Ειδήσεις

15 Απρ 2008

Τίτλους σπουδών κατά... παραγγελία, και φυσικά παράνομους, χορηγούσε από το 2000 ιδιωτικό ΤΕΕ

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας, τα πτυχία ήταν στην πλειονότητά τους με "Άριστα", και οι κάτοχοί τους για να τα αποκτήσουν πλήρωναν από 5 έως και 15 χιλιάδες ευρώ, χωρίς να μπουν στον κόπο να παρακολουθούν μαθήματα...
Οι κάτοχοι των πτυχίων έπαιρναν έως και χίλια μόρια για πρόσληψη στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, και πολλοί διορίστηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες της Ηπείρου και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου Νίκος Πετρόπουλος δήλωσε ότι διενεργείται ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση και όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα θα αποδοθούν ευθύνες.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός μόνο την τελευταία 3ετία το ΤΕΕ χορήγησε 1.024 πτυχία.
Από: www.madata.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στη συμμορία συμμετείχαν όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην αναπαραγωγή, στη διακίνηση, στην προσπάθεια δημοσίευσης και πώλησης του DVD, είπε ο Ζαχόπουλος

Από: www.alphatv.gr
.

Ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά της 35χρονης κατηγορουμένης και των δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση δικηγόρων αποτελεί η κατάθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου στον ανακριτή.
Ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού κατονόμασε τους ανθρώπους που τον εκβίαζαν, κάνοντας λόγο για «συμμορία», στην οποία έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην 35χρονη συμβασιούχο, ενώ χαρακτήρισε την κατάληξή του στην απόπειρα αυτοκτονίας ως μοναδικό «διέξοδο» από τον εκβιασμό.
«Στη συμμορία με πρωτεργάτιδα την 35χρονη θεωρώ ότι συμμετείχαν όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην αναπαραγωγή και προσπάθεια διακίνησης του υλικού, καθώς και στην προσπάθεια δημοσίευσης και πώλησης του» είπε χαρακτηριστικά.
Ο συνήγορος ενός εκ των δύο δικηγόρων που εμπλέκει στην υπόθεση ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Γιάννης Ματζουράνης σχολίασε ότι «αυτά που λέει ο κ. Ζαχόπουλος και μάλιστα χωρίς όρκο, σύντομα θα κληθεί να τα αποδείξει».
Ο «εγκέφαλος» της συμμορίας ήταν για το Χρήστο Ζαχόπουλο η γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση για τρία χρόνια. Μια γυναίκα την οποία εμφανίζει ως άτομο δύσκολο και εριστικό, που χρησιμοποιούσε τους ανθρώπους. «Η 35χρονη μου ζήτησε 200.000 ευρώ και τη μονιμοποίηση της. Μου είπε, ότι αν δεν δώσω τα χρήματα, θα έδινε το υλικό στον Τύπο».
Από τις βολές του πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού δεν ξέφυγαν ο εργατολόγος και οι άλλο δύο δικηγόροι, για τους οποίους είπε: «Αυτοί το "έπαιζαν" φίλοι, αλλά στην ουσία δρούσαν σαν όργανα της. Συμμετείχαν στον εκβιασμό σε βάρος μου και δρούσαν ως απεσταλμένοι και σαν μεσολαβητές της».
Πρόσθεσε δε ότι «μου πρότειναν, ότι είχαν τρόπο να βγάλουν την 35χρονη από τη μέση και να μην τη δει κανείς και ακόμα ότι μπορούσαν να με προμηθεύσουν με πλαστά χαρτονομίσματα, για να δώσω τις 200.000 ευρώ και να την ξεφορτωθώ. Αρνήθηκα και τα δυο. Το μόνο που τους ζήτησα, ήταν να βρουν το υλικό. Άλλωστε τους είχα προειδοποιήσει ότι θα πέσω από τον 4ο».
Όσο για την συνάντηση του με το διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κατέθεσε ότι «ο κ. Αγγέλου με ρώτησε, αν γνωρίζω ότι υπάρχει ένα DVD. Του απάντησα θετικά και του είπα ότι δέχομαι πιέσεις για χρήματα. Η κυβέρνηση έδειξε άριστη στάση στη συμπεριφορά της απέναντί μου και χειρίστηκε το θέμα πολύ σωστά και δίκαια».
Στις πιεστικές ερωτήσεις του ανακριτή για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να θέσει τέρμα στη ζωή του, ο Χρήστος Ζαχόπουλος ήταν κατηγορηματικός. Πίστευε τότε, όπως είπε, ότι θα έθετε τέρμα στο θέμα ηθικά και δεοντολογικά. Απάντηση στα όσα κατέθεσε εναντίον της, έδωσε άμεσα η 35χρονη από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, υποστηρίζοντας ότι «είναι προφανές, ότι ο κ. Ζαχόπουλος για δικούς του λόγους αποφάσισε να μην πει όλη την αλήθεια για κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης, γεγονός που τον οδήγησε σε κενά και αντιφάσεις, στην προσπάθειά του να αποδώσει επιλεκτικά ευθύνες».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε την ευχή του στην Καλομοίρα για την καλή επιτυχία στο διαγωνισμό της "Eurovision"

