Ειδήσεις

24 Μαρ 2008

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί στη φύλαξη πολιτικών προσώπων

Κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου, το οποίο καθορίζει τον αριθμό των αστυνομικών που θα διατίθενται για την προστασία επίσημων προσώπων.

Συγκεκριμένα θα διατίθενται:


  • για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι 50 αστυνομικοί, τέσσερα συνοδευτικά αυτοκίνητα και αντίστοιχες μοτοσικλέτες
  • για τους αρχηγούς των κομμάτων μέχρι 20 αστυνομικοί, δύο συνοδευτικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες
  • για υπουργούς μέχρι οκτώ αστυνομικοί, ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα
  • για τους αναπληρωτές υπουργούς μέχρι έξι αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα
  • για τους υφυπουργούς μέχρι τέσσερις αστυνομικοί
  • για τους βουλευτές της Αττικής και τους ευρωβουλευτές ένας αστυνομικός
    για τους βουλευτές των άλλων νομών δύο αστυνομικοί
  • για τους πρώην πρωθυπουργούς μέχρι οκτώ αστυνομικοί
  • για τον πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τους πρόεδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέχρι τέσσερις αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα
  • για τους διπλωμάτες, εάν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας, δύο αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα
  • για στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μέχρι δεκαπέντε αστυνομικοί
  • για στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι δέκα αστυνομικοί

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Online συγκέντρωση υπογραφών για να γίνει δημοψήφισμα

Τις 3.500 έχουν φτάσει η υπογραφές που έχει συγκεντρώσει στην ιστοσελίδα του ο ΣΥΝ οι οποίες στηρίζουν την πρωτοβουλία για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Αύριο, στο Σύνταγμα θα συλλέγονται υπογραφές και κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Οι υπογραφές μετά θα σταλούν στα γραφεία του κόμματος άρα θα σταματήσει και η συλλογή τους.

Στο http://www.syn.gr/ μπορείτε να υπογράψετε και να δείτε και τα ονόματα όσων το έχουν ήδη κάνει.




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θιβέτ

Το Θιβέτ βρίσκεται στην κεντρική Ασία και σε υψόμετρο 5.000 μέτρων. Το όνομά του προέρχεται από σανσκριτική λέξη και σημαίνει "ουρανός"

Είναι γνωστό ως "η Στέγη ή Πύλη του Κόσμου".
Η εξ ορισμού απομόνωση της περιοχής καθιστά δύσκολα τα στοιχεία για την ιστορία της. Εκτιμάται πάντως ότι το Θιβέτ άνθισε τον 7ο αιώνα όπότε έγινε ανεξάρτητο βασίλειο με πρωτεύουσα τη Λάσα.
Έως το 10ο αιώνα ήταν ισχυρό με πλούσια αγροτική κοινωνία.
Την εξουσία ασκούσε ο Δαλάι Λάμα.
Το 13ο αιώνα κατακτήθηκε από το Τζέκινς Χαν και τους Μογγόλους.
Το 18ο αιώνα εμφανίστηκαν οι Κινέζοι. Η θιβετιανή ηγεσία είχε αρχίσει να εξασθενεί και ο αυτοκράτορας της Μογγολίας το έθεσε υπό τον έλεγχό του.
Οι βρετανοί εισέβαλαν στο Θιβέτ και κατέλαβαν τη Λάσα το 1904.
Μετά την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας όμως, το 1949-1950 ο Μάο Τσε Τουνγκ διέταξε την απελευθέρωση του Θιβέτ.
Οι συγκρούσεις για τη γη και το θρήσκευμα υποχρέωσαν το Δαλάι Λάμα να βρει καταφύγιο στην Ινδία το 1959.
Έκτοτε η διαμάχη μεταξή του Πεκίνου και του Δαλάι Λάμα αναφορικά με το καθεστώς του Θιβέτ παραμένει.
Η μεν Κίνα θεωρεί ότι είναι νόμιμη, το Θιβέτ επιμένει ότι αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο.
Τα πρόσφατα επεισόδια στο Θιβέτ, μεταξύ διαδηλωτών που ζητούν την ανεξαρτησία του και κινεζικών δυνάμεων που κατέστειλαν βίαια τις διαδηλώσεις, έστρεψαν και πάλι τα βλέμματα στην περιοχή αυτή που συνεχίζει να παλεύει για τη διατήρηση της κληρονομιάς της.
Στο μετάξύ ο 14ος Δαλάι Λάμα έχει εγκαταλείψει τη χώρα και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την ανεξαρτησία του Θιβέτ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι λέει για την περιπέτειά του ο φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια

Από την εφημερίδα "Θεσσαλονίκη"

Σίγουρος για την τελική δικαίωσή του δηλώνει στη “Θ” ο Παναγιώτης Κ., ο φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια, που παραπέμπεται σε δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Θεσσαλονίκης, έπειτα από απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ο Παναγιώτης θα δικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό με τις κατηγορίες της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών βομβών, έκρηξης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένης φθοράς. Ο Παναγιώτης ισχυρίζεται πως την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν ένα χιλιόμετρο μακριά, στο Πολυτεχνείο. Το ίδιο πιστοποιούν και 20 περίπου συμφοιτητές του.
Ο Παναγιώτης μια φορά το μήνα είναι υποχρεωμένος να δίνει το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα. Δεν έχει όμως την παραμικρή αμφιβολία για την τελική έκβαση της υπόθεσης: "Είμαι αθώος, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Υπάρχει το οπτικοακουστικό υλικό, υπάρχουν οι μαρτυρίες των συμφοιτητών μου. Πιστεύω πως δεν θα γυρίσουμε στον Μεσαίωνα, όπου καταδικάζονταν αθώοι".
Στέρηση εξόδου από τη χώρα. Πώς έχει βιώσει ψυχολογικά αυτήν την εμπειρία: "Είναι πραγματικά σοκαριστικό να πηγαίνεις σʼ ένα πάρτι και μετά από τρεις μέρες να βρίσκεσαι στη φυλακή για κάτι που δεν έκανες (έμεινε προφυλακισμένος για 46 μέρες στον Αυλώνα). Πάντως, οι συγκρατούμενοί μου μου φέρθηκαν καλύτερα από τους αστυνομικούς, οι οποίοι εκείνες τις πρώτες ώρες μου άσκησαν τεράστια ψυχολογική βία προκειμένου να ομολογήσω αυτό που δεν έκανα. Με απειλούσαν πως αν δεν ομολογούσα, θα σάπιζα στη φυλακή. Αυτή η ιστορία μού έχει στερήσει πράγματα. Βλέπω τους συμφοιτητές μου να φεύγουν με Erasmus στο εξωτερικό και εγώ μένω καθηλωμένος στην Ελλάδα, επειδή μου έχει στερηθεί η έξοδος από τη χώρα. Γιατί; Πάντως, πρέπει να πω πως από την πρώτη στιγμή όλοι στάθηκαν κοντά μου. Οι γονείς μου, οι φίλοι μου, οι καθηγητές μου, κόμματα, επιστημονικοί και άλλοι φορείς. Και τελικά είμαι πεπεισμένος πως θα βγω κερδισμένος απʼ όλο αυτό. Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό”.
Ένας καχύποπτος θα έλεγε, μα τέτοια σύμπτωση; Και στις δύο φορές που έγιναν επεισόδια συνελήφθη άδικα; Ο Παναγιώτης απαντά: "Όταν αναπτύσσεις κινηματική δραστηριότητα, υπάρχει ο κίνδυνος να υποστείς την καταστολή των αστυνομικών αρχών, ακόμα κι αν δεν έχεις διαπράξει κάποιο αδίκημα. Πρόκειται για σύμπτωση, αφού στο συλλαλητήριο η αστυνομία "έσπασε" το επίσημο φοιτητικό μπλοκ του ΑΠΘ και από τους 49 συλληφθέντες σχεδόν οι 40 ήταν από τη Θεσσαλονίκη".

