Ειδήσεις

5 Οκτ 2008

«Απασφαλισε» ξανά ο Βύρων Πολύδωρας

«Δεν ήρθα στην πολιτική για να κάνω καριέρα, δεν ήρθα στην πολιτική από εγωισμό, δεν ήρθα στην πολιτική από φιλοδοξία, δεν ήρθα στην πολιτική για να πλουτίσω. Ζω ταπεινά, πολιτεύομαι ταπεινά», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, μιλώντας σε εκδήλωση των «Φίλων της Αστυνομίας».
.............
Μήπως «φωτογραφίζει» κάποιους που κατηγορούνται ότι πλούτισαν από την πολιτική;


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο κυνήγι της… «ατάκας» - Μάξιμος Χαρακόπουλος: Ο πρωθυπουργός πληρώνει αμαρτίες άλλων…

Με άρθρο του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Ελευθερία" της Λάρισας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπεραμύνεται του δικαιώματος οι βουλευτές να εκφράζουν τη γνώμη τους, επικαλούμενος τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή ο οποίος κατοχύρωσε αυτό το δικαίωμα.
Και… μιλώντας αποκλειστικά στον στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha» ο βουλευτής της ΝΔ, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός πληρώνει αμαρτίες άλλων…



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αν είστε γονείς μαθητών που φέτος πάνε στο γυμνάσιο, μπορεί να σας ενδιαφέρει

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε όλους τους γονείς μαθητών που θα εγγραφούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2008-2009.
Οι δικαιούχοι γονείς έχουν το δικαίωμα δωρεάν κατ’ οίκον εκπαίδευσης από ειδικούς εκπαιδευτές, και πρόσβασης σε εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης μάθησης μέσω Διαδικτύου.
Η υλοποίηση της δράσης ξεκινά την 1/9/2008.
Η συμμετοχή γονέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 30/11/2008.

Μήνυμα αναγνώστη
…….
Προωθήστε το σε όποιον πιστεύετε ότι μπορεί να τον ενδιαφέρει.
http://www.goneis.gr/


Δημήτρης Δούδης
Μαθηματικός
Θεσσαλονίκη


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συγκλονιστικό βίντεο – Ο «Άνθρωπος – Δέντρο» - Μια σπάνια αρρώστια παραμορφώνει τα άκρα του και τα κάνει να μοιάζουν με κλαδιά!

Για 20 χρόνια, οι ακροχορδώνες που συγκρατούσαν τα χέρια και τα πόδια του Dede Kosawa πολλαπλασιάστηκαν και βλάστησαν όπως οι ρίζες.
Τα χέρια του έμοιαζαν με παραμορφωμένα κλαδιά.
Ανίκανος να σχηματίσει με τα χέρια του μια γροθιά ή να πιάσει πιρούνι, έβγαζε τα προς το ζην συμμετέχοντας σε πανηγύρια στην αγροτική Ινδονησία. Έγινε γνωστός ως ο "Άνθρωπος-Δέντρο".
«Στερήθηκε τη ζωή» είπε το ο Δρ Anthony Gaspari, ένας αμερικανικός δερματολόγος που ταξίδεψε δύο φορές στην Ινδονησία για να εγχειρήσει τον Kosawa. «Παραμορφώθηκε σοβαρά και εστάλει σε ένα αγροτικό απομονωμένο χωριό για καταφύγιο. Με την καλή έννοια είναι ένας λυπημένος άνθρωπος. Θέλησε να θεραπευτεί και θέλησε την ελπίδα».
Ο Kosawa, 36 ετών, συχνά εξαντλούταν μετά από μερικά βήματα λόγω των πυκνών ακροχορδώνων στα πόδια του.
«Είχε μολυνθεί» είπε ο Gaspari, προϊστάμενος της δερματολογίας στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστήμιου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη.
Οι γιατροί θεωρούν ότι η περίπτωση Kosawa δημιουργήθηκε από μια γενετικά κληρονομημένη ατέλεια και έναν τύπο ανθρώπινου papillomavirus ή HPV.
Ο Kosawa είπε στους γιατρούς ότι οι ακροχορδώνες άρχισαν να εμφανίζονται μετά από μια ουλή στο δέρμα του ως έφηβος. Υπάρχουν εκατοντάδες τύποι HPV, μερικοί από τους οποίους συνδέονται με τον αυχενικό καρκίνο και άλλους που προκαλούν τους κοινούς ακροχορδώνες που μπορούν να αποκτηθούν μέσω ουλών.
Παλαιότερα, ο Kosawa επιδίωξε τη βοήθεια από τους τοπικούς γιατρούς, οι οποίοι ακολούθησαν ορισμένη επεξεργασία με την αφαίρεση των ακροχορδώνων. Οι θεραπείες δεν λειτούργησαν, επειδή δεν εξέτασαν το αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα του, και ο Kosawa δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά περισσότερες ιατρικές διαδικασίες, είπε ο Gaspari.
Καθώς ο Kosawa μεγάλωνε , η κατάσταση του επιδεινώνοταν. Τα κέρατα συγκεντρώθηκαν στα άκρα του, αυξάνονταν σε ένα ποσοστό 5 χιλιοστόμετρων μηνιαίως. Οι ακροχορδώνες που εμοίασαν με τις λαβίδες άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω από τα μάτια και τη μύτη του.
«Είμαι φοβισμένος ότι θα καλύψει όλο το πρόσωπό μου,» είπε ο Kosawa σε έναν δημοσιογράφο. «Δεν θα είμαι σε θέση να δω. Δεν θα είμαι σε θέση να φάω».
Καθώς οι ακροχόρδωνες αυξήθηκαν και κάλυψαν τα χέρια και τα πόδια του, ο Kosawa έχασε την ανεξαρτησία του, και η σύζυγός του τον άφησε. Είχε εργαστεί στην κατασκευή και την αλιεία αλλά δεν θα μπορούσε πλέον να απασχοληθεί εκεί.
Η οικογένεια του τον στήριζε πολύ και τον φρόντιζε. Άλλωστε η μόλυνση του δεν ήταν μεταδοτική. Μετά από διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, o Kosawa ήταν σε θέση να περπατήσει, να κρατήσει ένα δίκρανο και να γράψει.Βγήκε από το νοσοκομειο τον Σεπτέμβριο αλλά οι ακροχορδώνες έχουν επανεμφανιστεί.
Ο Kosawa κάνει χημειοθεραπεία για να σταματήσει τον ιό.
…….
Από: http://www.madata.gr/index.php?news=24892

