Ειδήσεις

3 Νοε 2008

Έστειλαν και αυτοί επιστολή στον πρωθυπουργό άλλά κανείς δεν ασχολείται...

Έστειλαν και αυτοί επιστολή στον πρωθυπουργό αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε...

Αν τους έκανε δημόσιες σχέσεις η Στέλλα Μπεζαντάκου θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.
Την επιστολή την έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, στις 15 Οκτωβρίου 2008, στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Οι 100.000 συνταξιούχοι που είχαν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης διαφόρων κρατικών υπηρεσιών, έπρεπε να είχαν λάβει από την 1η Ιανουαρίου 2008 την πρώτη δόση του Επιδόματος Θέσης Ευθύνης, σύμφωνα με νόμο που ψηφίσθηκε από το Νοέμβριο του 2007 (ν. 3620/2007).
Όμως - σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ομοσπονδία τους - μέχρι σήμερα η Υπηρεσία Συντάξεων δεν έχει καν ασχοληθεί με την επεξεργασία των αιτήσεών τους και δεν σκοπεύει να το πράξει ούτε το αμέσως προσεχές διάστημα.
Εν τω μεταξύ, αρκετοί δικαιούχοι έχουν πεθάνει χωρίς να προλάβουν να εισπράξουν το επίδομα…



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αφίσα ΠΑΣΟΚ: "Πήρε 7,5 δις επιπλέον φόρους. Έδωσε 28 δις στις τράπεζες και μόνο 0,1 δις στους φτωχούς"


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν ενηλικιώνονται θα μπορούν να μαθαίνουν ποιοι είναι οι βιολογικοί τους γονείς

Οι κοινωνικές υπηρεσίες των δημοτικών βρεφοκομείων είναι πλέον υποχρεωμένες να χορηγούν σε υιοθετημένα παιδιά, μετά την ενηλικίωση τους και εφόσον το ζητήσουν, έγγραφα και άλλα στοιχεία ακόμη και δακτυλικά αποτυπώματα, που αποκαλύπτουν την ταυτότητα των βιολογικών τους γονέων, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση 50/2008 της Αρχής, η χορήγηση των στοιχείων αυτών σε θετά τέκνα, που ενηλικιώθηκαν και αναζητούν τους βιολογικούς τους γονείς, μπορεί να γίνει χωρίς τη συγκατάθεση των βιολογικών γονέων, αρκεί να μην παραβιάζεται η ιδιωτική ή οικογενειακή ζωή τρίτου, ή παραβλάπτεται απόρρητο το οποίο προστατεύεται από ειδικές διατάξεις.
………
Συνεχίζεται…

Η Αρχή έλαβε την απόφαση μετά την προσφυγή ενήλικα που αναζητούσε τους βιολογικούς του γονείς ζητώντας να του χορηγήσει η κοινωνική υπηρεσία Δημοτικού Βρεφοκομείου, του οποίου υπήρξε τρόφιμος, στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα των βιολογικών του γονέων και ειδικότερα την αίτηση με το δακτυλικό αποτύπωμα της πιθανής βιολογικής του μητέρας.
….
Από: http://fosnikolouli.blogspot.com/2008/11/blog-post.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι Έλληνες bloggers διαβάζουν "Ελευθεροτυπία"...

Έρευνα της VPRC το δίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου.
Δείγμα: 773 διαχειριστές ιστολογιών.

27% «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»
15% «Καθημερινή» και «Κυριακάτικη Καθημερινή»
10% «Το Βήμα»
9% «Τα Νέα»
9% «Έθνος»,
9% «Ελεύθερος Τύπος»
3% τοπικός τύπος
2% «Αυγή» και «Κυριακάτικη Αυγή»
2% «Ποντίκι»
2% «Αγγελιοφόρος»
1% «Αδέσμευτος Τύπος» και η «Εποχή»
12% «Άλλη» εφημερίδα

....
Περισσότερα: "Ελευθεροτυπία".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ληστεύουν και τους λαθρομετανάστες!

