Ειδήσεις

1 Φεβ 2009

Νέα επεισόδια στην Πάτρα - Αναβλήθηκε ο αγώνας βόλεϊ

Έσπασαν τζάμια, καρέκλες, υπήρξαν τραυματισμοί μέσα στο γήπεδο και για αυτόν το λόγο αναβλήθηκε και ο τελικός βόλεϊ ΠΑΟ - Ολυμπιακού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς ότι δολοφόνησε κύπριους αιχμαλώτους, δεν είναι η μοναδική - «Ιστορίες ντροπής» υπάρχουν πολλές...

Δέκα μάρτυρες σε ένα έγκλημα


Ο Ρόνι Αλάσορ, στο βιβλίο του «Διαταγή: Εκτελέστε τους αιχμαλώτους» (εκδόθηκε το 1999 στη Νορβηγία και κυκλοφόρησε στα ελληνικά το 2001) παραθέτει 10 μαρτυρίες βετεράνων του τουρκικού στρατού που πήραν μέρος στην εισβολή του 1974.
Όλες αφορούν σε σφαγές αμάχων, εκτελέσεις αιχμαλώτων και κάθε είδους βιαιοπραγίες. Σήμερα, ο συγγραφέας εξηγεί στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ότι είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 15 εξομολογήσεις στρατιωτών και αξιωματικών, αλλά παρέθεσε τις 10 που αξιολόγησε ως πιο αντικειμενικές, με στόχο «να φωτιστούν, κατά το δυνατόν, τα ιστορικά γεγονότα που είναι ακόμη στο σκοτάδι».
Τι γράφει στο βιβλίο;

Διαβάστε αποσπάσματα στην Ελευθεροτυπία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πενήντα νεκροί από διαρροή πετρελαίου που προκλήθηκε από συντριβή φορτηγού

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κένυα όταν μια πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από συντριβή φορτηγού έπιασε φωτιά και παγίδευσε πολλούς ανθρώπους, ανακοίνωσε ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός.
«Οι άνθρωποι πήγαν να μαζέψουν το πετρέλαιο, όταν κάτι έλαμψε και ξεκίνησε η πυρκαγιά, πιθανόν κάποιος έριξε τσιγάρο στο έδαφος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού για την καταστροφή που σημειώθηκε στην πόλη Μόλο και πρόσθεσε: «Περισσότεροι από 50 άνθρωποι πέθαναν».
........
ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σάββας Καλεντερίδης: "Κάθε πληροφορία σχετική με τους αγνοούμενους του ΄74, εξιχνιάστηκε και αποδείχτηκε ή κατασκευασμένη ή κίβδηλη"

Καλεσμένος στην εκπομπή μας σήμερα το πρωί, ο Σάββας Καλεντερίδης, υποστήριξε ότι η Ελληνική Πολιτεία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για την εύρεση των αγνοούμενων από το 1974 και εξιχνίασε κάθε πληροφορία που είχε αλλά δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.
"Κάθε πληροφορία εξιχνιάστηκε και αποδείχτηκε ή κατασκευασμένη ή κίβδηλη" είπε χαρακτηριστικά.
Αυτά τουλάχιστον, έως το 1999 γιατί από τότε και μετά, η Ελλάδα ακολούθησε μια πιο ήπια πολιτική απέναντι στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το Σάββα Καλεντερίδη, όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν και που ήρθαν τώρα στην επιφάνεια με αφορμή τις δηλώσεις του Αττίλα Ολγκάτς, μπορούν να μας οδηγήσουν στη Χάγη. Άλλωστε, η Κύπρος κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε.
Επιπλέον, μια λύση στο πρόβλημα των αγνοουμένων, θα ήταν να δώσει άδειες η Άγκυρα να γίνουν εκταφές σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία υπάρχει περίπτωση να είναι θαμμένοι αγνοούμενοι, να γίνει πιστοποίηση DNA και να σταματήσει έτσι το δράμα των οικογενειών τους.
Τέλος, ο Σάββας Καλεντερίδης υποστήριξε ότι είναι πιθανόν να υπάρχουν επιζώντες αγνοούμενοι από το 1974, με περισσότερες πιθανότητες βέβαια, αυτοί, να είναι αυτοί που ήταν μικρά παιδιά τότε και τώρα μπορεί να έχουν υιοθετηθεί από Τούρκους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Σπουδάζω με έρανο στο διαδίκτυο"

Έγραψε ένα e-mail με το οποίο ζητούσε από τους αποδέκτες να του στείλουν 2,5 δολλάρια ο καθένας και να προωθήσουν με τη σειρά τους το μήνυμά του στους γνωστούς τους.

Ο 18χρονος Μαξ Στέφενσον, ήθελε να μαζέψει 25.000 δολλάρια για να πληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο και χρειαζόταν 10.000 τα οποία θα του έστελναν το ποσό που ζητούσε.
Μετά από δυο μέρες άρχισε να λαβαίνει από τα 2,5 δολλάρια που ζητούσε έως και ακόμα μεγαλύτερα ποσά και αυτήν τη στιγμή, μετά και από συνέντευξη που έδωσε στους Times έχει μαζέψει τα μισά χρήματα από όσα χρειάζεται και είναι ήδη φοιτητής.
.......
Από το περιοδικό "Κ" της "Καθημερινής"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνελήφθη ο ετεροθαλής αδελφός του Ομπάμα

Ο Κενυάτης ετεροθαλής αδελφός του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συνελήφθη στο Ναϊρόμπι, όπου ζει μόνιμα, για κατοχή μικροποσότητας μαριχουάνας.
Εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και θα εμφανιστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα.
Ο ίδιος δήλωσε αθώος. "Με συνέλαβαν στο σπίτι μου. Δεν γνωρίζω γιατί με κατηγορούν" είπε στους δημοσιογράφους. Ο Τζορτζ Ομπάμα, που είναι 26 ετών, έχει τον ίδιο πατέρα με τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά οι δυο τους γνωρίζονται ελάχιστα.

Ο Κενυάτης πατέρας του Μπαράκ Ομπάμα, τότε κάτοικος ΗΠΑ, εγκατέλειψε τη μητέρα του προέδρου όταν εκείνος ήταν ακόμη βρέφος.


Σε δηλώσεις του πέρυσι στο περιοδικό Vanity Fair ο Τζορτζ Ομπάμα είπε πως έχει συναντήσει τον διάσημο ετεροθαλή αδελφό του, μόλις δύο φορές. Μία φορά όταν ήταν πέντε ετών κι άλλη μία το 2006 όταν επισκέφτηκε την Ανατολική Αφρική. "Ήταν σαν γνωρίζω έναν εντελώς άγνωστο" σχολίασε.


Ο Τζορτζ Ομπάμα σπουδάζει μηχανικός και δουλεύει σε μια οργάνωση νέων στη Χουρούμα, όπου ζει.


Είναι ο Βενιαμίν της οικογένειας, κι έχει άλλους έξι αδερφούς. Ο ίδιος δεν γνώρισε τον πατέρα του καθώς γεννήθηκε έξι μήνες μετά το θάνατο του σε τροχαίο το 1982.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC


Aπό: ΕΡΤ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

H "έξυπνη" αφίσα των Βρετανών Συντηρητικών - Από τον μπαμπά πήρε τη μύτη, από τη μαμά τα μάτια και...

... από τον Γκόρντον Μπράουν το χρέος.
.......
Από: Καθημερινή






Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σεισμός στις 2:57 σε θαλάσσιο χώρο κοντά στη Λευκάδα, περίπου 4,8 Ρίχτερ




Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...