Ειδήσεις

13 Απρ 2009

Σενάρια αποκάλυψης με όπλα μαζικής καταστροφής και τρομοκράτες

Υψηλόβαθμο και άκρως κλειστό συμπόσιο με συμμετοχή εκπροσώπων από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, της NSA, της DIA, της CIA, καθώς και άλλων κορυφαίων υπηρεσιών των ΗΠΑ, σε συνδυασμό και με την παρουσία αναλυτών από τα κορυφαία Ερευνητικά Κέντρα (π.χ. Λος Άλαμος, Σάντια κ.ά.), θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών εβδομάδων στην Ουάσινγκτον.
Η επιλεκτική συμμετοχή ομιλητών και ακροατηρίου σε συνδυασμό με τον όρο SECRET αναμφισβήτητα δηλώνει την ιδιαίτερα σημαντική μορφή της διημερίδας.
,,,,,,
Συνεχίζεται…


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του υπογράφοντα τα τέσσερα επιμέρους θέματα που θα αναλυθούν (σε ότι αφορά τα εφιαλτικά σενάρια), είναι τα εξής:


· Παρατεταμένη επίθεση τρομοκρατών εφοδιασμένων με βιολογικά όπλα/PATHOGENS σε σειρά Αμερικανικών μεγαλουπόλεων.


· Πυρηνική επίθεση σε Αμερικανική πόλη (πώς εισήχθη η βόμβα, ποιος είναι ο υπεύθυνος, ποιες οι αντιδράσεις των αρχών, ή αν θα συμβεί εκ νέου).


· Καθίζηση του καθεστώτος που ισχύει βάσει της Συνθήκης για τη μη-Διασπορά των Πυρηνικών Όπλων (NPT).


· Αποσύνθεση και διάλυση χώρας η οποία έχει στη διάθεσή της πυρηνικές βόμβες, τις οποίες πλέον «ακουμπούν με τα δάκτυλά τους» τρομοκράτες (π.χ. Πακιστάν). Πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο).


Η περίπτωση μίας 9/11 με ΟΜΚ είναι μεταξύ των σεναρίων που ιδιαίτερα μελετούν οι κορυφαίοι αναλυτές του πλανήτη, στο φως των συνεχών προσπαθειών της AL QAEDA να προχωρήσει σε «πυρηνική επιλογή τύπου HIROSHIMA» στις ΗΠΑ, αλά και της πρωτοφανούς αστάθειας που επικρατεί στο Πακιστάν (το οποίο διαθέτει περίπου 60-65 ατομικές βόμβες, καθώς και πολλά πυρηνικά εργαστήρια). Ο υπογράφων σε περίπου 6 εβδομάδες θα επανέλθει στο θέμα, με τα όσα αναλύθηκαν και συζητήθηκαν στο εν λόγω συμπόσιο.

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό συμπόσιο (3ήμερο), με πιο «ανοικτή συμμετοχή» θα πραγματοποιηθεί στην πολιτεία Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Το βασικό θέμα του συμποσίου είναι «οι στρατηγικού επιπέδου επιπτώσεις των νέων και εξελισσόμενων τεχνολογιών», (με τη συμμετοχή ανωτάτων στελεχών των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων). Μεταξύ των επιμέρους θεμάτων που θα αναλυθούν, καταγράφουμε τα εξής:


Η Στρατηγική και η Τεχνολογία σήμερα, η Βιοτεχνολογία (Γενετική Μηχανική – Μοριακή Βιολογία), το ηλεκτρομαγνητικό όπλο και οι στρατηγικές επιπτώσεις του, ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και εθνική ασφάλεια, Ρομποτική και σύγχρονοι πόλεμοι, ARTIFICIAL INTELLIGENCE και Αμερικανική Στρατηγική, εναλλακτικές μορφές ενέργειας και η ασφάλεια των ΗΠΑ, τι πρέπει να γνωρίζει κάθε ηγέτης χώρας για τις νέες τεχνολογίες, η Επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις (RMA) από το 1914 – 2014, ο μεθεπόμενος εχθρός (από το Ερευνητικό Κέντρο του LANGLEY), ενώ στο συμπόσιο θα υπάρχει ειδικό μονοήμερο αφιέρωμα σε θέματα στρατηγικής, όπως «Η εκπόνηση στρατηγικής εν μέσω πολέμων», «Διδάσκεται η στρατηγική; – Πιθανά μοντέλα», «Γιατί είναι σημαντικότατη η παιδαγωγική της στρατηγικής», «Είναι η στρατηγική τέχνη ή επιστήμη;», «Μπορείς πραγματικά να διδάξεις στρατηγική;», «Διδάσκεται η στρατηγική στον 21ο αιώνα; Ποιο είναι το CURRICULUM των επισημάνσεων και ποιο το FACULTY των επισημάνσεων που μπορούν να διδάξουν Στρατηγική;».

Και στο συγκεκριμένο συμπόσιο θα υπάρξει εκτενής αναφορά μου μέσω του anacondagr, αφού είναι καθοριστικής σημασίας, ενώ είναι γνωστό ότι στη χώρα μας η έννοια της Στρατηγικής καθημερινά βιάζεται, παρανοείται, εκτρέπεται και ισοπεδώνεται από κάθε λογής ερασιτέχνες κα οριακά πληροφορημένους περί τα εν λόγω ζητήματα. Ορισμένες από τις μελέτες που θα παρουσιασθούν θα καταγραφούν περιληπτικά (μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα).

Τέλος, σε περιορισμένο αριθμό κυκλοφόρησε μελέτη αναλυτών στις ΗΠΑ με θάμα «Τρομοκρατία, Αποτροπή και Όπλα Μαζικής Καταστροφής». Μέσα από τις 42 σελίδες καταγράφονται επιμέρους θέματα, όπως «Πυρηνικά Όπλα και σύγχρονη αντιτρομοκρατική στρατηγική», «Αποτροπή και τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από κράτη», «Η AL QAEDA και η θέση της επί των ΟΜΚ», «Ισλάμ και πυρηνικά όπλα», «Το JIHAD και τα πυρηνικά», «Πώς να αντιδράσεις ως διεθνής κοινότητα σε επίθεση ΡΠΒΧ Όπλων από τρομοκρατικό δίκτυο» και τέλος «Πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η αποτροπή απέναντι σε ομάδες που έχουν τάσεις Αρμαγεδδώνα και Αποκάλυψης».

