Ειδήσεις

19 Μαρ 2009

Τα καραβάνια των πεινασμένων λαθρομεταναστών παραμένουν στην Κατερίνη

Μήνυμα αναγνώστη
........
Τον Νοέμβριο του 2008 είχαμε κάνει ρεπορτάζ για το εγκαταλελειμμένο σπίτι δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, όπου τότε βρήκαμε εκεί περίπου 40 άτομα, από παιδάκια προνηπιακής ηλικίας μέχρι ηλικιωμένους, προφανώς Τσιγγάνους που ήρθαν στην Ελλάδα από κάποια γειτονική χώρα. Ο κ. Γιώργος Προδρομίδης μάλιστα είχε μεταβεί μαζί μας τότε στον χώρο και είχε προσφέρει διάφορα τρόφιμα σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν μέσα στη βρωμιά και την δυσωδία.
…..
Συνεχίζεται…

Άλλα όπως εξελίχτηκε τότε το συγκεκριμένο ζήτημα κανείς αρμόδιος δεν είχε φροντίσει να βρεθεί μια κάποια λύση σε αυτό το σοβαρό θέμα. Από τότε έχουν περάσει αρκετοί μήνες και η κατάσταση σε αυτό το ακατοίκητο σπίτι με τις σπασμένες πόρτες και παράθυρα, όχι μόνο παραμένει η ίδια, αλλά έγινε και χειρότερη, αφού πρέπει σε εκείνο το καραβάνι των ρακένδυτων και πειναλέων ανθρώπων που βρήκαμε εκεί τον Νοέμβριο πιθανώς να έχουν προστεθεί μετέπειτα και άλλα άτομα ή να γίνεται εναλλαγή "καραβανιών". Πάντως αυτό που εντοπίζουμε σήμερα είναι η αύξηση σε αυτό το βρόμικο εγκαταλελειμμένο σπίτι των μικρών παιδιών.


Ο κόσμος που μένει εκεί τριγύρω είναι ανάστατος, αφού πέραν του ότι φοβάται για τυχόν μολυσματικές μεταδοτικές ασθένειες, μια και σε καθημερινή βάση ένα τσούρμο μικρών παιδιών, από δύο ετών και άνω "ξαμολιέται" στα σπίτια και τα μαγαζιά του Σιδηροδρομικού Σταθμού ζητιανεύοντας, ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους, είναι και η ανθρωπιστική πλευρά του γεγονότος πως δεν μπορούν τόσο μικρά παιδιά να ζουν κάτω από τέτοιες απαράδεκτες συνθήκες δίπλα στις πόρτες των σπιτιών τους.

Βέβαια, ο κόσμος βοήθησε όσο μπορούσε προς την κατεύθυνση της επιβίωσης αυτών των ανθρώπων με τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάστηκε, αλλά τώρα όπως είπαν οι κάτοικοι, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η άσχημη κατάσταση. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι, γιατί δεν έχει επιδείξει ενδιαφέρον καμιά απολύτως αρχή για την εξεύρεση λύσης όλους αυτούς τους μήνες. Άρχισαν ήδη να μαζεύουν υπογραφές διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση αυτών των ανθρώπων από τον συνοικισμό τους.


Μήπως θα μπορούσε να παρέμβει και το "Χαμόγελο του Παιδιού", αφού οι τοπικές αρχές "στρουθοκαμηλίζουν " στο ζήτημα αυτό; Ένα άλλο σοβαρό θέμα που τίθεται, αφορά την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας, αφού όποιος θέλει εισβάλει και βγαίνει από τη χώρα, χωρίς να λαμβάνονται έστω οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφαλείας.



Αλλά και από ανθρωπιστικής πλευράς θα πρέπει να το δουν το ζήτημα όσοι αρμόδιοι κόπτονται για τα δικαιώματα των παιδιών και να σκεφτούν τι ακριβώς θα πράξουν με αυτά τα ρακένδυτα παιδάκια που δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να διαβιώνουν σε αυτό τον δυσώδη χώρο, κάτω από τις απαράδεκτες αυτές συνθήκες και μάλιστα σε ένα κεντρικότατο σημείο, από όπου προσπερνούν με τα αυτοκίνητα τους καθημερινά όσοι κατέρχονται στην Παραλία και γίνονται αυτόπτες μάρτυρες αυτής της άθλιας εικόνας.


Απόστολος Λέινας

http://taxalia.blogspot.com/2008/11/blog-post_9204.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Έκρηξη λίγο μετά τις 9:30 μάλλον σε παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται με πολύ μεγάλες ζημιές παρκαρισμένο έξω από την Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου στην διασταύρωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την Κόνιαρη.
Η έκρηξη προκάλεσε διαρροή στους αγωγούς φυσικού αερίου και νερού.
Στην περιοχή που είναι αποκλειαμένη, βρίσκονται άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν ο Καραμανλής έλεγε ότι δε θα επιβληθούν φόροι

1. K. Καραμανλής 22/11/2008 στο Βόλο: «Κάποιοι επιμένουν να παραπληροφορούν, να κινδυνολογούν, να ψεύδονται. Για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνω ότι νέοι φόροι δεν υπάρχουν, δεν πρόκειται να επιβληθούν. Τα επιπλέον έσοδα του Προϋπολογισμού του 2009 θα προκύψουν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την προβλεπόμενη ανάπτυξη της οικονομίας. Τονίζω και πάλι: Όχι μόνο δεν υπάρχουν καινούργιοι φόροι, αλλά μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές για τα μεσαία εισοδήματα, από 27% σε 25%. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

2. Κ. Καραμανλής, 5/12/2008, Βουλή, ομιλία για την οικονομία: «Απόφασή μας είναι να μην υπάρξει κανένας νέος φόρος. Επιλογή μας είναι να αναπτυχθούν πρόσθετες δράσεις για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής»

3. Κ. Καραμανλής 21/12/2008 στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2009: «Είπαμε και επιμένουμε. Νέοι φόροι δεν πρόκειται να επιβληθούν!».
....
Συνεχίζεται...
Για όσους δεν έχουν πεισθεί ακόμη για το ποιος είναι ορισμός της πολιτικής εξαπάτησης, από τα παρακάτω κείμενα, υπάρχει και ηχητικό πλέον:Ακούστε τον Καταλληλότερο ΕΔΩ!
Ηχητικό από την εκπομπή των Βραδέλη - Λάσκαρη στον ALPHA 9,89

Κείμενο από: http://krogias.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALTER

Πρόθεση ψήφου
....
ΠΑΣΟΚ: 32,5%
ΝΔ: 29%
ΚΚΕ: 7,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 7,3%
ΛΑΟΣ: 3,6%
Οικολόγοι: 2,3%.
Δεν Ξέρω / Δεν απαντώ: 11,8%
Λευκό: 3,6%
Άλλο κόμμα: 2,1%

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για όσους δεν λένε να πιστέψουν ακόμη ότι ο Καραμανλής το είπε ότι δεν θα βάλει νέους φόρους το 2009, να το βίντεο από την σημερινή "Ελληνοφρένεια"

