Ειδήσεις

9 Μαρ 2008

Σήμερα τη... "σκαπουλάραμε"

Η ΔΕΗ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου ανακοινώνει τα παρακάτω :

"Με βάση την εξέλιξη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και την κατάσταση των διαθέσιμων μονάδων Παραγωγής σήμερα και ώρα 17:00, δεν προβλέπονται αποκοπές φορτίων για το βράδυ της Κυριακής, 9 Μαρτίου 2008.
Εάν παραστεί ανάγκη, ενδέχεται να γίνουν περιορισμένης έκτασης αποκοπές σε συγκεκριμένες περιοχές κυρίως της Πελοποννήσου, της Κρήτης και της Ρόδου σύμφωνα με πρόγραμμα εκτάκτων απορρίψεων φορτίου που έχει καταστρώσει η ΔΕΗ".
Καλά θα είναι τα πράγματα και αύριο αλλά την Τρίτη που οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ούτε κουβέντα...

Ψάξαμε το "Πρώτο Θέμα" για να βρούμε έστω και μια πρόταση για τη φημολογούμενη πώλησή του. Ούτε λέξη. Πουθενά. Ούτε στη στήλη του Θέμου Αναστασιάδη ο οποίος ασχολείται με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τάσος Καραμήτσος στη δική του στήλη καταπιάνεται με το ασφαλιστικό και εμείς προτιμήσαμε το "Μαύρη Τρύπα ΙΙ".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σχετικά με την παρέμβαση Σανιδά στην απεργία της ΔΕΗ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Διοίκησης - Δικαιοσύνης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με την παρέμβαση Σανιδά στην απεργία της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:Η κυβέρνηση της ΝΔ για να καταστείλει την απεργία της ΔΕΗ, χρησιμοποιεί ξανά τον γνωστό ανεξάρτητο εισαγγελέα κ. Σανιδά, ο οποίος αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, σε θέματα απολύτως άσχετα με τις αρμοδιότητές του, επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω αυτού να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους - απεργούς και να ποινικοποιήσει όχι μόνο την απεργία, αλλά και την ίδια την πολιτική ζωή του τόπου.
Η κυβέρνηση δεν σέβεται ούτε την Δικαιοσύνη ούτε το δικαίωμα στην απεργία και είναι για αυτό υπόλογη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βέτο διαρκείας αν δε βρεθεί λύση

Με συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση και στέλνει μήνυμα στην ηγεσία της γειτονικής χώρας. Όπως είπε «όσο δεν επιτυγχάνεται αμοιβαία αποδεκτή λύση η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει σε πρόσκληση για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αυτή η θέση ισχύει και για τη σύνοδο της Συμμαχίας τον Απρίλιο».

Περισσότερα: http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=98663192

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Γάζωσαν» το πούλμαν του Παναιτωλικού

Εννιά σφαίρες, μια βόμβα μολότοφ και τρία απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα οδήγησαν σε αναβολή τον αγώνα του Παναιτωλικού με την Ηλιούπολη. Τα τελευταία δύο χρόνια κάποιες από τις συναντήσεις των δύο ομάδων ήταν επεισοδιακές.
Οι πέντε από τις σφαίρες των αγνώστων είχαν ως στόχο το πούλμαν της ομάδας. Βρισκόταν σε από απόσταση 700 μέτρων από το ξενοδοχείο της Γλυφάδας που είχε καταλύσει η αποστολή. Ακόμη δύο αυτοκίνητα, που ανήκουν στον προπονητή και σε παίκτη της ομάδας, δέχτηκαν από δύο σφαίρες.
Η επεισοδιακή νύχτα για τον Παναιτωλικό ολοκληρώθηκε με τη ρίψη βόμβας μολότοφ στην είσοδο του ξενοδοχείου και με απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα.
Οι παράγοντες της ομάδας του Αγρινίου, αποφεύγουν να θεωρήσουν ως αντίποινα, τα πρωτοφανή γεγονότα για τον χώρο του ποδοσφαίρου, με τα σοβαρά επεισόδια στην περυσινή συνάντηση των δύο ομάδων.
Η συνάντηση τελικά αναβλήθηκε και η ομάδα του Αγρινίου με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αναχώρησε από την Αθήνα.

