Ειδήσεις

13 Μαΐ 2009

Κι όμως υπάρχει καταρράκτης στην Αττική. Πού; Στην Πεντέλη

Καλοί και χρυσοί οι υπολογιστές και οι ευκολίες που παρέχουν, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με μια βόλτα στη φύση ειδικά τώρα την Άνοιξη. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και το άγχος, αλλά και να γνωρίσουμε μέρη που ποτέ δεν θα πιστεύαμε ότι βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας. Έχοντας αυτά στο μυαλό μας ξεκινήσαμε την αναζήτηση του περίφημου καταρράκτη που βρίσκεται στην Πεντέλη και τόσα χρόνια αγνοούσαμε την ύπαρξή του. Ο καταρράκτης βρίσκεται στην περιοχή "Ντράφι" και αν δεν γνωρίζεις την ύπαρξή του δύσκολα θα τον βρεις μιας και βρίσκεται σε σημείο που δεν πρόκειται να φανεί από τον δρόμο. Σίγουρα πολλοί από εσάς ίσως έχετε περάσει από δίπλα του.


Μάθετε πώς ακριβώς θα πάτε εκεί: pchands.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το βίντεο με το βασανισμό του ελέφαντα και η απάντηση του τσίρκου

Τον απολύσαμε… Τον είχαμε στο τσίρκο μόλις πέντε μήνες, δεν ξέραμε ότι ήταν κακός. Αυτή είναι η απάντηση που έδωσαν οι υπεύθυνοι του τσίρκου σε δημοσιογράφους που βρήκαν το συγκεκριμένο τσίρκο στην Ημαθία.
Εμείς ρωτάμε, εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι τολμηροί ακτιβιστές, εάν δεν υπήρχαν τα site, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εάν, εάν… εάν… εάν… αυτός ο «κύριος» θα συνέχιζε το έργο του; Μάλλον ναι.

Από: www.agroschannel.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ξαπλώνει και σκεπάζεται σαν άνθρωπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φαβορί η Νορβηγία στην Betfair Predicts - Η Ελλάδα μέχρι στιγμής στη δεύτερη θέση

Η Νορβηγία αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κερδίσει στη Eurovision καθώς ο Alexander Rybak με το τραγούδι “Fairytale” έχει απόδοση 2,62 στην Betfair για να είναι ο μεγάλος νικητής.
Η Ελλάδα είναι το δεύτερο φαβορί με απόδοση 8,00 στο ανταλλακτήριο της Betfair ενώ ακολουθεί η Τουρκία με 10,50, η Βοσνία Ερζεγοβίνη με απόδοση 19,50 και το Αζερμπαϊτζάν που ανταλλάσσεται στο 23,00.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Betfair Michael Robb δήλωσε σχετικά: « Η Eurovision αποτελεί ευκαιρία για εκπλήξεις όχι μόνο λόγω κάποιων εκκεντρικών συμμετοχών αλλά και λόγω των στοιχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περσινή διοργάνωση ανταλλάχθηκαν περίπου €10 εκ. (£9 εκ.) περισσότερα απ’ όσα είχαν παιχτεί στον τελικό του FA Cup που είχε διεξαχθεί μια εβδομάδα πριν τον τελικό της Eurovision. Αυτή τη χρονιά φαίνεται ότι η Νορβηγία θα είναι εκείνη που θα κερδίσει αλλά με τους νέους κανόνες ψηφοφορίας κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να γίνει».

Αναμένοντας τον μεγάλο τελικό η Betfair ελπίζει να σπάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness World συγκεντρώνοντας ένα πλήθος μιμητών του θρυλικού συγκροτήματος Abba στο Λονδίνο την Πέμπτη 14 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.abbaworldrecord.com/.

Οι αποδόσεις όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα στο ανταλλακτήριο της Betfair:

Νικητής Eurovision 2009 – Αποδόσεις Betfair: 2,62 Nορβηγία, 8,00 Ελλάδα, 10,50 Τουρκία, 19,50 Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αζερμπαϊτζάν 23,00, 20,00 Ηνωμένο Βασίλειο , 29,00 Γαλλία, 30,00 Ουκρανία, 18,00 Ισλανδία, 48,00 Μάλτα
Νικητής β’ ημιτελικών (14 Μαΐου) – Αποδόσεις Betfair: 2,02 Νορβηγία, 3,90 Ελλάδα, 10,00 Αζερμπαϊτζάν, 12,00 Ουκρανία