Για όσους δεν λένε να πιστέψουν ακόμη ότι ο Καραμανλής το είπε ότι δεν θα βάλει νέους φόρους το 2009, να και το βίντεο από την σημερινή Ελληνοφρένεια, που:


1) θέτει και μια σειρά εύλογων ερωτημάτων προς τον Ελληνικό Λαό,
2) φιλοξενεί τις ευχαριστίες του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζών προς τον ανικανότερο, και
3) παρουσιάζει τον Θανάση Μπούρα, του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και θαυμαστή του Νομπελίστα οικονομολόγου, Paul Krugman!
……
Συνεχίζεται…



Από: http://krogias.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έξι χρόνια από τον πόλεμο στο Ιράκ - Ας θυμηθούμε τα γεγονότα με φωτογραφίες

Δείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες στο blog: anopetra-eleos.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκρηξη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Έκρηξη πριν από λίγο έξω από την Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου στην διασταύρωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την Κόνιαρη.
Επειδή στην περιοχή μυρίζει έντονα φυσικό αέριο ίσως πρόκειται για έκρηξη από διαρροή και όχι τρομοκρατική ενέργεια.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιτέλους τι άλλο πρέπει να γίνει ακόμη σε αυτό το τόπο;

Η καταγγελία αυτή έρχεται από ένα πολίτη που τόλμησε να τα βάλλει με το κατεστημένο. Η ιστορία αυτή αρχίζει το 2005 και η μήνυση αρχειοθετήθηκε χωρίς ποτέ ο μηνυτής να λάβει γνώση.

Επί τέσσερα χρόνια αυτά τα υλικά αφού κάηκαν στην αρχή στη συνέχεια σκεπάστηκαν με επιχωματώσεις.
Κανείς ΔΕΝ έχει ενδιαφερθεί από τότε για τη τύχη των υπόλοιπων μολυσματικών αποβλήτων και πού καταλήγουν.
….
Συνεχίζεται…

Δυστυχώς ο λαός μας παρακολουθεί αμήχανος τη κάθε ημέρα που περνά να παίζεται ακόμη και ένα καινούριο επικίνδυνο παιχνίδι στη πλάτη του.

Τα ένοχα ΜΜΕ σιωπούν ή αποδυναμώνουν τα επιχειρήματα των καταγγελλόμενων.

Η Ανικανότητα των κυβερνώντων έχει φτάσει σε επικίνδυνα όρια κόκκινης γραμμής και στο ΜΗ Περαιτέρω . . . ο λαός μας ζει μέρες δικτατορίας.

Επιτέλους ας κάνει κάτι η αντιπολίτευση !!! Να εφαρμόσουμε τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 120 ; (Υπάρχει κάτι άλλο ;) . . .Υπάρχουν οι εκλογές . . . ας πιέσουμε να γίνουν άμεσα. Οι καιροί ου μενετοί . . .

Έχουν καταλυθεί τα πάντα σε αυτό το τόπο . . . τίποτα ΔΕΝ λειτουργεί πια, εκτός από την "αμυντική" θωράκιση αυτής της απερίγραπτης κυβέρνησης των ημετέρων, των κουμπάρων και των ανίκανων να παράγουν πολιτική, το μόνο που καταφέρνουν με επιτυχία είναι να αντιπολιτεύονται το ΠΑΣΟΚ και να "κουκουλώνουν" σκάνδαλα.
Νέοι νόμοι αντικαθίστανται κατά το δοκούν από νέους νόμους σε νέους νόμους, κάθε ημέρα ο Έλληνας πολίτης πνίγεται και περιμένει την επόμενη ημέρα να έρθει η σειρά του. ΔΕΝ έχουν αφήσει τίποτα όρθιο το μόνο που τους νοιάζει τι θα πουν τα ΜΜΕ . . .

Το παρακάτω θέμα είναι αρκετά σοβαρό και πρέπει να έχει δυστυχώς μιμητές και σε άλλα νοσοκομεία. Ο πολίτης αυτός επανήλθε με νέα μήνυση και ζητάει να παρθούν τα αυτονόητα μέτρα για την Υγεία των κατοίκων του Κιλκίς.
Παρακάτω όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που μας απέστειλε:

Μήνυση για Μολυσματικά απόβλητα Νοσοκομείου Κιλκίς


Από: http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2009/03/blog-post_9017.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το γράμμα του υπαλλήλου στο διευθυντή και η απάντηση

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝΥΜΑ:

Αγαπητέ κύρι Διυθυντά

Σ αυτή τη ζωή τα θέλω μας ίναι λίγο ως πολύ γνωστά. Πιστύω ότι μπορίτ να κτιμήστ την προσπάθια που καταβάλω ντός της ταιρίας και την καλή πίστη που διατηρώ στα ΄νστικτά σας.
Πιστύω ότι αντιληφθήκατ τον τόνο της πιστολής μου και υλπιστώ στην έγκαιρη απάντησή σας.

Μ€ κτίμηση

λυθέριος
......
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την απάντηση του διευθυντή του.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ:

Αγαπητέ κ. Ελευθέριε

Η εταιρία βρίσκεται σε μια τρΟΧΙά χαρακτηριστική των καιρών. Εξωγενείς παράγοντες, ως επικίνδυνες ΟΧΙές καραδοκούν, οι επΟΧΙκές διακυμάνσεις δυσκολεύουν την κατάσταση και η προσπάθεια οφείλει να είναι πολυμετΟΧΙκή. Πιστεύω ότι γίνομαι κατανοητός χωρίς τη δημιουργία ενΟΧΙκών σκέψεων.

Με εκτίμηση

Διευθυντής …

ΥΓ: Το Σαββατοκύριακο θα είμαι στο εξΟΧΙκό μου, αν χρειαστείτε κάτι.
Δούδης Δημήτρης
Μαθηματικός

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι συγκρατούμενοι της καταγγέλλουν ότι ήταν πισθάγκωνα δεμένη και με αίματα στο πρόσωπο

Ανακοίνωση του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον θάνατο κρατούμενης κατά την διάρκεια μεταγωγής της στην Κρήτη

Το θέμα των συνθηκών κάτω από τις οποίες γίνονται οι μεταγωγές κρατουμένων στις φυλακές της χώρας τίθεται για μια ακόμη φορά μετά τον θάνατο της κρατούμενης της Κατερίνας Γκουλιώνη κατά τη διάρκεια μεταγωγής από τις φυλακές Θήβας στην Κρήτη.
Ο θάνατος της προκαλεί θλίψη αλλά και πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.
…..
Συνεχίζεται…

Η Κατερίνα Γουλιώνη είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές τον περασμένο Νοέμβριο και πρόσφατα είχε αρνηθεί και είχε αντιδράσει έντονα στην υποχρεωτική, υποτιμητική, και εξευτελιστική κολπική εξέταση που υφίστανται όλες οι κρατούμενες κάθε φορά που εισέρχονται στις φυλακές.



Βρέθηκε νεκρή στις 6 το πρωϊ στις 18 Μαρτίου στο πλοίο που την μετέφερε στην Κρήτη. Οι συγκρατούμενοι της καταγγέλλουν ότι ήταν πισθάγκωνα δεμένη και με αίματα στο πρόσωπο.



