Ειδήσεις

7 Μαΐ 2008

Δεκαέξι αστυνομικοί της Φιλαδέλφειας ελέγχονται για το ξυλοδαρμό τριών υπόπτων τον οποίο κατέγραψαν κάμερες επιτήρησης. Δείτε το βίντεο.

Οι δεκαέξι αστυνομικοί τραβούν έξω από το αυτοκίνητο τους τρεις επιβάτες οι οποίοι είναι ύποπτοι για εγκληματική δράση.
Περίπου έξι αστυνομικοί κρατούν τους δύο υπόπτους και τους χτυπούν πολλές φορές.
Για να μη νομίζουμε ότι μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά. Όχι βέβαια, ότι αυτό είναι άλλοθι για τα δικά μας... κατορθώματα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι γεωγραφική μοίρα της Ελλάδας και οι πρόσφυγες

Με τίτλο «Φωνές βοήθειας από το Αιγαίο» η γερμανική εφημερίδα "Süddeutsche Zeitung" δημοσιεύει ρεπορτάζ για το αυξανόμενο κύμα προσφύγων προς την Ελλάδα.

Το άρθρο αναφέρεται διεξοδικά στην κατάσταση στη Λέρο, στις καταγγελίες για το σύστημα παροχής ασύλου, στο καθεστώς των στρατοπέδων και στην αντικειμενική αδυναμία της Ελλάδας να ανταποκριθεί στο συνεχώς αυξανόμενο κύμα προσφύγων, η εφημερίδα καταλήγει:
«Οι οργανώσεις των προσφύγων αναγνωρίζουν όμως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις χωρίς βοήθεια. Εξάλλου, πρόκειται για την εκπλήρωση ενός καθήκοντος που αφορά ολόκληρη την ΕΕ».
Το μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες Καρλ Κοπ δήλωσε ότι «η γεωγραφική μοίρα της Ελλάδας είναι που επιβάλλει αυτές τις υπερβολικές ευθύνες έναντι των προσφύγων. Η μικρή Ελλάδα έπρεπε να ανταπεξέλθει το 2007 με περισσότερους πρόσφυγες από τη Γερμανία κατά ένα τέταρτο».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έτσι αρπάζουν τα σπίτια του κόσμου!

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο "Πρώτο Θέμα Online", εδώ.

Γιατί έως τώρα οι αίθουσες στις οποίες γίνιονται οι πλειστηριασμοί ήταν "άβατο" για τους μη... "μυημένους".
Από τα πιο εύκολα ρεπορτάζ που έχουμε κάνει. Τα "κοράκια" μας "την έπεσαν' από το ασανσέρ.
«Τι θα δώσεις κάτω από το τραπέζι;" μας ρώτησαν και όταν είδαν ότι ήμασταν (δήθεν) ανίδεοι μας είπαν "μην κάνετε τον κόπο να ανεβείτε απάνω, πηγαίνετε καλύτερα σε κάποιο μεσιτικό γραφείο".
Ας ελπίσουμε ότι με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις τα πράγματα θα αλλάξουν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θεωρεί άδικο το χαμό της μητέρας του και είναι αποφασισμένος να ψάξει την υπόθεση σε βάθος και να κάνει μήνυση εναντίον των γιατρών του νοσοκομείου

Με το μυαλό να στριφογυρίζει διαρκώς στην εικόνα της ηλικιωμένης γυναίκας να «σβήνει», όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «αβοήθητη μέσα στους τέσσερις τοίχους του θαλάμου της Γαστρεντερολογικής Κλινικής», και με τα μάτια βουρκωμένα, ο κ. Στέλιος Βογιατζάκης αδυνατεί να πιστέψει την αδιαφορία και το χάος που αντίκρισε κατά τη νοσηλεία της μητέρας του στο "ΠΑΓΝΗ", την περίοδο της απεργίας των γιατρών.
Μπαίνοντας στο νοσοκομείο με πρόβλημα στη χολή, η ηλικιωμένη γυναίκα εξέπνευσε το πρωινό της 11ης Απριλίου, ημερομηνία, κατά τραγική ειρωνεία, γέννησής της το 1910.

