Ειδήσεις

1 Οκτ 2008

Οι καλεσμένοι σε γάμο θα μπορούν με μια ειδική πιστωτική κάρτα στην είσοδο να πληκτρολογούν σε μηχάνημα το ποσό που θέλουν να κάνουν δώρο στο ζευγάρι!

Στο Ισραήλ τα ζευγάρια νοικιάζουν έναντι 155 δολλαρίων το μηχάνημα που μοιάζει με μικρή αυτόματη ταμειακή μηχανή και το ποσό που γράφουν οι καλεσμένοι μεταφέρεται την άλλη μέρα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Το μηχάνημα τυπώνει μια απόδειξη με το όνομα του καλεσμένου, η οποία μπαίνει σε φάκελο μαζί με μια ευχετήρια κάρτα και παραμένει μέσα στο μηχάνημα μέχρι το τέλος της δεξίωσης, όταν το ζευγάρι μπορεί να πάρει όλα τα δώρα του.
΄΄΄΄΄
Από: www.madata.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το μόνο σίγουρο: Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, αύριο στις 12:00. Το θέμα "Οικονομία" πώς σας φαίνεται;


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απεργία μήτηρ πάσης ...αρβύλας!

Απεργία των δημοσιογράφων σήμερα και στην πολιτική πιάτσα οργιάζουν οι φήμες, τα σενάρια και οι ... «αρβύλες».
Για διαγραφές βουλευτών, για προκήρυξη εκλογών και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Την προηγούμενη φορά που είχαν απεργία οι δημοσιογράφοι, ήταν άρρωστος ο τότε αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και είχαν οργιάσει οι φήμες ότι είχε ήδη πεθάνει...
.......
Από: http://press-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_9949.html


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κινδυνεύει η τσέπη μας από την παγκόσμια οικονομική κρίση; Απαντήσεις στις απορίες σχετικά με τις τυχόν επιπτώσεις της κρίσης στους μικροκαταθέτες

Στις απορίες σχετικά με τις τυχόν επιπτώσεις της κρίσης στους μικροκαταθέτες απαντά σήμερα η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", εξηγώντας τι θα πρέπει να προσέχουν για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους και την επόμενη μέρα.

1 Ερώτηση: Είναι ασφαλή τα χρήματά μου στην τράπεζα;
Απάντηση: Υπό τις παρούσες συνθήκες ναι, όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι. Είναι πιο ασφαλή από το να τα έχετε εκτεθειμένα στο σπίτι.
,,,,,,,,,,,,
Συνεχίζεται…

2 Ερώτηση: Ακούμε για τραπεζικούς κολοσσούς στο εξωτερικό που καταρρέουν. Κινδυνεύει η τράπεζά μου;
Απάντηση: Οι ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν από χρεοκοπία ή πτώχευση, καθώς δεν έχουν εκτεθεί στα τοξικά προϊόντα όπως τα δάνεια χαμηλής εξασφάλισης (subrime) ή τα ομόλογα της Lehman Brothers. Επίσης διαθέτουν σημαντική καταθετική βάση, γεγονός που τους προσφέρει σχετική ρευστότητα.

3 Ερώτηση: Νιώθω ανασφάλεια για την τράπεζα με την οποία συνεργάζομαι. Τι μπορώ να κάνω;
Απάντηση: Εάν για κάποιο λόγο η εξυπηρέτηση από το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο συνεργάζεστε δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε να μεταφέρετε τις καταθέσεις αλλά και τα δάνειά σας σε άλλο.

4 Ερώτηση: Είχα επενδύσει σε τίτλους Lehman Brothers, η οποία χρεοκόπησε. Έχω χάσει τα χρήματά μου;
Απάντηση: Οι πιθανότητες, δυστυχώς, δεν είναι υπέρ σας. Η Lehman Brothers βρίσκεται σε εκκαθάριση και από τη διαδικασία θα προκύψει αν και τι ποσόν αναλογεί να σας επιστραφεί. Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε από την τράπεζά σας να ρευστοποιήσει την επένδυσή σας στη δευτερογενή αγορά. Ωστόσο είναι άγνωστο αν θα βρεθεί αγοραστής και σε τι τιμή θα δεχτεί θα αποκτήσει τους τίτλους σας.