Το υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να διερευνήσει την υπόθεση και να δώσει απαντήσεις για το περιστατικό, σε κάθε περίπτωση όμως φέρει ευθύνη για τις μεταγωγές και τον τρόπο που αυτές γίνονται τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την ασφάλεια των κρατουμένων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το blog της "Προοδευτικής Αγρινίου"

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ", ΤΜΗΜΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ: www.proodeytiki.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ψηφίστε στο blog tou fititi

Η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας...
για το λόγο αυτό στη δεξιά πλευρά του blog υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσετε.

Το ερώτημα που θέτουμε είναι:
Πόσες ώρες την ημέρα (κατά προσέγγιση) ασχολείστε με τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή;
Μπορείτε να ψηφίσετε έως και τις 25/3 στο blog-tou-fititi.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

Απολαύστε τους, αλλά μη τολμήσετε να τους συγκρίνετε.!!!

Κάμερες καταγράφουν πελάτες υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας

Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα !

Εσείς μπορείτε να τα φορέσετε;

Ενδεικτικά παραδείγματα εισοδηματικής πολιτικής

Ναός Αγροτέρας Αρτέμιδος: Πώς στήνεται μια σκευωρία εις βάρος της κοινωνίας και της ιστορίας.

Τα μικρά... του Μικρού Φωκίωνα (83)

Μίμης Ανδρουλάκης για ευρωβουλευτής.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγέλη αδέσποτων σκύλων κατασπάραξε 7χρονο στο Κόσσοβο

Τα σκυλιά επιτέθηκαν στο παιδί την ώρα που γύριζε από το σχολείο και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του. Ο 7χρονος μεταφέρθηκε αμέσως σε κλινική, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα, παρά μόνο να επιβεβαιώσουν το θάνατό του.
Οι κάτοικοι του χωριού του 7χρονου έχουν επανειλημμένως ζητήσει από τις δημοτικές αρχές της Καμένιτσα να λάβει μέτρα για το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά αλλά τίποτα έως τώρα δεν έχει γίνει.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ισόβια στον Γιόζεφ Φριτζλ

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξη πρότεινη σήμερα η εισαγγελέας για τον 73χρονο Γιόζεφ Φριτζλ, ο οποίος επί 24 χρόνια κρατούσε αιχμάλωτη και βίαζε την κόρη του με την οποία απέκτησε επτά παιδιά.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος "καταχράστηκε την ευπιστία των ανθρώπων", εξαπατώντας επί τόσα χρόνια όχι μόνο το οικογενειακό του περιβάλλον αλλά και τις αρχές της πόλης, όπου ζούσε.
Ο Φριτζλ όταν η πρόεδρος του έδωσε το λόγο ήταν λακωνικός "Μετανοιώνω με όλη μου την καρδιά, αλλά δεν μπορώ να επανορθώσω", ήταν το μόνο που είπε. ...

Από: Alpha 98.9

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι επιλογές του Ισραήλ κατά του Ιράν

Γράφει: ο Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
..........
Νεότερα στοιχεία σχετικά με ενδεχόμενο πλήγμα από πλευράς Ισραήλ στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σύμφωνα με μελέτη 114 σελίδων (καθώς και βάσει πληθώρας απορρήτων εγγράφων), επισημαίνονται τα εξής:
....
Συνεχίζεται...