Η πιθανή νίκη της Νορβηγίας ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την Betfair Predicts, εταιρεία της Betfair η οποία συγκεντρώνει τις απόψεις πολλών ατόμων σχετικά με γεγονότα που θα διεξαχθούν μελλοντικά και τους επιτρέπει να αντιστοιχήσουν διαφορετικά στοιχήματα σε αποδόσεις. Ο μηχανισμός ανταλλαγής προβλέψεων είναι παρόμοιος με τον τρόπο που λειτουργούν τα Χρηματιστήρια, όπως δηλαδή καθορίζεται η τιμή μιας μετοχής. Τα αποτελέσματα αυτών των αγορών έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια από τα exit polls. Στο γράφημα που ακολουθεί είναι εμφανές ότι η Νορβηγία είναι η επικρατέστερη νικήτρια της Eurovision με 37% πιθανότητα και ακολουθεί η Ελλάδα στη δεύτερη θέση με 12,5%.

Για πληρέστερη ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.betfair.com/ και http://predicts.betfair.com/eurovision-song-contest-predictions/.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βίντεο κακοποίησης εργαζόμενου ελέφαντα επαναφέρει το αίτημα: Ελλάδα, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα

Θεσσαλονίκη, 12.05.09
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Video κακοποίησης εργαζόμενου ελέφαντα επαναφέρει το αίτημα: ΕΛΛΑΔΑ, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα

Με αφορμή το ερασιτεχνικό video (παρασκήνια από το τσίρκο MASSIMO, Φλώρινα, 2 Μαΐου) που έφτασε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ως καταγγελία για την κακοποίηση ζώων σε επιχειρήσεις τσίρκο που περιοδεύουν στη χώρα μας, επανερχόμαστε στο αίτημά μας για ΕΛΛΑΔΑ, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.
[Το βίντεο είναι εδώ: arcturos.wordpress.com]

Συνεχίζουμε την προσπάθεια να σταματήσουμε αυτό το σκληρό θέαμα για τα ζώα και τα παιδιά που το παρακολουθούν.

Ακόμη κι αν όλες αυτές οι επιχειρήσεις είναι νόμιμες και τηρούν όλους τους όρους νόμιμης λειτουργίας, κατοχής, εκπαίδευσης και επίδειξης των ζώων, αναπαράγουν όλη νοσηρή πρακτική αιχμαλωσίας ζώων και αναπαραγωγής σε αιχμαλωσία, σκληρής «εκπαίδευσης» και πολυήμερης περιφοράς τους σε μικρά κλουβιά, μακριά από το φυσικό τους χώρο διαβίωσης για τη διασκέδαση και το κέρδος των ανθρώπων.

Έχουμε κι άλλα μέσα διασκέδασης. Ας μας λείψει το τσίρκο με ζώα.
Δεν πρόκειται για εκπαιδευτικό θέαμα που θα προσφέρει στα παιδιά που το επισκέπτονται γνήσια εμπειρία άγριας ζωής. Είναι πολύ επικίνδυνο να αφήνουμε τα παιδιά να φωτογραφίζονται κοντά σε άγρια ζώα που δείχνουν ήρεμα αλλά είναι ταλαιπωρημένα. Οι παρελάσεις των ζώων στους δρόμους των πόλεων για την προσέλκυση κοινού είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια.

Στηρίζουμε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση εισόδου τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα που έχει κατατεθεί από το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (G.A.W.F.)στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς ψήφιση.

Ο Υπουργός, κ. Χατζηγάκης έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να αλλάξει τον ισχύοντα νόμο για την κακοποίηση ζώων. Ελπίζουμε να τηρήσει την υπόσχεσή του.
Του αποστέλλουμε το video-ντοκουμέντο με το ίδιο αίτημα.
20.000 πολίτες έχουν δηλώσει ήδη ενυπόγραφα την αντίθεσή τους στην είσοδο τσίρκο με ζώα στη χώρα μας:

Ø Δηλώστε την αντίθεσή σας στο Δήμο της περιοχής σας πριν ακόμη σας επισκεφθεί τσίρκο –τότε θα είναι αργά
Ø Υπογράψτε στο http://www.arcturos.wordpress.com/ –η υπογραφή σας θα φτάσει στο κοινοβούλιο
Ø Μην επισκέπτεσθε τσίρκο με ζώα
Ø Ενημερώστε παιδιά και ενήλικες που γνωρίζετε
Ø Ενημέρωσε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για τη λειτουργία τσίρκο στην περιοχή σου.

