Ειδήσεις

8 Ιουν 2008

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ σεισμολόγων προκάλεσε ο σεισμός των 6,5 της κλιμάκας Ρίχτερ που «χτύπησε» την περιοχή της Ανδραβίδας στην Πελοπόννησο

Η ομάδα ΒΑΝ του καθηγ. Παναγιώτη Βαρώτσου υποστηρίζει πως είχε εκτιμήσει επερχόμενο σεισμό στην περιοχή. «Καμία πρόβλεψη δεν είχε κοινοποιηθεί» απαντά ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

.....
Περισσότερα: http://www.in.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γλυπτική στην... κουζίνα




























Συνεχίζεται...

























Δημήτρης Δουδής

Μαθηματικός

Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επτά στους δέκα διαφωνούν με τους γάμους των ομόφυλων

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "το Παρόν", επτά στους δέκα διαφωνούν με τους γάμους των ομόφυλων.

Μεγαλύτερη είναι η αποδοκιμασία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην συζητούμενη δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Πάνω από οκτώ στους δέκα διαφωνούν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Κλειδί» για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου η οικιακή βοηθός του

Όχι για το φρικτό θέαμα, που αντίκρισε λίγο μετά τις 7 το πρωί της περασμένης Τετάρτης, αλλά για όσα είχε δει και όσα είχαν υποπέσει στην αντίληψή της όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που μπαινόβγαινε λόγω της εργασίας της στο διαμέρισμα
Στην κατάθεση, που έδωσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, ελάχιστη ώρα αφ ότου είχε αντικρίσει δολοφονημένο τον εργοδότη της στο σαλόνι του διαμερίσματος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», αποκάλυψε πολλά.
……………
Συνεχίζεται

Είπε ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε δει μέσα στο διαμέρισμα νεαρούς αλλοδαπούς, τους οποίους φιλοξενούσε για κάποιες ώρες ο ηθοποιός. Άλλοτε κοιμόνταν, άλλοτε κάθονταν με τον ηθοποιό, συζητούσαν κι έπιναν έπειτα από ολονύκτια διασκέδαση.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε προσέξει ιδιαίτερα κάποιον απ αυτούς, αφού δεν είχε τραβήξει για κάποιον λόγο την προσοχή της. Τους αντιμετώπιζε αδιάφορα και αντάλλασσε μαζί τους λίγες κουβέντες.
Η γυναίκα αυτή από την Αλβανία μπορεί να αποδειχθεί μάρτυρας-«θησαυρός» για την Αστυνομία, αν ο δράστης της βάρβαρης δολοφονίας του ηθοποιού είχε πράγματι πάει ξανά στο παρελθόν στο διαμέρισμα και τον είχε δει.
……….
Από το «Έθνος της Κυριακής»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε έναν αγώνα προσπερνάς τον τελευταίο. Σε τι θέση βρίσκεσαι;

Μήνυμα αναγνώστη
…………
Σε έναν αγώνα προσπερνάς τον τελευταίο. Σε τι θέση βρίσκεσαι;
………..
Συνεχίζεται

Απάντηση:
Εάν είπες προτελευταίος είσαι πάλι λάθος.
Πώς μπορείς να προσπεράσεις τον τελευταίο;
Εάν είσαι πίσω του, τότε είσαι εσύ ο τελευταίος.
…………
Δημήτρης Δούδης
Μαθηματικός
Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άστραψε και βρόντηξε» ο μητροπολίτης Θεσσαλονικείς Άνθιμος καταδικάζοντας τους γάμους ομοφυλοφίλων

«Αυτό το θέμα που προσπαθούν να μας πουν για πρώτη φορά στην ιστορία ότι είναι νόμιμο και ηθικό και ίσο δικαίωμα πώς δεν έγινε εδώ και 2000 χρόνια; Γιατί ποτέ δεν ακούστηκε τίποτα για αυτό; Γιατί υπήρξε καταδίκη ακόμη και στα προχριστιανικά χρόνια», είπε.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συμμετέχεις σε μαραθώνιο και προσπερνάς τον δεύτερο. Σε τι θέση βρίσκεσαι;