· Το Τελ Αβίβ θα μπορούσε να έχει ως βασική επιλογή τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων «Ιεριχώ-ΙΙΙ» για να πλήξει τις κύριες πυρηνικές βάσεις του Ιράν, ήτοι τη Νατάνζ, Αράκ και Ισπαχάν. Εκτιμάται ότι μέσω των πυραύλων «Ιεριχώ-ΙΙΙ» (που είναι αρκετά ακριβείς), θα μπορούσε να καταστραφεί περίπου το 70% των βασικών πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Η χρήση 42-45 πυραύλων «ΙΕΡΙΧΩ-ΙΙΙ» εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια της Ιορδανίας. Ως εναλλακτική επιλογή των «ΙΕΡΙΧΩ-ΙΙΙ» έχει προταθεί η εκτόξευση πυραύλων CRUISE από τα Γερμανικής κατασκευής Ισραηλινά υποβρύχια τύπου DOLPHIN, τα οποία κατά καιρούς έχουν θεαθεί στην περιοχή του Β.Δ. Ινδικού Ωκεανού και κοντά στη Σρι-Λάνκα.
· Το Ισραήλ εξακολουθεί να θεωρεί την αεροπορική επιλογή κατά του Ιράν ως επικρατούσα, όμως η υπερπτήση ξένων εναερίων χωρών (π.χ. Τουρκία – Συρία – Σ. Αραβία, αλλά και του Ιράκ που ελέγχεται από τις ΗΠΑ), δημιουργεί υπολογίσιμα προβλήματα, σε θέματα ανεφοδιασμού, αλλά και πιθανών απωλειών. Πάντως, το Ισραήλ, τον Σεπτέμβριο του 2007, έδειξε ότι μπορεί χωρίς προβλήματα να παραπλανήσει τη Συρία (ως γνωστό αεροσκάφη της IAF κατέστρεψαν την πυρηνική βάση της Δαμασκού στην περιοχή AL KIBAR). Η Ιρανική αεράμυνα θεωρείται αναξιόπιστη και αρκετά απαρχαιωμένη.
· Η καλύτερη εναέρια επιλογή θεωρείται αυτή που «αγγίζει» τα σύνορα Τουρκίας–Συρίας (θεωρείται η λιγότερο ριψοκίνδυνη), και αεροσκάφη F-15 και F-16 της IAF έχουν ασκηθεί σε «μακράς εμβέλειας αποστολές». Αν και η Άγκυρα δύσκολα θα διαθέσει εναέριο χώρο, μία τέτοια επιχείρηση «εφαπτόμενη» θα μπορούσε εύκολα να παραπλανήσει αρκετούς. Γνωστοί Ισραηλινού πολιτικοί και πρώην Αρχηγοί των IDF έχουν επισημάνει τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής. Στην πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο Αρχηγός των IDF GABI ASHKENAZI είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για το Ιράν στους Αμερικανούς και ειδικότερα στον Υπαρχηγό των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό JAMES CARTWRIGHT, καθώς και στον Ειδικό Αναλυτή και Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για το θέμα του Ιράν, DENMS ROSE. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο υπογράφων, πολλές απ’ αυτές τις μελέτες και εκτιμήσεις των Ισραηλινών, διαφέρουν από εκείνες των ΗΠΑ. Ο Στρατηγός ASHKENAZI είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα όπως η Συρία, η HAMAS, η HIZBULLAH, καθώς και «ειδικά κεφάλαια» της Αμερικανο-Ισραηλινής συνεργασίας.
· Στο μεταξύ, σε οποιαδήποτε μορφής αντιπαράθεση Ισραήλ – Ιράν εκτιμάται ότι η Τεχεράνη θα εξαπολύσει πυραύλους SHEHAB-3 κατά του Ισραήλ, ενώ δεν αποκλείεται οι Ιρανικές δυνάμεις (πυραυλικές), να πλήξουν τις Αμερικανικές βάσεις στα Εμιράτα του Κόλπου, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Το αντιπυραυλικό σύστημα ARROW του Ισραήλ εκτιμάται ότι μπορεί να αποτρέψει Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα, ενώ δεν αποκλείεται και η κάλυψη περιοχών της Ιορδανίας. Οι πύραυλοι εδάφους-εδάφους «ΙΕΡΙΧΩ-ΙΙΙ» καλύπτουν αποστασιακά τις βάσεις του Ιράν, και φέρουν επί αυτών βόμβες βαθιάς διάτρησης. Ένα όμως ζήτημα που εγείρεται, είναι ότι ορισμένες Ιρανικές βάσεις είναι κοντά σε αστικά κέντρα. Οι Ισραηλινοί φαίνεται να επείγονται στο «να γίνει κάτι» στους προσεχείς 6–9 μήνες, για να μην έχουν εγκατασταθεί τα συστήματα (Ρωσικής προέλευσης) S-300 PMU-2 που αναμφίβολα θα καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολη μία τόσο παράτολμη επιχείρηση (είτε αεροπορική είτε πυραυλική). Σημειώνεται πάντως, ότι μόνο οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν δορυφόρους ικανούς να εντοπίσουν βαλλιστικούς πυραύλους τη στιγμή της εκτόξευσης (REAL TIME). Πάντως, εκτιμάται –ότι κατ’ εντολήν της Τεχεράνης- η HAMAS και η HIZBULLAHθα διακινδυνεύσουν ασύμμετρες επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ.
· Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο ASHKENAZI έδωσε στους Αμερικανούς επιπρόσθετες πληροφορίες για την πυρηνική βάση του ARAK, η οποία είναι επικεντρωμένη στην παραγωγή Πλουτωνίου μέσω LASER ISOTOPES (υπάρχει αντιδραστήρας βαρέος ύδατος). Ο ASHKENAZI επεσήμανε στον ROSE ότι «το Ισραήλ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ πυρηνικό Ιράν». Επίσης, συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και πρώην SACEUR, Στρατηγό JAMES JONES, με τον οποίο συζήτησε τα θέματα της HAMAS, την κατάσταση στα υψώματα GOLAN, τις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας, καθώς και το διαρκώς αυξανόμενο πυραυλικό οπλοστάσιο της HIZBULLAH. Ο ASHKENAZI συμμετείχε στο κορυφαίο δείπνο «Φίλοι των IDF», στο οποίο παρεκάθησαν 1.572 δωρητές των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Ισραηλινός Στρατηγός είχε επαφές με τους πιο κορυφαίους Γερουσιαστές των ΗΠΑ, αλλά δεν παρέστη στο δείπνο που παρέθεσε ο απερχόμενος Πρέσβης του Ισραήλ στην Ουάσινγκτων, Σαλάϊ Μέριντορ, γιατί είχαν προσκληθεί και Αμερικανοί επίσημοι (πάντως πολλά δεν εξηγήθηκαν σχετικά με την απουσία…).
· Ρωσικά ΜΜΕ επέμειναν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την προμήθεια των S-300 από το Ιράν. Αναφέρεται επίσημα ότι έχουν υπογραφεί τα σχετικά κείμενα, αλλά δεν έχει μεταφερθεί κανένα σύστημα στο Ιράν. Ο υπογράφων γνωρίζει ότι επιμέρους κείμενα, (μιλάμε για χιλιάδες σελίδες), μεταφράζονται από τα Ρωσικά στη γλώσσα FARSI, ενώ τα σχετικά έγγραφα στην πραγματικότητα υπεγράφησαν 19 μήνες πριν, (άρα τα Ρωσικά ΜΜΕ ITAM-TASS και RIA–NOVOSTI παραπλανούν την κοινή γνώμη).
· Έχω ασχοληθεί με το θέμα Ισραήλ – Ιράν αρκετά χρόνια. Στο anacondagr μπορείτε να βρείτε πολλά στοιχεία. Η επιχείρηση είναι παρακινδυνευμένη, αλλά εφικτή. Μάλιστα, πέρυσι είχα παρουσιάσει σε ιδιαίτερα «κλειστό συμπόσιο» τη μελέτη μου «4 τρόποι να πλήξει το Ιράν σε πέντε λεπτά από τις νέες Σάρδεις και την Περσέπολη».


Από: http://anacondagr.wordpress.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο «κουκουλοδέτης» της δημοκρατίας

Η σύγχρονη δημοκρατία διέπεται από ένα σύνολο κανόνων, των οποίων η νομική και ηθική υπόσταση υπαγορεύει την περιφρούρησή της από κάθε ημιδογματικό καθεστώς. Η κατά προσέγγιση τήρηση των κανόνων, με μια προαπαιτούμενη ελαστικότητα, συνιστά εχέγγυο για τη δημοκρατία ενώ η απόλυτη εφαρμογή τους αποτελεί ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό φωλιασμένο στα θεμέλιά της.

Ο μείζων ρόλος της πολιτικής σ’ ένα δημοκρατικό καθεστώς συνεχούς λεπτής ισορροπίας χρήζει ιδιαίτερης κοινωνικής ανάλυσης, διότι η κάθε πολιτική επιλογή συνοδεύεται πάντα από παρεμβατικές κοινωνικές προεκτάσεις.
..........
Συνεχίζεται…

Η επικινδυνότητα μιας πολιτικής θέσης να αναζωπυρώσει όλες τις εκδοχές ενός κοινωνικού προβλήματος και να αποδυναμώσει κάθε «πυροσβεστική», κατευναστική παρέμβαση, υποβόσκει σε περιόδους κρατικής ευημερίας και γίνεται ιδιαίτερα εμφανής σε περιόδους κοινωνικής αστάθειας…

Δυστυχώς, η παρερμηνεία μιας πολιτικής άποψης είναι πρόσφορη, εύπλαστη και εξαρτώμενη απόλυτα από το συγκυριακό κοινωνικό status, θετικοποιώντας, πολλές φορές, με σύνθετο τρόπο ένα απλουστευμένο αρνητικό γεγονός και το αντίστροφο. Με αυτό τον τρόπο παραθέτει, αφαιρετικά, στη συνείδησή μας τις λεγόμενες λύσεις εξαναγκασμού ως μονόδρομο κι εμείς, προσαρμοστικότατοι πλέον, προσπερνάμε αίφνης το στερητικό σύνδρομο της έλλειψης επιλογής.


Το «ιδιώνυμο της κουκούλας» αποτελεί απόβλητο των… κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση λανθασμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης , με το ίδιο να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής ανεπάρκειας προς διαχείριση των οιωνδήποτε ανάρμοστων κοινωνικών φαινομένων.

Η ισχνή εφαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας από τους θεματοφύλακές της δεν ενισχύεται με τον εμπλουτισμό της από «αυτόδικες», «ετεροδημοκρατικές» προσθήκες, που απλά επιτυγχάνουν να σκιαγραφήσουν το κρατικό χάος, χωρίς να «συλλαμβάνουν» το ίδιο το πρόβλημα.