Του Γιώργου Χατζηλίδη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκθεση ολυμπιακών δαδών

Οι Ολυμπιακές δάδες, ένα αναπόσπαστο στοιχείο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο σηματοδοτεί κάθε φορά με την αφή της Ολυμπιακής φλόγας την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος, εκτίθενται από το Σάββατο 21 Μαρτίου, στη Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου. Στην έκθεση περιλαμβάνονται οι δάδες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1936 έως το 2004.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το FBI στα Τίρανα

Έξι πράκτορες του FBI θα συμμετάσχουν από την ερχόμενη Τετάρτη, στην έρευνα που γίνεται για τις εκρήξεις που είχαν σημειωθεί σε στρατιωτική βάση κοντά στα Τίρανα,στην Αλβανία,με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 22 και να τραυματιστούν περίπου 300 άνθρωποι.
Σύμφωνα με την αριστερή αντιπολίτευση,η έκρηξη έδωσε την ευκαιρία να ανακαλυφθεί μία "τεράστια λαθραία διακίνηση όπλων".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαύρες σημαίες στην Αρχαία Ολυμπία αλλά από ποιους και γιατί;

Δελτίο Τύπου ΛΑ.Ο.Σ.

Το θέμα της μαύρης σημαίας που σήκωσαν δυο «διαπιστευμένοι» στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία, σχετικά με τα γεγονότα στο Θιβέτ, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Είχαν σχεδιαστεί και έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στους προσελθόντες, για ένα γεγονός στη χώρα μας που θα το έδειχναν τα κανάλια σε όλο τον κόσμο;
Ποιοι, ανεξάρτητα από την ανάγκη σεβασμού των ανθρώπινων και θρησκευτικών δικαιωμάτων σε όλη τη Γη, και βεβαίως και στην Λαϊκή Κίνα, σύμφωνα όμως πάντα και με τους νόμους και ιδιαιτερότητες της, οργάνωσαν μια τέτοια ενέργεια;
Μήπως οι Αμερικανοί και η «Νέα τάξη», έντρομοι από την άνοδο της «κίτρινης Υπερδύναμης», και ορεγόμενοι το τεράστιο οικονομικό δυναμικό και πλουτοπαραγωγούς πόρους της απέραντης χώρας, ετοιμάζονται για τίποτε «πορτοκαλιές επαναστάσεις» και ξεσήκωμα «αντιφρονούντων» εκεί, εν όψει των Ολυμπιακών του Πεκίνου;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κοντολίζα Ράις και Σαρκοζί για Θιβέτ

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις κάλεσε σήμερα την κινεζική κυβέρνηση να υιοθετήσει μια πιο "βιώσιμη" πολιτική στο Θιβέτ και δήλωσε πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συνομιλήσει με το Δαλάι Λάμα.

"Πιστεύουμε πως η απάντηση όσον αφορά το Θιβέτ είναι να υπάρξει μια περισσότερο βιώσιμη πολιτική εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης στο θέμα του Θιβέτ", δήλωσε η Ράις προς δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί απηύθυνε στον κινέζο ομόλογό του Χου Τζιντάο μήνυμα στο οποίο απευθύνει έκκληση "για αυτοσυγκράτηση και για τερματισμό τον βιαιοτήτων μέσω του διαλόγου στο Θιβέτ", ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.
"Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ευχή ο διάλογος που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια ανάμεσα στις κινεζικές αρχές και τους αντιπροσώπους του Δαλάι Λάμα να επαναληφθεί σύντομα και να εμβαθυνθεί ώστε όλοι οι Θιβετανοί να αισθανθούν πως είναι σε θέση να βιώσουν πλήρως την πολιτιστική και πνευματική ταυτότητά τους στους κόλπους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας", συνεχίζει το κείμενο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα" για το επεισόδιο

"Η Ολυμπιακή φλόγα μπορεί να είναι ιερή, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ περισσότερο.
Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την κινεζική κυβέρνηση να λάβει την Ολυμπιακή φλόγα, σύμβολο της ειρήνης, χωρίς να καταγγείλει τη δραματική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, λιγότερο από πέντε μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
Όλα τα δυνατά μέσα, πρέπει τώρα να χρησιμοποιηθούν για να καταδικαστούν οι σοβαρές παραβιάσεις των βασικών ελευθεριών στην Κίνα.
Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» ζητούν επίσης από αρχηγούς κρατών, αρχηγούς κυβερνήσεων και μέλη της βασιλικής οικογένειας να απέχουν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, στις 8 Αυγούστου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το βίντεο του επεισοδίου στην Αρχαία Ολυμπία κατέ την τελετή της Αφής της Φλόγας

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του Πεκίνου, τρεις Γάλλοι, δημοσιογράφοι της οργάνωσης "Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα" επιχείρησαν να αναρτήσουν μαύρα πανό εντός του σταδίου.

Δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=UzT0rw47-j4&eurl=http://www.lemonde.fr/asie-pacifique/article/2008/03/24/le-periple-de-la-flamme-olympique-vers-la-chine-debute-sur-fond-de-pol

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επεισοδιακή τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Light the passion, Share the ...handcuffs!!!

Από:http://grbloopers.blogspot.com/

Ζευγάρι διαδηλωτών από την ομάδα "Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα" προσπάθησε να διακόψει την ομιλία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής «Πεκίνο 2008», Λιου Τσι με συνθήματα υπέρ του Θιβέτ, ενώ στα χέρια του κρατούσε μία μαύρη σημαία με τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, συνέχισε την ομιλία του, υψώνοντας μάλιστα τον τόνο της φωνής του, ενώ οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους διαδηλωτές, πριν πάρει έκταση το επεισόδιο.

Το έκρυψε και η ΕΡΤ, απέσυρε ταχύτατα την κάμερα και το αποσιώπησε μεταβαίνοντας σε ένα μακρινό γενικό πλάνο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Εμφάνιση" διαχειρίστριας blog

Ε-mail αναγνώστη


Μεγάλη μέρα ξημέρωσε σήμερα.
Θα «εμφανιστούν» λέει, συνεργάτες γνωστού μπλογκ.
Εγώ όμως θέλω να τους προλάβω.
Αν και «άνοιξε και σας περιμένει» μόλις χθες, η Ανεμίτσα Μπλογκίδου είναι η πρώτη διαχειρίστρια που «εμφανίζεται».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα ΜΜΕ φταίνε και για αυτά που τρώτε!

Επιστολή τηλεθεατών

Κυρίες και κύριοι
Έχετε βάλει ως στόχο να μας ξεκάνετε!
Από πρώτοι που ήμασταν σε μακροζωία παγκοσμίως, φτασαμε 15οι από τότε που τα ΜΜΕ με τις διαφημίσεις και τους μάγειρες - μαϊντανούς, έχουν αναλάβει μαζί με άλλα πολλά την καταστροφή της ελληνικής φυλής!


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Σουρωτήρι" η Ελλάδα από τις γεωτρήσεις - Επιβαρύνουν την κατάσταση οι παράνομες

Μήνυμα αναγνώστη


Εδώ και τρία χρόνια φωνάζω, σε όλες τις τοπικές αρχές, ότι οι παράνομες γεωτρήσεις θα στερέψουν τις φυσικές πηγές που υπάρχουν στην περιοχή Καλαβρύτων.
Δυστυχώς επαληθεύτηκα.
Εγώ είχα μια φυσική πηγή στην ιδιοκτησία μου.
Τη χρησιμοποιούσα για ύδρευση και άρδευση.
Εδώ και καιρό γύρω άπό το κ΄τημα μου έχουν γίνει και εγώ δεν ξέρω πόσες γεωτρήσεις, πολλές από αυτές παράνομες. Αποτέλεσμα;
Η πηγή στέρεψε και τώρα πια, δεν έχουμε νερό στο σπίτι μας, ούτε να πιούμε.
Μπορεί κάποιος σε αυτή την χώρα, να μου πει τι θα πίνουμε τώρα, πώς θα ποτίσω τα 400 δέντρα τα οποία έχω φυτέψει εδώ και χρόνια;
Ποιοι είναι αυτοί που καταστρέφουν το περιβάλλον για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καινούρια αλλά ετοιμόρροπα διαμερίσματα

Μήνυμα αναγνώστη

Τον Απρίλιο του 2003 αγοράσαμε εγώ και η σύζυγός μου ένα καινούριο διαμέρισμα, στο Αγρίνιο.
Τον Αύγουστο του 2003, πήγαμε να κατοικήσουμε στο καινούριο διαμέρισμα..
Μετά από έντεκα (11) μήνες από την αγορά του διαμερίσματος και συγκεκριμένα στις 18 και 19 Μαρτίου του 2004, έκανε σεισμό στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να κάνει ρωγμή σε ένα κύριο δοκάρι Δ3 της οικοδομής πάνω από την είσοδο του διαμερίσματος μου και στη Κ8 κολώνα.
Δυστυχώς, αλλά παρ’ όλες τις εκκλήσεις μου, κανείς δεν ερχόταν επίσημα να καταγράψει το μέγεθος της ζημιάς και να αναλάβει την ευθύνη. Δεν μας ενημέρωσαν αν θα επισκευασθεί και ποιος θα επωμισθεί το όφελος.