Μας έκανε εντύπωση πως αν και η μητέρα του ήταν γεννημένη το 1910 και πέθανε την ημέρα των γενεθλίων της, 98 χρονών, θεωρεί άδικο το χαμό της και είναι αποφασισμένος να ψάξει την υπόθεση σε βάθος, με πρώτο βήμα την εκταφή της σορού και την κατάθεση μήνυσης εναντίον των γιατρών του νοσοκομείου...
Γιατί αν αυτά που εξιστορεί στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» είναι αλήθεια, αυτό πρέπει να κάνει.
Καταγγέλλει λοιπόν ο κύριος Βογιατζάκης ότι αρχικά, τους τοποθέτησαν σε διάδρομο, μετά τους παρέπεμψαν για αξονική σε ιδιωτικό κέντρο και αργότερα έκαναν τις ευθύνες τους… «μπαλάκι» δηλώνοντας αναρμόδιοι και στέλνοντάς τους από τον έναν γιατρό στον άλλον.
Η μητέρα του τελικά, παρουσίασε πυρετό, οι γιατροί όμως εμφανίζονταν καθησυχαστικοί και λίγο αργότερα τους ανακοίνωσαν απλώς το θάνατό της.
.
Περισσότερα εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φοιτήτριες δέχτηκαν την επίθεση δυο ατόμων τα οποία με την απειλή σύριγγας ζητούσαν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα χρήματα που είχαν επάνω τους

Σήμερα το απόγευμα φοιτήτριες έξω από το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής της Θεσσαλονίκης δέχτηκαν την επίθεση δυο ατόμων τα οποία με την απειλή σύριγγας ζήτησαν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα χρήματα που είχαν επάνω τους.
Ευτυχώς, έγιναν αντιληπτοί από τους φύλακες της σχολής οι οποίοι τους απομάκρυναν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη αλλά το καθεστώς της Μιανμάρ δεν επιτρέπει σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να μπουν στη χώρα για να βοηθήσουν τους αστέγους

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη αλλά το καθεστός της Μιανμάρ δεν επιτρέπει σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να μπουν στη χώρα για να βοηθήσουν τους αστέγους.
Και αυτό τη στιγμή που οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές μπορεί να είναι "πολύ πιο μεγάλες" από τον επίσημο απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι νεκροί ανέρχονται σε 22.000, οι αγνοούμενοι σε 41.000 και οι άστεγοι σε ένα εκατομμύριο.
Προς το παρόν το καθεστώς έχει επιτρέψει την προσγείωση μόνο δύο αεροσκαφών από την Ταϊλάνδη και άλλων δύο του ΟΗΕ τα οποία μετέφεραν τρόφιμα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος ήταν ο Βεληγκέκας

Καταγόταν από την πόλη Σκόδρα της Αλβανίας.
Νεότατος ακόμη τάχτηκε στην υπηρεσία του τύραννου των Ιωαννίνων, του Αλή πασά, που τον χρησιμοποίησε ως διώκτη των Ελλήνων αρματολών, από τους οποίους σκότωσε πολλούς.
Ήταν πολύ γνωστός στη Θεσσαλία και τη Δυτική Στερεά και αργότερα σ' όλη τη χώρα για τη σκληρότητα και τραχύτητα που είχε.
Ο Βεληγκέκας έζησε τα χρόνια που τα βουνά και τα λαγκάδια μίλαγαν για τα κατορθώματα του ήρωα Κατσαντώνη. Θέλοντας να δείξει τη παλικαριά του περιφρονούσε τον Κατσαντώνη, όπως έκανε και με το προκάτοχο του Κατσαντώνη, τον Κοντογιάννη. Συχνά τον περιγελούσε για το κοντό του ανάστημα και την ιδιόμορφη φωνή του και τον καλούσε, να πάει να τον συναντήσει.
Ο Κατσαντώνης τον κάλεσε σε ένα μέρος, όπου έγινε μονομαχία και τον σκότωσε.
Αυτό έγινε στις αρχές του 19ου αι. και τραγουδήθηκε πολύ με δημοτικά τραγούδια, που λένε για την αγριότητα του Βεληγκέκα.
Ως ήρωας του θεάτρου Σκιών, είναι υπασπιστής του πασά που πάντοτε δέρνει τον Καραγκιόζη, αλλά με τη σειρά του κι αυτός δέρνεται από τον Μπάρμπα Γιώργο. Ο Βεληγκέκας στον Καραγκιόζη συμβολίζει την εξουσία που δυνάστευε τον ελληνικό Λαό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βεληγκέκα αποκάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης η Παρθένα Φουντουκίδου

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε χθες το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης, με πρωταγωνιστές τον υπουργό και τη βουλευτή της Ν.Δ. Παρθένα Φουντουκίδου.
Διαβάστε τη σχετική μας ανάρτηση εδώ.