Θυμίζουμε:
• Το παράνομο κυνήγι ειδών υπό εξαφάνιση είναι από τους κύριους προμηθευτές των τσίρκο. Για να συλληφθεί ένα μικρό εξοντώνεται η μητέρα του ή και ολόκληρη η αγέλη.
• Τα περισσότερα ζώα που συλλαμβάνονται πεθαίνουν, είτε στη μεταφορά είτε στη διάρκεια της εκπαίδευσης.
• Οι συνήθεις μέθοδοι εκπαίδευσης είναι: πείνα, δίψα και ανελέητο ξύλο.
• Ο παγκόσμιος παράνομος τζίρος από το εμπόριο άγριων ζώων και προϊόντων είναι τρίτος μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.
• Οι συνθήκες μεταφοράς και διαβίωσης είναι εντελώς αφύσικες για τα άγρια ζώα (κλουβιά-κατοικίες πολύ μικρών διαστάσεων, πλήρης ακινησία για το 90% της ζωής τους, απότομες κλιματικές αλλαγές, τροφή κακής ποιότητας που συχνά περιλαμβάνει και τα αδέσποτα ζώα της περιοχής).
• Η έλλειψη κατάλληλης κτηνιατρικής φροντίδας αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι τα τσίρκο δεν περιλαμβάνουν ειδικευμένο κτηνίατρο στο προσωπικό του.
• Τα ζώα που γερνώντας είναι ανίκανα να εργασθούν, πωλούνται για να γίνουν πειραματόζωα ή εγκαταλείπονται οπουδήποτε ή εκτελούνται.
• Όπου η εκπαίδευση δεν τρομοκρατεί αρκετά το ζώο ώστε να εκτελέσει τα εντελώς έξω από τη φύση του νούμερα (π.χ. φλεγόμενο στεφάνι για τις τίγρεις, ισορρόπηση στο ένα ή τα δύο πόδια για τους ελέφαντες) τότε η λύση για τους εκπαιδευτές είναι οι ναρκωτικές ουσίες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η «μάχη» των επικεφαλής των ψηφοδελτίων των ευρωεκλογών

Την Κυριακή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα ανακοινώσουν τα ευρωψηφοδέλτιά τους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Για το κυβερνών κόμμα επικρατέστερη για τη θέση της επικεφαλής εμφανίζεται η Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ συζητείται και το όνομα του υπουργού Παιδείας κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Συνεχίζεται…

Οι πληροφορίες ότι επίκειται τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό. «Δεν έχω επίσημη πρόταση ακόμα, αλλά αν έχω θα το σκεφτώ». Αυτή η απάντηση της Μαριέττας Γιαννάκου στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ ανοίγει ουσιαστικά διάπλατα το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Συμπλήρωσε μάλιστα με νόημα: «Πάντα βοηθάω την παράταξη στα δύσκολα, έστω και αν το κόμμα δεν με στήριξε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις». Ο Β. Μεïμαράκης εξάλλου διευκρίνισε ότι δεν του έχει γίνει κρούση συμμετοχής ενώ κατά πληροφορίες η τελική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει στη σημερινή συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον γραμματέα της Ν.Δ. Λ. Ζαγορίτη στο Μαξίμου.

Από τους νυν ευρωβουλευτές τα ονόματα που εμφανίζονται ως σίγουρα στη νέα ευρωλίστα είναι της Ρόδης Κράτσα (σ.σ. κατέχει τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου) και του Μ. Μαυρομμάτη, ενώ «παίζεται» η παραμονή του Γ. Παπαστάμκου (πολιτικού φίλου του Γ. Σουφλιά) και του Μ. Σχοινά. Ως νέες συμμετοχές στο ευρωψηφοδέλτιο εξετάζονται ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γραμματέας της ΓΣΕΕ Κ. Πουπάκης, ο γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Δ. Κατσιγιάννης, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θ. Σκυλακάκης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλ. Κουσκουβέλης. Επιμένουν, πάντως, και οι φήμες για συμμετοχή γυναίκας δημοσιογράφου.

Σε πολιτικό ευρωψηφοδέλτιο χωρίς πειραματισμούς και επικεφαλής κεντρικό πολιτικό πρόσωπο «που θα γνωρίζει καλά την οικονομία που είναι και η πρώτη επιλογή των πολιτών» καταλήγει ο Γ. Παπανδρέου που αναμένεται να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο σε κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα την Κυριακή.

