Ειδήσεις

23 Ιουν 2008

Η Νομαρχία Πειραιά στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης

Να συνειδητοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες και τον τόπο και να στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, καλεί την κυβέρνηση ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει για τις 26 Ιουνίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.
…………….
Συνεχίζεται

Σε επιστολή του προς την Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε. ο κ. Μίχας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της Νομαρχίας Πειραιά στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων των Ν.Α. για την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης Πειραιά αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση προεκλογικά μιλούσε για ενίσχυση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με πόρους, μέσα και προσωπικό. Μιλούσε για αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Υποσχέθηκε εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο ώστε να μην υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι. Δεσμεύτηκε για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων της αυτοδιοίκησης. Υποσχέθηκε πολλά, αλλά στον δρόμο τα «λησμόνησε», διαψεύδοντας οικτρά τις προσδοκίες όλων μας» και συνεχίζει «για τις μισθολογικές και όχι μόνο ανισότητες που υφίστανται οι εργαζόμενοι των Ν.Α. και το αίσθημα της αδικίας που εύλογα σας διακατέχει εξαιτίας της άνισης μεταχείρισής σας, κάναμε δυναμική παρέμβαση και στο πρόσφατο Συνέδριο της ΕΝΑΕ για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση. Πετύχαμε ο βασικός και αδιαπραγμάτευτος όρος μας για άρση του σημερινού απαράδεκτου καθεστώτος των αμοιβών σας στο νέο θεσμό, να συμπεριληφθεί στην απόφαση του Συνεδρίου. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση αντί να επιβραβεύσει την αποτελεσματική συμβολή σας και το τεράστιο έργο που προσφέρετε στους πολίτες και την κοινωνία συνεχίζει την ίδια πολιτική της απαξίωσης. Ως ενδεικτικό της στάσης και των προθέσεών της είναι το γεγονός ότι στο συνέδριο της ΕΝΑΕ «ξέχασε» να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και να δεσμευτεί για την επίλυσή τους. Καμία αναφορά για το προσωπικό της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Καμία δέσμευση στις διεκδικήσεις μας για εξομοίωση των αποδοχών σας με αυτές των εργαζομένων της Κεντρικής Διοίκησης, για ενίσχυση του ρόλου σας στις νέες αυτοδιοικητικές δομές. Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση που με τις επιλογές της και τις πολιτικές της έχει βυθίσει τον κόσμο του μόχθου και της εργασίας στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Γι’ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται και είναι ανυποχώρητος. Δεν θα παραιτηθούμε από τις διεκδικήσεις και τα οράματά μας».


Καταλήγοντας ο Μίχας υπογραμμίζει ότι «σήμερα ενώνουμε μαζί σας φωνή διαμαρτυρίας και καλούμε για πολλοστή φορά την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στην δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση. Να συνειδητοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες και τον τόπο και να στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενούς των Ν.Α., που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Σε κάθε περίπτωση στην Νομαρχία Πειραιά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για ένα καλλίτερο αύριο για τον θεσμό και τον τόπο, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και όρους διαβίωσης για τους εργαζόμενους, τους πιο στενούς και πολύτιμους συνεργάτες μας».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κερδισμένοι σε έναν κόσμο που "αρπάζει" είναι αυτοί που... αρπάζουν πιο γρήγορα!



Κάτι για όσους προεξοφλούν την "αθωότητα" των στελεχών τους... Ακούστε το.
Χωρίς άλλα σχόλια.
.............
Από: grbloopers.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επανέρχεται το θέμα των αυξήσεων στους μισθούς των δικαστών, στις συντάξεις των πρώην βουλευτών και –ενδεχομένως– στις αποδοχές των νυν εθνοπατέρων

Εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων λόγω και της υπόθεσης Siemens το οικονομικό επιτελείο θα κληθεί λίαν συντόμως να δώσει ένα τέλος στην πολύμηνη εκκρεμότητα που αφορά στις αυξήσεις των μηνιαίων αποδοχών των δικαστών. Ο χρόνος που είχε στη διάθεσή του ο κ. Γ. Αλογοσκούφης για να «διαπραγματευθεί» με τους λειτουργούς της Θέμιδας ώστε να αποδεχθούν «λελογισμένες» αυξήσεις και να μην επιμείνουν στη μισθολογική εξομοίωση (όπως ορίζει το Σύνταγμα) μεταξύ του προέδρου του Αρείου Πάγου και του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εκπνέει.
…………….
Συνεχίζεται

Η νομοθετική ρύθμιση

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομίας, η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί… μεταξύ πρώτου και δεύτερου θερινού τμήματος. Κατά τους ίδιους κύκλους, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα τηρηθεί η συμφωνία που επήλθε με τους δικαστές, ώστε οι μηνιαίες αποδοχές τους να αυξηθούν κατά 40-60% και να μην ξεπερνούν τα 8.500-9.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο μισθός του προέδρου της ΕΕΤΤ αγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Επιπλέον, στους διαδρόμους του υπουργείου εξακολουθεί να επισημαίνεται (με νόημα) ότι δεν αποκλείεται να δρομολογηθεί και η αντίστροφη πορεία, δηλαδή να μειωθούν οι αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ (και άλλων, ενδεχομένως, προέδρων Ανεξαρτήτων Αρχών) ώστε να προσεγγίσουν εκείνες των δικαστών και να παρακαμφθεί ο συνταγματικός σκόπελος.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος όμως του οικονομικού επιτελείου (και του πολιτικού κόσμου συνολικά) θα προκύψει αμέσως μετά την ψήφιση της εν λόγω νομοθετικής ρύθμισης. Και αυτό διότι, βάσει του συνταγματικού ντόμινο, οι αποδοχές των δικαστών παρασύρουν (σε αντίστοιχη αύξηση) και εκείνες των εν ενεργεία βουλευτών οι οποίες, με τη σειρά τους, επηρεάζουν αναλόγως τις συντάξεις των πρώην βουλευτών. (Σ.σ. η σύνταξη του βουλευτή αντιστοιχεί στο 80% της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης). Με άλλα λόγια, εάν τηρηθεί το γράμμα του Συντάγματος, οι βουλευτικές αποζημιώσεις θα πρέπει να εκτιναχθούν στα 8.500-9.000 ευρώ (από 5.700 που είναι σήμερα) και, στη συνέχεια, να πάρουν σειρά οι συνταξιούχοι. Οι υπόγειες διεργασίες μεταξύ νυν και πρώην βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όλα δείχνουν ότι οι ενδιαφερόμενοι θα κινηθούν… ανάποδα, δηλαδή «θα μπουν μπροστά» οι συνταξιούχοι βουλευτές για να ωφεληθούν οι εν ενεργεία.

Πώς θα γίνει αυτό; Η Ένωση Πρώην Βουλευτών βρίσκεται με τη δικαστική προσφυγή… παρά πόδα προκειμένου να διεκδικήσει την αναπροσαρμογή των βουλευτικών συντάξεων. Για να το πετύχει θα πρέπει πρώτα να αυξηθούν οι αποδοχές των εν ενεργεία βουλευτών. Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων παραπέμπουν στις δηλώσεις που έκαναν προ έτους, ότι δηλαδή «δεν θα αποδεχθούν τις αυξήσεις». Αυτό που ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει είναι εάν θα υπάρξει ένας «τολμηρός» νυν βουλευτής, ο οποίος θα αδιαφορήσει για το πολιτικό κόστος και, άρα, για την επανεκλογή του και προχωρήσει σε δικαστική προσφυγή για την εξομοίωση των «κανονικών» βουλευτικών αποδοχών με εκείνες των δικαστικών.

Αυτό, ακριβώς, το ενδεχόμενο είναι που προκαλεί τρόμο τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού θα θεωρηθεί πρόκληση απέναντι στους απλούς εργαζομένους – σε μία στιγμή που η ακρίβεια καλπάζει και το πολιτικό σύστημα πλήττεται από τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση Siemens.

Πόσο μάλλον μετά την πρόσφατη άρση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου των βουλευτών: «Όσο τους είχαμε απαγορεύσει να εργάζονται είχε κάποιο νόημα το αίτημά τους για γενναία οικονομική ενίσχυση. Τώρα όμως πώς θα αιτιολογήσουν την επαναφορά του;», σημειώνει κοινοβουλευτικός παράγοντας, ο οποίος υπενθυμίζει και τις «παροχές σε είδος» που δίνονται πλέον στους βουλευτές – όπως γραφείο στο κέντρο της Αθήνας (για όσους εκλέγονται στην περιφέρεια), συνδέσεις τηλεφωνίας και αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. Η σκέψη που ακούστηκε, πάντως, ήταν να απαγορευθεί διά νόμου η βουλευτική αύξηση, αλλά, ως φαίνεται, σκοντάφτει στην απάντηση νομικών ότι «το Σύνταγμα υπερέχει του νόμου».

Εξομοίωση από το 1964

Η εξομοίωση δικαστικών και βουλευτικών αποδοχών δρομολογήθηκε το 1964, με απόφαση της τότε Βουλής. Η πρώτη μεταπολιτευτική Ολομέλεια προχώρησε στην κατοχύρωση αυτής της απόφασης, που παραμένει σε ισχύ. Η πιο πρόσφατη «γενναία» βουλευτική αύξηση ψηφίσθηκε το 1997, όταν οι μηνιαίες αποδοχές διπλασιάσθηκαν και άγγιξαν το 1,5 εκατ. δραχμές.