Το είδαμε και αυτό.
Στο "Αλ Τσαντίρι Νιούζ".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε την ευχή του στην Καλομοίρα για την καλή επιτυχία στο διαγωνισμό της "Eurovision".

Διαβάζουμε και στο eurovision.ert.gr:

Η πιο σημαντική στιγμή όμως ήταν η επίσκεψη στο Φανάρι. Εκεί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε την ελληνική αποστολή, έδωσε την ευχή του στην Καλομοίρα και της δώρισε ένα μετάλλιο της χιλιετηρίδος του βαπτίσματος των Ρώσων. Η Καλομοίρα δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα πιστό αντίγραφο αρχαίου χιτώνα από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια, η ελληνική αποστολή παρακολούθησε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αν δεν μπορούν να φυλάξουν το Αστυνομικό Τμήμα οι αστυνομικοί, τότε τι εμπιστοσύνη μπορούμε να τους έχουμε;

Μήνυμα αναγνώστη

Αυτά τα πλαστικά τα γεμίζουν με νερό για να βαραίνουν και τα τοποθετούν από το Δήμο όταν θέλουν να κλείσουν έναν δρόμο, για κάποιο λόγο.
Τα συγκεκριμένα, στη φωτογραφία, βρίσκονται μόνιμα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της γειτονιάς μου και το βράδυ με αυτά κλείνουν το δρόμο που περνάει από μπροστά του.
Αποτέλεσμα, να κάνω έναν ολόκληρο γύρο όταν θέλω να πάω σπίτι μου.
Ρώτησα στο Αστυνομικό Τμήμα και αυτό που μου είπαν είναι ότι τα κάνουν για λόγους ασφαλείας του.
Δεν έχω αντίρρηση, προφανώς θα έχουν το δικαίωμα, απλώς, αναρωτιέμαι: Αν δεν μπορούν να φυλάξουν το Αστυνομικό Τμήμα οι αστυνομικοί, τότε τι εμπιστοσύνη μπορούμε να τους έχουμε;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποστολή από τη Φιλανδική Πρεσβεία σχεδίου εγκατάληψης της Ελλάδας