Οφείλω δε να τονίσω ότι, το κάθε κοινωνικό πρόβλημα λαμβάνει τερατογενείς διαστάσεις, όταν περιβάλλεται από κυβερνητική αναξιοπιστία και υποσυνείδητα αντιδρά, με αντανακλαστικό δυναμισμό, κατά των πολιτικά αδύναμων κυβερνώντων.
Συμπερασματικά, τα λάθη δε διορθώνονται με λάθη και τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται κατασταλτικά. Πόσο δε μάλλον όταν οι καταστολείς είναι συνάμα και οι δημιουργοί τους.

Με την εφαρμογή κάθε «ιδιωνύμου» η κυβέρνηση ενδύεται το χιτώνιο του αυτόχειρα και ατυχώς βαυκαλίζεται από τις αναιδείς και άστοχες επιλογές της.

Μόνο που ετούτη τη φορά τα αντίποινα θα πάψουν να είναι δημοσκοπικά, αλλά ούτε και θα αντισταθμιστούν από τις υλακές των κυβερνώντων βουλευτών στα παραθυρόφυλλα μιας tv περισσών μισθοφόρων δημοσιογραφίσκων!

Εδώ ταιριάζουν απόλυτα τα λόγια του αξέχαστου Καζαντζάκη: Καλό είναι τ’ αρνί, μα σαν το ζώσουν οι λύκοι, καλύτερο είναι το λιοντάρι!


Από: http://www.epikairo.gr/?p=15563

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κοτζιά, "Πολιτικό Σύστημα και Ταυτότητα"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - Παγκοσμιοποίηση και η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου" που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην Παλαιά Βουλή (Σταδίου 13)
……
Συνεχίζεται…


Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών ΓΙΩΡΓΟΣ Χ. ΣΩΤΗΡΕΛΗΣ


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ, Υπουργός Πολιτισμού

Δείτε την πρόσκληση στη σελίδα του ΙΣΤΑΜΕ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (www.istame.gr)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

H επιλογή του "ποιος θα την πληρώσει" είναι πολιτική

Ο Παναγιώτης, μας θυμίζει κάτι:

Τώρα που η κυβέρνηση Καραμανλή παγώνει τους μισθούς και τις συντάξεις και ετοιμάζει διάφορα εισπρακτικά μέτρα χρεώνοντας την αντιμετώπιση της κρίσης στα κατώτερα και μεσαία εισοδήματα, ας το ξανασκεφτούν όσοι λοιδόρησαν τις προτάσεις του Παπανδρέου στην ΔΕΘ πριν από μερικούς μήνες...
……..

Συνεχίζεται…

Και να δώσω κι εγώ ακόμη ένα, απλό και χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Χθες η Ν.Δ. επέβαλε κεφαλικό φόρο και πάγωσε μισθούς και συντάξεις στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει μόλις 350.000.000 ευρώ.
Τα τελευταία 5 χρόνια, τα κέρδη των τραπεζών και των 200 μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας ΕΠΙΔΟΤΗΘΗΚΑΝ από την κυβέρνηση της Ν.Δ. με έναν νόμο του 2004. Με το "καλημέρα" της διακυβέρνησής τους δηλαδή.
Με τον νόμο αυτό κάθε χρόνο, πέρα από το πάγιο κέρδος που έχουν, υπάρχει και ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ που φτάνει το 1.200.000.000 ευρώ...1.200.000.000 ευρώ Χ 5 = 6.000.000.000 ευρώ...
Δηλαδή, 6 δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να βρίσκονται στα ταμεία του κράτους. Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνο με αυτά τα χρήματα...
Ματιά στο παρελθόν. ΔΕΘ 2006:

"Για τις φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις που επίσης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι όταν η κυβέρνηση μιλά για φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για το μέσο Έλληνα, κρύβει ότι τις μεγάλες φοροαπαλλαγές τις έχει ήδη κάνει στο μεγάλο κεφάλαιο, από τα πρώτα νομοσχέδια της, φοροαπαλλαγές της τάξης του 1 δις ευρώ το χρόνο. Και συνέχισε: "κρύβει η κυβέρνηση ότι η ακρίβεια τρώει τα εισοδήματα, ενώ ξεχνά και δεν ενδιαφέρεται για τις δυσκολίες της μέσης ελληνικής οικογένειας για τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα που πλήττονται και υποβαθμίζεται το επίπεδο της ζωής τους."


Από: http://krogias.blogspot.com/2009/03/h.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πτώχευση Ταμείου Εργαζομένων Γενικής Τραπέζης Της Ελλάδος και αδυναμία των δημοσιογράφων να εντοπίσουν τα αίτια

Μήνυμα αναγνώστη
........
Ομάδα Για Την Αλήθεια Στα ΜΜΕ
Ενημερωτικό Δελτίο
.......

Εντύπωση προξενεί το ότι η προ δεκαημέρου κοινοποίηση της δραματικής κατάστασης του ΤΑΠΓΕ δεν έτυχε έρευνας από τους δημοσιογράφους σχετικά με τα αίτια τα οποία είναι σημαντικό να γνωστοποιηθούν στο κοινό. Το βαρύ παρελθόν του ΔΣ του ΤΑΠΓΕ επιτρέπει να προσδιορίσουμε ότι η κατάντια αυτή οφείλεται σε κακη διαχείριση και όχι σε γενικότερο παγκόσμιο φαινόμενο.
…..
Συνεχίζεται…


Η πώληση των ακινήτων του ταμείου, η απώλεια 12 δισ. εκ/μυρίων στο χρηματιστήριο αλλά και η σχέση με τη Δικαιοσύνη ορισμένων μελών του ΔΣ πρέπει να ερευνηθεί. Πέραν αυτού είναι αξιοσημείωτο ότι κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά 300 δισ. ευρώ σε επιταγές ενώ το σύνολο των εμπορικών πωλήσεων δεν υπερβαίνει τα 160 δισ.! Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό το περίεργο φαινόμενο είναι η δημιουργία «μαϊμού» πλαφόν από πολλές επιχειρηματικές ομάδες όπου μπορεί να δει κανείς επιχειρηματική σχέση σε τιμολόγια ανάμεσα σε τηλεοπτικό κανάλι και γραφείο κηδειών ή ανάμεσα σε καφετέρια και ανεμότρατα! Η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών το πρώτο τρίμηνο του 2009 σε ποσοστό άνω του 160% συγκριτικά με πέρσι δηλώνει ότι η αγορά οδηγείτε σε κραχ. Τα 28 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες για υποστήριξη των μικρομεσαίων αποδείχτηκαν «φούσκα» και γίνεται φανερό ότι μόνο ευημερούσες επιχειρήσεις που ουσιαστικά δεν χρειάζονται λεφτά δανειοδοτούνται.