Από: http://www.e-tipos.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κρίσιμη μέρες από αύριο και μέχρι τις 27 Ιουνίου για το "Βόρεια Μακεδονία"

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο ειδικός μεσολαβητής του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, φέρεται να έχει εισηγηθεί την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ.
Εμείς δε γνωρίζουμε προς το παρόν εάν αυτή η πρόταση θα αφορά μόνο στις διμερείς σχέσεις ή θα αποτελέσει τη μία και μοναδική ονομασία, όπως και επιθυμούμε.
Αύριο, η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την Αμερικανίδα ομόλογό της για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Αν όλα πάνε καλά, από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου ο Μάθιου Νίμιτς θα επισκεφτεί ξανά Αθήνα και Σκόπια.
Μέχρι τότε θα διευκρινιστεί αν το «Βόρεια Μακεδονία» θα είναι το ένα και μοναδικό όνομα των γειτόνων μας.
Εάν δεν είναι, τότε ένας ακόμα κύκλος συζητήσεων θα κλείσει άδοξα.
Εάν ισχύσει το δεύτερο, τότε η Αθήνα εμφανίζεται διατεθειμένη να μπει σε αυτή τη συζήτηση. Διαφορετικά άλλος ένας κύκλος διαβουλεύσεων θα κλείσει άδοξα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκτός από τη Siemens υπάρχει και η τρέχουσα ζοφερή πραγματικότητα

Μήνυμα αναγνώστη
...................
Χάος στις εφημερίες το καλοκαίρι

Εφημεριακό κραχ

Αφήνουν τα νησιά να… νοσούν αβοήθητα

Σκηνές χάους, που στέλνουν τους Ελληνες στα ιδιωτικά

Επίσχεση εργασίας στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κορυδαλλός 23/07/2008: Αυτή είναι η εικόνα του δάσους στο Σχιστό σήμερα!

Οι κάτοικοι σε απόγνωση: Κινδυνεύει ο μοναδικός πνεύμονας της περιοχής, κινδυνεύουν οι παρακείμενες περιουσίες τους, κινδυνεύουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Αφηγούνται με κάθε λεπτομέρεια τις δεκάδες επώνυμες καταγγελίες τους ο καθένας καθώς και την άρνηση των υπαλλήλων του Δήμου που λαμβάνουν την καταγγελία να δώσουν τα στοιχεία τους μέσα σ’ έναν πρωτόγνωρο παραλογισμό πέρα από κάθε όριο.
...........
Περισσότερα: korydallos.blogspot.com



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο Αγρίνιο γνωρίζουν από χθες τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων; Δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με την έκδοση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Απαιτούμε από τον υπουργό Παιδείας να βάλει τέλος στην απαράδεκτη κομματική εκμετάλλευση ακόμη και των αποτελεσμάτων και να εξασφαλίσει το απόρρητο αλλά και το ενιαίο της ανακοίνωσής τους.
Καταγγελίες, φήμες και πληροφορίες στα blogs συγκλίνουν στο ότι, σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν διαρροές των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Πολιτικά γραφεία βουλευτών, προϊστάμενοι με κομματικές ιδιότητες και στελέχη σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο διαρρέουν την «πολύτιμη πληροφορία».
Τα νιάτα της χώρας μας δεν μπορεί να μπαίνουν στη ζωή ως πελάτες του κομματικού συστήματος της Νέας Δημοκρατίας.
...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο Αγρίνιο γνωρίζουν από χθες τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων!

Από χθες Κυριακή γνωρίζουν τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι υποψήφιοι σε Αγρίνιο αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, χωρίς το θέμα να έχει βγει και επίσημα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς μάλλον το υπουργείο Παιδείας θέλει να καλύψει ένα τέτοιο σκάνδαλομε κάθε τρόπο.
Κύριε Στυλιανίδη, τι έχετε να πείτε για το θέμα;
Από πού υπήρξαν οι διαρροές και γιατί;
Πώς γίνεται μαθητές να έμαθαν τις βαθμολογίεςσε όλα τους τα μαθήματα, από τη στιγμή που υπάρχει το αδιάβλητο;
Περιμένουμε άμεσα μια απάντηση...
..........
Από: prezatv.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξεκίνησε σήμερα στο Μόναχο η δίκη 21 ετών Τούρκου και του 18χρόνου Έλληνα, οι οποίοι πέρυσι είχαν χτυπήσει έναν ηλικιωμένο Γερμανό στο Μετρό της πόλης

Με την αίτηση της υπεράσπισης η διαδικασία να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και όχι δημόσια, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της προσωπικότητας των δυο νεαρών κατηγορουμένων ξεκίνησε σήμερα η δίκη τους στο Μόναχο.
Ο 20χρονος πέρυσι Σερκάν και ο 17χρονος Σπύρος τραυμάτισαν σοβαρά λίγο πριν από τα Χριστούγεννα έναν 76χρονο Γερμανό συνταξιούχο στο μετρό του Μονάχου. Ο δικηγόρος του Έλληνα ισχυρίζεται πως ο νεαρός έχει μετανιώσει ειλικρινά για την πράξη του, ενώ ο δικηγόρος του νεαρού Τούρκου ισχυρίζεται πως οι δύσκολες συνθήκες στις οποίες μεγάλωσε και η μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ της δίκης θα οδηγήσει σε έναν στιγματισμό, ο οποίος δεν θα είναι δυνατόν να ξεπεραστεί εάν η δίκη είναι δημόσια.
........
Περισσότερα: www.dw-world.de

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Εύα Καϊλή καλεί εθελοντές για τον καθαρισμό του Σέιχ Σου – Ελπίζουμε να δούμε και την ίδια ανάμεσά τους

Μετά από περίπου ενάμισι μήνα, η Εύα Καϊλή έβαλέ στο blog της ανάρτηση για εκστρατεία καθαρισμού του Σέιχ Σου με την συνδρομή εξειδικευμένων επαγγελματιών πυροσβεστών, δασολόγων και εθελοντών πολιτών, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008, ώρα 17.00, με σημείο συνάντησης, τον ανοιχτό χώρο μπροστά στο Θέατρο Δάσους (Πλατεία Τσιάτρα - δίπλα στον Ζωολογικό).
........
Περισσότερα: evakaili.blogspot.com



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Νέα Ζωνιανά» με τρεις τραυματίες, ο ένας σοβαρά. Και η Πολιτεία λέει ότι το αίμα τους δε θα πάει χαμένο και καλούν τους ντόπιους να βοηθήσουν!

Νέο επεισόδιο «αλά Ζωνιανά» σημειώθηκε χθες στις 20.30 το βράδυ, στους Μαλάδες, Ηρακλείου Κρήτης.
Σε αστυνομική επιχείρηση παρακολούθησης χασισοφυτείας τρεις αστυνομικοί έπεσαν τραυματισμένοι από πυρά των χασισοκαλλιεργητών.
Ένας αστυφύλακας που τραυματίστηκε στο κεφάλι μάλιστα δίνει μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.
Μετά λοιπόν από μια επιχείρηση που στήθηκε, όπως φαίνεται, πρόχειρα και χωρίς οργάνωση, «ο υπουργός Εσωτερικών, καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
Οι στυγνοί εκπρόσωποι του οργανωμένου εγκλήματος θα αντιληφθούν ότι το απόστημα της εγκληματικότητας στην Κρήτη έχει σπάσει. Ο νόμος και η τάξη θα επιβληθούν. Το αίμα των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπερασπίζονται υπό αντίξοες συνθήκες το κοινωνικό σύνολο και τη νομιμότητα, δεν πρόκειται να πάει χαμένο».
Όσο για τον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Ρουσόπουλο αυτός τόνισε ότι «Η αυτοθυσία και αυταπάρνηση των αστυνομικών δεν αρκεί. Χρειάζεται να ενισχυθεί και από την ίδια την κοινωνία η προσπάθεια αυτή. Στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ότι η τοπική κοινωνία μπορεί να βοηθήσει περισσότερο».
Μερικές φορές διαβάζεις κάποια πράγματα και λες, δεν μπορεί, κάποιο λάθος έχει γίνει, μήπως οι ανακοινώσεις αυτές αφορούν σε άλλα θέματα...
Μπερδέυεσαι ρε παιδί μου...
Τουλάχιστον, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου παραδέχεται ότι ήταν μια "λανθασμένη και κακοσχεδιασμένη επιχείρηση".
......
Έφη Κουλοχέρη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης μήπως είναι δίδυμος αδερφός με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας της Ρωσίας, τον Γκούους Χίντινκ;

Μήνυμα αναγνώστη
…….
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης μήπως είναι δίδυμος αδερφός με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας της Ρωσίας, τον Γκούους Χίντινκ; Είναι σχεδόν ίδιοι…


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ξήλωσαν" το αυτοσχέδιο μνημείο στην είσοδο της πολυκατοικίας του Νίκου Σεργιανόπουλου

Βαρέθηκαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας να έχουν όλα αυτά τα ραβασάκια, τα καντήλια και τα λουλούδια στην είσοδο του σπιτιού τους και τα έβγαλαν. Είπαν μάλιστα, ότι τα σημειώματα και τα μικροαντικείμενα τα κράτησαν για να τα παραδώσουν στους συγγενείς του Σεργιανόπουλου.
Και με το δίκιο τους...
Μνημόσυνο και κόλλυβα στην είσοδο της πολυκατοικίας...
Τραγούδια και κλείσιμο του δρόμου...
Μερικά πράγματα είνα θέμα αισθητικής και ο Σεργιανόπουλος μας έδινε την εντύπωση ότι είχε αισθητική.
Ας προσπαθήσουν λίγο προς αυτήν τη κατεύθυνση και οι θαυμαστές του.
..........
Έφη Κουλοχέρη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η μαρτυρία δυο παιδιών αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου των δυο παιδιών από την Ορεστιάδα