Μήνυμα αναγνώστη
Όταν έστελνα ένα email στον κύριο Γεωργίου, ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ, ύστερα από συμμετοχή του σε εκπομπή του Χαρδαβέλλα με θέμα την κατάσταση στα Βαλκάνια παραμονές της συνδιάσκεψης του Βουκουρεστίου, δεν φαντάστηκα ότι 2 εβδομάδες αργότερα το θέμα θα έφτανε να συζητείται από blog σε blog και ότι θα είχε γίνει και επερώτηση στη βουλή από τον βουλευτή κύριο Αϊβαλιώτη.
Ο μεν κύριος Αϊβαλιώτης ενδεχομένως ορθώς έπραξε και κατέθεσε την επερώτηση προς το ΥΠΕΞ. Διότι για πρώτη φορά είδα αρκετές Φιλανδές από τις 1600 που ζούνε στην Ελλάδα, (πολλές ακόμα και επί 30 χρόνια) να ανησυχούν ή τουλάχιστον να απορούν.
Η Φιλανδή σύζυγός μου ζει εδώ επί 23 χρόνια και πρώτη φορά μας ήρθε τέτοιο χαμπέρι από την Πρεσβεία της.Αλλά επειδή άλλοι αμφισβητούν το γεγονός και άλλοι ίσως πανικοβάλλονται, παραθέτω παρακάτω την αρχική επιστολή μου προς τον Ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ ώστε να εξάγετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας και να ξεκαθαρίσει το ενδεχόμενο της ράδιο αρβύλας.Εργαζόμενη στην Φινλανδική Πρεσβεία (και πάντως όχι επίσημα χείλη) ανέφερε ότι το σχέδιο διαφυγής από την χώρα εκκρεμούσε σαν ιδέα από το τσουνάμι και μετά καθότι πολλοί Σκανδιναβοί είχαν χαθεί τότε. Το ότι ολόκληρο σχέδιο 16 συνολικά σελίδων τελικά εκπονήθηκε τώρα, 4 χρόνια μετά, είναι απλά σύμπτωση ή μήπως ΔΕΝ είναι;
Σημειώνω πως και ο κος Ahtisaari (του γνωστού σχεδίου για το Κόσσοβο) και ο κος Olli Rehn (επίτροπος της ΕΕ για την διεύρυνση) είναι Φιλανδοί. Εύχομαι πάντως, το όλο θέμα να είναι μια κωμικοτραγική σύμπτωση. Εγώ πάντως το εγχειρίδιο διαφυγής το μελέτησα καλού κακού.

Κύριε Γεωργίου,
Κατόπιν συμμετοχής σας στην εκπομπή του κυρίου Χαρδαβέλλα της 1ης Απριλίου, εζήτησα να έρθω σε επαφή μαζί σας λόγω κάποιας πληροφορίας που αναφέρατε στην εκπομπή αλλά και λόγω της ιδιότητάς σας του πρέσβεως.
1. Η σύζυγός μου είναι Φιλανδή, και ζει στην Ελλάδα από του γάμου μας πριν 23 χρόνια. Φέτος για πρώτη φορά, πριν 10 ημέρες η Φινλανδική Πρεσβεία των Αθηνών απέστειλε στους 1600 Φιλανδούς πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα και στους 25 που κατοικούν στα Τίρανα (διότι οι Φιλανδοί της Αλβανίας εξυπηρετούνται από την Πρεσβεία των Αθηνών) πλήρες σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση κρίσης (Crisis Evacuation Plan). Αντίστοιχη κίνηση ουδέποτε είχε γίνει στο παρελθόν, ούτε κατά τις περιόδους των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας.
Στο φάκελο που απεστάλη περιλαμβάνεται ένα εισαγωγικό σημείωμα (με ημερομηνία 27/2/2008) διάφορες επί μέρους πληροφορίες (με ημερομηνία 14/3/2008), χάρτες διαφυγής και συγκέντρωσης των Φιλανδών πολιτών στην Πρεσβεία τους, το Προξενείο και την κατοικία του Φιλανδού Πρέσβη και τέλος φόρμα με στοιχεία του πολίτη, όπως τηλέφωνα επικοινωνίας, ομάδα αίματος κλπ. Παρακινεί δε όποιον θέλει να συμμετάσχει ως εθελοντής στο σχέδιο εκκένωσης της χώρας.
Στο εισαγωγικό σημείωμα για μεν τους εν Ελλάδι Φιλανδούς η αποστολή δικαιολογείται "δια παν ενδεχόμενο, όπως για παράδειγμα μεγάλη καταστροφή στη θάλασσα, θεομηνία κλπ" ενώ για τους εν Αλβανία προστίθεται και το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας. Η συγκέντρωση των Φιλανδών των Τιράνων θα γίνει στην εκεί Πρεσβεία της Δανίας.
Θα ήθελα να έχω την εκτίμησή σας, αν αυτή είναι μια πάγια πρακτική που έτσι κι αλλιώς πρέπει να έχει μια ξένη πρεσβεία και απλά δεν είχε γίνει από αμέλεια τόσα χρόνια ή είναι στοιχείο που θα πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε; Μπορεί όντως η πρεσβεία να προέβη σε αυτή την κίνηση χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο είτε με αφορμή ακόμα-ακόμα κάποια δημοσιεύματα περί επερχόμενου σεισμού κλπ, ή αποτελεί ένδειξη ότι το ΥΠΕΞ της Φινλανδίας ανησυχεί σοβαρά για την κατάσταση στην περιοχή, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αλβανία;
2. Το δεύτερο στοιχείο που με ανησυχεί είναι αυτό που είπατε περί χρήσης των νησιών Άλαντ στην Φινλανδία ως ορμητήριο των Νατοϊκών στρατευμάτων. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις και στοιχεία επ' αυτού; Εντάσσονται τα Άλαντ στον Νατοϊκό σχεδιασμό; Διότι αντιλαμβάνεσθε ότι σε περίπτωση σύρραξης στα Βαλκάνια η οποία θα γενικευθεί μέχρι την Φινλανδία, να φύγει κανείς από την σκύλα και να τον φάει η Χάρυβδη, δεν έχει και κανένα νόημα.
Ως πατέρας μάλιστα 4 παιδιών έχω 4 λόγους να ανησυχώ περισσότερο, ιδιαιτέρως δε σε περίπτωση χωρισμού της οικογένειας εν ώρα κρίσεως λόγω διαφορετικών υπηκοοτήτων.