Ο Εκπρόσωπος της Ομάδας
Κεράτσας Βασίλης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εβδομαδιαία μεταβολή στη μέση τιμή/τμ κατοικιών 137 δήμων/περιοχών της Αττικής και πόλεων της Ελλάδας

Οι Δείκτες Αγοράς Ακινήτων της Atoikia Ltd. καταγράφουν το σύνολο των διαθέσιμων ακινήτων που δημοσιεύεται και κάθε μεταβολή που σχετίζεται με αυτά. Οι αγγελίες που δημοσιεύονται κατά καιρούς, στο σύνολό τους, καθορίζουν την προσφορά ακινήτων και τις μεταβολές αυτής, καθώς επίσης και τις αντίστοιχες μεταβολές των τιμών. Oι δημοσιευμένες αγγελίες διαμορφώνουν τις τάσεις της αγοράς, αλλά και επηρεάζουν το κλίμα ψυχολογίας που επικρατεί σε αυτή, καθώς, χρησιμοποιούνται, τόσο από τους αγοραστές, όσο και από τους πωλητές, όχι μόνο για να προωθήσουν ή να αναζητήσουν το ακίνητό τους, αλλά και ως ενδεικτικό και συγκριτικό μέσο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτή η ταινία γυρίστηκε με την κάμερα ενός κινητού, κόστισε 20 ευρώ αλλά αξίζει πολύ παραπάνω…

TROPFEST

Από: kala-nea.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ληστεία χωρίς κουκούλα

Πρωτοφανής επιδρομή σε 2,5 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους του Δημοσίου. Μηδενικές αυξήσεις για 818.000, «κεφαλικός φόρος» για 128.000 ειλικρινείς φορολογουμένους.
Η αναμενόμενη... λεία προσεγγίζει τα 2,37 δισ. ευρώ.
.
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ματάκιας με... πατέντα!

Ένας άντρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ έκανε μια τρύπα στο παπούτσι του, τοποθέτησε μια κάμερα στο εσωτερικό και βιντεοσκοπούσε ανυποψίαστες γυναίκες να αλλάζουν ρούχα στα δοκιμαστήρια ενός καταστήματος. Ο άντρας συνήθιζε να στέκεται ακριβώς έξω από τα δοκιμαστήρια, έβαζε το πόδι με το παπούτσι-κάμερα κάτω από την πόρτα, έβγαζε φωτογραφίες και τραβούσε βίντεο τις γυναίκες που άλλαζαν ρούχα και μαγιό.
……
Δείτε το βίντεο.
….
Συνεχίζεται…





Τα πράγματα «στράβωσαν» για τον ευρηματικό «ματάκια», όταν κάποια από τις γυναίκες είδε το παπούτσι του κάτω από την πόρτα κι έβαλε τις φωνές. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κάλεσαν τους αστυνομικούς και τους περιέγραψαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο άντρας.Όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παραδέχτηκε τις πράξεις του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών.


http://my-greek.blogspot.com/2009/03/blog-post_3719.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Επαναστατικός Αγώνας απαντάει στα "Νέα"

Με νέα προκήρυξή του ο Επαναστατικός Αγώνας επανέρχεται – µε πρωτοφανή για την οργάνωση απόσταση από την προηγούµενη προκήρυξη – προκειµένου να απαντήσει στη διάψευση των «Νέων» για το θέμα του προειδοποιητικού τηλεφωνήματος: «Κάναμε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό κέντρο των «Νέων» στις 4.10 π.μ.», σημειώνει. Και εκτοξεύει την κατηγορία ότι «συμψηφίζεται σκοπίμως με το έγκλημα η επαναστατική δράση».
Σχετικά με το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, που όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης της προκήρυξης είχε γίνει στα «Νέα» για την πανίσχυρη βόμβα με τα 120 κιλά εκρηκτικά στη Citibank στην Κηφισιά, στη χτεσινή προκήρυξη αναφέρει τα εξής απαντώντας σε ανακοίνωση της εφημερίδας:
«... η ανακοίνωση των "Νέων" ότι βασίζεται στην "κατηγορηματική διαβεβαίωση της νυχτερινής βάρδιας" πως δεν έλαβε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, δείχνει ότι καλύπτει πλήρως τον υπάλληλο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς θα έλεγε ψέματα για να μην εκτεθεί».

Και πιο κάτω προσθέτει: «Αν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο υπάλληλος στο τηλεφωνικό κέντρο των "Νέων" δεν ελάμβανε σοβαρά υπόψιν την προειδοποίησή μας ή μας το έκλεινε -όπως έκανε η "Ελευθεροτυπία" τον περασμένο Οκτώβριο για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της Shell στο Παλαιό Φάληρο- τότε ή θα ειδοποιούσαμε άλλο δημοσιογραφικό μέσο ή θα ειδοποιούσαμε την αστυνομία όπως είχαμε κάνει στην περίπτωση της Shell...».
.......
Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης δημοσιεύεται στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί σήμερα.
.......
Από: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν δεν είναι δικό σου αλλά όλων μας το παρκάρεις όπου θέλεις ακόμα και πάνω στην αλυσίδα

Μια ερώτηση μόνο στον υπάλληλο των ΕΛΤΑ που οδηγεί αυτό το καημένο το τετράτροχο, που το συμπεριφέρεται, σαν να μην έχει άλλη τύχη και το ανεβάζει πάνω στην αλυσίδα αποτροπής επιδόξων καταληψιών του χώρου που υπάρχει για παρκάρισμα δίπλα στα ΕΛΤΑ Καλλιθέας.
Κύριε, αυτό το αυτοκίνητο στο έδωσε η υπηρεσία σου για να εξυπηρετείς τις ανάγκες της και ανήκει σε όλους μας. Αν ήτανε δικό σου θα το ανέβαζες πάνω στην αλυσίδα; ΟΧΙ, Ε! Το ξέρουμε. Λυπήσου το λοιπόν. Σε ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Από: enimerwsi-gr.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η κουκούλα μας τελειώνει... Η φαιδρότητα;

Μήνυμα αναγνώστη
……

Χάρη στην εξαγγελία του κ. Δένδια (συντόμευση για το "Δεν-Διαφέρω από τον προκάτοχό μου") που εμπνεύστηκε ο λαμπρός νους του περιχαρούς πλέον κ.Καρατζακαταφέρη, η κουκούλα μας τελείωσε. Οι φαιδρότητες όμως δεν έχουν τέλος. Μόνο που ακολουθούν διαρκώς όλο και πιο προσηλωμένη πορεία στη μείωση των ατομικών ελευθεριών.
……
Συνεχίζεται…


Με συνοπτικές διαδικασίες αυτοί οι αστείοι τύποι που βγαίνουν ισορροπώντας περίτεχνα στα γλιστερά κανάλια της TV λύσανε το πρόβλημα της διασάλευσης της έννομης τάξης.


Αν ο κ. Δένδιας (συντόμευση για το "Δεν-Διαθέτω κοινή λογική") φορέσει κουκούλα μία παγερή ημέρα του Μαρτίου για να προφυλάξει την απέριττη κόμη του, και άξαφνα συνειδητοποιήσει το ατόπημά του και αυτομουντζωθεί, πόσα αδικήματα έχει διαπράξει (ιδιώνυμο κουκούλας και περιύβριση αρχής;).