Δυο παιδιά υποστηρίζουν σήμερα ότι έπαιζαν μαζί με τα αδικοχαμένα αδέρφια από την Ορεστιάδα που βρεθήκαν νεκρά στο ασανσέρ πολυκατοικίας, μέχρι τη στιγμή που εγκλωβίστηκαν.
Το παιχνίδι ήταν το εξής: Ανεβοκατέβαιναν με το ασανσέρ τα αδέρφια και αυτά τα δυο, με τα πόδια. Το παιχνίδι ήταν ποιος θα φτάσει πρώτος, στον πρώτο όροφο.
Κάποια στιγμή, ήρθε μια γυναίκα και απενεργοποίησε το ασανσέρ για να βάλει τέλος στο παιχνίδι των παιδιών, που την ενοχλούσε.
Τα δυο παιδιά άκουσαν τον Αμέτ και τον Αϊχάν να φωνάζουν «βοήθεια» αλλά φοβήθηκαν, πήγαν σπίτι τους και δεν είπαν τίποτα σε κανέναν, έως σήμερα.
Τώρα, υποστηρίζουν ότι έχουν ξαναδεί τη γυναίκα που ακινητοποίησε το ασανσέρ και μπορούν να την αναγνωρίσουν και να την υποδείξουν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία, «Το Εργαστήρι»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» ΚΑΘΩΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΑΧΝΟ.
ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
2008.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην «Αυτοδιοίκηση gr» όλες οι απαντήσεις για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ

Περισσότερα: www.aftodioikisi.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Παπαρολογίες» μήπως είναι ενδεχομένως και οι εξαγγελίες επίσπευσης και εκτέλεσης των πολυπόθητων έργων ανάπλασης στο Πεδίο Άρεωs;

Μήνυμα αναγνώστη
…….
Στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς χαρακτήρισε τις κουβέντες του ΠΑΣΟΚ «παπαρολογίες». «Παπαρολογίες» μήπως είναι ενδεχομένως και οι εξαγγελίες επίσπευσης και εκτέλεσης των πολυπόθητων έργων ανάπλασης στο Πεδίο Άρεωs;
Αντικρίζοντας αυτή τη τραγική χρονική στιγμή αποκλεισμού και απομόνωσης των φυλακισμένων θαμώνων στο κατακρεουργημένο, ασυντήρητο, μεταλλαγμένο σε ουρητήρια και σε αεροδιάδρομο προσγείωσης κωνώπων εναπομείναν ελεύθερο 1/3 της έκτασης του πάρκου μας και ακολουθώντας αυτό το σφίξιμο στην καρδιά και σκίρτημα αναρωτιόμαστε, αγαπητοί... ταγοί μας θα πάει μακριά η βαλίτσα;
……………..
Συνεχίζεται

Η κατάσταση έπεσε σε τέλμα και πρέπει να ξεδιαλύνει. Αντίστοιχα έργα στο εξωτερικό εκτελούνται κάτω από αυστηρά χρονοδιαγράμματα.
Με δεδομένη την διαχρονική εγκατάλειψη, εξασθένηση, καταπάτηση και απώλεια μεγάλου μέρους της βλάστησης στο πολύπαθο πάρκο μας και πτώση αρκετών δένδρων (φωτογραφικό υλικό αρχείου), ο γράφων θέλει να αναδείξει ανάλογες πρακτικές που λαμβάνουν χώρα και επαναλαμβάνονται και σε άλλους αμαρτωλούς «Ελεύθερους χώρους».
Πρακτικές που στοχεύουν στην ικανοποίηση σε αυτήν τη χώρα των ακλόνητων και προσδιορίσιμων πελατειακών συμφερόντων και ουχί αιτημάτων των ευρύτερων λαϊκών μαζών και του κοινού.
Η περιφρόνηση των φορολογούμενων υποβαθμισμένων πολιτών (για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του κράτους πρόνοιας), αποτυπώνεται και σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στα τοπικά Nέα της Κυψέλης (Μάιος 2005) και αφορά την απόφαση έγκρισης κοπής στην καρδιά της Αθήνας 12 πεύκων στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων από την επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου της Νομαρχίας σύμφωνα με προηγούμενο αίτημα της εργολήπτριας εταιρείας υπογείου πάρκινγκ «ΔΟΜΟΤΕΚΑ» με την πολιτική βούληση και υποστήριξη του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων του Δήμου Αθηναίων κ. Χρόνη Ακριτίδη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η επιτροπή του Δήμου αφενός αγνόησε τις 4140 υπογραφές των κατοίκων της περιοχής, αφετέρου περιφρόνησε τις εκκλήσεις της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών, το άρθρο 24 του Συντάγματος του 1975 τις διατάξεις των άρθρων 3 παρ. 4 του Νόμου 3208/03, άρθρα 4 παρ.2,49 παρ. 1 και 45 παρ. 1 του νόμου 998/79, καθώς και την πάγια νομολογία ( ΣΤΕ 2588/92 και 1118/93 ) που δεν εγκρίνει οιανδήποτε μορφή υλοτομίας και καταστροφή της βλάστησης.
Αποθανατίζοντας τα κωμικά και ευτράπελα για τις αποκαλυπτόμενες «παπαρολογίες», μπορούμε να ανατρέξουμε, παραθέτοντας το σχετικό πόνημα από το “INTERNET”.
Τι είναι τελικά η «παπαριά»;;
Η «παπαριά» είναι ένα δένδρο, σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια.
Ανήκει στην οικογένεια των Papariae στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι.
Πρόκειται για δένδρο της ερήμου το οποίο προστατεύει το καρπό του με πολλά τριχίδια . Με αυτή τη μέθοδο τα διάφορα πουλιά – θηρευτές δεν πλησιάζουν.
Ο καρπός του εν λόγω δένδρου «παπάρι» παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του.
Ακόμη τα «παπάρια» είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις. Μπορούν εύκολα να πρηστούν λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH και την υγρασία. Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μικρή αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμογκάστρι).
Ένεκα του φαινομένου του θερμοκηπίου ελάχιστα «παπάρια» είναι φυσιολογικά και λειτουργικά και γι’ αυτό και πρέπει τακτικά να τύχουν προσοχής από τους γεωπόνους.
Μαρκαράς Πολύκαρπος Αρχ. Μηχ.
Αγανακτισμένος κάτοικος.Μέλος Επιτροπής Αγώνα Πεδίου Αρεως
pmarkaras@yahoo.gr
polmarkaras@hotmail.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας για τη διάταξη περί του επωνύμου των συζύγων

Προς όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Σε συνέχεια σχετικών επιστολών που λάβαμε από οργανώσεις σας, σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 1388 Α.Κ. (νόμος 1329/1983) ,θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τη θέση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας επί του θέματος αυτού.
Η προτεινόμενη αλλαγή στη διάταξη περί του επωνύμου των συζύγων πράγματι εγείρει πολιτικά και νομικά ζητήματα έναντι της συνταγματικής αρχής της ισότητας των φύλων, όπως αυτή εκφράζεται στις Εθνικές Προτεραιότητες Πολιτικής (2004-2008) για την Ισότητα των Φύλων , καθώς και τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας στον τομέα αυτό.
Η συνταγματική αρχή της ισότητας των φύλων αποτελεί ανεπιφύλακτο δικαίωμα και ο συνταγματικός νομοθέτης μεριμνά, ώστε να λαμβάνονται θετικά μέτρα για την πραγμάτωσή της. Με την έννοια αυτή, το αμετάβλητο του επωνύμου των συζύγων για τις έννομες σχέσεις τους αποτελεί ουσιαστική εφαρμογή της αρχής της ισότητας των φύλων, σύμφωνα με το ισχύον συνταγματικό πλαίσιο, περιορίζοντας έτσι τον κοινό νομοθέτη.
……………
Συνεχίζεται
Επιπλέον, η τροποποίηση δεν συνάδει με τις πολιτικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της ισότητας των φύλων ,αφού η ισότητα ανδρών και γυναικών είναι θεμελιώδης αρχή, αξία και αποστολή της Ένωσης και θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ατόμου στο εσωτερικό της. Για το λόγο αυτό τα Κράτη μέλη οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη την οπτική της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλα τα νομοθετικά, κανονιστικά και διοικητικά μέτρα που θεσπίζουν και σε όλες τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων («gender mainstreaming»).

Οφείλουμε, επίσης, να σημειώσουμε ότι η ισχύουσα διάταξη έχει ουσιαστικά πρακτικά και παιδευτικά πλεονεκτήματα τα οποία διαπαιδαγωγούν ευρύτερα την κοινωνία σε θέματα ισότητας των φύλων ,αντιμετωπίζοντας έτσι τις στερεοτυπικές αντιλήψεις.

Αντίθετα, η προτεινόμενη ρύθμιση θα δημιουργήσει περισσότερες διοικητικές δυσλειτουργίες από αυτήν που επιδιώκει να επιλύσει, ενώ η επεξεργασία στοχευμένων διοικητικών μέτρων για την αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων μπορεί να δώσει αποτελεσματικές λύσεις. Και βέβαια ο κίνδυνος να ανατραπεί η ουσιαστική πρόοδος που έχει επιτελεστεί σε θέματα ισότητας των φύλων μοιάζει ορατός, αφού δημιουργεί αμφίσημα μηνύματα στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους.