Αναρωτιέμαι λοιπόν για το ποιος ευθύνεται; Να σημειώσω ότι για την αγορά του διαμερίσματος πληρώσαμε 105.500,00 €.
Για τους ανωτέρω λοιπόν λόγους το Φεβρουάριο του 2004 έκανα καταγγελία στο Τεχνικό Επιμελητήριο Αγρινίου, - αφού πρώτα πλήρωσα 941,00 €- για γνωματεύσεις δύο Μηχανικών.
Όμως, από τότε έως σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.
Να τονίσω επίσης τα εξής: Ο κατασκευαστής που ανέλαβε την εν λόγω οικοδομή με τη ρωγμή στο δοκάρι και την κολώνα, στη επόμενη οικοδομή που κατασκεύασε ξέρετε τι έγινε; Έκανε ρωγμές στις βεράντες 1ου και 2ου ορόφου.
Αναρωτιέμαι λοιπόν σαν Έλληνας Πολίτης που αναζητά το δίκιο του στις Αρχές αυτής της Χώρας ποιος σταμάτησε αυτόν τον κατασκευαστή και τους μηχανικούς που υπογράφουν τα ετοιμόρροπα σπίτια που ο κοσμάκης τα αγοράζει με το υστέρημα πολλών ετών;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Εμείς, τα παιδιά του καρκίνου»