Από: http://antiparos-blog.blogspot.com/2009/03/blog-post_7514.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ιστορία της κουκούλας - Από τους μοναχούς στα γκέτο

("κλικ" για να διαβάσετε το κείμενο)
......
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το αυτοκίνητο που πετάει! - Βίντεο

Πρόκειται για ένα διθέσιο τετράτροχο αυτοκίνητο με αναδιπλούμενα φτερά αεροπλάνου.
Πετάει με ταχύτητα 110 κόμβων (115 μίλια) και όταν προσγειώνεται τα φτερά του μαζεύονται και κινείται στο έδαφος. Ο οδηγός του πρέπει να έχει άδεια πλοήγησης και οδήγησης και το κόστος του είναι 194.000 δολάρια.
Για να διατεθεί στην αγορά αναμένεται άδεια από την εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας και Μεταφορών.
......
Δείτε το βίντεο:
......
Συνεχίζεται...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κουκούλα, η λέξη της ημέρας

κουκούλα η [kukúla] Ο25 : 1. κάλυμμα του κεφαλιού συνήθ. κωνικό, το οποίο: α. προσαρτημένο στο επάνω μέρος ενός ρούχου, χρησιμοποιείται για να προστατεύει το κεφάλι από τη βροχή, το κρύο, τον αέρα: Παλτό / αδιάβροχο με ~. β. ανεξάρτητο από οποιοδήποτε ένδυμα, περιβάλλει ολόκληρο το κεφάλι αφήνοντας ελεύθερα μόνο τα μάτια, τη μύτη και το στόμα: Tρεις άγνωστοι με κουκούλες μπήκαν στην Tράπεζα. 2. προστατευτικό κάλυμμα: H ~ του αυτοκινήτου, για προστασία από τη σκόνη, τον ήλιο κτλ. στα καμπριολέ αυτοκίνητα, η πτυσσόμενη σκεπή. 3. (οικ.) στο χταπόδι, μανδύας που περιβάλλει το κεφάλι και το σώμα του.
[μσν. κουκούλλα < υστλατ. cuculla (λατ. cucullus) (ορθογρ. απλοπ.)] .
.........
Από: www.greek-language.gr/greekLang

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ιστορία της κουκούλας

Tου Τάκη Καμπύλη

Πολλά χρόνια πίσω (έως πάρα πολλά) δεν είναι καθόλου βέβαιο αν ο αναρχικός Μπουαναβεντούρα Ντουρούτι φορούσε ή όχι κουκούλα, στη διάρκεια ληστειών τραπεζών στο Μεξικό (ως γνωστόν όχι για προσωπικό πλουτισμό), λίγο πριν από τον Ισπανικό Εμφύλιο. Κι αν φορούσε, το πιθανότερο είναι πως επρόκειτο για ένα μαντίλι που είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως και στις εξεγέρσεις και τις συγκρούσεις του 19ου αιώνα.
…..
Συνεχίζεται…

Πάντως, στην Ελλάδα, στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν ο αναρχικός Δημήτρης Ματσάλλης δολοφόνησε μέρα μεσημέρι στην Πάτρα έναν σημαντικό τοκογλύφο δεν είχε σκεπασμένο το πρόσωπό του – πιθανόν διότι θεωρούσε αναπόφευκτη τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την ίσως μοναδική δημοσιευμένη μαρτυρία, στην Ελλάδα μετά την Κατοχή, η κατά κάποιον τρόπο μαζική χρήση μαντιλιού για κάλυψη του προσώπου τοποθετείται το 1946 από τον Ε.Λ.Α.Ν. Στυλίδας.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, η πρώτη μαζική χρήση της έγινε στα Ιουλιανά το 1965. Ήταν τότε που χρησιμοποιήθηκε γι’ αυτούς, από την Αριστερά ο χαρακτηρισμός «προβοκάτορες». Ο Στέργιος Κατσαρός (έγραψε και δημοσίευσε τη μαρτυρία που λέγαμε) θυμάται: «Με είχαν εντυπωσιάσει οι άντρες του Ε.Λ.Α.Ν. με τα μαντίλια στο πρόσωπό τους. Μετά τη Βάρκιζα, επειδή ιδίως στην επαρχία ομάδες δήθεν “πατριωτών” είχαν εξαπολύσει τρομοκρατία σε βάρος αγωνιστών της Αριστεράς και των οικογενειών τους, ως αντίβαρο οργανώθηκαν οι “Ομάδες Αυτοάμυνας” που έκαναν επιλεκτικές εκτελέσεις γνωστών τραμπούκων και δωσίλογων. Αλλά η πρώτη μαζική χρήση του μαντιλιού έγινε από αρκετούς από εμάς που στα Ιουλιανά ήμασταν περιφρούρηση της ΕΔΑ (εγώ αργότερα έγινα δόκιμο μέλος του ΚΚΕ). Πετάξαμε τα περιβραχιόνια, φορέσαμε τα μαντίλια και ακολουθήσαμε το αυθόρμητο πλήθος. Και τα φορέσαμε όχι μόνο για να μη μας αναγνωρίσουν οι αστυνομικοί και οι παρακρατικοί αλλά και για να μη μας αναγνωρίσουν οι δικοί μας οι κομματικοί. Αλλωστε, λίγο μετά, το ΚΚΕ χρησιμοποίησε για μας τον όρο “προβοκάτορες”, αν και γνώριζαν στο Κόμμα τι είχε γίνει. Κι όμως τότε πήγαν να μας συνδέσουν με τους κουκουλοφόρους - συνεργάτες των Γερμανών».


Την ίδια περίοδο στην Ευρώπη, λίγο πριν από τον Μάη, η μόνη κίνηση που παρέπεμπε σε κάτι παραπλήσιο ήταν οι «Blousons Noirs», μια αναρχική κίνηση με μαύρες μπλούζες, αλλά κι αυτοί στα επεισόδια δεν κάλυπταν τα πρόσωπά τους. Ωστόσο, και στο γερμανικό και στο ιταλικό αντάρτικο πόλεων οι κουκούλες χρησιμοποιήθηκαν αρκετά ευρέως – λαμβάνοντας υπόψη τη μαζικότητα ιδίως του ιταλικού αντάρτικου πόλεων.


Τα μαντίλια στην Ελλάδα επανεμφανίζονται το 1973 στο Πολυτεχνείο σε μεγάλο κομμάτι των εξεγερμένων, οι οποίοι επίσης δεν είχαν σχέση με τον αναρχικό χώρο. (Άλλωστε, οι αναρχικές κινήσεις συγκροτήθηκαν με κάποια μαζικότητα αρκετά αργότερα).


Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ιστορία της «αντίστασης από το μη-πρόσωπο» είναι πως αυτή προβλέφθηκε στο νομικό μας σύστημα πολύ νωρίς. Όπως εξηγεί ο Γιάννης Μανωλεδάκης (ομότιμος καθηγητής Νομικής στο ΑΠΘ) «με προσθήκη στο άρθρο 167 του Ποινικού Κώδικα περί “αντίστασης κατά της Αρχής” προβλέφθηκε πως αν ο παρανομών είχε καλύψει ή αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του θα τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον δύο χρόνων, ενώ η προβλεπόμενη ποινή για τον αντίστοιχο αλλά χωρίς κάλυψη ή αλλοίωση προσώπου ήταν τουλάχιστον ένα χρόνο. Η μισή».