Το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο προωθεί προοδευτικούς θεσμούς, όπως το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Εκτιμώ, λοιπόν, ότι το τελικό κείμενο θα λάβει υπόψη τις ανάγκες και ανησυχίες των γυναικών, θα συνυπολογίσει τα πλεονεκτήματα της ισχύουσας διάταξης και θα ακολουθήσει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης για το ρόλο που επιτελεί στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς, είναι σε διαβούλευση και έχει ήδη, τοποθετηθεί εγγράφως προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναλύοντας τα προβλήματα και προτείνοντας λύσεις. Εκφράζω την πεποίθηση ότι η νομική και πολιτική επιχειρηματολογία μας θα τύχει της ανταπόκρισης που αρμόζει στο μείζον αυτό ζήτημα.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΟΥΜΑΝΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το σιφοράι της… συμφοράς

Το κόστος του «σιφοράι», το ηλεκτρονικό δηλαδή σύστημα C4I (σιμφοράι), επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που λειτούργησε(;) για την ασφάλεια των Ολυμπιακών μας αγώνων.
Ξεπέρασε τα 250 εκατομμύρια ευρώ άκουσα τότε….
Χρήματα που «φορτώνονται» οι δημότες της Αθήνας. Το κόστος του «σιφοραϊ» ξεπέρασε τα 600 εκατομμύρια ευρώ άκουσα σήμερα….
Να μου πει κάποιος αμέσως παρακαλώ, τι μου αναλογεί.
Ακριβώς όμως.
Το κόστος παρακαλώ…να μην συμπεριλαμβάνει κόστος για μίζες… λαδώματα… δωράκια.
Άιντε…. γιατί άρχισα να τα… «παίρνω» άγρια …
Καιγόμαστε… τρώτε από τα αντιπυρικά έργα.
Πνιγόμαστε… τρώτε από τα αντιπλημμυρικά έργα.
Κουνιόμαστε…τρώτε από τα αντισεισμικά έργα.
Τρώτε… τρώτε… τρώτε…
Φτάνει!
Θα σκάσετε επιτέλους…
Όλη μέρα στην τρεχάλα είμαστε… από τράπεζα σε τράπεζα…
Να πάρουμε Διακοποδάνεια …να ξοφλήσουμε τα Εορτοδάνεια.... που πήραμε για να πληρώσουμε το Φροντιστηριοδάνεια…που είχαμε πάρει να ξεχρεώσουμε τις Δόσεις του Στεγαστικού και των VISOκαρτών….
ΑΕΙ στο διάολο πια, λαμόγιαααα…
Ακρίβυναν και τα lexotanil…
.....
Από: pinelopipress.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κατάφεραν οι Τούρκοι να κάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις ελέγχου διαβατηρίων στο Κουσάντασι και εμείς ελέγχουμε τουρίστες ψαχουλεύοντας βαλίτσες…

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Β΄Αθηνών Κ. Αϊβαλιώτης υπέβαλε την εξής ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο:

«Στη Σάμο ο έλεγχος διαβατηρίων όσων έρχονται ή κατευθύνονται προς την Μικρά Ασία γίνεται σε έναν μικρό και ανεπαρκή χώρο και οι επιβάτες που επισκέπτονται καθημερινά την Τουρκία είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο για αρκετή ώρα μέχρι να υποστούν αυτόν τον έλεγχο (φωτογραφία).
Υπάρχουν μελέτες για κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων οι οποίες , όμως, για άγνωστους λόγους δεν έχουν δημοπρατηθεί ακόμη.
Στη Σάμο τα τελευταία χρόνια έχει κατασκευασθεί και ο εμπορικός λιμένας απέναντι από τον υπάρχοντα που και αυτός σήμερα είναι ανενεργός.
……….
Συνεχίζεται

Σε ό,τι αφορά στον έλεγχο διαβατηρίων που γίνεται από τους Τούρκους στη μικρασιατική ακτή, στο Κουσάντασι έχουν κατασκευασθεί ωραίες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να φαίνεται η διαφορά μεταξύ των εγκαταστάσεων της Ελλάδας και εκείνων που έχουν οι Τούρκοι. Οι αρχές της Τουρκίας έχουν εγκαταστήσει σύγχρονα μηχανήματα ελέγχου των εισερχομένων, ενώ στη Σάμο Έλληνες και ξένοι τουρίστες υποβάλλονται στον εξευτελιστικό ( και αναχρονιστικό) έλεγχο του ψαξίματος από αστυνομικούς οι οποίοι ανοίγουν τσάντες και ανακατώνουν τις αποσκευές των επιβατών.
Ερωτάσθε
Για ποιο λόγο δεν υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Σάμο (που μπορούν, μάλιστα, να είναι επιλέξιμες και για συγχρηματοδότηση από την ΕΕ), κάτι που κατάφεραν ήδη να δημιουργήσουν οι Τούρκοι στο Κουσάντασι;».

Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τεσσεράμισι εκατομμύρια Ευρωπαίους και πενήντα χιλιάδες Έλληνες σκοτώνει κάθε χρόνο η θρομβοεμβολική νόσος!

Τεσσεράμισι εκατομμύρια Ευρωπαίους και πενήντα χιλιάδες Έλληνες σκοτώνει κάθε χρόνο η θρομβοεμβολική νόσος, η οποία αποτελεί σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως!
«Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη και στη χώρα μας καθώς η θρομβοεμβολική νόσος έχει τις ρίζες της, σε σημαντικό βαθμό, στο σύγχρονο τρόπο ζωής» τόνισε σήμερα ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του πανεπιστημίου της Αθήνας κ Χρήστος Λιάπης κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Θρόμβωση και την Αιμόσταση, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 25 με 28 Ιουνίου.
«Πρόκειται , συνέχισε ο κ Λιάπης, για μια ύπουλη νόσο, η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν δίνει συμπτώματα. Γι αυτό χρειάζεται διαρκής ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου».
……………..
Συνεχίζεται

Με τον όρο θρομβοεμβολική νόσο, καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων που αφορούν είτε τις αρτηρίες (αρτηριακή θρόμβωση ή αθηροθρόμβωση), είτε τις φλέβες (φλεβική θρόμβωση).
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας η αθηρωμάτωση - αθηροθρόμβωση είναι μια ενιαία, εξελισσόμενη, πολυεστιακή και διάχυτη διαταραχή του αρτηριακού δικτύου. Χαρακτηρίζεται δε από την ύπαρξη αθηρωματικών πλακών και την ενεργοποίηση της διαδικασίας της πήξης, που οδηγεί στη θρόμβωση.
Η αθηροθρόμβωση μπορεί να εκδηλωθεί με δυο μορφές την οξεία ή τη χρόνια μορφή. Στις οξείες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, η ασταθής στηθάγχη και το οξύ ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Τυπικά παραδείγματα χρόνιας μορφής της αθηροθρόμβωσης αποτελούν η σταθερή στηθάγχη, η περιφερική αρτηριοπάθεια που εκδηλώνεται με διαλείπουσα χωλότητα (άλγος κατά τη βάδιση), το παροδικό ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο κ.α.
ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΑΘΗΡΟΘΡΟΜΒΩΣΗ
Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν:
Oι ηλικιωμένοι.
Οι καπνιστές.
Οι διαβητικοί ασθενείς.
Οι υπερτασικοί ασθενείς.
Οι ασθενείς με υπερλιπιδαιμίες.
Οι παχύσαρκοι.
Οι ασθενείς με γενετική προδιάθεση.

ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ
H φλεβική θρόμβωση αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό νόσημα που συχνά διαφεύγει της διάγνωσης και αποτελεί σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας.
Οι διαταραχές της πηκτικότητας του αίματος, η βλάβη του ενδοθηλίου των αγγείων και η αλλαγή στην αιματική ροή αποτελούν τα τρία βασικά αίτια για θρόμβωση.
Η σωστή αξιολόγηση του κινδύνου εμφάνισης φλεβικής θρόμβωσης και η επιλογή της ενδεδειγμένης αντιθρομβωτικής στρατηγικής, είναι απαραίτητα ώστε να χορηγηθεί η κατάλληλη και αποτελεσματική θρομβοπροφύλαξη.
Μη έγκαιρη διάγνωση ή πλημμελής αντιμετώπιση μπορεί να οδηγήσει σε απόσπαση τμήματος του θρόμβου και πρόκληση εμβολής στην πνευμονική κυκλοφορία (Πνευμονική Εμβολή). Η συχνότητα της επιπλοκής αυτής είναι υψηλή, ωστόσο δεν μπορεί να καθορισθεί, γιατί οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικές, ενώ άλλοι ασθενείς καταλήγουν αδιάγνωστοι. Η θνητότητα της πνευμονικής εμβολής αν δεν αντιμετωπιστεί φθάνει μέχρι και 30%.
Η δυσκολία της διάγνωσης βρίσκεται στο ότι η επιπλοκή αυτή δεν έχει τυπικά συμπτώματα που να μας βάλουν σε υποψία. Στο 30-80% από τα άτομα που παρουσίασαν θρόμβωση και έλαβαν ή όχι την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή είναι πιθανόν να παρουσιάσουν μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κάποια ενοχλήματα (πρήξιμο στα πόδια, φλεβίτιδα, έλκος κ.ά) που οφείλονται στην βλαπτική επίδραση που έχει ο θρόμβος στις βαλβίδες των φλεβών. Οι διαταραχές αυτές ονομάζονται μεταφλεβιτικό σύνδρομο.
ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ
Ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση και ειδικά στις ηλικίες >40 ετών.
Άτομα με γενετική προδιάθεση – μεταλλάξεις γονιδίων που ελέγχουν τον μηχανισμό της πήξης και εμφανίζουν κληρονομική θρομβοφιλία.
Οι καρκινοπαθείς.
Οι μεγάλης ηλικίας.
Γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά.
Άτομα που πρόκειται να κάνουν ένα πολύωρο ταξίδι και παραμένουν σε ακινησία (με αεροπλάνο ή και τρένο, αυτοκίνητο κλπ).
Ασθενείς με εκσεσημασμένους κιρσούς.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Στα κύρια σημεία του συνεδρίου θα παρουσιαστούν οι εξής καινοτόμες επιστημονικές μελέτες και ανακαλύψεις:
Οι κλασσικοί τρόποι διάγνωσης της αθηρωμάτωσης και του κινδύνου αθηροθρόμβωσης με τη μορφή π.χ. οξέος εμφράγματος μυοκαρδίου ή αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, σύντομα αναμένεται να δώσουν τη θέση τους σε μοντέρνες απεικονιστικές τεχνικές όπως η ποζιτρονιακή τομογραφία, η εικονική ιστολογία, η ενδαγγειακή υπερηχογραφία, η ελικοειδής αξονική αγγειογραφία κ.α..
Πολλά περισσότερα αναμένονται από του «βιολογικούς» δείκτες της αθηρωμάτωσης όπως η C αντιδρώσα πρωτεΐνη, το ινωδογόνο, η ομοκυστεϊνη και οι δείκτες ασβέστωσης των αγγείων. Παράλληλα, η πρόοδος στη γνώση της μοριακής βάσης των νόσου έχει φέρει θεαματικά αποτελέσματα στη διαγνωστική διαδικασία. Ο συνδυασμός των παραπάνω αναμένεται να υποδεικνύει με ακρίβεια τους «ευάλωτους» ασθενείς, τους ασθενείς με άλλα λόγια που έχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης αθηροθρομβωτικής επιπλοκής. Είναι αυτονόητο ότι η έγκαιρη διάγνωση συνεπάγεται, έγκαιρη θεραπεία και επομένως μακρότερη επιβίωση.
Επιδημιολογία της φλεβικής θρόμβωσης, Ελλάδα, Μεσόγειος, Ευρώπη, Κόσμος. Παγκόσμιες πολυκεντρικές μελέτες όπως η ENDORSE, πρόσφατα δημοσιευμένη στην ιατρική επιθεώρηση Lancet, αναδεικνύουν το μέγεθος της υποδιάγνωσης και υποθεραπείας της εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης στους νοσοκομειακούς ασθενείς. Τα αποτελέσματα σηματοδοτούν την ανάγκη ενημέρωσης όχι μόνο των ιατρών όλων των ειδικοτήτων, αλλά και των μη ειδικών γιατί η ενημέρωση και η γνώση γύρω από το νόσημα βοηθά στην έγκαιρη πρόληψη.
Παρότι η κλασσική ηπαρίνη (εδώ και 45 χρόνια) και οι ηπαρίνες χαμηλού μοριακού βάρους συνεχίζουν να αποτελούν πρώτης γραμμής σκευάσματα για την αντιμετώπιση της θρομβοεμβολικής νόσου, νέα φάρμακα βρίσκονται ήδη στο στάδιο κλινικών μελετών φάσης ΙΙΙ (χορήγηση σε ανθρώπους). Στα πλεονεκτήματά των νεότερων θεραπειών περιλαμβάνονται η από το στόμα χορήγηση, οι λιγότερες παρενέργειες και η μειωμένη ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης της πηκτικότητας του αίματος σε ειδικά εργαστήρια.
Θα παρουσιαστεί η νέα Τεχνολογία στην εφαρμογή της αιτιολογικής διερεύνησης της θρομβοφιλίας, αλλά και της παρακολούθησης της αντίστασης που αναπτύσσουν αρκετά συχνά οι άρρωστοι στα χορηγούμενα φάρμακα (π.χ. αντιαιμοπεταλιακά). Σε ότι αφορά τη διερεύνηση της αιτιολογίας της θρομβοφιλίας έχουν ήδη αναπτυχθεί σύγχρονες μέθοδοι μελέτης του γενετικού υλικού και είναι πλεόν θεμελιωμένη η γνώση ότι η θρομβοφιλία οφείλεται σε συνδυασμό γενετικών διαταραχών και περιβαλλοντικών επιδράσεων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επείγον! Ακτιβιστές της Greenpeace συλλαμβάνονται στην Ιαπωνία!

Ακτιβιστές της Greenpeace Ιαπωνίας έχουν συλληφθεί λόγω της ανάμιξής τους στην αποκάλυψη του σκανδάλου για την παράνομη διακίνηση λαθραίου κρέατος φάλαινας στην αγορά της Ιαπωνίας.
Στείλτε e-mail στον Ιάπωνα Πρωθυπουργό, Yasuo Fukuda, στον Ιάπωνα Υπουργό Εξωτερικών, Masahiko Koumura, και στον Ιάπωνα πρέσβη στην Ελλάδα, Takanori Kitamura, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών της Greenpeace.
Οι Junichi Sato και Toru Suzuki κατηγορούνται για την κλοπή ενός κιβωτίου με κρέας φάλαινας, το οποίο και παρουσίασαν σαν αποδεικτικό στοιχείο για τη λαθραία διακίνηση κρέατος φάλαινας, ενώ παράλληλα είχαν δηλώσει πώς αυτό είχε φτάσει στην κατοχή τους. Οι ακτιβιστές της Greenpeace είχαν ζητήσει από την ιαπωνική κυβέρνηση να ερευνήσει την υπόθεση και ο εισαγγελέας του Τόκιο είχε ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και οι μόνες συλλήψεις είναι οι δύο των ακτιβιστών της Greenpeace.
Ουσιαστικά, οι αρχές έχουν συλλάβει τους δυο ακτιβιστές της Greenpeace επειδή επέστρεψαν κλεμμένο (από τα μέλη του φαλαινοθηρικού πληρώματος) κρέας φάλαινας, το οποίο αποκάλυπτε την τεράστια απάτη της φαλαινοθηρίας.
Στείλτε e-mail στον Ιάπωνα Πρωθυπουργό, Yasuo Fukuda, στον Ιάπωνα Υπουργό Εξωτερικών, Masahiko Koumura, και στον Ιάπωνα πρέσβη στην Ελλάδα, Takanori Kitamura, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών της Greenpeace.
Υ.Γ. H ανάκριση των δύο ακτιβιστών έχει τελειώσει και διατάχτηκε η κράτησή τους για επιπλέον 10 ημέρες, χωρίς απαγγελία κατηγορίας!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απάντηση-βόμβα από την Κομισιόν. "Στον αέρα" η πώληση του μάνατζμεντ του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom!

• «Η Επιτροπή είναι αρμόδια να κινήσει κατάλληλες διαδικασίες κατά της Ελλάδας σε περίπτωση εσφαλμένης εφαρμογής ή μη τήρησης της οδηγίας 2004/25, για την προστασία των μειοψηφούντων μετόχων του ΟΤΕ».
• Απάντηση του Επιτρόπου ΜακΚρίβι στον Δ.Παπαδημούλη
• Δ.Παπαδημούλης: «Η κυβέρνηση οφείλει να παγώσει τη δημοσίευση του νόμου. Οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να απαιτήσουν δημόσια προσφορά».

Βόμβα μεγατόνων εξαπολύει η Κομισιόν λίγες μόλις μέρες μετά την κύρωση της “Συμφωνίας μετόχων του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG” από την ελληνική Βουλή. Ο αρμόδιος Επίτροπος κ. ΜακΚρίβι, απαντώντας στις 19 Ιουνίου 2008 σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη, αφού τονίζει ότι η Οδηγία 2004/25, για την προστασία των δικαιωμάτων των μειοψηφούντων μετόχων, προβλέπει ότι «πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση» «με σκοπό την απόκτηση του ελέγχουν της υπό εξαγοράς εταιρείας» (σ.σ. όπως εδώ με το ελληνικό δημόσιο και την DT για την εξαγορά του ΟΤΕ) είναι υποχρεωμένα να υποβάλουν δημόσια προσφορά εξαγοράς.
…………..
Συνεχίζεται

Η Κομισιόν ρίχνει το μπαλάκι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αξιολογήσει αν πρόκειται για «πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση» επισείοντας την απειλή ότι «η Επιτροπή είναι αρμόδια να κινήσει κατάλληλες διαδικασίες κατά της Ελλάδας σε περίπτωση εσφαλμένης εφαρμογής ή μη τήρησης των διατάξεων της οδηγίας.»
Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο Δ.Παπαδημούλης εκθέτει την Συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου και DT: «H εταιρεία Deutsche Telekom (DT) έχει προσυμφωνήσει με την εταιρεία Marfin Investment Group (MIG) την αγορά του 20% των μετοχών του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) σε τιμή πολύ ανώτερη από την χρηματιστηριακή υπό την προϋπόθεση ότι θα έρθει σε συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο, που κατέχει το 28% των μετοχών του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομίας η συμφωνία προβλέπει την μεταβίβαση του 3% των μετοχών του ελληνικού δημοσίου
στην DT και ταυτόχρονα την αγορά από την DT ενός 2% των μετοχών από την χρηματιστηριακή αγορά προκειμένου το ελληνικό δημόσιο και η DT να κατέχουν το 50% συν μία μετοχή του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ. Το management του ΟΤΕ παραχωρείται όλο ή εν μέρει στην DT.»
Καταλήγοντας ο Έλληνας ευρωβουλευτής έθεσε το ερώτημα στην Κομισιόν: «Λαμβάνοντας υπόψη την οδηγία 2004/25/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Απριλίου 2004 σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς και ιδιαίτερα το άρθρο 5, με το οποίο εξασφαλίζεται η προστασία των μειοψηφούντων μετόχων, ερωτάται η Επιτροπή: Υπάρχει υποχρέωση δημόσιας προσφοράς προς όλους τους κατόχους τίτλων του ΟΤΕ, για όλες τις συμμετοχές τους, το συντομότερο δυνατό, σε «δίκαιη τιμή», όπως ορίζει η εν λόγω οδηγία;»
Στην απάντησή του ο κ. ΜακΚρίβι τονίζει ότι:
«Η οδηγία 2004/25/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 21ης Απριλίου 2004, σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς προβλέπει, στο άρθρο 5, ότι πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση, όταν αποκτούν τον έλεγχο δεδομένου - καθοριζόμενου σε εθνικό επίπεδο- ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου σε εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία, είναι υποχρεωμένα να υποβάλουν προσφορά εξαγοράς.
Σύμφωνα με τον ορισμό του άρθρου 2 παράγραφος 1 στοιχείο στ) της οδηγίας, ως «πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση» νοούνται τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που συνεργάζονται με τον προσφέροντα ή με την υπό εξαγορά εταιρεία, βάσει ρητής ή σιωπηρής, προφορικής ή γραπτής συμφωνίας, η οποία έχει ως σκοπό την απόκτηση του ελέγχου της υπό εξαγορά εταιρείας ή τη ματαίωση της επιτυχούς έκβασης της προσφοράς.
Το άρθρο 4 της ίδιας οδηγίας προβλέπει επίσης ότι τα κράτη μέλη ορίζουν τις αρχές που είναι αρμόδιες για την εποπτεία της τήρησης των κανόνων που τα ίδια θεσπίζουν ή εισάγουν δυνάμει της οδηγίας. Σύμφωνα με τους κανόνες αυτούς, η ελληνική αρμόδια αρχή που έχει ορισθεί δυνάμει του άρθρου 4 θα πρέπει να εξετάσει κατά πόσον, στην περίπτωση που αναφέρει το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου, τα νομικά πρόσωπα που προσδιορίζονται στην ερώτησή του ενεργούν σε συνεννόηση κατά την έννοια του άρθρου 5 της οδηγίας και αν επομένως
προκύπτει υποχρέωση υποβολής προσφοράς σύμφωνα με το άρθρο 5.
Βάσει των διατάξεων της εν λόγω οδηγίας, η Επιτροπή δεν μπορεί να διενεργεί τέτοιες αξιολογήσεις για λογαριασμό των εθνικών αρμόδιων αρχών. Εντούτοις, η Επιτροπή είναι αρμόδια να κινήσει κατάλληλες διαδικασίες κατά της Ελλάδας σε περίπτωση εσφαλμένης εφαρμογής ή μη τήρησης των διατάξεων της οδηγίας.»

Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος δεν κάνει καμιά αναφορά στο άρθρο 8 παρ.ζ του Νόμου 3461/2006 που σε εφαρμογή της ανωτέρω οδηγίας εξαιρεί του κανόνα υποχρέωσης δημόσιας προσφοράς τις επιχειρήσεις για τις οποίες «εφαρμόζεται διαδικασία αποκρατικοποίησης».

Ο Δ.Παπαδημούλης αναφερόμενος στο ζήτημα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απάντηση-βόμβα της Κομισιόν αφήνει κυριολεκτικά στον αέρα την κυβερνητική συμφωνία για την πώληση του μάνατζμεντ του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom. Ο γνωστός από την υπόθεση του βασικού μετόχου αρμόδιος Επίτροπος κ. ΜακΚρίβι θέτει σε αμφισβήτηση την διαδικασία πώλησης του ΟΤΕ στην D.T.
Η κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να παγώσει την δημοσίευση του νόμου που κύρωσε την «Συμφωνία Μετόχων», μέχρι την οριστική εκκαθάριση του θέματος. Στην περίπτωση του «βασικού μετόχου» με τους χειρισμούς της καταρράκωσε το ελληνικό Σύνταγμα. Ας μην επαναλάβει το ίδιο και με το κοινοβούλιο στην περίπτωση του ΟΤΕ.Καλούμε τις υπεύθυνες διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους μετοχές του ΟΤΕ να απαιτήσουν την δημόσια προσφορά με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουν, αξιοποιώντας την οδηγία 2004/25, για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των ταμείων και των ασφαλισμένων».
Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όπερ έδει δείξαι

Του Αγίου

Ο μηχανισμός αυτοπροστασίας του πολιτικού συστήματος, ο οποίος αποδείχθηκε τόσο αδύναμος ως προς την πρόληψη τεράστιων σκανδάλων, δείχνει, αντίθετα, ότι διαθέτει μπόλικα γονίδια αποπροσανατολισμού του εισβολέα (της κοινής γνώμης) που προσεγγίζει στα άδυτά του.
Αφού, επί τόσα χρόνια, όλα τα κομματικά στελέχη γνώριζαν πώς παράγεται το μαύρο, το γαλάζιο και το πράσινο πολιτικό χρήμα και έκαναν το κορόιδο, όταν δεν συνέπρατταν με ιδιαίτερη ζέση στην ενθυλάκωσή του, τώρα επιχειρούν να απομονώσουν το φαινόμενο, αποκλειστικά στις περιπτώσεις εκείνες όπου είναι αδύνατη η συγκάλυψή του.
Αφού νομοθέτησαν υπέρ της σύντομης παραγραφής κακουργημάτων που διέπραξαν, διέπρατταν, ή θα διέπρατταν στο μέλλον στελέχη κυβερνήσεων, τώρα τους έπιασε πρεμούρα για εξεταστικές επιτροπές, τις οποίες, μάλιστα, οι Νεοδημοκράτες σκοπίμως συγχέουν με τις προανακριτικές.
…………
Συνεχίζεται

Αφού, επί περισσότερο από μια γενιά, καλλιέργησαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς, μέσα από το οποίο τροφοδοτήθηκε η ευγονική του δικομματισμού, σήμερα, οι ηγεσίες της ρεμούλας δηλώνουν αποφασισμένες να βάλουν χέρι στα αργυρώνητα στελέχη των πολιτικών οργανισμών, στους οποίους προεδρεύουν.
Αυτή την φάρσα βιώνουμε τούτο το καλοκαίρι στην Ελλάδα.
Σαν να μην υπήρξε ποτέ η ελεεινή υπόθεση με τα «πάμπερς» που έστειλε τον Ανδρέα στο Ειδικό Δικαστήριο και τον Κουτσόγιωργα στον τάφο, σαν να μην υπήρξαν τα περίφημα «κουπόνια-Αλαφούζου» που εξευτέλισαν τον Μητσοτάκη, σαν να μην υπήρξαν τόσες και τόσες καραμπινάτες υποθέσεις διαφθοράς, που αναδείκνυαν το εύρος και το βάθος της διαπλοκής και τους μηχανισμούς χρηματισμού της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και ενός εσμού στελεχών και παρατρεχάμενων του καθεστώτος, τώρα, οι εγγυητές της σταθερότητας των μηχανισμών της διαπλοκής, εμφανίζονται αποφασισμένοι να ανοίξουν τα μάτια τους για να μπει .φώς.
Με το μαλακό, όμως, καθώς η απότομη έκθεση στις ακτίνες του φωτός.τυφλώνει!
Το σκάνδαλο Siemens δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, δεν είναι ούτε καν η κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς στην χώρα, ούτε μπορεί, αφελώς, να αντιμετωπιστεί ως απλό σύμπτωμα παθογένειας του πολιτικού συστήματος. Αποτελεί ετεροχρονισμένη αποκάλυψη της προχωρημένης σήψης ενός οργανισμού, ο οποίος με την μορφή του δικομματισμού και την μόνιμη αλλοίωση της λαϊκής βούλησης, μέσω εκλογικών τερατο-νόμων, έθεσε την κοινωνία στο περιθώριο και την πολιτική σε μακροχρόνια ομηρία.
Ας μην βαυκαλίζονται λοιπόν όσοι θεωρούν ότι μπορούν να σώσουν. την πάρτη τους με την επίκληση μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών, σε ότι αφορά το πολιτικό σύστημα. Άργησαν πολύ! Ξύπνησαν αργά! Απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν γονίδια ευθύνης και αδένες αξιοπρέπειας.
Το «όπερ έδει δείξαι» του Ευκλείδη, είναι το κριτήριο της ορθολογιστικής αντιμετώπισης του νοσηρού φαινομένου, που δεν είναι, ασφαλώς, το παρόν σκάνδαλο, αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, καθώς και η διαπλοκή του με τους νταβάδες και εξωτερικούς παρεμβατικούς παράγοντες.
Ασφαλώς, μέσα σε αυτό υπάρχουν υγιείς δυνάμεις και έντιμοι πολιτικοί που θα αποτελέσουν, ίσως, τα μιτοχόνδρια της αναγέννησης της πολιτικής στο τόπο μας.
Η διάλυση του πολιτικού συστήματος δεν επίκειται, συμβαίνει τούτη την στιγμή και θα ήταν επιζήμιο για την ελληνική κοινωνία αν δεν ενεργοποιηθεί αμέσως, έτσι ώστε να μην καταστεί μάρτυρας μιας νεοπολίτευσης (μετα-μεταπολίτευσης), η οποία θα συνέχιζε να διατηρεί τα ενοχικά χαρακτηριστικά και τις νοσηρές σχέσεις διαπλοκής της προηγούμενης περιόδου.
Όλες οι προηγούμενες απόπειρες κάθαρσης απέτυχαν, επειδή το κριτήριο ήταν η συντήρηση του πολιτικού συστήματος, που συνέπιπτε με την έννοια της συντήρησης του καθεστώτος.
Αυτή τη φορά, αν θέλουμε να πάμε μπροστά, οφείλουμε να θέσουμε τις πολιτικές και κοινωνικές βάσεις του συστήματος σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο.
Η κρίση της Ελληνικής Δημοκρατίας θα ξεπεραστεί είτε με συντηρητικότερη στροφή και την αναζήτηση ενός νέου σωτήρα, είτε με μια πρόταση εκδημοκρατισμού, συμμετοχής των πολιτών, αποκέντρωσης του συστήματος διακυβέρνησης και θέσπιση ενός σύγχρονου συστήματος διοίκησης και διασταυρωνόμενων ελέγχων νομιμότητας.
Όλα τούτα δεν μπορεί ούτε καν να ξεκινήσουν, αν προηγουμένως δεν ξεκόψουν οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις από τις σχέσεις τους με τα ΜΜΕ των νταβάδων και δεν τολμήσουν να καταγγείλουν την συντονισμένη προσπάθεια που αυτοί καταβάλουν, ώστε να θέσουν τις εξελίξεις, για άλλη μια φορά, υπό τον έλεγχο τους. Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει μέσα στο ίδιο καθεστώς!
Το «όπερ έδει δείξαι» ισχύει για όλους και για όλα και κανείς δεν εξαιρείται από την αντιστροφή του κανόνα της ποινικής δικονομίας. Σήμερα, στην Ελλάδα ισχύει ότι κάθε πολιτικός του δικομματισμού είναι εν δυνάμει «ένοχος» μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την διαφθορά.