Πάντως, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής για τα μέτρα τάξης στον αγώνα Ηλιούπολης – Παναιτωλικού, με παρουσία εκπροσώπων και των δύο ομάδων η Ηλιούπολη εξέδωσε ανακοίνωση:
«Μετά τα περσινά γεγονότα, η ΠΑΕ Ηλιούπολη δεν θα διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους του Παναιτωλικού».
Αφορμή σύμφωνα με τους υπεύθυνους ασφαλείας της Ηλιούπολης ήταν η επιμονή της ΠΑΕ Παναιτωλικός για τα αυτονόητα, τη λήψη μέτρων τάξης που θα διασφαλίζουν και την αποστολή του Παναιτωλικού, αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας μας. Τα ίδια πράγματα δηλαδή που ζητάμε σε κάθε σύσκεψη που συμμετέχουμε για εντός και εκτός έδρας αγώνες. Οι φίλαθλοί μας, δεν προκαλούν, ούτε έχουν δημιουργήσει το παραμικρό επεισόδιο, παρότι ακολουθούν χιλιάδες την ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η παρουσία και η συμπεριφορά τους στο Κορωπί και στην Πάτρα (πάνω από 1.500 και 2.500 φίλαθλοι αντίστοιχα) είναι η καλύτερη απόδειξη. Εμείς με μεγάλη χαρά και με τον τρόπο που ξέρουμε, θα φιλοξενούμε όσους φιλάθλους αντίπαλων ομάδων επιθυμούν, όπως κάναμε και με τους φιλάθλους της Ηλιούπολης τα τελευταία χρόνια. Έχουμε διαφορετικές απόψεις για το ποδόσφαιρο.

Σήμερα, ο Παναιτωλικός γιόρταζε τα 82 χρόνια ιστορίας του.

Πηγές: http://www.alphatv.gr/ και http://www.panetolikos.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα σκουπίδια έχουν κάνει «κατάληψη» στους δρόμους

Τα πρώτα σημάδια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Δήμους είναι ήδη ορατά. Οι στοίβες των απορριμμάτων που έχουν ήδη συσσωρευτεί στους κάδους προκαλούν αγανάκτηση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Αλεύρωσαν» τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε τα πειράγματα των καρναβαλιστών της Κοζάνης ενώ μάταια επιστράτευσε μια ομπρέλα για να αποφύγει τα αλευρώματα. Μαζί με τους βασικούς υποστηρικτές του όπως τον Χρήστο Βερελή, την Μιλένα Αποστολάκη, την Εύα Καϊλή και τον Πάρι Κουκουλόπουλο χόρεψαν και διασκέδασαν υπό τους ήχους των χάλκινων.

Πηγή: http://www.alphatv.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταγγελίες για θανάτους λόγω διακοπών ρεύματος

Βαρύ «κατηγορώ» για τις διακοπές ρεύματος από τους συγγενείς της 88χρονης που έχασε την ζωή της στο Καλοχωρι Θεσσαλονίκης. Η διακοπή ρεύματος το Σάββατο ήρθε την στιγμή που ετοιμάζονταν να της τοποθετήσουν την συσκευή οξυγόνου.
Οργή και από τους συγγενείς της 84χρονης που όταν κόπηκε το ρεύμα στο Λεωνίδιο δεν έβλεπε, όπως λένε και έπεσε από μια γέφυρα.
Αν ισχύουν οι πληροφορίες που ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί και αφορούν στην εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι απεργοί θα πληρώσουν τα "σπασμένα", τότε αναμένονται σημαντικές εξελίξεις.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κίνημα Πατρινών εναντίον των διοδίων της Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου

Να κάνουν αγωγές στο Δημόσιο ετοιμάζονται πολλοί Πατρινοί γιατί, όπως υποστηρίζουν, με βάση τα άρθρα της Κοινοτικής Οδηγίας με αριθμό 1999/62/EC το Ελληνικό Δημόσιο παρανομεί εισπράττοντας διόδια για την Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου.
Ο ορισμός της έννοιας του δρόμου για τη διέλευση του οποίου παρέχεται στα κράτη η δυνατότητα να επιβάλουν την πληρωμή διοδίων, όπως περιγράφεται στη συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία (http://eurlex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.douri=OJ:L:1999:187:0042:0050:EN:PDF) είναι σαφής: «Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μία λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και στους χρήστες γεφυρών, σηράγγων και ορεινών διαβάσεων».
Ως αυτοκινητόδρομος ορίζεται «κάθε οδός που διαθέτει για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλοφορίας διακεκριμένα οδοστρώματα τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους είτε με διαχωριστική νησίδα, που δεν προορίζεται για την κυκλοφορία, είτε, κατ’ εξαίρεση, με άλλα μέσα».
Επίσης, «δεν διασταυρώνεται στο ίδιο επίπεδο με άλλη οδό, με σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή ή με λωρίδα για πεζούς» (αυτό που ονομάζουμε «κλειστός αυτοκινητόδρομος»).
Υπενθυμίζουμε ότι από τα 141 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Κόρινθο από την Πάτρα, τα περισσότερα διανύονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας (και... μισή βοηθητική), χωρίς την ύπαρξη νησίδας και χωρίς φωτισμό το βράδυ!
Τον περασμένο Ιανουάριο ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, μετά τη συμβολική κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στα διόδια του Ρίου, είχε πει: «Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό το δρόμο! Οι ξένοι δεν πληρώνουν, βάσει νομοθεσίας της Ε.Ε., καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για εθνικό οδικό δίκτυο». «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε».
Όμως, όταν πριν λίγες μέρες ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Ο Κόσμος της Πάτρας» αρνήθηκε να πληρώσει τα 2,5 ευρώ των διοδίων ενημερώνοντας την υπάλληλο για τη δήλωση του Νομάρχη και για την κοινοτική οδηγία το μόνο που κατάφερε είναι να του κόψουν πρόστιμο 50 ευρώ το οποίο θα λάβει το σπίτι του από το ΥΠΕΧΩΔΕ, σε περίπου πέντε μήνες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκκληση για ανέυρεση αυτόπτη μάρτυρα

Στην οδό Σίνα στο κέντρο της Αθήνας, στις αφετηρίες των λεωφορείων, την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008 στις 12 με 12:30 το μεσημέρι ασυνείδητος οδηγός δικύκλου πηγαίνοντας αντίθετα στην επιτρεπόμενη κατεύθυνση, χτύπησε ηλικιωμένη κυρία, την οποία και εγκατέλειψε.

Διερχόμενοι τη βοήθησαν και ένας ταξιτζής προσφέρθηκε για τη μεταφορά της. Τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει ο,τιδήποτε για τις συνθήκες του ατυχήματος και για την ταυτότητα του ασυνείδητου οδηγού (πιθανόν γυναίκα) να επικοινωνήσει μαζί μας στη διεύθυνση: dalban@hol.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

ΚΚΕ για παρέμβαση Σανιδά

To KKE σε σημερινή του ανακοίνωση τονίζει πως "η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για την απεργία στην ΔΕΗ εντάσσεται και συνεισφέρει στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία με στόχο να κάμψει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων που αντιπαλεύουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα".

Επίσης, αναφέρει πως οι απεργίες που στρέφονται κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων που πλήττουν το σύνολο των λαϊκών δυνάμεων είναι προς όφελος της κοινωνίας κι όχι σε βάρος της, πάρα τα προσωρινά προβλήματα που προκαλούν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς διακοπές μέχρι το βράδυ της Κυριακής

Παρέμβαση εισαγγελέα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ να δηλώνει δημοσίως τη λύπη του γιατί ο κόσμος στερείται το κοινωνικό αγαθό το οποίο δικαιούται και σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας κατά παντός υπευθύνου για τις πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Ακολουθεί ένα Δελτίο Τύπου με το οποίο η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι:

"Με τα μέχρι τώρα διατιθέμενα στοιχεία όσον αφορά τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και τις διαθέσιμες μονάδες παραγωγής δεν προβλέπονται αποκοπές ρεύματος μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής.
Με νεώτερη ανακοίνωση θα δημοσιοποιηθεί πρόγραμμα περικοπής διακοπών το οποίο θα ισχύσει για τις απογευματινές και βραδινές ώρες".

Για να δούμε...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εντείνεται η κρίση ανάμεσα στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και τη Διοίκηση


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταθέτουν εντός ολίγου οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο Α.Τ. Ομόνοιας για τη συκοφάντηση που υποστηρίζουν ότι έχουν δεχτεί κατά τη διάρκεια της απεργίας, σχετικά με τις διακοπές του ρεύματος.

Σε λίγο το κείμενο της μήνυσης…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

CIA - Έχουν καταλήξει στο όνομα...




Από την ιστοσελίδα της C.I.A.



Έχουν ήδη αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία.
Νεοέλληνες "όνομα και πράγμα" γίναμε.



Χρήστος Βασιλείου





Στα χερσαία σύνορα της χώρας μας αναφέρεται ως γειτονική χώρα και η "Μακεδονία".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...