Μήνυμα αναγνώστη

....
Με ερώτηση που κατέθεσε την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης θέτει το πρόβλημα των ληστειών επί των λαθρομεταναστών στην περιοχή της Συκαμιάς Λέσβου και της αδυναμίας ελέγχου της αθρόας λαθρομετανάστευσης και στην παραλιακή ζώνη της Πέτρας.
Ο κ. Σηφουνάκης επισημαίνει ότι τα παραπάνω δημιουργούνται από τη μη επαρκή στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και του Λιμενικού Σταθμού των περιοχών.
……….
Συνεχίζεται…

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς


α) τον Υπουργό Εσωτερικών

β) τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Σχετ: η από 22/10/2008 επιστολή του Δημάρχου Πέτρας κ. Παπουτσάνη και η από 30/10/2008 επιστολή του Δημάρχου Μήθυμνας κ. Καραντώνη

Πριν ένα περίπου χρόνο, με ερώτησή μου στη Βουλή, αναφέρθηκα στα προβλήματα που δημιουργούνται στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου και στη Λέσβο ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση και διαχείριση απ την Ελληνική Πολιτεία του σύγχρονου, οξύτατου κοινωνικού ζητήματος, της λαθρομετανάστευσης.

Στο θέμα επανήλθα και τον προηγούμενο μήνα με τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στους ειδικούς χώρους παραμονής αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) που στήθηκαν και λειτουργούν στα νησιά με ευθύνη των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Το φαινόμενο της αθρόας λαθρομετανάστευσης όμως δημιουργεί και επιπρόσθετα προβλήματα όπως τα φαινόμενα ληστειών επί των λαθρομεταναστών στην περιοχή της Συκαμιάς Λέσβου, που καταγγέλλει ο Δήμαρχος της Μήθυμνας και η αδυναμία ελέγχου και φύλαξης από το Λιμενικό Σώμα στην παραλιακή ζώνη της Πέτρας, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος της πόλης.

Τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται από το γεγονός ότι τόσο ο Λιμενικός Σταθμός των περιοχών, όσο και τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα.

Με βάση τα παραπάνω:
Ερωτούνται οι κύριοι Υπουργοί:
1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα επιθέσεων και ληστειών στους λαθρομετανάστες που φθάνουν στα παράλια του νησιού ;

2) Ποιος είναι ο σχεδιασμός των Υπουργείων σας για την στελέχωση τόσο του Λιμενικού Σώματος όσο και των Αστυνομικών Τμημάτων των περιοχών και πότε πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή ;

3) Που θα τοποθετηθούν τα τμήματα συνοριοφυλάκων, που θα λειτουργήσουν στη Λέσβο και ποιος προβλέπεται να είναι συνολικά ο αριθμός των στελεχών που θα τοποθετηθούν ;



http://aegaio.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καλώς ήρθατε στη "Νέα Ευρώπη"

Μήνυμα αναγνώστη

....
Σκέφτηκα να σας στείλω τις δυο φωτογραφίες. Είναι ενδεικτικές του πνεύματος που επικρατεί στις χώρες της "νέας Ευρώπης"-όπως οι ίδιες αρέσκονται να αποκαλούνται, σε αντίθεση με τις 15 χώρες που ήταν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από το 2004, τις οποίες αποκαλούν "παλιά Ευρώπη".
Τη χρονιά εκείνη, με συμφωνία και της χώρας μας (που με τον τρόπο αυτό έκανε μέλος της Ένωσης και την Κύπρο), έγινε η μεγάλη διεύρυνση προς τα ανατολικά. Μόνο που οι χώρες που μπήκαν στην Ένωση, προσπαθούν από τότε να την σύρουν σε τυφλή φιλοαμερικανική πολιτική (παρατηρήστε τις θέσεις τους σε κάθε συμβούλιο, καθώς και τη στάση τους στον πόλεμο του Καυκάσου).