Από: http://www.bavzer.blogspot.com/

“Ονομάζομαι Α. Τ. καρκινοπαθής στο τελευταίο (κατά την Ιατρική) στάδιο μεταστατικού καρκίνου από Θεσσαλονίκη, είμαι αναγνώστρια σας και διαβάζοντας την επιστολή διαμαρτυρόμενου πολίτη με την αργοπορία των γιατρών αναρωτήθηκα για το πόσο θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούν για την κατάντια του συστήματος Υγείας οι καρκινοπαθείς, οι άνθρωποι που έχουν συνεχές ραντεβού με τον θάνατο και που οι Γιατροί και οι Υπουργίσκοι, αργούν καθημερινά στο ραντεβού-συνέπειας μαζί τους.
Οι καρκινοπαθείς είναι οι ασθενείς που διαμαρτύρονται λιγότερο στις αίθουσες αναμονής των νοσοκομείων. Η αρρώστια που τους έχει καταβάλει δεν είναι ιάσιμη. Προσβλέπουν στον Θεό παρά στους ανθρώπους και οτιδήποτε προσφερθεί από τους ανθρώπους και την επιστήμη είναι δώρο που αποδέχονται με ευγνωμοσύνη, ευχαριστώντας, μακριά πια από προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες , για την κάθε στιγμή καλής ή υποφερτής ποιότητας ζωής πού τους χαρίζεται και για την οποία παλεύουν με νύχια και με δόντια.
Τα παιδιά του καρκίνου έχουν υπομονή με τους νοσηλευτές. Γιατί οι νοσηλευτές είναι σύμμαχοι στον αγώνα τους. Εργάζονται με μισθούς πείνας, δεν είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά και παρασκευάζουν χωρίς να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, τα χημειο-θεραπευτικά διαλύματα με κίνδυνο της υγείας τους. Στο τσουνάμι της νοσηλείας εξυπηρετούν διπλάσιο αριθμό αρρώστων από τον προβλεπόμενο διασπείροντας τους αρρώστους και σε άλλα τμήματα άλλων κλινικών εφόσον τα κρεβάτια δεν επαρκούν για όλους.
Στην νυχτερινή του βάρδια, ένας νοσηλευτής έχει την ευθύνη ενός ολόκληρου ορόφου-τμήματος, γιατί κανένας υπουργίσκος δεν το πήρε ως προσωπική του υπόθεση να κάνει προσλήψεις νοσηλευτών. Όταν λοιπόν κάποια φορά αστοχήσει το χέρι της νοσηλεύτριας να βρει φλέβα με την πρώτη, της δίνουν κουράγιο λέγοντας της –δεν πειράζει, μη στενοχωριέσαι, ξανατρύπησε τις χημειοκαμένες φλέβες μου, θα βρείς άλλο σημείο.
Τα παιδιά του καρκίνου έχουν υπομονή με τους γιατρούς Δεν γογγύζουν ούτε όταν περιμένουν τις ατέλειωτες πέντε, έξι ,ή επτά ώρες, στην «επί της γης κόλαση», στα «σαλόνια» - αίθουσες αναμονής του Θεαγένειου, με το βαλιτσάκι με τα απαραίτητα για την διήμερη ή τριήμερη νοσηλεία τους για να τους ανακοινωθεί τελικά, ότι δεν υπάρχει κρεβάτι διαθέσιμο. Ξέρουν ότι πρέπει να φύγουν και να ξανάρθουν την επόμενη προετοιμάζοντας τον εαυτό τους άλλη μια νύχτα για την επόμενη μέρα που θα επιστρέψουν έχοντας την ελπίδα να βρούν κρεβάτι διαθέσιμο.
Δεν γογγύζουν, δεν εκφράζουν παράπονα στους γιατρούς τους ούτε στην αίθουσα αναμονής της βραχείας ογκολογικής κλινικής του Παπαγεωργίου, όταν, ώρες ατέλειωτες, περιμένουν υπομονετικά να τους δει ο γιατρός τους και στην συνέχεια να κάνουν την θεραπεία τους, μετά από ώρες ταξίδι, ερχόμενοι από κάποια άλλη πόλη της Βόρειας Ελλάδας.
Και εκεί ο γιατρός έχει έρθει στην ώρα του, αλλά θα πρέπει να είναι βιονικός για να καταφέρει να αποφασίσει για την ζωή 80-100 ανθρώπων στα λίγα λεπτά που αντιστοιχούν στον κάθε καρκινοπαθή και να αποφύγει το λάθος. Οταν ο γιατρός καθημερινά αποφασίζει για 100 ζωές, θα το κάνει το λάθος και το λάθος αυτό θα κοστίσει μια ζωή.
Θυμώνουν οι καρκινοπαθείς αλλά δεν τα βάζουν ούτε με τους νοσηλευτές ούτε τους γιατρούς τους γιατί ξέρουν καλά ότι δεν φταίνε αυτοί, που δεν υπάρχουν άλλα τρία Θεαγένεια για να εξυπηρετήσουν τους καρκινοπαθείς όλης της Βόρειας Ελλάδας.
Υποπτεύομαι πως οι νοσηλευτές και κυρίως οι ογκολόγοι πλέον στην Ελλάδα, όταν ανήκουν στην κάστα εκείνη των υπαλλήλων, που « δεν τα παίρνουν», μάλλον δουλεύουν για να σώσουν την ψυχή τους. Όπως ο χειρούργος-ογκολόγος της γράφουσας, ό ίδιος με καρκίνο, τελείως καθαρός από δοσοληψίες φακέλων, έδινε την ψυχή του στην πολύωρη εγχείρηση να σώσει αυτό, που άλλοι θεωρούσαν χαμένη υπόθεση, σε ένα κράτος που έχει το θράσος να μιλάει για πολιτισμό ενώ δεν έχει εξασφαλίσει το αυτονόητο - ένα κρεβάτι στον άρρωστο.
Σε ένα κράτος που δεν σέβεται τον γιατρό και τον νοσηλευτή αλλά πάνω από όλα δεν σέβεται τον άρρωστο.Οργίζονται στα ασανσέρ του Θεαγένειου οι καρκινοπαθείς και οι συνοδοί τους, στα δύο ασανσέρ του Θεαγένειου, που χωρούν τόνους πόνου και απόγνωσης και που μέσα τους στοιβάζονται ταυτόχρονα οι βαριά εγχειρισμένοι στα φορεία, μαζί με συνοδούς , με τον κίνδυνο να μολυνθούν.
Και δυσανασχετούν, γιατί δεν θέλουν και όμως πρέπει να ανέβουν στο κολαστήριο αλλά δεν χωρούν και φωνάζουν, γιατί εκεί ο φταίχτης έχει πρόσωπο και λέγεται κράτος. Το κράτος που δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε να γίνουν καινούργια αντικαρκινικά νοσοκομεία και που δεν κάνει εδώ και πολλά χρόνια προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Οι καρκινοπαθείς κάποιες στιγμές όμως χάνουν την υπομονή τους γιατί δεν έχουν ούτε τους γιατρούς σύμμαχους στην αρρώστια τους. Είναι οι στιγμές που πρέπει να παλέψουν τελείως μόνοι τους, γιατί στο σύστημα υγείας δεν υπάρχουν μόνο οι φακελοφονιάδες αλλά και οι αδίστακτοι ερευνητές γιατροί, «φονιάδες της έρευνας», γιατροί που αδιαφορώντας για την τύχη του δικού τους ασθενή, ισχυριζόμενοι πως οποιαδήποτε θεραπεία θα ήταν μάταιη, τον αποκλείουν από οποιοδήποτε θεραπευτικό σχήμα, (ενώ άλλοι ογκολόγοι διαβεβαιώνουν για το αντίθετο,) αρνούνται οποιαδήποτε διευκόλυνση, ώστε να αναζητήσει ο ασθενής την τύχη του στο εξωτερικό.
Και όλα αυτά προκειμένου να τον εντάξουν στην κλινική έρευνα κάποιου νέου φάρμακου, το οποίο όμως όταν θα έχει έρθει, πιθανότατα, να είναι για τον ασθενή πλέον πολύ αργά.Και όταν τα παιδιά του καρκίνου χάσουν την υπομονή τους αλλά κυρίως την εμπιστοσύνη στους γιατρούς τους, δεν κάνουν καταγγελίες και μηνύσεις.
Χάνουν την ελπίδα τους, και όταν χάσουν την ελπίδα τους αποσύρονται από τον αγώνα να κερδίσουν την ζωή τους και αποσύρονται σιγά -σιγά από την ίδια την ζωή.”