5 Ερώτηση: Έχω αποφασίσει να αποσύρω τις καταθέσεις μου από την τράπεζα. Θα έχω κυρώσεις;
Απάντηση: Αν τα χρήματά σας βρίσκονται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τα πάρετε. Αν βρίσκονται σε προθεσμιακό λογαριασμό και τον «σπάσετε» πριν από τη λήξη του, δεν θα λάβετε το επιτόκιο που είχατε συμφωνήσει.

6 Ερώτηση: Εχω 40.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό. Αν καταρρεύσει η τράπεζά μου, τι θα γίνουν τα χρήματά μου;
Απάντηση: Ο νόμος προβλέπει ότι κάθε αποταμιευτής δικαιούται αποζημίωση μέχρι 20.000 ευρώ από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων για τις καταθέσεις που τηρεί ανά τράπεζα. Το ανώτατο όριο κάλυψης προκύπτει αφού ληφθεί υπόψη το σύνολο των καταθέσεών του σε ένα πιστωτικό ίδρυμα και συμψηφιστούν οι υποχρεώσεις του (τυχόν δάνεια). Το ποσόν καταβάλλεται ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών, το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται η κατάθεση.

7 Ερώτηση: Εάν έχω 150.000 ευρώ σε μια τράπεζα και κάποιος άλλος έχει 30.000 ευρώ, θα αποζημιωθούμε το ίδιο;
Απάντηση: Το εγγυημένο ποσόν ισοδυναμεί ή υπερβαίνει το 90% των συνολικών καταθέσεων ανά τράπεζα και μέχρι την οροφή των 20.000 ευρώ.

8 Ερώτηση: Είμαι συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό. Πώς καλύπτομαι σε περίπτωση που η τράπεζά μου καταρρεύσει;
Απάντηση: Οσον αφορά κοινούς λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσότερων προσώπων, το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη θεωρείται χωριστή κατάθεση και καλύπτεται μέχρι το όριο των 20.000 ευρώ.

9 Ερώτηση: Η τράπεζα μπορεί να εγγυηθεί τις επενδύσεις μου σε ομόλογα που εξέδωσε η ίδια;
Απάντηση: Ανάλογα τη σύμβαση που έχετε υπογράψει. Μπορεί η τράπεζα να είναι εγγυητής και να σας εξασφαλίζει το αρχικό κεφάλαιο της επένδυσης. Σε περίπτωση κατάρρευσης πάντως το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων δεν καλύπτει ομολογίες και τραπεζικά ομόλογα που έχουν εκδοθεί από πιστωτικά ιδρύματα, υποχρεώσεις από αποδοχές συναλλαγματικών και από υποσχετικές επιστολές ή γραμμάτια έκδοσής τους ή repos.

10 Ερώτηση: Φοβάμαι την κρίση, αλλά θέλω να έχω και αποδόσεις. Πού μπορώ να επενδύσω με ασφάλεια;
Απάντηση: Η ασφάλεια θα πρέπει να είναι πάντα το ζητούμενο. Οι πιο «συντηρητικές» επιλογές, όπως οι καταθέσεις σε λογαριασμούς προθεσμίας ή καταθέσεις ταμιευτηρίου, έχουν το μικρότερο κίνδυνο σε περιόδους κρίσης. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μοιράζετε τα χρήματά σας σε περισσότερες από μία τράπεζες για να έχετε διασπορά του ενδεχόμενου κινδύνου.

11 Ερώτηση: Πήγα στην τράπεζα να κάνω ανάληψη 15.000 ευρώ και δεν είχαν χρήματα. Τι σημαίνει αυτό;
Απάντηση: Οι τράπεζες για λόγους ασφαλείας έχουν θέσει όριο στο ποσόν ανάληψης, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας οι χρηματαποστολές συγκεντρώνουν την πλεονάζουσα ρευστότητα από τα υποκαταστήματα. Σε πολλές περιπτώσεις, εάν δεν έχει προηγηθεί ενημέρωση από τον πελάτη, δεν επιτρέπουν την ανάληψη μεγάλων ποσών. Επικοινωνήστε με το κατάστημα που συνεργάζεστε μία μέρα πριν και ειδοποιήστε για τη συναλλαγή που επιθυμείτε να κάνετε.