Στις φωτογραφίες, το παλιό Δημαρχείο του Βίλνιους. Το οποίο επισκέφτηκε το Νοέμβριο του 2002 ο ανεκδιήγητος(και ευτυχώς απερχόμενος) Μπους. Και έβγαλε λόγο. Και τι έκαναν οι Λιθουανοί; Απλούστατα, επέλεξαν μια φράση από το λόγο του και τη χάραξαν σε πλάκα, την οποία έχουν εντοιχίσει έξω από το Δημαρχείο, ώστε να μη μένει καμιά αμφιβολία σε οποιονδήποτε επισκέπτη για την πολιτική υποταγή της χώρας στις ΗΠΑ.
Κατά τα άλλα, οι κυβερνήσεις των Βαλτικών χωρών διαμαρτύρονται πως η ρωσική Gazprom αυξάνει την τιμή πώλησης του φυσικού αερίου, θέλουν να καταγγέλλουν τη Ρωσία και να στηρίζουν τις ΗΠΑ, αλλά η Ρωσία να φέρεται "καλά" και να κρατά τις τιμές πώλησης χαμηλά.
Ταυτόχρονα, η Λιθουανία σύντομα θα αντιμετωπίσει κρίσιμο πρόβλημα ενέργειας: Με την είσοδο στην Ε.Ε., έκλεισε το ένα από τα δυο παλιάς τεχνολογίας πυρηνικά της εργοστάσια, και δεσμεύτηκε να κλείσει και το άλλο μέχρι το 2009. Αλλά δεν ξεκίνησε την κατασκευή νέου. Και τώρα, πρέπει να βρει εναλλακτική λύση για την ενέργεια-πράγμα που θα την υποχρεώσει να ζητήσει μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου από την Gazprom. Σε μια χώρα που ο επίσημος πληθωρισμός "τρέχει" με 15% περίπου και που οι μέσοι μισθοί ανέρχονται σε μόλις 300-400 ευρώ, τα προβλήματα θα μεγαλώσουν.
Καλώς ήρθατε στη "Νέα Ευρώπη".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η τεχνολογία στις αμερικανικές εκλογές - Πώς καταμετρούνται ηλεκτρονικά οι ψήφοι



Από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".
("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιώργος Παπανδρέου: Θα πάγωνα τα δάνεια των ασθενέστερων μέχρι το 2009

Διαβάστε τη συνέντευξη του΄αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άγρια δολοφονία μεγαλόσωμης αρκούδας στο Κεντρικό Ζαγόρι

Η αρκούδα βρέθηκε με διαμελισμένο κεφάλι και με διάτρητο το σώμα της από σκάγια.
Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», που βρέθηκαν στην περιοχή, διαπίστωσαν ότι η αρκούδα είχε δεχτεί καταιγισμό πυροβολισμών και εκτίμησαν ότι δράστες είναι λαθροθήρες.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζήτησε τους κάλυκες που βρέθηκαν γύρω της, προκειμένου από τη βαλλιστική εξέταση να βρεθεί σε ποιον ανήκε το πυροβόλο όπλο του φονικού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. για το μάθημα των θρησκευτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 3/11/2008

Η Γενική Συνέλευση της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κατά τη συνεδρίαση της 22/10/2008 κατέληξε ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

«Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε

Η πρόσφατη Εγκύκλιος (91109/Γ2/10-07-2008) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κάνει λόγο περί απαλλαγής «των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών…χωρίς να δηλώνεται ο λόγος της συγκεκριμένης επιλογής». Με δεύτερη εγκύκλιό του (104071/­Γ2/­04.08.2008) το Υπουργείο διευκρίνισε ότι με την απόφασή του αυτή εναρμονίζεται «με τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανεξάρτητων αρχών της χώρας μας». Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργείου, ούτε στη νεότερη εγκύκλιό του (Φ12/977/109744/ Γ1,26.8.2008) δηλώνεται ρητά και κατηγορηματικά ότι το μάθημα παραμένει υποχρεωτικό για τους Ορθόδοξους μαθητές. Είναι επομένως προφανές ότι η απόφαση αυτή ενέχει μια δυναμική ώστε το μάθημα των Θρησκευτικών σταδιακά να καταστεί προαιρετικό. Γι’ αυτό άλλωστε και εμφανίστηκαν απόψεις που συζητούν ακόμη και την κατάργησή του.
…………
Συνεχίζεται…