Από: http://grbloopers.blogspot.com/2008/06/blog-post_22.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ δίνει την πρώτη συνέντευξή του μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ δίνει την πρώτη συνέντευξή του στο DentNEWS μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ.
Μιλάει για τον ξυλοδαρμό του, τα επεισόδια στους φύλακες του ΑΠΘ, τον οικονομικό προγραμματισμό του ΑΠΘ, τις ευθύνες της Πολιτείας, τα αποτελέσματα της ανοιχτής Συγκλήτου και πολλά άλλα ...
Μια ενδιαφέρουσα και αποκλειστική συνέντευξη στο DentNEWS
Μπορείτε να την διαβάσετε στο: http://dentnews.wordpress.com/



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέα ερώτηση Καρχιμάκη "ταράζει" τα... νερά

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους κ.κ Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Ανεξήγητη και ύποπτη πολιτική υπόδειξη να συμπεριληφθεί η εταιρεία Siemens με κατά 400% περίπου ακριβότερη προσφορά συνολικού ύψους 12 εκατομμύριων ευρώ σε μη ανακοινώσιμη διαδικασία επιλογής προμηθευτή που διενεργούσε η ΕΥΠ για ανάθεση προμήθειας κοριών παγίδευσης 1500 τηλεφώνων από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης λίγο πριν τον ανασχηματισμό του 2006»

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΠ, λίγο πριν τον επερχόμενο ανασχηματισμό ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΙΑΚΑ Η SIEMENS, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ορατά ασύμφορη ΚΑΤΑ 400% ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ, σε σχέση με άλλες εταιρείες ΣΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΟΡΙΩΝ παγίδευσης 1500 τηλεφώνων ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.Η ουσιαστικά «εν κρυπτώ», λόγω του μη ανακοινώσιμου χαρακτήρα της προμήθειας, μεθόδευση της τότε αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας εγείρει τεράστια ερωτήματα σχετικά με την υποκρισία της να προχωρεί σε τέτοιες ενέργειες την ίδια στιγμή που εμφανιζόταν δήθεν συγκλονισμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών, σκάνδαλο που προκλητικά τέθηκε στο Αρχείο της Εισαγγελίας. Αυτά τα ερωτήματα εντείνονται και παίρνουν νέες διαστάσεις για εμπλοκές στο σκάνδαλο των «Μαύρων Ταμείων» της SIEMENS, ένα τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο, που παρά την απαξίωση που επιφέρει στο σύνολο του πολιτικού κόσμου και παρά την συνεπή και αταλάντευτη στάση του ΠΑΣΟΚ, τόσο για την απομάκρυνση τυχόν εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, όσο και για την άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η Κυβέρνηση Καραμανλή επιμένει να συγκαλύπτει, παρέχοντας έμμεσα «προστασία» στους εμπλεκόμενους.Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα, αποκάλυψαν ότι η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησής την ίδια ώρα που εμφάνιζε δήθεν άγνοια και κατήγγειλε τις υποκλοπές, είχε ήδη δρομολογήσει την προμήθεια υπερσυστήματος κοριών από την ΕΥΠ για την παγίδευση έως και 1.500 τηλεφώνων ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΥΠ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ SIEMENS, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑ 400% ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ από τις υπόλοιπες, κατά πολύ χαμηλότερες, για την συγκεκριμένη προμήθεια.Πρέπει να σημειωθεί, η συγκεκριμένη διαδικασία προμήθειας προσδιορίζεται από τον αρμόδιο Υπουργό και δεν δημοσιοποιείται. Το δε απόρρητο της διαδικασίας επικαλέστηκε και η σημερινή αρμόδια πολιτική ηγεσία προκειμένου να δικαιολογήσει την άρνησή της να καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα που ζητήσαμε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την από 14/2/08 ερώτησή μας. ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ «ΚΡΥΦΗ» ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ SIEMENS, ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΟΡΙΩΝ.Συγκεκριμένο δημοσίευμα ανέφερε ότι η ανάθεση του έργου στην SIEMENS, για την οποία είχε δημιουργηθεί αρχικά ευνοϊκό πλαίσιο, αποφεύχθηκε μετά από δημοσιογραφική αποκάλυψη και την ερώτηση μας στην Βουλή τον Μάρτη του 2006.Άλλωστε, και μόνο η επιμονή του Υπουργείου να συμπεριληφθεί η SIEMENS, παρά το γεγονός ότι η προσφορά της άγγιζε τα 10, 3 εκ ευρώ, χωρίς το κόστος επέκτασης (1,8 εκ ευρώ περίπου), ενώ οι ήδη μετέχουσες εταιρείες, είχαν προσφορές της τάξης των 3 έως 3,5 εκ ευρώ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΠΟΠΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ.Οι απαντήσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας στη σχετική ερώτησή που υποβάλαμε αποφεύγει να αγγίξει το καίριο ερώτημα που προκύπτει σχετικά με του λόγους για τους οποίους, εκείνο τον καιρό, και λίγο πριν τον ανασχηματισμό η τότε πολιτική ηγεσία, επέλεξε να παρέμβει στην διαδικασία επιλογής αναδόχου από την ΕΥΠ και να επιβάλει την προτιμησιακή συμμετοχή της εταιρείας SIEMENS, παρά την προφανώς ασύμφορη οικονομική της προσφορά, σχεδόν τετραπλάσια από αυτή των άλλων εταιρειών. Ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει σε αυτήν την ύποπτη ενέργεια και ποιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα εάν δεν είχαν παρεμβληθεί οι κοινοβουλευτικές και οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις παραμένει άγνωστο και είναι γεγονός προς διερεύνηση.
Επειδή, η Κυβέρνησή σας, όσο αρνείται τη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων, προσφέρει έμμεση κάλυψη στους εμπλεκόμενους και λαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος και την καταρράκωση των δημοκρατικών θεσμών και των εκπροσώπων τους.Επειδή, η επιμονή της Κυβέρνησής σας να συγκαλύπτει, παρά το επίμονο αίτημα της αντιπολίτευσης και την έμπρακτη στάση μηδενικής ανοχής στη διαφθορά, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, φανερώνει ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή έχει επιλέξει συνειδητά το δρόμο της αδιαφάνειας και της υπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της καθαρής πολιτικής λειτουργίας.ΕΠΕΙΔΗ, Η ΑΡΜΟΔΙΑ, ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΩΣ «ΙΕΡΑΡΧΙΑ» ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΑΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ SIEMENS ΣΕ ΕΝΑΝ «ΚΡΥΦΟ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ C4I ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΘΑΝΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ «ΜΑΥΡΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ» ΤΗΣ SIEMENS.Επειδή, εκείνο τον καιρό, ανεξήγητες και ύποπτες κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών φανερώνουν ότι ροές μαύρου χρήματος κατέληγαν σε χέρια, που ήδη ο τύπος συνδέει με στελέχη της Κυβέρνησής σας.Και επειδή, επιτέλους, δεν μπορεί το μόνο πια εμπόδιο στην επανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής να είναι η ίδια η Κυβέρνηση Καραμανλή με την επιμονή της να συγκαλύπτει, να αυθαιρετεί και να χειραγωγεί τη δικαιοσύνη, εμπαίζοντας τον Ελληνικό λαό στον οποίο έταξε διαφάνεια και δήθεν μηδενική ανοχή.ΕΡΩΤΑΣΤΕ:1) Ποια είναι η ΙΕΡΑΡΧΙΑ που αναφέρεται, στα Απόρρητα Πρακτικά Επιτροπής της ΕΥΠ για το Σύστημα Νόμιμης Επισύνδεσης, η οποία υπέδειξε, λίγο πριν τον ανασχηματισμό, σε ένα διαγωνισμό απόρρητο που γινόταν με διαδικασίες α λα κάρτ, να συμπεριληφθεί προτιμησιακά ως τέταρτη υποψήφια εταιρεία ειδικά η SIEMENS, με προσφορά άνω των 12 εκ ευρώ, ενώ οι τρεις ήδη συμμετέχουσες εταιρείες, είχαν προσφορές που κινούνται και οι τρεις σε ποσά γύρω στα 3 με 3,5 εκ ευρώ;
2) Με την λέξη ΙΕΡΑΡΧΙΑ περιγράφεται η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης; Και αν ναι, ποιο συγκεκριμένο στέλεχος της Κυβέρνησής σας φέρει την πολιτική ευθύνη μιας τέτοιας υπόδειξης για την εταιρεία SIEMENS σε «κρυφό» εκ των πραγμάτων διαγωνισμό;3) Με ποια λογική υποδείχθηκε από την τότε πολιτική ηγεσία με εξαιρετικές προτιμησιακές διαδικασίες, μια εταιρεία η SIEMENS, της οποίας η προσφορά της ήταν σχεδόν τετραπλάσια από τις προσφορές των υπολοίπων υποψηφίων εταιρειών;4) ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ, ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΕΘΟΔΕΥΟΤΑΝ ΑΔΙΑΦΑΝΩΣ Η ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ SIEMENS, ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΟΠΩΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ, ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ «ΚΡΥΦΗΣ» ΑΥΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ.5) Ποιο ήταν το παρασκήνιο που οδήγησε την τότε πολιτική ηγεσία να υποδείξει στην ΕΥΠ να «αξιολογήσει» την κατά πολύ ακριβότερη και προφανώς ασύμφορη προσφορά της εταιρίας SIEMENS, με την οποία ήταν επί μακρόν σε διαπραγμάτευση για το σύστημα C41, την ίδια στιγμή που έχει αδιαμφισβήτητα αποκαλυφθεί ότι τεράστια ποσά μαύρου πολιτικού χρήματος, έφθαναν στη χώρα μας;6) Μπορούν αυτοί που υπέδειξαν ανεξήγητα και ύποπτα την κατά 400% ακριβότερη SIEMENS, σήμερα, σε ένα πολιτικό σύστημα που κλυδωνίζεται από αλλεπάλληλες αποκαλύψεις και συμμετέχοντας σε μία Κυβέρνηση που υποθάλπει με πρακτικές συγκάλυψης και ατιμωρησίας την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και την υποκατάστασή της από ένα πελατειακό σύστημα ισχυρών συμφερόντων ομηρίας του πολίτη, να υπερασπιστούν επάξια το κύρος του θεσμού που υπηρετούν;7) Τι σας «κρατά» και έχετε υποβιβάσει συνολικά την Κυβέρνησή σας σε οδόφραγμα της πορείας διαφάνειας, απόδοσης ευθυνών και αποκατάστασης της καθαρής πολιτικής και της αυτονομίας των φορέων της, μιας πορείας που απαιτεί ο Ελληνικός λαός και στην οποία επίμονα με προτάσεις, συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και με το παράδειγμά της, σας καλεί η αξιωματική αντιπολίτευση;