Γράφει: ο Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ

Περισσότερα: anacondagr.wordpress.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα μείνουν για 24 ώρες στην κορυφή του Έβερεστ

Τρεις ορειβάτες σκοπεύουν να σπάσουν το ρεκόρ παραμονής στην κορυφή του βουνού Έβερεστ τον ερχόμενο Μάιο. Οι Pemba Dorje 31 χρονών, Nima Gyalzen, 23 χρονών και Phurba Tenzing, 20χρονών θα ταψιδέψουν σήμερα από το Νεπάλ σε ένα μικρό αερολιμένα στους πρόποδες του Έβερεστ όπου θα κατασκηνώσουν στην βάση με την υπόλοιπη ομάδα.
…….
Συνεχίζεται…


Πολλοί φίλοι και συγγενείς συγκεντρώθηκαν για να τους ευχηθούν καλή επιτυχία. Οι τρεις ορειβάτες αναμένεται να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του βουνό σε υψόμετρο 8.850, η οποία ονομάζεται από πολλούς και death zone λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν και να παραμείνουν σε αυτή για ένα εικοσιτετράωρο. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ορειβάτες οι οποίοι έχουν καταφέρει να πατήσουν την κορυφή του Έβερεστ έχουν παραμείνει σε αυτή για λίγα μόνο λεπτά μόνο και μόνο για καμία φωτογραφία.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην κορυφή θα καταγραφούν οι θερμοκρασίες του σώματος τους ανάλογα με τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία...

Από: kairikaxristos.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού όταν αποκαλύφθηκε ότι ήθελε να φτιάξει blog για να "χτυπήσει" τους αντιπάλους

Κάντε "κλικ" για να διαβάσετε το άρθρο.
.....
Από: www.apogevmatini.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο χρήστης tostigma σας προσκαλεί να δείτε την κοινότητα "ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ"

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Παρακολουθώ την κοινότητα "ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ" και πιστεύω ότι θα ενδιαφέρεστε κι εσείς.
Για να τη δείτε, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: tostigma.blogspot.com.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι έλεγαν οι Αμερικανοί (ΤΙΜΕ) για τη Μακεδονία το 1945

Δεκέμβριος 1944. Η αρχή του τέλους, τότε που οι ΗΠΑ έλεγαν άλλα για το Μακεδονικό
..
Για να αντιληφθούμε καλύτερα το πώς η πολιτική και τα συμφέροντα βιάζουν την ιστορία και τη μορφοποιούν κατά το δοκούν και το συμφέρειν, ας διαβάσουμε τι έγραφε το ΤΙΜΕ το 1945 για το θέμα της Μακεδονίας, τότε που χύναμε τα αίμα μας για τα συμφέροντα της "συμμαχίας" και ας βγάλει ο καθένας μας τα συμπεράσματά του και για τους μέσα και για τους έξω.
…….
Συνεχίζεται…
Να σημειωθεί ότι μετά την Αντίσταση και τον Εμφύλιο, που η Ελλάδα έχασε το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού της δυναμικού μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Ελλάδα, που έδωσε το αίμα της για τα συμφέροντα της Δύσης, συνέχισε να χάνει και να "αιμορραγεί" στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο, την Τένεδο, την Κύπρο, τη Θράκη, το Αιγαίο, τα Σκόπια, ενώ η Τουρκία, ο "Επιτήδειος Ουδέτερος", που δεν μάτωσε μύτη στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού ερωτοτροπούσε κυρίως με τον Χίτλερ και τους Ναζί, χωρίς όμως να εμπλακεί σε πόλεμο, ανταμείφθηκε και συνεχίζει να ανταμείβεται εις βάρος της Ελλάδος και του Ελληνισμού.
….
Από: infognomonpolitics.blogspot.coml

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διέρρηξαν μπουγατσατζίδικο!

Δεκαεπτά χρόνια διατηρεί μπουγατσατζίδικο στην οδό Δελφών 167 η κ. Ζωή Παπαλιώζη και τις το έχουν διαρρήξει δεκαπέντε φορές. Τελευταία απόπειρα ήταν στις 5 τα ξημερώματα όταν ένας νεαρός έσπασε το τζάμι της πόρτας και μπήκε στο κατάστημα, αμέσως όμως οι κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν την φασαρία ειδοποίησαν την αστυνομία.

Αστυνομικοί που έφτασαν αμέσως απο Α.Τ του Ντεπό που είναι μόλις 500 μέτρα από το κατάστημα συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τον δράστη."Κάθε φορά μπαίνουν από διαφορετικά σημεία" λέει η κ. Παπαλιώζη, " όμως δεν καταφέρνουν να βρουν χρήματα αφού το ταμείο το αδειάζω και φεύγουν οι διαρρήκτες με άδειες τσέπες". .......

Αφροδίτη Σπηλιώτη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και με δικαστική απόφαση οι 34 πλατείες και παιδικές χαρές που διεκδικούσε η μητρόπολη Φθιώτιδας ανήκουν στο λαό του Περιστερίου

Επιτέλους μετά από αρκετές αναβολές αλλά και μετά από 6ήμερη διακοπτόμενη διαδικασία, το δικαστήριο αθώωσε, σήμερα Μ. Δευτέρα, παμψηφεί τον πρώην Δήμαρχο κ. Δημητρακόπουλο και τον πρώην αντιδήμαρχο Περιστερίου.
……..

Συνεχίζεται…

Παρ’ όλες τις προσπάθειες της πολιτικής αγωγής οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν άφησαν αναπάντητο κανένα ερώτημα αλλά κατέθεσαν και νέα στοιχεία που αποδεικνύουν το εξόφθαλμων, της προσπάθειας καταπάτησης των 34 πλατειών και παιδικών χαρών που διεκδικούσε ο ιερός ναός Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Μητρόπολη Φθιώτιδας).

Έτσι μετά από χρόνια αντιδικία η πρώτες δίκες κερδήθηκαν από τον Δήμο Περιστερίου, όμως υπάρχουν ακόμη δίκες που εκκρεμούν με κατηγορούμενους δημάρχους της περιοχής καθώς η διεκδικούμενη έκταση φτάνει τα 7500 στρέμματα, και καλύπτει, και τον οικιστικό ιστό της Πετρούπολης και του Περιστερίου.

Σημαντική εξέλιξη είναι και το ότι ο ιερός ναός έχασε και την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του Δήμου Πετρούπολης και του Δημοσίου διεκδικώντας τα 1024 στρέμματα πάνω από την Πετρούπολη, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε, ότι ποτέ οι ενάγοντες δεν έκαναν χρήση , και δεν είχαν τη νομή και την κατοχή του εν λόγω χτήματος.