Γιατί άραγε, όταν μάλιστα οι λεγόμενοι «κουκουλοφόροι» εμφανίστηκαν αρκετά χρόνια αργότερα;


Η εξήγηση που δίνει ο Γ. Μανωλεδάκης είναι πως αυτό συνέβη «στο πλαίσιο της μεταφοράς στον ελληνικό ποινικό κώδικα της αντίστοιχης διάταξης του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα όπου ήδη κρινόταν πως ο “κουκουλοφόρος” είναι πιο επικίνδυνος, πιο επιρρεπής σε ακραίες συμπεριφορές ως μη αναγνωρίσιμος».


Ωστόσο, η «κουκούλα» είχε –όπως είδαμε– ήδη καταγραφεί, μάλλον ενοχικά, στο συλλογικό ασυνείδητο της Αριστεράς. Και όχι χωρίς αιτία, αν αναλογιστούμε πως η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα της Ευρώπης που αναγνώρισε τη νομιμότητά της.


Τη δεκαετία του ’80, τον ρόλο της «κουκούλας» αναλαμβάνουν τα κράνη των μοτοσικλετιστών και (κυρίως) οι παλαιστινιακές μαντίλες που, εκτός από τη συμβολοποίηση του αντιαμερικανισμού (αλλά όχι κατ’ ανάγκην και του φιλοσοβιετισμού), προσφέρουν –και λόγω μεγέθους– πρακτικές λύσεις.


Η νέα «κουκούλα» τείνει στην υπαγόρευση ενός «νεο-αριστερού» lifestyle. Αυτό του κινητοποιημένου, αλλά κομματικά μη ελεγχόμενου νέου. Αναπόφευκτα λοιπόν, στην εποχή της απόλυτης κομματοκρατίας, η «κουκούλα» εξοβελίζεται διπλά εκ νέου – και από το επίσημο Κράτος και από την επίσημη Αριστερά. (Θα βοηθήσουν συνειρμικά και οι μνήμες από την Κατοχή και τους κουκουλοφόρους, αλλά και από τις εκτελέσεις).


Οι «γνωστοί άγνωστοι» κουκουλοφόροι ενισχύουν τη μυθολογία της επίσημης Αριστεράς, περίπου τη βολεύουν, αφού πίσω από τη μάσκα ενίοτε διακρίνεται ο σύμμαχος και ενίοτε ο ταξικός εχθρός.


Αλλά στην ιστορία των κοινωνικών συγκρούσεων η κουκούλα ακολούθησε, σύμφωνα με κοινωνικούς ανθρωπολόγους, την πανάρχαια λειτουργία της μάσκας.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Νταβέα (ανθρωπολόγο) η μάσκα των πρώτων ανθρώπινων κοινοτήτων, το αρχαιοελληνικό «προσωπείο» και οι νεότερες κουκούλες, αν και έχουν λόγω συγκυριών διαφορετικές χρήσεις, έχουν εντούτοις και κοινά στοιχεία: Συμβολίζουν (και) την απειλή ή τον φόβο σ’ αυτό (από αυτό) που υπάρχει απέναντι.


Η συνέχεια της κουκούλας είναι εξίσου ενδιαφέρουσα ελέω «χιπ χοπ».

Αρχικά στην Αγγλία αλλά κυρίως στα παρισινά προάστια, οι κοινωνικά «ελεύθεροι πολιορκημένοι» δεύτερης και τρίτης γενιάς μετανάστες υιοθέτησαν την κουκούλα των ράπερς και κυρίως των «χιπ χοπάδων» ως σύμβολο του αποκλεισμού. (Την υιοθέτησαν και για πρακτικούς λόγους αφού η κουκούλα και το μαντίλι παρέχουν άμεση πρόσβαση - διαφυγή στον κόσμο του μη-αναγνωρίσιμου).


Ήταν μια νεανική «μόδα» που αναπτύχθηκε στα μητροπολιτικά (αστικά) αδιέξοδα και τελικά επικράτησε του λατινοαμερικάνικου στυλ της full face κουκούλας των κομαντάντε «Θέρο» της Νικαράγουας και κομαντάντε Μάρκος των Τσιαπατίστας. Τα κοινωνικά αδιέξοδα αποδείχθηκαν μεγαλύτερα από τα διεθνιστικά.


Φαίνεται πως –ιστορικά– κάθε φορά η κουκούλα ξεπρόβαλε σε περιόδους μεγάλων κρίσεων και πολιτικών αδιεξόδων. Και, επίσης, πως η λειτουργία της υπονόμευσε αλλά και αυτο-υπονομεύθηκε. Υπονόμευσε τους επίσημους ή θεσμικά προβλεπόμενους τρόπους διαμαρτυρίας, και αυτο-υπονομεύθηκε από τον ξεπερασμένο ρόλο της μάσκας στις σύγχρονες κοινωνίες (αφού ακόμη και ο Ζορρό όφειλε να είναι φιλάνθρωπος μεγαλογαιοκτήμονας).


Θα λειτουργήσει (και σωστά) αρνητικά όταν η καταφυγή στο μη-πρόσωπο κρίνεται στο πλαίσιο του σημερινού νομικού πολιτισμού μας, της αναγκαίας ανάληψης της ατομικής ευθύνης απέναντι στο πρόσωπο του τρίτου (π.χ.) καταστηματάρχη, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιη η ίδια λειτουργία στο πλαίσιο των πασιφανών πολιτικών αδιεξόδων. Και σε τέτοιες περιπτώσεις η λύση –πέραν της αποζημίωσης– δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική.


Ιnfo

- Στέργιου Κατσαρού «Εγώ ο προβοκάτορας», Γιάννενα 2008, εκδ. Ισνάφι


- Ρόμπερτ Α. Νταλ «Περί πολιτικής ισότητας», Αθήνα 2007, εκδ. Μεταίχμιο


- Zigmunt Bauman «Και πάλι μόνοι: Η Ηθική μετά τη βεβαιότητα», Αθήνα 1998, εκδ. Έρασμος

- Γιάννη Βούλγαρη «Η Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση στην Παγκοσμιοποίηση», Αθήνα 2008, εκδ. Πόλις


- Chantal Mouffe «Το δημοκρατικό παράδοξο», Αθήνα 2004, εκδ. Πόλις


- Κόλιν Κράουτς «Μεταδημοκρατία», Αθήνα 2006, εκδ. Εκκρεμές


- Τζέφρι Αμποτ «Το εγχειρίδιο του καλού δήμιου», Αθήνα 2006, εκδ. Νάρκισσος


- Alfredo M. Bonano «Κυριαρχία και εξέγερση», Γιάννενα 2008, Ελευθεριακό Ινστιτούτο Κοινωνικών Μελετών


- Ντέιβιντ Ρίσμαν «Το μοναχικό πλήθος», Σκόπελος 2001, εκδ. Νησίδες


- John Rawls «Η δίκαιη κοινωνία», Αθήνα 2006, εκδ. Πόλις



Από: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/12/2008_295780

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...