«Μας αποκάλεσε τραμπούκους και είπε ότι θα φωνάξει την αστυνομία να μας πετάξει έξω» είπε σε δελτίο ειδήσεων, μάλλον του "Alter" ένας από τους αγρότες που πήγαν μαζί με την κυρία Παρθένα Φουντουκίδου στο υπουργείο.
Η βουλευτίς επιβεβαίωσε με δηλώσεις της το θέμα σχολιάζοντας ότι σύμπεριφορές Βεληγκέκα δε βοηθούν την πολιτική ζωή και «φωτογραφίζοντας» έτσι τον υπουργό Ανάπτυξης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας τοξικομανής «μετατράπηκε» σε φονιά χωρίς μάλλον να το καταλάβει. Κατά τα άλλα, για όλα φταίει η εγκληματική αμέλεια των αστυνομικών...

Συγνώμη από την οικογένεια του Παναγιώτη Πιξόπουλου, του 59χρονου οδηγού λεωφορείου που δολοφονήθηκε το περασμένο Σάββατο από τον 33χρονο που νωρίτερα είχε δραπετεύσει μέσα από ένα περιπολικό, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Προκόπη Παυλοπουλου, που έκανε λόγο για εγκληματική αμέλεια των αστυνομικών. Σήμερα το πρωί ο δράστης απολογήθηκε στον ανακριτή Θεσσαλονίκης και υποστήριξε ότι πήρε το όπλο με το οποίο σκότωσε τον 59χρονο μέσα από το τσαντάκι του αστυνομικού που ήταν αφημένο δίπλα του.
Είπε ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών και περιέγραψε με λεπτομέρειες το περιστατικό υποστηρίζοντας ότι το θύμα προσπάθησε να τον αφοπλίσει και κατά την πάλη που ακολούθησε εκπυρσοκρότησε το όπλο.
Είπε ακόμα, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 59χρονο. «Το όπλο εκπυρσοκρότησε…», είπε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πες ότι παίρνεις διαζύγιο. Τι το κάνεις το δαχτυλίδι; Αν έχεις παιδί, μπορείς να του το χαρίσεις. Αν όμως όχι; Το αφήνεις να κάθεται;

Η Μαρί Πέρι, μαζί με τη θετή της κόρη ίδρυσαν και διευθύνουν την ιστοσελίδα http://www.exboyfriendjewellery.com από την οποία ο ενδιαφερόμενος έχει να διαλέξει ανάμεσα σε πολλά αντικείμενα, τα οποία προσφέρθηκαν κάποτε ως δώρα και συνοδεύονται στο διαδίκτυο από μια πονεμένη ιστορία.
Στους τρεις μήνες λειτουργίας της, η ιστοσελίδα διαθέτει 3.000 εγγεγραμμένους χρήστες και πάνω από 600 κοσμήματα προς πώληση, όλα συνοδευμένα από μια προσωπική και συνήθως δακρύβρεχτη, ιστορία.
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της σύγχρονης οδοντιατρικής