12 Ερώτηση: Αποπληρώνω στεγαστικό δάνειο σε τράπεζα με προσημείωση ακινήτου. Αν χρεοκοπήσει, τι θα συμβεί στο δάνειό μου; Κινδυνεύω να χάσω το σπίτι μου;
Απάντηση: Το δάνειό σας παραμένει σε ισχύ και θα πρέπει να συνεχίζετε να αποπληρώνετε κανονικά τις δόσεις σας. Το χαρτοφυλάκιο δανείων αποτελεί «περιουσιακό στοιχείο» της τράπεζας και μπορεί να πωληθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Στην έσχατη περίπτωση, ο οργανισμός που θα αναλάβει την εκκαθάριση της τράπεζας θα διαχειριστεί τα δάνειά της και εσείς θα πληρώνετε δόσεις σε αυτόν.

13 Ερώτηση: Έχω τοποθετήσει χρήματα σε Αμοιβαία Κεφάλαια. Βλέπω τις τιμές να πέφτουν. Τι να κάνω;
Απάντηση: Οι επιλογές σας είναι δύο: ή θα ρευστοποιήσετε τις επενδύσεις σας με απώλειες ή θα κάνετε υπομονή μέχρι να ανακάμψει η αγορά. Οι αγορές δεν θα υποχωρούν για πάντα, αλλά το πότε θα βγούμε από την κρίση είναι άγνωστο.


Από: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=53968

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αν δεν προλάβουν να κάνουν μικροβιολογικές εξετάσεις το πρώτο τετραήμερο κάθε μήνα, υπάρχουν και τα ιδιωτικά ιατρεία!

Οι κάτοικοι της Σάμου δεν αντέχουν άλλο και έγραψαν επιστολή στο νομάρχη.
Μικροβιολογικές εξετάσεις στο ΙΚΑ μπορούν να κάνουν το πρώτο τετραήμερο κάθε μήνα. Αν δεν προλάβουν, πρέπει να πάνε σε ιδιώτες.
Αποτέλεσμα να συνωστίζονται έξω από τα ιατρεία από τα χαράματα…
………….
Συνεχίζεται…

Διαβάστε την επιστολή με τα παράπονα των πολιτών της Σάμου στο νομάρχη κ. Κάρλα:


Κύριε Νομάρχη

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε μια κατάσταση η οποία επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Αφορά την αντιμετώπιση των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ και ειδικά την περίοδο που έχει οριστεί για εξετάσεις μικροβιολογικές κλπ., από 1-4 κάθε μήνα. Σε περίπτωση που δεν προλάβουμε αυτές τις μέρες, πρέπει να απευθυνθούμε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο.

Αλλά το θέμα δεν εξαντλείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Κάθε φορά που βρεθήκαμε στα κεντρικά ιατρεία του ΙΚΑ στη Σάμο, ζήσαμε τριτοκοσμικές στιγμές, σε συνθήκες που όχι μόνο δεν προάγουν την υγεία, αλλά την υποβαθμίζουν. Για τη συμπεριφορά μερικών εργαζομένων, καλύτερα να μη μιλήσουμε, γιατί είναι γνωστό σε όλους το πώς αντιμετωπίζουν τους ασθενείς. Λυπούμαστε και διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη κατάσταση. Συνωστισμός από τα χαράματα, τα βιβλιάρια ασθενείας στη σειρά αφύλαχτα με αποτέλεσμα να χάνονται (εμείς χάσαμε το δικό μας), φωνές, διαμαρτυρίες και στο τέλος να μην υπάρχει ούτε κατανόηση των προβλημάτων υγείας, ούτε εξυπηρέτηση. Οι επισκέψεις σε χώρους που δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής και λέγονται ιατρεία, δεν είναι ευχάριστες, αλλά οι μικροσυνταξιούχοι κι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δικαιούμαστε όμως, να μας φέρονται ανθρώπινα κι όχι να μας βρίζουνε. Να μπορούμε να κάνουμε τις εξετάσεις μας, χωρίς ταλαιπωρία, με αξιοπρέπεια. Δεν απαιτούμε σεβασμό, τον δικαιούμαστε. Αρκετά έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή μας.