Επειδή όμως στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. θα είναι η Μ. Γιαννάκου, το τρίτο κριτήριο για τον επικεφαλής θα είναι να αντιπαρατεθεί με επιτυχία στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις με την πρώην υπουργό Παιδείας. Με αυτά τα δεδομένα και ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα στελέχη βεβαιώνουν πως δεν έχουν δεχθεί ακόμη καμία κρούση, δεν θα πρέπει να αποκλείονται από τη λίστα για τον επικεφαλής οι Λ. Κατσέλη, Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Θ. Πάγκαλος, ο Χρ. Παπουτσής, ο Α. Λοβέρδος, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο Π. Ευθυμίου, η Α. Διαμαντοπούλου ή ο Γ. Φλωρίδης.

Με σχεδόν βέβαιη τη συμμετοχή των νυν Στ. Λαμπρινίδη, Μ. Κοππά και Α. Ποδηματά, το όνομα του Ν. Διαμαντούρου (που υπηρετεί τόσο τη σύνδεση με την Ε.Ε. όσο και τον αγώνα κατά της διαφθοράς, αλλά φέρεται να μην είναι «ζεστός») δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Στο παρασκήνιο, για τη θέση που θα αναφέρεται στο συνδικαλιστικό χώρο ερίζουν ο Γ. Παναγόπουλος με τον Σπ. Παπασπύρο, για τη θέση της αυτοδιοίκησης «παίζει» λιγότερο το όνομα του Π. Κουκουλόπουλου και περισσότερο μία «έκπληξη» προερχόμενη από το χώρο των υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου, ενώ τη νεολαία αναμένεται να εκπροσωπήσει η προερχόμενη από αυτήν και προσφάτως εκλεγμένη πρόεδρος της ECOSY Π. Ντελεδήμου.

Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=89344

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Ευγένειο Σπαθάρη

Από τις 10 το πρωί η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών (Βασ. Σοφίας & Δ. Ράλλη- Πλατεία Κασταλίας στο Μαρούσι) και η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 4:00 το απόγευμα στο νεκροταφείο Αμαρουσίου, με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού.


Συνεχίζεται...
Γεννήθηκε στην Κηφισιά στις 2 Ιανουαρίου 1920. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική και ιδιαίτερα με τους ήρωες του θεάτρου σκιών, από τους πρωτοπόρους του οποίου ήταν ο πατέρας του, ο οποίος απεβίωσε το 1974[1]. Το γεγονός αυτό τον εξοικείωσε με το καλλιτεχνικό αυτό είδος και ξεκίνησε να δίνει ο ίδιος παραστάσεις, αρχικά στη διάρκεια της κατοχής, σε θέατρα της Αθήνας, σε πρεσβείες, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη κ.α.. Από τότε, έδωσε πληθώρα παραστάσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ και συνέδρια ειδικά για το θέατρο σκιών. Παρουσίασε πολλά έργα με ήρωα τον Καραγκιόζη, τόσο ως άψυχο υλικό (φιγούρες ηρώων), όσο και σε έμψυχη (ζωντανή) παράσταση με ηθοποιούς, στο Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος, στο «Ελληνικό Χορόδραμα», στο Θέατρο Χατζώκου (Θεσσαλονίκη), στο Θέατρο Συντεχνίας κ.α. με τις παραστάσεις «Το ταξίδι», «Το καταραμένο φίδι», «Ο δικτάτορας», «Ο Αλέκος με τα κυδώνια» κ.ά.

Το 1970 κυκλοφόρησε 13 εικονογραφημένα τεύχη (των 2 δρχ. έκαστο) με μαυρόασπρες φιγούρες και έγχρωμο εξώφυλλο. Ενώ το 1979 παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις Νεφέλη το επιτυχημένο βιβλίο του «Ο Καραγκιόζης των Σπαθάρηδων» με εφτά έργα και εφτά περιλήψεις (τα τέσσερα δικά του και τα τρία του πατέρα του Σωτήρη). Από το 1962 κυκλοφόρησαν 10 έργα του σε δίσκους 45 στροφών από την His Master's Voice, ενώ ακολούθησαν άλλοι 2 δίσκοι 33 στροφών από τη Μinos-EMI αρχές της δεκαετίας του '80, και άλλες έξι παραστάσεις σε 6 αντίστοιχα cd από τη Legend το 2002.

Το 1950 ο Ευγένιος πραγματοποιεί την πρώτη του συμμετοχή σε κινηματογραφική ταινία, στο Πικρό Ψωμί του Γρηγόρη Γρηγορίου. Από το 1980-81 άρχιζε να παίζει έργα του στην κρατική τηλεόραση, σε παραγωγές του Νίκου Πιλάβιου. Τα έργα του αυτά μπορούσαν να τα δουν παιδιά μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '90 σε βιντεοκασσέτες, ενώ τις ημέρες του θανάτου του ξεκίνησε συμπτωματικά η κυκλοφορία τους σε DVD.