Μήνυμα αναγνώστη
…………
Συμμετέχεις σε μαραθώνιο και προσπερνάς τον δεύτερο. Σε τι θέση βρίσκεσαι;
………..
Συνεχίζεται

Απάντηση:
Εάν είπες πρώτος, είναι εντελώς λάθος.
Προσπέρασες τον δεύτερο και πήρες
την θέση του, άρα είσαι δεύτερος.
……
Δημήτρης Δούδης
Μαθηματικός
Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καταθέσεις για Νίκο Σεργιανόπουλο: "Σκότωνε καθημερινά τον εαυτό του γυρνώντας σε στέκια της Αθήνας όπου ο κίνδυνος καιροφυλακτούσε συνεχώς δίπλα του"

«Ο Νίκος σκότωνε καθημερινά τον εαυτό του. Έπαιρνε ένα απίστευτο ρίσκο, γυρνώντας σε στέκια της Αθήνας όπου ο κίνδυνος καιροφυλακτούσε συνεχώς δίπλα του. Η συνεχής χρήση κοκαΐνης τού δημιουργούσε ψευδαισθήσεις. Σύνδρομο καταδίωξης. Τους τελευταίους μήνες πίστευε ότι είναι θύμα μιας μεγάλης συνωμοσίας. Πίστευε ότι η ανεύρεση των ναρκωτικών πάνω του τον περασμένο Δεκέμβριο όπως και μερικά άσχετα περιστατικά που είχαν συμβεί πολλά χρόνια πριν ήταν μεθοδευμένα από κάποιους άγνωστους εχθρούς του. Κυνηγούσε χίμαιρες και μια λύτρωση, που ήλθε τελικά ερήμην του, με τον πιο φρικτό τρόπο». Οι εκμυστηρεύσεις στενού φίλου του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο οποίος κατέθεσε προ δύο ημερών και στην Ασφάλεια Αττικής, ορίζουν τον δρόμο προς το τραγικό τέλος του γνωστού 56χρονου ηθοποιού.
………..
Συνεχίζεται...

Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής, ο οποίος έπειτα από μακρά σταδιοδρομία στο θέατρο έγινε οικείος και αγαπητός μέσα από τη μικρή οθόνη σε κάθε ελληνικό σπίτι, βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τετάρτης με 21 μαχαιριές, μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο διαμέρισμά του, στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Μετεώρων 14 στο Παγκράτι.
* Τα αποτυπώματα και το DNA
Οι 20 καταθέσεις που έχουν ήδη ενταχθεί στον φάκελο της «δολοφονίας Σεργιανόπουλου», τα αποτυπώματα και τα δείγματα του DNA που συνελέγησαν από το διαμέρισμα και άλλα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί οδηγούν τις έρευνες της Αστυνομίας σε... μια πλατεία. Σύμφωνα με την πλέον αξιόπιστη μαρτυρία, που βρίσκεται στη διάθεση των αξιωματικών της Ασφαλείας Αττικής, ο Νίκος Σεργιανόπουλος στις 1.30 το βράδυ της μοιραίας Τρίτης γυρνούσε στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας ώσπου τελικά συναντήθηκε με μελαψό άτομο, ηλικίας 30-40 ετών. Πιθανόν αυτός να ήταν ο μοιραίος άνθρωπος που τον συνόδευσε στο σπίτι του.
Ο ηθοποιός, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί, πρέπει να δολοφονήθηκε μεταξύ 2.00 και 3.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης· ο ιατροδικαστής, πάντως, τοποθετεί τον φόνο λίγο νωρίτερα, γύρω στα μεσάνυκτα. Στην περιοχή όπου επικεντρώνονται οι έρευνες, την πλατεία Βικτωρίας, μαζεύονται τις νυκτερινές ώρες πολλά άτομα αραβικής καταγωγής και οι αστυνομικοί αναζητούν σε αυτή την «πιάτσα» κάποια κρίσιμα στοιχεία για τον τελευταίο συνοδό του Νίκου Σεργιανόπουλου. Η Ασφάλεια Αττικής εξετάζει και άλλες μαρτυρίες περί παρουσίας του Νίκου Σεργιανόπουλου το ίδιο βράδυ στην πλατεία Βάθης ή και στην πλατεία Κουμουνδούρου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαθέτουν ακόμη μια μαρτυρία ότι ο 56χρονος ηθοποιός είχε θεαθεί μία εβδομάδα νωρίτερα στο Πεδίον του Αρεως και αυτό τους ώθησε να πραγματοποιήσουν και εκεί έρευνα.
Από την έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει οι υπεύθυνοι των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντοπισθεί τα αποτυπώματα και έχουν βρεθεί δείγματα DNA του δράστη. Ωστόσο τα ευρήματα αυτά δεν έχουν ταυτοποιηθεί με κανένα άτομο από τις λίστες σεσημασμένων ή άλλων προσώπων που έχουν κατά καιρούς προσαχθεί για διαφόρους λόγους από το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., κάθε χρόνο σημειώνονται 1-2 δολοφονικές επιθέσεις με θύματα μοναχικούς άνδρες οι οποίοι δέχονται στο σπίτι τους εφήμερους ερωτικούς συντρόφους - συνήθως αλλοδαπούς - από το κέντρο της Αθήνας. Ο τρόπος είναι σχεδόν πάντα ο ίδιος. Αλλεπάλληλα μαχαιρώματα. Αλλες φορές τα θύματα βρίσκονται στραγγαλισμένα.
«Ο δράστης σε αυτού του είδους τα εγκλήματα, καθώς είναι αυτός που πληρώνεται και περιφρονεί το θύμα, μπορεί να ουδετεροποιήσει ηθικά τη βίαιη πράξη του. Το μένος των δολοφονικών ενεργειών σχετίζεται με τις συνθήκες της ερωτικής συνεύρεσης» σημειώνει ο καθηγητής της Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κ. Β. Καρύδης.
Οπως φαίνεται να συνέβη και στην περίπτωση της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου, σε αυτά τα εγκλήματα δεν υπάρχει καμία προεργασία και προμελέτη και τα ευρήματα της Αστυνομίας είναι δεκάδες. Τελικά, όμως, εξιχνιάζονται οι φόνοι ή συλλαμβάνονται οι δράστες μόνο σε ποσοστό 40%-50%. Οι αξιωματικοί υπενθυμίζουν την περίπτωση παρόμοιας δολοφονίας 56χρονου οφθαλμιάτρου - στις 26 Ιουνίου 2003 - στου Ζωγράφου. Από τα ευρήματα ταυτοποιήθηκε ότι δράστης ήταν ένας 30χρονος Αλβανός, ο οποίος όμως έσπευσε να εξαφανισθεί, πιθανόν επιστρέφοντας στην πατρίδα του. Πάντως αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι αν ο δράστης της άγριας δολοφονίας του ηθοποιού είναι όντως άτομο αραβικής καταγωγής, όπως δείχνουν κάποια στοιχεία, είναι σχετικά δυσκολότερη η διαφυγή του από τη χώρα.