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έτσι μας έπεισε η τράπεζα και χάσαμε τα λεφτά μας – Ομαδική αγωγή και μήνυση από 200 Έλληνες για επενδύσεις 150 εκατομμυρίων ευρώ που έγιναν...καπνός

Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει τα χίλια ενώ οι χαμένες επενδύσεις τα 500 εκατομμύρια ευρώ!

Η τράπεζα διέθεσε τίτλους εγγυημένου κεφαλαίου οι οποίοι όμως ήταν εγγυημένοι από τη Lehman Brothers, με αποτέλεσμα να απαξιωθούν μετά την κατάρρευσή της.
Στις 24 Σεπτεμβρίου με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι οι τίτλοι ήταν εγγυημένοι από τη Lehman Brothers, η οποία ως γνωστόν βρίσκεται υπό καθεστώς πτώχευσης στις ΗΠΑ.
("κλικ" στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)
........
Περισσότερα:
......

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με αφορμή την εξυγίανση της Ολυμπιακής...

Παρακολουθούσα τις δύο τελευταίες ημέρες τις συνεδριάσεις της Βουλής και ένοιωθα ότι για μια ακόμη φορά ήμουν θεατής… φαρσοτραγωδίας.
Με αφορμή την εξυγίανση της Ολυμπιακής βουλευτές και κόμματα ευρίσκονταν σε σύγχυση εν κρανίω!
Κάποιος πρέπει επιτέλους να τους τραβήξει το αυτί και αφού τους καθίσει κάτω να απαιτήσει αυτοκριτική και αυτεπίγνωση. Δεν πάει άλλο!
Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση είναι προ των πυλών της Ευρώπης. Μας κλείνει ήδη το μάτι πονηρά.
……….
Συνεχίζεται…

Δεν πρόκειται για ακόμη μια κυκλική κρίση, το τέλος της οποίας είναι υπόθεση χρόνου. Πρόκειται για κρίση που έχει δομικά χαρακτηριστικά.
Βιώνουμε τον μεγαλύτερο κίνδυνο οικονομικού κραχ από το 1929 και η Βουλή… χτενίζεται..
Αναφέρονταν στην Ολυμπιακή λες και δεν γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτός ο ασθενής ήταν ο… ορισμός της κρατικής παράνοιας.
Ειπώθηκαν σημεία και τέρατα . Eγώ θυμάμαι ότι αυτοί που αντιδρούν τώρα για την εξυγίανση της Ο.Α κάποτε λέγανε… άλλα.

Ο κ. Βερελής, τότε Υπουργός Μεταφορών, δεν έλεγε το 2000 ότι «η Ολυμπιακή Αεροπορία έχει δύο δυνατότητες. Ή να βρεθούν ταχύτατα ιδιωτικά κεφάλαια ή να αφεθεί να πτωχεύσει»;
Ο κ. Πάγκαλος δεν δήλωνε το 2000 ότι «η Ολυμπιακή δεν πρόκειται να ορθοποδήσει, εάν δεν πωληθεί σε ιδιώτη»;
Πώς λοιπόν αυτοί οι ίδιοι ακριβώς πολιτικοί σήμερα λένε τα αντίθετα; Πολύ απλά προς άγρα των ψήφων των εργαζομένων στην Ο.Α .
Το έργο αυτό ,με τις διάφορες χρωματιστές εναλλαγές του, το έχουμε ξαναδεί επανειλημμένα τις δύο τελευταίες δεκαετίες.
Αντί για λύση , σπρώχνουν πονηρά το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, μεταθέτοντας το για τους επόμενους και αυτοί για τους επόμενους… και εν τω μεταξύ ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει . Τι τους νοιάζει αυτοί πληρώνουν ;
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν τρεις αποτυχημένες προσπάθειες αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής , αλλά τώρα οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί δηλώνουν ότι η Ολυμπιακή θα πρέπει να λειτουργεί υπό την εποπτεία του κράτους!

Αυτή που έχει 1 εκατ ευρώ ζημιές την ΗΜΕΡΑ , καλούμαστε να την πληρώνουμε συνεχώς εμείς. Πήραμε… πήραμε!
Το κράτος της λούφας και της παραλλαγής , το χρηματοδοτήσαμε επανειλημμένα. Για τις οικονομικοκοινωνικές παθογένειες αυτού του κράτους προβαίναμε σε ανενδοίαστο διεθνή δανεισμό , που οδήγησε σε ασύστολο δημόσιο χρέος.
Αυτού , που οι ΤΟΚΟΙ του μόνο ετησίως ξεπερνούν τα δέκα (10) δις ευρώ (!!) και τους οποίους καλούμαστε να πληρώνουμε ετησίως όλοι οι πολίτες από την τσέπη μας και το υστέρημα μας.
Η Ο.Α. έχει συσσωρευμένες ζημιές συνεχώς από το 1994 και μετά, γιατί αν θυμάστε και τότε δώσαμε πάνω από 2 δις. Μετά τη διαγραφή των χρεών έχουμε συσσωρεμένες ζημιές πάνω από 2.6 δις ευρώ.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό ; Αφουγκράζεστε για τι χρηματικό ποσό μιλάμε ;

Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαμε να είχαμε φτιάξει πενήντα μεγάλα νομαρχιακά νοσοκομεία .