Μετά από αυτές τις αποφάσεις, φαίνεται ότι σιγά σιγά και με την αμερόληπτη δικαιοσύνη να επιτελεί στο έπακρον το έργο της, ότι θα δικαιωθούν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής που μιλούν για καταπατητές, και θα σταματήσουν να διεκδικούνται γη και ύδωρ από κάθε λογής ρασοφόρους καταπατητές σε όλη την Ελλαδική επικράτεια.


Από: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2009/04/34.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καλά, δεν τον λυπούνται;

Είδα στα μεσημεριανά δελτία την επίσκεψη του Καραμανλή στην Πέλλα...
Του έχουμε σούρει πολλά, δεν λέω...
Αλλά ούτε αυτός ρε παιδιά δεν αξίζει τέτοια κατάντια.
Καλά, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος κοντά του να τον προστατεύσει;
Δεν τον λυπάται κανείς;
Είναι δυνατόν, κοτζάμ πρωθυπουργό, να τον τριγυρνάνε -εμφανώς ανόρεχτο- στην Ελλάδα και να τον πηγαίνουν σε μέρη όπου τον υποδέχονται 30-50 νοματαίοι και μετά να μιλάει σε θεατράκια που θα τα γέμιζε και το ΚΟΔΗΣΟ; (ζητώ συγνώμη από το ιστορικό κόμμα αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ...)
Και να σκεφτείτε ότι, αν δεν κάνω λάθος, η Πέλλα είχε βγάλει 3 βουλευτές Ν.Δ. και έναν ΠΑΣΟΚ...
Δεν καταλαβαίνουν πόσο κακό τους κάνει αυτή η εικόνα ενός αρχηγού που δεν τον ακούει κανείς πλέον; Που ακόμα και ο Παυλίδης του κουνάει απειλητικά το δάχτυλο; Πόσο ακόμα θα τον ξεφτιλίζουν και δεν θα τον αφήνουν να πάει σπίτι του;
Αναρωτιόμαστε, όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική, γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη απαξίωση της πολιτικής ζωής από το λαό και κυρίως από τους νέους...

Δεν αξίζει αυτή η εικόνα στον Πρωθυπουργικό Θεσμό...
Edit: Μου τηλεφώνησε φίλος μου από την Έδεσσα (νεοδημοκράτης μάλιστα) και μου είπε ότι έχω απόλυτο δίκιο και ότι "όταν στις 14 Μαρτίου ήρθε η Ντόρα εδώ, έγινε συγκέντρωση στο κέντρο "Έπαυλις" χωρητικότητας 800 καθήμενων. Ενώ ο Καραμανλής μίλησε σε θεατράκι 250 θέσεων..."
H φωτό της αίθουσας εκδηλώσεων "Έπαυλις", από άλλη εκδήλωση, από το edessapress.
...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Σάκης Ρουβάς στον Οικουμενικό Πατριάρχη - Βίντεο!


Ο Σάκης Ρουβάς συναντά την Αυτού Αγιότητα Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να πάρει ευλογία για τη Γιουροβίζιον!
Δείτε τον πόσο άγχος είχε όταν μιλούσε στον Πατριάρχη.
Δεν τον έχω ξαναδει έτσι...

(ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΤ)
Από: ourgreektv.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ζήτησαν από το ΚΕΠ ακτινογραφίες και συνταγή μηλόπιτας!

Από ακτινογραφίες και συνταγές μηλόπιτας μέχρι εισιτήρια ποδοσφαιρικών αγώνων και κουρεία αναζητούν στα ΚΕΠ οι πολίτες. Αυτά είναι μερικά από τα χιουμοροστικά στιγμιότυπα που συνέβησαν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στα οποία σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης, καθώς περισσότεροι από 300.000 χιλιάδες άτομα εξυπηρετήθηκαν το 2008.

Συνεχίζεται…

Συγκεκριμένα, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς, σημείωσαν αύξηση 12% στην προσέλευση σε σχέση με το 2007. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη λειτουργία των 4 ΚΕΠ: ο μέσος όρος προσέλευσης πολιτών ανέρχεται κοντά στους 1.000 την ημέρα, ο αριθμός υποθέσεων των πολιτών ξεπέρασε τις 75.000, ενώ το 90% και πλέον των υποθέσεων διεκπεραιώθηκε.
Μέσω των ΚΕΠ χορηγήθηκαν μετά από σχετικές αιτήσεις των πολιτών πιστοποιητικά ποινικού μητρώου, μη πτωχεύσεως, δημοσίευσης ή μη διαθήκης, γέννησης, θανάτου, μεταδημότευσης, στρατολογικής κατάστασης και σπουδών, και αντίγραφο πτυχίου και απολυτηρίου. Επίσης, τα 4 ΚΕΠ ανέλαβαν την έκδοση εγγράφων και πιστοποιητικών για σύνταξη, βιβλιαρίου ασθενείας, επιδότησης ενοικίου, συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Οι πολίτες μέσω των ΚΕΠ είχαν και έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αυθημερόν πιστοποιητικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
Ιδιαίτερα σημαντικό για του πολίτες ήταν η δυνατότητα που τους παρείχαν τα ΚΕΠ για την επικύρωση φωτοαντίγραφων και τη γνησιότητα της υπογραφής τους.
«Τα ΚΕΠ αποτελούν τη αιχμή του δόρατος για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και είναι πλέον ένας θεσμός που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, καθώς κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετούνται αξιόπιστα και γρήγορα» τόνισε η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Ντίνα Μπέη και πρόσθεσε ότι προωθείται η δημιουργία ενός ακόμη Κ.Ε.Π., μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
Χιουμοριστικά στιγμιότυπα
- πολίτης ζήτησε από ΚΕΠ αντίγραφο μηνυτήριας αναφοράς προς την αγροφυλακή γιατί ένα κοπάδι πρόβατα κατέστρεψε το χωράφι του
-πολίτης ζήτησε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τότε έμαθε ότι ο πατέρας της, που είχε εγκαταλείψει την οικογένεια του, είχε ξαναπαντρευτεί και είχε αποκτήσει δύο παιδιά τα οποία ήσαν ετεροθαλή αδέλφια της

- πολίτης που ζήτησε προστασία από το ΚΕΠ γιατί δεν του επιτρεπόταν η είσοδος σε χαρτοπαιχτική λέσχη
- πολίτης που ζήτησε συνταγή μηλόπιτας και ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. κατέβασε από ειδικό site μαγειρικής τη συνταγή και της την έδωσε
- πολίτης που ζήτησε κατάλογο κουρείων και φυσικά εξυπηρετήθηκε
- πολίτης που προσέφυγε σε ένα από τα Κ.Ε.Π για να κάνει ακτινογραφία η γυναίκα του
-πολίτης που ζήτησε διαγραφή κλήσεων Τροχαίας
- πολίτης φανατικός οπαδός μεγάλης ομάδας που ζήτησε εισιτήρια για τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας.