[Επεξεργασία] Διακρίσεις

Ο Ευγένιος Σπαθάρης ήταν μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ινστιτούτου Παγκοσμίου Θεάτρου (της ΟΥΝΕΣΚΟ). Έκανε περιοδείες σε πολλές χώρες λαμβάνοντας μέρος σε διάφορα φεστιβάλ και συνέδρια όπως: Παρίσι, Λιέγη, Ρώμη, Κάιρο, Λονδίνο, Κοπεγχάγη. Αλλά και ως ζωγράφος έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις ατομικές και ομαδικές στην Αθήνα, Ζυρίχη, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Τιμήθηκε με το Βραβείο Ρώμης (1962), με το Α' Μετάλλιο του Πρίγκιπα του Μοντ, το Α' Βραβείο Πολωνίας (1978), το Α' Μετάλλιο Τοσκανίνι (Ιταλία) το 1978 κ.ά.. Τέλος, το 2007 τιμήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού για τη μεγάλη του προσφορά στο καλλιτεχνικό αυτό είδος, για το οποίο του αναγνωρίστηκε ο τίτλος του μεγάλου δασκάλου.

Το 1991 ιδρύθηκε το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο λειτουργεί συστηματικά από το 1996, με στόχο την προβολή του θεάτρου σκιών και του καραγκιόζη.

[Επεξεργασία] Θάνατος

Στις 6 Μαΐου του 2009 και ενώ βρισκόταν στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών για να παραστεί σε εκδήλωση προς τιμήν του, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από σκάλες, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλά κατάγματα και να δημιουργηθεί σοβαρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.[2][3] Τελικά, στις 9 Μαΐου, ύστερα από τρεις ημέρες νοσηλείας απεβίωσε, σε ηλικία 85 ετών.[4]

Η βιογραφία του Ευγένιου Σπαθάρη είναι από: el.wikipedia.org

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένταλμα σύλληψης για τον Παναγιώτη Φούρλα

Αυτή είναι πραγματικά η είδηση βόμβα της ημέρας. Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΝΕΤ, ένταλμα σύλληψης για τον Παναγιώτη Φούρλα εκκρεμεί από χθες το βράδυ, καθώς στην κατοικία του βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα αμύθητης αξίας!

Περισσότερα: pressmme.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα επτά τετ α τετ της αστυνομίας με τον Επαναστατικό Αγώνα από το 1977

Το ραντεβού στα τυφλά που είχαν οι τρεις συνοροφύλακες με τους βομβιστές χθες τη νύχτα, στον παράδρομο της λ. Βουλιαγμένης, μπροστά στο γωνιακό διώροφο κτίριο της Eurobank, ήταν το έβδομο στην ιστορία της ελληνικής τρομοκρατίας και φυσικά της Ελληνικής Αστυνομίας, ήδη από το 1977.

Συνεχίζεται…

Σε τρεις περιπτώσεις έπεσαν νεκροί και από τις δύο πλευρές. Όλες οι άλλες βοήθησαν την ελληνική κοινή γνώμη να εμπεδώσει για τα καλά την ιταλική λέξη «φιάσκο». Τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια και κανένα ραντεβού δεν κατέληξε σ' αυτό που για αστυνομίες άλλων χωρών θα μπορούσε να θεωρηθεί φυσιολογικό: στη σύλληψη ενός ζωντανού μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης.

20 Οκτωβρίου 1977. Η πρώτη αιματηρή συνάντηση. Δύο αστυνομικοί περιπολούν στη λαχαναγορά του Ρέντη. Βλέπουν δύο άντρες να κάθονται σε ένα αυτοκίνητο. Τους πλησιάζουν και ζητούν να τους ελέγξουν. Δευτερόλεπτα αργότερα ακολουθεί ένοπλη συμπλοκή μεταξύ των δύο αστυνομικών και τεσσάρων, τελικά, ανθρώπων. Οι δύο αστυνομικοί τραυματίζονται και ένας από τους τέσσερις πέφτει νεκρός από μία σφαίρα. Ηταν ο Χρήστος Κασσίμης για τον οποίον, αργότερα από επίσημα αστυνομικά χείλη ειπώθηκε ότι ήταν μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα. Οι άλλοι τρεις εξαφανίστηκαν και η έρευνα κατέδειξε, τότε, ότι στόχος τους ήταν να τοποθετήσουν βόμβα στη γερμανική εταιρεία AEG.