Κομβικό σημείο για τις επιλογές του Νίκου Σεργιανόπουλου ήταν η σύλληψή του το βράδυ της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2007 στον Κολωνό για κατοχή περίπου 35 γραμμαρίων κοκαΐνης, συμφωνούν οι μάρτυρες που έχουν καταθέσει, αλλά και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο ηθοποιός δεν προφυλακίστηκε, αφού δεν κρίθηκε ύποπτος φυγής από τη χώρα. Ωστόσο από τότε αποξενώθηκε ακόμη πιο πολύ από τους φίλους του και η ψυχολογική κατάστασή του ήταν πολύ άσχημη. «Τις τελευταίες εβδομάδες η εξάρτησή του από την κοκαΐνη μεγάλωνε και φαίνεται ότι είχε πραγματικά αποκτήσει σύνδρομο καταδίωξης» λέει ένας από τους μάρτυρες. «Ο Νίκος πίστευε το τελευταίο διάστημα ότι η σύλληψή του τότε δεν ήταν τυχαία. Οτι υπήρχε κάποιος εχθρός του που καθοδήγησε τους αστυνομικούς. Ακόμη, πίστευε ότι σε κάποιες από τις επαγγελματικές ενασχολήσεις του υπήρχαν συνάδελφοί του που τον επιβουλεύονταν και τον υπονόμευαν» κατέθεσε στενός φίλος του στην Ασφάλεια Αττικής.
* Συμπτωματική η σύλληψη
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι είχαν τότε χειριστεί την υπόθεση βεβαιώνουν: «Η σύλληψη στον Κολωνό ήταν εντελώς συμπτωματική. Τον σταμάτησαν άνδρες της Αμεσης Δράσης γιατί έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με το αυτοκίνητό του. Κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ο ίδιος παρέδωσε τη ναρκωτική ουσία που είχε στην κατοχή του».
Τότε στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας είχαν καταθέσει γνωστοί ηθοποιοί, φίλοι και συνεργάτες του, όπως οι κυρίες Εβελίνα Παπούλια, Ναταλία Δραγούμη και Βίκυ Πρωτογεράκη και οι κκ. Θόδωρος Αθερίδης, Σταύρος Ζαλμάς, ο σεναριογράφος κ. Αλέξανδρος Ρήγας και άλλοι. Πολλοί από αυτούς αναμένεται να κληθούν και στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του 56χρονου ηθοποιού. Οι συνάδελφοί του είχαν χαρακτηρίσει στις τότε καταθέσεις τους τη σχέση του ηθοποιού με το αλκοόλ και την κοκαΐνη «αυτοκαταστροφική».
Η κοκαΐνη, ο προμηθευτής και τα σενάρια
Αν και όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος οδήγησε μόνος του στο σπίτι του τον δολοφόνο του, η Αστυνομία εξέτασε και άλλα σενάρια, εκτιμώντας ότι ο δράστης θα μπορούσε να προέρχεται και από τον «κόσμο» όπου χανόταν το θύμα· την κοκαΐνη. Σε αυτή την περίπτωση ο δράστης θα πρέπει να σκηνοθέτησε τον φόνο, ώστε να μοιάζει με έγκλημα ερωτικού πάθους, για να καλύψει τα ίχνη του και να στρέψει αλλού τις έρευνες.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν συνελήφθη για τα ναρκωτικά, ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε υποστηρίξει κατά την απολογία του ότι προμηθευτής του ήταν κάποιος με το όνομα Τάσος Καλογερόπουλος για τον οποίον ανέφερε ότι «του τηλεφωνούσε πάντα στο κινητό του με απόκρυψη και δεν ήξερε άλλα στοιχεία για αυτόν». Την Αστυνομία απασχόλησε η πιθανότητα το άτομο αυτό να έχει σχέση με τη δολοφονία του 56χρονου ηθοποιού. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όμως, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται πιθανότατα για ανύπαρκτο πρόσωπο και ο ηθοποιός προμηθευόταν τα ναρκωτικά από κάποια πιάτσα στο κέντρο της Αθήνας ή στα δυτικά προάστια.
«Ο δικηγόρος γίνεται παραλήπτης μιας δεύτερης αλήθειας του πελάτη του, κοινωνός μιας μυστικής ζωής, της σκοτεινής πλευράς του ανθρώπου» λέει στο «Βήμα της Κυριακής» ο δικηγόρος του και προσωπικός του φίλος κ. Αλέξης Στεφανάκης. Και συνεχίζει: «Ο Νίκος Σεργιανόπουλος ζούσε ταυτόχρονα μια επαγγελματική επιτυχία και μια εσωτερική δυστυχία. Οπως τον έζησα τα τελευταία δυόμισι χρόνια, μου έδινε την εντύπωση πως έδειχνε άφοβος μπροστά στην ειμαρμένη, ίσως και κάποιες φορές να την επιζητούσε».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι και η επίσκεψη του Νίκου Σεργιανόπουλου στον ιδιωτικό αστυνομικό κ. Γιώργο Τσούκαλη, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του, δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του. Ο ηθοποιός φαίνεται να επανέλαβε στον ιδιωτικό αστυνομικό τους ισχυρισμούς του περί κάποιων άγνωστων εχθρών του, περί προσχεδιασμένης σύλληψής του και περί «μεγάλων κινδύνων» που διέτρεχε. Χωρίς, όμως, να είναι σε θέση να αποσαφηνίσει περί τίνος επρόκειτο, από ποιον κινδύνευε. Ζήτησε νέα συνάντηση, υποσχόμενος ότι θα συλλέξει κάποια στοιχεία. «Η συνάντηση έγινε παρουσία συνεργατών μου και επειδή η υπόθεση είχε αυτή τη σοβαρή εξέλιξη θεώρησα σκόπιμο να ενημερώσω τις διωκτικές αρχές» δηλώνει ο κ. Τσούκαλης.
……..
ΤΟ ΒΗΜΑ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τέσσερις νεκροί, ένας από κατάρρευση και τρεις από ανακοπή ο απολογισμός του σεισμού στην Ανδραβίδα. Δεκάδες οι τραυματίες