Η επιστολή δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", στη στήλη "Πρόσωπα & προσωπεία", του Χρήστου Μιχαηλίδη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και στα δικά μας...

Η Σεσιλιά Σιγκανέρ- Αλμπενίζ, πρώην σύζυγος του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, τέλεσε χθες τον τρίτο της γάμο με τον εκδότη Ρισάρ Ατιάς στο κέντρο Ροκφέλερ, στη Νέα Υόρκη.

Το ζεύγος κατέφθασε, ακολουθούμενο από αμέτρητους παπαράτσι, με λιμουζίνες με φυμέ τζάμια στις 23.30, ώρα Ελλάδος, στην είσοδο του κέντρου Ροκφέλερ, προτού κατευθυνθούν στον υπόγειο σταθμό στάθμευσης του ιστορικού κτηρίου.
Η πρώην σύζυγος του Σαρκοζί δεν εμφανίσθηκε ούτε μία στιγμή στο πλήθος των περίπου 50 φωτογράφων, που παραμόνευαν το ζεύγος.
Η τελετή του γάμου πραγματοποιήθηκε στη 01.00, ώρα Ελλάδος, στο φημισμένο Αρ Ντεκό εστιατόριο του 65ου ορόφου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ακολούθησε κοκτέιλ και εορταστικό δείπνο με περίπου 150 προσκεκλημένους του ζευγαριού, η πλειονότητα των οποίων διέσχισε τον Ατλαντικό για να παραστεί στο χαρμόσυνο γεγονός. Ο γάμος αυτό είναι ο τρίτος για την Σεσιλιά Σιγκανέρ- Αλμπενίζ, που έχει δυο κόρες από τον πρώτο γάμο της με τον γάλλο τηλεπαρουσιαστή Ζακ Μαρτέν, που πέθανε το 2007.
Έχει επίσης ένα γιο από τον δεύτερο γάμο της με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον Λουί 10 ετών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι Πρωθιέρειες της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

H Μαρία Ναυπλιώτου είναι η 10η κατά σειρά Πρωθιέρεια στην ιστορία του θεσμού από το 1936 μέχρι σήμερα και την 9η κατά σειρά όσον αφορά την αφή της ιερής φλόγας για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και η οποία διαδέχεται τη Θάλεια Προκοπίου.