Σας ευχαριστώ,
ΝΚ (πληρες ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα και διευθύνσεις)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συλλήψεις για παράνομα βεγγαλικά

Στην σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησαν οι αρχές των Σερρών την περασμένη Παρασκευή στα σύνορα του Προμαχώνα, στην προσπάθειά τους να εισάγουν στην χώρα μεγάλες ποσότητες από βεγγαλικά, κροτίδες, και πυροτεχνήματα απο την Βουλγαρία.
Όσο πλησιάζουν οι μέρες του Πάσχα, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες μεταβαίνουν στην γειτονική χώρα προκειμένου να προμηθευτούν το παράνομο εμπόρευμα... με υλικά αμφιβόλου ποιότητας και άκρως επικίνδυνα για όσους τα χρησιμοποιούν.
Εντατικότεροι είναι οι έλεγχοι σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα.
Χθες το πρωί συνελήφθη στην Ηράκλεια Σερρών μια 41χρονη ιδιοκτήτρια καφεκοπτείου στο μαγαζί της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.760 στρακαστρούκες που κατείχε και διέθετε προς πώληση σε μικρά παιδιά μαζί με την 42χρονη αδερφή της η οποία αναζητείται. Σε βάρος της συλληφθείσας σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σερρών.

Αφροδίτη Σπηλιώτη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

4.010 άτομα ανταποκρίθηκαν στο «προσκλητήριο ζωής» - Ένας στους 10 με ύποπτη ένδειξη!

Περίπου 4.010 κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής ηλικίας 55 έως 70 ετών είπαν «Ναι» στον προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο παχέος εντέρου και υποβλήθηκαν σε δωρεάν εργαστηριακή εξέταση στο πλαίσιο του Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου, όπως έχει οριστεί παγκοσμίως ο Μάρτιος.
Από τους 4.010 συμπολίτες μας που έκαναν τη δωρεάν προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα, οι 3.616 (ποσοστό 90,17%) έλαβαν αρνητική απάντηση στην εξέταση και οι 394 (ποσοστό 9,83%) θετική.
Η εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης εντοπίζει το μη ορατό αίμα στα κόπρανα, η παρουσία του οποίου μπορεί να σημαίνει, μεταξύ άλλων, την ύπαρξη πολύποδα ή καρκίνου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πεινάμε υπουργέ...