Όχι σε αυτή την κοροϊδία. Υπάρχει και ο τρόπος των ραντεβού για εξετάσεις. Ας γίνει κι εδώ έτσι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι κι οι ελλείψεις ειδικοτήτων γιατρών, όπως γυναικολόγου, οφθαλμίατρου, ορθοπεδικού κλπ.

Ελπίζουμε ότι θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες , ώστε να λυθούν προβλήματα που έχουν γίνει μόνιμες απαράδεκτες καταστάσεις κι υποβαθμίζουν το νομό μας.
Πιστεύουμε ότι το θέμα της υγείας είναι πρωτεύον ζήτημα.

Δεν μπορούμε να πληρώσουμε γιατρούς, δικαιούμαστε σωστή κι ανθρώπινη περίθαλψη.

Κύριε Νομάρχη, σας παρακαλούμε να βρείτε λύση σε ένα θέμα που αφορά ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους του Νομού μας. Σκεφτείτε όχι μόνο εμάς, αλλά και την ταλαιπωρία των κατοίκων της Ικαρίας.


http://aegaio.blogspot.com/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λίτσα.com ή αλλιώς, η κομμώτρια - blogger

«Θα αναρωτιέστε, εύλογα, ποια στην ευχή είναι αυτή η Λίτσα. Είναι η κοπέλα της διπλανής πόρτας, αυτή η νοστιμούλα που σας κουρεύει στο κομμωτήριο.
Κάποια στιγμή τη χτυπά κατακούτελα ο έρωτας για το κακομαθημένο «βασιλόπουλο» που τα έχει με την Τζένη, την αφεντικίνα της…
Τότε η Λίτσα καταλαβαίνει ότι δεν πάει άλλο. Πρέπει κάπου να ξεδώσει. Και η φτωχή κομμώτρια ανακαλύπτει το διαδίκτυο…
Τι να τα κάνει τα λεφτά, όταν μπορεί να έχει το blog της; Ένα σωρό τρυφερές καρδιές σαν τη δική της αναζητούν επικοινωνία και γιατρειά στο internet. Ένα σωρό άνθρωποι είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τον πόνο της…»

Αυτά διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου του «Antenna» για το σήριαλ «Λίτσα.com» και είμαστε περίεργοι να δούμε πώς οι bloggers ενέπνευσαν τους δημιουργούς του.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σταύρος Δαϊλάκης: «Δίνω όλο το μισθό σε φιλανθρωπίες και δεν το ξέρει κανείς. Μόλις όμως βγήκα με την κυρία Μπεζαντάκου, μ’ έμαθε όλη η Ελλάδα!».

«Δίνω όλο μου το μισθό σε φιλανθρωπίες και δεν το ξέρει κανείς. Μόλις όμως βγήκα με την κυρία Μπεζαντάκου, μ’ έμαθε όλη η Ελλάδα!».
Σύμφωνα με την… τραγουδίστρια αυτό είχε πει ο Σταύρος Δαϊλάκης ένα διάστημα που είχαν επικοινωνία.
Αν και τελικά ήταν γραφτό να γίνει ακόμα πιο γνωστός για την αποπομπή του από τη Νέα Δημοκρατία, αν σας ενδιαφέρουν άγνωστες πτυχές της ζωής του βουλευτή από τη Δράμα που μας αναστάτωσε τις τελευταίες μέρες, αν θέλετε να μάθετε για τα φτωχά παιδικά χρόνια του, την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τα γράμματα, την πολιτική του πορεία, αλλά και την αμοιβαία συμπάθεια με τη Στέλλα Μπεζαντάκου, διαβάστε: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&artid=843797&catID=16

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Ειρήνη Μαζαράκη, μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας στη Φιλοθέη μιλάει στην «Espresso» - «Σαν παιδί μου τον είχα...»

Ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ με τις φωτογραφίες της Παναγιώτας, ένας κόμπος της στέκεται στο λαιμό. Βουρκώνει, θυμώνει, ξεσπάει.
Η Ειρήνη Μαζαράκη, μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας στη Φιλοθέη αδυνατεί να πιστέψει ότι ο μελαχρινός της «άγγελος» με τα «μαγικά» δάχτυλα δεν βρίσκεται πλέον κοντά της. Έχουν περάσει μόλις πέντε μέρες από την κηδεία της κόρης της, τέσσερα εικοσιτετράωρα από τότε που ο δολοφόνος γαμπρός της, ο γλυκός νεαρός που κάποτε είχε σαν παιδί της οδηγούταν στη φυλακή.
……..
Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&catid=16&artid=843491&pg=1

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Οι μοναχοί του Αγίου Όρους σε κυνήγι ακινήτων» γράφει σήμερα, σε κύριο άρθρο της, γερμανική εφημερίδα

«Οι μοναχοί του Αγίου Όρους σε κυνήγι ακινήτων», είναι ο τίτλος σημερινού αναλυτικού άρθρου στην εφημερίδα «Neue Zürcher Zeitung» με αφορμή την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
«Σχεδόν και οι 20 μονές της αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Όρους διεκδικούν τεράστιες εκτάσεις γης στα Βαλκάνια, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι διεκδικήσεις τους στηρίζονται σε τίτλους ιδιοκτησίας οι οποίοι υποτίθεται ότι αποδίδονται σε βυζαντινούς αυτοκράτορες, Ρώσους τσάρους, Σέρβους και Βουλγάρους ηγεμόνες, αλλά και Οθωμανούς σουλτάνους. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Άγιο Όρος προκαλεί πονοκέφαλο στην Αθήνα».
…………….
Συνεχίζεται…
Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνέχεια στην ιστορία του Αγίου Όρους για να καταλήξει στην πρόσφατη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ηγούμενο Εφραίμ: «Το όνομά του σημαίνει στα εβραϊκά παραγωγικός και αποτελεσματικός. Ο ίδιος αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Λίγο μετά την εκλογή του εξασφάλισε την οικονομική υποστήριξη Κύπριων βιομηχάνων εξοπλίζοντας τη μονή του με σύγχρονα κελιά και σύνδεση στο ίντερνετ για τους υψηλούς προσκεκλημένους του. Στη συνέχεια προσπάθησε να αντλήσει κέρδη από ανεκμετάλλευτες ιδιοκτησίες της μονής του, διεκδικώντας τη λίμνη της Βιστονίδας, ένας από τους ομορφότερους υγροβιότοπους της βόρειας Ελλάδας. Χάρη στις πολύχρονες επαφές με πιστούς, σημαντικούς παράγοντες των Σοσιαλδημοκρατών και αργότερα των μελών της συντηρητικής κυβέρνησης Καραμανλή, ο ηγούμενος Εφραίμ αποκόμισε με αγοραπωλησίες ακινήτων κέρδη ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αδιαφανείς μεταβιβάσεις σε βάρος του κράτους συντάραξαν την κυβέρνηση Καραμανλή. Στα μέσα Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης αναγκάστηκε «να τα μαζέψει» ενώ προκύπτουν ερωτήματα για τον εκπρόσωπο τύπου, Θόδωρο Ρουσσόπουλο ο οποίος ανήκει στους συχνούς επισκέπτες του ‘επιχειρηματία’ ηγούμενου του Αγίου Όρους».