Από: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=2486

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα;

Κάντε "κλικ" στις σελίδες για μεγέθυνση.
.....

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μέσα σε μία πενταετία πάνω από το ένα τέταρτο του υπουργικού συμβουλίου της Ν.Δ. που ορίστηκε το 2004 αναμείχθηκε ή κατηγορήθηκε για σκάνδαλα

Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος είναι ο Φώτης Μανούσης

Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία του, που ξεκινά πριν από 28 χρόνια, η Θεσσαλονίκη και η Σαμοθράκη.

Σπουδάζει υπομηχανικός στην Ιταλία και πιάνει δουλειά στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος όπου αναπτύσσει συνδικαλιστική δράση («κόκκινων αποχρώσεων» όπως υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες).
Η γνωριμία του με τον Σωτήρη Κούβελα τη δεκαετία του ’80 αποδεικνύεται καθοριστική καθώς τη χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο για την επαγγελματική του εκτόξευση. Ο Φ. Μανούσης ήταν ο «στρατηγός» του επιτελείου Κούβελα στον προεκλογικό αγώνα για το Δήμο Θεσσαλονίκης το 1986, αλλά και αργότερα, για την επανεκλογή του πρώην υπουργού με ρεκόρ ψήφων στο εθνικό Κοινοβούλιο......

Συνεχίζεται...
Αποτελεί επί σειρά ετών το «δεξί χέρι» του και καταλαμβάνει θέσεις-κλειδιά. Διατελεί γενικός γραμματέας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, πρόεδρος στη Δημοτική Εταιρεία των Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων (όπου το 1987 από τη θέση αυτή βρίσκεται απέναντι στον Νίκωνα Αρκουδέα και τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στη «μάχη της κεραίας» στο Σέιχ Σου), αλλά και γενικός γραμματέας ΠΕΧΩΔΕ .
Την εποχή εκείνη «χρίζεται» καναλάρχης. «Στήνει» στην Αθήνα, με συνοπτικές και αμφιλεγόμενες διαδικασίες, ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, το Νew Channel, ενόσω παραμένει πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας αλλά και την περίοδο που ασκεί καθήκοντα γενικού γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι κακές γλώσσες της εποχής μιλούσαν για μεταφορά εξοπλισμού αλλά και προσωπικού από το TV 100.
Η εμπλοκή της Εθνικής Τράπεζας και του τότε διοικητή της ήταν καθοριστική στην εξέλιξη αυτή. Ρόλο-κλειδί έπαιξε και ο τότε πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, επί υπουργίας Κούβελα (στο Εσωτερικών και το Προεδρίας), Παναγιώτης Λαδάς, ο οποίος «έδωσε το πράσινο φως» για την προσωρινή άδεια στο κανάλι. Ο κ. Λαδάς ήταν προσωπικός φίλος του υπουργού και συμμετείχε και στη διοίκηση της Δημοτικής Εταιρείας επί Μανούση.
Ο Μανούσης αποκαλούσε τον Σ. Κούβελα «καπετάνιο». Όταν όμως διαισθάνθηκε πως η κατάσταση άλλαζε, χάραξε δική του πορεία, αναζητώντας άλλα στηρίγματα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι «έριξε» τον «καπετάνιο» του…
Μέσω του καναλιού ο Μανούσης διαφημίζει τη Σαμοθράκη όπου από το 1988-89 είχε αγοράσει μεγάλες εκτάσεις γης έναντι 500 δρχ. το στρέμμα. Διαφημίζει επίσης και το πλοίο «Αρσινόη», το οποίο έκανε ταξίδια από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα για την Καμαριώτισσα.
Το πλοίο και η εταιρία SAOS πέρασαν στα χέρια του αφού είχαν πολυδιαφημιστεί από το κανάλι…
Για τη φιλοσοφία της εταιρίας, ο ίδιος έλεγε ότι «διέπεται από πνεύμα επιχειρηματικής τόλμης, αλλά και μεθοδικότητας». Υποστήριζε επίσης ότι «δίνουμε μεγάλη έμφαση στο διαρκή εκσυγχρονισμό του στόλου μας, την ποιοτική και ανελλιπή εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου». Η πραγματικότητα όμως συχνά τον διέψευδε. Γεγονός πάντως είναι ότι τα πλοία του επιδοτούνταν και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Όμως, πολύ συχνά οι επιβάτες των πλοίων του έμεναν στο λιμάνι… καθώς δεν εκτελούνταν δρομολόγια με τη δικαιολογία ότι δεν είχαν εισπραχθεί οι επιδοτήσεις, ενώ και οι εργαζόμενοι, που μήνες κάνουν επίσχεση εργασίας κι είναι απλήρωτοι, δεν εξοφλούνται με το ίδιο αιτιολογικό.
Η γνωριμία του με τον Αριστοτέλη Παυλίδη χρονολογείται από την περίοδο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο Παυλίδης ήταν πολιτικός φίλος του Σωτήρη Κούβελα και η σχέση του με τον εφοπλιστή ξεκίνησε σε «ήρεμα νερά». Μετά το 1993 οι δρόμοι τους χώρισαν, όμως ύστερα από την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ. ο Μανούσης προσπάθησε και πάλι να προσεγγίσει τον Παυλίδη που είχε αναλάβει το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν το 2007 με αφορμή τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές και έφθασαν σε σημείο να προκαλούν σεισμό σε όλο το πολιτικό σκηνικό και να απειλούν τη χώρα με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Επιχειρήσεις στη Χαλκιδική