Από την εφημερίδα "Ελευθερία" της Ηπείρου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας Τούρκος γράφει για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Ξεκινώντας από το 1915, υπό την κάλυψη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, περίπου ένα εκατομμύριο Αρμένιοι σκοτώθηκαν μέσω λιμοκτονίας, με εξαναγκασμό σε πορείες και εκτοπίσεις και με μαζικές σφαγές.
Παρότι οι Αρμένιοι, η Ιστορία και η παγκόσμια κοινή γνώμη θεωρούν υπεύθυνες τις οθωμανικές αρχές, η Τουρκία απορρίπτει εδώ και ενενήντα χρόνια οποιονδήποτε ισχυρισμό για εσκεμμένη γενοκτονία. Πράγματι, ακόμη και να μιλήσει κανείς για τη γενοκτονία των Αρμενίων στην Τουρκία συνιστά αδίκημα που διώκεται από τον νόμο.
Αντλώντας κάθε σημαντικό στοιχείο - από τουρκικά στρατιωτικά και δικαστικά αρχεία, πρακτικά του κοινοβουλίου, επιστολές και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων - ο συγγραφέας Taner Akcam ακολουθεί την αλληλουχία των γεγονότων που οδηγούν στους σκοτωμούς και κατόπιν ανασυνθέτει τη συστηματική τους ενορχήστρωση από συντονισμένα τμήματα του οθωμανικού κράτους, το κυβερνών κόμμα "Ένωση και Πρόοδος" και διάφορες στρατιωτικές δυνάμεις.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπάρχουν τελικά θύματα από αναβολικά;

Συγκλόνισε το πανελλήνιο η αποκάλυψη του ιατροδικαστή Φίλιππου Κουτσάφτη στη χθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για το θάνατο μιας νεαρής αθλήτριας από ντόπα.
Καθηγητής, γιατρός του πανεπιστημίου Κρήτης, που είχε καταδικαστεί τελεσίδικα για εμπορία ανθρώπινων οργάνων, προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα βεβεαιώνοντας ότι το άτυχο καρίτσι πέθανε δήθεν από καρδιά.
Εξοργιστική είναι και η προσπάθεια συγκάλυψης της πραγματικής αιτίας του θανάτου, τόσο από τον αθλητικό όμιλο μεγάλης επαρχιακής πόλης στον οποίο ανήκε, όσο και από κοντινά της πρόσωπα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι νόημα έχουν οι φθηνές και στημένες εκδηλώσεις;

Μήνυμα αναγνώστη

Χθες το απόγευμα, αν περνούσε κάποιος από την Αθηνάς θα έβλεπε καμιά 20αριά «πολίτες» να διαδηλώνουν έξω από το δημαρχείο πετώντας ως ένδειξη διαμαρτυρίας σακούλες με σκουπίδια.
Σκουπίδια που υποτίθεται πως είχαν μαζευτεί από τον λόφο του Στρέφη… αλλά στην πραγματικότητα – και αυτό το γνωρίζω καλά - ήταν «λάφυρο» από τους κάδους της γειτονιάς, κάτι που ήταν φανερό καθώς περιείχαν επί το πλείστον οικιακό σκουπίδι.
Και ρωτώ εγώ σαν κάτοικος της περιοχής… εκτός από όλες τις άλλες απορίες που μου δημιουργούνται για το στημένο του θέματος.
Αυτοί οι κάτοικοι που αυτοπροσδιορίζονται ως κάτοικοι της γειτονιάς μου (Εξαρχείων) δεν είδαν κανένα άλλο πρόβλημα στην γειτονιά;
Εγώ δύο φορές έχω σώσει το αυτοκίνητο μου από κάψιμο.
Λαχταράω κάθε φορά που το παιδί μου βγαίνει έξω.
Συνοδεύω την γυναίκα και την μάνα μου μέχρι και στο μανάβη, με τον φόβο πως κάποια στιγμή θα πέσουν και αυτές θύματα, όπως εκατοντάδες άλλοι, από την μάστιγα της εγκληματικότητας που έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια στην περιοχή.
Και θυμώνω όταν βλέπω κάποιους που αυτοπροσδιορίζονται κάτοικοι της περιοχής μου, να διαμαρτύρονται για ένα θέμα που οι ίδιοι έστησαν, αφήνοντας όλα τα άλλα στην τύχη τους.
Γιατί; Άλλα προβλήματα δεν έχει η περιοχή;
Γιατί οι αντιδράσεις να είναι μόνο για φθηνούς πολιτικούς λόγους;
Γιατί πάτε να κάνετε μέχρι και την υγιή κατά τα άλλα οργάνωση των πολιτών στις γειτονιές ένα ακόμη συνδικαλιστικό τρικ που θα χρησιμοποιείτε ως όχημα για την πολιτική δράση κομμάτων και παρατάξεων;
Γιατί δημιουργείτε θέματα από το πουθενά καλύπτοντας τα πραγματικά θέματα;