Φονικό ήταν το χτύπημα του εγκέλαδου με 6,2 Ρίχτερ στην Ανδραβίδα της Δυτικής Αχαΐας, σήμερα στις 15:25 το μεσημέρι.
Ένας 53χρονος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του στην Κάτω Αχαγιά, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Τρία ακόμη άτομα έχασαν από ανακοπή τη ζωή τους στην ίδια περιοχή από το φόβο του σεισμού.Σύμφωνα με τις αναφορές στο υπουργείο Εσωτερικών, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με τραύματα συνολικά 90 άτομα, εκ των οποίων εισαγωγή έκαναν 6 άτομα, ενώ τα υπόλοιπα αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών
Πάνω από 15 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, ο μεγαλύτερος ήταν εντάσεως 4,7 Ρίχτερ, ενώ συνεχώς καταγράφονται νέοι, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.
………….
Συνεχίζεται

Ακατοίκητα οικοδομήματα έχουν καταρρεύσει και πολλά σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σε Αχαΐα και Ηλεία. Πυροσβέστες οχήματα και ομάδες της ΕΜΑΚ σπεύδουν στις πληγείσες περιοχές από Λαμία, Ιωάννινα και Αθήνα. Κλειστή λόγω κατολίσθησης η εθνική Αθηνών Πατρών, στο ύψος του Διακοφτού η εθνική Πατρών Πύργου στη θέση Καμίνια, καθώς και ο δρόμος στα Τσουκαλέικα όπου καλώδια έχουν πέσει στο οδόστρωμα. Στις πλατείες έβγαλε τους κατοίκους πολλών περιοχών ο εγκέλαδος, αφού ο σεισμός της Ανδραβίδας έγινε αισθητός εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά ενώ κανείς δεν τους έχει έως τώρα υποδείξει πού θα περάσουν τη νύχτα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τις βόρειες ακτές της Κρήτης, ταρακούνησε τα Επτάνησα και έγινε αντιληπτός σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, από την Αθήνα μέχρι την Λαμία και το Αγρίνιο. Την είδηση για τον σεισμό μετέδωσαν όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα διακόπτοντας την ροή των δελτίων τους. Ως έκτακτη είδηση το μετέδωσαν αμέσως το BBC ,το CNN και το Sky News. Αλλά και τα αλλά ευρωπαϊκά δίκτυα παρακολουθούν από κοντά το γεγονός και μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις. Η είδηση είναι και στην κεντρική σελίδα των ιστοσελίδων των μεγάλων τούρκικων εφημερίδων. «Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στους γείτονες» γράφει η τουρκική Χουριέτ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...