικές δοσοληψίες της λέγεται ότι φέρνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος προμήθειες 91 οχημάτων τρόλεϊ με σύμβαση του 2002 μέσω της Neoplan Bus gmbh, θυγατρικής εταιρίας της ΜΑΝ.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, που βρισκόταν τότε στην εξουσία, αντέδρασε προληπτικά, με δήλωση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε ότι κατά την επίμαχη περίοδο (2002 - 2004) έγιναν προμήθειες από τη ΜΑΝ, αλλά αυτό έχει μεγάλη απόσταση από το να προσπαθεί κάποιος να τις συσχετίσει με κάτι ύποπτο. Ταυτοχρόνως υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θα ανεχθεί άλλη μια περίοδο με διαρροές», ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως, παρά το θόρυβο που δημιουργείται σχετικά με την υπόθεση στη Γερμανία, το κόμμα του δεν είχε επικοινωνήσει, έως χθες, με τον τότε υπουργό Μεταφορών. Υπενθυμίζεται ότι τη θέση κατείχε ο κ. Χρ. Βερελής.
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...