Αυτή είναι η πραγματικότηταμ Υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα και η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη. Επιμένει!
Και τι κάνουμε εμείς;
Σφυρίζουμε αδιάφορα αδυνατώντας να καταλάβουμε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να χρωστάνε και τα εγγόνια μας. Ότι ρίχνουμε τον οβολό μας σ`ένα βαρέλι... δίχως πάτο!
Κάποια στιγμή μάλιστα νομίζω ότι έχουμε αυτοπαραιτηθεί από το μέλλον μας.
H υποκρισία και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός σε αυτή την χώρα θα πρέπει επιτέλους να επισημανθεί, να καυτηριαστεί και να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας να σπάσουν αυτό τον φαύλο κύκλο της ανακολουθίας.
Η ανάγκη γίνεται, πλέον, επιτακτική. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια και εάν θέλουμε κάποια στιγμή να αναδειχθούμε σε φορείς κοινωνικής υπευθυνότητας έναντι της επόμενης γενιάς, ας τραβήξουμε και κανένα αυτί .
Ίσως τότε καταλάβουν τι ζητάμε οι πολίτες από τους πολιτικούς !
…………………
Από: http://politis-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_03.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί δε λέτε το όνομα της τράπεζας;

Μήνυμα αναγνώστη
…………
Άκουσα το πρωί την εκπομπή σας το θέμα σχετικά με τις τράπεζες.
Ένα πράγμα που με πείραξε, ήταν που δεν επιτρέπεται στους δημοσιογράφους και ομιλητές να λένε ονομαστικά το όνομα της τράπεζας ή του προϊόντος.
Στο εξωτερικό δεν φοβούνται καθόλου και τα λένε όλα.
Για παράδειγμα, στην Τσεχία υπάρχει μία καθημερινή εκπομπή που λέγετε «Μαύρα πρόβατα» και εκεί σχολιάζουν και κατηγορούν ονομαστικά την κάθε εταιρία ή το κάθε σκάρτο προϊόν θα που καταγγείλουν τηλεθεατές.
Γίνεται μία έρευνα και προσπαθούν έτσι να προστατέψουν τους καταναλωτές από πολλούς απατεώνες.
«Τεστάρουν» και προϊόντα καθημερινής χρήσης.
Ένα παράδειγμα:
Ειδικοί κάνουν τεστ στα παιδικά καροτσάκια και στο τέλος
ονομαστικά βαθμολογούν τα πέντε πρώτα καροτσάκια που είναι τα πιο κατάλληλα για τα μωρά.
Το ίδιο γίνεται με τοστιέρες, κουζίνες, έπιπλα και άλλα είδη νοικοκυριού.
Το κάθε προϊόν εξετάζεται από ανεξάρτητους ειδικούς και βγαίνει κάποιο αποτέλεσμα στην εκπομπή, και χωρίς φόβο τα λένε στον «αέρα»
Τα περισσότερα σκάρτα είναι τα κινέζικα, να ξέρετε…
Γιατί κάπου γίνεται και εδώ δεν…

Μία νοικοκυρά,
Ι.Σ.
...
StudioA-Blog: Αναλυτικό ρεπορτάζ έχει σήμερα η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποκάλυψη για την πτώση του ελικόπτερου του Πατριάρχη - Ποιοι γνώριζαν για το μοιραίο Σινούκ;

Μήνυμα αναγνώστη
…….
Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει διαρρεύσει από το υπουργείο Εξωτερικών η πληροφορία ότι η Ελλάδα θα προσφέρει κάποια από τα ελικόπτερα Σινούκ του στρατού για να συμβάλει στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.
Μάλιστα, η προσφορά αυτή συνδέθηκε άμεσα με το ελληνικό βέτο για την εισδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Η ελληνική κυβέρνηση διά της κυρίας Μπακογιάννη εμφανίστηκε με την προσφορά αυτή να καλοπιάνει τις ΗΠΑ, μετά το ναυάγιο της συνόδου των Βρυξελλών.
Ανεξάρτητα από το τεράστιο πολιτικό ζήτημα της μεγαλύτερης συμμετοχής ελληνικών δυνάμεων στην αμερικανική εκστρατεία, το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν τα ελικόπτερα αυτά από την Ελλάδα μειώνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα οριστικής διερεύνησης των συνθηκών της πτώσης του Σινούκ που μετέφερε τον πατριάρχη.
……..
Συνεχίζεται…

Και βέβαια, καθίσταται αδύνατη η υλοποίηση του αιτήματος των συγγενών να ελεγχθούν οι καταγραφείς βλαβών (DECU) των ελικοπτέρων της ίδιας παρτίδας με το μοιραίο Σινούκ...

Η συγκλονιστική συνέχεια στον "ΙΟ", Κ. Ελευθεροτυπία, 5 Οκτώβρη 2008
Στις 11 Σεπτέμβρη 2008 κατατέθηκε Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (βλέπε ΣΑΝΙΔΑΣ), από τον Στέλιο Γρηγορίου, δικηγόρο της οικογένειας του πατριάρχη Πέτρου.

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται ΚΑΤΑ Παντός υπευθύνου και ενεχομένου πολιτικού, στρατιωτικού, ή μη στρατιωτικού προσώπου...

Μεταξύ άλλων, η Μηνυτήρια αναφορά υπογράμμιζε:

Να διαβιβασθεί αμελλητί η σχηματισθησομένη ποινική δικογραφία εις την Βουλή των Ελλήνων προς εξέτασιν των τυχόν διαπραχθέντων αδικημάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων κατά τον Ν 3126/2003.