Π.Δ.
κάτοικος περιοχής

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς Καλιφόρνια και Τέξας οι ΗΠΑ - "Πόλεμος" σύνθετης ονομασίας για τα σύνορα

Μήνυμα από "Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα"
.
Σοκ προκάλεσε στην αμερικανική γνώμη η αποκάλυψη χάρτη, που αφαιρεί από τις ΗΠΑ την πλούσια και εύφορη Καλιφόρνια του Χόλιγουντ και της Σίλικον Βάλευ και το γεμάτο Μεξικανούς μετανάστες Τέξας, διάσημο για τα πετρέλαιά του, τις πετρελαϊκές αδελφές εταιρείες, τους Ρέιντζερς και το Ελ Πάσο!
Ο εν λόγω χάρτης, δεν ήταν παρά μια διαφήμιση της βότκας "Absolut" στο γειτονικό Μεξικό, που παρουσίαζε αλλαγμένα τα σύνορα των ΗΠΑ στη μεθόριο του 1800, με αποτέλεσμα η αποκαλούμενη «Άνω ή Νέα Καλιφόρνια (Alta)», όπως και το Τέξας, να εμφανίζονται σαν εδάφη του Μεξικού. Το οποίο σήμερα έχει δική του την αποκαλούμενη «Κάτω ή Παλαιά Καλιφόρνια (Baja)».
Ο χάρτης παρουσιάζει την εδαφική κατάσταση πριν τον Μεξικανοαμερικανικό Πόλεμο του 1846, που έγινε εξαιτίας της προσάρτησης του Τέξας από τις ΗΠΑ στα 1845 και είχε σαν τελικό αποτέλεσμα την απώλεια των παραπάνω εδαφών για το Μεξικό (Άνω Καλιφόρνια, Νέο Μεξικό, Τέξας).
Ο Χάρτης εξόργισε τους Αμερικανούς πολίτες, που ψήφιζαν κατά χιλιάδες στο Διαδίκτυο απειλώντας με άμεσο μποϋκοτάζ της βότκας "Absolut", γεγονός που ανάγκασε τη σουηδική εταιρεία όχι μόνο να αποσύρει τη διαφήμιση, αλλά και να ζητήσει και συγνώμη από πάνω.
Οι ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα Μεξικανών μεταναστών, δεν δέχονται σύνθετη ονομασία με τον όρο "Alta Kalifornia" δηλαδή, Άνω Καλιφόρνια, αλλά το σκέτο Καλιφόρνια, επειδή η «Άλτα Καλιφόρνια» ήταν άλλοτε επαρχία του Μεξικού, όπως το δείχνει ο χάρτης που εξόργισε τους Αμερικανούς.
Υπάρχει λοιπόν θεια δίκη… Διότι έτσι ακριβώς αισθάνονται και οι Έλληνες και ιδίως οι Μακεδόνες, με τους αντίστοιχους όχι διαφημιστικούς, αλλά πραγματικούς, διεκδικητικούς χάρτες των Σκοπίων, αλλά και για τις άστοχες ονοματολογίες κάποιων που μιλούν για Άλλη, «Άνω» ή «Βόρεια» «Μακεδονία».
Εάν όμως οι αμερικανοί δεν δίνουν Καλιφόρνια και Τέξας ούτε κατ΄ όνομα, ούτε σαν σύνθετη ονομασία, είναι ποτέ δυνατόν οι Έλληνες να δώσουν ολάκερη χρυσή Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη;
Εάν δε δίνουν οι ΗΠΑ ιστορία μόλις 200 ετών, θα δώσουμε εμείς ιστορία 7.000 χρόνων; Την πιο ένδοξη και λαμπρή ιστορία του κόσμου;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστήμονες πιστεύουν ότι γενετικά “μεταλλαγμένοι” αθλητές θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Η WΑDΑ εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία της, καθώς ένα τέτοιο ντόπινγκ είναι αδύνατο να εντοπιστεί με τις σημερινές μεθόδους! «Ό,τι μπορεί να εφαρμοστεί σε ιατρικές πράξεις, μπορεί θεωρητικά να εφαρμοστεί και σε αθλητές. Επιστήμονες πιστεύουν ότι γενετικά “μεταλλαγμένοι” αθλητές θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008), ενώ μερικοί θεωρούν ότι η “επιδημία” του γονιδιακού ντόπινγκ άρχισε ήδη στους Αγώνες της Αθήνας (2004)», λέει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών- διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοχημείας, κ. Θανάσης Παπαβασιλείου.