Ποιος είναι ο ρόλος του σημερινού οδοντιάτρου απέναντι σε ένα κοινωνικό σύνολο; Πώς αλληλεπιδρά με τους γύρω του; Ποιο είναι το μοντέλο που προβάλλεται σήμερα; Τα ερωτήματα θα μπορούσαν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο αλλά δεν θα είχαν κανένα νόημα αναρίθμητα ερωτήματα χωρίς απαντήσεις.
Σήμερα, το επάγγελμα του οδοντιάτρου είναι αποξενωμένο από το λοιπό κοινωνικό του περιβάλλον, αν και είναι από τα πιο ανθρωποκεντρικά από τη φύση τους, μόνο και μόνο λόγω της καθημερινής επαφής του οδοντιάτρου με τον μικρό ή μεγάλο περίγυρο του. Είναι αποξενωμένο και καθιστά την πλειοψηφία των οδοντιάτρων στην Ελλάδα να νιώθουν και πολύ χειρότερα να είναι μόνοι. Δεν αποτελεί πλέον τον άνθρωπο που θα πας αβίαστα να απαλύνει τον πόνο σου, να σε βοηθήσει να ζήσεις μια πιο άνετη και λειτουργική ζωή, βοηθώντας σε να μιλάς, να χαμογελάς και να τρως με τον σωστότερο τρόπο. Είναι κάτι περισσότερο από τον image maker σου. Λίγο υπερβολή αλλά ακόμη και το μοντέλο ασθενή που προβάλουν αρκετοί οδοντίατροι από τον χώρο τους αποτελεί μια ένδειξη του τρόπου αντιμετώπισης αλλά και διαμόρφωσης της ανάγκης του εκάστοτε ανθρώπου που θα ζητήσει την βοήθειά σου.
Η αξία του επαγγέλματος βέβαια απέφερε περισσότερο χρήμα στους οδοντιάτρους, κάτι που άλλαξε και τους ίδιους ως χαρακτήρες σε ένα βαθμό. Και αυτό όχι μόνο από την οικονομική ανάταση που προεκλήθη. Αλλά από πιο πριν… Από την ίδια τη Σχολή.
Τι μοντέλα οδοντιάτρου προβάλλονται στους φοιτητές σε μια Οδοντιατρική Σχολή; Ανθρώπων που πρέπει να ακολουθούν μανιωδώς μια καριέρα ! Μια ανέλιξη. Είτε οικονομική, είτε κοινωνική, είτε ακαδημαϊκή.
Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν πάρα πολλοί οδοντίατροι που ακόμη και σήμερα έχουν ως πρώτο στόχο τους την θεραπεία και την αποκατάσταση του εκάστοτε προβλήματος των ασθενών τους και όχι την αυτοπροβολή και σαν κύριο μέλημα την δική τους βόλεψη.
Η αλήθεια είναι πως το επάγγελμα από μόνο του έχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Προσπαθείς να συγκεντρώσεις ασθενείς, για να μπορείς να δουλέψεις, εις βάρος του διπλανού σου συναδέλφου.
Σε αυτό την κύρια και μεγαλύτερη ευθύνη έχει το κράτος. Το κράτος που δεν έχει καμία πρόνοια για την εξέλιξη και την ρύθμιση της εργασιακής αποκατάστασης για όλα τα επαγγέλματα.
Ποια είναι η ανάγκη σε οδοντιάτρους σήμερα; Ποια θα είναι σε 5 - 10 χρόνια; Ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα όσο δεν υπάρχει μια στρατηγική, ένα σχέδιο που θα είναι συνάρτηση της εκάστοτε χρονιάς εισακτέων στις οδοντιατρικές σχολές της Ελλάδας.
Η υπερπληθώρα των οδοντιάτρων έχει φέρει τα πράγματα στην κατάσταση που είναι σήμερα. Που αναγκάζεται να δουλεύει ένας μέσος οδοντίατρος 9-10 ώρες τη μέρα γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Και από την άλλη είναι το ρίσκο. Το μεγάλο ρίσκο της επένδυσης σε αυτό το επάγγελμα. Η αγορά και εξοπλισμός ενός νέου οδοντιατρείου κοστίζει σήμερα μια περιουσία. Χρήματα που για όσους δεν τα έχουν θα αναγκαστούν να τα "δανειστούν" από τις τράπεζες για να τα καταφέρουν.
Και το αβέβαιο του αύριο να παραμονεύει. Ο ανθρώπινος χαρακτήρας της σύγχρονης οδοντιατρικής εγκλωβίζεται από τα σύγχρονα προβλήματα της εφαρμογής της στην πράξη. Και όλα αυτά για οικονομική ανέλιξη και κοινωνική καταξίωση μπορεί ακόμη και μέχρι σήμερα να φαντάζουν δελεαστικά και ωραία, αλλά η γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα και στον κόσμο όμως μας στέλνει άλλα μηνύματα.
Μπορεί όλα αυτά να είναι ένα μακρινό παρελθόν αν η τιμή του πετρελαίου συνεχίσει αυτή την κούρσα ανόδου. Αν εξακολουθήσει η ανέχεια και η φτώχεια που μαστίζουν ακόμα και τη χώρα μας. Αν ο παγκόσμιος πληθυσμός σε λίγα χρόνια μάχεται για το νερό και για την τροφή (πράγματα πρωτοφανούς εξέλιξης αλλά αναμενόμενης έτσι όπως τα καταφέραμε) η οδοντιατρική περίθαλψη θα περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα για τους λαούς.
Η επιστήμη και οι άνθρωποι της πρέπει να βοηθήσουν αυτή την κατάσταση. Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της σύγχρονης οδοντιατρικής πρέπει να γίνει στην πράξη. Σε παροχές οδοντιατρικής υγείας σε άπορους και σε οικονομικά ασθενέστερους. Σε οργανωμένα μαθήματα οδοντιατρικής πρόληψης σε νηπιαγωγεία και σχολεία σε όλη την Ελλάδα και συνεχώς, όχι στα πλαίσια μιας καλοστημένης φιέστας.
Σε εκστρατείες ενημέρωσης της κοινωνίας για τους κινδύνους που πρέπει να αντιμετωπίσει ο κάθε ασθενής και το τι πρέπει να προσέχει και όχι να τα μαθαίνει αυτά από τις διαφημίσεις των εταιριών κατασκευής οδοντόβουρτσας και οδοντόκρεμας.
Εμείς πρέπει να ανοίξουμε προς την κοινωνία! Εμείς πρέπει να αλλάξουμε.
.
Από dentnews