Τότε, εμείς επισημάναμε:


Ποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους;
Γιατί πετούν ακόμη τα ελικόπτερα φέρετρα της Μπόινγκ;
Ποιοι καλύπτουν τους έμπορους όπλων και τις βιομηχανίες;
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...

Ο Νόμος είναι σαφής ακόμη και για εμάς τους αδαείς!

Άλλωστε, το επισημαίνει και ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Σ. Μπάγιας, δηλώνοντας το αυτονόητο για κάθε νομικό:

«Η μόνη αρμόδια αρχή για να αξιολογήσει και να εκφράσει άποψη για την ποινική συμπεριφορά υπουργών είναι η Βουλή».


Σήμερα, 25 ημέρες μετά, ο "ΙΟΣ" της Ελευθεροτυπίας δημοσιεύει όλα τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα-έγγραφα.


Γιατί παρανομεί ο δικαστής Σανιδάς;

Γιατί δεν ασκεί τα καθηκοντά του;

Γιατί απαξιώνει με χυδαίο τρόπο τη δικαιοσύνη;

Ποιος μπορεί να έχει, μετά από τέτοιες "συμπεριφορές" ανώτατου δικαστή, την ελάχιστη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη;

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για το έγκλημα, αδιαφορεί αν πετούν στρατευμένοι νέοι με τα φέρετρα της Μπόινγκ, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ!

-----------
Από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/10/blog-post_6730.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σύγχρονοι πειρατές, απαγωγές πλοίων και ναυτικοί που κρατούνται όμηροι

Μήνυμα αναγνώστη
...........
Μετά τις απαγωγές απο τους πειρατές του Κόλπου του Aden τον περασμένο Απρίλιο,
του Yacht Le Ponant και του αλιευτικού Playa de Bakio, την επίθεση κατά του VLCC Takayama, (29/4 - www.marinews.gr/article.asp?newID=4561) και την περαιτέρω έξαρση των πειρατειών, συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τη 2α Ιουνίου 2008 και εξέδωσε την ομόφωνη απόφαση1816 που ισχύει για έξι μήνες, η οποία επιτρέπει σε πολεμικά πλοία ξένων χωρών να εισέρχονται στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας, και να επιχειρούν "by all necessary means", με όλα τα αναγκαία μέσα κατά των πειρατών.
……….
Συνεχίζεται…

Η εταιρεία Malaysian International Shipping Corporation, ανακοίνωσε οτι το
M/T Bunga Melati Dua, Chemical/palm oil Tanker, εν πλώ στον Κόλπο του Aden, απο την
Ινδονησία προς το Rotterdam, με 39 άτομα πλήρωμα Ναυτικούς απο την Μαλαισία και
τις Φιλιππίνες απήχθη απο τους πειρατές την 19η Αυγούστου.

Μετά απο δύο ημέρες, το Μ/Τ Irene, Chemical/oil products Tanker της Ιαπωνικής εταιρείας
Koyo Kaiun Co. Ltd και ένα Bulk Carrier Ιρανικής εταιρείας, απήχθησαν απο τους πειρατές
της περιοχής.
Είχαν προηγηθή οι απαγωγές του ρυμουλκού Svitzer Korsakov, του φορτηγού Amiya Scan,
του φορτηγού Lehmann Timber, του φορτηγού Thor Star, του ρυμουλκού Yenegoa Ocean,
του Bulk carrier Stella Maris, και ο κατάλογος δεν σταματάει εδώ.

Η κήρυξη του Κόλπου του Aden σε πολεμική ζώνη ήταν "προ των πυλών", αν η Διεθνής
Κοινότητα δεν ελάμβανε σοβαρά και επι τόπου, προληπτικά μέτρα.
Μόνο οι οργανωμένες περιπολίες πολεμικών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο Βόρεια και Ανατολικά
των ακτών της Σομαλίας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν προστασία της παγκόσμιας Ναυτιλίας,
με την άμεση επαφή του Στόλου, με τους Πλοιάρχους και τους Αξιωματικούς Φυλακής των
Πλοίων, που συγκλίνουν απο τον Ινδικό Ωκεανό/Αραβική Θάλασσα
ή πλησιάζουν απο την Ερυθρά Θάλασσα/Suez Canal/Μεσόγειο, για να πλεύσουν σαυτή
την επικίνδυνη περιοχή.

Την 22α Αυγούστου σύμφωνα με ανακοίνωση της U.S. Naval Forces Central Command,
U.S. Fifth Fleet στο Bahrain, δημιουργήθηκε στον Κόλπο του Aden η Maritime Security Patrol
Area (MSPA), και ο Διοικητής της Combined Task Force 150, Commodor κ. Bob Davidson
του Καναδικού Πολεμικού Ναυτικού, ανέλαβε την Διοίκηση των Συμμαχικών Ναυτικών
Δυνάμεων, που εκτελούν περιπολίες στην MSPA.
΄Ενα αεροσκάφος ελέγχει απο αέρος την ζώνη ασφάλειας, που συνιστάται απο το
International Maritime Bureau/Piracy Reporting Centre, να ακολουθούν τα πλοία της
παγκόσμιας Ναυτιλίας, που πλέουν στο θαλάσσιο αυτό κόμβο, που συνδέει την Ανατολή
με την Δύση και τον Βορρά με τον Νότο.
Την 15 Σεπτεμβρίου ο Δανός Commodore κ. Per Bigum Christensen διαδέχθηκε τον
κ. Bob Davidson στην Διοίκηση της CTF 150.