Ο Φώτης Μανούσης δραστηριοποιείται και στο χώρο των κατασκευών στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, ενώ το 2006 αγόρασε το «καμπ» και τις κατασκηνώσεις του Νίκου Γκάλη στο Δήμο Παλλήνης. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι έκανε αυτή την επιχειρηματική κίνηση περισσότερο για να εκμεταλλευτεί τις μετοχές της εταιρίας στο Χρηματιστήριο, παρά για να αναπτύξει την εταιρία, η οποία εκτός των άλλων είχε και μερικά στρέμματα (περισσότερα από 30) στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα ξανανοίξει τη φετινή, θερινή, περίοδο το συγκρότημα στο Πευκοχώρι (όπου βρίσκεται η κατασκήνωση) το οποίο σε τίποτε πλέον δεν θυμίζει εκείνο των παλιών καλών εποχών που φιλοξενούσε χιλιάδες παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιταγές στο Δήμο Παλλήνης δεν πληρώθηκαν και οι εργαζόμενοι, ακόμα και οι φύλακες των εγκαταστάσεων, αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι παραμένουν απλήρωτοι. Τέλος, πριν ασχοληθεί με τη θάλασσα και τις άγονες γραμμές ο Φ. Μανούσης αντιπροσώπευε και επώνυμα έτοιμα ενδύματα ιταλικού οίκου, σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που σημάδεψαν την προσωπική του διαδρομή.
Του Γιώργου Αδάμ
Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=84934

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βγήκαν πιστόλια στο Facebook!

Ένας 32χρονος χρήστης του Διαδικτύου που αλληλογραφεί, ανεβάζει υλικό και ποζάρει με άνετο ύφος σε σελίδα του Facebook αποδεικνύει με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο ότι έχουν βγει ήδη τα... πιστόλια στο Internet, με επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις.
Το φαινόμενο του μιμητισμού, που ανησυχεί την αστυνομία μετά την πρωτοφανή υπόθεση της Παρασκευής στου Ρέντη, εξαπλώνεται και στους Ελληνες χρήστες του Διαδικτύου.
Δημιουργεί δε συνειρμούς με υποθέσεις μαζικών δολοφονιών που συγκλόνισαν τη διεθνή κοινή γνώμη, ειδικά μετά το τελευταίο πολύνεκρο συμβάν στη Γερμανία, αλλά και με τη φοβερή υπόθεση του κολεγίου στο Κολοράντο των ΗΠΑ, όπου δύο μαθητές, χρήστες του Διαδικτύου σκότωσαν δεκαπέντε συμμαθητές τους.
.....
Περισσότερα: Εspresso

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαψεύδει τον Αριστοτέλη Παυλίδη η κόρη του

Η Αγγελική Παυλίδη είπε στην κατάθεσή της στην Προανακριτική, ότι το τίμημα για την αγορά του διαμερίσματος ήταν 235.000 ευρώ κάτι που όπως δήλωσε γνώριζε ο πατέρας της, αν και στο συμβόλαιο ως τιμή αναγράφεται 155.000 ευρώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γίνετε εκατομμυριούχος μέσω του κινητού σας

Με την εφαρμογή iSteam, που δημιούργησε ο Κώστας Ελευθερίου μαζί με τους 22χρονους Βασίλη Σαμόλη και Βασίλη Ράππο, φυσάς στο μικρόφωνο του κινητού σου και η οθόνη του θαμπώνει όπως ακριβώς ο καθρέφτης του μπάνιου έπειτα από ένα πολύ ζεστό ντους.
Οι τρεις Έλληνες χρειάστηκαν μόλις επτά ημέρες για να δημιουργήσουν την εφαρμογή και ήδη έχουν βάλουν στα ταμεία της εταιρείας τους πολλές χιλιάδες δολάρια. Καθόλου άσχημα για μια δουλειά μιας εβδομάδας.
......
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επτά παράγοντες υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση βίας



....
Περισσότερα: Τα Νέα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καρμπόν ακόμα και η «πόζα» του 19χρονου που σκότωσε στον ΟΑΕΔ Ρέντη - Φωτογραφία

Ο 19χρονος Pekka - Eric Auvinen που εισέβαλε τον Νοέμβριο του 2007 στο σχολείο στη νότια Φινλανδία και σκότωσε συνολικά εννέα άτομα λίγο προτού αυτοκτονήσει (αριστερά). δεξιά, ο 22χρονος Matii Juhani Saari που σκότωσε δέκα άτομα τον Σεπτέμβριο του 2008 στη δυτική Φινλανδία.
Στο κέντρο, η φωτογραφία καρμπόν που δημοσίευσε στο ίντερνετ ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης.
.......
Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο μού είχε πει: "Δεν θα ήταν ωραία φάση να μπεις σε ένα σχολείο να σκοτώσεις μερικούς και μετά να αυτοκτονήσεις;"

«Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο μού είχε πει: "Δεν θα ήταν ωραία φάση να μπεις σε ένα σχολείο να σκοτώσεις μερικούς και μετά να αυτοκτονήσεις, όπως κάνουν στην Αμερική;". Δεν έδωσα σημασία»...

Ο Κώστας Τ. είναι ένα από τα λίγα παιδιά που συναναστρεφόταν ο Δημήτρης Πατμανίδης, ο νεαρός που εισέβαλε στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ στου Ρέντη την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Κώστα, η ιδέα για την πράξη που συγκλόνισε το πανελλήνιο τριγύριζε, προφανώς, στο μυαλό του 19χρονου δράστη και αυτόχειρα τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. «Του είπα: Λες βλακείες. Ο τρόπος που το είπε έδειχνε πως δεν το έλεγε σοβαρά. Μου φάνηκε πως έκανε πλάκα»... ...

Περισσότερα: Έθνος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λύση για 200.000 και πλέον συμβασιούχους, πολλοί από τους οποίους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκδοθεί και θα καθαρογραφτεί απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, η οποία αναμένεται ότι θα ορίζει πως το Κοινοτικό Δίκαιο υπερισχύει του εθνικού και στο σημείο της διάρκειας των συμβάσεων.
Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι ο τοίχος που ορθώνει το Σύνταγμα για τις μετατροπές των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου γκρεμίζεται κι ανοίγει ο δρόμος για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις των συμβασιούχων στο Δημόσιο.
......
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιανού είναι αυτό το σκυλάκι;

Γαβγίσματα ξανά στο...
Πατήστε "Συνεχίζεται" για να διαβάσετε πού...

Έπειτα από πέντε μήνες αναμονής και έρευνας, η προεδρική οικογένεια των ΗΠΑ απέκτησε επιτέλους το κουτάβι της. Ο Μπαράκ Ομπάμα κράτησε την υπόσχεση που έδωσε στις κόρες του Σάσα και Μάλια στις 4 Νοεμβρίου κατά την πρώτη ομιλία του ως νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο… πρώτος σκύλος έκανε χθες την παρθενική εμφάνισή του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς. Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=85046


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μηνύματα αναγνωστών για αναρτήσεις άλλων ιστολογίων

Σταματήστε να τρώγεστε ο ένας με τον άλλον!!!