Οι ερωτώντες Βουλευτές




Μιχάλης Καρχιμάκης

Χρήστος Αηδόνης
Θάνος Μωραίτης
Δημήτρης Τσιρώνης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Γιάννης Αμοιρίδης
Μιχάλης Τιμοσίδης
Δημήτρης Βαρβαρήγος
Μιχάλης Παντούλας
Μάρκος Μπόλαρης
Γιώργος Πεταλωτής
Χρύσα Αράπογλου
Γιάννης Δριβελέγκας
Ηλίας Λαμπίρης
Μανώλης Στρατάκης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Θεοδώρα Τζάγκρη
Παναγιώτης Ρήγας


Γιάννης Μ. Νέγρης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι είπε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους ο επιχειρηματίας Γιώργος Μυλωνάς που αφέθηκε χθες το βράδυ ελεύθερος από τους απαγωγείς του

Χαμογελαστός, ήρεμος και καθόλου εξαντλημένος εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους πριν από λίγο ο επιχειρηματίας Γιώργος Μυλωνάς που αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς του μετά από 13 μέρες κράτησης, αργά χθες το βράδυ.
Χαρακτήρισε αυτό που πέρασε κακή εμπειρία και ανατροπή στη ζωή του και είπε ότι οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία και κάποιες από αυτές δε θα τις αναφέρει σε κανέναν, ούτε στην αστυνομία, αλλά θα τις κρατήσει για τον εαυτό του.

Άλλα σημεία της συνέντευξής του:
  • Αυτοί που αγαπώ με κράτησαν ήρεμο για τόσο διάστημα.
  • Στην Αστυνομία είπα κάποια πράγματα που δε θα τα πω αλλού.
  • Ήμουν ο άτυχος της υπόθεσης και εύχομαι αυτό να μη συμβεί σε κανέναν άλλον.
  • Τις διαπραγματεύσεις τις έκανε η γυναίκα μου.
  • Η δημόσια θέση μου δε νομίζω ότι έχει σχέση με την απαγωγή.
  • Οι απαγωγείς ήταν πρόθυμοι και ευγενικοί μαζί μου ό,τι ζητούσα μου το έδιναν. Μιλούσαμε στα ελληνικά. Έλληνες ήταν οι απαγωγείς. Δε μιλούσαν πολύ μαζί μου, δεν τους έβλεπα κιόλας…
  • Με άφησαν σε ένα ερημικό μέρος και μου είπαν ότι σε τόσα μέτρα είναι ένα αυτοκίνητο, πάρε το κλειδί και γύρισε σπίτι σου.
  • Το ποσό των λύτρων το ξέρω μόνο εγώ και η αστυνομία και κανένας άλλος. Ήταν μια οικονομική αφαίμαξη για μένα
  • Όσο κι αν ακούγεται κοινότυπο, ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό.
  • Δεν έπαιρνα ποτέ μέτρα ασφαλείας γιατί δεν αισθανόμουν ότι είχα πρόβλημα με κάποιον και το ίδιο σκοπεύω να κάνω και στο μέλλον.
  • Κάποια στιγμή είπα στους απαγωγείς: «Ρε παιδιά, τελειώνετε, την Τρίτη δίνει σχέδιο η κόρη μου στην Αρχιτεκτονική και θέλω να την πάω εγώ
  • Μετά από εμάς δεν κινδυνεύεις από τίποτα οπότε μην ανησυχείς, ήταν τα τελευταία λόγια των απαγωγέων του πριν τον αποχαιρετήσουν.

Τέλος, ο κύριος Μυλωνάς είπε ότι θα παραιτηθεί από το ΣΕΒ βορείου Ελλάδος για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του και παρακάλεσε τους δημοσιογράφους να μη συνεχίσουν τη σεναριολογία για το θέμα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νίκος Μάνεσης και Ανδρέας Καψαμπέλης: Δυο Κεφαλλονίτες στο “Studio ALPHA”

Μήνυμα αναγνώστη
.........
Καλεσμένος του Νίκου Μάνεση ήταν την Κυριακή 22 Ιουνίου, στο Studio ALPHA ο συμπατριώτης μας -και μοναδικός επώνυμος Έλληνας blogger, Ανδρέας Καψαμπέλης, διαχειριστής του http://press-gr.blogspot.com/ .
Η συζήτηση περιστράφηκε για το σκάνδαλο της SIEMENS και την γνωστή διένεξη του Ανδρέα Καψαμπέλη με τον Θόδωρο Τσουκάτο (2000), όταν ο Θ. Τσουκάτος απείλησε με αγωγές τον Ανδρέα Καψαμπέλη για αποκαλύψεις του δεύτερου στην εφημερίδα "Επενδυτής".
"Από τα blogs μαθαίνουμε τι συμβαίνει με την υπόθεση της Siemens... Στο Press-gr διαβάζουμε πέντε μέρες νωρίτερα αυτά που αποκαλύπτουν οι εφημερίδες..." , είπε ο Νίκος Μάνεσης
Αυτό ίσως ήταν ό,τι καλύτερο ήθελε να ακούσει ο Ανδρέας Καψαμπέλης σαν δικαίωση των ταλαιπωριών του.
Ο διαχειριστής του πιο διάσημου ελληνικού blog, Ανδρέας Καψαμπέλης, εμφανίστηκε στην εκπομπή με νέο, "prison break" look, ήρεμος και τεκμηριωμένος στις απόψεις του αν και λίγο νευρικός μπροστά στο φακό. Από ό,τι καταλάβαμε πρέπει να είναι μανιώδης καπνιστής αφού συνέχεια βλέπαμε να τον περιτυλίγουν καπνοί...
Το http://www.kefaloniapress.gr/ θέλει να ευχαριστήσει τους δύο συμπατριώτες μας για τον τρόπο που υποστήριξαν την πρωτοβουλία μας για τις συνέπειες στο νησί μας από τον σεισμό της 7ης Ιουνίου αλλά κυρίως για την αγάπη τους στη Κεφαλονιά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το νερό τρέχει ανεξέλεγκτα στη Νέα Ζωή και η ΕΥΔΑΠ δεν ενδιαφέρεται

Μήνυμα αναγνώστη
........

ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΩΗ, ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ, ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ E-MAIL ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ, ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ, ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.

………….
Συνεχίζεται…

ΣΕ 3-4 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΜΑΙΛ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΕΞΗΓΗΣΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗ ΒΛΑΒΗ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ E-MAIL ΜΟΥ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΠΟΣΗ ΩΡΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ, ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑ.
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ, ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΣΚΟΠΑ ΤΟΣΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ.
Ε, ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι "Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου" πήγαν για... πικ νικ

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΦΙΛΠΑ με την αρωγή τών Δήμων Ραφήνας και Αγίας Παρασκευής την χορηγία του: Λουμίδης αρχοντικός και την Συμμετοχή του Σ.Δ.Ι.Ο.
Σαν αφετηρία ορίστηκε η πλατεία της Αγίας Παρασκευής από όπου και το πρωί της Κυριακής στις 11.30 πμ ξεκίνησαν τα αυτοκίνητα για το Οχυρό της Ραφήνας μία καταπράσινη περιοχή με πολύ Ιστορία.
Εκεί μας περίμενε μία μεγάλη διοργάνωση από μέρους του Δημάρχου Ραφήνας και μέλους του Σ.Δ.Ι.Ο. κ. Ανδρέα Κεχαγιόγλου με πάρα πολλές Τσιπούρες και Σαρδέλες στα κάρβουνα,σαλάτες, άφθονο κρασί και πολύ κέφι.....


Περισσότερα: http://www.sdio.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προαναγγελία πολιτικής εκδήλωσης

Η σύγχυση καλά κρατεί. Οι καταστροφικές της συνέπειες είναι «προ των πυλών». Ας θυμηθούμε τι έγινε κάποτε για να μην βρούμε την σύγχρονη - και πιο αποκρουστική - εκδοχή του μπροστά μας.
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ αφιερώνουμε την 7η επέτειο από την ίδρυσή μας στο θέμα «ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ : μνήμες επίκαιρες». Και σας καλούμε να το συζητήσουμε, ώστε να βρεθεί κάποια άκρη, την Τετάρτη 2 Ιουλίου από τις 6.30 το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας (στάση Μετρό ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ).
Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι λεωφορειολωρίδες δεν... "αστειεύονται" στο εξωτερικό...



Γιώργος Δρακόπουλος



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...