H MSPA δημιουργήθηκε για την υποστήριξη των συνεχιζόμενων προσπαθειών κατά
της πειρατείας, του Γενικού Γραμματέα του International Maritime Organization
κ. Ευθύμιου Μητρόπουλου, ο οποίος δήλωσε οτι θα ζητήσει απο τον Γ.Γ. του Ο.Η.Ε.
κ. Ban Ki-moon, την παράταση της ισχύος της απόφασης 1816 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Δυστυχώς ο Φιλιππινέζος Ναυτικός, AS Jayson Dumagat, μέλος του πληρώματος του
M/T Bunga Melati Dua σύμφωνα με τον Πλοίαρχο του Πλοίου, έχασε την ζωή του από
τα προειδοποιητικά πυρά των πειρατών.
Η Κυβέρνηση των Φιλιππίνων ζήτησε την απαγόρευση της παρουσίας των Ναυτικών της,
στις περιοχές δράσης των πειρατών.

Την 29/8 και δεύτερο πλοίο της MISC απήχθη στην ίδια περιοχή απο τους πειρατές.
΄Ηταν το Μ/Τ Bunga Melati 5, Chemical/oil products Tanker, προερχόμενο απο την
Σαουδική Αραβία, με προορισμό την Σιγκαπούρη και πλήρωμα 41 άτομα.
Η Κυβέρνηση της Μαλαισίας έστειλε τρία πολεμικά της στην ακτή της Σομαλίας,
με στρατιώτες και ελικόπτερα.

Η επόμενη εύκολη "λεία" τους ήταν το Yacht Carré d'As την 3/9, με ένα ζεύγος Γαλλικής
υπηκοότητας, ως πλήρωμα, προερχόμενο απο την Αυστραλία, με προορισμό την Γαλλία.
Οι πειρατές ζητούσαν λύτρα περι το 1,4 εκατομ. Δολ. Η.Π.Α και απαιτούσαν να αφεθούν
ελεύθεροι οι έξι συμπατριώτες τους, που είχαν συλληφθεί κατα την επιχείρηση απελευθέρωσης
των μελών του πληρώματος και του Yacht Le Ponant την 12/4.
Την 16/9 ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις της Γαλλίας, υποστηριζόμενες απο την Φρεγάτα
Courbet και ένα αεροσκάφος τύπου Atlantique απελευθέρωσαν το ζεύγος Delanne.
Κατα την επίθεση συνελήφθησαν έξι πειρατές και σκοτώθηκε ένας.
Ο Πρόεδρος κ. Nicola Sarkozy, ο οποίος έδωσε την εντολή για την επίθεση το βράδυ της
Δευτέρας 15/9, μετά την δεύτερη πετυχημένη διαχείριση της κρίσης (η πρώτη ήταν αυτή του
Yacht Le Ponant), παρακίνησε την παγκόσμια κοινότητα να κινητοποιηθεί κατά της
πειρατείας.

Ακολούθησαν οι απαγωγές του Φορτηγού Al Mansourah, του Chemical tanker Stolt Valor,
του Bulk carrier Bright Ruby, του Bulk carrier Great Creation, του Chemical tanker Genius,
του Bulk carrier Centauri, του Bulk carrier Capt.Stephanos και του Ro Ro Faina.

Tο M/T Bunga Melati Dua και το M/T Bunga Melati 5 αφέθηκαν ελεύθερα περι το τέλος
Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως η MISC κατέβαλε τα συμφωνηθέντα λύτρα στους πειρατές.
Τα τρία πολεμικά της Μαλαισίας παραμένουν στην περιοχή για την προστασία των υπηκόων τους
που εργάζονται στα ποντοπόρα πλοία.

Εν τω μεταξύ η Ρωσία έστειλε την Φρεγάτα της Neustrashimy, αμέσως μετά την απαγωγή του
υπο σημαία Belize, Ro Ro Faina (Ουκρανικής εταιρείας), το οποίο έπλεε όχι μακριά απο το
λιμάνι εκφόρτωσης, την Mombasa της Κένυας, προερχόμενο απο το Nikolayev της Ουκρανίας,
με πλήρωμα Ναυτικούς απο την Ρωσία, Ουκρανία και Λάτβια.
Το φορτίο του είναι 33 τάνκς Τ-72 σοβιετικής κατασκευής, τεθωρακισμένα οχήματα,
ανταλλακτικά, βαρύς οπλισμός και πυρομαχικά.
Το τραγικό είναι οτι ο Ρώσος Πλοίαρχος του Faina, έχασε την ζωή του εξ αιτίας καρδιακής
προσβολής, όπως ελέχθη απο επισήμους του κράτους του Belize.
Τα λύτρα που ζητούν οι πειρατές είναι 20 εκατομ. Δολ. Η.Π.Α.
Σε απόσταση περίπου 5 μιλίων απο το Faina ευρίσκεται το Αμερικανικό πολεμικό
USS Howard και άλλες ναυτικές μονάδες. Παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης
και δεν θα επιτρέψουν να περιέλθει στα χέρια των πειρατών το πολεμικό υλικό.

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές την 5/10, κρατούνται περίπου 250 αθώοι Ναυτικοί
με τα πλοία, στα οποία μπαρκάρησαν για να δουλέψουν και να ζήσουν τις οικογένειές τους και
όχι να παραμένουν μέσα σαυτά όμηροι των πειρατών με κίνδυνο της ζωή τους ,
κοντά στις ακτές της Σομαλίας, στις περιοχές Eyl, Hobyo και Allula.

Οπως δείχνουν τα γεγονότα και οι απαγωγές των πλοίων μετά την ίδρυση της MSPA,
η πολυεθνική Ναυτική δύναμη που κάνει περιπολίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά
στον έλεγχο της μεγάλης έκτασης του κόλπου του Aden και των ανατολικών ακτών
της Σομαλίας επειδή ο αριθμός των πολεμικών πλοίων είναι μικρός.