Υπεξαίρεση και νομάρχης «έφαγαν» το Β. Παπαγεωργόπουλο

Μεροκάματα του τρόμου

Να μια λύση για την ακτινοβολία κεραιών

Ελεύθερος ο πλοίαρχος! Νεκροί οι τρεις Σομαλοί πειρατές!

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

Λ. Κηφισίας – Λάρισα: Σημειώσατε «2»

Φάτε μάτια ψήφους:
http://www.epikairo.gr/?p=17666

Ο Καραμανλής κουράζει τους διαδόχους:
http://www.epikairo.gr/?p=17661

Είμαι λίγο "ζεστός":
http://www.epikairo.gr/?p=17672

Εάν έπεφτε ένα έντομο στην κούπα του καφέ σας πώς θα αντιδρούσατε;

Απαντήσεις με νόημα: Γιατί να χαλάσω τη πιάτσα;

ΤΗΛΕΡΕΖΙΛΙΑ, ΤΗΛΕΑΡΡΩΣΤΟΙ, ΤΗΛΕΤΙΠΟΤΑΔΕΣ

Our Reality

ΗΤΤΩ ΥΠΕΡ ΔΙΚΑΙΟΥ: Οι «κατά συνείδηση» δικαστική λειτουργία

Η ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΙΑΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Συγκλονίζει η ιστορία της μικρής Sandra

Exmovere Chariot… μία λύση απο το μέλλον

Μετράει μέρες...:
http://www.epikairo.gr/?p=17591

ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ...ΠΤΥΧΙΟ, ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μήπως είσαι σεξομανής και δεν το ξέρεις;

Ορατή η κλιματική αλλαγή στην Αυστραλία

Πήγαν να διορθώσουν τη βλάβη του αγωγού στις Καρυές, αλλά...

Αυτός ο κόσμος έχει τα χάλια του...Δώστε ένα χέρι να τον αλλάξουμε..

Ο Σταυρωμένος…

Το χλιδάτο ταξίδι του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Παρίσι, με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών

Hope for Gaza Convoy - Νέο κομβόι αλληλεγγύης με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Βοήθεια σε άπορες οικογένειες

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέθανε ο Ευάγγελος Κουλουμπής

Πέθανε το Σαββάτο, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ, πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός, καθώς και υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Ευάγγελος Κουλουμπής.