«Η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί συχνά με γέλιο, αλλά και απορία το κυνήγι αυτό των μοναχών για νέα ακίνητα. Και χωρίς τις μεταβιβάσεις, η Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει τις μεγαλύτερες εκτάσεις γης μετά το ελληνικό δημόσιο. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους το έχουν από δωρεές ισχυρών πιστών του Μεσαίωνα. Αυτό δείχνει ότι μετά την ίδρυσή του, το νεοελληνικό κράτος δεν τόλμησε ποτέ να τα βάλει με τους ισχυρούς εκπροσώπους της εκκλησίας και να διευθετήσει το ζήτημα της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας με κριτήρια ενός σύγχρονου κράτους. Αντιθέτως όλες οι κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής τους κατεύθυνσης, προσπάθησαν να έχουν με το μέρος τους την εκκλησία δίνοντάς της τεράστιες αποζημιώσεις για ο,τιδήποτε διεκδικεί. Η εκκλησία έχει σήμερα στα χέρια της χιλιάδες ακίνητα ακόμη και στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, παρόλα αυτά όμως δεν πληρώνει φόρο ακίνητης περιουσίας. Δεν είναι καιρός να επανεξεταστεί το όλο ζήτημα», διερωτάται η εφημερίδα, επικαλούμενη πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής.

-----------
Από: DW

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ζητώ να μου χαρίσουν αεροσκάφος!

Παλαιό, δεκαετίας...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βρείτε σπίτι προς ενοικίαση και δείτε το από τον υπολογιστή σας

Τι είναι το Rento;

Η νέα δωρεάν υπηρεσία καταχώρησης και αναζήτησης στέγης προς ενοικίαση.
Απλή και φιλική. Χωρίς εγγραφή, χωρίς περιορισμούς, χωρίς προμήθεια.
Βρείτε σπίτι γράφοντας απλώς αυτό που θέλετε! Π.χ. «διαμέρισμα μέχρι 500 ευρώ».
Στην οθόνη σας εμφανίζεται χάρτης με την ακριβή τοποθεσία των προσφορών αλλά και φωτογραφίες με τα σπίτια προς ενοικίαση.
Η υπηρεσία λειτουργεί και για αυτούς που έχουν σπίτι προς ενοικίαση.
.........



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια παραμυθένια ιστορία με απρόβλεπτο τέλος

Ήταν αρχές δεκαετίας του 80 με την συντηρητική επανάσταση του Ronald Reagan να κυριαρχεί και την οικονομία της αγοράς να αποθεώνεται. Μια ιστορία που ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων αν και η οικονομική πολιτική του Αμερικανού πρόεδρου γνωστή και ως «Reaganomics» (αύξηση των κρατικών δαπανών με ταυτόχρονη μείωση των φόρων για τα μεγάλα εισοδήματα ώστε να χρηματοδοτηθεί ο «πόλεμος των άστρων») μπορεί να απέδωσε είχε όμως μια σημαντική συνέπεια που ακούει στο όνομα: Αποσύνδεση από την πραγματική οικονομία.
……
Συνεχίζεται…

Μέχρι τότε οι κανόνες της αγοράς είχαν να κάνουν με την παραγωγή την κατανάλωση και το κέρδος. Οι εταιρείες επένδυαν μέρος των κερδών τους στην παραγωγή για να αποκομίσουν κέρδος. Η συντηρητική επανάσταση οδήγησε στην αναζήτηση και μόνο υψηλής κερδοφορίας με κάθε κόστος. Η ανάγκη για άκρατη κερδοφορία έφερε τις γνωστές φούσκες επισφαλείς επενδύσεις και τυχοδιωκτικές λογικές στο βωμό του ακόρεστου κέρδους. Οι περιπτώσεις μεγάλων πολυεθνικών που κατέρρευσαν (Enron, Worldcom, Vivendi) δεν φαίνεται να έγιναν μάθημα. Τώρα καταφεύγουν άρον-άρον σε ένα κακέκτυπο του Κεϋνσιανού μοντέλου με την κρατική παρέμβαση για την διάσωση των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κολοσσών αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και επαναφοράς ενός ρυθμιστικού πλαισίου κατόπιν εορτής.
Ο γίγαντας μπορεί να λένε πολλοί ότι έχει πήλινα πόδια και ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης ίσως. Ας αναλογιστούν όμως όλοι οι προφήτες πόσες φορές στο παρελθόν προέβησαν στην ίδια κίβδηλη προφητεία. Ας σκεφτούν ακόμα τι θα σήμαινε μια ευρείας έκτασης οικονομική κρίση στις ΗΠΑ πολύ απλά προστατευτικά μέτρα και το ερώτημα είναι αν οι επίδοξοι «αυτοκράτορες» ( Κίνα) θα αντέξουν μέσα στα πλαίσια της παγκόσμιας οικονομικής αλληλεξάρτησης, Οψόμεθα.


ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανυπεράσπιστοι - Ένα συγκλονιστικό video λίγη ώρα μετά την καταστροφή δεκάδων αυτοκινήτων στο Βόθωνα Σαντορίνης το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

Τέσσερις άνθρωποι κινδύνευσαν να πνιγούν, 40 αυτοκίνητα καταστράφηκαν και πάνω από 20 σπίτια πλημμύρισαν και υπέστησαν μεγάλες καταστροφές, από τη μικρής διάρκειας, αλλά απίστευτης έντασης βροχή που έπεσε στη Σαντορίνη το Σάββατο 20/9.
Στον Καρτεράδο ένα μικρό κοριτσάκι 12 ετών παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο και διασώθηκε την τελευταία στιγμή.
Στο Εμπορείο ένα ζευγάρι είδε το χάρο με τα μάτια του καθώς το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε για πάνω από 200 μέτρα από τον χείμαρρο, την τελευταία στιγμή κατάφεραν να σωθούν, το αυτοκίνητο όμως καταστράφηκε ολοσχερώς.
Το λιμάνι του Αθηνιού έκλεισε από τα χώματα και τα νερά που έπεσαν από τα πρανή. Ένας τοίχος έπεσε και έκλεισε το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Έξω Γωνιά. Όλη τη νύχτα συνεργεία του Δήμου και του Επαρχείου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις από ιδιοκτήτες πλημμυρισμένων σπιτιών στον Καρτεράδο, το Βόθωνα και το Εμπορείο.
Στο Κέντρο Υγείας πλημμύρισε το χειρουργείο και δεν λειτουργούσε όλο το βράδυ το τηλεφωνικό κέντρο.
Ήταν μια δύσκολη νύχτα η χθεσινή και είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.
;;;;;;;;;;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φρίκη – Κατέγραφαν με κινητό τα ουρλιαχτά της όταν τη δολοφονούσαν - «Μη ρε θείο, μη ρε Δημήτρη…τι πας να κάνεις; Θα πεθάνω αν το κάνεις….»

- «Μη ρε θείο, μη ρε Δημήτρη…τι πας να κάνεις; Θα πεθάνω αν το κάνεις….»
- «Ό,τι δεις, ξέχασέ το».
Αυτές οι φράσεις ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο κατά την διάρκεια της δολοφονίας. Ο ανιψιός του 30χρονου δράστη κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τα ουρλιαχτά της άτυχης γυναίκας αλλά και τον διάλογο που είχε με τον θείο του…
«Έσπασε» και ομολόγησε περιγράφοντας στις αρχές λεπτό προς λεπτό την άγρια δολοφονία της νεαρής Βουλγάρας…
Θείος και ανιψιός μαζί με τη γυναίκα επέστρεφαν από διασκέδαση όταν ξαφνικά ο 30χρονος σταμάτησε το αυτοκίνητο έξω από την Όλυνθο Χαλκιδικής. Εκεί, αποβίβασε την κοπέλα και ξεκίνησε να την χτυπά με μανία με έναν σιδηρολοστό. Η κοπέλα δεν άντεξε τα χτυπήματα και πέθανε. Τότε οι δράστες έγδυσαν το θύμα, πέταξαν τα ρούχα της και τον σιδηρολοστό σε ένα κάδο και άφησαν στο δρόμο το άψυχο κορμί της κοπέλας.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απεργία όλων των εργαζόμενων στην ενημέρωση σήμερα

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης των διαδικασιών υλοποίησης των διατάξεων του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε εφημερίδες, περιοδικά, ειδησεογραφικά sites και portals, την Ε.Ρ.Τ και τα άλλα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., το Α.Π.Ε. / Μ.Π.Ε., το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις επιχειρήσεις ευρύτερου δημόσιου τομέα και σ’ οποιονδήποτε εργοδότη.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας:

· Δεν θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων, καμία δημοσιογραφική, αθλητική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.

· Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.

· Την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή ή απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική, free press.

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τριπλασίασε την τιμή του νερού και απειλεί με διακοπή όσους δεν πληρώσουν

Μήνυμα αναγνώστη
……..
Σε υπέρογκο χαράτσωμα των κατοίκων της Ανθούσας Αττικής προχώρησε η κοινοτική αρχή (Νέα Δημοκρατία), επιβάλλοντας τριπλασιασμό της τιμής του νερού (μέχρι 307%), ώστε να καλύψει το χρέος της προς την ΕΥΔΑΠ, που φτάνει τα 636.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η κοινότητα αγοράζει το νερό και το διαθέτει στους κατοίκους με δικό της δίκτυο.
Το χρέος οφείλεται στο γεγονός ότι η προηγούμενη κοινοτική αρχή - στην οποία όμως συμμετείχε και ο σημερινός δήμαρχος Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης - για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια (2002 - 2006) δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ στην ΕΥΔΑΠ!
Έτσι τώρα, ο κοινοτάρχης καλεί τους κατοίκους να ξαναπληρώσουν το νερό με τριπλασιασμό της τιμής του, ώστε να καλυφθεί το χρέος. Από περίπου 30 - 40 ευρώ που πλήρωνε κατά μέσον όρο το κάθε νοικοκυριό οι τιμές εκτοξεύτηκαν στα 130- 170 ευρώ!
Πάντως οι κάτοικοι της Ανθούσας αρνούνται να πληρώσουν το νερό - που ήδη το έχουν πληρώσει- και από τους 1200 περίπου λογαριασμούς που έληξαν χθες 30 Σεπτεμβρίου, έχουν πληρωθεί μόνο 250!
Ο κοινοτάρχης Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης, απειλεί ότι θα διακόψει το νερό σε όσους δεν πληρώσουν.
Δεν βλέπει τα χάλια του που δεν έχει φτιάξει ούτε ένα πεζοδρόμιο, δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε μια παιδική χαρά, από τις 2-3 που υπάρχουν όλες και όλες, το παίζει και μάγκας.
Πάντως οι κάτοικοι της Ανθούσας δείχνουν αποφασισμένοι να μην υποκύψουν και πολλοί από αυτούς έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.



Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κυνομαχίες στην Ξάνθη

Σπάνια αποκαλύπτονται τα κυκλώματα που «στήνουν» κυνομαχίες αν και αυτές εξακολουθούν να διοργανώνονται συχνότατα σε όλη την Ελλάδα.
Όπως την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης όπου τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν σε έναν αυτοσχέδιο χώρο «αγώνων» στον οποίο μάλιστα είχαν τοποθετήσει μοκέτα και φώτιζαν με λάμπες, με την βοήθεια γεννήτριας βενζίνης.
Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και διενεργείται προανάκριση.
Δυστυχώς, τέτοιου είδους «αγώνες» είναι καλά προστατευμένοι και γι’ αυτό σπάνια έρχονται και στο φως, σπανιότατα δε δικάζονται.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο πλευρό του Δαϊλάκη οι κάτοικοι της Δράμας

Στο πλευρό του Σταύρου Δαϊλάκη στέκονται σχεδόν όλοι οι πολίτες της Δράμας που ρωτήθηκαν στη διάρκεια τηλεοπτικών συνεντεύξεων, όπως επίσης και οι συντοπίτες του από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Δοξάτο, όπου διετέλεσε και δήμαρχος.
Οι Δραμινοί συντάσσονται με την απόφασή του να θέσει θέμα παραίτησης Ρουσόπουλου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...