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως στο εξωτερικό έχει ήδη εφαρμοστεί η γονιδιακή θεραπεία με VΕGF (ενδοθηλιακόςαγγειακός αυξητικός παράγοντας) σε ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου, αλλά και σε ανθρώπους που πάσχουν από περιφερική αγγειοπάθεια.
Με τη θεραπεία ανανεώνονται τα αγγεία που έχουν υποστεί βλάβη. Πώς μπορεί μία τέτοια θεραπεία να εξελιχθεί σε γονιδιακό ντόπινγκ; Η απάντηση που δίνουν οι ερευνητές είναι απλή: η δημιουργία νέων αγγείων είναι το «διαβατήριο» που μπορεί να οδηγήσει στο βάθρο των Ολυμπιονικών εκείνους τους αθλητές που μέχρι χτες τους κοβόταν η αναπνοή. Και αυτό, γιατί με την αγγειογένεση αυξάνεται η διαθεσιμότητα οξυγόνου στους κουρασμένους από την προσπάθεια μυς - ακόμη και στη καρδιά! Έτσι ο αθλητής δεν κουράζεται εύκολα.

Περισσότερα: http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080415&nid=8200547&sn=&spid=876

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι γίνεται με την ανακύκλωση;



Μήνυμα αναγνώστη

Κάθε πρωί έξω από το σπίτι μου, απορριμματοφόρο παίρνει τον μπλε κάδο ανακύκλωσης και τον αδειάζει κανονικά μαζί με τα άλλα σκουπίδια στο ίδιο όχημα.
Εξοργίστηκα και βγήκα έξω να ρωτήσω γιατί το κάνουν αυτό.
Απάντησαν ότι στον μπλε κάδο υπήρχαν σκουπίδια και για αυτό τον άδειασαν μαζί με τους άλλους.
Μάλιστα, μου είπαν ότι πολλές φορές τα ξεχωρίζουν μετά.


Εμείς διαβάζουμε σήμερα στην εφημερίδα "Τα Νέα":

Στα σκουπίδια η ανακύκλωση!
Εταιρείες που επιδοτούνται στέλνουν τόνους σκουπιδιών κάθε μέρα στη χωματερή
Ρεπορτάζ: Νικολέττα Μουτούση