.......
Συνεχίζεται...
Ως πρόεδρος του ΤΕΕ, καταγράφηκε ο πρόεδρος της μεταπολίτευσης (1974-1981), ο άνθρωπος που ώθησε τον επιστημονικό οργανισμό των διπλωματούχων μηχανικών σε μια πορεία δίχως προηγούμενο, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε ο ρόλος του ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας και του λαού. Ήταν ο εμπνευστής και η ψυχή της οργάνωσης μιας σειράς μεγάλων διεθνών συνεδρίων του ΤΕΕ (Βιομηχανία, Ανάπτυξη, Ενεργειακό, Ορυκτός Πλούτος, ΕΟΚ κ.α.) που άφησαν παρακαταθήκη ένα επιστημονικό υλικό που εξακολουθεί και σήμερα από πολλές πλευρές να είναι επίκαιρο. Άνοιξε δρόμους για τη συνεργασία με τους μηχανικούς άλλων κρατών (Αλβανία, Σοβιετική Ένωση, Βουλγαρία κλπ.), ενώ στήριξε ιδιαίτερα τους Παλαιστίνιους και τους Κύπριους μηχανικούς σε περιόδους ιδιαίτερα δύσκολες για τις πατρίδες τους. Μάλιστα, χάρη και στην προσωπική σχέση που ανέπτυξε με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και τη στενή συνεργασία με διπλωματούχους μηχανικούς της Μεγαλονήσου, συνέβαλε στη δημιουργία του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου. Η δράση, η προσωπικότητα και το ακέραιο του χαρακτήρα του, εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από όλους τους πολιτικούς-κομματικούς χώρους. Δεν είναι τυχαίο ότι στα τέλη της δεκαετίας του '70, όταν ήταν ακόμη πρόεδρος του ΤΕΕ, τόσο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όσο και ο Ανδρέας Παπανδρέου επεδίωξαν να τον εντάξουν στα κομματικά και κυβερνητικά τους σχήματα.
Ως υπουργός υπήρξε συνεχιστής μιας πορείας που είχε χαράξει και ως πρόεδρος του ΤΕΕ. Αντικειμενικός ακροατής - δεν δίστασε να στεναχωρήσει τους μηχανικούς μιλώντας τη «γλώσσα της αλήθειας» - αλλά και επίμονος στη χάραξη μιας πολιτικής που αποσκοπούσε στην ανάπτυξη της χώρας με αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολίτη. Όταν χρειάστηκε αντιτάχθηκε σε πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνούσε. Στη διάρκεια της θητείας του σε διάφορα υπουργεία (Τεχνολογίας, Βιομηχανίας, Δημοσίων Έργων, Χωροταξίας Οικισμού Περιβάλλοντος και Μεταφορών) ανέπτυξε στενή συνεργασία και ισχυρούς δεσμούς φιλίας με ομολόγους του από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς όλοι του αναγνώριζαν τις ικανότητες να προωθεί αποφάσεις, γεφυρώνοντας διαφωνίες. Μια από τις σημαντικές στιγμές ήταν και εκείνη που ως προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος, πέτυχε τη συμφωνία για τα «καθαρά αυτοκίνητα», παρά τις αρχικά έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των κρατών που διέθεταν ισχυρές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την περίοδο 1981-1988 «ως φυσική συνέχεια της περιόδου 1974-1981». Συνεργάστηκε με το ΤΕΕ και γενικότερα με τον τεχνικό κόσμο, προκειμένου να προωθηθούν μεγάλα τεχνικά θέματα και έργα που εκκρεμούσαν επί πολλά χρόνια. Εισηγήθηκε την κατασκευή του Μετρό, αλλά και του αεροδρομίου στα Σπάτα, μετά από πρόταση του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ έδωσε μάχη για την προώθηση του έργου της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου.
Ο Βαγγέλης Κουλουμπής ήταν παιδί προσφυγικής οικογένειας. Γεννήθηκε στην Καισαριανή, όπου και μεγάλωσε στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και του Εμφύλιου, σφυρηλατώντας τον χαρακτήρα και την ανεξάρτητη πολιτική σκέψη του. Σπούδασε στο ΕΜΠ, απ' όπου έλαβε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Νομομηχανικός, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε τη βεβαιότητα του δημόσιου τομέα, για να βγει στο σκληρό στίβο του ελεύθερου επαγγελματία, ως μελετητής και κατασκευαστής πολλών έργων.
Ασχολήθηκε από νωρίς με τον συνδικαλισμό των διπλωματούχων μηχανικών και το 1973, μαζί με σημαίνοντα στελέχη του τεχνικού κόσμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις εκλογές του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, με σκοπό να ανατρέψουν τη χουντική διοίκηση του συλλόγου. Το κατόρθωσαν τον Μάρτιο του 1974, οπότε το ψηφοδέλτιο της δημοκρατικής κίνησης, στο οποίο είχαν συσπειρωθεί μηχανικοί από όλο το πολιτικό φάσμα, πέτυχε - παρά την κινητοποίηση των χουντικών και τις παρενοχλήσεις της Ασφάλειας - να αποσπάσει πλέον του 70% των ψήφων.
Στην συνδικαλιστική και πολιτική του πρακτική υπήρξε ενωτικός, αλλά και μαχητής. Το τελευταία χρόνια στάθηκε πολλές φορές πλάϊ στη διοίκηση του ΤΕΕ, προσφέροντας τις πολύτιμες και προπαντός οξυδερκείς συμβουλές του σε μείζονα ζητήματα, όπως για παράδειγμα το ασφαλιστικό.
Πριν περίπου ένα χρόνο κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Δεκαπέντε χρόνια δημιουργίας» ένα βιβλίο που δεν ήταν αυτοβιογραφικό, όπως σημείωνε ο ίδιος στον πρόλογο του, αλλά μια καταγραφή ιστορικών γεγονότων από την πολύχρονη ενασχόλησή του με τα κοινά, ένα «χρονικό» για «να θυμίσει στους μεγαλύτερους τεχνικούς και να ενημερώσει τους νεότερους για τον ευρύτερο κοινωνικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο συλλογικός φορέας», αλλά και να πληροφορήσει όσους ενδιαφέρονται «για ένα τρόπο άσκησης της πολιτικής λειτουργίας σε υπουργικό επίπεδο, την κρίσιμη δεκαετία του 1980».
Τον Βαγγέλη Κουλουμπή, εκτός των άλλων, διέκρινε και η ευθυκρισία και είναι χαρακτηριστικό ότι στο βιβλίο-χρονικό δεν δίστασε να καταγράψει και να παραδεχτεί το μεγαλύτερο λάθος του στα 7,5 χρόνια που διετέλεσε υπουργός γράφοντας συγκεκριμένα:
«Πήρα εντολή από τον Πρωθυπουργό να ενώσω τα τρία υπουργεία (Δημοσίων Έργων, Χωροταξίας-Οικισμού-Περιβάλλοντος και Μεταφορών). Έτσι δημιούργησα το ΥΠΕΧΩΔΕ, αφήνοντας το υπουργείο Μεταφορών. Ήταν μεγάλο λάθος να ενώσω το Περιβάλλον με το υπουργείο Δημοσίων Έργων κι' αυτό φάνηκε αργότερα. Έπρεπε να ενώσω σε ένα υπουργείο το Δημοσίων Έργων με το Μεταφορών και να δημιουργηθεί άλλο, ανεξάρτητο, υπουργείο Περιβάλλοντος».
Δήλωση Κ. Καραμανλή
Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής για τον θάνατο του Ευάγγελου Κουλουμπή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Ευάγγελος Κουλουμπής υπηρέτησε το δημόσιο βίο, την επιστήμη του, την αυτοδιοίκηση, με ήθος, συνέπεια και προσήλωση. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Δήλωση Γ. Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τον θάνατο του Ευάγγελου Κουλουμπή:
Ο Ευάγγελος Κουλουμπής υπήρξε καταξιωμένος επιστήμονας, ενεργός πολίτης με μεγάλη συνδικαλιστική δράση και προσφορά στην δημοκρατική παράταξη. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών στις αρχές της δεκαετίας του '60 και μετά την Μεταπολίτευση για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Διετέλεσε υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, τη δεκαετία του '80. Μετά το '93, Διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας και αργότερα Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχίας Αττικής. Παντού με σημαντικότατο έργο. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.
Δήλωση του προέδρου του ΤΕΕ
Για τον θάνατο του Βαγγέλη Κουλουμπή, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Βαγγέλης Κουλουμπής ανήκει στις κορυφαίες φυσιογνωμίες του τεχνικού κόσμου στον εικοστό αιώνα. Επιτυχημένος επαγγελματίας, όταν - σε δύσκολα χρόνια για τη Δημοκρατία - οι έως τότε συνεργάτες και συνεταίροι του τράβηξαν το δρόμο προς τις κορυφαίες θέσεις στην εργοληπτική δραστηριότητα, ο ίδιος αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά των μηχανικών. Ηγήθηκε του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών και στη συνέχεια του Τεχνικού Επιμελητηρίου, σε μια περίοδο που καταγράφεται ως η πιο μαζική και σε συνεργασία με εκατοντάδες στελέχη που διακρίθηκαν σε όλους τους τομείς της χώρας - επιστημονικό, πολιτικό, κοινωνικό - ως η πιο εργώδης. Οι παρεμβάσεις εκείνης της περιόδου έχουν καθορίσει επιλογές που τη βαρύτητα τους νοιώθουμε και βιώνουμε ακόμη. Ως πολιτικό πρόσωπο - υπουργός, βουλευτής, υπερνομάρχης - η συμβολή του υπήρξε σημαντική, και με ευρύτερη αποδοχή, ιδίως σε θέματα δημοσίων έργων, ενέργειας, περιβάλλοντος, τεχνολογίας, αυτοδιοίκησης, σχέσεων με τις Βαλκανικές χώρες. Η απώλεια του για εμάς στο ΤΕΕ είναι τεράστια, γιατί σε όλη την συνδικαλιστική και πολιτική διαδρομή και ως τις τελευταίες στιγμές του, υπήρξε καλοπροαίρετος κριτής και πολύτιμος σύμβουλος των παρεμβάσεων μας. Αφήνει πίσω του σημαντικές παρακαταθήκες π.χ. για τη διαφάνεια στα έργα, για την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας, το περιβάλλον και μια σειρά μεγάλα ζητήματα, τις οποίες οφείλουμε, στη μνήμη του πλέον, να λαμβάνουμε υπόψη και να ακολουθούμε».
Η κηδεία
Η κηδεία του Βαγγέλη Κουλουμπή θα γίνει τη Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί στο Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη (οδός Σκουφά), στις 14:00 και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο της γενέτειράς του Καισαριανής. Επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα υπέρ των Παιδικών Χωριών SOS.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιους αντέγραψε ο Δημήτρης Πατμανίδης

Πέκα- Eρικ Aουβίνεν, μαθητής, 18 ετών, επιτέθηκε στο λύκειο της Φινλανδίας στις 7 Νοεμβρίου 2007. Σκότωσε 8 και αυτοκτόνησε.
Είχε προειδοποιήσει.
Λίγες ώρες πριν είχε προαναγγείλει το μακελειό στο Youtube.