Επειδή ο Γ.Γ. του Ι.Μ.Ο. κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος έχει ζητήσει την ενεργοποίηση της
Διεθνούς Κοινότητας κατα της πειρατείας, την δε 2α Οκτωβρίου 2008 δήλωσε οτι οι
Κυβερνήσεις πρέπει να ενεργήσουν ατομικά και συλλογικά στο θέμα αυτό,
επειδή με τις μάνικες και τις αντλίες πυρκαγιάς δεν αντιμετωπίζονται οι σύγχρονοι πειρατές,
επειδή οι εντολές, που στέλνουν στα βαπόρια εκ του ασφαλούς απο τα γραφεία τους,
διάφοροι κύριοι, δεν μπορούν να διώξουν τους βαριά οπλισμένους Σομαλούς,
επειδή ο αριθμός των πολεμικών πλοίων που περιπολούν στα νερά του κόλπου του Aden
και της Σομαλίας δεν είναι επαρκής,
επειδή η ΕΕ βραδυπορεί και επι τέλους θα οριστικοποιήση την απόφασή της και το σχέδιο
δράσης στο Συμβούλιο Υπουργών ΄Αμυνας τον......Νοέμβριο και τα πολεμικά πλοία των
χωρών που έχουν δηλώσει συμμετοχή, υπολογίζεται οτι φθάσουν στην περιοχή....πριν το
τέλος του χρόνου.(Απουσιάζει η Ελλάδα απο τον κατάλογο, ενώ η Κύπρος συμμετέχει
και μπράβο της),
Για όλα αυτά τα επειδή και για όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω, είναι αναγκαία η
ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των υπεύθυνων αυτής της Χώρας και των 300
που μας εκπροσωπούν στη Βουλή, για να προστατεύσουν τους ΄Ελληνες πολίτες,
που εργάζονται στα ποντοπόρα πλοία της μεγαλύτερης Ναυτιλίας του κόσμου.

Οι Κυβερνήσεις μας έστειλαν ΄Ελληνες στρατιώτες στο Κόσοβο και στο Αφγανιστάν,
για την προστασία της ειρήνης και ξένων πολιτών και καλά έκαναν.
Ας πάρουν αυτή τη φορά την απόφαση, ώστε ένα τουλάχιστο Ελληνικό Πολεμικό πλοίο
να αποπλεύσει το γρηγορότερο για περιπολίες με την πολυεθνική Ναυτική Δύναμη
(CTF 150) στη Maritime Security Patrol Area.
Τώρα πρόκειται για την προστασία των Ελλήνων πολιτών της ποντοπόρου Ναυτιλίας,
του υπαριθμόν ένα αιμοδότη της εθνικής μας οικονομίας.

Στην Combined Task Force 150 της MSPA συμμετέχουν οι χώρες, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία,
Δανία, Η.Π.Α., Καναδάς και Πακιστάν.
Οι χώρες που έχουν δηλώσει οτι θα συμμετέχουν στην Ναυτική Δύναμη της Ευρωπαϊκής
΄Ενωσης είναι, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρος, Λιθουανία, Ολλανδία, Σουηδία
και πιθανόν Βρετανία.

Capt. Νίκος Πλακάς

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παραχωρητήριο στη Μονή Βατοπεδίου...


Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιες είναι οι εγγυήσεις των τραπεζικών καταθέσεων στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η λίστα εταιρειών που έχουν εισαγάγει κινέζικα τρόφιμα

Από: http://www.inout.gr/showthread.php?t=27862


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στις 9 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 41 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα

Στις 9 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 41 χρόνια από τη δολοφονία της πιο επαναστατικής μορφής που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης μας, του Τσε Γκεβάρα.
Ο Τσε, εθελοντής γιατρός στο ξεκίνημα του Επαναστατικού Κινήματος του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα και στην συνέχεια ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών, έθεσε προτάσεις, προοπτικές και λύσεις για ένα πιο δημοκρατικό κόσμο. Οι προτάσεις του σήμερα είναι πιο επίκαιρες από ποτέ!
……….
Συνεχίζεται…

Ένα ανήσυχο επαναστατικό πνεύμα, σαν τον Τσε, δεν θα
μπορούσε να γίνει ο γραφειοκράτης πολιτικός στην μετά επανάσταση
Κούβα και έτσι το 1965 έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων Κινημάτων
στην Αφρική και την Λατινική Αμερική. Στις 9 Οκτωβρίου του 1967,
στη Λα Χιγκέρα της Βολιβίας συνελήφθη και δολοφονήθηκε
στο κρεβάτι του την ώρα που κοιμότανε, από πράκτορες της CIA.
Ήταν 39 χρονών.
Η PIAZZA del POPOLO LIVE TV, τιμώντας την μνήμη του,
θα εκπέμπει από σήμερα σπάνιο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό
από τα αρχεία της Κούβας, με ανέκδοτες εικόνες και συνεντεύξεις
με μέλη της οικογένειας Γκεβάρα, φίλους και συντρόφους,
ενώ περιλαμβάνονται όλα τα στάδια της ζωής του θρυλικού
επαναστάτη από τη γέννηση και τα χρόνια της νιότης,
την περιπλάνηση στη Λατινική Αμερική, τη συνάντηση με τον
Φιντέλ Κάστρο, τα ταξίδια του ως υπουργός της επαναστατικής
κυβέρνησης μέχρι τη δολοφονία του στα βουνά της Βολιβίας
στην τελευταία προσπάθεια να διευρύνει τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη.
Καλή τηλεθέαση…

ΔΕΙΤΕ PIAZZA del POPOLO LIVE TV εδώ...
-- PiAZZA del POPOLO
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/
PiAZZA del POPOLO WEB TV
http://piazza-tv.blogspot.com/
PiAZZA del POPOLO WEB RADIO
http://piazza-radio.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος είναι ο facebook-ότερος; Λίστα με τους Έλληνες πολιτικούς που διατηρούν σελίδες στο «Facebook»

Μία λίστα με τις σελίδες των Ελλήνων «πολιτικών» στο FACEBOOK.
.........
Δείτε τη λίστα στο: http://www.dentnews.net/?p=2010



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τους έστειλα μήνυμα και αποδέχονται το λάθος τους

Σας στέλνω την διαμαρτυρία μου στις Τσέχικες αερογραμμές όπου στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν τα Σκόπια σαν «Macedonia».
Από την μέχρι στιγμής απάντησή τους θα διαπιστώσετε ότι αποδέχονται το λάθος τους.