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας ιερέας κόντρα στην αμάθεια και τα ναρκωτικά

Μήνυμα αναγνώστη


Την φροντίδα 400 τσιγγανόπουλων, που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στο άτυπο γκέτο της συμπρωτεύουσας, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, γνωστή και ως «τα Ζωνιανά της Θεσσαλονίκης», έχει αναλάβει ο πατέρας Αθηναγόρας Λουκατάρης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Δημήτρης Δούδης
Μαθηματικός
Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για όσους θέλουν να στείλουν βοήθεια στη Μιανμάρ

Το υπουργείο Εξωτερικών απευθύνει έκκληση στους Έλληνες πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης των πληγέντων από το φονικό κυκλώνα στη Μιανμάρ.
Για την κατάθεση οικονομικής ενίσχυσης υπάρχει ειδικός λογαριασμός του υπουργείου Εξωτερικών, στην Τράπεζα της Ελλάδας:

Υπουργείο Εξωτερικών
Αρ. Ειδικού Λογαριασμού 2341 065 503 (IBAN: GR 0701000230000002341065503)
Τράπεζα της Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.mfa.gr
ή στα τηλέφωνα 36 83 670 (9π.μ.- 6 μ.μ). και 36 81 350 (μετά τις 6 μ.μ.).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Ο Στάθης θα ξανασηκωθεί όρθιος και θα περπατήσει κι ας λένε οι γιατροί το αντίθετο» λέει η σύζυγος του ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε στα Ζωνιανά

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ρεθυμνιώτικα Νέα», η Μαρία Λαζαρίδη, η σύζυγος του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, έξι μήνες μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, μιλάει για την περιπέτεια – εφιάλτη που βιώνει μαζί του.
«Ο Στάθης θα γίνει καλά, θα ξανασηκωθεί, θα ξαναπερπατήσει. Τον έχει ανάγκη το παιδί μας, έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε μαζί. Δε με νοιάζει που οι γιατροί εδώ μου λένε ότι θα παραμείνει στο κρεβάτι. Εγώ πιστεύω ότι θα σηκωθεί όρθιος» λέει.
Η κατάσταση της υγείας του Στάθη Λαζαρίδη είναι σταθερή και σύμφωνα με τη σύζυγό του, είναι πιθανόν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να μεταφερθεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Μπετανκούρτ είναι πιθανό να απελευθερωθεί σύντομα, γιατί οι αντάρτες θέλουν πολιτική αναγνώριση

Για το θέμα έχουμε γράψει και εδώ.
Σήμερα, στο γαλλικό περιοδικό, σύμφωνα με όσα λέει ο πρώην όμηρος και πρώην γερουσιαστής της Κολομβίας Λουίς Ελάντιο Πέρες, η Ίνγκριντ Μπετανκούρτ, όμηρος εδώ και έξι χρόνια της ένοπλης μαρξιστικής οργάνωσης «Farc», είναι πιθανό να απελευθερωθεί σύντομα γιατί οι αντάρτες πιέζονται τώρα να αποκτήσουν πολιτική αναγνώριση.
«Η Ίνγκριντ θα απελευθερωθεί πολύ σύντομα γιατί οι «Farc» πιέζονται. Δε θέλουν πλέον να είναι στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ», τονίζει ο Ελάντιο Πέρες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καρχιμάκης και Ρόβλιας καταγγέλλουν στο «Συνήγορο του Πολίτη» το διαγωνισμό πρόσληψης 1260 Πυροσβεστών