Μάτι Σάαρι, μαθητευόμενος σεφ, 22 ετών, «χτύπησε» σε τεχνική σχολή στη Φινλανδία στις 23 Σεπτεμβρίου 2008.
Σκότωσε 10 και αυτοκτόνησε.
Προειδοποίησε.
Λίγες ώρες πριν από το μακελειό είχε αναρτήσει απειλητικό βίντεο στο Youtube.







Σεούνγκ- Χούι Τσο, φοιτητής, 23 ετών, «χτύπησε» στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια στις 16 Απριλίου 2007.
Σκότωσε 32 και αυτοκτόνησε.
Δεν είχε προειδοποιήσει.
Στη διάρκεια του μακελειού που διήρκεσε περίπου δυο ώρες, έστειλε φάκελο με βίντεο και το «μανιφέστο» του σε τηλεοπτικό δίκτυο.



.....
Από: Ελεύθερος Τύπος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μερικά από τα πιο αιματηρά επεισόδια σε σχολεία και πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια

Απρίλιος 2002, Γερμανία: Σε πόλη της Ανατολικής Γερμανίας μαθητής ανοίγει πυρ λέγοντας ότι δεν θα γράψει διαγώνισμα στα μαθηματικά. Σκοτώνει 17 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.
…….
Συνεχίζεται…

Μάρτιος 2005, ΗΠΑ: Ένας 16χρονος μαθητής λυκείου δολοφονεί πέντε συμμαθητές του, καθώς κι ένα δάσκαλο και ένα φρουρό, σε σχολείο καταυλισμού Ινδιάνων στη Μινεσότα. Προηγουμένως είχε σκοτώσει τον παππού του κι ένα ακόμα άτομο.


Σεπτέμβρης 2006, Καναδάς: Σκοτώνεται ένας μαθητής και τραυματίζονται άλλοι 19 σε κολέγιο του Μόντρεαλ. Ο δράστης αυτοκτονεί μετά από μάχη με την αστυνομία.


Οκτώβρης 2006, ΗΠΑ:
Ένας οδηγός φορτηγού επιτίθεται σε σχολείο της κοινότητας των Μενονιτών στην Πενσιλβάνια. Πυροβολεί 10 κορίτσια, σκοτώνει τα πέντε και αυτοκτονεί.


Απρίλης 2007, ΗΠΑ: Ο Σέουνγκ Χούι Τσο, φοιτητής του πανεπιστημίου Virginia Tech, σκοτώνει 32 ανθρώπους και τραυματίζει άλλους 15, πριν αυτοκτονήσει, στην πιο αιματηρή σφαγή σε πανεπιστήμιο στην ιστορία των ΗΠΑ.


Νοέμβρης 2007, Φινλανδία: Ο Πέκα-Έρικ Αουβίνεν δολοφονεί έξι συμμαθητές του, τη σχολική νοσοκόμα και το διευθυντή σε γυμνάσιο της πόλης Τζοκέλα κοντά στο Ελσίνκι. Αυτοκτονεί.


Φεβρουάριος 2008, ΗΠΑ: Μια φοιτήτρια της νοσηλευτικής σκοτώνει δύο γυναίκες κι έπειτα αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια των συμφοιτητών της σε κολέγιο της Λουϊζιάνας.


Φεβρουάριος 2008, ΗΠΑ: Ένας άντρας ανοίγει πυρ σε αίθουσα διαλέξεων σε πανεπιστήμιο κοντά στο Σικάγο. Σκοτώνει πέντε ανθρώπους και τραυματίζει 18 πριν αυτοκτονήσει.

Από: http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=146:252&id=2492:---------





Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνεργό ή συνεργούς του 19χρονου Δημήτρη Πατμανίδη αναζητά η Αστυνομία

O οπλισμός και οι φωτογραφίες, σε συνδυασμό με το «καλογραμμένο» σημείωμα του δράστη, έχουν κάνει τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση να πιστεύουν πως «είναι αδύνατον να μην υπάρχει κάποιος που να τον έχει βοηθήσει στην προετοιμασία της επίθεσης». Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπήκαν από την πρώτη στιγμή τα δύο όπλα του 19χρονου.

.......
Συνέχίζεται...

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, το ένα από τα δύο είχε μετατραπεί από κρότου αερίου -δεν εκτοξεύει σφαίρες- σε κανονικό πιστόλι, ενώ το ίδιο έγινε και με τις σφαίρες, οι οποίες τροποποιήθηκαν σε φονικές. Το γεγονός αυτό έχει κατευθύνει τις έρευνες προς την αναζήτηση του ατόμου που έκανε τη μετατροπή του όπλου, με τα ίχνη του να εστιάζονται σε εμπόρους-μετατροπείς παράνομων όπλων που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ρέντη. Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κάποιο τρίτο πρόσωπο -πιθανώς το ίδιο- εκτιμάται ότι βοήθησε τον Δ. Πατμανίδη να τραβήξει και τις φωτογραφίες που ανήρτησε το προηγούμενο βράδυ στην προσωπική του σελίδα στο Διαδίκτυο, αφού έπειτα από την ανάλυση των ειδικών προέκυψε ότι «μόνος του δεν μπορούσε να φωτογραφηθεί με τόση επιμέλεια».
Παράλληλα, «γρίφο» αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή για την ΕΛ.ΑΣ. και το σημείωμα του αυτόχειρα, με τα τελευταία στοιχεία στελεχών της Ασφάλειας να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «το κείμενο δεν είναι πιθανό να το έγραψε ο ίδιος. Ενδεχομένως να ζήτησε τη βοήθεια κάποιου, ο οποίος και σύνταξε το σημείωμα ή ακόμα και να το αντέγραψε από κάποιο site».


Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=85042

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...