Η δύναμη του internet είναι μεγάλη...
……..
Συνεχίζεται…
--- Στις Σάβ., 04/10/08, ο/η call.centre@csa.cz έγραψε:



Από: call.centre@csa.cz call.centre@csa.cz



Θέμα: Zpráva z WWW formuláře - Napište nám


Ημερομηνία: Σάββατο, 4 Οκτώβριος 2008, 15:50


Please include the following line in all replies.



Tracking number: CSA20081003_0000000928






Dear Mr Kaissimos,



thank you for your email.


We apologize for any discrepancy on our website.
We have forwarded your email to the competent department of Czech Airlines.




Thank you for understanding,
with kind regards and wishing you a nice day,




Zuzana Martinova



Czech Airlines Call Centre



T: +420 239 007 007



T: +420 800 310 310 - Toll free number for calling from the Czech
Republic


http://www.czechairlines.com/


http://www.ok-plus.com/



> -----Original Message-----

> From: CSA - Portal - write us internet@csa.cz

> Sent: Oct 3, 2008 4:36:01 PM CEST

> To: ČSA WebForm daemon call.centre@csa.cz

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απάντηση Φώλια στο «Πρώτο Θέμα»: Οι εμπνευστές του δημοσιεύματος και οι θλιβεροί υπάλληλοί τους, ματαιοπονούν…

Αναφορικά με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην πολιτική μπήκα ως επιτυχημένος επιχειρηματίας. Για μένα η πολιτική δεν υπήρξε ούτε λύση ανάγκης, ούτε όχημα πλουτισμού. Αποτέλεσε και αποτελεί χρέος προσφοράς στον τόπο μου και στους συμπολίτες μου των Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας.
Η δική μου διαδρομή είναι γνωστή και απολύτως διάφανη. Δυστυχώς δεν συνιστά έκπληξη πλέον το γεγονός ότι ορισμένοι μετέρχονται των πιο φτηνών μέσων για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να υπηρετήσουν ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Είναι γνωστοί, άλλωστε, για «τον βίο και την πολιτεία τους».
Στοχοποιούν την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου, επειδή ασχολούνται με την ανάπτυξη μιας μικρομεσαίας επιχείρησης, η οποία ουδέποτε πήρε και ούτε πρόκειται να πάρει έστω και ένα ευρώ κοινοτικών πόρων ή οιασδήποτε άλλης κρατικής επιχορήγησης. Θέτουν δήθεν ηθικά ζητήματα μέσα από κακόβουλους και παραπλανητικούς ισχυρισμούς.
Οι εμπνευστές του δημοσιεύματος και οι θλιβεροί υπάλληλοί τους, ματαιοπονούν. Δεν θα βρουν τίποτα «κάτω απ’ το χαλί». Όλα είναι στο φως. Όλα τα πραγματικά στοιχεία θα δημοσιευτούν στους ισολογισμούς της εταιρείας, σύμφωνα με το νόμο. Αν έχουν άλλη άποψη, ας την καταθέσουν στον εισαγγελέα.
Κατά συνέπεια, θέλω να καταστήσω απόλυτα σαφές πως ούτε δέχομαι πιέσεις, ούτε πρόκειται να υποταχθώ σε επιδιώξεις ξένες προς τα συμφέροντα της πατρίδας, του ελληνικού λαού και της παράταξης που υπηρετώ.
Και όσοι δεν το έχουν κατανοήσει αυτό όπως πρέπει μέχρι σήμερα, θα το καταλάβουν άμεσα».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Πρώτο Θέμα»: Ο Χρήστος Φώλιας και η οικογένειά αγόρασε και αναπαλαιώνει 32 ακίνητα στην Κρήτη από το 2007, όταν ήταν υφυπουργός, έως σήμερα

Πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια, η σύζυγος και τα παιδιά του οποίου είναι ιδιοκτήτες εταιρείας που αγοράζει, αναπαλαιώνει και πωλεί ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ σε ολόκληρη τη χώρα μέσω της εταιρείας MIST Α.Ε.
Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο, όταν ο κ. Φώλιας ήταν υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για τα κοινοτικά κονδύλια.
………….
Περισσότερα: http://www.protothema.gr/content.php?id=15864

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Mist A.E. επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα...

Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», http://www.protothema.gr/content.php?id=15864 , η Mist A.E. επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:
Κατ’ αρχάς υφίσταται σαφής διαφορά μεταξύ των όρων «ιδιοκτησία» και «μεσιτεία». Οι ιδιοκτησίες της εταιρίες ανέρχονται σε συνολικό ποσό χαμηλότερο του 1,000,000 ευρώ.
Η Mist Α.Ε. αγοράζει εγκαταλελειμμένες και ερειπωμένες πετρόκτιστες κατοικίες σε ορεινά, απομακρυσμένα χωριά της Ανατολικής Κρήτης και τα ανακατασκευάζει. Αυτά είναι ιδιόκτητα. Τα υπόλοιπα ακίνητα, στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι μεσιτείες, χωρίς καμία συμμετοχή στην ιδιοκτησία, ανακατασκευή ή εκμετάλλευση. Στη τελευταία περίπτωση η εταιρία αναλαμβάνει ρόλο μεσίτη, όπως και χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες του χώρου.
…………..
Συνεχίζεται…

Τα ακίνητα προωθούνται κυρίως σε κατοίκους του εξωτερικού. Στην ιστοσελίδα μας www.mistsa.com, υπήρχαν και υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρίας.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση, η Mist Α.Ε. δεν έχει λάβει ποτέ, ούτε ένα ευρώ από Ευρωπαϊκά κονδύλια! Είναι μία μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, δημόσιο χρήμα, εθνικές επιδοτήσεις.
Τα μέλη της Mist A.E., η σύζυγος και τα τρία παιδιά του Χρήστου Φώλια, ξεκίνησαν αυτήν την εταιρία το 2007, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών των παιδιών. Είναι δε σαφές ότι ο ίδιος ο κ. Φώλιας δεν μετέχει ούτε ως μέτοχος ούτε ως μέλος του ΔΣ.
Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε εντελώς αυθαίρετα και αβάσιμα τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, μπαίνουμε στην διαδικασία να απαντήσουμε στα δήθεν «καυτά εννέα ερωτήματα», διότι πολύ απλά δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.
1. Είναι ηθικά και πολιτικά αποδεκτό μέλη της οικογένειας εν ενεργεία υπουργού να συστήνουν εταιρία Real Estate αλλά και μελετών αναπτυξιακών και κοινοτικών προγραμμάτων, όταν μάλιστα εκείνος βρίσκεται στο αρμόδιο υπουργείο και ειδικά στον ίδιο ακριβώς τομέα δράσης;

Ουδέποτε είχαμε σχέση με ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ!

2. Πώς η επίμαχη εταιρία αγόρασε ακίνητα τεράστιας αξίας (περίπου 6 εκατ. ευρώ) και ανακατασκεύασε τόσα άλλα εξοχικά σπίτια όταν το μετοχικό της κεφάλαιο φτάνει μόλις τα 60 χιλ. ευρώ;

Τα ποσά που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι αυθαίρετα, παραπλανητικά και εκ του πονηρού κατασκευασμένα. Επιπροσθέτως, οι ισολογισμοί της εταιρίας θα δημοσιευθούν σύμφωνα με το νόμο. Όποιος επιθυμεί περαιτέρω πληροφόρηση να απευθυνθεί στον πληρεξούσιο δικηγόρο της εταιρίας.

3. Αυτό έγινε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με δάνεια ή με ιδιωτική χρηματοδότηση;

Η εταιρία έχει πλήρως την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις όποιες επενδύσεις αποφασίσει. Τα κεφάλαια αντλούνται με τραπεζικό δανεισμό και ιδιωτική χρηματοδότηση.

4. Αν ισχύει η τελευταία περίπτωση, πώς προχώρησαν επενδύσεις της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το «πόθεν έσχες» του ο υπουργός δηλώνει καταθέσεις 950 χιλ. ευρώ;

Το πόθεν έσχες του Υπουργού δεν έχει καμία σχέση με τη εταιρία. Τα περί επενδύσεων 6 εκατομμυρίων υπάρχουν μόνο στη φαντασία του συντάκτη του δημοσιεύματος και στις σκοπιμότητες που υπηρετεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναφορά στην αγορά «ολόκληρου χωριού», όταν στην πραγματικότητα πρόκειται για 8 ερείπια!

5. Παράλληλα, εάν έχει υπάρξει τραπεζικός δανεισμός, με τι όρους και με ποιες προσωπικές εγγυήσεις (και φυσικά από ποια τράπεζα) δόθηκαν τα χρήματα;

Δανειακές συμβάσεις έχουν συναφθεί με την τράπεζα Πειραιώς και στη βάση αμιγώς τραπεζικών κριτηρίων.

6. Γιατί υπήρξε αλλαγή του Δ.Σ. του εταιρίας 18 μόλις ημέρες μετά τη καταχώρηση της εταιρίας στο μητρώο Α.Ε.; Υπήρχε κάποιος λόγος για τον οποίο τα τρία του παιδιά που φέρουν το επώνυμο του, κάτι που δεν συμβαίνει με την σύζυγο του αποχώρησαν;

Για να μην θεωρηθεί ότι τα παιδιά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το όνομα του πατέρα τους.

7. Μπορεί μία εταιρία, σε μόλις 21 μήνες λειτουργίας να παρουσιάζει τόσο μεγάλες δραστηριότητες; Μήπως προΰπήρχε κάποιο άλλο σχήμα, το οποίο και δεν δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες»;

Ούτε μεγάλες δραστηριότητες παρουσίασε η εταιρία, ούτε υπήρξε ποτέ στο παρελθόν άλλη παρόμοια εταιρία.

8. Η εταιρία συμφερόντων της οικογένειάς του έχει εκπονήσει μελέτες για κοινοτικά προγράμματα και, αν ναι, ποιες είναι αυτές και για ποιους;

Καμία απολύτως μελέτη.

9. Η Mist Α.Ε. έχει εισπράξει κοινοτικές και εθνικές επιδοτήσεις;

Ούτε ένα ευρώ!


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Ιωάννη Τσαμούρη, πληρεξούσιο δικηγόρο της εταιρίας MIST AE, στο τηλέφωνο 6944 362 449.

Η εταιρία επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της σχετικά με τα στοιχεία του δημοσιεύματος που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τόσο για τους συντάκτες του δημοσιεύματος όσο και για αυτούς που θα είχαν την πρόθεση να το αναπαράγουν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...