Με αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις είδαν το φως της δημοσιότητας ποικίλες απόψεις και αντιδράσεις, με τις οποίες – παρά τη νηφάλια και προσεκτική στάση της επίσημης Εκκλησίας μέχρι σήμερα – αναβίωσε το πολεμικό κλίμα μιας παρωχημένης αντίληψης περί πλήρους απαξίωσης του θρησκευτικού φαινομένου στο δημόσιο βίο, και επομένως και του μαθήματος των Θρησκευτικών στη δημόσια εκπαίδευση. Με ελάχιστα έως και καθόλου πειστικά επιχειρήματα, και σε ατμόσφαιρα συναισθηματικά ή ιδεολογικά φορτισμένη, άνοιξε ένας διάλογος σε καθαρά συγκρουσιακό κλίμα. Από ορισμένους για να προωθήσουν στην ελληνική κοινωνία με μελλοντικές θεσμικές παρεμβάσεις όσο γίνεται περισσότερο έναν επιφανειακό εκσυγχρονισμό, και από άλλους για να διατηρήσουν για όσο γίνεται περισσότερο χρόνο το παραδοσιακό θεσμικό πλαίσιο. Ως υπεύθυνοι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι οφείλουμε να υπογραμμίσουμε, ότι και οι δύο αυτές τακτικές δεν οδηγούν σε λύση του προβλήματος και βλάπτουν μακροπρόθεσμα την πορεία της παιδείας και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας.


Οι πρωτοβουλίες των Θεολογικών Σχολών


Αρκετά μέλη των Θεολογικών Σχολών, η Θεολογική Σχολή Αθηνών, ο Κοσμήτορας και οι Πρόεδροι των δύο Θεολογικών Τμημάτων της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των παραπάνω εγκυκλίων τοποθετήθηκαν υπεύθυνα απέναντι στη δημιουργηθείσα κατάσταση στην εκπαίδευση και με παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ και επιστολές στους αρμοδίους εξέφρασαν την ανησυχία τους, αλλά παράλληλα και την ετοιμότητά τους να παρέμβουν δημιουργικά ώστε το μάθημα των Θρησκευτικών να πάρει τη θέση που του αρμόζει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.


Συνολική θεώρηση του θέματος


Πρώτα-πρώτα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η πανεπιστημιακή θεολογία στην εποχή μας, χωρίς να παύει να αναδεικνύει την εκκλησιαστική παράδοση, οφείλει παράλληλα να υπηρετεί και την ευρύτερη κοινωνία. Αυτό άλλωστε μέχρι σήμερα το πράττουν με συνέπεια οι πανεπιστημιακοί καθηγητές. Έως πρόσφατα σε παγκόσμιο επίπεδο η θρησκευτική και θεολογική εκπαίδευση είχε είτε καθαρά ιστορικό είτε καθαρά ομολογιακό χαρακτήρα. Στον ελληνικό χώρο, ευτυχώς, και οι δύο αυτές ακραίες πρακτικές αποφεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό τόσο στην τριτοβάθμια όσο και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Από τη δεκαετία του ’80 το μάθημα των Θρησκευτικών βελτιώθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ένα μάθημα με γνωσιακό, κοινωνικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα, ανοικτό και ανεκτικό προς τις άλλες χριστιανικές παραδόσεις και τις άλλες θρησκείες. Στη σημερινή του μορφή το μάθημα των Θρησκευτικών στοχεύει στη γνωριμία με τα μορφωτικά αγαθά, την τέχνη και τον πολιτισμό που διαμόρφωσε ο Χριστιανισμός και η Ορθόδοξη παράδοση, ενώ παράλληλα διδάσκεται και το θρησκευτικό φαινόμενο γενικά και οι άλλες μεγάλες θρησκευτικές παραδόσεις των λαών.


Το μάθημα των Θρησκευτικών στη σημερινή πραγματικότητα


Δεν αγνοούμε ότι οι αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, η διαμόρφωση μιας κατάστασης πολιτιστικού πλουραλισμού στην κοινωνία και τον μαθητικό πληθυσμό, οι μεταναστεύσεις, αλλά και η αυξανόμενη ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα, απαιτούν περαιτέρω ρυθμίσεις, οι οποίες όμως ούτε την πνευματική παράδοση της χώρας μας θα πρέπει να αγνοούν ούτε την ανάγκη της ευρωπαϊκής – αλλά και της παγκόσμιας και οικουμενικής – προοπτικής να υποσκάπτουν. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι η Σύσταση 1720/2005, την οποία απηύθυνε προς τις χώρες-μέλη του το Συμβούλιο της Ευρώπης, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την επιλογή των όποιων απαραίτητων ρυθμίσεων. Είναι λυπηρό ότι η σύσταση αυτή συστηματικά αγνοείται από όσους εκπροσωπούν ακραίες ως επί το πλείστον επί του θέματος θέσεις.


Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα κατάχρησης της θρησκευτικότητας των πολιτών, είναι παράλογο οι μαθητές του σύγχρονου σχολείου να μη παρακολουθούν υποχρεωτικά ένα μάθημα που να σχετίζεται με τη θρησκεία. Το μάθημα αυτό συνταγματικά ανήκει στην αρμοδιότητα του κράτους, που φυσικά εκφράζεται μέσω των υπεύθυνων εκπαιδευτικών φορέων του, και οφείλει να ρυθμίζεται με βάση καθαρά εκπαιδευτικά κριτήρια. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι μπορεί να αγνοείται η θρησκευτική και πολιτιστική παράδοση του τόπου, όπως σαφέστατα υποδεικνύει και η σύσταση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Άλλωστε, θεολογικά η Ορθοδοξία προβάλλει τη θρησκευτική παράδοση και ιστορικά στο παρελθόν ήρθε σε σύγκρουση με κάθε μορφής τυποποίηση της Εκκλησίας.



Ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του μαθήματος και τα ζητήματα συνείδησης.

Το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές και να διδάσκεται από τους υπηρετούντες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θεολόγους, αφού κατά τεκμήριο είναι οι μόνοι ειδικοί για να διδάξουν οτιδήποτε σχετίζεται με τη θρησκεία. Άλλωστε, οι Θεολογικές Σχολές διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή για να ανταποκριθούν στην ανάγκη αυτή, δεδομένου ότι στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονται θρησκειολογικά, κοινωνιολογικά, φιλοσοφικά, πολιτιστικά και παιδαγωγικά μαθήματα.


Ένα μάθημα, όμως, που στοχεύει στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών, στην καλλιέργεια της ανεκτικότητας, στην προώθηση της αλληλογνωριμίας των πολιτισμών, και στην ανάπτυξη της πνευματικής και κοινωνικής συνείδησης των μαθητών, δεν μπορεί, όπως άλλωστε και όλα τα μαθήματα ανθρωπιστικής κατεύθυνσης, να προσλάβει εντελώς ουδέτερο μουσειακό χαρακτήρα παρέχοντας απλώς πολιτιστικές, κοινωνικές κ.λπ. γνώσεις. Για τη βελτίωσή του, ασφαλώς, μπορούν να αναζητηθούν διάφοροι τρόποι, ούτως ώστε να μη τίθενται ζητήματα συνείδησης, που να καθιστούν δυνατή την απαλλαγή των μαθητών. Το ζήτημα, βέβαια, της συνείδησης, στο βαθμό που δεν περιορίζεται μόνο στη θρησκευτική συνείδηση, θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα μαθήματα, όπως Ιστορία, Βιολογία, Αρχαία και Νεοελληνικά Κείμενα, Πολιτική Οικονομία κλπ., οδηγώντας τελικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε παράλυση.


Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία θα ήταν – αν μη τι άλλο – ανεύθυνο η Πολιτεία να αφήσει ανεξέλεγκτα στα χέρια παραγόντων εκτός της ακαδημαϊκής κοινότητας τη θρησκευτική εκπαίδευση».


Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητής Ιωάννης Β. Κογκούλης.



Ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., Καθηγητής Πέτρος Βασιλειάδης.


Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., Καθηγητής Χρήστος Οικονόμου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απίστευτο! Τόσοι επιβάτες σε ένα τρένο... - Φωτογραφία

Εικόνες υπερφορτωμένων τρένων έχουμε δει πολλές σε τριτοκοσμικές χώρες και κυρίως στην Ινδία. Τέτοιο πράγμα, όμως, σαν το τρένο της φωτογραφίας, το οποίο έχει γίνει πια σχεδόν... αόρατο από τα μιλιούνια των επιβατών που έχουν προσκοληθεί πάνω του από όλες τις πλευρές, καταρρίπτοντας όλους τους νόμους της Φυσικής, όχι μόνο δεν είχαμε δει, αλλά ούτε και είχαμε φανταστεί πως μπορεί να υπάρξει!
Εκατοντάδες χιλιάδες Πακιστανοί σουνίτες είχαν μεταβεί στο Μουλτάν για μια τριήμερη θρησκευτική γιοτρή που τελείωσε χθες και αυτή είναι μία εικόνα από την επιστροφή τους στις πόλεις που κατοικούν...
.....
Από: "Έθνος"


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπάρχει ένα πρόβλημα – παράπονο με τα φαρμακεία του λεκανοπεδίου...