Οι Πρωθιέρειες της τελετής αφής των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1936 μέχρι σήμερα:
- Κούλα Πράτσικα (1936)
- Μαρία Αγγελοπούλου (1948)
- Ξανθίππη Πηχεών-Θεολογίτη (1952)
- Αλέκα Μαζαράκη-Κατσέλη (1956, 1960, 1964)
- Μαρία Μοσχολιού (1968, 1972, 1976, 1980)
- Κατερίνα Διδασκάλου (1984, 1988)
- Μαρία Παμπούκη (1992, 1996)
- Θάλεια Προκοπίου (2000, 2004)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η κινεζική τηλεόραση διέκοψε την αναμετάδοση

Η αναμετάδοση της τελετής αφής της φλόγας διακόπηκε από την κινεζική τηλεόραση για μερικά δευτερόλεπτα, χωρίς εξήγηση, λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του Λιου Τσι και όταν έγινε το επεισόδιο με τους διαδηλωτές.
Στο διάστημα αυτό, η κινεζική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες αρχείου από την Ολυμπία και την αφή της ολυμπιακής φλόγας.

Πηγή: http://www.in.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επεισόδιο από διαδηλωτές στη διάρκεια της τελετής της Αφής της Φλόγας

Ζευγάρι διαδηλωτών προσπάθησε να διακόψει την ομιλία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής «Πεκίνο 2008», Λιου Τσι με συνθήματα υπέρ του Θιβέτ, ενώ στα χέρια του κρατούσε μία σημαία.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, συνέχισε την ομιλία του, υψώνοντας μάλιστα τον τόνο της φωνής του, ενώ οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους διαδηλωτές, πριν πάρει έκταση το επεισόδιο.

Πηγή: http://www.in.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συναγερμός στον Έβρο για τη γρίπη των πτηνών

Ανακοίνωση Νομαρχίας Έβρου


Σας γνωρίζουμε ότι, στις 17-3-2008 επιβεβαιώθηκε νέα εστία γρίπης των πτηνών, υψηλής παθογονικότητας, σε οικόσιτα πουλερικά στα Ύψαλα της Τουρκίας, σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από τα σύνορά μας.
Παρακαλούμε όπως τηρηθούν αυστηρά, από τους κατόχους οικόσιτων πουλερικών και τους εκτροφείς πουλερικών προς πώληση ως οικόσιτων, τα μέτρα που προβλέπονται από την υπ'αριθ.: Τ/1887/22-5-2006 Απόφαση του Νομάρχη Έβρου και συγκεκριμένα:
1. Απαγορεύεται στους κατόχους πουλερικών που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποτάμια, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές; να διατηρούν οικόσιτα πουλερικά σε ανοικτούς χώρους (προαύλιο, αυλές, αγρούς κλπ).
Τα ανωτέρω οικόσιτα πουλερικά πρέπει να περιοριστούν αποκλειστικά σε στεγασμένους και περιφραγμένους χώρους, τα κενά των οποίων πρέπει να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν κάθε επαφή των πουλερικών αυτών με άγρια πτηνά.
2. Οι υπόλοιποι κάτοχοι πουλερικών του Νομού, μπορούν να εκτρέφουν τα οικόσιτα πουλερικά τους μόνο εντός περιφραγμένων χώρων (αυλές, οικόπεδα κλπ).
3. Σε περίπτωση αυξημένης νοσηρότητας ή μαζικής θνησιμότητας των πουλερικών οι κάτοχοί τους υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα τις κτηνιατρικές αρχές στο τηλέφωνο 2551026717.
4. Η απαγόρευση πώλησης πουλερικών και πτηνών οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε είδους σε υπαίθριες λαϊκές αγορές ή δρόμους, συνεχίζει να ισχύει. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι καθαρά προληπτικά καθόσον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα πτηνά του Νομού μας.
Οι Παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται ποινικά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άρχισε το ταξίδι της Φλόγας


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...