15 Μαΐου 1985. Για δεύτερη φορά αστυνομικοί, στην περιοχή του Γκύζη, ήρθαν σε επαφή με άνθρωπο που εκ των υστέρων κατηγορήθηκε ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Είχαν στήσει μπλόκο για να συλλάβουν κάποιους που προσπαθούσαν να κλέψουν μια μοτοσικλέτα στην οδό Αμφίκλειας. Δύο άνθρωποι πήγαν να την κλέψουν και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους συλλάβουν, με αποτέλεσμα ν' ακολουθήσει μάχη. Τρεις νεκροί αστυνομικοί και ένας νεκρός από την άλλη πλευρά. Ηταν ο Χρήστος Τσουτσουβής, που χρεώθηκε τον ρόλο ενεργού μέλους της οργάνωσης «Αντικρατική Πάλη». Ο δεύτερος άνθρωπος που ήταν μαζί του εξαφανίστηκε.

1η Οκτωβρίου 1987. Εκείνη η συνάντηση έμεινε στην ιστορία ως «η μάχη της Καλογρέζας». Αυτή δεν ήταν τυχαία. Ηταν, για πρώτη φορά, προγραμματισμένη και σχεδιασμένη βάσει πληροφοριών που διέθετε η αστυνομία. Δυνάμεις της είχαν αποκλείσει μια πολυκατοικία με σκοπό να συλλάβει τον Μιχάλη Πρέκα. Και για αυτόν, η Αστυνομία, κινούμενη στα όρια της αυθαιρεσίας, ισχυριζόταν ότι ήταν μέλος της «Αντικρατικής Πάλης». Παρά την οργάνωση, ο Πρέκας έπεσε νεκρός από αστυνομικές σφαίρες μόλις βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου είχε καταφύγει.

15 Αυγούστου 1988. Ανήμερα της Παναγίας, καταγράφηκε το πρώτο μεγάλο φιάσκο. Η αστυνομία δεν κουνήθηκε από τη θέση της, καθώς μέλη της «17 Νοέμβρη» αποφάσισαν να μπουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα ως επισκέπτες. Μόνο που έδεσαν με χειροπέδες τους αστυνομικούς, τούς έβαλαν κουκούλες και ανοίγοντας την αποθήκη με τον οπλισμό, τα πήραν όλα κι έφυγαν. Οι αστυνομικοί άρχισαν να φωνάζουν «βοήθεια» και απελευθερώθηκαν από περαστικούς που μπήκαν να δουν τι συμβαίνει.

19 Σεπτεμβρίου 1991. Η μεγαλύτερη μάχη που έγινε ποτέ με μέλη της «17 Νοέμβρη», στα Σεπόλια. Ηταν μεσάνυχτα, όταν το κέντρο της Αμέσης Δράσης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα «για κάποιους που προσπαθούν να κλέψουν ένα φορτηγάκι». Ενα περιπολικό πηγαίνει στην οδό Αυλώνος. Οι αστυνομικοί πλησιάζουν για να συλλάβουν τους τρεις διαρρήκτες. Εμφανίζεται ένας τέταρτος, που άρχισε να πυροβολεί με 45άρι περίστροφο. Τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί. Τα μέλη της οργάνωσης έφυγαν από τα Σεπόλια με ταξί.

27 Φεβρουαρίου 1992. Η οδός Ριανκούρ γίνεται συνώνυμη με το μεγαλύτερο φιάσκο στην αντιτρομοκρατική ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας. Υστερα από τη λήψη πολλών και συγκεκριμένων πληροφοριών ότι στον συγκεκριμένο δρόμο, η «17 Νοέμβρη» θα ετοίμαζε ή θα εκτελούσε κάποιο χτύπημα, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έστησε επιχείρηση παρακολούθησης. Υστερα από μια σειρά λαθεμένων κινήσεων και συνεννοήσεων, αστυνομικοί και τρομοκράτες αντάλλαξαν κλεφτές ματιές. Οι «κακοί» έφυγαν με ένα κλεμμένο φορτηγάκι και οι «καλοί» έμειναν να κοιτάζουν...

12 Μαΐου 2009. Στον παράδρομο της Λ. Βουλιαγμένης, έξω από την Eurobank. Η τελευταία -μέχρι χθες βέβαια- ατυχής συνάντηση.

Από: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=43768

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...