Μήνυμα αναγνώστη

..........
Το Σάββατο το απόγευμα ήθελα κάποιο φάρμακο, Ψάχνοντας για το εφημερεύον το κάθε φαρμακείο είχε και άλλο εφημερεύον. Με αποτέλεσμα να βρω το σωστό μετά από 1 ώρα.
Και την Κυριακή στις περιοχές Αργυρούπολη, Ηλιούπολη υπήρχε ένα και αυτό ψάχνοντας 2 ώρες.
Το άλλο ενοχλητικό είναι ότι η πινακίδα τους είναι αναμμένη, είναι, δεν είναι ανοιχτά.
Παρακαλώ βοηθήστε ώστε όταν πονάμε, να μην έχουμε και το ψάξιμο.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κατέρρευσε στο πλευρό του γιου του

Ένα χρόνο μετά το σοβαρό τραυματισμό του γιου του Στάθη, στην αιματηρή ενέδρα στα Ζωνιανά, ο Γιάννης Λαζαρίδης κατέρρευσε ύστερα από υπογλυκαιμικό επεισόδιο και νοσηλεύεται και αυτός στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο!
Ο πατέρας του 29χρονου ειδικού φρουρού, που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει δώδεκα μήνες «μάχης» σε νοσοκομεία της Κρήτης, του Ισραήλ και της Αθήνας, δεν άντεξε να βλέπει το παιδί του να παραμένει καθηλωμένο στο κρεβάτι, αδύναμο να κάνει έστω ένα νεύμα...

Συνεχίζεται…
Όπως είπε στην εφημερίδα «Espresso» ο αδερφός του Στάθη, Κοσμάς, το σοβαρό περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη.

Ο πατέρας τους έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν στο προσκέφαλο του γιου του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αν και στην αρχή οι γιατροί υπέθεταν ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, στη συνέχεια και αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, διέγνωσαν υπογλυκαιμία.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, και αφού του χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ο κ. Λαζαρίδης μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε δωμάτιο του νοσοκομείου, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο..…….
………
Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=865497

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς ένας 81χρονος γέροντας εκδιώχτηκε από τη Μονή Βατοπεδίου γιατί διαφωνούσε με το θρησκευτικό τουρισμό του Εφραίμ













..


.


Περισσότερα: "Πρώτο Θέμα", σελίδα 44 και 45.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βίντεο από την παρέλαση του Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων στο Μαρούσι

Μήνυμα αναγνώστη
..\
Τμήμα από το video της παρέλασης του Σ.Δ.Ι.Ο. στο Μαρούσι την 28η Οκτωβρίου 2008:
http://www.youtube.com/watch?v=QtdHaRXwL54

Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Δρακόπουλος


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

200 στρέμματα στάχτη στη Στροφυλιά


Μήνυμα αναγνώστη
....
Αυτό το δάσος έκαψαν. Πρόκειται για ένα φανταστικό δάσος και γενικά για ένα απίθανο μέρος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το "Πρώτο Θέμα" στα άδυτα της Μονής Βατοπεδίου - Φωτογραφίες από τα πολυτελή δωμάτια των επισήμων

Το καθιστικό της σουίτας των επισήμων



Το υπνοδωμάτιο των επισήμων



Το ασανσέρ για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος...


Το καθιστικό της σουίτας των επισήμων

Περισσότερα: http://83.149.104.2/~protothema/downloads/193soma.pdf, σελίδα 42 και 43.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέθανε ο Σταύρος Ξενίδης - Την Τετάρτη η κηδεία του "Αστυνόμου Μπέκα"

Ο ηθοποιός Σταύρος Ξενίδης πέθανε χθες το μεσημέρι, σε ηλικία 84 ετών, στο Γηροκομείο Αθηνών όπου νοσηλευόταν μαζί με τη σύζυγό του από την περασμένη άνοιξη.

Ο ηθοποιός είχε υποστεί αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια ενώ υπέφερε και από άνοια.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 4:00 το απόγευμα, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...