Οι βουλευτές και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας και Μιχάλης Καρχιμάκης, σχετικά με τον διαγωνισμό πρόσληψης της Πυροσβεστικής έκαναν την ακόλουθη δήλωση: Καταθέσαμε σήμερα καταγγελία στο «Συνήγορο του Πολίτη» σχετικά με τον διαγωνισμό πρόσληψης 1260 Πυροσβεστών.
Καταγγείλαμε τον διαγωνισμό ως «στημένο» και ως ντροπή για τη δημόσια διοίκηση, τόσο για το στάδιο της γραπτής δοκιμασίας, όσο και για αυτό της προφορικής συνέντευξης.
Στο διαγωνισμό αυτό η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενέπαιξε χιλιάδες υποψηφίους και προχωράει κυνικά στην ρουσφετολογική πρόσληψη «ημετέρων», μέσω μιας διάτρητης διαδικασίας που προσβάλλει τόσο τους υποψήφιους όσο και τους εξεταστές.
Κάθε έννοια σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας εξέλιπε στο διαγωνισμό αυτό. Εντύπωση εξακολουθεί να προξενεί η συνεχιζόμενη αδράνεια επί του θέματος του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού, καθώς και των Προϊσταμένων του, παρά το πλήθος των καταγγελιών και των δημοσιευμάτων σχετικά με αυτό τον διαγωνισμό «μαϊμού».
Και διερωτώμαστε τι άλλαξε από την εποχή που διατάσσονταν προανακρίσεις και προκαταρκτικές εξετάσεις για «ψύλλου πήδημα»;
Το μόνο που άλλαξε είναι η κυβέρνηση και φαίνεται ότι αυτό επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας και ενέργειας συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι λέει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τις περιόδους της Ιστορίας στις οποίες πρωταγωνίστησε

Διαβάστε εδώ την ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στο επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποιείται στο ίδρυμά του, υπό τον τίτλο «Από τον Ανένδοτο στη Δικτατορία».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λάθος σημαία... για τον ΟΤΕ

Οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ - ΟΤΕ διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυοφορούμενη συμφωνία για τον ΟΤΕ. Η σημαία όμως που καίνε δεν είναι γερμανική αλλά του... Βελγίου.


.



Από την "Καθημερινή"

Οι σημαίες των δυο χωρών μοιάζουν στα χρώματα αλλά στη μία οι γράμμες είναι οριζόντιες και στην άλλη κάθετες.

Σημαία Γερμανίας ........Σημαία Βελγίου
.




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ντόρα Μπακογιάννη - Διαψεύδει τα περί μετακίνησής της σε άλλο υπουργείο και επιμένει στη «γεωγραφική» διάσταση, της ονομασίας «Νέα Μακεδονία»

«Δεν θα ήθελα να φύγω από το ΥΠΕΞ, αν και βεβαίως τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός», γιατί «είμαστε στη μέση της διαδρομής για το θέμα των Σκοπίων, ενώ ξεκινά και η κινητικότητα στο Κυπριακό».
Για το «Νέα Μακεδονία» (για το οποίο είχε δηλώσει ότι είναι γεωγραφικός προσδιορισμός σε συνάντησή της προ μερικών εβδομάδων με Έλληνες μπλόγκερ) διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει προς το παρόν όνομα στο τραπέζι.
«Έκανα μια εξήγηση για το τι περίπου θα πει το «Νέα Μακεδονία». Δεν υπάρχει όμως όνομα στο τραπέζι, είναι πολύ νωρίς», δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει ένα όνομα που θα «διασφαλίζει τη διαφορετικότητα της δικής μας Μακεδονίας από το κομμάτι του 38% της FΥRΟΜ» και το όνομα αυτό θα έχει «γεωγραφικό προσδιορισμό, θα είναι σύνθετο και θα έχει όλα τα εχέγγυα, για να εμποδίσει επεκτατικές λογικές».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...