«Αυτό δεν είναι ανακύκλωση» καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ Φυλής που βλέπει καθημερινά φορτηγά εταιρειών ανακύκλωσης- όπως αυτό της φωτογραφίας- να πετούν στον ΧΥΤΑ μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών
«Η εταιρεία λέει ότι ανακυκλώνει 200 τόνους την ημέρα. Όμως, απλώς τα δεματοποιεί. Καμία ανακύκλωση δεν κάνει. Όλα τελικά φτάνουν εδώ», καταγγέλλει στα «ΝΕΑ» ο κ. Ν. Χρήστου, αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ Φυλής.
Όταν το «ειδικό όχημα» της ανακύκλωσης αρχίζει να αδειάζει το περιεχόμενό του, επιβεβαιώνεται η καταγγελία: παλιοσίδερα, χαρτιά, κουτάκια αναψυκτικών δεμένα σε έναν κύβο μαζί με ρούχα και οικιακά απόβλητα πετιούνται στη χωματερή. Καθημερινά «πάνω από 10 τέτοια οχήματα εταιρειών ανακύκλωσης φτάνουν στον ΧΥΤΑ Φυλής με ανάλογο φορτίο», όπως ανέφερε χθες στα «Νέα» ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Χάρδας.
Σημειώνει ότι οι εταιρείες αυτές επιδοτούνται με 5 έως και 100 ευρώ ανά τόνο ανάλογα με τις ποσότητες υλικών προς ανακύκλωση που συγκεντρώνουν από τους δρόμους.

Έτσι, υποστηρίζει ο κ. Χάρδας, «πληρώνουμε την ανακύκλωση δύο φορές - μία στις εταιρείες και μία στη χωματερή. Ωστόσο ο όγκος των απορριμμάτων δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται».
Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, οι ποσότητες απορριμμάτων που οδηγούνται στις ελληνικές χωματερές αυξήθηκαν κατά 140% στην οκταετία 1995- 2003. Το 1997 η παραγωγή αποβλήτων συσκευασιών ήταν 68 τόνοι τον χρόνο ανά κάτοικο και το 2002 έφτασε στους 94 τόνους. Αύξηση δηλαδή πάνω από 27%!

Μόνο ό,τι συμφέρει
Οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ της Φυλής είναι ξεκάθαροι. Αναφέρουν ότι κάποιες από τις εταιρείες ανακύκλωσης, αφού πάρουν την επιδότηση της ανακύκλωσης με τη συγκέντρωση των απορριμμάτων, στη συνέχεια ανακυκλώνουν μόνο τις ποσότητες που θεωρούν εμπορικά εκμεταλλεύσιμες. Έτσι, μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών καταλήγουν στον ΧΥΤΑ.
Μάλιστα ο κ. Χάρδας τονίζει ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνονται πλασματικά τα ποσοστά της ανακύκλωσης: «Τους τόνους σκουπιδιών που μαζεύουν τούς βάζουν στα επίσημα ποσοστά ανάκτησης των απορριμμάτων μέσω ανακύκλωσης».
Ούτε οι πρακτικές αυτές όμως «σώζουν» τη χώρα στον τομέα της ανακύκλωσης: τα ελληνικά ποσοστά είναι τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. των 15, ενώ ακόμη και στην Ε.Ε. των 25 βρίσκεται στην προτελευταία θέση.
Έτσι, ενώ έως το 2011 θα πρέπει να γίνεται ανάκτηση- ανακύκλωση του 60% των συσκευασιών, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν... πιάνει ούτε καν τη βάση. Με τον μέσο όρο ανακύκλωσης συσκευασιών στην Ε.Ε. των 25 να κυμαίνεται στο 54%, η χώρα μας βάσει των ευρωπαϊκών στοιχείων φτάνει μόλις στο 33%!
Λιγότεροι από τους μισούς δήμους της χώρας- μόνο 446 σε σύνολο 1.030 δήμων- έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των μπλε κάδων σύμφωνα με τον απολογισμό της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για το 2007.
Όλα στην τύχη τους
Ενδεικτικό εξάλλου είναι πως για το άδειασμα των 51.602 μπλε κάδων σε όλη τη χώρα χρησιμοποιούνται μόλις 140 οχήματα: «Υπάρχουν μπλε κάδοι γεμάτοι από διάφορα σκουπίδια που κάθε άλλο παρά ανακυκλώσιμα είναι. Κανείς δεν γνωρίζει κάθε πότε μαζεύονται τα σκουπίδια και από ποιους», σχολιάζει ο περιβαλλοντολόγος Φίλιππος Κυρκίτσος.
Από τους 6.000 μπλε κάδους που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πρωτεύουσας έχουν τοποθετηθεί μόλις 2.500.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρώτη σε εκτελέσεις η ολυμπιακή Κίνα

Από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...